Djurmönstrat


Två av mina senaste köp som tillsammans bildar ett halvt zoo. Krockoväskan är från H&M för 129 kronor. Bikiniöverdelen hittade jag på Gina Tricots rea för 15 kronor. Dessvärre fanns ingen matchande underdel så det får bli något annat till.

Vad less jag är på min gamla B-version av Photoshop.. kan verkligen inte göra något kul med den, inte ens lägga enkla skuggor. Måste ordna det där snarast!

♥ Lyssnar på ikväll:
Everyday People - Sly and the family stone


Lätt som en plätt

Pratade över msn med A när jag var på jobbet. Vad ska vi äta idag sa jag. Något lätt sa han. En plätt sa jag. Jaa, men pannkakor blir toppen! Så så blev det. Pannkakor med färska hallon, socker och lite sylt. Efterrätt som middag.



Lätt är också min loveliga klänning från La Redoute. Tunn och hur skön som helst. Vilket kap det vart med 70 % rabatt. Till den har jag idag burit skärp från Lindex, väska från H&M och kilklackar från Wedins.



Laptopväskor

Är den inte lovely så säg? För en mer nedtonad variant i beige kika här. Hade varit helt perfekt för min rosa skönhet. Både handtag och axelband är dessutom ett stort plus.

Priset ligger på ca 1000 kr.

Vad bär du runt din dator i?


Regnig lunch

EXAKT två sekunder efter att jag gick utanför dörren för att njuta av solen på min lunch så börjar det regna. Är det inte för typiskt? Jag i sandaler och ärmlös klänning. Tjoho! Vi småsprang iaf till TC där vi (som i A och jag) åt finlunch. Snabba som vi är vart det en halvtimme kvar av lunchtiden så vi besökte JC där jag fyndade en blå blazer/kavaj för ynka 40 kronor. Hade jag haft mer tid hade jag rotat genom jeanshögarna lite noggrannare än vad jag hann med. Halva reapriset på massor med jeans och annat.

Nu är jag tillbaks på min skrivbordsstol och funderar på vad jag ska hitta på.. tips om någon rolig sida jag kan besöka mottages tacksamt!

Recension: Clarins liquid eyeliner

Vad? Flytande eyeliner
Pris: Som exempel: på Strawberrynet.com 167:-


Tillverkarens beskrivning: With a tapered brush tip means application is fast and easy. It makes it possible to draw a perfectly straight line along the lash line. Its long-wearing fluid texture ensures perfect make-up for hours. Professional-looking results within everyone's reach for beautiful, sophisticated-looking eyes

Min kommentar: Tidigare har jag haft Isadoras flytande eyeliner så när jag använde den här första gången blev jag alldes överväldigad av hur mycket lättare det kan vara (särskilt för en som inte är så grym på raka linjer). Den är skön att hålla i, resultatet blir bra och allergiska reaktioner eller liknande har jag inte känt av. Det enda negativa är att den "puttar" ut lite väl mycket färg när man snurrar fram färgen.

Betyg: ♥♥♥♥ 4 av 5

Torsdag

Vilken dag kommer efter torsdag? Jo FREEEDAG. Imorgon kväll är jag en fri kvinna. Då ska jag krama på lilla Matilda (som snart är lika lång som jag). Kanske blir det ett glas vin med för att fira in helgen. Nästa vecka är sen min sista jobbvecka.

Lite senare. Busy busy här.. en timme kvar till lunch = ut i solen och MAT!

Fina




Dagens..

Ätbara: Flottigt & nyttigt varvat
Motion: svettiga cykelturer till och från jobbet (uppförsbacken på ena hållet är inte att leka med) + hundpromenad
Musik: Radio Umeå hela dagen lång, samt
Katy Perry
Sociala: Jobbet och msn
Vill-ha: Exakt den här soffan
Bästa: Iskall cola (som inte var sunkig light!)
Sämsta: Ganska lång och trött dag
Bild: A ute med lille sötpuff här nedan


Check this out!

Det här hade jag ingen aning om:

"2008 - Nya CSN- regler! CSN har ändrat sina regler så att du nu kan få lån för språkstudier inom EU från tre veckor och uppåt!

Studierna måsta innefatta minst deltid och vara på tre veckor eller mer! Tidigare var du tvungen att studera 13 v eller mer för att få ta lån."
Info från IM Education.

Värsta bra! Nästa sommar utomlands alltså?!

Ingen bio utan snacks



När jag är på bio vill jag ha ALLT att snacksa på.. det ska vara poppes eller chippes, gott & blandat, gärna lite choklad med och såklart cola. Har jag inte allt så blir sitter jag och suktar efter alla andras grejer så det är lika bra att köpa allt. Är djupt imponerad på dom som traskar in i salongen med bara en flaska vatten till filmen..

Vad är ditt favoritsnacks på bion?

Zzz..

Åh jag är så trött... vill hem och sova sova sova. Kaffe har jag redan hällt i mig.. vet inte hur jag ska frambringa en gnutta av pigghet..


Klockan 11.35

A är hemma och njuter av solen på balkongen tillsammans med soldyrkaren Polly the cat. Gissa om jag är avundsjuk? Snart snart är det min tur, en och en halv vecka kvar sen ska jag sitta i min flashiga bikini (och kritvita ben) med en paraplydrink i ena handen och en bra bok i den andra. Förutsatt att det är fint väder då. Hmm.

En halvtimme senare. Har fikat på blåbär och jalla-yoggi, inväntar nu lunchen som är om drygt en timme.

I helgen kommer A´s mamma och systerdotter så då ska vi göra en massa barnvänliga saker och sightseeinga runt i trakterna lite. Samma sak här: allt beroende på väder.

Koppla bort

Hur gör man för att vidarekoppla samtal på mobilen? Jag har ett företag som ringer och stör mig jämt, istället för att svara och be dom dra någonstans så hade det varit så mycket roligare att koppla vidare deras samtal typ till heta linjen. How to do-do?


Uppförsbacke och micromat

Snälla påminn mig om att jag aldrig mer ska köpa billiga skor.. det smärtar i fossingarna och dom har känts så instängda hela dagen. Visst är det alltid så, att när man ska vara ekonomisk så förlorar man bara på det i längden?

Jag funderar fortfarande på vad jag tycker om det här cyklandet jag har börjat syssla med. Det är ju riktigt skönt att susa fram sålänge det är platt, däremot uppförsbackar spyr jag på. Sen är jag inte helt förtjust i det att man kommer fram/hem flåsande och som en svett. Ingen fancy entré där inte.

Direkt hem och ut med liten Hund och sen orkade jag verkligen inte göra någon middag så jag köpte en microrätt, men den var riktigt god! Biff stroganoff med champinjoner och ris. Typ Findus. Dagens andra mat-hit alltså!
..Jag kom precis på vad jag hade behövt idag! Att supa till det lite! Men så verkar det inte bli.. inte i helgen heller, då kommer A´s mamma + systerdotter vilket givetvis ska bli mycket trevligt, men jag hade behövt festa lite med...

2 to go

Lunchen är avverkad för ett bra tag sedan. Träffade pappa och åt en otroligt god bagel med cream cheese, lax och sallad. Till efterrätt blev det en kula av en sort jag inte tidigare sett: chokladboll. Supergott. Choklad med lite cocossmak. Under eftermiddagen sen har jag druckit min avslagna Loka, haft tävling i hur många varv med stolen vi kunnat snurra och ja, jobbat en del med. Två timmar kvar och jag är som vanligt lite rastlös.. drömmer och resor och andra äventyr. Kanske det är dags för en kopp kaffe..?


Bild från
Siaglass

Katter på balkongen

Skulle kolla en sak på Jordbruksverkets hemsida och såg den här texten:

"Varje år händer det att katter skadas när de faller från fönster och balkonger. Därför säger de nya djurskyddsreglerna som trädde i kraft första maj 2008 följande:

Om katter vistas ensamma på en balkong, och balkongen är belägen mer än fem meter över marken,  måste balkongen vara försedd med nät eller något annat som gör att katten inte kan falla ned.

Notera att denna regel bara gäller när katten vistas ensam på balkongen."

Så för er som inte visste det - ut och näta direkt :-)


Tisdag (fast känns som onsdag)

Jobbade ju söndag så idag är det "onsdag" och jag har skavsår som just det ja, skaver på hälarna. Nya skor är big aj aj. Särskilt när man ska vara ekonomisk och köper någonslags plastiga skor istället för skinn. Jag gillar inte skor på sommaren. Hade helst velat gå barfota eller i flipflops hela sommaren igenom.

Somnade igår hur tidigt som helst vilket ledde till att jag vaknade sjuttitre gånger. Min kropp är inte gjord för så tidigt sovande. Ska ut på lunchen och träffa pappa, hoppas hoppas solen håller sig framme lite till..


Recension: The Body Shop Mango Whip Body Lotion

Vad? Body Lotion
Pris: Ca 90 kr i USA (motsvarande i Sverige 155 kr)
Storlek: 250 ml

Tillverkarens beskrivning: Indulgent moisturizer with antioxidant and vitamin-rich mango pulp to help protect skin, and fruit acids to help refine skin and stimulate cell renewal. Light and fluffy, this quick-absorbing, non-greasy whipped cream lotion, with rich and velvety natural ingredients, smoothes easily over the skin, leaving it feeling well moisturized, soft and supple. Suitable for very dry skin types.

Min kommentar: I lööööv it. Det är inte många body lotions jag kan använda för att återfukta min torra hud men den här är som omväxling till Apotekets boringa Canoderm riktigt bra. För det första så känns den så otroligt fräsch med sin ljuvliga mangodoft och för det andra så känns den naturlig och ger huden en sjysst dos av fukt. Konsistensen är som en lotion med inslag av lite vispad grädde.

Betyg: ♥♥♥♥♥ 5 av 5

Honey, I´m home..

