Lömska potatisar

Ska sova strax, var uppe alldeles för tidigt imorse. Låg i sängen och mumlade till A. att jag var beredd att ge ngn i princip vad som helst för att få sova ett par timmar till.. Det var SÅ plågsamt att gå upp. Seminariet gick bra, men nu har vi ytterligare ett på fredag.

För en gång skull har jag tillagat en ordentlig lunch idag, annars brukar det bli "Dagens pasta" på skolan, som längst att jag anstränger mig och värmer något i ugn/micro. Idag blev det lyxlunch, på menyn stod: Kallrökt lax, överkokta potatisar, creme fraiche/stenbitsrom-röra, sallad och citron till detta. Sjukt gott! Tyckte Polly med som kastade sig över min tallrik och försökte få tag på lite gott... Tyckte så synd om henne, hon är ju trots allt en katt så jag gav henne lite av röran, vilket betyder att hon troligen kommer spy på vår nya vita matta lite senare! Hon är en väldigt känslig katt.

Ja, dom där potatisarna var ju jäkligt luriga. På utsidan såg dom fina ut och när jag sen började skala dom så vart ungefär hälften svart och konstigt - fick alltså skala av 2/3 av potatisarna.. Enough om min lunch.

Beställde från Asos igår, en styck hemlig partyklädsel till inflyttningsfesten och ett sött halsband. Hittade i sista stund en rabattkod på 20 % - inte helt fel! Hoppas sakerna kommer snart och att dom passar utmärkt. Skitbra med internetbutiker verkligen. Även om det inte alltid passar så är det grymt skönt att sitta och spana framför datorn och sen få hem det ett par dagar senare. Det var lite skillnad förr när det fanns H&M, H&M och typ Ellos.. nu finns det nästan för mycket att välja mellan.  Särskilt här uppe i norr vars man har en hel vinterdress på sig varje dag så är det rätt skönt att slippa prova i affärerna...(av med stövlar, långkalsingar, diverse halsdukar och mössor OSV - och sen på igen!) Ja ni fattar.

Nu ska jag sova en stund, gissar att jag vaknar lagom tills A. kommer hem från jobbet, och då kära vänner ska jag bara slappa slappa och slappa. Samt se på OC och Top Model ikväll såklart. Ha en fortsatt skön dag!

Bokrea, plugg och listor

Vi åkte ner på stan för att jaga billiga böcker, plockade på mig en massa som verkade OK, funderade sedan i en minut och insåg att det är totalt onödigt att köpa böcker som bara verkar Ok när man kan låna dom gratis på biblioteket. Så jag lade tillbaks alla utom en kokbok med thailändska recept. Värsta fyndet (trodde jag) - när jag sedan gick för att handla lite på ICA fanns exakt samma bok där i deras bokrea-korg för halva priset! Tji fick jag!

Vi har två seminarium denna veckan = jag trött. Börjar bäva inför tentan dessutom efter att jag kollat på gamla tentor. Vår första skriftliga salstenta. Huga. Vi har kommit lätt undan fram tills nu.

Bokade precis biljett till Sthlm i april, ska ner och träffa brorn och hans tjej som även kommer dit, han fyller år så det blir en korthelg med födelsedagsfirande. Längre än så kommer jag inte i det närmsta trots att jag är sååå sugen på lite värme.. Låg igårkväll när jag inte kunde somna och listade mina planerade/önskade resemål...först utanför Europa, sen inom Europa.. Istället för att räkna får liksom.

Förresten, ni är jättedåliga på att kommentera! Får nog ta till med blogg-strejk snart för att demonstrera mitt missnöje..

Listorna blev förresten följande: (svårt med ordningen så "utan innebördes ordning" alltså):
Ej-Europa
♦  New York
♦  Mexico
♦  Brasilien
♦  Australien (men alla farliga kryp där skrämmer mig sen jag såg ett program som hette typ "Alla dödliga och galna små djur i Australien")

Europa (svårare)
♦  Södra Italien, aldrig varit i Italien
♦  London, var ett bra tag sedan
♦  Spa-resa någonstans!
♦  Rundresa i södra Frankrike

Vackert

184631-11


Var i blomaffären och skulle köpa ett bonsai-träd men dom hade inga, så vi köpte tulpaner istället.
Jag har önskat mig ett bonsai ungefär halva mitt liv, men aldrig fått ett. Jo, fick en från Netto av Mary men den bildade konstigt ludd på sig och såg allmänt suspekt ut (men tanken var väldigt fin!).
I alla fall, så tänkte jag ge mig själv ett träd eftersom jag inte fått det ännu. Tror iofs att jag hade behövt låna en bok på bibblan först om bonsai-vård... Brukar glömma bort mina växter, men lägger jag flera hundra på en så ska jag banne mig ta hand om den!

