Breach & Americas Next Top Model

Vi har just sett på Breach med Ryan Phillippe, Laura Linney & Chris Cooper. En film i min smak! Lagom spännande och sen förstärker det alltid filmkänslan när det är en verklighetsbaserad händelse.
Du kan läsa mer om den här.


Någon mer än jag som är inne på Top Model säsong 9? Kan inte låta bli att tjuvkika. Ni som ser det, vad tycker ni? Vem är favoriten?

image1725

Öronglass

image1724Vad säger ni om dom här? Roliga tycker jag men inte alls min stil. Från Neea.

Glöm inte att kolla in på min sida Shoppingspree, har uppdaterat med lite nya butiker :-) And more to come.. Maila gärna in tips förresten!






We like REA

Om du har tänkt beställa något från Lindex, passa på att fynda fina rea-varor. Scarvsen kostar 25 kronor och armbandet 20 kronor.

image1723
A jobbar och då blir min middag en dubbel portion med varma koppen och rostmackor till det. Mättande för stunden och värmande i alla fall. Det är ISKALLT ute och blåser något väldigt. Hörde något om annalkande snö.. bara det slutar blåsa så är jag nöjd!

Önskelistan

image1722

♥ Biotherm Biosensitive rengöringsmjölk + ansiktscreme
♥ American Apparel
pencilskirt, v-ringad klänning och tvåfärgad klänning
♥ Hanky Panky boyshorts Mulberry
♥ Ny I.d foundation
♥ Liten smyckesnecessär för resor
♥ Fransk-manikyr-kit för naglarna
♥ Ögonskuggor i varma nyanser
♥ Mörkbruna skinnhandskar (gärna tunt fodrade)

Presentkort och biocheckar är alltid välkommet med (särskilt bra med tanke på flygresan Skåne - Umeå).

Har ni börjat köpa julklappar åt era nära & kära?


Hur blev det såhär?

Jag begriper inte varför vi har tre halvfulla burkar med lingonsylt i kylen. Mycket märkligt.

image1625

Sömnig kväll

Bröstcancergalan och Desperate Housewives...cancer där med. Undrar hur många som känner efter klumpar och knölar ikväll.. Väldigt sorgsamt, och så vanligt.

Är riktigt trött ikväll, ska bli såå skönt att krypa ner under täcket (hey, var har nattugglan försvunnit?) och inte väckas av mobilklockan förrens strax före 10 imorgon.. två seminarium och granskning blir det imorgon. Busy busy varje dag. December till januari blir förmodligen intensivt med, men hemma istället med B-uppsats. Har redan börjat fundera på ämne och har minst tusen saker jag vill skriva om.

Sov så gott där ute, ses imorgon!

Mysrock och mönsterchock

image1720Morgonrockar kan man faktiskt ha hur många som helst av. Långa, korta, med luva, utan luva, tjocka, tunna.. och så vidare.
Den på bild från Asos ser både fin och mysig ut. Men jag har ju en
beställd från Ellos (som borde ha kommit för längesedan).

Den här hundtandsmönstrade pyjamasen från Victoria´s Secret föll jag för med. Den är sådär nästan fulsnygg med stora mönster och kontraster i färgerna.



Bajsdiskussion

Jag och Nitto var ute och spatserade precis som vanligt. Vi går ofta genom en gård med lägenhetshus. När vi gick förbi där idag kom en dam och började prata med mig:

Hon: Jag måste berätta för dig att det är förbjudet att rasta sina djur på den här gården.
Jag: Va? Så vi får inte gå förbi här?
Hon: Det är helt okej att lufta sin hund men den får inte förorena här.
Jag: Men alltså om vi går förbi här så är det ganska svårt för mig att veta när min hund känner för att sätta sig ner och "förorena"? Bajsar hon så plockar jag såklart upp det.
Hon: Ja.. men så är det. Och jag är vicevärd i den här föreningen.
Jag: Happ.

Himla surtant, lägg energin på att engagera dig för något viktigare istället!
(Haha, ser framför mig hur dom som bor längst in på gården springer i full fart för att hunden inte ska råka kissa förrens dom kommit ut från gården..)


Nyshoppat

Örhängen och dam dam damm..det blev en ny dator. En stationär sak, svart med 22 tums skärm och säkert jättebra.

Laptopen blir kvar, kan inte skiljas från den, och hade nog inte fått så mycket för den ändå. Nu är vi fullfjädrade datornördar med 1,5 dator var!

image1716 image1717

Skolan & sjukling till sambo

Processövningen är nu inlämnad, jag har druckit té, ätit pirog och lärt mig lite om Chi2. Och klockan är bara halv ett! Nu gäller det att fortsätta med dagen i samma tempo så kan jag se på Desperate Housewives utan dåligt samvete ikväll.

A är krasslig idag, så här ser en sjuk älskling ut (finn ett fel):

image1714

Fråga: tisdag

image1704

Jag kom att tänka på det här för några dagar sedan i något sammanhang och funderade lite kring det. Läste en del argument för och emot och kan konstatera att jag är för det. Varför inte liksom? Visst att det skulle kosta en j*kla massa men å andra sidan när det kan bli så "enkelt" som att ha all DNA samlad varför inte ha det så då?

Ikväll vill jag ha

image1713

Fågeldans

Detta videoklippet fick mitt humör att höjas ordentligt, haha. Så himla söt! Kolla in den direkt! Och glöm inte att sätta på ljudet före..
5 minuter senare: Hahaha..jag skrattar fortfarande. Helt underbar!


Vill inte, orkar inte, kan inte

Jag är förbannad idag. Jag sitter med nackvärk som bara blir värre och känner mig så less. Vi ska göra ett PM med en utvärderingsplan, vi ska göra klart en mastodont-processövning, vi ska granska en annan grupps processövning, och samtidigt har vi tenta om ungefär en vecka som vi har 2 ynka dagar att plugga till. Har sett gamla tentafrågor och jag hade inte sagt det här om jag inte menade det: tentan kommer gå åt skogen och det suger att behöva ha den här kursen hängandes efter sig.

image1708

Dagen so far

image1711
image1710

Hund: årsmodell 2005.
Gummistövlar: årsmodell 80-tal.

Vad är viktigast?

Vi pratar om att köpa en ny dator. Kollar priser och inser att det kostar en del. Och så börjar hjärnan snurra, vad ska prioriteras? Jag har avskytt det ordet sedan jag var barn och föräldrarna berättade att man ibland måste prioritera.

Ny dator.. större säng.. ny soffa.. tvättmaskin.. diskmaskin, nej just det vi sparar inför resan! Vi behöver inte allt, men vi vill gärna.. Tillslut blir jag nästan osugen på att köpa något överhuvudtaget, just för att det är så svårt att välja.

Måndag

Såg av en slump Monas Lisas leende på tv igårkväll och den var verkligen bra, supermysig film samtidigt med en mening. Många bra skådisar dessutom.

Vaknade med ont i nacken, har förmodligen legat konstigt. Oavsett nackvärk eller något annat hinder så måste jag idag skriva klart mitt PM. Jag vet inte riktigt hur, men tre sidor kopplade till metoder och teorier ska det bli i alla fall.

Vad gör ni idag?

Shoppinglänkar

När jag har letat kläder på nätet har jag saknat en site med länkar till butiker varav det går att beställa från alla hemifrån, så låt mig presentera mitt lilla projekt :
Shoppingspree på nätet med länkar till webbutiker (än så länge främst med kläder). Den kommer uppdateras med fler butiker och kategorier med tiden. Spana in den :-)

image1706

Enkel pastasallad med fetaost (flottigt)

Du behöver: pasta (makaroner), majonnäs, tärnad fetaost (gärna någon kladdig variant), gurka- och tomatbitar, peppar och salt.

Koka pastan, låt kallna. Häll i övriga ingredienser - så mycket du vill ha av varje, rör om och ät!


Fluff meets fluff

Det blåser något helt tokigt idag! Var på hunddejt och träffade en annan japansk spets och hans matte och det kändes som att jag skulle frysa ihjäl och hundarna såg ut att blåsa bort.

image1705

A och jag hamnade sen på McDonken och åt varsin McPepper Jack meny eller vad den hette. Riktigt äcklig, akta er för den! Jag gillar ändå peppar i stora mängder men det var något med smaken som inte stämde.

Sen en sak till: varför har American Apparel en
sådan här bild när det är strumporna som ska visas? Not hot.

Skåne vs Norrland 1-0

Vi går och ser A mighty heart ikväll, tänkte jag. Kollade runt på Sf´s hemsida men hittade inte att jag kunde boka biljetter till den. Neeej, för tydligen går den inte här. Och närmsta bio är sådär 10 mil iväg.

1 poäng till Skåne där man har sjuttielva biografier inom en radie på 5 mil.


Söndagshopping

image1701     image1703

Okej, skjortklänningen har hängt i garderoben i två dagar nu men jag har varit klädd i myskläder sedan igår morse så den har inte fått användas än. I.d´s eye makeup remover är beställt idag. Älskar deras produkter och min gamla (Vichy) som jag visserligen tycker är bra med, håller på att ta slut.

Förresten, glöm inte att ställa tillbaks klockan idag!

Se vad klockan är, och jag är vaken

Igår eftermiddag började det sorgliga. Vårt internet dog! Och fortfsatte vara dött.. sånt får dom banne mig fixa på Bredbandsbolaget. Tänk om vi hade gjort något jätteviktigt, och så missar vi nästan ett dygns jobb eller vad vi nu hade gjort. Dåligt!
Bortsett från att jag inte kunde kolla upp saker till mitt PM så var det ganska nyttigt för oss att vara utan internet en stund. Vi tvättade, såg på Crash (som var lika bra nu andra gången jag såg den), spelade yatzy och gick och la oss tidigt.

Grannen H kom förbi med en handull kajalpennor från 80-talet och ville bli fixad. Plockade lite ögonbryn, tog av min rouge och ögonskugga och piffade. Tror jag ska gå och överraska henne nu, se om hon gömmer någon karl i lägenheten..

Tre saker som alltid finns i min...

Kyl: juice, mjölk, utgången mat.
Frys: potatisklyftor, grönsaksblandningar, frysta bär.
Skafferi: pastadoodles, té, djurmat.
Handväska: lipgloss 1, lipgloss 2, mobil.

Sminkväska: mascara, foundation, lipgloss 3.

Badrumshylla: parfym, deo, sminkborttagning.

Tvättkorg: dagens sysselsättning.

Skohylla: beror på säsong.

