Hello Polly Pop

Jag kunde inte låta bli!

image955

Middagstips för latmaskar

image954

Det ser rätt motbjudande ut, men är i själva verket ganska gott.

Tisdag 18.33

Tillbaks i hemmets lugna vrå. Lyckades tajma in voffe-promenaden precis när det vart uppehåll och knackade sedan på grannarna för att säga något men fastnade på lövbits-middag och fransk chokladtårta till efterrätt. Det tackar jag inte nej till. Lånade med mig en film som jag tänkt se på ikväll, "The Wedding Date"..men just för tillfället har jag fastnat här med Polly kurrandes i knäet.


Alltså, förlåt att jag skrattar men kan man låta bli?

Inbrottstjuven stal endast BH-band
Den 42-åriga kvinnan i Själevad var bortrest natten mellan lördag och söndag.
När hon kom hem på söndagen fick hon en otrevlig överraskning.
Någon hade gjort inbrott - med en reservnyckel som låg gömd utanför huset.
Inne i huset hade personen letat igenom kvinnans kläder, både i en byrå, ett klädskåp och en tvättlåda.
Ingenting verkar ha blivit stulet, men utanför huset har ett av kvinnans BH-band hittats.

Tjuven stal hans brevlåda
På fredagen eller lördagen blev en 54-årig man i Sidensjö utsatt för en fräck brev- och brevlådestöld.
En eller flera tjuvar hade valt ut hans brevlåda, och helt enkelt stulit den - med brev och allt.
Brevlådan var en av tre lådor på samma ställning, och varför 54-åringens brevlåda blivit stulen är okänt.
Det finns inga ännu misstänkta för stölden.


 

What is uppe med tjuvarna i Ö-vik egentligen? 

Tröttare än trött

image952Jag är så sömnig nu att det svider i ögonen. Kan någon vara så snäll och ge mig ledigt den sista timmen?
Vill hem hem hem och krypa ner under mitt fluffiga täcke och stänga ögonen och vakna lagom till So you think you can dance.

Ordmärkare

Jag får snart en bobbo-attack! Har fått min första ordmärkare, och jag kan inte begripa hur man får för sig att gå in på en blogg och skriva en kommentar som enkom går ut på att märka ord, såvida skribenten inte har bett om åsikter. 
Jag ser verkligen framför mig hur de här personerna sitter där framför datorn och känner sig uttråkade, och så får dem en briljant idé, petar upp glasögonen på näsan och beslutar sig för att göra dagens goda gärning "jag rättar lite bloggar" tänker hon/han och så sätter dem igång!


Tisdag 09.56

Igår kväll spelade vi minigolf och det var en väldigt dramatisk upplevelse. Jag förlorade. Sämst av fyra personer. Jag blev arg som ett bi och stod och skrek och hade lust att slå sönder banan men behärskade mitt aggressiva jag och lät bli. Som tröst åt jag en sötsliskig glass och intalade mig att jag faktiskt är bra på andra saker. Till exempel att äta, det är jag jättebra på. Sitter redan att längtar efter lunchen. En nyttig sådan ska det bli idag: el sallados.

Jag kan inte sluta gäääääspa. Det är helt omöjligt. Och då har jag 6 timmar kvar. Ska höra med min kollega om han har lust att hälla en hink iskallt vatten på mig. Tacka vet jag vårt fantastiska sovrum här på jobb. Det är räddningen dagar som den här.

Gör plats för tröjor, toppar och kjolar

image950

Fint från La Redoute.

Godmorgon

In the summertime when the wather is fine...eller inte. Det drippdroppar och är grått idag. Men det är heeelt okej för mig som ska vara inne hela dagen. Jag var icke vaken när klockan hade ringt i 5 minuter, och jag var det inte heller efter 10 minuter men jag hann hursomhelst med att äta en macka och klä på mig. A är världens underbaraste som skjutsar mig till jobbet vid den tiden. Kärlek till dig.
..Kaffe, nu behöver jag kaffe..!

Varför blogg?

Jag blev på ett mycket brutalt sätt ifrågasatt av min brutala granne H angående bloggen och dess existens.
Under tiden jag försvarade mig fick jag mina svar på varför jag bloggar.

1. Jag har alltid (till och från åtminstone) skrivit dagbok, varför inte göra det i den här formen då. Lyckas man underhålla folk eller påverka på något positivt vis på köpet så är det bara att vara glad.
2. Det är kul att pyssla och trixa i PhotoShop.
3. Jag är en datornörd som i vilket fall sitter mycket framför datorn.
4. Det är roligt att kika runt bland andras bloggar, kommentera om man ser något intressant eller kul och snicksnacka med trevligt folk. Ungefär som en vuxenvariant av Lunarstorm.
5. Den respons man får gör en sedan extra peppad att hålla igång bloggandet.
6. Och så finns det väl i oss alla som bloggar något av en exhibitionist.

Vad är det med bloggandet du gillar, och vad får dig att fortsätta?


Ett dygn

Det här fann jag aningen intressant (del av auktionsbeskrivning):

"Res så mycket du vill och orkar i hela Skåne under ett dygn (22 Timmar)."

Attans, jag som alltid trott att ett dygn var 24 timmar!


Should I stay or should I go?

Jag har en vän(-inna) som är en av de rastlösaste människor jag träffat..hon har inte bott på samma ställe mer än max ett år i taget och har på de senaste åren gått tre olika utbildningar och haft x antal jobb. Och hon trivs med det, hon mår bra med den livsstilen. Sen känner jag människor som har bott i samma bostad över 30 år och det bästa de vet är just den tryggheten och att slippa alla överasskningar som nya ställen för med sig.
 Framförallt förr var mina ledord nytt & något annat..jag har definitivt lugnat ner mig men skulle till exempel aldrig kunna tänka mig att stanna på ett och samma ställe resten av mitt liv, bara tanken på det får mig att bli lite smått deprimerad.
Jag har all respekt för dem som inte vill flytta och röra på sig för jämnan, däremot har jag väldigt lite förståelse för det. Nyfikenhet ligger så djupt inbäddat i min personlighet så det är svårt att se hur man inte kan vilja upptäcka nya ställen.

Hurdan är du?

Hemma hos oss

image947

Tillbaks till verkligheten


image951Väl illustrerande bild för en måndag på jobbet :-)

Några av de roligaste och fulaste ord & uttryck

♦ Klydderöv (skånska för besvärlig/omständig människa)

♦ Ut och svänga klackarna i taket

♦  Det börjar bli dags att tänka på refrängen

Karlslok

♦  Fjant och tölp

♦  Ha en bulle i ugnen

Spänstig

Den svenska skådisen

Såg lite av Beck igår och blev påmind om hur många svenska skådisar (särskilt de i biroller) som känns så väldigt spelade. Är det så att det är för att svenska är mitt modersmål och man då hör små nyanser mycket tydligare än i andra språk, eller är svenska skådisar helt enkelt extra dåliga?

image869
Tack för idag

Nu är det snart en ny vecka. Sammanfattningsvis har det varit en bra helg! Druckit någon öl, sovit länge, sett film, varit ute i skogen, städat, shoppat lite och tagit det lugnt.

Veckan som kommer är lika med jobb jobb jobb. Arbetar måndag till söndag med en dags ledighet. Bara att se pengarna och semestern framför sig och under tiden försöka festa till det på jobbet så mycket som möjligt.

..och med detta säger jag GODNATT!

Söndag 19.02

Jag börjar bli lite bekymrad här igen, denna gången gäller det A. Jag hittade honom och grannen vid datorn framför en video där en väldigt amerikansk dude demonstrerar jakt-gevär. Pang boom tjoff lät det. Tänk er Jackie Brown och hur Samuel L Jackson och den andra snubben sitter och ser på vapenfilmer. Högst oroväckande. Jag tror nästan det börjar bli dags att flytta från Norrland snart!Förrätt till pizzan som blev dagens middag:

image946

Allvarlig för en stund

Jag fick tinnitus när jag var 14 år. Vi var på ett disko och stod bredvid en stor högtalare nästan hela kvällen och dansade.. då hade uteställen inte börjat sätta upp volym-varningar, fast förmodligen hade jag ändå inte brytt mig. Som 14-åring tyckte jag att jag var osårbar. När vi kom hem från stället, en kompis sov över hos mig så tjöt det i öronen, vilket inte var någon större ovanlighet. Däremot på morgonen när vi vaknade flög jag upp och väckte kompisen och frågade om det fortfarande tjöt i hennes öron med. Nope. Sen började ett helvete. I ungefär en vecka ringde det konstant i öronen, jag kunde inte sova men ville heller inte vara vaken, jag bara grät och grät. Gick till en öronspecialist och fick göra olika tester men tinnitus är ju som en osynlig grej. Jag orkade verkligen inte höra att det inte fanns några "botemedel", men det är ju så det är.

Efter den veckans dimma började det lägga sig lite, men förstå vilken oro som finns inom en när man har haft ett konstant ringande i öronen dygnet runt. Minsta lilla och man tror att det värsta ska komma tillbaks.
De första åren efter kunde tidvis vara väldigt jobbiga, jag hade svårt för att somna och behövde alltid ha på musik för att somna överhuvudtaget.  Ett tag, flera år senare upplevde jag det faktiskt som att ljuden försvann men jag vet inte vad det var som hände då egentligen..det kom i alla fall tillbaks.

Nu efter nästan 9 år så har jag någonstans vant mig vid det och hör det bara när det är helt tyst runtomkring mig. Det skiftar en del och blir mer påtagligt om jag är förkyld eller stressad till exempel. Men det verkar som man kan lära sig att leva med det mesta. Under åren har jag upptäckt hur många det är som har tinnitus, det är verkligen så många fler än vad man kan tro.

Jag menar det innerligt: använd öronproppar! Apoteket har bra som släpper igenom rätt mycket ljud men samtidigt håller det farliga ljudet ute. Surr sucks.


Djur = bajs

Jag tyckte att det luktade lite suspekt här hemma, men tänkte att det var soporna.
När jag sedan går för att hämta hårborsten i badrummet håller jag på att sätta fötterna i en stor bajskorv som ligger och pyr på badrumsmattan.
Polly upptäcker den med och blir skitförbannad, det ska banne mig inte ligga bajs på hennes toalett, så hon försöker gräva runt och gömma den, haha.

Nu har jag haft ett uppfostringssamtal med Nikki och bestämt förklarat för henne att hon är en stor flicka som kan säga till om hon blir akut bajsnöjdig. Hon satt och glodde på mig och undrade nog vad tusan jag höll på att babbla om.

Nu har vi kommit till dagens uppmaning: före du skaffar djur, tänk på att dem både spyr och bajsar lite här och var ibland!
Och dagens uppmaning till mig själv: att kolla genom inläggen före jag trycker på publicera, jag är uppenbarligen expert på att få med slarvfel lite här och var (as you can see ibland).

Ja, jag kan inte låta bli att fotografera..


..i princip vad som helst. Till exempel mini-tomatoes. Och appropå tomater, funderar starkt på att köpa tomatplantor. Enda hindret är mina extremt ogröna fingrar. Men med A´s hjälp kan det kanske fungera. Är dem svåra att sköta?

image943

Hur gick det med Polly?

Vår älskade Pollan hade inte förvandlats till en gremling inatt, däremot möttes vi av något som är påfallande likt ett annat djur.

image941
image942


Recept för dagen


Brämhults lemonad, syrlig som en citron nästan och verkligen uppiggande. Säljs tydligen bara under sommarmånaderna, så passa på att dricka massor nu. Garanterar en ordentlig uppvakning såhär på morgonkvisten.


Åk sedan till Elgiganten och provsitt deras shiatsu massagestol. Sitt där tills dem stänger och du har en fulländad dag!


Mayday, mayday


Polly håller på att förvandlas likt en gremling, det är mycket tveksamt om vi vågar somna inatt..

image937

Natt hos dubbel-A

Det är nu natt, min tid på dygnet. Sov likt en..ehm..björn som gått i ide inatt och är alltså pigg nu. Har duschat och lyssnar nu till A som lagom öldimmig sjunger till Josh Grobans You raise my up. Det låter ungefär såhär:

Josh Groban: Youuu raiiiseee mee uuuuuuup
A: mummel mummel UUUUUUP
Josh Groban: ..so I can stand on mountains
A: la laa staaaand on mummel

Med detta vill jag samtidigt säga att det låter väldigt gulligt och att vi inte ska tala om min sångförmåga.

Jag är lite bekymrad ikväll (inatt). Vi har inte hört jättebebisen alls idag, och vid denna tiden brukar han vara igång som mest. Vad kan ha hänt med jättebebisen?

Lördag 23.49

Det här måste vara den hurtigaste lördagskväll jag någonsin har upplevt. H (grannen), jag och doggisarna var ute i skogen och gick ungefär 5 km i sandig terräng. Skuttade över en bäck barfota och fick sen gå i mina skitiga fötter barfota resten av vägen. Nu är jag myggabiten och sandig om fötterna men fan vad skönt det kan vara att traska runt i skogen, särskilt när man arbetar med ett väldigt stillasittande jobb. MÅSTE komma igång och röra mer på mig än vad jag gör.

