Time to go

Idag tvättas det för fullt, allt för att göra urvalet för packningen större. Över en veckas outfits ska tas med - något för varje tillfälle. Det är inte helt lätt att packa rätt. Min farmor är grym på att packa. När man är hos henne och ska åka hem (väskan färdigpackad och fullproppad), tittar hon på den och frågar om hon kan få göra om det. Okej, okej säger jag. Efter 10 minuter är plötsligt halva resväskan tom, och då har ändå lagt i fler saker, typ kakor i mängder. Jag begriper inte hur hon bär sig åt.



Även Lill-Nitto ska packas ner

Psykiska men

Efter ett antal timmar på stan har jag både huvudvärk och kvarvarande känslor av att vilja armbåga folk till någon annan stad långt bort. Herregud vilken hysteri det är. När vi kom ner på tha city och skulle parkera lyste skylten FULLT i vad som måste vara Umeås största parkeringshus. Då var klockan strax före 12, en vardag. Vi hittade slutligen en ledig plats och gick för att äta lunchbuffé på Costas. Örtmarinerad kassler, grekisk fisk, ris med bönor.. allt i en salig röra (åtminstone för min del). A åkte till jobb och jag började jakten efter den Perfekta julklappen till honom. Ungefär vi det laget började jag bli svettig under min enorma jacka, och ganska less. Hemma är jag nu med ett par påsar iaf så jag känner mig ganska nöjd.

Ps. Hund extra billig idag, nästan storm ute och dags för rundan.

Det är torsdag

..och det är morgon och det är även snart jul. Dagens stora projekt är att hitta en bra klapp till A. Jag har en del idéer men vi får se vad stan har att erbjuda. Detta året har jag blivit en riktig jul-pessimist på det viset. Vanligtvis brukar jag älska hela paketbiten men nu känner jag mest att "kan inte alla köpa vad dom själva vill ha så hade det blivit mycket lättare". Är det åldern tro?

För övrigt åker vi snart ner till Skåne så här ska tvättas, städas och packas. Jag låg och tänkte igår kväll att jag så otroligt gärna vill hinna med Köpenhamn när vi är nere. Ströget och jul på tivoli, ett glas vin inne i värme och kanske någon shopping. Ja, så måste det nästan bli!


Enkel pennemiddag

Häromdagen var vi bekväma och pastasugna. Det blev då penne med varsin sås till. Min variant är en för mig gammal favorit som är superenkel att göra. Fräser först spenatbladen i olivolja, lägger på fetaosten och sen i med krossad tomat, vitlök och lite salt & peppar. Och så var det klart. Helt klart att rekommendera!


Polly på dejt

Lillfjollan hade dejt med söta kaninen Max idag. Dom var lite blyga för varandra, men ett par gånger till och ljuva känslor kan säkert uppstå ;)

Är så otroligt sömnig ikväll. Hade utan tvekan kunnat gå och lägga mig nu men då vaknar jag förmodligen om fem-sex timmar och kan inte somna om så ska försöka hålla ut en stund. Vi började se på en film men den vart riktigt boring, blev bara ännu tröttare av den. Tackavetja king.com.


Låser in mig tills det blir vinter på riktigt

Vilket j*kla pissväder det är idag. Tog mig ut med Nikki, till en början var det ganska lugnt här emellan husen, sen kände jag den stormaktiga vinden och hur regnet började piska rätt i ansiktet på mig. Som ett mysigt litet plus i kanten är det glashalt överallt och redan kolsvart ute. Nej fy, det här är ju inte kul nånstans!


Christmas time

Äntligen börjar julstämningen infinna sig. Vår arbetsgrupp från terminen hade en "tack-för-denna-tiden-och-god-jul-kväll" hemma hos en av gruppdeltagarna. Musik, lussebullar, pepparkakor, rött vin och doft av gran. Ja ni hör, det kan bara inte bli fel. Bytte julklappar gjorde vi med. Mitt bidrag vart en halsduk till vinflaskan á la rattmuff med pompoms.
Nu sitter jag och försöker känna av det så kallade jullovet. Inga måsten på säg två veckor (lite valfritt där). Skönt men ovant. Hur gör man liksom?