Förråd: ingen aning.
Hjärna: snooza, plugga, pizza.
Jackficka: bajspåse, något kvitto, nycklar.

Kryddhylla: salt, peppar, grillkrydda.
Köksbänk: kaffekokare, juicepress, wettextrasa.


Stövel

image1700Vi var inom Din Sko igår och jag hittade ett par jodphursliknande saker som var så grymt fina (och sköna), men jag får inte köpa fler skor nu. Särskilt inte höstskor som ändå inte går att använda när den riktiga kylan börjar komma.
I alla fall så kikade jag in på deras hemsida sen och hittade ytterligare ett par stövlar som jag känner stora ha-begär för. Visst är dom snygga?


Lördag med söndagsfeeling

Idag är vi inte piggast i stan. Huvudvärk och trötta.. en sak att A är det, han är gammal. Men jag borde inte bli sliten efter att par breezers. Det är sådana här dagar som det inte är jättekul att ha hund. Det borde finnas en bakisakut som kommer och går ut med folks hundar dagen efter.
Bjuder på lite bilder från igår..

image1698

Night fever

Trevlig kväll hos C´s syster J, vårt lag vann (såklart) musiktävlingen och världens godaste fruktkaka fick vi smaka på. Kollade igenom Idol-klippen nu och varför åkte inte Sam ut?

Nu är det nudlar och
Whitney som gäller.. hade mycket gärna tryckt i mig en pizza, men ställena är ju inte öppna vid den här tiden.

Vet ni vad det är imorgon? Det är LÖRDAG, ledig dag, sovmorgon. Så underbart. Jag ska sova, sen ska jag sova och sova lite till. Egentligen är det bästa att ställa klockan, vakna till lite halvt - skratta åt den, stänga av den och somna om. Wunderbart!

Ut!

Nu jädrar är jag snart redo för fest! Bara på med Gigi och fixa frisyren lite sen så..

image1697

ps. Algot (mjukiskon i bakgrunden) says hello.


Kli & partay

Dålig huddag + ulltröja = KLI! Har kliat halvt sönder mig. Varför föddes jag inte med normal icke-kliande hud? Nej jag förväntar mig inget svar på det, bara att dra fram kortisonet och smörja.

Har varit och köpt sprrrrit. Observera att jag kallar allt alkoholhaltigt för sprit. Det är egentligen Breezers jag köpt. Kommunikation på Systemet, jag till A:
- jag går till eh dom där flaskorna.
Det förklarar verkligen vart jag skulle eftersom systemet inte har några alls andra flaskor än breezers. Ehm.

Tröstshoppade även en mycket fin skjortklänning på H&M. Kan visa sen. Fin fin! Och mascara ja, min favorit Max Factor Masterpiece. Den är grym, och tar slut alldeles för fort men nu nosade jag upp den på rea på Lindex.
Ha en toppenkväll alla söta läsare!


Fredag

Huga vad trött jag är idag. Veckans ansträningar börjar kännas av..välbehövligt med helg nu.
När jag kom till skolan imorse stod två hundar fastkopplade strax utanför ingången, en mindre och en större. Den större hoppade på den lilla och försökte, ja vi kan uttrycka det med betäcka den lilla. Haha. Alla runtomkring stannade till och glodde på dom.

Jag gillar universitetsmiljön, det är speciellt, och framförallt gillar jag att det är så otroligt stor variation på människor - utseenden, personligheter osv. Homogena miljöer är tråkigt.

Har införskaffat två nya böcker men har ingen aning om när jag ska ha tid att läsa dom?
(Packad av Koren Zailckas och Den tionde kretsen av Jodi Picoult)

 

Ikväll ska jag i alla fall inte göra ett dugg som kräver hjärnarbete för det ska feeestas och inget annat!

Kräng glass and you will be happy

Det var tänkt att A skulle få det här glasspaketet eftersom jag + diverse gäster är bra på att äta upp hans glass. Hmm. Det gick inte så bra. Jag råkade äta upp det mesta. Och j*klar vad god den är!

image1692

Det är inte alltför ofta fluffarna hamnar på en och samma bild så den här är värd en plats på bloggen. Fluff på er och godnatt!


Ögonfärg och nu läppstift

Nästa grej att lära mig är retuschering..kan nog bli en farlig vana ;-)
Var hittar ni nya PS-knep?

image1661


Mia Törnblom får mig att spendera mindre och var är Horatio?

Gårdagens Grey´s Anatomy: varför kallar dom inte in CSI för att få reda på vem Jane Doe är? Horatio hade fixat det på en sekund. Så himla osmart av dom alltså. Ni som såg programmet igår, vad tyckte ni om avsnittet? (jag är en riktig tv-nörd som kan diskutera program hur mycket som helst).

Vi spontanåkte till stan efter pluggandet och småshoppade, var främst på jakt efter en väska, en speciell väska, men jag hittade den såklart inte. Nästa gång skickar jag ut Jenni, hon kan spåra upp fina väskor som ingen annan. Blev en necessär, face mist och nagelbandsolja.

image1691

Gick till Ica på vägen hem och tänkte köpa någon tidningen, den enda nya var Amelia (som jag oftast gillar) men på framsidan var en stor bild på Mia Törnblom som avskräckte mig helt från att inhandla den. Jag kan inte med den kvinnan. Hon och Anna Skipper.

Nyinflyttade i över ett halvår

Vi flyttade till vår nuvarande lägenhet i februari och får fortfarande "Grattis till ditt nya boende"-brev. Särskilt grötkupongerna förföljer oss. Målet är nu att komma med i Guinness Rekordbok som den främsta samlaren av kuponger med flyttgröt!

Imorgon är det studiemedelsdags, lovely! Jag ska festa till det med hudcreme (XL-size), en dagens i skolan och högen med räkningar. Shopping blir det i helgen, dock behärskad sådan.
Vad är din plan?

Shorty

Det finns en nackdel med att vara kort, och det är byxor. Ungefär 90 % av alla byxor jag någonsin provat har varit för långa. Jeans fungerar bra, dom finns i olika längder och ofta kan affärerna sy upp.

image1689Till exempel de här (från
H&M) tycker jag är jättesnygga, men det är helt lönlöst att köpa dom eftersom dom är alldeles för långa och inga sy-upp-vänliga byxor.

Har kollat in Asos Petit-avdelning och en del av deras byxor är i "bra" längd, men även där är många runt 80 cm på längden.
Så, gå en sykurs, starta en shortykampanj eller acceptera läget?






Talk to me

image1687Jag har en ganska jämn besöksstatistik..men betydligt färre kommentarer än besökare, så vem är du? Är det första gången du är här inne eller brukar du kika in lite då och då? Skriv en rad om dig själv så blir jag glad :-)






(Bild: google)


24 oktober

Sex timmar på skolan har varit väldigt givande; jag har lyckats undvika att bli hängd i hänga gubben, ätit skinkstek och koreograferat en fantastisk dans till Sexyback.. (och som en liten parantes har vi nästan blivit klara med processövningen). Livet kan nu gå vidare och next up är en utvärderingsplan. Jag har så många idéer om vad jag vill utvärdera så det måste till en början bestämmas.

Appropå skola & studenter, besök
den här sidan, bra intiativ och helt rätt säger jag!

Frågan: (snart) onsdag

image1685
Jag har alldeles för många. Vill i princip överallt. Men måste jag välja ett ställe så toppar New York listan just nu.


Tisdag kväll

Ni minns kanske att jag för ett tag sedan skrev att jag inte kom i mina icke-stretchiga jeans längre? 3 kg ner var planen, vägde mig och jag är halvvägs! Kära Dieseljeans, snart är ni mina vänner igen!

Nu blir det Desperate Housewives och varma mackor. Ha en skön kväll!

image1683

Om man kunde prata med hundar

Ute med hunden, kopplet har fastnat i en gren.
Jag: Neej, andra hållet (pekar) vänd dig om..där ja..nej andra hållet, tillbaks tillbaks. Okej, jag får nog flytta på kopplet istället.

Förutom hundpromenad försöker jag plugga idag. Den här kursen får mig stundvis att känna mig fallfärdig. Två nätter i sträck har jag legat och inte kunnat somna och bara tänkt på att jag måste somna för att jag ska orka upp och gå på föreläsningar och göra allt som ska göras. Tentan närmar sig och den tar emot väldigt väldigt mycket.
Försöker tänka bort alla känslor och bara se det som ett jobb som ska göras, men det är inte alltid så lätt.

Dagens wishlist

image1682

Ofta när jag reser så saknar jag något fint att förvara smycken i, den här från
Inreda ser supersöt och praktisk ut. 190 kronor kostar den.
Oljelampan är från samma ställe och priset är 170 kr/styck.

Vad kan man göra för mindre än en tia?

Några dagar kvar till csn/lön och jag är nog inte ensam om att ha ett utarmat konto. Som den listfantast jag är så bjuder jag på lite gratis (eller nästintill gratis-) tips!

♣ Bilblioteket är det allra bästa. Förutom alla böcker så finns där cd-skivor och dvd-filmer.
♣ Engagera dig i något ideellt arbete som du känner intresse för
♣ Sälj saker på loppis eller internet, aktivitet som du tjänar pengar på istället för att spendera

♣ Bjud in dig själv till folk sådär lagom vid middagstid
♣ Ha knytkalas - du bjuder på ditt vardagsrum/kök, gästerna står för allt annat :-)
♣ Gå på gratis föreläsningar, konsthallen, gallerier m.m

♣ Ut & fotografera (eller stanna kvar hemma och gör det, motiv kan dyka upp överallt)
♣ Ha bytar-dagar med vänner, klädbyte, bokbyte osv.
♣ Spela sällskapsspel, det är definitivt underskattat

♣ Skriv vanliga hederliga brev och skicka till vänner, mormor eller någon kusin
♣ Organisera bland lådor, hyllor, foton, köksskåpen..allt som går att organisera

Bilddagbok: doggy & kittycat

Godnatt från oss här, upp och hoppa tidigt imorgon för genomgång, grupparbete och föreläsning. Och mycket kaffe däremellan! Sweet dreams!
image1679

7 sanningar om mig

Jenni-Luulu har utmanat mig. Sju sanningar alltså..och sju nya att skicka vidare till. Jag sätter igång:

1. Jag börjar alltid göra något annat samtidigt som jag borstar tänderna, blir så rastlös av att bara stå och borsta.

2. Fantasi har jag väldigt mycket av. Inte helt sällan får jag höra "vart får du allt från?" eller att jag kanske borde skriva en barnbok.