Vi har också hunnit med att se på Linas kvällsbok. Läste boken för ett tag sedan, som jag tyckte var hur kul som helst, filmen däremot blev jag riktigt besviken på..den kändes orealistisk och ganska tråkigt gjord. Ingen hit där alltså.

Grannarnas goshund modellar:

image936

På repeat idag

Timbaland med Keri Hilson - The way I are


En del av Umeå

Vi var på Strömpilen och handlade, kameran var såklart med och det blev några bilder på området vid älven.

image930
image931

image932

Först tyckte jag motorvärmar-stolpen var väldigt störande i bilden..men samtidigt är det så typiskt norrländskt så det blev faktiskt lite kul att den hamnade där ändå :-)

Lördagsgodis

Den här kartongen fick följa med mig hem.. Vad gömmer sig i den..?

image928
Dam daa dam.. en bit hallon & blåbärs-cheescake!

image929

Tomtar i trafiken

A är en lugn, harmonisk och fredlig människa. Bortsett från i trafiken. Då blir han som en vilde och sitter och skriker att folk är tomtar och har fått körkortet i julklapp. I början satt jag mest och lyssnade till vrålen, försökte på sin höjd lugna honom lite. Nu har jag insett att det är mycket roligare att peppa honom, så då börjar jag vråla tillbaka - jaaaa, kom igen -tuta, tuta som fan!


Shoppa medvetet!

image923
♦ Ecologica Shiraz, ekologiskt & rättvisemärkt - 59 kr på Systembolaget
♦ Rättvisemärkt kaffe - 110 kr Sensetrade.se
♦ Handgjord karaff i glas - 425 kr Unicef
♦ Rättvisemärkt té - 159 kr Lilon.se
♦ Koppar - 385 kr Unicef

image924
♦ Klänning -  Righteousfashion.se
♦ Väska i metallic - Shopequita.com
♦ Jeans 439 kr, huvtröja 249 kr - La Redoute
(Samtliga är rättvisemärkta)

image925
♦ Mjukisorangutang - 176 kr wwf.se
♦ Mobil - 169 kr Stellaris.se
♦ Haklapp och skallra - 225 kr Unicef
♦ Färgpennor - 70 kr Unicef
♦ Hopprep - 50 kr Barncancerfonden.se

image927

♦ Rättvisemärkt & ekologisk tvål - Shopequita.com
♦ Doftpåsar - Unicef
♦ Förkläde -
Global exchange
♦ Silverörhängen - Global exchange
Lipgloss - 169 kr Bodyshop "Mot våld i hemmet"

Öl & film

Efter jobbet tog vi en afterwork-öl på stan och nu har vi sett Music and lyrics med Hugh Grant och Drew Barrymore. Mysig och underhållande film, men det börjar kännas som Hugh har gjort sitt..han spelar exakt likadant i varenda film han är med i, det funkade kanske de första tre filmerna men nu börjar det blir något ledsamt.

Polly gosar runt här i mitt knä och försöker gräva ner sig under filten. Nu när både A och jag jobbar så pass mycket som vi gör är djuren oerhört kontaktsökande när vi är hemma..stackarna.. känns inte helt bra att dem får vara själva så mycket nu i sommar. Det blir i alla fall bättre sen när jag börjar plugga igen.

Avslutar med en låt från filmen som har fastnat i min hjärna nu..sen ska jag avnjuta en låååång natts sömn, sov så gott alla där ute!
Dagens observationer

♦ Väldigt många här uppe är helt säkra på att jag är från Småland alternativt Blekinge. Jag som tycker att jag har så tydlig skånska. Fast det kanske inte är så lätt att höra skillnad om man är från norr?

♦ En kund hade ett så lustigt personnummer så jag var tvungen att fråga ungefär fem gånger om det verkligen stämde. Det började i vanligt ordning med ett årtal, sen kom månad och till sist 69. Alltså XXXX69- XXXX.
HUR är det möjligt att ha ett sådant personnummer?

♦ McGyver är nog den spexigaste människan som finns. Såg ett avsnitt på lunchen och blev djupt impad.

image920

It söööcks

image919

Det här gör mig inte glad. Det är illa att det överhuvudtaget finns efterfrågan, det är ju det som är grunden till allt. Tänker på de här unga tjejerna som sen kommer bli tvungna att leva med det resten av sina liv.

På repeat


Busskompis

Jag satt och väntade på bussen till jobbet. En liten tant kom och satte sig bredvid mig och började prata om busstiderna. Sen säger hon att hon ska ner på stan och göra något högtidligt. Så tar hon upp en gammal gammal sagobok som hon förklarar att hon ska skicka till sin son i Stockholm som fyller 50 år. Hennes ögon började nästan tåras och det var verkligen så himla gulligt.

Idag är det fredag!

Godmorgon! Har inte riktigt vaknat än, men nästan. Ätit en skål med gröt och försöker komma igång med lite musik. Idag var nog den första dagen under veckan som jag kom upp på mindre än fem minuter :-) Men sen gick jag också och lade mig i någorlunda tid igår. 8-9 timmars sömn vill jag helst ha för att vara mig själv. Det där är verkligen så olika, en del fungerar utmärkt med bara 5 timmars sömn (avundas verkligen de människorna, tänk.så mycket mer tid man hade haft!)

Hur många timmar behöver ni för att må bra?


Torsdag kväll

När jag steg av bussen hemåt möttes jag av en kanelbulledoft. Bara sådär, inget hus särskilt nära - det bara luktade kanelbulle. Detta ledde självklart till att jag blev sugen på kanelbulle..men någon sådan hade vi inte hemma så jag öste på ett lass med äppelpaj och pepprade kanel på den.
När jag klev innanför dörren möttes jag av något inte lika trevligt: totalt kaos. Det ligger påsar, kvitton, hundkoppel och pälstussar överallt. I soffan hittade jag en fuktig handduk och sovrummet är en enda stor oorganiserad garderob. Min helg ser därmed ut enligt följande:

♦ Sova
♦ Äta    
♦ Städa
♦ Tvätta
♦ ..och eventuellt supa ner grannarna

A´s och min mamma har någon form av middagssammankomst ikväll. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Åtminsone så länge jag är 130 mil från dem och inte kan lägga mig i det hela.

Nu ska jag iaf koka kaffe som ska drickas ur dagens fynd; fyra söta rosa koppar som hittades på Miques rea för 30 kronor.


image917

Vad jag älskar kunder som...

♦ förklarar vad jag ska och inte ska göra..
♦ inte förklarar vad de vill och sedan blir förbannade för att man inte förstår vad de är ute efter..(jag är ingen tankeläsare)
♦ inte har någon hyfs eller artighet överhuvdtaget. Det är inte så jäkla svårt att kosta på sig ett hej och tack.
♦ otrevliga människor som tror att man ska fjäska och smöra för dem bara för att jag jobbar inom ett serviceyrke.
♦ verkar permanent förstoppade -skriker och härjar för något som inte ens är relevant, åk hem och skrik på er partner, gå lös på chefen eller vem det nu är som egentligen irriterar er..


image916

För lite att göra, för mycket att köpa


image912
Sitter man på jobb och har för lite att göra, så tittar man runt på nätet..till och med på tv-shop. Vem fasiken köper ett hemligt paket för 299 kr? Det finns ett speciellt för män, och ett för kvinnor. Tillåt mig att skratta väldigt högt.

Har du katt kan du också hitta de här fiffiga sakerna:

image913
Ett set för att få katten att göra sina behov i vanliga toaletten.


image915
Kattleksak som far runt som en radiostyrd bil med en flängande boll efter sig.

Hipp Hurra..

..för vår älskade vovve idag!

image911

Istället för en HM-topp i månaden

Fick en "Progress Report" om mitt fadderbarn i brevlådan idag. Det var flera år sedan senast jag såg en bild på henne och plötsligt har hon blivit så stor, det är häftigt att se hur hon har förändrats så mycket och åtminstone vad jag kan läsa mig till verkar det som att de 200-kronorna jag för över till Barnfonden varje månad gör skillnad.
Dagens uppmaning: skaffa ett fadderbarn! Har ni inte möjlighet på egen hand så gå ihop med några andra och dela på kostnaden.


image910

Mysteriet fortsätter

När vi kom hem satt jättebebisen i sin vagn här utanför, han vände huvudet mot mig och gav mig en sur blick och vände sig sedan tillbaks. Och nu är han i gång här uppe igen. Jag är så nyfiken på vad det är han gör som låter så mycket.
Det är inte så att vi stör oss på det så mycket egentligen, bor man i lägenhet så får man vara beredd på lite ljud, det handlar snarare om en stor förundran kring vad som pågår.

Nu ska A baka äppelpaj åt oss = min  middag. Mumma!

image909

Stamkund på Bokus

Kunde inte låta bli att beställa två böcker, reservationskön på biblioteket var så lång för båda och jag är inne i ett riktigt läs-mood så då tycker jag allt att jag kan kosta på mig lite litteratur.

image907 image908

Onsdag 17.22

Nu finns det bara några få saker i mina tankar..soffan, Project Runway och So you think you can dance. Ahhhhh det ska bli så skönt att komma hem om knappt två timmar.

Inatt strax efter tolv satte jag direkt över en tusenlapp till mina fonder. Fonder låter väldigt fancy, ungefär som att jag har flera miljoner som jag håller på att placera runt och tjänar storkovan på. Men sanningen är den att mina fondsamling inte är särskilt fet..men jag tycker det är bättre med det än sparkonto som det bara nallas från.
Resten av lönen ska jag hålla hårt i och försöka lägga undan en tusenlapp till om det går. Yeah man.

Senare, mitt i natten vaknar jag av att A drar och sliter i mitt täcke, jag i sömnen blir skitförbannad och drar tillbaka och mummlar förmodligen något aggressivt. Efter en stund märker jag att det är hans täcke jag har över mig och mitt eget har jag puttat åt sidan (?) så då släpper jag lite villigare ifrån mig det och tar mitt eget. Frågan kvarstår varför i hela fridens namn jag puttar iväg mitt täcke och snor hans?

Hur träffades ni?


A och jag träffades på ett uteställe i Lund genom gemensamma vänner. Jag tvingade upp honom på dansgolvet och sen vart det grillkvällar, filmkvällar och efter ett tag var det han och jag. Inte särskilt orginellt men på den vägen vart det och jag är oerhört glad att vi båda var på Stortorget just den kvällen.


Hur och var träffades du och din partner?
Drömhus

Här vill jag bo!

   

Finns på hemnet för 3 miljoner.

Min nominering till Nobelpriset

Det borde vara lag på att landets samtliga invånare måste bära en sådan här när det regnar.


image897

Dramatik på kvällskvisten

Efter att jag satte en vitamintablett i fel strupe igårkväll,  frustat, hostat och harklat färdigt så kom jag att tänka på att jag inte har någon som helst aning om hur struparna fungerar, eller ens hur det ser ut. Så vad gör man inte då?  Vänder sig självfallet till google.

Torbjörn Fagerström kan lära oss följande:

Ta vår egen munhåla. Hos alla landlevande däggdjur fullgör den som bekant den dubbla uppgiften att vara en växelstation som både föda och andningsluft måste passera på väg till mat- respektive luftstrupen. Det är i och för sig inget konstigt med att en struktur har dubbla uppgifter, men det speciella med munhålan är att själva konstruktionen är så korkad. När våra vattenlevande föregångare bland ryggradsdjuren klev upp på land för 370 miljoner år sedan uppstod nämligen ett fuskbygge som vi lever med än i dag. Detta fuskbygge består i att matstrupen ligger bakom luftstrupen, så att all mat och dryck måste korsa luftstrupens öppning, vilket förutsätter att struplocket (epiglottis) sluter till den senare i exakt rätt ögonblick för att förhindra att maten slinker ner i fel strupe. Vi har alla erfarenhet av vad som händer om synkroniseringen av struplocket missar en smula - vi sätter i halsen, något som inte så få personer har dött av.

Hos oss människor är situationen dessutom ännu värre, ty munhålan och de övre luftvägarna har fått ytterligare en funktion - att tala. Både när vi sväljer och när vi talar måste vi temporärt avbryta andningen, genom att antingen stänga luftutbytet med lungorna (vid sväljning) eller enkelrikta det (vid tal). Vi måste alltså klara av att koordinera tre funktioner - att äta, att tala och att andas - för att undvika kvävning, allt på grund av en korkad konstruktion som uppstod hos våra avlägsna förfäder långt innan någon talförmåga överhuvudtaget var påtänkt. När vi som föräldrar tillhåller våra barn att inte tala med mat i munnen använder vi alltså en ytterst välbetänkt, men sentida, etikettsregel för att kompensera för korkad evolutionär formgivning.