Åt värsta goda lunchen idag tillsammans med A: tacobuffé följt av en mjukglass på torget. Satt sedan och nästan flåsade av mätthet på jobbet. De sista timmarna var det massor att göra och kollegan K har jobbat tre veckor i sträck med bara en dags ledighet, hennes stubin är alltså lika med noll och det är så otroligt kul som åskådare till detta. Man kan alltså få magmuskler även av ett stillasittande jobb.

Har varit ute med hund och nu har jag däckat på soffan. Kvällens storslagna planer är äta-duscha-sova. Vilket kommer vara vad jag gör de närmsta två veckorna även.

Igårkväll var vi på Butiq H&H´s stora rea (nej inte boutique, utan butiq). Har aldrig varit där förr men vi fick höra att folk vallfärdade till deras rea och blev såklart nyfikna. Det fanns ungefär fem plagg på stället jag kunde tänka mig (dvs inte mycket). Jag köpte hursomhelst två av dessa och det bästa fyndet sen var ett armband som jag fick av min huneybun. Supernice verkligen och helt min stil!


Minigubbar

I vår sommarstuga dök dom alltid upp någongång under sommaren och det var sådär lagom få för att dom skulle bli väldigt värdefulla. Som barn (eller om man bara är jag även i nuvarande ålder) har man en förmåga att kasta i sig allt gott men smultronen åt vi långsamt och njöt av varenda en. Hos Sara och Per häromkvällen hittade jag de små röda bären:


Åker tillbaks

Jag glömde ju att visa det tredje plagget som kom från La Redoute. Kan tilläggas att den på denna bild ändå ser skaplig ut jämfört med i verkligheten. Får lite vibbar av någonslags riddarplagg med blommor.. så njaaa. Nu håller jag ner den med handen en aning men utan det så står den verkligen ut. Synd, för mönstret tycker jag är superfint. Någon som vill sy om den åt mig? :-) Hemskt vad allt här har börjat handla om att sy upp och om.. snart har jag inget annat väl än att gå en kurs & skaffa en maskin..


Sol och melon



Det är sommarväder idag med, men jag sitter inständ inomhus till skillnad från igår. Fick lite frisk luft på väg till jobbet då jag cyklade. Ser ni, jag är på väg att förvandlas till en sann umeåbo. Dialekten däremot blir ni inte av med så lätt! Satt i telefon här på jobb och tryckte bort ljudet för att höra efter om en sak med kollegan och då börjar kärringen i telefonen att håna min vackra skånska dialekt till sin väninnan eller vad det kan ha varit. Vet inte alla att bara för att kunden inte hör något så betyder det inte att jag hör? I alla fall, jag tog ett djupt andetag och bestämde mig för att vara professionel men gud vad jag kan kände för att trycka på ljudet och skrika Haaa..tror du inte jag hör dig din mögelbit!

Ledig & lördag

Mmm, jag njuter idag. Satt på balkongen ett bra tag med ett glas vatten, en bok och telefonen. Åt lunchen där ute (smaklösa torteloonis) och gick sen in för en dusch. Nu har jag fastnat här på soffan. Lägger ut kurslitteratur till försäljning och fixar med lite olika saker. Imorgon är det åter jobb.

Dagens music:
Chris Brown & Abba
Dagens outfit: Bikini och tunika från Gina
Dagens dryck: Vatten och kaffe
Dagens sociala: MSN och telefonen
Dagens bästa: Solen
Dagens sämsta: Betala räkningar

Nya jag

Hade inget val längre, vart tvungen att skaffa glasögon..



Ha, jag bara skojar.. det är A´s bågar. Min syn är uuuutmärkt!

Go shorty, it´s your birthday


Vår älskade lilla fluff fyller idag stor. Hon ska få hund-doughnuts och en massa annat gott. Och minst tusen pussar!

Sommardag, härlig dag

Upptäckte kort efter att jag vaknat att solen stod på och termometern visade 24 grader. Satte mig på balkongen med kaffe, en bok och Polly the cat som sällskap. Ljuvligt varmt och ro i kroppen. Ut med Nikki en vända, en mycket långsam promenad i värmen.



Vi åkte sedan och förbi pappa, hittade den lilla katten i hans trapp, och begav oss däreftet till dagens utflyktsmål:
Häggsträms modehus i Lögdeå. Jag vet att det låter väldigt tveksamt, men det var värsta grymma stället. Massor med snygga kläder till halva priset nu på sommarrea. Jag vet inte hur länge vi var där egentligen men ett bra tag vart det. Slet på och av jeans, toppar och klänningar tills jag blev alldeles svettig och inte kunde ta några vettiga beslut kring shoppingen. Andades in & ut och fick sen med mig tre plagg som jag är riktigt nöjd med!


Klänningen är jag bara så kär i! Den är från Vila och kostade inte mer än 200 kronor. Linnet är enkelt och superskönt, från Peak för ca 170 kr. En, två, tre plagg sa jag ju.. det tredje plagget förtjänar sitt eget inlägg. Ett alldeles för dyrt linne från Oui.

Samtidigt som vi var där blev vi bjudna på grillning hos S & P. Först åkte vi på besök hos bekanta till min pappa som hade den mest fantastiska trädgård med blommor i alla sorter och färger, växthus med gurkor, tomater, physallis. Jag kan inte påstå att jag är så inne på det här med trädgårdar men blev hur som riktigt imponerad av deras ställe. Fick smaka jordgubbar från det egna landet och skyndade sen hem för att hämta Nikki och åka till middagsträffen. Åt gott grillat, drack lite vitt, glass med varma hallon till efterrätt och bara njöt av kvällen.


Dagens schema i punkter

♥ Utflykt till shopping & havet
♥ Hemma-manikyr
♥ Rensning av väskor
♥ Träna
♥ Skicka iväg post/paket
♥ Få iväg ett par mail
♥ Chilla lite

Livet som film

Tänk dig att hela världen hade varit en stor musikal som man kunde sätta av och på. Varenda gång jag ser en musikal så vill jag så gärna hoppa in i den och vara med. Särskilt i gladmusikaler. Får lite samma känsla när jag strosar omkring med music i hörlurarna och för några sekunder förväxlar jag verkligheten med film.


Mamma mia, here I go again

Åh, Mamma Mia-filmen var kul, tokig, rolig, charmig och jättebra. Nu känner jag bara för att ut och dansa & festa. Har stirrat omkring en stund  lägenheten och busat med djuren..och jag HOPPAS att det har kommit ut ett nytt avsnitt av So you think you can dance så att jag kan få behålla det här gladhumöret ett tag till. Sen vilken miljö i filmen alltså, värsta fina grekiska ön. Sådär vill jag också bo! Helt lovely!


Fläskfilén och ankan

När min bror och jag var mindre tyckte vi det var jättekul att följa med någon av föräldrarna och storhandla. Vi låtsades att vi gärna hjälpte till att hämta saker och så sprang vi iväg på egen hand. Väl på skäligt avstånd från föräldern stoppade vi saker i andra människors kundvagnar (många ställer ju sin vagn och går iväg ett bra tag). Om vi dessutom kunde se reaktionen från någon i kassan när dom packade upp en fläskfilé som dom inte hade lagt ner själva så var lyckan fullständig.

Sånt där kan man ju givetvis inte göra som en vuxen, mogen människa (som jag förstås är). Men jag tycker fortfarande att det hade varit hysteriskt kul, så jag får nöja mig med att smyga ner saker i min kära sambos korg..



Av någon besynnerlig anledning förstår han inte det roliga.

Snabbrecension - Nivea Beauté Turbo Colour

Vad? Nagellack, färgen jag har heter Turbo Rosa

Min kommentar: Det här måste vara det sämsta nagellacket jag har provat. Antingen är det gammalt eller så är det bara dåligt. Det täcker inte för fem öre, blir alldeles ojämnt och "kladdigt".

Betyg: 1 av 5 (det torkar i alla fall riktigt fort)


Men alltså

Jag tar min dagliga titt på Aftonbladet och ser en artikel om "kamphundar" varpå det finns en röstningsfråga där då 80% av dom som svarat tycker att man borde förbjuda vissa hundraser i Sverige. Har inte debatten kommit längre än att man tror att det är rasens fel? Jag kan lova att människorna som har aggressiva hundar idag kommer hitta nya raser och blandningar om man skulle förbjuda säg pittbullen. Istället borde man kanske diskutera att ställa hårdare krav på hundägare, mer kontroll och hårdare straff för vanskötsel etc.

Fd grannens alldeles livsfarliga rottweiler. Hon sätter sig i ens knä och slickar en i ansiktet. Nej, här har vi världens snällaste hund.


Igårkväll

..låg jag på soffan och såg på Taken som jag hittade på den braiga sidan Joox. Kvalitén var urkass och textningen var på vad jag tror vart thailänska men jag lyckades bli helt inne i den ändå. Jag tycker att det är så otroligt bra att trafficking uppmärksammas allt mer, oavsett om det är i en drama, thriller eller action. Just den här filmen var något i stil med Jason Bourne möter Human Trafficking + en hel del pang pang. Lite väl förutsägbar men samtidigt spännande. Nästa filmplan är Mamma Mia, gärna på bio! Kanske ikväll?

New York i guld



N.Y i hjärtat och i guldramen.

Shopping + Alldeles snart helg

Somnade riktigt tidigt igårkväll = ganska pigg idag, jobbdagen gick riktigt fort och mina 7 timmars sömn ledde till energi nog för att laga min specialar-köttfärssås. Däremot räckte den inte så långt som till träning. Sa kring lunchtid till A över msn att jag var peppad att träna. Det tar suget försvann någnstans mot eftermiddagen. Vet ni, imorgon vid 2-tiden börjar min helg. Istället jobbar jag då 6 dagar i sträck från och med söndag, men det är då det. Under de lediga dagarna ska det utflyktas och det ska chillas.. kanske börja på någon ny bok, har inte hunnit så mycket av det nöjet på sistone. Tyvärr.

Men så vad fick jag från La Redoute i påsen och hur ser skorna egentligen ut? Här kommer svaren på det..