3. Jag är envisare än en åsna. Ibland bra och ibland dåligt.

4. Undviker gärna att laga mat, när jag väl gör något i köket så bränner jag mig, naglarna går sönder eller något bränns vid i kastrullen. Inte min grej riktigt.

5. Jag har inte körkort och det är helt okej för mig, däremot hade jag velat ha en liten mopedbil att susa omkring i.

6. Fun Light är något av det äckligaste jag vet. I övrigt dricker och äter jag det mesta, men just den saften gör mig illamående.

7. Jag gillar presenter. Frågar folk vad jag önskar mig så får dom en lång lista. Inget "nä det behövs inget" här inte.

Jag utmanar: Carolita (vet att du gillar såna här :-), Nicole, Evelina, Jenny, Anna, Jim och Sara ofcourse.

På med gummistövlar och mössa

Kallt, blött och mörkt. Till och med Fjällräven ville hem så fort så möjligt. Hellre snö och minusgrader än sådant här blask (därför vi flyttade till Norrland?). Ikväll blir det varm choklad, bok och många smålampor tända.

image1678

Mammut

Det här ser jag fram emot. Gillar Moodysson, gillar Gael García Bernal. Kan nog bli riktigt intressant.

Pizzadrömmar och tom plånbok

Jag sov en sväng och drömde om pizza.. jag cyklade runt i Lund med en fallfärdig cykel och letade efter någon pizzeria som var öppen men hittade ingen så fick köpa en Billy´s i en videobutik.

Det kom ingen enäggstvilling däremot ett sms om att våra skor kommit till Posten. Gillade de ena paret men de andra är jag väldigt tveksam till. En necessär har jag inhandlat med, mycket fin, men nu är det tomt i plånboken.

Ätit tacos har vi också gjort, nu är jag sprickfärdig så mätt jag är. Det enda som fattades var guacamole. Vi brukar köpa färdig på Ica men 30 kronor för lite avocadoröra är pretty much.

image1676


Måndag

Kära Du där uppe!
Skulle du kunna skicka ner en enäggstvilling som gör klart resten av den här kursen åt mig? Bara sådär för två veckor så blir jag jättenöjd. Och när du ändå är på gång så kan du kanske skicka med en ny soffa åt oss också - den vi har nu kliar.

Yours sincerely
/Annapanna

Motiv från ett badrum

image1359
image1592

This is Norrland

Vår granne är ute och jagar bäver. Det hela är väldigt intressant för mig. Hur jagar man en bäver? Vilka verktyg tar man med sig för att fånga en bäver? Jag hoppas i alla fall att dom små rackarna lyckas fly iväg.

För övrigt har vi ätit en seriös söndagsmiddag och haft djupa diskussioner om den perfekta konsistensen på en avocado. Vad tycker du i den frågan?

Nu ska jag dricka kaffe och strax se Ensam mamma, ha en trivsam kväll!

Hemma hos oss

Kontraster är mycket trevligt. Älskar vårt vinröda sovrum och sen att köket är vitt & ljust med turkosa detaljer. Fast, lite mindre småsaker hade varit skönt. Hur mycket vi än städar och rensar så är det en massa småttigt överallt. Har ibland lust att ta dammsugaren och suga bort allt som inte verkligen behövs.

image1668image1669

Söndag

Sommaren fortsätter med mjukglass och sommarlåt på radion.. Vi satt i bilen, jag iklädd toppaluva (inte så somrigt) och ylade med. Problemet för mig är att jag är så otroligt kass på låttexter så det blir mest just yl av det hela.

Vi var och handlade på Ica Kvantum där jag inte har varit förut, hittade en intressant kyldisk.. middagsinspiration kanske?

image1673

Det är redan söndag och jag har pluggat ungefär ingenting i helgen. Den här kursen är helt otrolig, sist jag var så här omotiverad var nog på högstadiet. Det känns jobbigt och jag känner mig stressad, men ändå får jag inte tummen loss och tar tag i det. Finns så mycket annat som lockar.

Sommardrömmar

Vaknar med en mycket otippad låt på hjärnan.. Sommar, sommar och sol..havet och vinden och doft av kaprifol.. sen resten av texten hittar jag på själv.. typ: sooommar, och nu ska jag äta frukost..lalalalaaa.
Visst hade det varit skönt, i alla fall för ett par dagar? Ligga på stranden och äta vattenmelon. Mmm.

image1672

Devedee

image1663Impulshyrfilm, Trust the man med Julianne Moore, David Duchovny och Maggie Gyllenhaal. Lite medelåldersfilm fast ändå med humor och sådär lagom trivsam. Tycker väldigt mycket om Maggie Gyllenhaal har jag upptäckt. Hon verkar så mänsklig.

Sov så mycket inatt så nu är jag superpigg och rastlös. Rastlös som i resesugen..vill ut på äventyr i världen, helst nu på en gång!

Payback time

Pappa på besök och vi har ätit en stor middag, druckit lite öl och kaffe på det. Sitter med en uppjäst mage och gäspar så smått, han tar hand om disken :-)

Här är någon som har något att säga:
Fnyyys. Jag läste vad hundfjanten skrev innan och hon är ju bara för piiinsam. För det första: jag är äldre = bättre, jag är snyggare och dessutom mycket smartare än henne. Vill ni höra vad hennes största intresse är? Bita på grisöron, ha ha ha. Och så är hon så himla krävande, när hon ska gå på toa så måste hon gå ut! Dom som bor hos mig, matte och husse tror jag dom kallas, dom går ut med henne flera gånger om dagen.. är hon så efter att hon inte kan lära sig att gå på lådan eller?
Nu har jag viktigare saker för mig, meuw på er!

image1659

Hoodies i sexfald

Luvtröjor är mys, och det vet vi alla att jag gillar. Här är några varianter jag tycker om.
image1644
Stadium: Fred Perry 699 kr ♦ Nike 549 kr ♦ Burton 849 kr

image1645
80´s purple 98 dollar ♦ ZooVillage 800 kr ♦ Abercrombie & Fitch ca 65 dollar

Gästbloggare

Jaa hallå det är Nikki, hunden som skriver. Jag förstår att ni undrar varför jag inte har en egen blogg men det är såhär att jag har inte fått nån egen dator och min matte och husse, dom fjantarna, sitter vid sina hela tiden.
I min familj så bor det en katt med, mina föräldrar kallar henne för min syster men vem som helst kan väl se att jag inte kan vara släkt med en töntig katt? Den här katten alltså, hon springer omkring och tycker att hon är så himla viktig..ibland jamar hon som en liten bebis och ställer sig framför sin matskål, och gissa vad som händer då? Jo hon får en stor portion med mat. Vad får jag när jag sitter bredvid bordet med min oemotståndliga blick? Inte ett dugg! "Gå och lägg dig"-hit och dit är det enda jag får höra då. Om ni snackar med min matte..säg åt henne att jag behöver mycket kött, annars drar jag!

Här ger jag katten vad hon tål (fast ibland hoppar hon på mig också)


Lördag & ja se det snöar

Nä, ingen klocka väckte vilket resulterade i att jag sov 11 timmar! Helt underbart att ligga där och riktigt gosa hur länge man bara orkar. A ringde från jobbet och frågade om jag sett att det snöar. Snöar? Redan? (På vissa sätt märks det att jag är skåning).. tittar ut och ser stora blaskiga snöflingor falla mot det gräs som är kvar. Men snö som snö, vi (jag + hund) kastar oss ut för att fånga lite snöflingor.

Sen har jag ägnat mig åt att tvätta djuren. Den ena har rullat sig i något äckligt och den andra hade bajs i rumpan. Varför händer detta alltid när A inte är hemma? Hunden ok, men att bada en katt på egen hand är inte det lättaste. Men jag lyckades och nu är båda blöta och sura... och jag behöver frukost, har bara druckit ett glas apelsinjuice (egenpressad) så jag tänkte göra en ordentlig frulle med korv och ägg.

Same same but different

PS är kul men grymt tålamodskrävande. Blå -eller gråbrunögd? Eller kanske gröna för en dag? Enklare och billigare än linser.

image1648

Nej, nu sova - och ingen klocka väcker imorgon :-) ..natti natt!


Idol & the chippe

image1646A kom hem med en påse Garlic & Salt Chips. Jag tycker väldigt mycket om vitlök i mat men dom här fick jag nästan kräkreflexer av. Tacka vet jag salt & vinegar och cheeese.

Bra låtar i Idol men hur var artisterna egentligen? Älskar Apologize som Evelina sjöng, men blev besviken på hennes version.. Amanda är grym, Mattias och Christoffer var bra med, åtminstone sångmässigt. Jag trodde faktiskt att Evelina skulle åka hem men så fel man kan ha.

Jag är hungrig (som vanligt när sambon jobbat kväll), varför är pizzeriorna stängda vid den här tiden? Det är för tusan fredag.

Spara & slösa

Efter ett par tusenlappar för flygbiljetter har månadens spenderings-lista minskat drastiskt. Nödvändigheterna är nu nere i ynka fyra saker.

image1643

Snart soffmys och Idol på tv´n. Vem tror ni åker ut ikväll?


Det där med att bada

Skrubbar badkaret, fyller på med varmt varmt vatten och häller i ungefär en liter badolja. Sjunker ner i vattnet, efter fem minuter börjar det kännas ljummet.. halkar runt av all olja. Nikki kommer in i badrummet och tittar bekymrat på mig, Polly ställer sig på kanten och spanar på vattnet som rör sig och jag börjar känna mig russinskrumpen. Sätter på lite varmare vatten och funderar på något bra jag kan ligga och tänka på. Nej, jag ger upp.
Sammanfattningsvis: bada är mycket trevligt de första minutrarna eller med bubbel, annars är det rätt meningslöst.

Jag ser alla bilder framför mig där det ligger en leende sminkad tjej i ett badkar och så står det som rubrik "Unna dig en stunds vardagslyx i tillvaron ". Jag är inte den personen. Hur mycket jag än tänder ljus och ställer ett glas rödvin bredvid badkaret så får jag inte till den där myspyskänslan, jag blir mest rastlös.

Grön?

Jag är nog inte miljöns bästa vän. Jag åker gärna bil överallt, jag tycker det är väldigt bekvämt att flyga om jag ska en längre sträcka, jag handlar nästan allt nytt.. Jag pantar visserligen burkar och köper ekologiskt och kravmärkt om det inte är hutlöst dyrt. Det är ungefär min insats. Det är inte så att jag inte tycker det är viktigt, men jag har svårt för att offra mina bekvämligheter.
Är du miljövänlig?

image1615

Wardrobestockholm.se

image1640
Vääry najs! Den gula koftan finns också hos
Kii 50 kronor billigare, har sett den inne i butiken på stan och den är ännu snyggare i verkligheten (finns också i blått).