Gomorron världen..!

Tidig kväll: Snart time för tårtkalas, hinner skriva ett par rader före dess.. ;)
A. fick frukost på sängen och skönsång, efter det var vi och hämtade tårtan och ut och shoppade lite.. en mysdress på H&M och en massa mat på Coop. Jag skulle sedan gör en "fransk köttgryta" men A tog över och gjorde det mesta..arghh.. Blev mycket gott i alla fall! Har tvättat en massor med, men det är helt sjukt med tvättstugan här, för man har 3 timmars tvättid och ett uselt torkrum, så hälften av allt hänger nu i lägenheten för att torka. (Kom ihåg: ringa och klaga på det).
Har lite pluggångest - har inte hunnit göra ett dugg i helgen.. hunnit och hunnit. men jag har inte gjort något helt enkelt. Får råplugga imorrn istället, vi ska trots allt ha tenta på det här. Vi är ju vana vid att kunna slappa.. Nu ringer det på dörren!


Tidig morgon: A. fyller år idag. 20 år kan vi låtsas så blir han glad. Hade han inte fyllt år, så hade jag troligen inte suttit här och skrivit i detta nuet. Han brukar ta morgonrundan med Nikki, men idag tänkte jag vara lite snäll och skona honom från det, så slet mig upp ur sängen, drog på mig thermobrallorna och traskade ut i snön. Hur han kan somna om efter en sådan brutal uppvakning är mig en gåta?

Om ett par timmar ska vi åka och hämta en tårta, utöver detta ska mästerkocken Anna laga till en fantastisk middag och även banana split till tårtkalaset. Håll tummarna!

Sedan förra lördagen har jag haft ungefär en och samma låt på hjärnan... CARA CARAA MIA med Måns. Det hjälper ju inte att alla i ens omgivning också har den på hjärnan direkt. Den har verkligen satt sig alltså! Vilket såklart är en väldigt bra egenska hos en schlagerdänga, men det är liite jobbigt när det är det första man tänker när man vaknar..cara cara mia.....

Marie hade middag igår, mycket gott och trevligt. Nikki pikki fick följa med även och provsmaka lite (därav fick jag även duscha av hennes rumpa nu när vi hade vart ute.. för att uttrycka det milt). Alla skulle sen ut, så jag lät mig bli övertalad - vi släppte av Nikki hemma och tog taxin vidare till stan - och såg sedan kön till stället vi skulle till.. SKITKUL, lönehelg och kö därefter... pratade med A. som skulle åka hem från jobbet exakt då och kunde inte motstå att få skjuts hem. Det var min karriär på stan det. Men idag känns det väldigt skönt att det inte blev mer alkohol än en halv vinare.

Ska lägga mig och läsa lite nu, så slutligen: GRATTIS ÄLSKLING på 20-års dagen!

God damn it!

Polly den fjantmajan hoppade upp på datorn/tangentbordet och råkar såklart hoppa på tangenter som gör att hela bildskärmen vrids 90 grader åt vänster! Ahhhhh.. Jag som är totalt okunnig vad det gäller sånt får panik och försöker anmäla mig till olika dator-forum för att få svar på hur jag ska ställa det här tillrätta..eller om det kanske är kört för bettan! (Alltsammans med snedvridet huvud så att jag får halvt nackspärr). Historien slutar ett par minutrar senare med att världens bästa ♥Jenni♥ vet hur man ska återställa det! Merci for saving mina nerver! Om det skulle hända er så tryck: Ctrl + Alt och uppåtpil!

Tidigare ikväll var jag på RALLY, trot eller ej! I minus 15 och snöyra stod jag och tittade på trimmade små bilar som for runt runt och sa wrooom wroooom. Kallt som fan, men jag åt allt jag kunde hitta för att hålla värmen & det är ju faktiskt väldigt kul att se på snabba bilar! Fick en cirka 60 åring full gubbe på mig i kaffekön som tyckte att schneeella jag får bjudda diig på kaffet Jag: Nej jag har egna pengar, och betalar för mig själv tack. Han: Nääää jag har också pengaaar, schllutaa nu (varpå han nästan spottar på mig när han pratar).. Jag: NEJ, lägg av. Sedan ska han läsa på min mössa som har texten BMRNG.. -ahhhh vad schhtår det, SIMRING va???
Dagens första lärdom: håll dig till ditt sällskap när du är på rally en fredagkväll!