Klänningen är i en längd jag är mycket ovan vid men det kanske kan funka. Annars får jag försöka
hitta en skräddare på nytt som kan fixa.

Dagens nyheter

• I Aftonbladet kan man läsa rubriken "22 år - riskerar få magkatarr". Det är fruktansvärt roligt skrivet. Det gäller Ola, som har många bollar i luften och nu alltså riskerar att få magkatarr. En sådan rubrik kräver att det åtminstone är ordentlig utbrändhet han riskerar. Magkatarr äter man receptfria Novalucol mot, typ.

• Däremot inte roligt någonstans: läser i Vk om rättegången mot Anders Eklund och det är bara så vidrigt. Jag beundrar Englas familj som klarar av att sitta mittemot denna hemska varelse utan att ta livet av honom. För sådana människor som han önskar jag att det fanns livstid på ett riktigt äckligt och otrevligt fängelse.

• Vidare i Aftonbladet kan man läsa om Patrick Swayze som mirakulöst nog verkar överleva sina cancer efter att ha fått höra att han förmodligen bara hade ett par månader kvar att leva. Så grymt alltså! Lagom till att jag läser den nyheten kommer också en Dirty Dancing-låt på radion..

Hamburgare i farten

Vi var på sko- och jeansjakt under lunchen. Gick strax efter 12 och ungefär två andetag senare hade det gått nästan en timme. Köpte en hamburgare ovetandes om den långa kön som vart så fick en minut på vägen tillbaks till jobbet riktigt trycka i mig den. Ikväll blir det något åt slow cook-hållet istället.

Hursomhelst fick jag köpt ett par svarta ballerinas som jag var på jakt efter. Men nu har jag beslutsångest. Ungefär
såhär ser dom ut (annat märke bara), men jag velar mellan att jag kanske borde ha köpt dom här. Beslutsångest är mitt andranamn. Undrar om man kan lägga till det på leget?

Oh no




Om ett plagg till och med är riktigt ohett på en modell, hur ska då en vanlig människa våga sig på det? Det här tycker jag bara ser jätteroligt slash lustigt ut. Och så är priset på nästan tvåtusen spänn. Vad tycker du om denna dräkt från Acne?

Hem och sova en sväng

Precis när jag satt och deppade på jobbet över att jag skulle få GÅ hem i regnet så frågade Sara (dagens dagmamma åt Nikki) om jag ville följa med till Thaiköket samt få skjuts hem efter det. Som en räddande ängel för en hungrig och lat Anna. Åt min fantastiskt goda Chicken Paenang och nu är det snart dags att sova. Upp halv sju imorgon för att jobba vidare, eftersom jag slutade strax efter sju ikväll så känns det mest som en hem-och-duscha-och-sova paus nu. Å den andra (positivare) sidan så kan nämnas att lönen blir på ungefär 2000 över beräknat.. och det är ju riktigt trevligt.

Dagens andra roliga är den alkoholiserade tandlösa gubben som kom med världens leende och gav mig en grön kruklös växt. Vackert!


Färgklick

En klänning som påminner om många andra man sett runomkring i bloggvärlden. Jag gillar i alla fall modellen och färgerna är ju absolut chica och sådär. För mig som kan vara lite mönsterfeg så finns risken att jag bara hade använt en sådan här klänning någon enstaka gång.

Har sett så långt man kan nu av So you think you can dance, och är fullkomligt kär i (nästan) alla av dansarna och flera av koreograferna. Har du någon favorit ännu?

På tal om kärlek så låt er imponeras av min
honeybuns partytrick. Till och med efter flera öl vandrar han utan problem omkring på händerna.

Regn som aldrig tar slut

Umeå är täckt av ett stort grått regnmoln. Det har öst ner konstant hela dagen och kvällen. För första gången sedan i våras någongång är det alldeles svart ute. Jag hoppas trots allt på att vakna imorgon och se en liten sol. Nu säger jag godnatt och sov så gott!



Juniregn i New York, bild: egen

It don´t matter if you´re black or white

Jag blir knäpp på alla fina klänningar som finns hos Asos nu, sida upp och sida ner. Finns det något bättre plagg än just klänningen? Bara i svart & vitt hittade jag hur många som helst. Här nedan olika varianter från 492 upp till 1295 kronor.

Beställningen från H&M kom idag, jag kanske inte har visat vad det var ens? Två plagg - båda åker tillbaks. Klänningen var dels i fel storlek, även om det hade varit i rätt så hade jag inte behållit den. Sen byxorna satt inte alls bra på mig. Men det finns ingen anledning till att sörja, vi gjorde nyss en ny beställning på höstplaggen. Ja just det, jackan får ta posten tillbaks till Ellos med.. den kändes inte helt hundra.


Det fullständigt öser ner

..sedan dess att jag klev upp i förmiddags har det spöregnat. När man trott att det lugnat ner sig lite och kikar ut en minut senare så öser det ner igen. Jag får riktiga höstkänslor och känner antingen för att 1) mysa ner mig på soffan med varm choklad och hela kitet 2) fly fältet till en varm söderhavsö.

Två timmar kvar på jobbet, jag sitter och tuggar frenetiskt på ett lakritstuggumi och funderar på sånt där som har med livet att göra. Pengar, plugg, resor, jobb, människor och så vidare. Tyvärr kommer jag inte fram till något revolutionerande så som hur man blir miljonär på två sekunder eller hur man kan fixa en omtenta utan att plugga till den. Men det får väl duga för idag, det är ju trots allt måndag.

Hot in here

Det är så vackert. Och så dyrt för den delen. Från Barneys.


Blue eyed girl



Vår fjolla sitter på balkongen och njuter så fort hos får chansen. Jag hade mycket gärna varit hemma och gosat med henne idag istället för att jobba hela dagen.. är trött trött och kaffemaskinen funkade inte när jag kom. I skrivandets stund har jag precis fått mig en kopp i alla fall. Nästa delmål av dagen: lunch!

Chillin cat

Så himla bra, haha. Meuuw!


Ute med voff

Dagens motion = en liten promenad med Nikki, förutom det har jag inte gjort mycket idag. Och så är helgen redan slut.. hur kan det gå så fort? För övrigt har jag sett på fler avsnitt av SYTYCD, är helt inne i det.. igår kunde jag inte gå någonstans utan dansade mig verkligen fram. Och så har jag ätit morötter i massor, köpte en påse i förmiddags och det är helt perfekt att gå och knapra på när man är bakissugen..

P-artey från kamerans perspektiv




Favorit i repris

Det här börjar bli min grej: lång förfest, åker ner på stan, tycker att köerna är för långa och går istället till något hamburgerplace, äter och tar taxi hem! Men jag gillar det!


Bränna fett

Nu har vi svettats! Först var jag ute på en powerwalk med Nikki, sen åkte vi direkt till gymmet - cyklade, gick/sprang, trampade och gjorde magövningar. Dom hade en ny maskin som man sitter som i en fåtölj och cyklar med benen. Jag fastnade helt framför Uppdrag granskning där. Perfekt! Nu ska vi chilla en stund, sedan ska vinet korkas upp!

Enligt
Blogthings är min träningstyp följande. Stämmer? Mja, delvis..

Your Fitness Type: Playful
You enjoy exercise as long as it doesn't feel like work.
Working out is your playtime, and you're up for any exercise that's fun.

Try exercise that involves a little friendly competition, like basketball, softball, or volleyball.
Or you may even like exercising with a fitness video game. Anything that makes you feel like a kid again.
How Should You Get Fit?

Lördag

För första gången på ungefär en vecka har jag lite energi! Den ska användas på bästa möjliga vis: huritg hundpromenad och träning på gymmet. Sov helt underbart gott inatt, snarkade på hela natten och vaknade mot morgonkvisten - insåg att det var lördag och sov vidare till 11 ungefär. Vad jag behövert min sömn! Blir inte mig själv någonstans annars. Avundas dom som kan sova 5 timmar per natt och ändå må bra. Har ätit två mackor och druckit en supergod blåbärsyoughyrt med acidophilus och knasipofilus (eller något liknande) till frulle, nu är det bara att komma igång med dagen som gäller.

Ha det fint så länge!

En blond stund 2

Sitter där man sitter och läser toalettidningen och när jag skummar igenom en artikel inser jag hur det hänger ihop. Om man ser procentuellt sett så är 97,5% av världens vatten saltvatten. De övriga 2,5% är sötvatten. Av detta kommer det mesta från is och snö. Och så har vi ju klimathotet som håller på att göra till och med Norrland varmt. Detta innebär att all snö & is kanske kommer smälta bort och då har vi knappt något dricksvatten kvar!


Favoriterna, det var mest överdelar och accessoarer jag fastnade för


En blond stund

Jag har som funderat på varför jag på senaste tiden har blivit så fet. Jag menar, jag har alltid gillat snabbmat och kakor. Jag har aldrig rört på mig extremt mycket mer än vad jag gör nu (förutom på militärlägret många somrar sedan, phhu) men så plötsligt går det upp som ett ljus för mig. Jag har festat mycket de senaste månaderna! Det är givetvis det. Fest = alkohol som är lika med kalorier som är lika med ännu mer kalorier när bakissuget sätter in.

Så vad är lösningen på mitt problem? Jo, 1) att dricka vitt torrt vin i fortsättningen. Det är bra jämfört med Breezers åtminstone, och 2) äta barnmeny med hamburgare & pommes dagen efter. Utmärkt!

Helglycka

Ni anar inte hur underbart skönt det är med helg nu! Jag har varit ute med voff, jag har duschat, A ska fixa maten så jag kan ligga på soffan resten av kvällen och inte röra på mig något mer än för att vända & vrida på mig lite då och då. Mmm. 

Just det, vi åt lunch på
Thaiköket (Umeås enda restaurang med thaimat) idag och jag funderar allvarligt på att lära mig laga thaimat. Det kan väl inte vara jättesvårt? Särskilt allt med kokosmjölk är jag väldigt väldigt förtjust i. Till lunch har dom som en minibuffé och idag vart det med fläskfilé med curry i kokosmjölk, köttfärs med grönsaker och vegetarisk specialomelett. Gud vad hungrig jag blir nu när jag skriver om mat..