Och för att illustrera:
image899


Slutsats: Livet hänger på en skör tråd varje gång du stoppar i dig något.


Innan du bokar resan

..kolla då in den här sidan, en jättebra hjälp för att inte hamna på ställen och hotell som inte alls är vad du förväntade dig.

http://www.tripadvisor.com/

Mowzil & Cowzil (min kväll)

image898

Jättebebisen invanderar

image895Jag är lite konfunderad. Grannarna ovanför här har en bebis av okänd storlek, det vet jag för den lilla varelsen brukar kasta ner små plastspadar och drinkpinnar på vår katt. Ibland skriker den med, det är ju sådant små barn gör. Så långt är jag med. Men vad jag nu inte förstår är hur den här bebisen kan framkalla sådana mammutljud i princip dygnet runt. Är det verkligen normalt att  bebisar  stampar runt och låter som en hammare klockan tolv på natten?

Only when it rains

image896Regnet tar fram skogsmullen inom mig, drar på mig mina gamla gummistövlar, regnjacka, mjukisbrallor och tar med Nikki ut. Det är en sådan frihetskänsla att kunna plaska hur mycket som helst i vattenpölarna och trampa runt bland buskar och i lera. Och hur alla förbipasserande är sådär skönt fokuserade bara på sig själva och att komma bort från regnet.

(Men när jag har semester får det gärna vara sol)

Seriöst störmoment

Delar fikarum med en gubbstrutt som är något av det mest enerverande man kan tänka sig. Försöker undvika honom allt vad jag bara kan men han är överallt och gnäller, tjatar och framförallt mummlar. Han borde genast skickas på charmläger i någon obefintlig ort långt borta från all civilisation.

Money money money

Då är lönen på ingång. Blir ungefär vad jag har räknat med.
Hyra, räkningar, mat, mat till djuren och så spara några slantar. Det här med att prioritera är inte min starka sida, men någon gång ska man väl börja med det. Får gömma listan med saker-jag-vill-ha.

Vad ska ni festa till det med när lönen kommer?

Sängen i tankarna

Nedräkningen har börjat.. 3,5 timmar kvar av dagen och 17 dagar till semestern. Ett och två, hej och hå. Vad jag inte ska jobba heltid nästa sommar. Max 80 %..då får jag vara fattig om det så ska vara för jag orkar inte det här. Nu har jag visserligen inte haft helg heller så det gör mig extra less. Men ändå.

Är i desperat behov av en ny enkel inte alltför dyr svart eller grå kjol, funderar på någon av de här från HM:

 

Gizmo och gänget

Gosade med Nikki tidigare och kom att tänka på Gremlins och Gizmo(!) Det var säkert 10 år sedan jag såg den filmen. Kommer ihåg hur spännande jag tyckte den var, och ville sååå gärna ha en stor mjukis-Gizmo men fick det aldrig(buhu). Måste nästan hyra dvd´n och se vad jag tycker nu en halv livstid senare!

image871

..efter att ha vart i videobutiken igår har jag hittat ett antal fler filmer jag vill se (when to hinn?)

   

..och kommande movies:

   

Men ikväll blir det såklart

image887

So you think you can dance.
Blir roligare nu när uttagningarna snart är slut så man får se folk som verkligen KAN dansa, inte bara försöker.


Skynda fynda!


♦ Kanske lite
Thailandsluft?
♦ Eller varför inte en flaska sås
♦ Behöver du nytt boende så kan du alltid köpa den här
♦ Sådana här hade man kunnat busa till det med ;-)
De här kanske är jättegoda, men det ser då inte så frestande ut..
♦ Stabilt till festen med Dancing Bananas

Resplanerna fortsätter

Ytterligare ett alternativ: New York över nyår.
Flygresa för 2 pers 8000 kr
Hotell 6 nätter 11 000 kr
________________________

= 19 000 kr + fickpengar

image886

Tänk New York där efter jul, och över nyår...det är myckemycke lockande med!


Morgon, alldeles för tidigt för att vara vaken

Vaknade mitt i natten för att gå på toa och sen gå och lägga mig igen. Trodde jag. Klockan var 6.19 och väckarklockan skulle ringa 11 minuter senare, så det var lika bra att kliva upp och duka fram frukost efter 5 timmars sömn.
Det soliga vädret är borta och idag regnar det (skönt tycker jag som ska sitta inne hela dagen). Vart riktigt härligt med frisk luft när jag gick till jobbet, får ta en promenad på lunchen..här inne känns det mest kvavt och som att solen har stått på i flera dagar.
Orkar inte fixa kaffe så dricker Cola Zero istället, här kommer vara luuuuugnt idag, men det känns finemang för mig med tanke på mig obefintliga pigghet.

Varför syns inte min lön på kontot ännu? Den brukar alltid synas en dag före.. oh no! Det här måste genast undersökas!


Måndag 23.07

Helskum var Little Children. Förstår inte att jag orkade se klart den faktiskt.. but I did. Ni som har sett den, vad tyckte ni? Blev inte klok på någonting i den..den var verkligen bara knepig.
Imorgon är det uppstigning alldeles för tidigt, att vara ledig en dag är på tok för lite..man hinner precis slappna av och sluta tänka på jobbet - och så börjar man igen.

A´s mamma är den största kaffedrickaren jag någonsin träffat. Vilket för min del resulterar i att jag dricker sjuttielva koppar om dygnet när hon är här, eller när vi vart hos henne. Just nu håller hon på att koka en ny kanna och därmed kommer min sjuttitolfte kopp för idag drickas. Ungefär. Det blir intensiv-avvänjning efter att hon rest hem.

Ha, hittade precis en lite skojsam sida:
http://www.ahlens.se/mode/bikini/
Man provar bikinis på en virtuell docka och kan i viss mån bestämmer propotioner, hudfärg, frisyr osv på. Tanken är att man ska ladda upp en ansiktsbild på sig själv till kroppen, men lycka till med att hitta en som passar in precis i platsen för ansiktet.
Appropå Åhléns kunde jag tidigare idag inte motstå en så söt topp..en investering helt klart! Brun med lite ärm, halvpolo och mönstrat tyg. Bortsett från den och några tuggben till voffe har jag hållit hårt i plånboken! Så fort lönen kommer ska jag sen sätta över en rimlig summa på sparkonto/fond...ett steg närmre resan :-)

Tacobuffé och film

Vi var på Droskan och åt tacobuffé, där är jättemysigt att sitta och buffén var i det stora hela bra men aldrig att jag har sett maken till en så liten tallrik. Det var seriöst en assiett man skulle ta buffén på. Mig lurar man inte när det gäller mat så snålheten fick mig snarare att gå fler gånger och ösa upp extra mycket. För att inte tala om A som började kvida efter ett tag, var nästan rädd att han skulle svimma av mättnad.

image884

Nu: filmdags.
Jobbar någon min förmiddag imorrn? Så kommer jag till 12 sådär något..

image885

Kortvarig lycka

Jag har varit på gränsen till att få totalfnatt de senaste timmarna.Vi åkte alltså och hämtade ut kameran och åkte sedan ut till havet vid Täfteå och hittad en underbar plats vid havet med några guppande små ekor, en fiskebåt och helt stilla vatten. Tog upp min nylagade kamera för att fotografera - tro fan att den inte fungerar! Vi åkte tillbaks till Onoff där de först sa att dem har sina rutiner och att jag skulle vara tvungen att lämna in kameran för reparation IGEN. Tror att jag efter ett par minuters dividerande började likna kunden jag hade häromdagen som det rann floder av svett om och som bara blev rödare och rödare i ansiktet för varje sekund som gick. Men, envisa lönar sig (i en kombination av att det verkligen inte håller att en helt ny kamera ska gå sönder efter mindre än en månad).. vi åkte därifrån med en ny kamera i handen, men nu vågar jag knappt prova den med risk för att den här också ska vara obrukbar..kanske är det jag som sänder ut någon slags vibbar - all teknik blir knäpp i min närhet. 

Vi har nu insett att den bästa lösningen för framtiden är att enbart inhandla tekniska saker och vitvaror på Ulf Stormarknad som ligger precis bredvid Onoff. Observera, inte Ulfs utan bara Ulf Stormarknad.

(Bilder från A´s supadupa-mobil)

image883

Äntligen!

Detta fantastiska besked möttes jag av direkt när jag satte på datorn och gick in på butikens servicesök:
Status butik KLAR UTLÄMNING


En freaking månad har jag väntat, under denna månad har kameran blivit trimmad. Det står faktiskt så..
Arbete
Byte av optik samt intrimmning

Jag undrar med stor nyfikenhet vad dom gör när dom trimmar en kamera?

Alla dessa smycken

Zeeebra har tagit semester och tillbaks är den helrosa designen.

Armringar är ofta det snyggaste man kan ha runt handleden, tycker jag. De här tre hade jag gärna haft i mitt smyckesskrin:

image870
Från Tiffany & Co, Kyssjohanna och Pilgrim/Le Shop

Söndag = lördag

Underbara lediga dag imorgon, har festat till det med en kall öl på campingen där M och H bor. Det blir riktigt kallt  mot kvällen så vi satt och nästanpå huttrade. Är glad att det inte är jag som tältar inatt. Nog för att det kan vara mysigt, men här uppe är det ju då definitivt inte någon sommarvärme när solen gått ner.

Nu skulle jag vilja ha lite hjälp & tips från er, kära läsare. Det gäller resor. Jag känner att vi behöver några alternativ till Hawaii..det finns nämligen risk för utspårning av budgeten när det gäller det stället. Vad vi vill ha för resmål är någonstans i världen där det gärna är varmt och skönt i vinter, jag vill hemskt gärna kunna uppfylla min plan/dröm att simma med delfiner, fina stränder är uppskattat men det måste finnas annat att göra än enbart ligga på stranden. Någon storstad skulle också kunna vara ett alternativ.

Vilka är dina favoritplatser? (gärna med motivering varför)


 

   

Söndag 15.33

Buhuuuuuu..jag vill ut i solen och njuta! Why, oh why sitter jag instängd här när alla är lediga? Livet är sååå orättvist. Menmenmen, den 11:e augusti börjar min SEMESTER! Jag längtar så att det gör ont.

Hoho..(jag i augusti) + little doggie och mjaukatten.


Kokos & lunch

image856

Älskar kokos-doft på cremer och olja. Det kan inte bli för mycket, särskilt inte på sommaren...MEN jag har alldeles för lite av den varan för tillfället så jag funderar faktiskt på att investera i en Body Shop-olja.Lunchsalladen var riktigt god, en färdig variant med grönsallad, räkor, ägg och senapsdressing. Satte mig på balkongen i solen resterande av lunchtimmen och läste lite; Här och nu av Elisabeth Andersson som jag nyligen börjat på. Den är verkligen lättläst och chic-littig, men jag gillar ju sådana böcker så det ska nog bli bra.

Vad hittar ni på idag?

Dagens hälsosamma meny

image860Frukost: Havregrynsgröt med mjölk och lingon
Lunch: Räksallad och macka
Middag: Fiskarackare med potatis och lagom mycket remouladsås
Fika/or: Körsbär och nektariner (definitivt inte kladdkaka)


Så här går det när man jobbar på söndagar

Jag är nog världens smidigaste människa, det första jag gör när jag kommer till jobbet är att råka spilla en kopp te över mig och min vita t-shirt. Så jäkla bra alltså. Nu har jag stora fläckar efter att ha stått och gnuggat med varmt vatten, men fläckarna har såklart inte försvunnit. I´m hot, seriöst alltså.


Söndag 10.34

Sablans järnspikar, jag har fått en allergisk reaktion mot något som jag inte vet vad. Det snörvlar i näsan och kliar. Jag riktigt älskar det där. Snart börjar väl Claritynen verka åtminstone, fram tills dess ska jag försöka att inte klia sönder mig.

Idag börjar mitt hälsosamma liv efter allt kladdkakekrängande, mådde nästan illa igårkväll när jag tänkte på allt snask vi tryckt i oss de senaste dagarna. Har köpt en räksallad och frukt till jobbet och Loka som dryck. Det får faktiskt vara nog nu..

Börjar jobba om en halvtimme..hade mycket hellre varit hemma, suttit på balkongen i solen och läst, kanske åkt ut till havet och känt på lite havsluft. Känner mig instängd i stan när det är fint väder. Aja, nu är det bara att bita ihop och fixa iordning det sista.

image859

Vi och de tyska turisterna vallfärdar till älgfarmen

Direkt efter jobbet åkte vi med våra gäster i fullastad bil till Bjurholm och älgfarmen för andra gången under min tid här i norr. Första gången var i vintras när vi turistade med J & T då vi fick hela turen med diabildsvisning i 90-tals anda, en inlevelsefull guide och hälsa som hastigast på två eller tre av älgarna. Nu var det mycket mysigare eftersom de hade valpar som var så bedårande. Men zoo´n, djurparker, älgfarmer..vad det än är när det gäller vilda djur i fångenskap är trots allt vad det är och det häftigaste är ju att se en älg i sitt rätta element. Dock verkar de här älgarna inte lida särskilt mycket, de får god mat, har en inhängnad skog att röra sig i och mycket löv att tugga på.
image854
image855

Efter älgbesöket vart vi nästintill svimfärdiga av hunger så vi åkte direkt till
Thaiköket som har helt fantastiskt god mat. Personalen där är dessutom jättegulliga, synd bara på läget - restaurangen ligger utanför stan i ett rätt trist höghus.