Jag har även hunnit med att jobba ett par timmar idag. Vi stänger 19.00. Klockan 19.00 kommer en man och vill hämta ut biljetter, OK, men det får gå fort. Ja då har han glömt bokningsnumret och måste ringa om det, varpå den som sitter hemma med det säger fel X antal gånger och så vidare, och så vidare.. sen ska han lägga ner pengarna extra långsamt i plånboken och hålla på att klydda!!! Arggghhh.
Dagens andra lärdom: Gör inte ärenden precis när något stänger, särskilt inte en fredag kväll när personalen verkligen vill hem, eller kanske har bussar/tider att passa!!!

Over and out!


Tidsfördriv

Jag fryser, jag fryser, jag fryser! Snälla vår och sommar - kom NU!
Har egentligen inget vettigt att skriva, utan tänkte mest fördriva tiden tills jag ska gå till skolan, sitter så gott som färdig och vill få seminariet avklarat så jag sedan kan gå hem och ta på mig myskläderna och lägga mig under filten på soffan!
Fick frukost på sängen i förmiddags, korvmackor och varm choklad -yummie! Jag har en snäll sambo, puss puss puss! Som dessutom fyller år på söndag. Jag har försökt lura folk att även jag fyller år på söndag så att jag kan få presenter men det har inte gått så bra..(attans!).
Utifall att ngn har en massa pengar över och har lust att köpa presenter till mig, så skulle jag vilja ha följande:
♦ O.C dvd:er säsong 3
♦ Gardiner till vardagsrummet, det är lite tomt i fönsterna för tillfället
♦ En massa bra böcker som det är lång kö till på bibblan
♦ Skor, framförallt stövlar
♦ En tur med islandshästar hade varit trevligt med..

Efter kursen som vi läser nu är vi klara med ungefär 25 % av utbildningen. Tiden har verkligen gått snabbt sedan vi började och innan man vet ordet av så sitter vi väl på vår examensdag och är färdiga socionomer! Tror visserligen att jag kommer vilja läsa till något efter de tre och ett halvt obligatoriska åren så att man är specialiserad på något - vad det kommer bli har jag ingen aning om idag! Varje sak vi läser om så tänker man -ahaa..det är det här jag vill och ska jobba med!! Och så fortsätter det så för varje sak vi inriktar oss på.. med undantag för vissa saker då..

Nu får det vara nog med skriverier, måste packa väskan med alla förnödenheter innan jag går kom jag på..! Auf wiedersehen!

Irriterad

FAAN! Halkade på samma ställe som jag gjorde nyligen när jag var ute med Nikki och föll pladask med rumpan före och tog emot "snett" med händerna..har alltså ont i både rumpan och händerna nu. Och vad gör folk som går förbi? GLOR!! Är folk så socialt handikappade att dom inte ens kan fråga hur det gick eller stanna till en sekund.. Det är ju helt sjukt.

Och kallt är det, runt minus 15 och blåser lite lagom för att kinderna ska bli helt stelfrusna och det rinner lite trevligt från näsan.. Ska gå i ide idag!

Det enda postiva är den gulliga gubben vi träffade här utanför som stannade till och började klappa Nikki och tyckte att hon var såå vacker.. Som många andra trodde han att hon var en samojed, vilket jag kan förstå.. hon ser ju ut som en minisamojed. Lillskruttan.

Resa - resor - resa?

Ibland känner man att man vill resa, för att det är trevligt och skoj. Och ibland känner man att man måste resa.. till något nytt, spännande, levande.. få nya intryck, inspiration, impulser.. SÅ känner jag just nu.
Problemet är det att A. och jag är sämst på att vara ekonomiska och då tar det ack så lång tid innan man kommer iväg längre än till Kanarieöarna. Vi behöver en strategi, en genialisk plan som gör att vi kan vara relativt oekonomiska samtidigt som vi kan spara massor! Eller, kanske lite mer realistiskt: så får vi bestämma oss för att verkligen vara ekonomiska utan undantag.

Appropå resor, funderar på fältstudierna nästa termin.. då har vi ju verkligen möjlighet att göra något både intressant & spännande. Shit, finns nästan för mycket att välja mellan. Men sen är jag ju lite hemkär; över en månad från lilla familjen känns inte helt kul, hade saknat dom väldigt mycket.  Ja, det tål att tänkas på helt klart... More to come!