De oskyldigas tystnad

Läste igår ut boken som jag tidigare har pratat om. Rent litterärt är den absolut inget speciellt men det är ju verkligen inte det som är grejen med den här. Det är ett levnadsdokument och en väldigt trovärdig vittnesbörd från en hemsk verklighet. Somaly Mam skickades som ung till en bordell där hon våldtogs och torterades under flera år. När hon slutligen kom ifrån mardömmen kunde hon inte blunda för alla de flickor som var kvar på bordeller runtom i landet. Hon har sedan dess, bitvis, skapat center för offren där flickorna får rehabilitering och en andra chans i livet. Hon berättar också om hur hon ständigt utsätts för dödshot och hinder i sin kamp, men ändå fortsätter. Det är modigt, inspirerande och gripande. Efter att jag avslutat boken känner jag för att hoppa på ett plan, åka dit, och hjälpa till.

Helgen

Det är väldigt enkelt..

1. Sova
2. Träna
3. Se på bra program

En stund senare - det blir även en vända på fest imorgon ser det ut som.

Eftermiddagskul

Haha. Jag har ju under dagen försökt hitta ett ställe som kan sy upp jackärmarna, hittade nyligen ytterligare ett nummer till "Skräddaren". Så jag ringer, en dam svarar med ställets namn och jag sätter igång att babbla.

Jag: - Hej hej, jag undrar om ni har möjlighet att sy upp ett par jackärmar, dom är aaalldeles för långa.. (och så vidare)
Hon: - Nja, alltså du har kommit till ett äldreboende. Vi heter Skräddaren. Men du är inte den första som ringt!

Jag börjar bara skratta och föreslår hurtigt att det kanske finns någon på boendet som är grym på att sy. Tyvärr fick jag inget napp på det.

Té, tea, thé, tee


Jag donade i köket igår och upptäckte att jag har té för ett helt kompani. Får det lov att vara lite Tack för att du finns-té, hjortonté eller en påse vitt kanske?


AA-dresses



Kort & riktigt snajsigt! Den första för 34 euro och den andra för 38.
Hos
American Apparel.

Fredag morgon

Dom här morgoninläggen blir snarlika varandra känner jag. Berättar om hur jag släpade mig upp ur sängen, cyklade till jobbet och jada jada. Ni har hört det ett antal gånger förut. Istället tänkte jag prata på om annat. Min pappa flyttar in till stan om ett par månader, mycket trevligt! Han bor nu på ett mindre ställe ett par mil ifrån Umeå men kommer alltså in till "stan" snart. Blir jättebra att ha djurvakt närmre och bara för att det är trevligt att ha honom närmre överhuvudtaget. Mitt projekt i det hela blir att hitta flyttgubbar samt en ny soffa åt honom. Låt spaningen börja!

Lite senare. Ringer runt till de få nummer som finns på Eniro för att hitta någon som skulle kunna sy upp jackärmarna men antingen har dom fullbokat med annat eller så är det sommarstängt och det ena med det andra. Inte för att det är så värst bråttom egentligen men jag gillar inte att plagg bara blir liggande utan att man vill använda dom och så händer tillslut ingenting alls. Du vet inte något bra ställe i Umeå-trakten man kan vända sig till?

Djur är bra

Hunden Dea har sin egen ledarhund som hjälper henne, så fint! Läs mer här



Bild: Aftonbladet

Nu är jag sur

Gnäll-Anna är i farten ikväll igen.

1) Den ena, den skräpiga tvättmaskinen, sköljer inte ordentligt så när jag tog ur ett halvt ton kläder ur den så vart dom täckta i tvättmedelssmulor. Allt fick sköljas i den andra och sen gick det inte att öppna luckan, så det var bara att tränga sin in bakom monstret - av med strömmen, på med strömmen.

2) Jag vill inte alls gå och lägga mig nu. Jag vill sitta uppe halva natten och se på nya avsnitt av SYTYCD men det går inte för jag ska upp 6.30 imorgon. Godnatt.

Paket och tvätt

I eftermiddags pep det till från telefonen och det var från Posten som meddelade att mitt Ellos-paket hade kommit. Jag tvingade med A dit för att hämta ut det och har under kvällen provat plaggen. Det var förutom ett par strumpbyxor (som var betydligt mörkare än på bilden) även en höstjacka och en klänning. Och så här ser dom ut på..


Ja ni ser ärmarna på jackan är toklånga, det gör mig tveksam. För övrigt gillar jag den. Blunda för mjukisbyxorna som nederdel!


Klänningen är så fin och så skön. Över förväntan med tanke på det låga priset (99kr). Snygg i ryggen är den med.

Kvällen har annars handlat om tvätt, hade en tvätthög i höjd med Eiffeltornet som jag har börjat beta av. Två maskiner till sen är jag klar för dagen.

Omväxling förnöjer

En halvtimme kvar och jag försöker roa mig på bästa vis, sitter och kollar på lägenhetet på Hemnet och hittar flera snajsiga. Känns lite riskabelt bara att köpa lägenhet nu när dom är så pass dyra, säg att vi köper en nu och så sjunker priserna ordentligt - då sitter vi där med många tusen under inköpspriset och vill flytta härifrån om 1,5 år. Å andra sidan hade det varit så himla skönt med en mer egen lägenhet.. och omväxling är ju alltid kul!


Torsdag

Uhh vad jag känner mig ofräsch idag. Hade egentligen tänkt duscha imorse men hann ju inte det. Och så är jag alldeles för varmt klädd och känner mig bara svettig. Skyndade ner på stan i solen (i mina nästanpå vinterkläder), runt i affärer med C, tog en sväng inom Body Shop (var verkligen tvungen!), sprayade på mig lite parfym.. vad kallar man det? Raggardusch va?

För att fortsätta beskrivningen av hur läcker jag känner mig idag så skulle jag bestämt prova ett par jeans, ett mycket dumt beslut. Jag har blivit riktigt fet! Måste på något sätt ta tag i det här, men jag ÄLSKAR ju flottigt och sött!

Varm höst



Båda från
La Redoute. Skepparkavajen för 999:-, capen för 429:- Perfa till höstväder, jag hade gärna haft både hängandes i hallen.


Jag köpte ett par skor

Det är inte exakt de här, men dom är väldigt väldigt lika. Samma märke, färg och nästintill samma modell. Jättefina! Nu är det rätt bild här till vänster! Men jag är inte alls van vid att ha den här typen av sko så det känns som att mina fötter är tre meter långa och jätteplatta. Det bidrar väl kanske lite att dom är en halv storlek för stora med. Jag har ju egentligen en halvstorlek men det är mycket sällan det finns i skor jag vill ha.

Vaknade alldeles för sent imorse så fick kasta mig på cykeln, kom till jobbet utan att ha fått något i mig och med en troll-look. Har fått tag på frukost nu i alla fall: kaffe, en Bärry och en ostbulle. Känns som jag inte har sovit något alls inatt så jag sitter här och försöker spärra upp ögonen så gott det går.

Vad ska ni göra i helgen? Jag är sugen på något mysigt och trivsamt. Någon utflykt kanske. Ska fundera lite på saken!

Musik jag vill lyssna på när jag känner mig..

...dig upprorisk: Seven nation army - White Stripes
...att du inte orkar längre: Fields of gold - Eva Cassidy
...
för att dansa: Love is gone - David Guetta
...att du fått ditt hjärta krossat: It must have been love med Roxette kanske?
...att du vill bli på bättre humör: I´m yours - Jason Mraz
...för att festa: Mercy - Duffy
...för något lugnande: With you - Chris Brown
...för att sjunga: No one - Alicia Keys
...att du vill dra täcket över huvudet och bara ligga där: The Scientist - Coldplay
...dig kär: För kärlekens skull - Ted Gärdestad
...dig riktigt förbannad: Fuck the world - Turbonegro
...för att gråta: Romeo and Juliet - Dire Straits
...dig osäker: Tupac, i princip vad som helst

Good evening

Jag hade glömt att det var SYTYCD ikväll med men kom som tur var på det i lagom tid. Älskar programmet och att se alla duktiga dansare, det är riktigt häftiga hur bra vissa är. Har också haft besök av pappa som lekte McGyver i köket med de grönsaker som fanns och av det hela blev det en god soppa. Imorgon är en sån där tidig morgon så ska försöka sova efter programmet. Hoppas att ni har haft en bra dag!

Jobb jobb

Jag tror att det är riktigt fint väder idag, det ser så ut åtminstone. Har jobbat nu i många långa timmar, eller ja sedan 10 men det känns som jag inte gjort något annat än att jobba på en och en halv vecka. Festade till det med en Twister på pausen för att få lite sommarkänsla. Var jag såhär rastlös förra sommaren med? Minns inte riktigt faktiskt. Tycker verkligen det är jobbigt att sitta still så mycket. Men samtidigt som man blir alldeles förslappad så blir man också bekväm av sig så det är ju inte direkt så att jag kastar mig till gymmet direkt efter jobbet. 1 timme och 20 min kvar..

Dagens uppmaning

Är att gå in på AFESIP som arbetar mot människohandel i Asien & skänka några kronor. Do it!



Somaly Mam, grundare av organisationen

Recension: REN Calendula Omega 3/7 Moisturiser - Sensitive Skin

Vad? Ansiktscreme för känslig hud.
Inköpsställe: Accessora.se bland annat.
Pris: Hos ovanstående 425 kr
Storlek: 50 ml

Tillverkarens beskrivning:

Den här fuktighetskrämen är framtagen för att varsamt återfukta och skydda känslig hy. Omega-3- och Omega-7-fettsyror dämpar inflammationer medan essentiella oljor från calendula och kamomill lugnar och läker.  Phytosteroler från kamelia återfuktar och mjukgör samtidigt som peptider och ett enzym från moringaträdet tillsammans med fänkol bekämpar fria radikaler.