16 december

Bloggen här har kommit lite i skymundan de senaste dagarna. Har inte varit så peppad och haft mycket annat helt enkelt. Var på väldigt trevlig lussefest i lördags, igår hade vi sista skoldagen, idag sista vändan till tandläkaren (satt där i två långa timmar - hela jag luktar tandläkare nu), besök på praktikplatsen och ikväll är det julmys med gruppen. Jul och resa till Skåne börjar närma sig och jag har faktiskt inte köpt en endaste klapp. Satsar stenhårt på dagarna före aftonen för den aktiviteten. Och webaidshop.



The dress från helgen

Happy lucia!

Tyvärr har jag inte fått känna av någon lussestämning än men i kalendern står det 13 december, så glad lucia. Gå upp mitt i natten för att se lussetåg på tv är inte riktigt en grej för mig som tycker att jag var uppe med tuppen för att jag steg upp strax före 10 en lördag. Hur som helst, ingen magsjuka idag heller och solen skiner faktiskt litegrann, precis som jag önskade. Om ett tag ska bakning påbörjas och jag är peppad! Har hittat ett recept som verkar relativt enkelt så det borde inte kunna gå alltför fel.

Fredag, fredag

Nu har jag suttit slash legat på soffan i alldeles för många timmar. Börjar få kramp i kroppen och känna mig måttligt trött på tv:ns ljud. Men vad gör man en fredag kväll när man inte orkar göra något annat än ingenting? Idol följs och jag hejar stenhårt på Kevin. Visst vinner han va? Är så himla impad av hans språkliga förmåga dessutom, ett år i Sverige och ni hör hur grym han är. Okej, åter till liggande läge..


Läget under kontroll

Känner mig lite piggare nu efter sömn, diverse drycker och en halv pizza. Bussarna i stan lade av totalt för ett par timmar sedan på grund av halka och akut snöfall. Det har bokstavligen talat öst ner snö under dagen och vi har agerat taxi åt den ena och dena andra som fastnat nere på stan. Fint är det med all snö, jag blir barnsligt glad för varje gång som det regnar ner snöflingor och lägger sig för att stanna på marken. Hoppas på sol imorgon och vädret kan inte bli mycket vackrare (däremot hade det varit väldigt behagligt med 30 grader och sol).

Ser nu fram emot en mycket lugn kväll. Idol-finalen inplanerad på schemat men annars inte mycket mer. Precis lagom.


Hängig fredag

Med råd från F i gruppen så häller jag i mig Hälsofil och Proviva idag. Har mått lite illa och haft en konstig känsla i magen sen igår och blir såklart supernojjig att det ska vara magsjuka som är på gång. Det verkar som att det går rätt rejält nu. Kan också vara för lite sömn/för mycket kaffe de senaste dagarna eller någon slags magkatarr-liknande sak. Svårt att veta. Så jag hoppar EPP och sitter i min morgonrock och dricker hälsodrycker istället.


Nitto says godnatt


Fina Lina



Kommer sakna dig massor min tokstolla!

Honey, I'm home

Halleluja, jobbdagen hade ett slut och iväg åkte vi för att returnera ett linne på Strömpilen. Grejen var bara den att det fanns en massa annat fint att köpa istället så nu står det två ouppackande kassar i hallen med finfint. Och det var dagens fritid, nu är det bara att köra igång med läsningen inför morgondagens seminarium. Klara, färdiga, gå..


Spänningen fortsätter

Sedan sist har jag ätit en ärtsoppetallrik samt två pannkakor med sylt & grädde. Jag har även haft besök av A och druckit en kopp kaffe. Gungat fram och tillbaks på kontorsstolen har jag även underhållit mig med, säkert en kvart åtminstone. Jag har absolut inget varken intressant eller spännande att skriva i detta nu men jag måste göra något åtminstone lite aktivt för att hålla mig vaken. Nu har det blivit mörkt ute igen. Var det inte alldeles nyligen som jag skrev att solen inte hade gått upp ännu?