Dagens uppmaning(ar):

Vi har en typiskt söndag (jag vet att det är lördag egentligen) här med allt vad det innebär, bakfylla, pizza och massor med Lättdryck med flädersmak. Vaknade någon gång tidigt imorse och mådde ILLA och allt snurrade - släpade mig till toaletten, sov sedan ytterligare ganska många timmar men mådde fortfarande illa. Somnade i soffan en stund till, och vaknade till min glädje utan att må särskilt illa. Tack någon där uppe att vi har fått en pizzeria som granne! Det är inte dom godaste pizzorna i världen men en bakisdag är det guld värt.
Ja, efter pizzan vart jag redo att möta världen..gick ut med Nikki, storstädade Pollys toalett och fick ett ryck och dammsög lägenheten (kanske inte den noggrannaste dammsugningen i mitt liv, men dock).
Jag kan omöjligt förstå hur man orkade festa flera dagar i rad förr, min energi är som bortblåst efter en kvälls icke-överdrivet drickande. Det hade krävts MYCKET för att någon ska få mig att dricka två dagar i rad.. huga!
Blev just påmind om min snurrighet när jag sitter och ska vara duktig och studera lite, pratar med en i gruppen - A. som frågar - Varför söker du efter "det" (som jag började babbla om)..- Ja men vaddå, det är för nästa seminarie! A. - Nää.. Varpå jag tittar i häftet och ser att nej, det är inte till nästa seminarie..det när nästnästa. Tror jag skippar pluggandet idag!

Nu höll jag nästan på att glömma det viktigaste: Insamling till en fattig students behov av en skitsnygg tröja har börjat (insamlingen avslutas vid 3.200 kr):
184631-10

Var god och skicka valfri summa pengar i ett kuvert på min hemadress, så lovar jag att jag ska ta hand om stålarna med vördnad! Tack på förhand.. (moahaha).

Ps, glöm inte schlagern ikväll! (Säger jag som alltid ser på en låt och sedan blir sur för att det är sånt mög och börjar göra något annat istället..)


Dressed for success

Var ute med Nikki och pulsade i snön.. pulsade ja, tänker mig att är man hund kan det väl inte vara så spännande att gå på promenadstigarna utan så mycket roligare att traska runt där det är lite mer spännande "terräng" så jag går lite långsamt och hon rullar sig fram i snön mestadels...trycker ner huvudet i snön och puttar sig framåt, haha. Och så skuttar hon..skutt skutt, ser ut som en förvuxen kanin när man ser det bakifrån. Gullefjun!
Ska därmed presentera DAGENS OUTFIT;), som verkar väldigt populärt här:

♦ Ett par mkt heta leggings som långkalsonger
♦ Rosa tjocka mysstrumpor
♦ Kängor a la vinter/vandringsmodell
♦ Aningen för långa thermobrallor
♦ Ordentlig vindtät vinterjacka
♦ Toppaluva
♦ Ullvantar från förrförra vintern(?) med söndrigt fleecefoder
♦ Accessoarer: Fluffig hund + koppel från Zoogiganten, och en bajspåse i fickan

Har tyvärr ingen bild på detta, utan ni får föreställa er det framför er!

Sex för alla?

Kom ihåg när jag läste om följande snubbe: http://www.aftonbladet.se/vss/karleksex/story/0,2789,747893,00.html
Och debatten fortsätter, ska handikappade ha rätt till att köpa en kvinnas kropp för att de är sugna på sex? Svaret är väldigt enkelt för mig, nej nej och NEJ! Det är inte Ok för någon.
Jag har diskuterat det här med vänner och funderat på det, såg dessutom ett reportage från Danmark eller Holland där kvinnor som liknade sig med personliga assistenter fick en mindre summa för att utföra och hjälpa sin klient med diverse saker. Det finns alldeles säkert kvinnor som inte ser det som någon big deal - och är det då helt ideellt och gratis så är det ju en sak i sig, det finns kanske människor som vill ställa upp i ngn slags välgörenhetssyfte.  Men är det inte på det viset blir det en fråga om pengar och prostitution kan man alldeles säkert räkna med att det blir en fråga om utsatta som behöver pengar.

Föreställningen om "mäns rätt till sex" finns så inpräntat, utan den föreställningen hade denna debatt troligen inte ens förekommit.. Hur många handikappade kvinnor har ni hört som begärt eller önskat manliga prostituerade? Dom finns säkert, men det är nog knappast en majoritet. För män "MÅSTE" ju ha sex, det är en rättighet oavsett vem som måste användas på vägen.