Ny morgonrutin

Morgonrock på, lokalisera köket halvt i sömnen - 2 apelsiner, skär dom på mitten..pressa i juicepressen. Dricka juicen. SEN kan jag börja kalla mig lite vaken.

Nu ska jag strax iväg och spåna på lite idér för inlämningen med Åsa (läs: luncha). Soo long!

image1631

Inred på tid

Den här sidan där man kan inreda ett rum och tävla om presentkort hos Åhléns har synts på flera sidor idag och jag tänkte bara se vad det var, men fastnade såklart. Riktigt skoj men det gäller att vara snabb, prova du med!

image1641

Av..sla...pp..naad

Ikväll älskar jag A extra mycket. Jag har fått massage. Inte bara 30 sekunder i någon reklampaus, utan riktig massage så att jag nästan höll på att somna - utan att han klagade över onda tummar en enda gång!

Jag ska se till att bli statsminister, och då, då ska jag införa en timmes obligatorisk massage för alla (men eftersom jag är statsminister behöver jag såklart inte massera någon).

image1639

Le jacka + Kii

Nog för att Asos-jackan i kollaget en bit ner är riktigt snygg, men efter min beställda vinterjacka från La Redoute som satt riktigt dåligt och knappt ens liknande bilden så tog jag det säkra före det osäkra nu och köpte en jacka provad i butik. Det är en affär som jag varit i kanske en gång innan, men så hängde den där.. jackan jag letat efter!

image1637

..och ni har väl för tusans bananer inte missat att Umeåbutiken Kii har öppnat en
webshop? Massor med fina saker från Vila, Rodebjer, Minimarket, Malene Birger, Modström osv. In och spana nu!

Personlig konst

Mary gav mig en present som var väldigt mycket jag. Fast 5 hade kunnat bytas ut mot 7 och 8 också.. (9 vissa dagar med)

image1626

Fönstershopping: Asos

image1623
Halsband 182 kr, Väska 273 kr, Mini-nagellack 41 kr, Termos 121 kr, Vinglas 182 kr, Jacka 910 kr, "Chocolate fund" spargris 273 kr

Fråga: torsdag

image1614

Det känns nästan omöjligt att bara ge ett svar på det, men jag säger psykvården. Något är väldigt fel när det finns människor som mår så dåligt att de tar livet av sig utan att ens ha fått den minsta antydan till hjälp.

Dancing Queen

Nitto visar sin dans som uppenbarligen är en blandning av stepp och balett:


Rosettpumps

image1622Såg dom här i en tjejs blogg för ett tag sedan och sen som ett tecken så dök dom upp i en reklamkatalog som kom i brevlådan. Men det här är verkligen något som inte hör hemma i min spara-för-resa-budget. Fast...kan jag låta bli?





Besök på Ica

..och jag kan för femtielfte gången konstatera att det finns några saker som irriterar mig väldigt mycket.

1) Är det så j*kla svårt att lägga en bandpinne bakom sina saker? Särskilt är det medelålders damer som står där med sina ihopsnörpta munnar och ser allmänt sura ut.

2) Jag har aldrig förstått varför man tar med sig sin hund till affären och binder fast den utanför. Så många hundar som står där utanför och är oroliga och osäkra.. och jag känner verkligen med dom, hade någon bundit fast mig utanför Ica hade jag varit precis likadan. Dessutom händer det faktiskt ibland riktigt tråkiga saker, hundar som blir misshandlade eller barn som går fram till hunden och blir skrämda eller rentav skadade just för att hunden känner sig så osäker i situationen.

ps. Ikväll blir det glöggpremiär!

image1618


Onsdag

Föreläsning 9 - 12, lunch med Jenni-Luu, lämnade in vår uppgift och begav mig hemåt. Trött och kissnödig står jag och rotar efter nycklarna i väskan..men dom är inte där, och heller inte i någon av fickorna. Fan fan fan. Älskade A kunde ta sig från jobbet och komma och öppna åt mig som tur var. Typiskt mig? Neeej då inte alls.

Dagens föreläsning handlade om utvärdering, fast jag hörde mest smörgåsbord och verktyg. Det är ett himla tjat om den här verktygslådan. Och att jämföra forskningsmetoder med smörgåsbord när jag sitter och är hungrig som en varg är rentav elakt.

What is uppe hos er idag?

Vinterkänsla

Brrr. Det är kallt. Jag är trött. Det är för tidigt på morgonen för att jag ska lyckas skriva något mer. Ha en fin dag sålänge så ses vi senare!

image1616

Fimstjärnan Nitto

Testing, testing.. debut för mig som youtubare och för min kameras videofunktion så förvänta er ingen högkvalitativ filmsnutt :-) 


Kvällen

Vi har suttit halva kvällen och sökt flygbiljetter för julen, det ena var svindyrt, det andra var fullbokat och det tredje stängt för kvällen så djuren inte kan bokas in. Föra över pengar, kolla upp när vi är lediga, vilka flygdatum kan passa in? Priserna höjts sedan igår. Håller på att slita av mig mitt beach-sprayade-hår, ser New York/Kaliforninen-pengarna försvinna till en inrikesresa. Varför flyttade vi ända till Norrland?

Nä nu ska jag skriva en liten sammanfattning av en artikel sen lägga mig på soffan, se Desperate Housewives och andas ut.

image1613

Salt Water Spray - H&M

image1610Vad? Salt Water Spray
Inköpsställe: H&M
Pris: ca 40 kr
Storlek: 150 ml

Beskrivning enligt tillverkaren: En matt finishspray med naturlig stadga. Används för att skapa en rufsig strandlook.

Kommentar: Den är inte helt värdelös, men ger absolut ingen wow-upplevelse heller. Den luktar fräscht och ger ett lite rufsigare och strävare hår. På minussidan är att jag tycker håret ser lite flottigt och smårisigt ut efter ett tag och själva spraymanicken är inte helt stabil.

Volontärhund?

image1609Idag mötte vi en annan SLG (söt liten gumma) när vi var ute och spatserade. Nikki drar verkligen till sig gummor och gubbar, så en idé väcktes. Det finns något som heter Volontärförmedlingen här i stan. Nikki och jag skulle kunna gå till äldreboende och hänga, dricka lite kaffe och underhålla dom som bor där! Jag tror väldigt mycket på djurs inverkan på människor, men såklart förutsätter det ju att det inte finns någon pälsdjursallergiker på ett helt boende och det kanske är ganska sällsynt?


Kjolen från American Apparel

image1608Hade på mig American Apparelkjolen idag som jag beställde från Nelly för någon vecka sedan. När jag först packade upp den ur påsen trodde jag att det var ett skämt så liten den såg ut, men den är alltså väldigt töjbar. Efter en dag i den är jag fullkomligt förälskad. Det är ärligt talat den skönaste kjolen jag någonsin haft. Så snart studiemedel + lön kommer ska jag definitivt beställa fler av deras basplagg.







Mer Hannah Davis

image1579

Tycker så mycket om den här bilden, klänningen, modellen, håret - allt!

(Från
Style.com)

Tisdag

Morgon var bedrövlig. A och Nikki låg kvar i sängen och kunde snooza hur länge som helst. Jag gick upp och stapplade mig till köket och min nyinhandlade citruspress som inte fungerar så bra som önskat. Aja, iaf så pressade jag två sunkiga apelsiner och hällde juicen i ett vinglas som jag avnjöt med halvstängda mullvadsögon.
När A ligger kvar och sover på morgonen innebär det att jag måste hitta allt i mörker.. tar på mig strumpbyxor, oklart vilken färg, örhängen - vet inte riktigt vilka, och så vidare. Tillslut kom jag ut i kylan. Riktigt blåsigt, kallt och grått. Yiha..dagen kunde börja.

Nu är jag i skolan efter 2 timmars ehm..lektion i något som har med vetenskapliga metoder att göra. Samtliga gruppmedlemmar är mer engagerade i Facebook än i själva uppgiften och jag är grymt sugen på kaffe men kön är crazy. Slutbabblat, so long!

Necessity

image1607

Från:
Eleven, LaRedoute, Accessora och Inreda.

Mayday mayday, please mr Badkarsman come and save us

Jag var ute med Nitto och hon gjorde sina behov, allt frid och fröjd så länge.. men sen när vi började gå så gick hon inte utan rultade fram och drog rumpan mot marken och såg väldigt upprörd ut. Något hade fastnat i den långa fluffiga pälsen. Jag bar henne hem den sista biten och placerade henne i badkaret, tog på mig en doktorshandske och förberedde för operation bajsklump. Tänkte att aah jag kan duscha bort den så slipper jag ta på själva "nummer-tvåan". Sluuurp och så halkade den ner i badkarsavloppet..sen gick det lite trögt för vattnet att rinna ner - jag misstänker starkt att operationen har orsakat ett mindre stopp i avloppet. Och jag mår lite illa.

Två saker fattas i vårt hem

1) Mattor är helt omöjligt. På alla ställen vi bott har balkongen blivit en dumpningsplats för nerspydda- och nerpälsade mattor. Vi har gett upp och lägger pengarna på annat. Det är väldigt synd för jag har alltid gillat mattor, det ger värme till ett hem - i mer än en bemärkelse. Pappelina har vi funderat på, åtminstone till hallen...men det är ju inte samma sak som en stor lurvig ullmatta.

2) Växter. En styck död orkidé, en garderobsblomma och ett bonsaiträd som till min stora lycka har återuppstått är vad vi har i växtväg. Jag kan bara tillägga: plastic is fantastic!

image1597

Snoozekatten på nära håll

image1602

Fråga: måndag

image1601

Jag har fullt studiemedel + extrajobb och dessutom en sambo som arbetar heltid så jag har mer än de drygt 7000 kronorna som jag vet att många får klara sig på. Jag har mycket svårt att tänka mig hur de ska räcka till allt..

Intervention

Såg Intervention inatt och blev så rörd av den ena historien. Tjejen, Michelle, var 18 år och hade blivit sexuellt utnyttjad som barn. När hon var 12 år fick hon sin första sil av sin sk mentor. Sedan dess hade hon missbrukat metamfetamin och var riktigt djupt inne i det. Man fick se och höra henne både påtänd och nykter och hur familjen reagerade och kände. Jag kunde nästan känna frustrationen och maktlösheten ända hit till soffan.
I alla fall så fick familjen med hjälp av utomstående henne att åka på behandlingshem och i slutet av programmet hade hon varit där i 5 månader och var ren.