Nu ska jag göra som Polly och lägga mig raklång på sängen och bara chilla. Imorgon blir en lika lång dag som idag och sen....på måndag är jag LEEEEEDIG!

Lördag 14.43

Jag tänkte erkänna en sak; jag är egentligen 12 år. Mentalt i alla fall.
Vi sitter här och skjuter gummiband på varandra, lyssnar på älgläten samt försöker övertala min kollega att göra utmaning á la Filip & Fredrik-stil. En kvart kvar sen ska vi med alla turistande lundensare, dvs mamma A, M och H åka på äventyr. Solen skiner fortfarande, lite grann i alla fall.

Toalettbesök

Det är rätt roligt, (eller hur man nu vill se det).. Bredvid vår toalett, vägg i vägg alltså, är det en annan toalett  - som hör till en arbetsplats med en majoritet av stora manliga män. När man sitter där kan man alltså höra både det ena och det andra.
Kanske ska vara glad att det inte är vårt kök som vetter mot deras toalett åtminstone..image851

Le creeeme

image850Det här är min ansiktscreme. Som jag är mycket nöjd med. Har letat som en dåre överallt för att hitta någon bra för mig som är en torris, har vart väldigt nära att köpa någon svindyr variant som ändå kanske inte hade vart perfekt för mig. Men den här är toppen, och kostar runt en 100-lapp på Apoteket.
Kan varmt rekommenderas!

Råd med resa, råd med att spara

Sitter här på min ergonomiska stol och funderar på hur vi ska gå tillväga för att ha råd att resa på drömresan i vinter. Både A och jag är SÄMST på att vara ekonomiska och spara, därför behöver jag er hjälp: vad är era spartips? Hur gör man för att vara ekonomisk?

image849


Lördag 7.21

Godmorgon alla! Klockan är alltså tio över sju och jag är vaken och på jobbet. Däckade igår vid tio-tiden och sov så gott med mitt nya tunna täcke. Läste också ut boken som jag hållit på med ett tag nu: En man med litet ansikte av Helene Tursten som är en "underhållnings-kriminalroman" om en kvinnlig polis i Göteborg, just detta fallet är ett mord på en ung rysk flicka som leder vidare till en traffickinghärva och ett annat mord.
Storyn var rätt intressant, språket lättläst men jag fastnade inte riktigt. Det var för lätt att lägga den åt sidan, och så är det inte med en riktigt bra bok.

Nu ska jag dona lite här.. Och vet ni, solen skiner idag ;-) Med tanke på att jag slutar vid tre så kan jag faktiskt glädjas åt det och hoppas att det håller i sig tills i eftermiddag så jag får njuta lite med.
Lovar att svara på kommentarer så snart jag hinner, ciao så länge!

Vad är helg?

När jag kom hem hade vi fått besök av A´s vän M och hans flickvän H från Lund som bilar runt i landet. Jag drack min sjuttitredje kopp kaffe för idag och nu har jag bara två mål för kvällen: duscha och sova. Klockan 6.00 (som allra senast) imorgon är det uppstigning. Jag är så trött nu så några fler rader orkar inte mina stackars utarbetade händer skriva.
Gonatt!

Snusk

Tänk på det äckligaste du vet. Vad ser du då framför dig?

image848

Jag har seriös fobi för toalettborstar. Det är nog det snuskigaste. Särskilt hur dom står i sin lilla hållare och bara jäser.

Fredag 15.32

Jag har inte varit på helt fantastiskt humör idag, långt ifrån. De första timmarna på jobb fick jag verkligen bita mig i tungan för att inte bli aggressiv mot någon..så trött och irriterad. Vaknade tre gånger inatt, var varm och det ena efter det andra. Har skickat A och hans mamma på uppdrag idag för att köpa ett tunt täcke, vågar ju inte öppna sovrumsfönstret särskilt mycket när man har en kittycat som är smitsugen.
Var så deprimerad över att jag skulle jobba från och med igår till torsdag utan en dags ledighet, men nu har jag bytt till mig ledig måndag så nu kommer jag förmodligen överleva.

Jag är allvarligt talat upprörd. Man pluggar heltid hela året för sketna 7000 kronor i månaden, sen när det väl är sommar - då måste man som student jobba hela sommaren för att ha råd att leva. Det är då veeerkligen att uppmuntra folk till studier. När man kommer tillbaks till skolan i höst är det knappast med nya krafter.

Nu ska jag fortsätta sura lite. So long.


Fan för människor ibland

Det här gör mig gråtfärdig och spyfärdig på samma gång. Jag försöker förstå hur människor kan ha så lite empati att de kan göra en sådan här sak...

"Båda flickorna har gripits och riskerar fängelsestraff för djurplågeri."
Hur vidrig gärning det än är så kan man fråga sig om fängelse är det rätta stället för 15-åringar. Jag är väldigt kluven. Å ena sidan tycker jag att det är helt rätt med hårda straff för djurplågeri, men det är alltid tveksamt vad det gäller fängelse för ungdomar om det är det bästa och mest verksamma.

Det är så skönt när man vet vad som gäller...


image846

Torsdag 21.01

Blooobliiblääää.. Man jobbar. Sen kommer man hem. Tvättar. Sover. Sen JOBBAR man igen. Sen äter man lite. Och sover. Nästa gång jag är ledig är en ynka dag på onsdag. Tack tack, mycket trevligt. På lördag måste jag gå upp klockan 6 på morgonen, fyyy jag fasar redan. Men, jag försöker att tänka: ju mer jag jobbar, desto närmre Hawaii kommer vi!

Svärmor och jag var på stan tidigare idag som sagt, jag var jätteduktig på att inte spendera pengar, är så stolt över mig själv. Köpte två Lumene-läppennor á 20 kronor styck i superfina färger. Och det var allt! Sen fikade vi och det var det jävligaste priset jag någonsin sett för en sådan liten latte som vi fick. 30 kronor styck. Allvarligt? För det minsta glaset som man dricker upp på mindre än en halv minut, 30 kronor.. det var sista gången jag fikade där. För er som bor i Stockholm och är vana vid den sortens priser: detta är inte Stockholm, detta är Umeå.

Jag tror att A och hans mamma försöker skicka någon slags husliga vibbar till mig. Under de senaste två dagarna har jag fått några gåvor.
1) En kakform
2) Ett sopset
3) Tvättpåsar
4) En ny kniv syns även i vårt kök

Men jag har gjort mitt. Jag gjorde ju faktiskt kladdkaka igår.

No bananas for me

Jag hade en banan hemma som jag skulle ta med mig till jobbet, den glömde jag.
Väl på stan köpte jag en ny banan på Hemköp. Den glömde jag i mamma A´s påse.
Ödet vill nog säga mig att jag inte ska äta banan idag.

image847

Mamma och son A

Godmorgon!
Jag sitter och lyssnar till A och hans mamma som gnabbar i köket. Men för det mesta är dom söta tillsammans, A kallar sin mamma "tanten" och A heter "Plutten".
Jag tror att A´s mamma (också A) är lite förfärad av att bo här. Hon ska laga mat ikväll och frågade mig vad vi har hemma. Svaret på allt blev nej. Vad har ni att laga mat med då? Jo men vi har ju kastrull, och en stekpanna som är rätt bra.
Som tröst till vårt torftiga hushåll ska jag ta med mamma A på äventyr före jag börjar jobba.
Yngsta A har på ett ganska oroväckande sätt börjat gå runt och tralla på skånska visor sedan hans mamma kom, lite då och då kommer något skånskdanskt uttryck ur hans mun som jag inte förstår det minsta av vad det betyder - han bara ler stort och känner sig nog ganska stolt över sina kryptiska ord.


 


Vad har vi alltid hemma?

 • I skafferiet?

  Halvätna choklad, tio påsar med pyttelita pasta i varje och Oboy.

 • I kylen?

 •  Juice!

 • I frysen?
 • Inte den blekaste vad som gömmer sig i den röran faktiskt.

 • I kryddhyllan?

  Salt, peppar och flera burkar fulla med kryddor som vi behövt till något vi lagat en gång för ett halvår sedan.

 • I fruktskålen?
 • Bra dagar: mango, nektariner och kiwi.
  Mindre bra dagar: diverse mögliga frukter, särskilt bananer.


  Kanye West / Daft Punk

  Jag skulle vilja utnämna mig själv till kladdekakemästaren. Har två cookies i ugnen nu, om exakt 10 minuter börjar första kontrollen - dom måste bli precis sådär lagom kladdiga som dom ska vara. Kladdkakenörd är kanske en bättre benämning på mig.  Hittade den här på en annan blogg och nu kan jag inte sluta lyssna på den.


  På utflykt i de norrländska skogarna

  Nu ska jag berätta om vårt äventyr. I regnet tog vi vårt pick och pack, jag iklädd ljusrosa Adidas-dress, (det enda som fattades för en ordentlig pimp-look var ett tungt guldhalsband) och åkte till Burträsk, till Ostens hus.
  Under hela ditresan, och då menar jag verkligen hela bortsett från den sista kilometern hade vi en husvagn framför oss. Den svängde till vänster på någon småväg, vi skulle så klart svänga till vänster.. den svängde till höger, vi skulle till höger. Och så vidare.

  Väl framme så var mitt främsta mål att äta. Åt en sjukt god pirog, frågade om jag kunde få köpa med mig hem några men dom ville ha 45 kronor per pirog. Visserligen var den som sagt sehr gut men med tanke på att man får en Gorby´s för en tia så det blev inga. Däremot fick jag med mig hem två äggkoppar med ko-motiv. Mycket nöjd är jag med dom.

  image844

  Vad gör man mer på Ostens Hus? Ärligt talat inte mycket. Det var en klen liten utställning om ost och några grejer för barnen..(och A). Vilket uppvisas här nedan.

  image845

  Onsdag 11.06

  Ledig dag och vi ska snart iväg på äventyr. A´s mamma har utlovat att hon ska bada under tiden hon är här, oavsett väderlek, så jag tänkte slänga i henne i någon fors idag.
  Nu: tandborstning och påklädning. Ha en fin dag!

  ps. Nikki hälsar att hon önskar sig den här på sin födelesdag den 26:e.

  image842

  Jag och spel

  A´s mamma har gett mig ordentligt med stryk i Yatzy, och jag är förmodligen världens sämsta förlorare..blir som en liten barnrumpa och vägrar acceptera att jag faktiskt förlorat. Inte nog med yatzyn, fick två Skrapbingo och vinner inte ett ruttet öre på någon av dom. Svenska spels VD sitter nog någonstans och hånflinar åt mig, snart kommer ett ihopklipp i Dolda kameran hur jag sitter med varenda lott jag köpt i mitt liv och skrapar, och skrapar..och aldrig vinner.

  Har spanat på massor med bilder idag på olika resmål, och en sak är nu bestämd..tror jag i alla fall. Jag är aningen ombytlig. Men okej, nästan helt säker på att stället vi åker till, jag måste kunna simma med delfiner där. Det är en av mina drömmar och det ska bli av. Så. Då var det sagt högt, nu får jag banne mig se till att ordna det.
  Hawaii blir nog bra för det ändamålet, det lutar faktiskt åt Hawaii. Det känns helt rätt för mig att gå runt med hula hula-halsband, le och säga aloha till alla. Japp!

  image843

  Festligheter i Ume-o

  Upptäckte att det är Citykalset här 3-4 augusti.

  1) Jag älskar festivalmat
  2) Sonja Aldén sjunger fint
  3) Höjdpunkten: stå och trängas med fjortisarna till Olas Natalie
  Däremot E-type och Gert Fylking ska jag göra mitt bästa för att undvika.

  Det här kommer bli hur skoj som helst!

  Städtips

  Nu när jag har varit hemma en stund och spankulerat runt i lägenheten så kan jag utan tvekan konstatera att det allra bästa sättet att få en lägenhet skinande ren är att ha sin sambos mamma annalkandes på besök.
  Inget är så effektivt.
  Tisdag 18.45

  Känns verkligen gött, idag har jag vart mig själv och till och med vart riktigt pigg. Vi hade det lugnt på jobbet så vi har kunnat tramsa, äta hamburgare och snicksnacka en del. Dagen gick alltså riktigt fort och snart kommer svärmor hit. Ska duka upp med lite kaffe och om jag hittar någon cookie i skafferiet.