..Och på vilket sätt skulle det vara mer okej för en handikappad man att köpa sex än en "frisk" man som bara inte har fått till det? Vart ska gränsen gå för vem som är berättigad till människohandel?

Oavsett svaghet har man inte rätt att utnyttja andra människor på vägen till sitt mål,
det Johan Nordansjö önskar sig är så otroligt egoistiskt. Jag avslutar med några väl sagda rader av Louise Eek (sociolog och författare som själv har varit prostituerad) i samma artikel:

-Jag arbetar gärna för handikappades rättigheter. Men statliga bordeller tyder på en unken och beklaglig människosyn där man sätter sina egna sexuella behov i första rummet.
  
Hur tycker du att Johan Nordansjö ska lösa sitt behov av närhet och sex?
  -Jag tycker att funktionshindrade får försöka hitta en partner på samma villkor som alla andra i samhället.


Johanna Sällström död

Läste precis det här: http://sydsvenskan.se/malmo/article217989.ece
Blev chockad, bara 32 år gammal och dödsorsak okänd. Och visst hade hon ett barn?
Har alltid gillat henne väldigt mycket som skådespelerska ända sedan Under Ytan och Hot Dog. Får se om det dyker upp ngn förklaring snart..

Vila i frid!

Följer nyheterna idag och undrar fortfarande, varför dog hon?
Läste också att ja, hon har en dotter på 5 år. Sånt borde inte få hända, vare sig det är en kändis eller inte.

I ett nummer av Tove ganska nyligen läste jag en intervju med henne och det där hon sa om att "hon trott att hon skulle dö vid 30".. Lite läskigt.

Give me, give me!

184631-9

Mitt nästa projekt: en lilamaskad birma. A. är inte lika positivt inställd till mitt projekt dock. Han tycker att vi har djur så det räcker. Jag tycker snarare att det aldrig kan bli för många ;) Eller ok, en hund och en katt till sen kan det nog vara bra.
Bara titta på den här sötnosen, jag MÅSTE ju ha en sådan med. Och Polly, tänk så glad hon hade blivit över en kattkompis!

Kvällsskriverier

Ho ho, jag vann 50 kronor till idag! Fortsätter det såhär så kommer jag bli rik!

Rättsvetenskapen som vi läser nu är både kul & intressant, men idag är jag så otroligt OPEPP. Hade verkligen velat dra iväg 2 veckor till något varmt land och tagit det lugnt, (säger jag nu, fråga sen A. om vad jag tycker om att ta det lugnt när vi är iväg..). Ok, miljöbyte och vara ledig från plikter, om vi säger så istället!

Imorgon är det alla ♥ dag. Kommersiell jäkla dag anser jag, men jag tänkte faktiskt anstränga mig så pass att jag föreslagit att vi ska ut och äta (dock på kvarterskrogen). Det är så långt som jag är villig att gå. A fyller ju år om drygt en vecka så min kreativitet räcker inte längre än så. Födelsedagspresenten/presenterna är så gott som klara nu och jag tror nog att han ska gilla den/dem..

I två dagar nu har jag dragit ner på snask och andra sötsaker, märker hur lättirriterad jag är stundvis men är SÅ less på att känna godissug för jämnan så det är värt att kämpa på lite! Har bara ätit en mini-chokladboll idag i godisväg..och det är då verkligen en ansträngning för mig!! Heja mig, heja mig!

Ska göra en kopp té och sedan ehh..läsa lite kanske, eller något annat lugnt och fridfullt.
Guten nacht!

Listmani & storvinst

Fick en Triss-lott, skrapade i icke-ordning tre rutor och så låg vinsten på just dom ;) Hela 25 KRONOR! Vann jag, eller ursäkta 50 kronor blev det ju med "dubbelt-upp-rutan". Inte illa, inte illa!

Mest för mig själv behöver jag göra en LISTA över saker jag borde/ska göra i det närmsta:

♥ Storstäda Pollys toalett
♥ Impregnera mina stövlar + "björntassar" med den min fantastiska mink-olja (vad tusan innebär mink olja..vad innehåller det?)
♥ Göra utrymmer på något magiskt vis i badrummet så alla våra saker får plats där
♥ Ordna en liten men mycket personlig och romantisk present till A.
♥ Lära mig hur bodelning funkar före tentan i mars
♥ Maila någon lämplig person och klaga på de korta tvättiderna här
♥ Maila någon lämplig person, eller ringa (gäller även ovan) och fråga varför det inte finns några hundbajskorgar i den här staden
♥ Hitta, och köpa gardiner till halva lägenheten

/Ps. jag har juice i tangentbordet :( för er som inte den här mycket viktiga informationen har nått fram till ännu...