En bra hudvårdsseries hjärta är fuktighetskrämerna. RENs fuktighetskrämer tar hjälp av avancerad bioaktiv teknologi för att återfukta och ge näring åt olika hudtyper. Målet är att din hud ska uppnå och behålla optimal hälsa och lyster. RENs fuktighetskrämer innehåller inga porblockerande petrokemiska ingredienser. De känns lätta och låter huden andas fritt samtidigt som de ger näring och återfuktar djupt.


Min kommentar: Konsistensen är ganska lätt och känns otroligt skön mot hyn. Den är parfymfri men luktar lite ört-aktigt. Jag tycker mig känna att den lugnar lite och den känns helt enkelt behaglig och mild. Men, har man riktigt torr hud som jag så är den tyvärr lite för klen på det viset, vilket är synd för det känns verkligen som en sjysst produkt annars. Så för känslig hud - perfekt. För jättetrorr hud - får man smörja in sig lite för ofta med denna.

Mitt betyg: Eftersom det faktiskt står för känslig hud, inte för jättetorr så kan jag inte ta hänsyn till att jag tycker den är lite för "lätt" och därmed får den ♥♥♥♥ 4 av 5


Hemma igen

Ligger på soffan med nya Elle, en intressant bok samt en halvdrucken Cola bredvid mig. Dagarna blir väldigt korta när man slutar sent men samtidigt är det skönt med sovmorgon. Hellre det än att behöva stiga upp mitt i natten.

Sen kl. 21.55 är det dags för ett nytt avsnitt av So you think you can dance, missa inte!

Bedtime



Den här är fin! (från Ellos). Vi vill ju ha en ny säng, den vi har nu är lite för liten. Men vad behöver man (tror man sig behöva?) mest. Säng, soffa, diskmaskin eller tvättmaskin.. listan kan göras lång. Och prioritera är definitivt inte mitt andranamn.

Jag vill resa!

Är sååå sugen på att göra någon spännade resa.. Ja jag vet, det är inte jättesynd om mig, jag var nyss i N.Y. Men det gav mersmak och nu vill jag bara iväg till nya ställen. Så vad gör man istället när vardagen är alltför påtaglig? Man rea-shoppar.. man fyndar på Ellos, H&M, La Redoute och så vidare.

Såg Packat & klart igår där dom var i Tanzania och blev extrasugen på det.. Mmm..


Smooothie

Det här är den absoluta bästa smoothien man kan hitta i affär. Märket heter Innocent och smaken som är rätt är den gula (mango & passion). Literpriset blir inte helt billigt, men det är värt varenda krona. Love it! Och nej, (tyvärr) ingen sponsrad reklam här inte ;-)


Sådär jobbigt snyggt



Det var det vänstra som var min förälskelse. Lika snabbt som den kom försvann den också. Den högra är het med, tyvärr slut den också. Däremot kan jag tipsa om
tubtoppen i samma modell som den oranga som även är från Acne. 520 kronor nu på rean. Riktigt snygg, men jag bangar den pga längden.. den är kortkort vilket kräver hög midja varje gång man vill använda den, och ja jag vet inte, jag har gett upp det där med Acne för idag.

Jag fick en video..

..från Jenno. Den är så söt, så söt! Klicka på play:


Dagens fråga

Situation: Du har egentligen inte pengar, men så hittar du en klänning som du känner att du MÅSTE ha. Det finns en kvar i webbutiken. Den kostar 1000 kronor. Sen ser du en annan klänning, i en annan butik, som också är fin men absolut inte samma grej. Den kostar 150 kronor. Vad gör du?

Update:
Saker brukar som sagt lösa sig av sig själva, när jag kollade in i Acnes webbtuik nu ikväll var den dyrare klänningen spårlöst borta & jag beställde istället den billiga hos H&M!


And the winner is..

Kul att så många var med i tävlingen men dessvärre kan det bara finnas en vinnare, och det är Emmasofie som har lottats fram. Grattis!! Jag tycker verkligen det är riktigt jobbigt att inte alla kan vinna. Tack för att ni delat med er av era resor och så vill jag bara tydliggöra att det absolut inte handlade om att ha varit i flest länder, vinnaren lottades. Det var en fråga bara för att jag tycker det är intressant och är allmänt nyfiken av mig :-)


Ahh

Vad jag fullkomligt älskar att vakna 6.30 en måndagsmorgon efter yttepyttelite sömn. Gick upp och försökte verkligen omvandla mig till en någorlunda vettig och vaken person men det gick bara inte. Här sitter jag nu med en fluff-frisyr som står åt alla håll och kanter, en sömnig uppsyn och mullvadsögon.

Påminn mig, nästa gång jag förlänger naglarna, att INTE peta av dom själv. Efter min lilla behandling är dom ömma, röda och ser helt hemska ut. Bara dom böjs litegrann gör det ONT! Det får banne mig vara värt ett par hundralappar nästa gång..

Ok, kaffedags!


Söndag kväll

Var så otroligt sugen på grillat förut men någon grill har vi inte, så jag försökte göra det bästa av situationen och gick och köpte rostbiff, potatissallad och grönsallad + oliver. Blev mycket gott! Tog en eftermiddagslur och såg sen på Irene Huss - Eldsdansen. Precis lagom film för dagen. Efter detta hamnade jag hos Ellos för att kolla efter en klänning, hittade inte just den men klickade runt och föll för klänningen här nedan som jag direkt fastnade för, sen kom jag på att det är lika bra att skaffa en höstjacka redan nu (Norrland ni vet) och så bidde det två saker till. Ibland är det verkligen räddningen med "handla nu, betala sen", för någon lön har jag inte hunnit få ännu. För 30% rabatt på dyraste varan använd rabattkod 185803. Så, imorgon är det vardag igen.. helgen gick tokfort och jag ser redan fram emot nästa helg då det blir lugnt och skönt (tanken än så länge).



Ps. Vinnaren i tävlingen lottas och meddelas imorgon!


Förfest, pina colada och hamburgare

Det var trevligt igår, ganska lagom. Fast nästa gång är vi överens om att vi behöver DANSA! Vi förfestade fram tills runt tolv och trippade sen mot stan (jag i mina höga klackar). På TC var det en alldeles för lång och stillastående kö så vi gick till Rex istället. Lika mycket folk där, men lite lättare att komma in. Efter en drink på uteserveringen så kom vi fram till att det vi helst ville just då var att kränga något flottigt så kvällen avslutades på Max med hamburgare och pommes med mycket smältost. Idag mår jag ganska bra, men har lite ont i öronen. Mina öron är ett ständigt bekymmer, det är bara att vänta ut och hoppas att ingen tinnitus förvärrats eller liknande.

Kvällens klädval blev:


♥ Tubklänning - H&M
♥ Skärp - Lindex
♥ Baggiebag - Friis
♥ Skor - Madden Girl
♥ Örhängen - Betsey Johnson
♥ Kavaj - gammal från H&M


Klockan är tjugo över fem

..jag dricker Resorb och funderar intenstivt på vad jag ska ha på mig ikväll. Tvätthögen är enorm så jag har inte så mycket att välja mellan. Den här klänningen kan det tänkas bli, men det hade varit roligt med något som jag inte använde så pass nyligen. Sen på fötterna.. bussarna strejkar ju så jag får gå dit jag ska = något bekvämt i skoväg och ner med heelsen i en påse. Bara att sätta igång med att rota i garderoben & prova!

Vad gör du ikväll?


Lördag

Var ute i solen med en styck pigg hund, hon fick vara lös och jag gick och svettades i mina tjocka mjukisbralls, hur som var det skönt att röra lite på mig. Och det är HELG! Jag vaknade sent, låg säkert en halvtimme och bara halvsov slash rullade runt i sängen och njöt! Har lite småsaker att fixa med sen blir det festligt ikväll tillsammans med jobbtokan tillika världens nästbästa kickboxare (av 6,677,563,921 människor, slå det om ni kan!) Jag kommer alltså känna mig mycket trygg ikväll på stadens gator!

Igårkväll.

I sömnigt tillstånd åkte vi till Vännäs för att kolla om det kunde vara något kul med Vännäsdagarna. Vi kom lite oturligt för allt höll på att packas ihop så jag fick ingen thaimat (langos fanns inte) och det var så väldigt litet dessutom. De få marknaderna jag har varit på i Skåne har varit i superdupersize jämfört med det här. Jag köpte ett flätat armband sen hamnade vi på Frasses (efter att Grillbrickan på stället bredvid var slut), därefter åkte vi hem.

Väl hemma hade jag en wunderbar kväll, utslagen på soffan med typ fem avsnitt av Project Runway. Dom är så otroligt duktiga och jag älskar att se hur dom förvandlar tygstycken till så häftiga kreationer. Nu vet jag alltså vem vinnaren är men jag ska såklart inte skvallra!


Ms Biker

Nu när jag har blivit en inbiten cyklist så har jag kommit på ett par saker jag stör mig på med cykelvärlden. Det första är folk som parkerar sin cykel sådär påträngande nära min så jag knappt får ut den, jag får en väldigt stark lust att putta ner dessa cyklar, men det är kanske inte så populärt?

Ja, sen så är det det där med övergångsställen. Jag har hört att man måste stanna för bilar om man kommer susandes med cykeln. Det gillar jag inte alls. Dels för att mina bromsar inte är särskilt effektiva, och så är det ju himla osmidigt faktiskt.

Det tredje och sista klagomålet jag har är riktat mot cykelgalningarna som dyker upp från ingenstans i 110 i timmen och nästan krockar med mig. Dom är livsfarliga. Vänta, bara en sak till.. sadlar, borde dom inte göras typ i dun.. som en stor dunkudde istället för en hård sak? Okej nu var jag klar (& för övrigt är det väldigt trevligt att cykla)!