  Sen kära vänner...är det So you think you can dance ikväll 22.25, glöm inte det! Blev informerad om att det går även samma tid på onsdagar - det är ren och skär lycka det ;-)

  Nu ska jag läsa min Hennes som damp ner i brevlådan någon gång under dagen (dåligt förresten att prenumeranter inte får böcker och annat som följer med lösnumren, mailade och frågade om det för bra längesen men icke att det har kommit något..)

  ..tänkte också klargöra att Maryo här nedan inte är någon random människa som jag hittat på resdagboken, ha ha.

  Maryo gästbloggar från Filippinerna

  Mary skriver i sin resdagbok från Filipperna där hon är och lär barn svenska. Jag känner att fler måste få ta del av hennes äventyr och därmed är hennes senaste rapport just här.

  I must tell you at once!

  Det finns några saker som jag verkligen känner ett brinnande behov av att dela med mig av;

  -Det finns en restaurang här som har öppet 25 timmar om dygnet. Alltså, jag är sjukt imponerad!

  -Den låt som för alltid kommer att påminna mig om min tid här är 'Average Joe' med Y-Not. Om ni inte redan har hört den så rekommenderar jag er att fixa fram den så fort som möjligt, det är en himla fin bit.

  -Jag har köpt ett par rosa mjukisbyxor, eller rättare sagt mjukisshort. Jag vet inte vad som hände, jag föll offer för den enorma hysterin kring rosa glittriga (ja, de är glittriga också...) kläder som råder här. Ni hade gjort likadant!

  -Jag har aldrig i hela mitt liv umgåtts så mycket med barn tidigare, inte ens när jag jobbade på dagis. Så när jag kommer hem är jag kanske tvungen att byta ut er alla mot en skara ur en yngre generation.

  - Det kommer en stund för alla då man måste rucka på sin övertygelse gällande rättstavning. Jag lär barnen skriva mej och dej istället för mig och dig. Jag fick nämligen väldigt svårt att motivera dess uttal annars när de (ja, de får också skriva dom) ställde mig mot väggen. Jag förlorade striden och erkänner mig slagen krigare.

  - En frisyr som är mycket populär bland killar här är att ha lite halvlångt hår och ta endast det håret högst upp på huvudet och sätta upp i en tofs som en fontän av hår typ och låta resten hänga ner. Ja, jag vet att jag är ett hängivet fan av tofsfrisyrer men alltså, detta kan inte ens jag tycka är läckert.

  -När man har dragit ett roligt skämt, eller om någon annan i sällskapet har dragit ett roligt skämt, så ska man helst göra high five med personen närmast. jag kommer alltid ihåg det för sent och ser istället mycket förvånat på handen som är höjd mot mig, till sist brukar jag få ett slag på knät istället.

  Jag vill så gärna!

  För att kunna spara så behövs det nog ett mål, ett resmål (ha ha vad rolig jag är idag). A säger välj du, så här är mina alternativ. Vad hade du valt?

  Hawaii  Mexico  New York  Brasilien


  "Svenska turister ska ange pedofiler"


  Bra bra bra, det
  här gillar vi.


  Tisdag 10.36

  Nu är jag tillbaks på jobb och det känns rätt skönt faktiskt att komma igång igen! Kan inte säga att jag är helt pigg, men det funkar. Har ätit en frukostmacka och druckit några klunkar kaffe. Hade förresten tänkt dra ner på kaffet så idag har jag med mig tépåsar i olika varianter och ska varva med det.

  Ikväll kommer svärmor, A har städat så fint så fint och imorgon är vi båda lediga så då ska vi iväg på äventyr av något slag!

  Igårkväll var jag och Nikko med hurtiga grannen och tränade agility för första gången. Det var verkligen svinkul och jag vill dit snart igen och öva mer. Hopp-hinderna och slalom var hon jätteduktig med, däremot tunnlarna är hon skitskraj för..som vi kämpade för att få genom henne. Sen stora hindret (som är som en trappa)..jag fick klättra upp som en annan tok och sätta mig på toppen för att locka upp henne men hon vände och sprang ner på samma håll igen medan jag kanade ner på rumpan från hindret.

  image835


  På tal om USA..

  ..så fick jag ett vykort från New York idag. Jag fullkomligt älskar vykort och har sparat varenda vykort jag fått sedan jag var en liten plutt. Det här kortet var från min vän C som reser jorden runt och varit på helt fantastiska platser. Hon har hoppat fallskärm, simmat med delfiner, druckit drinkar i solnedgången och jag är ofantligt avundsjuk! Men vet också att hon har slitit och jobbat massor för att kunna åka på den här resan, så hon är såklart värd varenda stund av upplevelsen.


  image834

  Gillar särskilt detta, C i ett nötskal, ha ha: " Hamnade i Harlem de första nätterna (hade ingen aning), men det är inte så farligt som man tror.."


  The American dream..

  Efter en hel säsongs Bachelor på två dagar har jag lärt mig väldigt mycket. Programmet borde nästan sändas på SVT under utbildningsprogrammen.

  1) I USA är det väldigt vanligt att pappan i familjen är överhuvudet, kallar sig the provider och är beslutsfattaren. Detta anses helt normalt och en man som friar till dottern ska gärna höra med pappan först om han får hennes hand.

  2) Om en av kvinnorna i Bachelor erkänner att hon tidigare varit gift så är det en BIG deal, mycket dramatik kring det och det kan påverka allt.

  3) Å andra sidan blir oskulden i gruppen skrattad bakom ryggen på..

  4) Att folk utsätter sig för precis vad som helst för att hitta kärlek, och står ut med att dela en man på 25 pers.

  5) Geografi är nästa kunskapsområden. Flera amerikanska städer visas och denna säsongen även Hawaii.

  6) Jag glömde ju nästan det viktigaste; språkbruket. Dude, guys och awesome är nog de flitigast använda orden jag hört de senaste dagarna. Amazing och pretty har varit rätt populärt med.


  image833

  En bild säger visst mer än tusen ord..

  Människans bästa vän

  image818Man ser på Nikki och hon är till synes en liten tuss, som ett gosedjur. Men sen finns där så mycket i de ögonen. Innan vi skaffade hund förstod jag inte hur mycket känslor och reaktioner en hund faktiskt har. Nu vet jag att det är massor. Hur blicken snabbt förändras från det ena till det andra. Rädsla, uppmärksamhet, glädje, trötthet, nyfikenhet, ängslan. Ungefär som vi människor.


  Vår älskade lilla voffe!

  Blood Diamond

  Fy jag mår verkligen dåligt efter att ha sett Blood Diamond. Jag är längre inte det minsta sugen på glittrande smycken för den delen. I stunden skäms jag nästan över att jag nyligen suttit och suktat efter svindyra smycken.

  Det tog ungefär en halv minut in i filmen sen började jag må illa, och bli arg. Så jäkla meningslöst med krig, och hur barn utnyttjas i krig...usch usch usch. Vi som lever så tryggt som vi gör här kommer nog aldrig ens komma i närheten av att förstå vad många människor går igenom.

  En av huvudrollerna, Solomon (Djimon Hounso) frågar i filmen den amerikanska journalisten om vad hon skriver, då svarar hon att hon skriver om vad pågår i Sierra Leone. Han lyser upp för en sekund och frågar tillbaks om då folket utifrån kommer för att förändra situationen och rädda folk. Förmodligen inte blir svaret. Det påminner om Hotell Rwanda och det är en så grymt skrämmande grej, för det är ju verkligen så det är till stor del. Vi sitter här och ser några snabba bilder på Nyheterna av alla krig som pågår, suckar och konstaterar att det är fruktansvärt.. sen går vi och deppar över att vi inte har råd att köpa vårt 20:onde par skor. Mycket tankar och känslor just nu.


  image831

  Silver och guld

  Ännu mer fint från Tiffany´s. En fröjd för ögat, men priserna vill jag inte ens veta! Lägg särskilt märke till scarvsen längst ner som är gjord i 18 karats guld.

  image827

  Söndag

  Känner mig lite piggare idag (skönt!), men fortfarande tjock i halsen/näsan och lite tung i huvudet. Sov hur länge som helst inatt, men drömde jätteskumma drömmar. Häromnatten drömde jag att jag körde motorcykel, utan körkort, i full fart.. har vi någon drömtydare här? ;-)

  Nu är jag lite knäckt, jag släpade mig till närbutiken för att handla en del nödvändigheter. Slutsumman blev 350 kronor! Herregud, för lite kladdkake-ingredienser, en färdigmiddag, lite smått och gott och en Elle. Men nu sitter jag här laddad för att inte göra ett dugg, och det känns bra.

  Dagarna nu jag har varit hemma och krasslig har jag vart så irriterad på mobilen. Jag vet inte varför jag inte stängt av den egentligen, har känt mig stressad att den ringer och tjuter hela tiden.. Har nästan känt för att dumpa mobilen, det är egentligen en hets hur man hela hela tiden ska vara tillgänglig. Det gick ju utmärkt förr när man bara hade vanlig telefon, jag menar nu har vi dessutom mail, msn osv.

  Nu ska jag dricka morgon(!)kaffet och läsa Elle, so long!

  image830  Prinsessan på kudden

  ♥ Nu säger vi godnatt här! ♥

  image828

  Dagen

  Jag knaprar fortfarande Panodil och går runt i mjukisdress. Har haft både Åsa som kommit långväga från Östersund på fikabesök och sen pappa på besök med. Nu är jag alltså supertrött efter allt socialiserande.

  Det där om Bachelor som jag sa förut... glöm det! Tydligen finns en säsong till och den ska jag spendera kvällen med. Det är världens mest amerikanska och fjantiga program, och dom väljer jämt fel, MEN det är ju så underhållande och kräver absolut ingen tankeverksamhet, vilket passar mig utmärkt idag.

  Det här blir de sista fotona ni ser på ett tag, min lånekamera är nu tillbakalämnad och min egna är fortfarande inne på reparation. Sorglig sanning.

  image823
  Fruktsallad med nektarin, mango och jordgubbar, mycket gott!

  image824
  Pollan är en snoozemaja med.

  image825
  Ja, så kan man också lösa tvättbestyren...

  Andnöd

  Haha, och som kontrast till låten här nedan där de sjunger... 

  "I don't need a man to make it happen
  I get off being free
  I don't need a man to make me feel good
  I get off doing my thing
  I don't need a ring around my finger
  To make me feel complete
  "

  Men nu har jag en, som är bäst och då tackar jag inte nej till ett glitterspektakel! Gärna en av de här från Tiffany & Co

  image820

  Dagens låt


  Kort respons

  Men suck. Läser runt och hittar en del reaktioner kring Malin Wollins kolumn som jag länkade till tidigare. Fastnar särskilt för en sak som somliga ser som ett argument för prostitution (?). "Det finns ju dom som har valt det själva och trivs med att jobba som prostituerade". Visst, det finns några sådana. Men det känns som det är fullständigt skitsamma med tanke på hur ofantligt många som tar skada av sexhandeln.
  Det känns väldigt absurt att man skulle stödja en hel industri för att det finns några få som trivs med det.

  Godmorgon lördag

  Inatt har jag inte sovit särskilt bra, det har varit jättevarmt så jag har legat och krängt mig ur täcket och då blir det för kallt och så har jag hållit på så. Mobilen ringde 8 på morgonen (det finns alltså en mening med ljudlös) och då vaknade jag till och gick upp och drack lite. Sen gick jag upp på riktigt vid 9.30. Nu sitter jag med det goda kaffet bredvid mig och gäspar.
  Solen skiner idag för första gången på vad som känns som evigheter, men med min krasslighet har jag inga storslagna planer direkt. Vill så gärna ha en trädgård till dagar då det är fint väder. Men som sagt tidigare är huspriserna här helt tokiga.

  image822

  Artikeltips


  Bra skrivet här:
  "Är det din dotter som ska sälja sin kropp?"


  Helkväll med Bachelor

  Varför tittar jag Bachelor? Jag blir bara upprörd av att se på det. Han väljer fel, och sen slutet är det värsta: han har verkligen fått båda att tro att han ska välja just henne och så kommer den första in och han - "Wooow, you look beautiful..I have loved everything about you from the first moment.. bla bla, BUT.. I love the other girl more". Och sen hon: - I wish you the best and that you will be happy. (?) Hur kan tjejerna med att svara så, det är likadant i alla säsonger. Säg någon förutom dessa tjejer som inte hade skrikit - You can shit on yourself, your fjant! och smällt till honom.
  Mycket upprörande som sagt.


  image819


  Spara & förvara


  image814

  Genomskinliga plastboxar till förvaring:
  Theclearbox
  Byrå: Ilva
  Rottingkorg: Ikea
  Silverburkar: Day Birger et Mikkelsen/ Inreda
  Skohylla: Mio
  Förvaringskorg på hjul: Inreda

  Opålitlig glass

  Jag åt en stor glass. I pinnform. Jag åt ungefär halva, sen helt utan förvarning flög den kvarvarande halvan av och ner på mina läckra joggingbyxor (som jag för övrigt såklart plockade upp och åt klart med sked). Som ni förstår är jag otroligt upprörd nu och tycker det är väldigt synd att jag inte befinner mig i tex USA - då kunde jag ha reklamerat glassen och stämt GB på flera miljarder.  Det var verkligen skönt att sova en stund, känner mig lite piggare nu. Ska ta fram boken jag läser och gosa ner mig i soffan med den och en kall Ramlösa.