Jag var så sanslöst trött imorse så jag hoppade föreläsningen och ska sitta begravd bland böcker idag istället och läsa om en den kvalitativa analysen. Yeyy. Har laddat med egenpressad apelsinjuice och nu kaffe.

Kort helg

Vi hade inlämningar i fredags och igår jobbade jag så ikväll känns det lite som lördag. Hade någon föreslagit att gå ut och ta ett glas vin så hade jag inte tackat nej. Det hade faktiskt varit helt perfekt.. ett lugnt och mysigt ställe med skön musik, ett glas och lite chilinötter..mmm.. Men, tillbaks till verkligheten: det är söndag och jag har föreläsning imorgon bitti.


image1600

Biopremiärer i oktober & på tv ikväll

image1598 image1599


Hairspray (premiär den 19:onde) och A mighty heart (25:e) är två filmer jag har tänkt se. Musikaler är lovely och bror rekommenderade A mighty heart. Läste precis en recension som sa det motsatta men jag tror på den!

Sen gillar jag ju Top Model, men den svenska versionen är så långt ifrån den amerikanska hur mycket dom än försöker. Dom pratar engelska och skrattar käckt här och var, men jag har väldigt svårt för Vendela Kirsbär. Aja, jag får skylla mig själv som trots allt fortsätter att se på det.

Möte med en gumma

Söt liten gumma: Hej hej, jag hade också en hund, som hette Molly
Jag: Vad trevligt!
SLG: Ja hon brukade ligga i trädgården och så kom alla barnen i kvarteret, du vet jag bor på X-gatan
Jag: Aha
SLG: Det är synd att jag inte har foton på det, då hade du kunnat få dom
Jag: Nämen.. det var ju synd
SLG: Och så blev jag vän med alla föräldrarna, det hade jag ju inte blivit om det inte vore för Molly. Även om jag har lätt för att prata, för det har jag.
Jag: Ja jo.. ojsan nu ska hon visst bajsa här Nittolina
SLG: Ja det gäller att hitta rätt grop..
Jag: Jo precis
SLG: Nu ska jag gå hem till X-gatan där jag bor!
Jag: Okej, du får ha det så bra!


Vart har vi varit?

Ha, jag skulle inte ha något. Hem kom vi med två kassar varav det största fyndet måste vara miniförpackningarna med sylt. Älskar små söta hotellförpackningar och sötsliskiga marmelader. Kommer ni ihåg dom här mini-Kelloggs man köpte utomlands när man var mindre? - jag packade alltid halva resväskan full med sådana. Ungefär samma känsla idag bara det att jag idag är sådär 15 år äldre.

image1596

Söndagsfråga

image1588
Den längsta sammanhängande perioden jag varit utomlands är en månad i England, vi hyrde en lägenhet men det var mer åt semester än att vi verkligen "bodde" där. Vi tog alltså inte del av det sociala systemet och arbetsmarknaden till exempel. I framtiden skulle jag gärna vilja flytta utomlands, om bara för ett tag, och är alltså nyfiken på hur ni som har bott eller bor utomlands upplever att det är?

Spontanköp: bare Vitamins skin rev-er upper

image1594Vad? I.d Bare Vitamins skin rev-er upper
Inköpsställe: Salonger, nätbutiker eller Tradera
Storlek: 68 ml
Pris: Mellan ca 100-200 kr beroende på var du köper den

Den här tunna cremen används framförallt under I.d smink som en bas men kan också fungera som en dag- & nattcreme. Den ska tillföra huden vitaminer och är parfymfri och anpassad för alla sorters hy.

Kommentar: Ett stort plus att den är i pumpflaska. Det är en tunnflytande creme som går in i huden lätt och känns fräsch. Jag tycker att den är perfekt som underlag till foundation men som ansiktscreme känns den lite för klen för min torra hy. Den är parfymfri men har en svag doft av något, gissningsvis de "naturliga extrakt" som den innehåller. Jag som har känslig hy känner ingen irritation av den alls - alltså mycket allergivänlig. Det är en ganska liten flaska och jag har nyligen börjat använda den men den känns dryg och kommer nog räcka längre än vad det ser ut som.
Överlag en riktigt sjysst produkt men doften drar ner helhetsbetyget en aning.

Söndagsmorgon och kroppsideal

Satt uppe och ugglade framför tv´n halva natten, såg bland annat en repris av ett program om väldigt tjocka kvinnor och hur dom genom internet hittat män som uppskattar deras storlek. Förmodligen fler som sett det? Det sjukaste var ju verkligen hon här allra tjockaste som vägde runt 250 kg, hon opererades och gick ner 50 kg och var orolig för att hennes kille inte skulle tycka att hon var attraktiv längre och hitta någon som var större.
Vi har olika syn på vad som är vackert och attraktivt, absolut. Men när det handlar om personer som är antingen extremt tjocka eller smala borde ingen stödja det, utan istället hjälpa personen att försöka få en mer hälsosam livsstil och ta tag i dom problemen som kanske ligger bakom det.

image1593

Christmas time

Nu behöver jag bra förslag, hur ska vi ta oss till New York över julen?
Jag måste måste dit. Så enkelt är det.
Sjunga på stan kanske? Smygsälja A´s prylar? Hyra ut gästrummet till någon desperat student?

image1589
image1590

(Bilder: google)

The wedding date

image1585

Så söt film! Gillar skådisarna och Pretty Woman-storyn. En perfekt tjejfilm :-)

(Bild: google)

Shoes

Tack till en gullig tjej fick jag upp ögonen för ett par kilklacksstövlar från Skopunkten. Jag är lite skeptisk till butiken men det var längesen sist så jag tänkte ge det ett försök. Och så var det ju det där med Ta 3 betala för 2, A var sugen på ett par kängor och då var det plötsligt ett par gratis till mig. Perfect!

image1583    image1584

Godmorgon

Jag råkade visst somna...en liten stund. La mig under täcket, sen började jag nog snarka ungefär en halv minut senare. Så går det när jag går upp mitt i natten för att jobba.
Nu är jag i alla fall pigg och vi funderar här på om vi ska orka göra något lite ambitiöst eller stanna hemma i morgonrocken. Jag säger morgonrocken!

image1582

Vad gömmer sig bakom bävertassarna?



Bags från Barneys

image1578

Vad har hon fått syn på, del 2

image1574

Foto av min lovely A

Det är inte helt kört

Situation 1)
Kund: Var det dig jag handlade hos senast?
Jag: Det kommer jag verkligen inte ihåg, jag ser så många ansikten varje dag..
Kund: Jag tror det var det, så jag vill be om ursäkt för att jag var så otrevlig sist jag var här. Jag var ganska sur.
Jag: Aha, okej..jamen för all del, ursäkten är godtagen!

Situation 2)
En kund, en äldre dam från Stockholm mår inte riktigt bra och blir omhändertagen av en annan kund som ställer in dagens planer och tar med henne hem tills hon ska åka vidare till sin syster.

Jag känner mig ovanligt uppfylld idag av att det finns hopp för mänskligheten!

Lördag

När jag gick ut med doggie var det minus 4 grader ute. Nu är det officiellt vinter. Inte en enda människa var vaken (bortsett från min spänstiga granne H, men hon är alltid vaken vid denna tiden).

Jag har en idé.. vad säger ni om att skicka som lagförslag att under helgerna bör inget annat än akuten, brandstationer och polisen öppna före 10.00. Något jag glömt? Varför vill man liksom göra något frivilligt tidigare än så en lördag morgon..? Jag kan inte tänka mig något vettigt svar på det, sorry.

Till min glädje känner jag mig inte lika förkyld idag. Enligt min kloka kollega S så var min förkylning i "sluttampen", därav gick den över så fort. Jag har alltså varit smygförkyld kanske en vecka innan jag började märka det. Lömskt!

Ni måste läsa den
här artikeln förresten. Han var med om en olycka och går nu tillsammans med andraklassare i skolan. Så fint!

Pasteller, mys och lite till hunden

Mysiga saker får mig på fall direkt. Om jag ser mig omkring får jag bevis för det direkt; två mjuka fluffiga djur (mysiga), alla velourbyxor och innetofflor (mysiga), jag tycker vår lägenhet på 85 kvm är aningen för stor (omysigt).. Ni förstår nog poängen. Ibland tror jag till och med det kan gå lite för långt.. jag köpte en klänning för att den var så himla mysig. Jag tycker inte den sitter särskilt snyggt men jag kunde inte låta bli ändå.

image1576

Popcorn, Loka och Idol

Vem tror ni åker ut från Idol? Evelina var grym, Gathania och Mattias gillade jag ikväll med. Tror det är dags att säga bye bye till Sam. Tjing tjong tjingeling.

..nu gör jag snart som Nitto och gosar ner mig i sängen, så att jag lyckas ta mig upp imorgon bitti (läs inatt). Sov gott!♥

image1580


Mina tips för torrisar

♥ Använd inte vanlig duschcreme, utan istället duscholja och mildare produkter som tvättcreme eller vissa babyprodukter.

♥ Jag tycker att Apotekets oparfymerade hudcremer såsom Canoderm fungerar bäst att ha som allroundcreme, dyrare varianter (exempelvis MD Formulations) är bra med men kostar runt 400 kr för 200 ml.

Ansiktscremer är en hel vetenskap, här tycker jag att man måste testa sig fram.

♥ Rengöringsprodukter detsamma, men har man torr hud är det rena döden att använda mousse och liknande som ska sköljas av med vatten. Hitta istället en bra rengöringslotion som inte kräver en kombination med vatten.

♥ Till riktigt torra partier kan det vara skönt att mjuka upp med tex mandelolja.

Torr hårbotten? Apoteket har en serie för det, milt shampo, hårbottensgel m.m.

♥ Jag märker stor skillnad på tvål och tvål. Händerna torkar ut något otroligt om jag använder vissa tvålar. Mycket mjukgörande i och sen använder jag ofta handcreme efter.

♥ För eksem finns det en relativt ny creme som många tycker är toppen: Zona heter den och finns tex
här

Oljor; omega 3, olivkombinationer, flytande Aloe Vera, efamol/nattljusolja osv. sägs vara bra för personer med torr hud och eksem. En extrakick med vitaminer kan vara värt att testa med.

♥ Peeling- masker & cremer har jag inte så bra erfarenhet av, dom jag har provat har mest torkat ut hyn. Däremot en ansiktsborste att skrubba bort döda hudceller och få igång blodcirukalationen med är en höjdare.