Utmaning: i väskan

Jag blev utamanad av Johanna att "redovisa" innehållet i min väska. Eftersom jag inte har kamera på jobbet så blir det på det här sättet:

♥ Plånbok
♥ Ett paket med pencillin
♥ Bok: De oskyldigas tystnad av Somaly Mam
♥ Mini-klädrulle
♥ Kalender 08/09
Dior handcreme
Försvarets Hudsalva
♥ Lancome Juicy Tube i färgen 17
Burt´s Bees Lip Shimmer
Biotherm biosensitive ansiktscreme
♥ Liten necessär med spegel och puder i
♥ Hårband
♥ En flaska vatten
♥ Hemnycklarna
Fattas idag i väskan: nagelfil!

Du är såklart utmanad med om du känner för det.

Rosa & guld på fötterna







Visst är dom fancy?! Från
Gojane. Jag är grymt sugen på att göra en beställning därifrån men efter Strawberrynet´s saftiga tull & moms-räkning så är jag lite försiktig med långväga beställningar. Fast iofs, med tanke på hur billiga de här skorna är (ca 120 kr per par) så kan det förmodligen inte bli SÅ dyrt ändå.

Dagens

Humör: Sådant då man på morgonen rotar fram skjortklänningen som rensats till sov/myskläderna för dagens outfit eftersom man vill ha något så mysigt som möjligt på sig.

Bästa: Min vän radion med den dåliga mottagningen, samt att det är fredag!

Sämsta: För lite sömn (som vanligt denna vecka) och vädret som är supergrått.

Föda: Frulle än så länge, funderar på vad det ska bli till lunch?

Planer: Vännäsdagarna ikväll kanske, jag är sugen på langos. Hoppas det finns där.


Då kör vi (tävling)



Vad: En I ♥ NY-tee i barnstorlek 14/16 = XS/S (ej figursydd)
Hur: Inget länkande & sånt där tjafs behövs. Däremot, berätta i en kommentar hur många av världens länder du har varit i & vilket som är ditt favoritresmål! Sedan lottar jag.
När: Avslutas på söndag 13 juli, 21.00

Glöm inte att ange din mailadress!

UPDATE: Tävlingen är nu schluuut!

Skärpbloggen?

Ovanligt mycket här har handlat om skärp på sistone. Jag fortsätter lite till.. med inspiration från en blogg, som jag inte minns namnet på, fyndade jag det här skärpet på H&M´s barnavdelning för 69 kr (i webbutiken är det dessutom halva priset). Det finns i 70 och 80 cm och är enligt mitt tycke både billigt och snyggt.

Nu har jag drygt en timme kvar, minutrarna riktigt segar sig fram när man är såhär trött.. och så börjar helgen närma sig och jag ser framför mig två hela sovmorgnar, träning, lite party och mycket chilla.

Avslutar inlägget med att demonstrera hur charmigt Norrland är. När ni söderbor får höra om diverse brutala händelser i era tidningar så har vi nyheter såsom denna:
"Nödig inbrottstjuv stal mulltoa!"

Sixten the dog

Sådär lite då och då på morgnarna när A är ute och går med Nikki så brukar han möta en man. Denna man ser tydligen ut att vara 130 år minst, och han spurtar på med sina promenadkäppar och en ryggsäck på ryggen. Varje gång han ser Nikki så utropar han
- Nämen ser man på, det är Sixten som kommer!
Varje gång förklarar A också att det är Nikki. Då förklarar den gamla mannen att han för längesedan passade en hund som såg likadan ut och hette Sixten.
Och så upprepas det varje gång dom möts. Visst är det för kärt?!


Jag vill ha lagom

Var är lagom? Antingen är det jätteMYCKET eller jätteLITE att göra. Idag är det det sistnämnda. Jag gäspar, och så gäspar jag lite till, slutar gäspa och svarar i telefonen. Nu har jag snart lunch åtminstone och det ska bli supernice med en kycklingsandwich.

Vet ni, jag har börjat cykla. Det är rätt roligt faktiskt. Jag susar fram och tillbaks till jobbet. Jag är ju inte så van vid det där med cyklandet så jag kom imorse på att kort kjol inte är den ultimata cykeloutfiten.

Nu har jag två nätter i rad sovit knappt 6 timmar per natt och det börjar verkligen kännas idag.. rör mig som i slow motion och tänker i samma takt. Så skönt det ska bli med helg!

..blir förresten en liten tävling här så snart jag har tid att ta tag i det :-) Ledtråd: det är något från NY som kommer lottas ut.

The strejk is on

Ni har förmodligen inte missat att busstrejken är igång i Västerbotten. Strejk är ju ett intressant fenomen. Jag är lite sådär att jag tycker det är gött när folk är lite franska av sig, reagerar, protesterar och syns. Fast visst hade det varit så mycket enklare om saker kunde lösas utan att allmänheten blir lidande. Det är ju som kluvet, å ena sidan så har jag helt förståelse för busschaufförerna, å andra sidan är det trist för människor som verkligen måste med dom inställda bussarna, just i denna frågan är det ju som ofta annars även att de svagaste drabbas hårdast (personer som inte har hälsa eller ekonomi för att ha bil tex).

Hittade den sötaste kommentaren i en diskussiontråd om strejken:

"nu får man köra moppe in till stan ( 3 mil) hoppas att det inte varar så länge. fast det går nog bra. tar bara lite längre tid och få hoppas att det inte regnar....."

Minne som en guldfisk

Den där jäkla tvålen alltså. Var på Ica idag igen. Vi hade ingen penna i bilen att skriva ner inköpslista på, men fem saker tycker man att vi borde komma ihåg. Hem kom vi utan tvål återigen. När jag väl kommer ihåg det i affären blir det till att köpa en sådär 20 stycken. Det är ju inte tvålen som är grejen egentligen, det funkar liksom att tvätta händerna i duschcreme och så, det är virrigheten som är irriterande. Diagnos?

Kvällen har gått åt till att fila som en galning. Tänk er tjocka gélenaglar som sitter stenhårt (förutom de bitar som ramlat av), jag har filat så brutalt jag bara kunnat i säkert två timmar, sedan klippt av tipparna med en nagelfil i storlek anpassad för elefantklor. Nu är dom korta, slitna och missfärgade. Jag sörjer.

Imorgon är det uppstigning 6.30. Mitt i natten i den djupaste sömnen för mig alltså. Å vad jag ibland önskar att jag vore en utpräglad morgonmänniska. Det hade gjort livet lite lättare. Men samtidigt älskar jag mina lugna, tysta nätter.. så nja, kanske inte ändå.

Shopping och tull

I samband med en beställning på Strawberry hittade jag den här sidan hos Tullverket där man skulle kunna beräkna moms och tull. Ja i alla fall så skickade jag iväg min beställning och tänkte att jag förhoppningsvis skulle kunna slippa den där tullen ändå (många som gör det tydligen). Idag fick jag mitt paket och tull + moms blev 200 KRONOR! Nästan 50 % av beställningens värde. Tji fick jag, kunde lika bra köpt grejerna på Åhléns för det priset. Slutsats: räkna inte med att du kommer slippa undan tullavgiften, samt lita inte helt på den länkade sidan heller.

Dessutom hade ögonskuggan jag beställde inte alls samma färg som på bilden. No more Strawberrynet.com för mig.
Vad har ni för erfarenheter av dom?

Hem för laptopen

Den här laptopväskan från Accessora tycker jag är ursöt. Behöver något särskilt till hösten så jag kan bära med mig datorn till skolan ibland. 419:- kostar den och mycket billigare än så blir det inte så länge man inte inhandlar ett "svart, vanligt och tråkigt". Sen har ju dom även den här varianten för 399:- som är himla snygg.


Buzy wizy

Mina naglar har börjat ramla av, det ser nog lite freaky ut med "halva" naglar. Ska sätta mig ikväll och fila för fullt, ta på stärkande och sen måla dom i någon snajsig färg.

Har lunch några minuter till, A kom på lunchbesök, han tog även med sig min pimpade thermomugg fylld med kaffe så jag har nu. Är på ett mindre ställe idag där det inte finns kaffeautomat (panik) men nu så ska jag nog klara mig alltså.

Det regnar för fullt idag, drog på mig regnjackan, en systembolagetpåse på cykelsadeln och kastade mig på cykeln imorse.. det ser fortfarande grått ut. Fast nästan hellre det när man jobbar faktiskt. Om jag ska vara rent egoistisk.

Back to work!

Hot



Tänk helsvarta kläder och så dom här till. Så grymt snyggt! Från
Gojane är dom och kostar ungefär 120 kronor.

Har fastnat framför uttagningarna till So you think you can dance, men jag tycker allt att det är lite roligare sen när finalisterna är utvalda och det blir seriös dans. Ni vet på femman (kanalen alltså), deras sommarvariant av att visa 5:an.. när en man slår till en mygga på halsen och så blir det siffran 5 med blod. Varför gör man en sån reklam? Den är ju bara äcklig.

Oj, redan kväll?

Tittar på klockan och funderar på om någon har vridit fram klockan, för jag har ju bara stigit upp, jobbat, och sen kommit hem och klckan är snart nio. Det är verkligen en omställning från att plugga till att jobba heltid (plus en semester däremellan). Jag kan som inte riktigt fatta hur stor del av dagen jobbet faktiskt tar. Vi har haft så tokigt mycket att göra idag, jag har knappt hunnit andas. Gick till Ica precis nyligen för att köpa tre saker. Sallad, avocado och tvål. Hem kom jag med sallad, avocado och del annat kul men ingen tvål. Jag måste börja skriva upp pensionärslistor över vad jag ska handla. Helst sådana där med förskrivet "Inköpslista" på toppen.