  Fredag 17.37

  Blahh..mår illa efter den enorma pizzan. Det blev en riktig gourmet-middag med inslag av bajs. Alltså inte på pizzan, utan det var Polly som sprang ut från sin toalett med en stor bajskorv där bak..Nikki springer efter henne i full fart och så höll det på tills Polly fräste som bara attans på Nikki och då såg jag anledningen (inte kul för superrenlig katt att gå runt sådär), så mitt i middagen fick jag sätta ner Pollan i badkaret - på med doktorshandskar (bra att ha hemma när man har två långhåriga djur) och slita av bajskorven.

  Har sett ytterligare ett avsnitt av Bachelor nu och vad är det för fel på snubben? Han väljer ju fel, att han inte förstår det själv. Dom väljer alltid fel i sådana där program.

  Nu ska jag snooza lite, gonatt!


  Nya naglar på schemat

  Det här är min plan för naglarna, ungefär samma längd och såklart fransk manikyr.

  image812

  Får passa på att fråga, ni som har förlängt - vad betalade ni?

  Fredag 14.49

  Hur kan jag bli täppt i näsan på en sekund? Jag lovar att det kom på en liten ynka sekund och nu sitter jag här med en halvtäppt nos.
  Börjar bli hungrig som en varg..vill ha pizza från Roberto´s...med räkor, vitlök och svampinjoner...mmm ge miiig! Ska bearbeta min kära A och skicka bilder på pizzor på msn och liknande tills han blir så sugen att han åker iväg och köper åt oss. (ja, sanningen är den att vi kommunicerar via msn ibland)

  Nu stretchar han runt och pratar stolt om att han ska åka till IKSU och köpa kort. Jag ska banne mig göra det till hösten med, dom verkar ha en del skojiga och spänstiga saker där borta man kan gå på...och det är dags i allra högsta grad att komma igång snart! Vi håller på att förpassas till två snabbmatsätande köttbullar. Inte bra i längden. Men idag behöver jag pizza för jag är SJUUK!

  Fika

  image810

  Fint för ögat

  Vad är bättre än Photoshop-pyssel när man är hemma och allmänt klen? Sov en bra stund och sitter nu med en kopp nymalt etiopiskt kaffe. Hamnade på Betsey Johnsons hemsida (massor med rosa och guld!) och tittade runt bland framförallt alla härliga klänningar. Här är mina favoriter.

  image805

  Dagens tillstånd


  Hälsa:
  Sjukling
  Frukost: Ett glas äppeljuice och Panodil
  Planer: Sova


  Soffan och jag, del 2

  LIgger som en säck potatis på soffan och mumlar fram några ord lite då och då. Har ont överallt i kroppen och känner mig helt orörlig. Vi ska om en stund äta fiskgratäng som står och puttrar i ugnen, köpte massor med frukt också för att få en ordentlig c-vitamin kick. Mango, nektariner och minivattenmelon. Mmm.

  Arghhh..nu var jag tvungen att pallra mig upp och leta efter Polly. Hur jädrans snabba och uppmärksamma vi än är så lyckas hon ibland smita ut i trappen när vi öppnar dörren. Ropar och spanar efter henne och A gick ut i trappen för att leta efter henne. Såklart satt hon helt stilla och tyst bakom gardinen här i vardagsrummet och gömde sig (och skrattade säkert åt oss dårar). Nu ska jag äta lite kanelbulle till förrätt och läsa, utredningen börjar bli spännande i boken. So long!

  Tillägg: Haha..dagens roligaste, äntligen fick jag mig ett gott skratt:
  http://blogg.aftonbladet.se/14002/perma/465139


  Nellys rea

  Två plagg har jag totalt fallit för på Nellys rea. Klänningen för 695 kronor och koftan 795 kronor. Men nu är det spara till resa som gäller, bortsett från tillåtelse från mig själv till vissa nödvändiga saker såsom nya naglar och en enkel svart kjol som min garderob saknar.

  image802 image803

  Torsdag 16.29

  Känns fortfarande inte bättre här, huvudvärk och lätt illamående. Ser mig i spegeln och ser ett par trötta och dimmiga ögon. Två timmar till sen får jag hem och vila ordentligt och hoppas att jag blir bättre av ordentligt med sömn och varm choklad är alltid en välgörare.

  Pratade med en kund, en amerikansk dam som var superpratsam..tycker att det är så trevligt, ofta är amerikaner väldigt lättsamma och enkla att småprata med..gillar den mentaliteten. Vad säger du älskling, ska vi flytta till USA? Eller Australien verkar trevligt med..fast alla galna insekter och reptiler där är jag riktigt skraj för.

  Är sugen på att hyra Blood Diamond ikväll, du som har sett filmen - vad tyckte du om den?
   


  Mammuthund

  En sådan här doggie skule jag vilja ha, 125 kilo väger han och är en blandning av Newfoundland och Grand Danois. Kolla in storleken, helt otroligt!

  image800

  Från:
  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1117855,00.html

  Torsdag 11.20

  Inspirationen är helt väck. Sitter mest och drömmer mig bort till Brasilien, Mexico, New York...tittar på bilder och funderar på om vi kan skrapa ihop pengarna som behövs tills i vinter.
  Det ösregnar ute och jag har fortfarande inget paraply. Eller jo, jag har ett jättefint hemma som mormor haft en gång i tiden..med ett snirkligt handtag i silvrigt, och med spets runt kanterna. Det är nästan för fint att använda.
  Pappi kommer på lunch - vill ha något riktigt gott och uppiggande idag...är så hungrig redan. Kom nyligen på att jag hade en banan med mig och skalade den glatt, men den smakade pyton så den fick åka ner i sopkorgen och jag är bara ännu hungrigare efter en aptitretande tugga.

  Hur är er dag?

  Soffan och jag

  Är trött på att vara trött. Har legat och läst En man med litet ansikte av Helene Tursten ett tag nu men till och med det kändes ansträngande så läsandet övergick till gos med fluff istället. Saknar ju mina lurvar när jag är borta hela dagarna.  Nu är det snart Project Runway och Pussycat Dolls-finalen. Godnatt sen.

  Kaffe och resa

  Jag blir inte förvånad om jag snart förvandlas till en kaffeböna så mycket kaffe som jag druckit idag. Och här sitter jag med ytterligare en kopp. Kaffe i kombination med p3:s Din gata = min dag. Är luuuuugnt idag. Förmiddagen satt vi mest och pratade här, kollegan och jag. Lunchade sen med Sara och Kickan och åt en av mina absoluta favoriter: Västerbottenspaj. Men varför dom skulle ha skagenröra bredvid som "sallad" blir jag inte klok på.

  Sitter och tittar på res-priser för vintern, Thailand i två veckor känns lockande..man kan tydligen åka en vecka med, är det någon som har gjort det? Tyckte ni det var alldeles för kort tid eller funkade det?
  Två veckor blir ju direkt dels dyrare + svårare för A att få ledigt och jag har ingen aning om hur schemat ser ut då.

  Dagens låt

  Grymt bra och passar ju utmäkt nu till höstvädret. Behöver förresten ett paraply, får gå på jakt imorgon på lunchen..


  Onsdag 10.58

  Jag tror allvarligt jag drömde mardrömmar om "Mr Sex" från So you think you can dance igår, han var riktigt riktigt creepy.  Men att se dom som är grymma på dansa är så otroligt kul..och det blir ju bara bättre sen när det bara är dom bästa som är utvalda och dansandet börjar på riktigt. Såg ni det igårkväll?

  Snart är det lunch, ska träffa Sara och hitta något gottigt på stan..ska blir riktigt skönt med lite frisk luft och röra på benen lite. Nu under veckorna när jag jobbar måste jag erkänna att det faktiskt är rätt skönt att det är inte är högsommarvärme.. men kom gärna med solen till helgen :)

  Dagens (sol)ros

  ..tillägnar jag mina kollegor. Det är verkligen inte en självklarhet att en arbetsplats har så många trevliga och glada människor, men så är det här. Att jobba är inte skitkul varje sekund av de åtta timmarna om dagen men det gör det bra mycket lättare när man har skönt folk runtomkring sig.


  Undies från Inreda

  Inreda.com kan man tydligen hitta även annat än inredning, det här setet är från Day Birger et Mikkelsen, till ett (rea)-pris på 407 kronor. Finfint tycker jag!

  image795
  image796

  And the winners is..

  Jag tror inte att det kommer komma någon plötslig anstormning med svar i namntävlingen, så den avslutas härmed och vinnaren äääääär: EVELINA!.. som också var den enda som gissade rätt, Anders heter min honungspaj alltså.

  image793Det blev pizza till middag, den här varianten var riktigt god för att vara fryse-pizza. Nyttig får jag vara en annan dag. Festade till det så pass att jag köpte en jordgubbs-Sandwich med som är kvällens tv-snacks.

  Fick post idag angående min bebis: kameran. "Reparationen är dessvärre försenad, bla bla.. du får vänta ytterligare två veckor tills den är klar" Väldigt överraskande.
  Jag avskyr att vänta. Särskilt när det gäller saker som man betalt ett antal tusenlappar för, som dessutom är nästan helt nya.
  Men det är det jag säger, det var bättre förr.. ta de gamla Nokia-tegelstenarna till mobiltelefoner som exempel. Aldrig att dom gick sönder, det var stabila pålitliga saker. Nuförtiden så ska det göras så jädrans komplicerat och det känns som hälften av det man köper är tillverkat i fullt medvetet syfte att gå sönder så fort som möjligt så att man ska köpa nytt. Eller så är det jag som lyckas skaffa de tekniska svarta fåren, jämt.

  image794

  Vad är det jag fotar med nu då? En inte så grym kamera som jag har fått låna ett tag (dock inte av butiken där jag köpte min kamera..)

  Supa dupa powers

  Du supermänniska som har heltidsjobb, sambo, djur..pöööliiis berätta för mig hur man gör.

  Vaknar 7.30 och är hemma nästan 12 timmar senare. Då ska hunden ut, katten har spytt på mattan och jag är vrålhungrig. Tvätten från igår ligger fortfarande i IKEA-kassar och hälften hänger kvar på torkstället. Vill bara lägga mig på soffan och blunda.

  Ni som dessutom har barn, hur hinner ni ha någon hobby eller träna, städa, laga ordentlig mat, hur hinner ni ens skita i lugn och ro?

  Hursomhelst, jag beundrar er verkligen.

  Shoppingfynd

  image792


  Vart inom H&M när jag rastade och fyndade en skjortklänning för 149 kr (finns även i onlineshopen). Det är otroligt vad det finns fina klänningar överallt, och en klänning som den här kan man ha hela hösten utan problem så den hamnar lätt under "investeringar".  Tisdag 16.52

  Nu är det slut på anonyma kommentarer, de som inte vågar visa vem dom är kommer inte godkännas här. Trist att den funktionen ens ska behövas.

  Har känt mig lite halvsjuk sedan i söndags, hoppas inte det bryter ut något nu i veckan.. men det blir ju knappast bättre av att jag aldrig sover ut direkt. Ikväll blir det definitivt inte sänggående före 23.30 eftersom So you think you can dance börjar.. och det missar jag icke!

  Shit vad rädd jag blev tidigare när städaren kom, var inte alls beredd på det och plötsligt står han där..har aldrig träffat honom tidigare så jag hade ingen aning om vem mannen var. Dagens spänningsmoment. Annars har det varit rätt lugnt. Funderar på vad som ska förtäras ikväll.. hade inte vart helt fel med pizza men jag hade ju tänkt dra ner på skräpmaten. Mitt inre kommer bli totalt åderförkalkat vid 30-års ålder annars. Några idéer på god middag (lättlagad sådan)? Känner att jag behöver lite inspiration..


  Ringfinger-ringar

  Men, hur tråkiga är egentligen förlovningsringar. Inget illa mot er som har en slät guldring, smaken är som baaaken, men jag vägrar ha en enkel guldring eller en med något tråkmönster på. Ska jag ha på mig en ring dygnet runt så ska det vara en fancy schmancy sådan. Alla ringar som faller mig i smaken är vigselringar verkar det som. Så blir det förlovning ska jag banne mig ha en vigselring som förlovningsring ( så går det faktiskt till i vissa länder).

  Älskling, någon av de här vill jag ha, tack:

        


  ps. jag älskar dig.