♥ Sen har vi det här med mineraloljor, som finns i väldigt många hudvårds- och makeupprodukter. Mineraloljor i hudvårdsprodukter sägs täppa till porer och lägga sig som en hinna på huden - vilket känns mjukt och bra för stunden men förhindrar utsöndringen av slaggprodukter. Om jag kan undviker jag det gärna men det kan vara svårt (och dyrt) att enbart ha produkter utan det.

♥ Vad det gäller makeup och foundations tycker jag att mineralsmink är värt varenda krona. Särskilt I.d´s produkter är helt fantastiska. Parfymfria och "irritationsfria".

Övriga produkter jag tycker om: Försvarets hudsalva, Elizabeth Ardens 8hour creme, Body Shops Shea-bodybutter.

Hemma hela dagen

image1575Eftersom jag är sjukskriven från plikter och måsten idag, och A ledig så hyrde vi Beck - I guds namn och såg på blanka dagen. Det var så längesedan jag såg film mitt på dagen så det kändes nästan som att vara 10 år och hemma från skolan. "I guds namn" är den sista Beck-filmen vad jag har förstått? Synd, jag gillar dom, särskild Gunvald. Man vet vad man får, samtidigt som dom är spännande.

Jag tog en lång dusch och sen en kort promenad i kylan med Nitto och känner mig faktiskt piggare nu. Tur det, för imorgon bitti klockan 6.00 ringer klockan för 8 timmars jobb. Jiha!

Fredagsfråga

image1573
Jag kan börja. Jag tycker att både och är en fin grej, men samtidigt inte nödvändig för mig. Vad det gäller bröllop har jag svårt att se att jag/vi skulle lägga en otrolig mängd pengar på bara en dag (då det bara för sakens skull förmodligen är så att någon av oss får migrän). Å ena sidan hade jag samtidigt kunnat tänka mig ett stort och pampigt bröllop, fast å andra sidan så tänker jag att ett litet privat bröllop på en strand någonstans i världen hade varit det perfekta också.
Äktenskapet.. där ser jag inte så stor skillnad från att vara sambos mer än det juridiska då. Kanske att man känner annorlunda om man har barn tillsammans, jag vet inte.

Barbie? Prinsessbakelse? Brud?

image1560Bara titta på bilden, är den inte fantastisk? Okej killen hade inte varit nödvändig. Men klänningen och modellen (Hannah Davis). Om, eller rättare sagt när jag åker till New York är Betsey Johnson´s butik en av de första jag ska besöka.

(Bild: style.com)







Fredag

Det är freaking 1 grad ute och solen skiner i mina ögon så det gör ont. Oj förlåt, positiva veckan (tiodagarna).. vi börjar om: det är sådär kyligt och friskt ute och solen riktigt strålar så vackert!

Jag smög mig ut i mina joggingbyxor och en stor mössa för att täcka mitt flottiga hår. Nu är arbetena inlämnade men jag kan inte komma från känslan att jag har glömt något väldigt viktigt. Dååålig tanke igen, rättelse: jag har gjort det här bra!

Idag är jag alltså ledig och ska vara hemma och kurera med nylånade böcker och kaffe. Hoppas att ni är krya och pigga där ute!

Reign over me

image1571Vi har sett på "Reign over me" ikväll med bland annat Adam Sandler. Finstämd film, söt och lite sorglig men jag har känt mig lite okoncentrerad. Nu tror jag i alla fall att det sista är klart med arbetena.. (kommer förmodligen upptäcka någon liten ändring att göra i sista sekund).

Bytte kanal till tv´n där Speed går..ni vet den när Keanu Reeves och Sandra Bullock är på en buss som sprängs om dom inte kör i full fart. Hursomhelst, tänkte jag att vad kuul..den är ju så bra. Efter några minuter inser jag att för 10 år sedan tyckte jag den var jättebra. Det är lite synd när man ser någon gammal favorit och så är den inte alls lika bra längre..

Nu ska jag ta mitt snörvlande och gäspandet till sovrummet och gå och lägga mig. Godnatt!

Vad har hon fått syn på?

image1569


Ökad risk för nyckelknippstjuvar

image1556Den här nyckelringen från Ralph Lauren tycker jag är så j*kla snygg. Men 195 dollar (drygt 1300 kronor) är tokigt mycket för något att ha nycklarna på. Dessutom så ser den ju faktiskt väldigt tung ut ;-)







Mätt och trött

När A städar så gör han det helt fenomenalt snabbt och effektivt. Tjoff, tjoff så är hela lägenheten färdigstädad. Jag är mer en sådan som går runt och småplockar hela tiden och bestämmer jag mig för att verkligen storstäda så fastnar jag med något fotoalbum och sitter och åhaar och ahaar mig. Just nu är här städat efter min kära sambos framfart och vi har bestämt oss för att riktigt försöka hålla det någorlunda fint, inte bara resten av veckan.

Jag är verkligen inte helt hundra idag. Somnade i eftermiddags och sov runt fyra timmar. Hade utan problem kunnat gå och lägga mig igen nu. Men det är helt uteslutet, imorgon 12.00 är det inlämning på två uppgifter och jag har en del finputs kvar.

Jo just det.. dieten gäller INTE när jag är sjuk, så kvällens middag blev:

image1567

Charlize Theron

"..utnämnd till årets hetaste av tidningen Esquire"

Jag kan inte göra annat än att hålla med. Hon är så otroligt snygg och en grym skådespelerska! Första filmen jag såg med henne var Sweet November och sen dess har hon varit min absoluta favorit bland kvinnliga skådisar.

image1565

Nu känns det lite jobbigt..

Jag går ut med hunden trots att jag är sjuk. Väl i lilla skogen så kastar någon en kotte på oss, troligtvis en arg ekorre. Sen snubblar jag och dör nästan. Näsan börjar rinna och jag har inget annat val än att torka mig på ut-och-gå-med-hunden-vanten. Nu vill jag inte röra mig en millimeter mer idag. Jag vill bara sitta här framför datorn med min apelsinjuice och kvida.


En shopaholic säger ja

image1563Såå nu har jag läst ut "En shopaholic säger ja". Den tredje boken i Sophie Kinsellas serie med samma huvudperson.

"Rebecka Bloomwood har hittat sitt drömjobb. Hon spenderar andra människors pengar hela dagarna. Och får betalt för det. Det perfekta jobbet, den perfekte mannen - Luke Brandon. Och nu, det perfekta bröllopet. Ja, Luke har friat och bröllopsplanerna är i full gång. Den här gången behöver Becky inga ursäkter för att shoppa, för man gifter ju sig bara en gång ... Beckys föräldrar tar för givet att hon ska gifta sig hemma i England, i trädgården och bära sin mors brudklänning. Men Lukes mamma planerar ett stort bröllop i New York. Becky vill förstås inte säga nej till någon och förberedelserna på båda sidor Atlanten fortskrider i takt med att datumet närmar sig ..."

Jag gillar de här böckerna, det är mycket humor i dom och bra flyt. Bridget Jones fast i en mer glamorös miljö ungefär. Just den här var lite annorlunda eftersom den inte var så fokuserad på shopping som de tidigare böckerna, men ibland kände jag att den var för tjatig. Jag ville som hoppa in i boken och verkligen ruska om huvudpersonen, eller enklare - bläddra fram ett par sidor.


Torsdag

Jag är sjuuuk.. eller åtminstone förkyld. Jag vaknade inatt och var täppt i nosen, sen vaknade jag igen och var fortfarande täppt. Nu är jag snörvlig. A är ledig idag och jag hoppas att han känner att det vilar ett stort ansvar på honom som personlig uppassare.. ordna god middag, mycket c-vitamin, roliga tidningar och filmer.. och så vidare.

Vilken färg skulle du säga att vantarna här nedanför är? Jag var helt övertygad om att dom skulle vara naturvita, men idag fick jag hem dom och dom är beiga/sandfärgade. Mycket lömskt! Men jag tycker verkligen om mönstret på dom så det tar emot att skicka tillbaks.

image1562

Teevee

Så, vad tycker ni om kvällens tv-program? Bonde söker fru och Grey´s Anatomy har stått på här.. Bonde vet jag inte vad jag ska säga om. Det är bara för skojsamt..
Däremot Grey´s.. jag trodde nästan där för ett tag att Meredith faktiskt skulle dö, men å andra sidan vad hade då serien varit? Neej..det kommer nog inte hända i första taget.

Ikväll är jag nästan lite trött..och klockan är inte ens elva.. det måste vara allt pluggande (eller också den allvarliga abstinensen efter stora flottiga chokladbakelser).

TV + ny extracozy morgonrock = den ultimata kvällen för Änna the pänna

image1558

Annat än inredning

Jag är lite småförälskad i Inreda, gillar att dom får in så mycket nytt så pass ofta och har saker från så olika märken.. Dom har ju faktiskt en del kläder med, nu när jag kikade in såg jag att det är rea på en hel del av Day Birger et Mikkelsens klänningar och toppar (mycket finns dock bara i en eller två storlekar):

image1554

Oktober/novembers shoppinglista

Face Mist/Soothing spray
♥ Ansiktscreme, Biotherm´s eller Shiseido´s
♥ Filippa K-muggar
♥ De perfekta kilklacksstövlarna (om dom finns)
♥ Hårklämmor (glömmer det varenda gång jag är i ngn affär!)
♥ Strumpbyxor i lejongult
Bok/böcker
Väskan som jag har en bild av i huvudet men inte har hittat ännu


Onsdag

MQ är en hemsk hemsk affär! Jag kan inte gå in där utan att hitta minst 20 saker jag vill ha. Det gör ont i själen att gå ut därifrån tomhänt... för att sedan gå till Maxi och hamna vid kak- och tårtdisken. Där står jag, känner hur jag nästan börjar dreggla och hela kroppen skriker efter en stor flottig chokladbakelse. Men jag går därifrån och går vidare till mjölken, sedan till den hälsosamma muslin (med tyskt u).

Glömde tvättiden idag.. har så mycket i tankarna nu, två olika arbeten som ska lämnas i på fredag.. idér och tankar kring dom, jobba på lördag, andra planer och reflektioner.. hjärnan arbetar för fullt och minnet verkar ha gått i tillfälligt ide..

Det är fint, men kallt väder idag.. Prasslande löv som blåser runt på gatorna och Nikki kastar sig åt alla håll och kanter som en tokhund för att fånga dom.. Fäller sommarpälsen gör hon också just nu så dammsugaren står framme permanent. Nu ska jag fortsätta skriva några smarta (eller mindre smarta, vi får väl se) reflektioner!