Prioritera

Jag befinner mig i ett prioriteringsläge. Så här är det:

1. Tandläkaren upplyste mig om att jag förmodligen har ett par hål = en miljon kronor minst.

2. Mina naglar börjar förfalla. Hade nog behövt göra om dom från grunden = 800-900 kr

3. Mitt hår börjar bli en katastrof. Jag måste färga/slinga snarast! = från 100-1500 kr

Mina tankar kring det hela är väldigt mogna och ganska tråkiga. Det hade visserligen varit väldigt skönt att skjuta upp tänderna men det blir bara mer smärtsamt isåfall både rent fysiskt och för plånboken. Så det är bara att boka tid och ta tag i det efter löning. Naglarna.. tyvärr får jag nog ha begravning för och försöka ha råd med till hösten igen. Håret. Hmm. Där har jag inte bestämt mig än. Det lutar att åt att bli ruinerad och gå till frisören och få det snyggt istället för att bli orangefärgad och så. Då kommer vi till nästa fråga: vad ska jag göra med håret. Ska jag köra på ett säkert kort och behålla ungefär den färg jag har nu och alltså slinga på nytt, eller ska jag göra något spexigt såsom blondera det ordentligt eller göra det mörkt? Till min hjälp har jag sidan/programmet
Taaz. Bilderna är lite sisådär med mitt naturliga hår som sticker ut, men håll tillgodo.


Men vad är det här för dag

Ja nu tänker jag klaga igen, men det här är min blogg och är jag så tråkig att jag klagar sönder den till noll läsare så må det så vara. 

Sov alltså helt kass inatt och det gick väl ganska bra med livet fram tills eftermiddagen någon gång, jag började få ont igen och i en sådan situation vill man bara lägga sig i ett mörkt rum och vila, men istället ringer det överallt, människor vill det ena och det andra, jag försöker vara trevlig, jag orkar inte. När det börjar närma sig slutatiden upptäcker jag att de jäkla bussarna har sommartider och därmed bara går en gång i timmen. 50 minuter efter att jag slutar. Då bara orkar jag ännu mindre och vill typ grina (idag igen). I all fall, så välkomnar S mig, som bor alldeles nära jobbet, hem till henne på ett glas juice och lite snicksnack. När jag sen ska gå (läs springa) till bussen har jag blivit instängd. Deras gård låses vid en tid och det hade vi båda glömt bort. Jag ringer henne i panik, springer upp och ner till en annan utgång och kommer slutligen ut, rusar mot bussen, tappar såklart skon i all hast, sätter på den igen och hinner sen precis till bussen.

Nu saknar jag vår lilla plutt som fortfarande är på dagis. Ingen vovve som kom till dörren och mötte mig. Nä, så vad är det här för dag? Imorgon ska jag se till så att det blir en bättre!


Skärp mig

Det här skärpet från Asos är jobbigt snyggt. Såg det, ville ha det, kollade priset - intresset avtog något. 1740 kronor kostar det. Inte studentpris alltså. Alla affärer borde egentligen ha 95% rea på allt för studenter. Vad säger ni om det?

Det ringer

Första dagen efter semestern, det ringer galet mycket och jag får mer huvudvärk för varje timme som går. Tanden är definitivt bättre idag men jag känner mig fortfarande hängig efter att ha sovit jättedåligt inatt.

Vår lilla bebis är på passning ute på landet och kommer vara där tills imorgon eftersom både A och jag jobbar länge. Saknade hennes smaskande ljud under sängen inatt, men hon har det mycket bättre hos familjen W än att sitta ensam hemma, man får ju faktiskt tänka på hennes bästa!

Lite senare
Mmm, nu har jag ätit min burgare med välkryddade pommes och varm ost till det. Höll sen på att somna i vilorummet. Nu väntar jag på en kopp kaffe som min handyman ska hämta, i utbyte får han en hjärteklubba med en kärlekshälsning på. De få grabbarna som finns här har det bra dom!

Imorgon vill jag bli fet

Efter dagens soppdiet är jag brutalt sugen på en stor flottig hamburgare, pommes, cheddardip och sådär ett ton pommeskrydda på. Jag ska ta den största menyn dom har, typ XXL-skrov mål för män som väger minst 200 kg och så ska jag sätta mig och kränga. Sen kanske jag mår lite illa men det gör inget för det ska bli så förbannat gott.


Film & läsning i helgen

Har ju haft lite tid att se på film och läsa nu de senaste två dagarna så det har blivit en del av bådadera. Förutom Project Runway har jag kollat på en film som heter La Zona. Det är en spansk film om ett bostadsområde i Mexico City där förmögna bor. Området är omgivet av murar och övervakningskameror. En natt så blir det strömavbrott och tre killar utifrån tar sig in i området.. Det ena leder till det andra och det är en sorglig film och rika vs. fattiga, om brott och hat. Den var lite långsam på sina ställen men i det stora hela tyckte jag den var bra och absolut sevärd, om inte annat som en ordentlig tankeställare.



Boken jag läst heter Såld och är skriven av Zana Muhsen. Det är en sann historia som har sin handling i att Zana och hennes lillasyster Nadia såldes från sitt hemland England av sin pappa till bekanta i Jemen. Tjejerna trodde att dom åkte dit på semester men väl där visade det sig att dom hade blivit sålda som fruar och tvingaes i många år leva mer eller mindre som slavar i främmande miljöer med främmande människor. Det är en tragisk historia men samtidigt imponeras man av författarinans hopp och mod.


Och här tar historien förhoppningsvis slut

Jourmottagningen var en halv våning som var helt folktom bortsett från en sköterska och tandläkaren. Jag fick sätta mig i tandläkarstolen som man man normalt gör, bara att den här kändes verkligen extra obehaglig. Sedan satte det igång, han kollade med sina redskap och sa att ja, det är en ordentlig inflammation så vi måste rengöra. Då tar han någon sak som kändes som en enorm nål och börjar trycka, raspa och dra. Mellan allt surr och pysande hör jag hur dom säger åt mig att andas. Det gjorde så jäkla ont och bara brast för mig, tårarna började spruta och han pausar en stund. Då fick jag bedövning som stacks in inte bara en gång, utan tre gånger och så fortsatte han med rengöringen en stund till. Med mig fick jag ett recept för Kåvepenin, hämtade ut dom på Apoteket och gick sen hem alldeles matt och däckade.


Bild: alltomvetenskap.se

Har ätit tomatsoppa med lite makaroner och kikar nu på tv. Vår bebis är på dagis hos Annika & hennes familj tills imorgon så Pollykatt får stå för gosandet idag.

Mörbultad

Sitter här på soffan med en mugg välling som jag dricker med sugrör. Kunde inte somna inatt trots högsta möjliga Treo-dos. Vaknade sedan flertalet gånger under natten och slutligen vid 10 av ont. Pratade med sjukvårdsupplysningen som skickade vidare mig till tandläkarjouren och nu har jag en tid om knappt en timme. Fantastiskt roligt det här! Det värsta är nästan att det är så förbannat dyrt med tandläkaren. Jag blir som sur att det inte är foten eller något jag har ont i, då kostar det max 300 spänn men nu blir jag istället ruinerad.

Och jobbet ja, börjar imorgon. Underbar timing där med. Nä fy, känner för att skrika högt.

Räddad!

Åh, jag hittade ett halvfyllt rör med Treo! Helt underbart! Nog för att det smakar pyton men det spelar mindre roll med den värk jag har. Det är som halva käken + huvudet är alldeles bedövat. När jag sväljer gör det så jäkla ont med. Borde nog gå till tandläkaren om det här inte blir bättre snart alltså.. Men som jag även sagt förut är jag livrädd för att behöva dra ut någon tand. Men det blir kanske bra sen när hela visdomstanden vuxit ut?

Den vita massajen

Jag köpte bok nummer ett i serien före vår resa men där blev det ju knappast något läst. Däremot när jag kom hem sträckläste jag den och var tvungen att låna de följande två. Sen satt jag dessutom någon natt och såg filmen som också har gjorts. Blev verkligen så inspirerad (kanske inte just till att fly landet och gifta mig med en massajman) men att resa mer, komma iväg på äventyr, se nya kulturer.. Det finns så otroligt mycket mer än lilla Sverige, så då kan jag ju inte sitta här hela mitt liv. Känner jag.

Åter till böckerna. I den första, med titeln Den vita massajen berättar författarinnan om resan till Kenya och hur hon på ett oförklarligt sätt föll för Lketinga, stannade kvar i landet och letade upp honom, trots att hon var där tillsammans med sin pojkvän hemifrån. Hon bosätter sig med honom och hans familj i en hydda i bushen, dom gifter sig och får en dotter. Under denna tiden (och efter) hinner det såklart hända en massa dramatiska saker och det blir aldrig tråkigt för läsaren.

Förutom att det är en väldigt intressant historia så är böckerna nästan som reseskildringar med mycket miljöbeskrivningar och i alla fall jag blir nyfiken på hur områdena hon berättar om är och ser ut.




Bild från filmen

Värk & skärp

Heavy bakfylla idag. Har legat på antingen soffan eller sängen hela dagen med undantag för en kort hundpromenad. Det värker något helt otroligt i tanden och värktabletterna är helt slut. Varför säljer dom inte sånt på Ica? Var på väg att fråga snubben i kassan om han inte hade något i personalrummet att sälja till mig.

Har sett Project Runway (det med SJP) och det var spännande. Nu väntar två filmer på mig med, perfekt!

Ni vet det där skärpet jag pratade om för inte så längesedan, jag har hittat Det! För 149 kronor på Lindex. Det är billig lycka det.


Men fy!

Jag vet inte hur det hände men så snart vi satte oss i taxin ner mot stan så ville jag inget annat än att spy. Visst kände jag mig lite lullig före dess med men absolut inte på det viset. Nej så det var ju helt omöjligt att festa vidare efter det.. jag ville bara hem hem och lägga mig. Vi tog första bästa taxi hem, tog ett varmt bad, en Resorb och däckade därefter.

Före illamåendeattacken så var iaf väldigt trevligt. Det blev en massa grabbar och så Annika och jag. Vi drack vin, diskuterade och tramsade.

Och idag då..? Jag tror att jag har druckit upp emot 5 liter vätska av olika varianter, jag har sovit jättelänge och har nu värk i huvud, tand och känner mig allmänt sliten.