  Glossen

  Lipgloss är troligtvis mitt största beroende, det kan ju aldrig bli för mycket av den varan..eller hur? De jag har just nu är dom här nedan - och mitt omdöme av dom.

  image548

  Loréal GlamShine, ca100 kr - utan färg. Gillar konsistensen, applikatorn och lagom glans dvs rätt mycket. Hållbarhet: OK.

  ACO Lipgloss, ca 75 kr: Ingen större succé. Spara 50 kronor och köp Labellos läppglans-variant istället, tror inte den är ett dugg sämre. Okej som lypsyl men inte som glans - blir aningen ojämt och försvinner snabbare än den kom på läpparna.

  Lancome Juicy Tubes Plump, ca 180 kr. Min absoluta favorit. Alla Juicy Tubes jag har provat har varit grymma. Håller länge, fräschaste applikatorn, lagom kladdigt. Värt varenda krona!

  Dior Addict - Ultra gloss reflect, ca 220 kr. Trodde att den här skulle vara bättre än den är, färgen är mycket svagare på läpparna än vad det ser ut som, håller inte särskilt länge och känns allmänt njaa. Hade det inte vart för förpackningen så hade jag vart riktigt besviken.

  Loréal GlamShine:(Rose Crystal). Ungefär samma omdöme som den första GlamShine, men den här med färg är mer läppstiftsaktig och luktar därefter, vilket är det största minuset tillsammans med att det lätt blir kleggigt vid öppningen (samma sak med den ofärgade). Har inget genomskinligt i sig som tex de flesta Juicy Tubsen utan det är ett lite tjockare gloss.

  Äntligen sova

  Tro det eller ej men klockan visar 22.45 och jag har inte däckat än efter min mitt-i-natten-uppstigning.. men nu är det dags, börjar se i kors här snart. Gonatt och dröm vackert!

  image789

  Måndag kväll

  Duschade och svepte sen in mig i en varm och ny-torktumlad badrock, blev ju inte direkt piggare av det..känner mig riktigt dåsig och hade utan problem kunnat gå och lägga mig nu. Men ska anstränga mig för att hålla mig vaken ett tag till, skulle jag somna nu så hade jag vaknat mitt i natten pigg som en mört och dygnet hade blivit alldeles för upp och -nervänt.

  Beställde Här och nu av Elisabeth Andersson (samma författare som till På andra sidan Venus), trodde att den skulle ha kommit tills idag så jag kunde läsa den ikväll, men tydligen inte. Fast egentligen undrar jag om jag ens hade orkat hålla ögonen så fokuserade... ett par avsnitt av Bachelor eller något liknande hade vart perfekt ikväll, inte behöva tänka eller anstränga sig ett dugg.

  *gäääääsp*..nu faller huvudet snaaart ner på tangentbordet....

  Namntävling

  Jag tänkte utlysa en tävling, som går ut på att ni ska gissa vad min kära A egentligen heter.

  Så gissa nu på, av de som tror rätt vinner någon pocketboken Jenny S som jag råkar ha dubbelt upp av.


  image787

  Nej tack

  Trenden med latex/lack-tights är något som jag inte kommer vilja ta till mig.. jag kan inte riktigt se det modet på allvar..det enda jag tänker på när någon nämner det klädesplagget är liksom den här snubben.

  Vad tycker ni om den här heta trenden?

  Måndag morgon

  Goooodmorgon!
  Jag lyckades öppna placet utan att tillkalla Securitas som senast *harkel*. Morgonkaffet är uppdrucket men mina ögon är fortfarande grävlingsstängda. Snart blir det morgonfika med min macka. Lyckades faktiskt få i mig en skål gröt imorse...eller ska jag kanske säga skål med mjölk, lingonsylt och lite gröt till.

  Sommaren är verkligen försvunnen här, tittar jag ut så ser jag grått grått, vajande träd och regn på marken. Tittade på temometern strax efter jag vaknade och den stod på 11 grader. Men jag ska inte klaga, det är värre att jobba när det är strålande sol och 25 grader varmt.


  image786

  Gäster

  image783Min kusin och hennes man kommer på besök i slutet av sommaren när jag är ledig! Ska bli supertrevligt att träffa dom, sist vi sågs var förra sommaren på deras bröllop.
  Även A:s vän med flickvän kommer upp ett par dagar snart så det här är verkligen gyllene tillfällen för att få se mer av Norrland. Det blir lättare av när man inte bara har sig själva att underhålla. Måste börja planera!


  Mmm..kväll

  image781Sist hem idag och först till jobbet imorgon. Har satt mig med en kopp varm het choklad med apelsinsmak och tänker inte röra en fena ikväll. Har sådan tur att min kära sambo lagar maten ikväll (ugnsbakade potatisar och grönsaker). Klockan tio ska jag se Justice och sen sova djupt tills väckarklockan ringer vid sex (läs mitt i natten).

  Missade ju The Bachelor nu, någon vänlig själ får mycket gärna informera mig om vem som åkte ut. Om det nu faktiskt är någon mer än jag som är en Bachelor-junkie.


  Dagens låt


  Söndag 14.32

  Åhhhh idag är jag trött, har huvudvärk, fryser och vill bara hem och sova. Men icke, har fem dagar + idag med jobb framför mig. Snälla ge mig en resa någonstans i sådär två-tre veckor.
  Nä, nu börjar det storma här igen...återkommer när tiden finns.

  Vackert på väggarna

  image757Allposters kan jag vara inne och spana runt på hur länge som helst, de har tusentals affischer med olika motiv och teman. Priserna skiftar rätt ordentligt beroende på vad man vill ha. Har ännu inte beställt något därifrån men vi har flera väggar som står tomma så ska försöka välja ut några affischer att köpa.Det störiga är att det blir så attans dyrt med snygga ramar till.


  Snörvel

  image769 image771 image772

  (Framörallt K och kaffekoppen som kvällens modeller)

  A på jobbet och en väninna till henne hade gemensam 30-års fest som höll på hela dagen med vattenskidor, badtunnor, grillning och party. Vi kom mot eftermiddagen lagom till grillningen..åt god pepparbiff och potatissallad och drack någon öl. Tog oss hemåt ganska tidigt med tanke på att jag jobbar imorgon, ju längre man stannar = desto fler öl. Så nu har vi druckit nymalet kaffe och tar det luuuuugnt här i regniga och kalla Umeå. Sitter med tjocktofflor på för att värma upp mina stackars fötter.

  Massa fina naglar på partyt, fick mig att bestämma mig för att fixa mina. Vet du något bra ställe i Umeå så får du gärna tipsa! Förr i tiden kunde jag ha långa fina utan att behöva göra så mycket med dom, men nu har dom blivit mycket klenare även om jag smetar på stärkande. Jag skyller allt på åldern. 23 är ju faktiskt nästan medelålders.


  Grill i regnet

  image759Hittade den här supersöta klänningen på Bik Bok och var tvungen att ha den. Yttepyttelite för stor är den men det löser sig nog efter första tvätten.
  I höstvädret ska vi strax iväg på 30-års-grill-kalas så tjockkoftan får följa med.

  Bråkade med Polly när jag skulle slå in paketet, hon ääälskar presentsnören och blir som en vildkatt så fort hon får syn på det, risken är att hon sätter klorna i alltsammans och kvar har man ett sönderrivet paket. Det hela slutade med att jag lite kvickt gjorde en bamse-smällkaramell!
  Nu ska jag sminka och få ordning på min för stunden 90-tals frisyr.
  Auf wiedersehen!


  Historien om Puff och Fluff

  Har fått en del frågor om våra djur så tänkte skriva storyn om snuffsarna.

  Polly skaffade jag för tre år sedan, bara någon månad efter A och jag blev tillsammans. Hade tänkt på att skaffa hund ett tag men så kändes det bättre att skaffa katt först. Just den här rasen ville jag ha eftersom det skulle bli en innekatt och jag hade träffat birmor och förälskat mig i rasen som ofta är väldigt lugna och snälla av sig. Hittade en uppfödare i Helsingborg som hade en pytteliten kattunge och så Polly som då var 13 veckor. Jag som redan hade bestämt mig ville helst ha katten på en gång men fick snällt vänta en hel lång vecka efter att vi hade varit och hälsat på. Polly var en riktig buse men också gose när hon var liten, framförallt gillade hon att bita på A:s tår på nätterna. Haha.

  Polly är en chokladmaskad Helig birma, och är nu drygt 3 år.


   

  image743 

  Lite mindre än ett år senare var jag på A om att skaffa hund, jag kollade runt på nätet och ringde uppfödare, vi var och hälsade på en del med. Sista besöket var hos en kennel som hade både samojeder och japansk spets (som Nikki är). A blev väldigt förtjust i dom "små vita" och vi satt och pratade i bilen på väg hem och sa att vi gör det, vi flyttar ihop och så skaffar vi en liten jappe. Jag började sen ringa runt uppfödare som en galning för att hitta någon bra som skulle ha valpar snart. Hon vi hade vart hos skulle inte ha några på ett tag. Pratade med Pia i Dalarna som hade parat sin tik och skulle på ultra-ljud ungefär en vecka senare för att se om det hade tagit. Jag ringde direkt den dagen hon skulle iväg för att höra, och JAA - det låg fyra små valpar i magen på den blivande mamman. Pia mailade bilder på mamma-hunden och berättade regelbundet hur dräktigheten fortlöpte. Eftersom det vart ca 70 mil upp till henne så träffade vi aldrig Nikki förens vi hämtade henne. Vi hade iaf kontakt under hela tiden och blev uppdaterade ofta. När valparna var 8 veckor gamla åkte vi upp till Dalarna för att hämta Nikki, vi övernattade hos en kompis till mig på vägen och jag var så nervös när vi kom dit. Det var min första hund och vi hade väntat och längtat efter den lilla valpsingen. Vi fikade med Pia och hon berättade massor med saker och sen åkte vi 70 mil ner till Lund igen. Satt bak i bilen med den lilla tussen sovandes bredvid mig nästan hela vägen och allt gick jättebra.

  Den 26 juli blir Nikklo 2 år!

  image744

  Potatisbegär

  image749 Fick ett plötsligt och akut sug efter nypotatis..vadan detta? Klockan är ett på natten och skulle jag bli sugen på något är det väl snarare choklad (eftersom jag vart så jäkla duktig och knappt ätit det under hela veckan). Imorgon blir det mest troligt riktig gomat - 30års kalas med grillning hos en kollega och grillat kan man alltid lita på.

  Sov hur länge som helst inatt och slumrade till en stund i eftermiddags med så är pigg som bara den nu..kände verkligen att jag behövt ta igen för en del sömn som jag missat under veckan, klockan har visat strax efter 6 om morgnarna när jag vaknat - och det är då ingen naturlig tid för mig att stiga upp på.

  Honey och djuren har gått och lagt sig så det är jag och datorn kvar. Någon gång vid denna tiden kommer jag alltid på allt jag skulle ha gjort. Det där som jag sagt hela veckan att jag gör det när jag är ledig. Det är städning, tvättning, diverse ärenden på stan och så vidare. Men samtidigt tycker jag att jag är värd en eller två dagar att vara helledig, så det går inte riktigt ihop.

  Nu ska jag skona er från vidare nattliga bryderier, har haft en skön men väldigt händelsefattig och oinspirerande dag så för en gångs skull har jag inte mycket mer att säga. Godnatt när det är dags.


  Eller

  Hav eller Sjö
  Tv eller Dator
  Höst eller Vår
  Jul eller Påsk
  Svart eller Vit
  Ipod eller Mp3
  VH1 eller MTV
  Rosa eller Lila
  Hund eller Katt
  Guld eller Silver
  Bad eller Dusch
  Sko
  eller Sandal
  Afrika eller Asien
  Löshår eller Äkta
  Mobil eller Telefon
  Klänning eller Kjol
  Lägenhet eller Hus
  Plugga
  eller Arbeta
  Blond eller Brunett
  Vanilj eller Choklad
  Ring eller Halsband
  Jeans eller Leggings
  Stjärnor eller Månen
  Jordgubb eller Hallon
  Nyår eller Midsommar
  Snowboard eller Skidor
  Långt hår eller Kort hår
  Sanning eller Konsekvens
  Blåa ögon eller Bruna ögon
  Harry Potter eller Lord of the Rings
  Berg-och-dalbana eller Vattenbana
  Nagellack eller Läppstift (läppglans!)
  Christina Aguilera eller Britney Spears


  So you think you can dance

  A -Ditt favoritprogram börjar på tisdag, det är reklam för det nu..
  Jag - JAAAAAAAAAAA!  Det var på tiden.

  Film-tajm

  Glöm inte att sätta på tv:n om en kvart, Jackie Browntv3 så nu ska det poppas poppe och drickas cola. Ha en skön kväll!

  image746


   


  Höst 07

  Älskar att titta på de stora designernas kollektioner, en del är helt utflippade och andra är som att se på konst.