Lite senare.. I helgen ska vi på knytkalas så jag sitter och funderar på vad som ska tillagas. Tårta blev det förra gången, denna gång lutar det åt matmufflins, får hur mycket inspiration som helst från
www.dagensmuffin.se. Grym sida för mufflinsfantaster!


Jag hade kunnat..

..utnyttja all slötid på jobbet till att plugga inför morgondagens seminarium men det gör jag icket. Jag är alldeles för trött för att göra något annat än att stirra på Aftonbladets hemsida för sjuttioelfte gången i rad. Och nej, det har inte hänt något nytt de senaste fem minutrarna. Om någon hade erbjudit mig en säng nu mot betalning hade denna person kunnat bli mycket, mycket rik. ZzzZzz.

Mitt i natten

Det är kolsvart ute och då har jag ändå varit vaken i 1,5 timme varav en halv timme på jobb. Sitter med min pimpiga termosmugg och sörplar kaffe och läser. Har sovit kanske 5 timmar inatt så den enorma muggen med kaffe behövs verkligen. Jag tänker mig, när man är uppe så här tidigt, att folk ska vara lika sömniga som jag är så blir alltid lika förvånad när jag upptäcker att dom flesta ser helt normala och pigga ut, välklädda och kanske till och med energiska. Själv tog jag på mig första bästa klädesplagg jag kunde hitta i det nedsläckta sovrummet, borstade håret en snabbis och kladdade på lite Lancome Hypnose för att rädda dagens yttre åtminstone en aning.

Igår kväll var jag och Nikki i Linas korre för att kränga chippe och kika på Grey's Anatomy. En kanin sprang runt i korridoren och Nikki blev som galen. Med en glasdörr mellan dom stod dom nos mot nos och Nikko gnydde som en liten tokhund. Synd att jag inte har bilderna här för att visa.

Okej, nu börjar nedräkningen.. 8,5 timmar kvar. Heja mig själv!

Update: Här har ni dom små sötnosarna, sniffandes på varandra


Pics, tema: I garderoben (ja i närheten iaf)





Ljusterapi i ett mörkt Norrland

Efter en skoldag som kändes mer som en lång kaféhängardag (trevligt) gick vi till skolans ljusrum för att se vad det vart för något. Utan tvekan en intressant upplevelse. Tänk sjukhus goes kyrka med influenser av rymdskepp. Det är ett kalt rum där allt går i vitt, man ska till och med ha på sig en vit kappa á la präst. Sen sitter man där och sitter uppradade på (vita) stolar.

plussidan med ljusrummet: Ljust, till skillnad från hur större delen av dagen är nuförtiden. Fnissvänligt = bra för humöret. Boken med visdomsberättelser.

Minus: För sterilt och avskalat för min smak. Känns konstigt att sitta sådär uppradat.


Första bilderna

Tema: Hemma hos oss (vilket kvällens alla bilder är från)




Dagens stora glädjemoment

I vår ägo finns nu en Canon Eos 1000D. Jag vill inte göra något annat än att fotografera, det är numera mitt enda intresse. Det enda som fattas är att jag ska lära mig kamerans alla funktioner innan- och utantill, helst igår. Springer runt i lägenheten och leker med vår nya leksak - minsta lilla dammtuss kommer att vara förevigad vid veckans slut. Som ett barn på julafton, och lite därtill.



Bilden, och även kameran är från den eminenta butiken 
Cyberphoto

Kalas, discodans och smältost



I lördags ja, mycket trevligt! A var på personalfest och vi brudar var hemma hos oss sen möttes vi ute och discodansade tills suget efter en pommes med smältost smög sig på. Efter många om och men lyckades vi sen ta oss hem. Taxi i Umeå en lördag kväll är då inte någon New York-historia.


Päppel med kanel

Idag har det varit äppelglöggspremiär här och jag måste tyvärr säga att jag är besviken. Med en fantastisk variant från Glorias Äppelgård som satte standarden så har alla andra sorter det visserligen tufft, men den här var under förväntan. Mycket på grund av det hutlösa priset på 65 kronor för 65 cl. Nej det blir förmodligen inga fler flarror av den här.