Buhu..WERA-koftan med paljetter...

...ska visst INTE tvättas i maskin! Jag har tvättat allt i maskin så länge jag kan minnas, och bara man tar 30 grader så har det funkat. Men den här koftan pallade inte riktigt trycket och flera paljetter har ramlat av.. 
♥Jag ska göra allt för att rädda dig kära kofta!♥
Sykitet är redan på plats på vardagsrumsbordet efter vant-lagning, så jag är redo för kaaamp!

Ta ledigt & bara läsa ett år?

184631-8

Läs Läs Läs!

Flickan & skulden av Katarina Wennberg har jag idag läst ut för andra gången (första gången för längesedan på eget intiativ) - nu ska vi använda den till nästa seminarium och då har jag fräschat upp minnet med att läsa den igen. Dock har det hänt lite sedan boken gavs ut med lagarna så forhoppningsvis ser det åtminstone lite annorlunda ut i rättsalarna idag (?).

Visst, det är mycket upprepningar, men det är en viktig bok med viktigt innehåll, den är dessutom ganska lättläst rent språkligt, däremot berättelserna om vad tjejerna utsätts för är såklart inte lika "lättlästa".


Har även läst ut Mina Hemligheter av Sophie Kinsella alldeles nyligen. Riktig chic-lit som är otroligt lättläst, roande och på gränsen till sliskigt. Men det behövs det med. Tror biblioteket börjar bli något less på alla mina reservationer.. Hinner aldrig läsa ut allt i tid så får låna om om om..

Nästa bok på gång är ytterligare lite lättläst litteratur i form av Alla var där av Lauren Weisberger mellan varven av lagboken och Straffrättens påföljder..

18.30 redan, tvätten kallar! (Så jäkla snålt med tid här så man får passa på minutrarna så man lyckas tajma in allt.. )

En av de allra bästa låtar..

http://youtube.com/watch?v=BTuBvYtDaJY&mode=related&search=

Behövs nog ingen kommentar!


Lördagskväll för en katt..

Låt mig presentera....POLLY VON POP i egen hög person/katt, se så kul man kan ha det en lördagskväll! Observera att detta är något ni inte bör lära era katter där hemma.. (& såklart: Inga djur skadades under fotograferingen).


184631-7

Inköp och missberäkningar

♦ Vi var på IKEA för ett tag sedan och köpte en massa skoj, bland annat saker till badrummet och jag hade så klar bild av hur det skulle se ut (detta var typ dagen efter vi flyttade och jag kom knappt ïhåg hur väggar, golv och så vidare såg ut i badrummet), så jag går på IKEA med min glasklara bild av hur det skulle bli.184631-5184631-6
Duschdraperiet är riktigt läckert, i sidenaktigt material - till detta köpte jag även tavlor som går i mörklila och mörkrosa. Nöjd nöjd kommer vi hem och tar en titt i badrummet..ojsan, väggarna är i plast i ljusblått med ugly blå mönster och golvet ngt liknande. Trots detta använder vi såklart de nyinhandlade sakerna men det är ju lååångt från den bilden jag hade framför mig att det skulle bli :(

♦ Idag har vi haft shoppinglördag och jag gjorde såna grymma fynd! Hittade en ursnygg Friis väska för halva priset, THERMOBRALLOR har jag köpt med ;), en jättesöt skjorta på MQ, sjal på H&M och ett par knästrumpor även dom från H&M! Lunch blev en macka på Subway och jag känner allmänt nöjd & belåten nu!

Tuggalen hund & alla dessa procedurer

När jag skulle lägga mig igår låg en toalettrulle söndertuggad och utspridd över sängen.. Nikki är rolig hon, när vi inte är hemma hittar hon saker att tugga sönder i ren protest. Tidigare har det mestadels varit mina favoritsaker i form av lipgloss, plånböcker och cremer - inte lika skojigt som en toalettrulle överhuvudtaget. Det är helt tokigt, för hon har lyckats ta sig in i mina stängda väskor och fiska upp sakerna (dock inte toarullen). Jag tror att Polly (katten) och Nikki är i maskopi. Definitivt! Polly som är liten och smidig fixar sakerna till golvet, sen biter Nikki på dom. Det var som en gång när jag skulle äta en ostmacka, och tittade bort en sekund ungefär. Då kommer Polly och tar osten och puttar ner resten av mackan som Nikki äter upp. Helt och hållet som i en tecknad film, trodde knappt mina ögon!