Fortsättning på dagen

Träning funkar alltid som uppiggning. Men det var någon i gymmet som luktade som, ja det går inte att beskriva, det var en så frän doft.. inte sådär bara svett utan något annat med. Inte najs.

Direkt efter gymmandet gjorde vi sallad, min med couscous & räkor och A´s utan couscous och med tonfisk. Och så massor med sås på det. Har blivit riktigt fint väder nu så vi kunde sitta ute på vår pimpade balkong. Nu sitter jag här med ett glas rosé som jag hoppas ska dämpa min tandvärk (alkoholistvarning).. nämen vi ska på lite party senare så det blir nog bra!



Frågan: mat

Om du bara hade fått välja fem saker att äta resten av livet, vad hade det då varit?

Jag hade valt.. fetaost, hamburgare, avocadosallad, potatisgratäng och färskpressad apelsinjuice alternativt mango & passions-smoothie. Typ. Nej gud vad svårt det här blev, jag hade ju velat ha en miljon saker till med på listan..


Fredag

Men åh, vi kom på femte plats i lägenhetskön. Detta kräver alltså att fyra andra ska svara nej för att vi ska få den. Det lär ju inte hända. Det är inte det enda som gör mitt morgonhumör lite kasst, har nu i två dagar haft värk i visdomstanden (som vanligt) och under natten måste jag ligga och trycka ihop käken något otroligt för när jag har vaknat har jag haft så jäkla ont i halva munnen, upp mot örat och ner mot halsen. Suck. Och så spöregnar det dessutom..

Lägesrapport & reafint

Knasdag. Har varit så himla slö idag. Gjort ungefär inget under kvällen.. sett senaste avsnittet av Bachelorette och spelat två omgång Spingo. Och gäspat massor.

En butik jag tycker mycket om är
Bonnie & Clyde. Just nu har dom flera fina reafynd till värsta bra priserna. Mina favoriter:



(klicka för större bilder)
♥ Klänning - Numph 275:-
♥ Skjorta - S´nob 248:-
♥ BH - Honeydew 140:-
♥ Plånbok - Becksöndergaard 288:-

Nu håller vi tummar och tår!

Vi har anmält intresse för en lägenhet här i närheten med trädgård. Tänk en liten trädgård att sitta och sola på, släppa ut Nikki så hon får jaga humlor, grilla och så vidare. Hela jag längtar efter den lilla trädgården. Så imorgon 6.30 rangordnas de som står överst i kön och jag hoppas att vi är nummer ett!


Behandlingen

Sådär, nu är jag lite piggare. Måste börja med att berätta om själva färden till stället = Wilma. Haha. A frågade efter adressen och jag var säker på att det låg på Storgatan 13, så det var vad jag sa och sen funderade vi inte mer på det. Vi kör mot den adressen men hittar inte, så jag tar upp presentkortet för att kolla adressen. Skolgatan 56 står det där. Hmm. Jaha, var tusan fick jag Storgatan 13 från då? Efter ett samtal till vår kartkunniga vän så blev det ordning på det hela och jag kom precis i tid.

Detta ingick:
♥ Rengöring med foam, av ansikte och dekoltage
♥ Återfuktande lotion
♥ Enzympeeling i ånga (tar bort döda hudceller m.m.)
♥ Genomgång av hud och borttagande av pormaskar m.m
♥ Plockning av bryn (om så önskas)
♥ Lång härlig massage för ansikte, nacke och axlar. (se ansiktsmassage)
+
♥ Algmaskbehandling med Arginin-syra

Då blev det 800 kr (för mig några hundra billigare eftersom jag hade ett presentkort). Tjejen som gjorde det på mig var supertrevlig och gullig så det var inga problem med att känna sig avslappnad.

Jag sa i början att jag har väldigt torr & känslig hy, vilket hon verkligen fick bekräftat sen. En kräm skulle på och även tvättas av före masken men efter bara några sekunder hade huden slukat all krämen och hon som lät nästan förvånad.

Uhmm.. uhmm..

Känner mig väldigt väldigt avslappnad efter två timmars ansiktsbehandling med djuprengöring, algmask och massage. Köpte med oss pizza på vägen hem så nu sitter här jag här med gravidmage och prickig korv-ansikte. Det här hade jag velat göra helst varenda vecka, åtminstone massagedelen.

 

Lillördag

Egentligen borde det var som tre L i rubriken, men visst får man inte ha mer än två lika konsonanter i följd? Det var längesedan jag läste svenska.
Vad fint det är när man kommer hem och möts av en glad hund och en gosesugen katt. Det uppskattar jag varje dag. Och kanske extra mycket efter lite alkohol i kroppen.
Ikväll är det onsdag = liten lördag och jag samt A och O har varit på Bishops och druckit öl, vin och ätit en så kallad gourmétbricka. Eller vi och vi ätit, jag ätit snarare. Mmm - mm.

Imorgon kära vänner ska jag göra en massor med trevligt: träna, gå på dunderansiktsbehandling och sen, haha, okej det tredje var att moppa. Jag visste att det var en sak till jag sa till A förut men det var inte så lattjo trots allt.



Utstyrsel: Klänning & skor - H&M, strumpisar, kofta Vero Moda, väska Glitter.

En sista grej bara, lyssna mycket på den här låten!

Trade

Såg en film igår som var HEMSK men också väldigt BRA! Skåsidarna är jätteduktiga och tycker att alla borde se den för att få en bild av trafficking och dess vidrighet. Trade heter den och handlar om den sexuella slavhandeln, i detta fall från Mexico till USA. Som huvudkaraktärer är det 13-åriga Adriana från Mexico och något äldre Veronika från Polen. Adrianas bror ger sig ut för att leta efter sin lillasyster.. och mer än så berättar jag inte. Men verkligen, se den! Man kan inte undvika att bli väldigt berörd.. och även fundera på hur människan som helhet kan kalla sig civiliserad. Jag blir i alla fall vädigt tveksam.

Onsdag

Jag som ville ha sol idag men istället har det spöregnat. Kom igen nu, jag har fem dagar kvar av semestern så låt mig få lite färg. Har solat ungefär en timme so far denna sommaren.

Katta har varit här & besökt mig och djuren, med sig hade hon kanelbullar som vi smaskade i oss med té och kaffe till. Hon är nu på väg hem och jag var och handlade lite på vägen, ska fixa ihop stekt potatis med tilltugg.. får se vad det blir av det!

Ikväll sen blir det öl. Eller möjligtvis vin. Någonslags alkohol på något ställe på stan helt enkelt.

Baggiebags & REA

Jag fönstershoppar väskor jag, mycket trevligt.. ännu trevligare hade det förstås varit att beställa någon av dom men icke nu. Kanske kan inspirera någon av er istället:

Longchamp från Harges, enkelt och så himla snyggt i brunt skinn.

Flätmönstrat och stort från Asos, jag gillar verkligen den här.

♥ Också från Asos: alldeles för dyr clutch i flerfärgat skinn

...och så får jag mail från Nelly som har tokigt mycket fint på REA. Gud så jobbigt det blev nu då!

Nikki goes Rocker



Stackars Nittolina fick den här i Lund. Den provades, fotograferades och det fick räcka. Men visst ser hon rätt hemma ut i outfiten?

Afrodans & mauuuud

Det här gillade jag! Allt var egentligen bra med det här passet, 45 minuter (lagom lång tid), det var roligt men samtidigt svettigt och riktigt skönt för kroppen att skaka, stampa och svänga loss.

Precis innan jag skulle ge mig iväg så ser jag att Polly spytt ner två par av mina skor, som tur var så vart det två "lättstädade" skor och jag hann i tid. Efter dansen gick jag raka vägen till affären och köpte nypotatis som jag har skrubbat som en galning. Det ska dessutom vara dom allra minsta (visst är dom godast?) så det tar ju sin lilla tid. Nu kokar det för fullt och jag är så hungrig, så hungrig! För er som inte förstår det skånska språket kan rubriken som är förknippad med detta kräva sin förklaring [mat = maud].

Zzz..

Det här är precis varför jag föredrar gym före pass, sitter här, lyssnar på Din Gata och håller på att somna i väntan på att klockan ska gå så jag kan komma iväg, träna och bli piggare. Mmm, sängen.. vad jag tycker om dig! Nu när jag ändå sitter här kan jag ta tillfället i akt att visa mitt superfynd från stan som jag helt glömde bort förut. Grejen var den att jag hittade ett armband i NY som jag dumt nog inte köpte, sen kunde jag inte hitta affären igen. Idag på stan kollade jag på torget för en gångs skull och hittade ett lite liknande armband för enbart 20 kronor. Det var det nästsista så försäljaren tyckte att jag kunde ta det sista för det priset med så att han blev av med dom.


Buse på besök

A´s mamma och vårt hjärtegull Matilda har nyss bokat biljetter & kommer alltså och hälsar på oss om ett par veckor. Ska bli så kul att ha det lilla yrvädret här!


För lite/för mycket semestersömn & trevlig fika

När jag är ledig kan jag sova hur mycket som helst. Tills en viss gräns.. den gränsen visade sig inatt när jag omöjligtivs kunde somna och sedan vaknade titt som tätt. Diagnos: överdos av sömn. Väckarklockan stod på 10.30 och då var jag upp och fixa & dona för att sedan träffa Frida kl. 13 för fika! Jag åt min favorit Västerbottenspaj (såklart), vi hann även med ett besök på bibblo (påtvingat av mig).

Hade en bra stund tills bussen gick så jag smet inom Lagerhaus och köpte söta ljushållare på rea och hälsade på snälla Annika på mitt jobb. Dom funderar på att köpa en Nikki-hund så nu ska hon bombarderas med diverse bilder & hemsidetips!

Nu är jag trött trött.. hade lätt kunnat snooza en stund, men det hinns inte med. Ska ut med voff, träna med Emelie och så städa lite ikväll. Har ni en bra dag där ute?