Eva Cassidy/True colors



..och vackrare än vackrast:
Fields of gold

..och så var det fredag kväll

Ja det är det, och vi har ätit god middag och städat lite här. Hämtade ett paket från farmor förut. Hemskt roligt. Dels hade hon skickat MASSOR med choklad + hör här, varsin halsduk till A och pappa, och så ett förkläde till mig. Vi skrattade allihop gott åt hinten eller vad det nu må vara. Kan knappast bli sur på en 82-årig söt farmor för en sådan sak. Rutigt var det med såklart. Jag kör dock på Gina-tunikan istället..


Åtta

Jag är utmanad av Emselboo-the bobbomaster!

Regler:
  1. Publicera reglerna på din blogg. 2. Svara på de sex 8-sakerna 3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 favoritprogram
Gossip Girl
Lipstick Jungle
Greys Anatomy
Project Runway
ANTM
90210
Ensam mamma
Desperate Housewives

8 saker jag gjorde igår
Drack glögg
Rastade Nikki
Såg på TV
Pratade i telefon
Åt korv med bröd
Datanördade
Läste
Hasade omkring hemma

8 saker jag ser fram emot
Julen inkluderat allt vad den har att erbjuda + träffa nära & kära i Skåne
Praktiken - få omsätta alla teorier i praktik
Tills det blir vinter på riktigt med metervis av snö, tack
Denna och kommande helg
Typ allt annat bra som kommer hända in tha future!

8 favoritrestauranger

Pizza Hut
Thaiköket
Köket - godaste entrecoten ever
Medditeranean (grekiskt)
Kinesisk-mat-vagnarna på Ströget
Frasses
..sen står det stilla

8 saker på min önskelista
Upplevelser i olika former (gärna resor)
Spa-behandlingar
Nya möbler (särskilt soffa som tidigare sagt)
En birmakompis till Polly
En rosa EPA
Grym systemkamera
Smycken i olika varianter
Liljekonvaljer

Okej, och ni som utmanas är alla ni som känner för det :-)

Mitt i natten, 5 december

Klockan 06.30 vaknade jag oroligt och kunde inte somna om. Vilket inte spelade så stor roll egentligen för klockan skulle ändå komma att ringa strax före 7. Klev upp från den varma sängen och hasade mig till köket för att göra två mackor. En stund senare - ut med Nikki. Det är verkligen glashalt ute och jag höll på att halka och dö MINST 38 gånger. Men här sitter jag nu, så jag överlevde. Fint det. Ser i detta nuet på mina fingrar knappa och vad som ser ut som malätet rött nagellack.. hur kunde det gå så långt? Måste åtgärdas snarast möjligt! Först skola dock. Ha en trivsam morgon!

Tröstshopping

Igår tyckte jag ju lite synd om mig själv, detta i kombination med att jag tycker att jag behöver nya klänningar gjorde att jag under väntan på bussen tog en liten vända på stan. Orkade inte prova och vara noggrann så köpte med mig flera klänningar/tunikor för att prova hemma. Två av dom gillades så det blir keepers!


A better day

Det blev verkligen en bättre dag. Det verkar som att praktiken håller på att fixa sig och det känns SÅ SKÖNT! Säger inte mer nu men det verkar som jag har fått en plats, inom stan, som verkar superintressant. En tung sten håller på att lätta från mitt hjärta (eller snarare mina nerver). En hel termin liksom, det handlar inte om några fjuttiga veckor.

Och snart är det jul, bara trehundra grejer att göra i skolan först. Sen är det jul. Vi har fått upp några ljusstakar & slingor men mycket mer än så blir det inte eftersom vi åker ner till Skåne över jul & nyår.