En annan grej som hände igårkväll var att jag kom att tänka på hur ofantligt trist det är med "nattproceduren", Är så avundsjuk på Anders som det tar max 5 min för att göra sig nattklar. Jag ska:

♥ Borsta tänderna, och eventuellt tandtråda dom om jag är duktig
♥ Sminka av mig
♥ Crema in mig
♥ Ta av smycken
♥ Kommer alltid på innan jag ska gå och lägga mig dessutom att djuren behöver nytt vatten och kattlådan ska rensas
♥ Ställa in väckarklockan
♥ De gånger jag är sist i säng: släcka alla lampor m.m

Du ser, jag hinner i princip bli pigg under tiden jag gör allt det här!

..men nu är det förmiddag och morgonprocedurerna väntar ;) Ha en härlig lördag!

Imorgon är en annan dag? I hope..

Det har varit en riktigt komisk kväll, och samtidigt mycket trevlig tack till sällskapet! Vi käkade kinamat, fast för en gångs skull tog jag INTE kina-mat på kinarestaurang utan en entrecote varpå servitören skrattar lustigt och börjar härma mig (?)..Fullständigt normalt...  Skall sedan gå på toaletten och låser dörren om mig som man brukar göra, tror jag ja! När jag precis satt mig öppnas dörren och en förfärad röst säger -ojsan, ursäkta mig så mycket, samtidigt som jag vrålar på att det är upptaget och att jag trodde det var låst, haha.

Babel såg vi på, bra film, intressant, lite speciell, men bra. Den fick mig att tänka på Crash, Lost in Translation och någon mer som jag iiinte kan sätta fingret på. Du som sett den, vad skulle du säga?

184631-4

Tillbaka till det komiska med kvällen, ska sedan besöka toaletten även på bion och när jag lyfter på locket inne på toan, tro inte den är överfylld av BAJS?! Fatta varför jag avskyr offentliga toaletter..sånt här råkar jag jämt ut för! Går ut från bion lite senare och direkt när jag kommer ut halkar jag och flyger i backen.. puh! Nu är jag hemma i tryggheten..men jag antar att jag kommer ramla ut sänger eller något liknande inatt..


Fredag, fredag

184631-3

Vi flyttade nyligen och levde i det här (se ovan) flera dagar. Det var ingen angenäm upplevelse. Är glad att hantverkarna var så trevliga som dom vart iaf, annars är det inte alltid så kul att ha folk hemma hos sig som tagit ens lägenhet i besittning. Lägenheten är nu mycket fin & I love it, bortsett från att jag/vi saknar våra söta grannar Jenni och Thomas på Korpan.

Det börjar bli varmare och varmare här, idag är det BARA -14, och smart som jag är så gick jag ut utan långkalsningar (läs: tjocka strumpbyxor) eftersom det såg såå lite ut på termometern men det resulterade ju såklart i att jag höll på att frysa fettet av mig.




Dagens bästa idag är att det är bio-night/jtejkväll ikväll.. Vi ska ut och käka och dricka ngt glas vin och sen gå på bio! Ska bli skitmysigt!

Dagens sämsta idag är att jag vill beställa ett par snygga byxor från LaRedoute, men att vara kort och samtidigt inte kunna sy är den värsta tänkbara kombinationen. Alla byxor förutom jeans som vissa affärer syr upp när man köper dem, är ca 3 meter långa och det funkar inte på mig! Är så less på det.
   Vill även passa på att klaga (nu när jag kommit igång) på att det inte finns några hundbajskorgar i denna staden.. Varför? Påminn mig om att jag ska ringa till kommunen och klaga på det. Vi hundägare får springa runt med bajspåsen i handen hela promenaden och sen kasta den typ i papperskorgen hemma...mycket fräscht!

Dagens aktiviteter - plugg, plugg, plugg. Straffrättsseminarium nästa vecka, så det är det som gäller nu! Ska läsa en hel del idag och fundera kring uppgifterna.

Vinterkänsla

Jag börjar dagens inlägg med att presentera vår underbara lilla dunboll Nikkolina. Hon är den sötaste, busigaste, kaxigaste och samtidigt gosigaste lilla vovve som finns.

184631-2

Fler bilder från zoo:et kommer med all säkerhet i vidare inlägg!