Blonde de blonde shampo och balsam

image1530Blonde de blonde från Romella

Inköpsställe:
Ica Maxi
Pris: Köpte på utförsäljning för 20kr/st (tror att det var halva priset)
Storlek: 200 respektive 125 ml

Produkterna ska vara särskilt anpassade för naturligt eller färgat ljust hår med innehåll som kamomill, ananas, veteprotein och honungsmjölk.

Kommentar: Ett riktigt fynd för så lågt pris. Shampot är riktigt löddrigt och drygt med fräsch doft, balsamet väldigt drygt det med och med samma doft. Ett minus för balsamflaskan som kan vara lite knepig att få ut balsamet från efter ett par gångers användning (minns samma sak från när jag använde det för många år sedan). Har lite volymeffekt och håret känns vältvättat och rätt så glansigt. Ett bra mellanting till Sunsilk/Fructis mfl. och dyrare frisörsprodukter. Hur verksamt det är för just blont hår däremot är jag lite tveksam kring.

Om jag fick tre önskningar..

image1528


Sudda sudda bort din sura min

Är ni på det här? - i korta drag: mellan 10-20 oktober ska man vara extra positiv och vända negativa tankar till positiva. Helfestligt tycker jag det låter. Och även en utmaning (ser framför mig irriterande människor som knuffas i kön, bilar som nästan kör över en vid övergångsställen, kinkiga kunder på jobbet och så vidare) Okej, det blir verkligen en utmaning..

Läs mer
här!


Klädda knappar, siden & spets..

image1523


Till Göteborg med västkusträkan en vända

Vi började vår vända på stan med fika på Göteborg. Jag vet inte vad cafét har att göra med staden egentligen men mysigt vart där i alla fall. Särskilt toaletten, hade det inte vart för att det faktiskt var just en toalett så hade jag likväl kunnat sitta därinne och fika (ok, kanske inte ändå när jag ser det framför mig).. snygg inredning i trä, hårprodukter, lotion, olika tvålar, till och med tuggumi till bjuds.

image1551

..och shoppingen resulterade i några småsaker; en ljusblå skjorta på H&M (ska lämna tillbaks den grå), en Marie Claire och Salt Water Spray, även den från H&M.

image1552

The winner is..

Nu är den lilla utlottningen slut och såklart varken tänker eller kan jag värdera vilket svar som är "bäst" på något sätt så jag lottade och dam da damm.. vinnaren blev Nicolina! Om du mailar mig din adress på [email protected] så skickar jag nagelfilen och såklart grötkupongen ;-) till dig.
Tack alla för att ni delade med er av vad som gör er glada!

Glöm GI och allt vad det heter

Det är skitjobbigt att vara på diet. Jag har fått lägga om alla mina matvanor:

en barnpizza = en halv vanlig pizza (en halv är mindre än en hel)
kakor = godis (godisbitar är mindre)
hamburgermeny = hamburgermeny fast med sprite zero istället för cola
ljust bröd = mörkt bröd med så mycket socker och sirap att det smakar som en bulle


image1550

Tisdag

Det blev lite väl sorgsamt igår med både filmen och Liv´s blogg. Livet innehåller ju både fantastiska och hemska saker, vare sig man vill det eller inte. Ibland är det svårt att acceptera det som känns ogreppbart och för jobbigt, men bara att prata om det och ta upp det till ytan tror jag är ett stort steg framåt.

Idag ska Jenni och jag göra stan och fika på ett nytt ställe. Har absolut inga storslagna shoppingplaner, utan det blir mest en stanrunda för trevlighetens skull. Nu är det alltså dags att börja dagen för mig med lite frukost, smaklig lunch till er andra ;-)

Måndag kväll

A kom med ett litet paket som han hämtade på vägen hem..ett litet paket från H&M med saker vi beställde för en hel evighet sedan. Tunikan sitter jättebra men jag vet inte riktigt om lejongult är min färg, fint är det i alla fall.
image1546

Över till mer serious business. Vi hyrde
2:37 ikväll. En australiensk film, gjord delvis som en dokumentär med historier som går parallellt med varandra. Allt utspelar sig under en dag och man får följa ett antal ungdomars dag och känslor. Väldigt vemodig, långsam..och hemsk. Usch. Samtidigt är sådana här filmer så otroligt viktiga som visar på vilket helvete en del ungdomar lever i.

image1547


Inte många lugna stunder idag

Jag var ovanligt fylld med fixarenergi idag, gick till det ena och det andra..sen var vi på observationsstället för att få ihop en sida till. Men så började makapären strula och jag blev på dåligt humör, less på kursen, vårt ämne och så vidare. Andas in, andas ut.

Ja, vad kan man egentligen förvänta sig av den här 80-talisten? Mr "Slim Line". Väldigt Slim...

image1543
image1542


Join the utlottning

Jag köpte en glasfil men tänkte inte i den stunden alls på att jag inte kan med det där ljudet som att man drar med naglarna mot is, eller en tallrik.. så jag tycker det är bättre att någon annan får glädje av den. Jag har alltså provat den en (en halv) gång, men glasfilar går utmärkt att tvätta med vatten.

Det är mycket enkelt: berätta/skriv om något som gör dig glad och du är med i utlottningen som avslutas om ett dygn ungefär!

image1464

Du får dessutom en mycket eftertraktad kupong som berättigar dig ett paket havregrynsgröt på Konsum Nord (Norrland?), det du!

image1540

Otrogen på öppen gata - Belinda Olsson

image1531Uppföljaren till "Gravidchock" av samma författare. Lättsam och rolig chic-lit. Ingen wow-bok som jag inte kunde slita mig ifrån, särskilt första halvan var lite seg men sen när det började hända mer så var den riktigt underhållande. Mycket lättläst språk, ungefär samma svårighetsgrad som att läsa en Vecko Revyn (dvs inte särskilt ansträngande). Ganska förutsägbar, men jag tycker att det funkar i den här typen av böcker.

Mintchokladkola

Det här, det är lycka inpackad i en bit folie:

image1537

Jag flyttar, nu!

image1536Jag är helt knäckt och alldeles strax kommer ni förstå varför. Jag hittade ungefär tio helt perfekta skjortor i Ralph Laurens webshop. Sitter där, truddeluttar glatt och funderar på vilken av dom jag ska beställa..i samma stund tänker jag tanken att dom kanske inte skickar till Sverige, så jag mailar iväg frågan. Inte mer än en minut senare får jag svar:
                                      

"Dear Anna,Thank you for your email regarding international ordering. We are sorry to disappoint you, but at this time we are only able to process credit cards issued in the US, Canada and Japan. We are also unable to ship products internationally..."

Seriös söndag

image1529Börjar bli lite less på min observationstext just nu.. Har suttit mer eller mindre hela dagen och skrivit.. sen har det visserligen blivit ett antal pauser så det är inte det effektivaste jag har åstadkommit. Jag hade velat ha ett litet trollspö som fixade allt på en sekund nu!

Från 19.00 och två timmar framåt tar jag semester i alla fall och ser på Top Model-reprisen och Ensam Mamma.. begären efter crappy (men ack så underhållande) tv-program måste stillas!

Samba - Lacey & Danny

Den här dansen är så jäkla snygg het, får nästan gåshud när jag ser den. Höj volymen och watch it!


Vackert

Det finns vissa lägen där jag känner mig uppriktigt förbannad över att jag inte har hur mycket pengar på mitt konto som helst. Ett sådant tillfälle är när jag hittar en klänning som är rena drömmen men råkar vara en Bill Blass-runwayklänning.

image1525

Frivilligt självplågeri

Det börjar bli kallare om nätterna. Jag ligger med sommartäcket och huttrar eftersom Polly har spytt ner det tjocka. Men sen tänker jag på natten i ishotellet och plötsligt känns sängen och sommartäcket helt underbart.
image1504


Lördag kväll

Det blev hamburgermiddag/hundparty hos grannarna, två glas vin men ingen utgång. Känns helt lagom för kvällen. H bjöd på en underbart god kaka (browniebotten med cheesecake som ovandel & mandel på)  till efterrätt - men eftersom jag är på diet så tillät jag mig inte att äta mer en halv bit (i normala fall hade jag ätit minst fem).

image1524

Mystiskt ämne

What is sulfiter? På min vinflaska står det "Innehåller sulfiter". Det låter som någon slags explosivt ämne. Inte bra.

Skjortor

Jag impulsköpte en skjorta idag på H&M som jag nu känner att jag nog vill lämna tillbaks, har hittat flera stycken  i olika nätbutiker som föll mig i smaken mycket mer. Någon av dessa blir det istället (klicka för större):



En lördag hos oss

Vi gjorde det stora misstaget att åka till stan en lördag. För er som inte är bekanta med Umeå så kan jag berätta att stan på lördagar är galet. Hela Norrland är där då, man kommer knappt fram på gågatan och vill man prova något i en affär så kan man räkna med åtminstone 10 minuters kö till provrummen. Fastnade mest på Åhléns där dom har så otroligt mycket fancy och schmansy..jag blir på gränsen till deprimerad av att vara därinne och se allt framför mig som jag vill ha. Och när det blir för mycket så struntar jag i allt - det går liksom inte att prioritera då.

På torget diskuterade jag med en tant som sålde fågelmataranordningar hur ekorrarna får mat i vinter. Dom gillar tydligen talgbollar och nötter..häng upp det i träden alltså! Men,som hon också så vänligt informerade så får det inte hänga för lågt för då tar räven maten!

Dagens dramatik består nog framförallt av jeansprovande. Jag testade ett par snygga Acne-jeans i storleken jag brukar ha. Men jag fick inte på mig dom! Såhär är det nu: jag får inte köpa nya jeans förrens jag gått ner ungefär 3 kg. Och det projektet påbörjade jag direkt med att köpa en sallad med fullkornspasta medan A satt och glufsade i sig spagetti och köttfärssås som vart extra flottig. It sucks att vara nyttig!

Little Lady

Vi går förbi ett hus där det kommer ut en schäfer (med en människa på andra sidan kopplet), hunden blir som tokig när han/hon får syn på Nikki och börjar rycka sig framåt och vrålskälla. Nikki i sitt spatserande vänder huvudet mot den andra hunden och riktigt fnyser, vänder blicken framåt igen svassar vidare som en liten dam.

image1508


Miniresväskan

image1483Jag blev riktigt glad när jag såg den här på La Redoute med rubriken "Resväska". Tänkte byta ut min gamla Nike-bag mot en sån här, skulle precis beställa den när jag tittade på måtten och insåg att det är en någon slags mini-resväska. Inte lika glad längre alltså.