..ett nytt litet möblemang har vi också, till låns, i vårt numera icke-tomma kök:


Dagens jobbigaste

Ha i beaktande när ni läser detta att jag sitter hemma flottig och sjuuuuuk för andra dagen. Å andra sidan kan man se det som idag är en betydligt bättre dag på problemfronten. Låt mig med detta sagt presentera dagens hinder från att ha kul:


Lugnt tempo

Känner mig fortfarande krasslig så jag är hemma idag, lyssnar på musik, dricker varm dryck av olika slag och mest tar det lugnt. Plugga inför nästa seminarium måste jag också. Tänk så skönt det var när man var yngre, vart man då sjuk så kunde man stänga av allt och bara vara hemma med tidningar, filmer och bli uppassad av föräldrarna. Nu ska man ta igen för missade skoltimmar/förlora pengar från jobbet, man ska ut med hunden i vilket fall och mat måste man få i sig.


Torsdag 4 december

A kom hem efter jobbet igår med en stor låda med praliner i olika former till mig. Ni kan ju gissa vad jag sysslade med resten av kvällen? Mozartkulor, hjärtepraliner, guldiga med marsipan och så vidare.. Nej vad är hejda sig?



..Och så fick vi igång Pollys nya leksak, en fancy fjärrstyrd mojäng (som visade sig vara inte alls så fancy som vi trodde), den fungerar lite när den känner för det och fjärrkontrollen har absolut ingen funktion. Men både Polly & Nikki verkade ha kul iaf och det är ju huvudsaken.


Kväll, musik



"Det finns skönhet i flodens silversånger
Det finns skönhet i gryningssolens sken
Men då ser jag i min älskades öga
En skönhet större än allting som jag vet"

Jävla dag

Det började egentligen igår kväll, att mitt humör dalade drastiskt och halsen började klia. När jag vaknade imorse kliade det fortfarande och jag var extra trött. Vart illa tvungen att släpa mig (med någonslags pyamasliknande look) till tandläkaren slash hygienisten. Sista besöket, yes liksom! Sitter där och får tänderna putsade då hon börjar ropa åt tandläkaren "du det ser ut som att hon tappat en del av en tand". Men ojsan ojsan, vi måste göra om hela lagningen. Jahapp - ny tid för det. Kom hem, åt lite, skulle göra klart skolgrejset till imorgon och gå och sova sen. Sammanställer och skriver en del nytt, kanske i en halvtimme. Råkar spara på fel sätt så inget är egentligen sparat. Skit också, bara att göra om allt. Aja, okej, gå ut med Nikki.. det kan väl inte gå så fel? Börjar med att all snö är totalt smält, jag försöker undvika pölarna men förgäves.. efter halva rundan är fötterna dyngsura och iskalla och jag har inte mycket annat val än att fortsätta den andra halvan. Då sätter hon sig för att göra nummer två, en stor bajskorv fastnar i pälsen som hon sedan lyckas gnugga in härligt ordentligt. Hem med mina blöta fötter, slänger hunden i badkaret och skrubbar. Nu sitter jag här och funderar på om det bästa kanske hade varit att gå i ide?

Julklappsutmaning

Jag har blivit utmanad av Katja!
Man ska skriva vad man önskar sig i julklapp, typ.

Tre hårda klappar:
1. Systemkamera
2. Grym hårfön
3. Ny soffa

Tre mjuka klappar:
1. Den här underbara klänningen från Acne
2. "Gold Button Dress" från Glitzy
3. Enkel svart t-shirt från Whyred

Tre viktiga klappar (att ge eller få):
1. Se detta inlägg
2. Att höra av sig till de människor man bryr sig om
3. ..och snö i Skåne över jul tack :-)

Nu utmanar jag:
Alla som vill göra den!

December

Första december och även måndag (fick fundera där en stund innan jag skrev veckodagen). Har vart i skolan, på fika & yatzyspelande hos Angelica och nu senast hamnat mitt i en tv-spels-afton. Jag och fightingspel = såå tighta. Tekken är självklart favoriten, men liknande varianter funkar också. Nu sitter jag och gäspar för fullt så det blir inte mycket mer än så här för ikväll, good night!

Beställt

Det började med inspiration från Petra, strax därefter hittade jag en rabattkod för Lindex shop online och då kunde jag inte låta bli att beställa den fina tubtoppen. Sen hamnade jag på H&M's webbshop och fann ett par svarta pumps på rea. Därtill fick det bli lite smått med..


Vackert