Jag har kommit i en soffa-tv period. I guess det har att göra med kylan. Sneglar mot filmuthyrningautomaten varje gång jag är på Ica och tänker att jag kanske skulle hyra en film och krypa ner i soffan och äta godis. Läsa är också trevligt, verkligen. Men det blir alltid av att jag öppnar en bok precis när jag går och lägger mig och då lockar oftast sömnen mer än boken, så jag har inte kommit särskilt långt i boken som jag lånat på snabblån på bibblan och alltså måste vara utläst inom 2 veckor.

Snart dags att jobba, ha en fin dag! Adios!

60 minuter

Japp, om en timme börjar dagen och jag känner mig såå slö idag. Är inte så otroligt peppad på att gå ut i freaking - 20 grader, men till min glädje så verkar dagens schema i skolan rätt kul (vi ska se på FILM, när gjorde man det senast i skolan liksom?).
Idag ska jag dricka jättemycket vatten, jag fick nyss höra av min mycket trevliga klasskamrat Dr Kickan att huvudvärk ofta beror på vätskebrist och vätskebrist inte helt sällan beror på kyla..så nu ska vi se om det hjälper med ett par liter umeanskt kranvatten!
Jag ska jobba ett par timmar idag med så att jag har råd med alla mina dyra vanor ( som jag egentligen anser vara fullkomligt normala vanor), men som student är det tänkt att man ska leva på 7000 kr i en månad när hyran ligger på 3000 + bredband, el, kabel-tv osv = 3500 kr. Har man då djur också så går det ett par hundralappar där till mat, tuggsaker, försäkring osv. Då är vi uppe i minst 4000 - inte nog med det, pengarna ska även räcka till mat, "hygienartiklar", KLÄDER & SKOR, smink, försäkringar till sig själv, medlemskap och diverse annat.. Ja ni som själva är studenter vet hur det är. Kontentan av detta är att man MÅSTE i princip ha ett extrajobb, helst två.
När min pappa läste på universitetet för ungefär hundra år sedan, så fick han, om man omvandlar dåtidens pengar till dagens, drygt 10 000 tror jag det var vi kom fram till. Hittade t.o.m en sida där man kunde omvandla pengars värde från olika tider. Anyway, tycker dom (politikerna) att vi idag ska klara oss på 3000 mindre? Låter det vettigt?
Sen kan man visserligen se det från andra hållet, vi har förmånen att kunna ta studiemedel och får en del av det i bidrag, så det kunde vart värre! Det kan det alltid.

Cold as ice

Jag sa tidigare idag att det var kallt, men jag skojade bara.. NU är det KALLT! Nu till det los importanta: Grey´s Anatomy...dagens dubbelavsnitt! Oj oj oj..jag hade allvarligt talat ont i själen typ hela avsnittet igenom så sorgligt det var, särskilt på slutet när Denny går och dör! Och Meredith och Derek där i sänghalmen..man blir nästan trött på dom.. Och hunden..klarar inte av när djur dör i filmerna, det får fart på mina tårkanaler något fruktansvärt.. Nikki vart tvungen att hoppa upp i soffan och trösta mig, stackarn undra nog vad jag gnällde för.. Nästa avsnitt den 14 mars och fram tills dess får vi tv-nördar hålla till godo med Desperate Housewives!

Tha moooose

184631-1

Lenas vän från Bjurholm: Älgen.. En riktigt stilig herre!

Första inlägget

Herregud vad det är kallt idag! Runt - 20 och ni i söder kanske tror att skola, jobb o.s.v .ställs in när det här sådan här kyla men NEJ - det gör det då inte. Jag har både haft seminarium i skolan och sedan jobbat. Jobbade där jag minst brukar vara idag och skulle dessutom ta stängning, hade mycket dålig koll på läget - men turligt nog känns det som att det gick rätt bra ändå...men oh vad jag önskar att folk här i världen kunde vara lite gladare. En del har sådan ilska över småsmå grejer att man verkligen undrar vad felet egentligen är.

Åter till kylan. Det är såhär att jag nu i tja, kanske tre veckors tid har försökt hitta ett par thermobyxor (på norrländska: täckbyxor). Jag har varit runt i alla tänkbara affärer - jag har tom gått så långt som till Ica Maxi! Alla thermobyxor under ca 2000 kr är antingen slut i min storlek eller sitter som en svart sopsäck som man klippt hål i. Min käre sambo suckar  åt mig och förklarar tålmodigt efter X antal thermobyx-affärer att sådana brallor är inte tänkta att vara SNYGGA, de är varma och praktiska! Men jag vägrar ge med mig. Jakten forstätter alltså..

Nu ska jag leka med vovve och hennes blå IKEA-boll!