På tal om väskor, är du en väskfantast så besök genast 
den här sidan!


Finally fredag

..vi hade den låååångsaaammaste föreläsningen ever idag. Roligare är det med EPP ( EfterPluggPub) med pizza och öl. Perfekt avslutning på arbetsveckan. Ikväll ska jag chilla till Idol och vad det nu mer är på tv´n idag?

image1502

Viktig information!

Med anledning av gårdagens kanelbullefirande så känner jag att kladdkakan har blivit lite orättvist behandlad. Därför bestämmer jag enväldigt att det idag är Kladdkakans dag! Så varsågoda att kränga!

image1498

Jag blir nog tvungen att behålla datorn ändå..

Polly blev riktigt förbannad när hon fick höra mina funderingar kring att köpa ny dator och bestämde sig för att visa sin ståndpunkt och helt enkelt demonstrera:

image1499

Hittade bilden när jag rensade bland gamla foton, minnen från första veckan i Umeå. Vi hade i princip inget mer än två madrasser, en stol och datorn den första veckan innan möblerna kom. En av de få platserna för Polly att ligga på förutom golvet.



Och vi har nu observerat. Det hela känns ganska lustigt när man sitter där. Vi packade upp vår fika och tog fram blocken och skrev skrev skrev så pennorna nästan glödde. Nu ska det "bara" finskrivas och renskrivas till en någorlunda sammanhängande text. Men det är heelt lugnt, jag är så lycklig över att slippa alla siffror att jag skriva hur mycket som helst sålänge det bara är bokstäver det handlar om.

Mc Middag och problemdator

Vi har skjutit upp observationen till ikväll så vi har varit och ätit på McDånken..Chicken Provence eller något liknande hette min meny som var riktigt god bortsett från att dom petat i morötter i burgaren.

Den senaste halvtimmen har jag suttit och kämpat med min älskade laptop.. först flyger E:et av från tangetbordet, sen vill inte PhotoShop fungera..den säger att något minne är överfullt, så då försöker jag bränna över en massa bilder på cd men cd-brännaren, som har krånglat en del, fungerar såklart inte.. (suck). Något säger mig att min dator är inne på sista versen.. Riktigt tråkig utgift med ny dator.. någon som har en grym laptop till skänks? :-)

Stressigt imorse = fluffy hår, och alltid fluffy hund:

image1494

Miniskirt

image1493En enkel kort kjol fattas i min garderob så jag kikade runt lite och hittade en American Apparel-kjol hos Nelly som jag beställde (med 50 kr rabatt blev det 145 kronor + frakt). Några minuter senare såg jag att det fanns en likadan fast helsvart som på bilden och svor en stund över att kundtjänsten bara har öppet 8-12. Ringde däremot imorse och då var dom så hjälpsamma och ändrade i ordern. Så nu är den på väg hem till mig - hoppas att storleken blir rätt bara!


Kanelbullar och observationer

image1491Ni har inte missat att det är Kanelbullens dag väl? En dag där man utan dåligt samvete kan äta hur mycket bullar man vill är en perfekt dag i mina ögon. Än så länge har jag bara hunnit med en på 10-fikat...men det är många timmar kvar av dygnet!

Med anledning av kursen vi läser nu så ska Miss Mary och jag senare i eftermiddag bege oss till vår observationsplats och i ett par timmar sitta med papper och penna och helt enkelt observera. Sånt här tycker jag är kul! Vi har dessutom valt en ganska actionfylld plats vilket gör det extra spännande. Ska packa väskan full med kaffethermos, mackor och lite fruttas.

I drömmarnas värld

Nikko är så otroligt söt när hon drömmer.. ofta ligger hon under sängen och sover och så hör vi nuuuuff nufff och som hickande ljud, sen börjar hon gny som en liten valp. Undrar vad hundar drömmer om?

image1485

Bläddrar tre månader framåt i kalendern

Jag insåg häromdagen att det inte är så fasansfullt långt kvar till jul/nyår. Nu när vi bor här uppe är vi, såvidare vi inte vill färdas med bil, tvungna att börja planera i princip redan nu. Stanna här? Åka ner till Skåne? Åka till familj & släkt utomlands? Märkte att en del flyg redan är fullbokade vill jultid, så vill man inte betala multum är det dags att boka snart. Drömmen hade varit en jul i någon vacker storstad, tillsammans med familj och vänner. How about that?


Favoriter från Lindex

Jag fortsätter förundras över att Lindex har så pass mycket fina grejer.. Deras förvandling gick så fort att jag inte riktigt har släppt bilden av Lindex som tantaffär. Men så är ju inte riktigt fallet längre.

image1486

Två till som gillar balkongen

image1489

Onsdag

Idag är en sån där perfekt höstdag, vindstilla, solen står på och det ser ut som att träden har blivit dubbelt så gula, orangea och röda som jämfört med igår. Det till och med luktar höst i luften. Jag har ätit lunch och njutit  på balkongen med citronvatten och en bok.. fick nästan sommarkänsla och lust att gå in och hämta bikinin för en kort stund..

image1487

Polly framför sin mening i debatten

image1484

Idag lyssnar jag på

Lars Winnerbäck och Miss Li - Om du lämnade mig nu.
Är det möjligt att inte tycka att den är underbart fin?




Tisdag kväll

Det är fruktansvärt sorgligt att So you think you can dance är slut nu.. har suttit som klistrad hela säsongen och varit så grymt imponerad av hur duktiga dom varit. Helt rätt vinnare med Sabra, tänk att hon inte har dansat mer än fyra år..det är rätt otroligt. Nu är det bara att invänta nästa säsong. Tills dess kanske jag skulle anmäla mig till någon dancingkurs?

image1481

Jag gick till affären för att köpa clemåntiner innan, men det hade dom icke! Kom hem med en mozzarella/pesto-pizza och Ramlösa istället. För det är ju nästan samma sak.

Är väldigt osugen på skola imorgon, varje dag har vi en hel uppsjö med saker att ta tag i inför seminariena och på det en tenta i början på november som vi ska hinna plugga inför också.

Nightynight för idag!

Ny look

Jag tyckte att det var dags att fixa stilen lite så så här ser jag ut efter ett besök hos frisören:

image1468

Nej, så kul ska det inte bli! Det är på 
den här sidan som man kan leka med olika frisyrer och smink. Har du något viktigt du behöver göra ikväll rekommenderar jag dig inte att logga in där - du kommer förmodligen fastna ett bra tag!


image1469image1478image1472image1473image1474image1475


www.Branten.com

Jag är olyckligt kär. Min förälskelse har särskilt drabbat den rosa tröjan med knyt.

image1459

Tröja med knyt Dagmar 2099.-, Örhängen Milunovic 200.-, Kort jacka Baum und Pferdgarten 2499.-, Gråsilvrig väska Christiansen 549.-, Topp Modströms 899.-, Tröja Baum und.. 1295.-

Dagens middagstips (kanske särskilt för studenter)

Du behöver: Spagetti, créme fraiche, bacon, gul paprika och svartpeppar.

Koka spagettin, klipp baconet i mindre bitar och stek med paprikabitarna. I med créme fraichen i den färdigkokta pastan, sedan det du har i stekpannan. Peppra ordentligt. Bon apetit!

Tisdag

Jag kan inte beskriva hur sömnig jag är just nu. Ser sängen, täcket, kuddarna, ett mörkt svalt rum framför mig.
Vaknade till först vid halv sex och fick för mig att jag hade försovit mig, sen ringde klockan och jag for upp och stapplade runt i lägenheten och försökte få något gjort. Ut med voffi, halkade runt på blöta löv och strumpbyxorna gled ner varannan sekund. Åskmolnet på framfart.
Kom till skolan och köpte en kopp svartvinbärste, trodde jag. Lömska tepåsar, när jag tog första klunken visade det sig vara örtte. Allt går fel med för lite sömn.

Godnatt och godmorgon

Jag ska upp oanständigt tidigt imorgon bitti. Vilket gör det helt omöjligt att somna i någorlunda vettig tid. För er som läser det här inlägget när det har hunnit bli morgon: lyssna på låten och ni blir pigga och glada (pepp pepp)!


..och hösttemat fortsätter

Se så spexigt, man kan lägga in löv som ram i PS. Jag tror jag är tvungen att byta utbildning och gå PhotoShop-programmet istället.. Sitta och dricka kaffe om dagarna och leka med datorn. Det hade varit något det.
image1421

Årstid: höst

Detta är andra hösten för oss här uppe i norr. Det skiljer sig väl egentligen inte så jättemycket från i söder, men det är vissa saker. Här är framförallt lite mörkare och hösten kommer lite tidigare. Men de fina dagarna är här som kompensation otroligt vackert med alla träd och det är inte lika blåsigt som i Skåne.

Jag tycker överlag att hösten är ganska mysig, förutom de dagarna det bara är grått grått och sunkigt. Det är rätt skönt att det är mörkt på kvällen när man sätter på en film, och det är rätt trivsamt med vantar, stövlar och gosiga jackor. Fast ständigt återkommande är tröttheten som infinner sig när det börjar bli mörkare, kanske särskilt här uppe.

Hur påverkas du av hösten, tycker du mest den är jobbig eller är du en av dom som njuter när löven börjar bli gula?

image1463

Måndag

Jag försöker ofta vara en civiliserad person under lektionstid, men när det har blivit alldeles för lite sömn, vi har en lärarvikarie (mellanstadiebeteendet smyger sig fram) och M har torkat kaffetermosen med en papperstuss som är obehagligt lik en bajsservett så går det det inte att vara vuxen och civiliserad. Men jag lever också efter deviset att man inte kan ta livet på alltför stort allvar.

Till lunchfikat blev det istället lite allvarligare när jag drog med mig J  till vårt bord och en diskussion om prostitution kom igång. Mitt enkla förslag skulle kunna vara såhär: straffa sexköparna med tvångsprostitution och låt dom ha sådär fem svettiga karlar som kunder varje dag?

Nu ska jag dricka min Vitamin Fresh - ACE drink och piggna till en aning...hade tänkt sitta med arbetet ett tag och fixa lite!

Pollys nya gömställe

image1461

Om du fick ta med dig ett par jeans till en öde ö..

.. vilka hade det då varit?

Jag har ett inköp som snart är nödvändigt: ett par nya jeans. Har kommit lite i den där vanan att köpa samma modell som alltid, jag vet att jag gillar dom och hur dom sitter..men det blir lite trist i längden.
Vilka är era favoriter?

image1462