  Valentino


  Versace


  Oscar de la Renta

  Sommarens skönaste

  Tanya Stephens

  image695
  Äntligen helg

  Vaknade liggandes på tvären i sängen utsträckt åt alla håll och kanter och njööööt. Ledig hela två dagar = på med mjukisdressen och strunta i sminket. Hade fått Haléns katalog i brevlådan i förmiddags av någon anledning, har aldrig beställt därifrån och vet inte riktigt om jag litar på deras kvalité och modeller men jag kikade i alla fall genom katalogen.  Det fanns en del som jag hade kunnat tänka mig, men många många av kläderna dom har är minsta storleken 36/38 och det känns inte helt stabilt..


           

  Högsommaren har försvunnit sin väg och det regnar idag. Var ute med Nikki iklädd flip-flops i regnet och lekte kottefotboll. Nu är jag vrålhungrig, har satt på vatten till äggen och ska äta frukost/lunch-brunch med rostebröd, ägg och té.


  Eftermiddag och kväll

  image701
  image702
  image707
  image703
  image704

  Nikki på grönbete, got some hot leopard-klackar på rean, och tack för en mysig grillkväll!


  Mina nyttiga favoriter

  Mest för att peppa mig själv att nyttigt inte behöver vara tråkigt..(och kanske kan ni få lite inspiration med), så listar jag här mina oflottiga favoriter:

        

  Fruktsallad. Gottgott och kan göras i tusen olika varianter.

  Ramlösa Skogshallon. Nästan lika god som läsk.

  Potatis & purjolökssoppa. En av favoritsopporna, lätt att göra och billig.

  Falu Rågrut. Utklassar alla andra knäckebröd.

  Viktväktarnas falukorvgryta med kikärtor, chili och grönsaker. Smakrik och lagom mycket fett.

  Räksallad. Med ägg, citron och dill... mm-mmm!

  Mangodoodelsarna står för Pro Viva mango. Innehåller visserligen en del socker, men är mycket bra för magen.

  Dubbelgäsp

  Jag. är. uttråkad. Och sugen på isglass.. image700

  Funderar på om vi verkligen ska spendera flera tusen på en helg här i krokarna, eller om pengarna istället ska sparas så vi kommer iväg på något längre i höst/vinter. Vill ju helst både och, såklart. Det är ju de där småresorna (bland annat) som gör att man inte kommer iväg på någon längre resa.

  Åh, nu kommer min favorit på radion..måste skutta ner från stolen och svänga klackarna i taket..OLA, OLA!

  Looking for someone special?

  Roade mig med att läsa Aftonbladets kontakannonser på lunchen, folk skriver verkligen att dom gillar "mysiga hemmakvällar" - fortfarande..hö hö. Det är kul.
   Och sen det här som jag har tjatat om innan, hur 50 och 60-åringar envisas med att kalla sig tjejer och killar..nästan inte en enda man eller kvinna där inte. 
  Sen har vi den "89-åriga bohemen med diverse krämpor som söker en slank och välväxt kvinna". Yeah.


  O to the L to the A

  ..Tydligen är låten jag har diggat till Idol-Olas Natalie...ser man på! Härmed erkänner jag alltså att jag i min ovetskap har varit ett Ola-fan. Numera ett medvetet Ola-fan. Men han är ju en lunda-grabb så då är jag det med stolthet ;)

  image699

  Svar på kommentar

  Jag fick en ytterst intelligent och empatisk kommentar från en anonym person som kallar sig Doris. H*n skriver som svar på mitt inlägg om pedofiler och barnbilder på nätet följande:

  "Det sjuka ligger ju att någon bryr sig i att någon runkar till harmlösa semesterbilder. Skitsamma liksom. Ingen tar skada av det."

  Kommentaren är så dum så jag bara kan skratta åt dig.


  Torsdag morgon

  Ha! Uber(med tyskt u)-bitchen åkte ut igår i Pussycat Dolls. Chelsea verkar mycket gulligare, men jag trodde verkligen att hon skull få åka. Det tar mig max två avsnitt sen är jag helt fast i en serie. Särskilt på sommaren är man glad för minsta lilla roliga som visas.

  Idag har jag skaffat mig riktigt och gott kaffe..mmm, njuter av varenda droppe. Känns som det kommer bli hett idag, redan när jag gick hemifrån var det strax över 20 grader i skuggan, perfekt för grillning ikväll alltså! Imorgon är jag dessutom leeeeedig så känner jag för det kan jag till och med festa till det med en öl!

  Tillbaks till jobbandet en stund!


  "Torskar ska torska"

  Vad tycker ni om det här? Jag kunde inte låta bli att skratta lite grann.

  Marc Jacobs-tee

  image678 

  Den här vill jag ha, men den finns bara i fel storlek på e-bay. Några idéer om vart man mer kan hitta den?
  Hittade den här på tradera som jag defintivt hade kunnat tänka mig också, den var i rätt storlek och allt.. men den översta känns ändå mer lockande.

  Finn fler än fem fel

  Medellönen för socionomer.


  Ålder
  Kvinnor Män Totalt
  18-24
  19800 .. 19800
  25-39
  22700 23700 22900
  40-64
  25300 26200 25500
  Totalt
  24400 25500 24600
  Sektor
  Kvinnor Män Totalt
  Kommun
  23600 24300 23700
  Landsting
  26000 27800 26300
  Stat
  25200 25900 25400
  Privat
  25300 26200 25500
  Totalt
  24400 25500 24600


  Källa: www.scb.se


  Hur?

  Håller på att riva håret av mig snart, försöker få in en "blog poll" i ett inlägg men allt jag får upp är java-koder som jag inte vet vart jag ska sätta. Jättetack om någon skulle vilja hjälpa mig!!

  ..nu lyckades jag få in en på sidan, men inte i ett inlägg. aja, en början iaf.


  Sommarbok

  image677Läste ut Emma Hambergs Brunstkalendern nu på lunchen (som för övrigt bestod av en okryddad Findus microrätt). Har gillat hennes tidigare böcker och likaså denna. Väldigt lättläst, enkelt, underhållande och man fastnar snabbt. En bok i min smak med mycket relationer, ett roligt språk och lite intriger på det hela. Slutet tyckte jag däremot var lite trist, för förutsägbar och de olika karaktärerna kunde vara överdrivet stereotypa ibland.
   

  Mitt betyg blir: ♥ ♥ ♥ ♥ 4 av 5

  På samma plats

  Idag känns det kämpigt. Har vart här sedan 7.30 och har ännu inte vaknat till liv. Har ont i ryggen och känner mig rastlös. Tittar på klockan mer än vanligt och vill helst ut i solen och lägga mig med en bok och ett stort glas saft.
  Måste verkligen hitta en helg som vi kan åka iväg på, bort en stund från vardagen och se något nytt. Har nog aldrig varit på samma plats så mycket som detta året, mitt rastlösa inre börjar göra uppror och vill på lite äventyr. Ska direkt ringa A och tjata på honom att han ska ta en titt på sitt schema, sen kan jag börja planera!


  (Bild: google.se)


  Snälla, sök hjälp!

  Fan vad less jag blir - läs här. Barn måste snart ha heltäckande kläder på stranden för att inte riskera att få pedofiler dregglandes efter dem. Det är sjukt.


  Tidig morgon

  Det var vamrt redan strax efter sju när jag började gå till jobbet, gick suktande förbi olika gräsplättar som jag helst kände för att kasta mig ner på och lägga mig och somna i solen. Får min dos av sommarkänsla här med Markoolios "Sommar och reggae" på radion..yeeahh.

  Rensade brevid-telefonen-anteckningsblocket där jag hade en lapp som det stod ett ortsnamn följt av KÖTT med stora bokstäver. Det hela handlar om en kollegas födelsedagskalas och tydligen tyckte jag att det väsentliga i det samtalet var köttet. Var nog hungrig när vi pratade.

  Nu ska jag dricka vattnigt kaffe! So long.


  Väderrapport

  ..och var är det solsken och 25 grader imorgon? (ha-ha!)

  image672

  ..men ni kan skratta tillbaks åt mig som sitter instängd på jobb i princip hela morgondagen.

  Att Allsång kunde göra mig nostalgisk..

  Dansade runt med Polly i famnen (stackars katt) och sjöng med i Allsång till Sommaren är kort (stackars A) och blev nostalgisk för en stund. Det måste ha vart -01 som jag bodde hos Therése i Stockholm och sommarjobbade ett par veckor på resebyrå, vi var på Skansen på allsång när Tomas Ledin var där och sjöng just det låten. Ungefär fram tills dess var somrarna magiska och sommarlov var sann glädje, jag kan helt ärligt inte minnas att det regnade en enda dag under sommarloven när man var barn. Det var bad från bryggan sju gånger om dagen, seglarläger, skattjakt, roddturer så långt att morfar fick komma och hämta oss. Skrev vykort till kompisarna från sommarstugan och när man sen sågs i början av hösten så var alla plötsligt längre, äldre och det var nya lärare som skrev någon välkomnande text på tavlan.
  Och nu är jag redan 23, men minnena har jag kvar.

  På tapeten

  Diksussioner i media kring "utbrytargruppen" i KD som vill starta sitt eget parti med åsikter om totalförbud mot abort. Intressant ämne tycker jag, men extrema åsikter som inte tar hänsyn alls till olika omständigheter och situationer. Abort är en känslig fråga för många såklart, och för mig som aldrig har genomgått det kan jag ha tankar kring det men inte föreställa mig hur det känns att gå genom en abort och vilka tankar som finns i en i det läget. Mina tankar just nu är i alla fall delade.

  Å ena sidan tycker jag att ett liv är ett liv. Och kan tänka vidare att vem ger oss egentligen rätten att ta bort ett liv?
  Men å andra sidan, ska man föda ett barn till världen om man inte kan ge barnet vad det behöver? Ska en 13-åring behöva föda ett barn mot sin vilja? Nej. Ska en våldtagen kvinna behöva föda ett barn med våldtäktsmannen som far? (vilket ett totalförbud hade tvingat kvinnan till)- Nej definitivt inte. Det är såklart inte det vanligaste scenariot, den största frågan handlar ju om "vanliga" situationer där graviditeten inte är hos varken en 13-årig flicka eller en våldtagen flicka/kvinna.

  Överlag tycker jag där att man har rätt att bestämma över sin kropp och sitt liv.. men jag tror att om jag hade fått besked om att jag väntade barn, så hade det krävts extremt mycket för att jag skulle göra abort.

  Gnäll

  Såhär går det när jag försöker äta en diet-lunch bestående av sallad: ungefär klockan 15 så rusar jag desperat iväg och köper den flottigaste baguetten med Skagenröra och kränger i mig den. Sallad är jättegott, men är inte i min mening riktig mat - såvidare den inte är fylld med bönor, avokado och annat mättande då.
  Imorgon blir det direkt en stabil måltid så slipper jag spendera mina hårt förvärvade pengar på lunch två gånger.

  Alltså, sen har jag ytterligare ett litet problem. Jag har en aningen fobisk inställning till offentliga toaletter. Och gång på gång blir den där känslan bekräftad genom att varje sablans offentlig toalett jag går på, var det än är - till och med på tjejtoaletterna i skolan, så är det kiss på toasitsen. Likaså toaletten jag var på för en stund sedan. Jag kan omöjligt förstå varför folk ska envisas med att kissa åt alla håll och kanter.


  Tidernas bästa raggningsrepliker


  "Duu, jag är släkt med Bert Karlsson - ska vi hångla?"
  Full snubbe på Malmöfestivalen för många år sedan.

  "Tjena, fan vad snyggt tandkött du har"
  Också full snubbe försöker ragga på en väninna till mig.

  Oväntat besök

  Åh vad glad jag blev, fick precis besök av mina favoriter A och lillurven Nikki. Dom traskade hit på lunchrundan för att säga hej. Söta!

  Tisdag 11.50

  Schimpansen (Pan troglodytes) är tillsammans med bonobon de människoapor som är närmast släkt med oss människor, de delar 99,4 % av sina gener med den moderna människan. (Wikipedia).

  Coolt! Ser man på djurprogram så syns ju likheter tydligt men jag trodde inte det var så pass mycket lika gener. Vi är inte så avancerade som vi tror ;) Eller om man vill se det tvärtom.

  Åt grekisk sallad och bulle till lunch och har nu bytt från Radio Umeå (uttalas med engelskt Radio typ Rääjdijoo Umeå) till 107.0, vad det nu är för kanal. Blev för mycket när jag hade hört "Winterland" två gånger. Tittar ut och så är det strålande sol och över 20 grader varmt, men här inne sitter jag och fryser..har höjt elementet till max så jag får lite värme på mig.

  A har tänkt att vi ska skaffa träningskort på torsdag. Ha-ha. Gud vilken rolig tanke. Så länge jag jobbar heltid så kan jag skippa det där med träningskort á 328 kronor månaden. Kommer använda det kanske en ynka gång fram tills jag är ledig. Men annars, till hösten är det faktiskt en idé när jag tänker efter.. Dom har ju massor med olika alternativ på IKSU. Och jag vill gärna komma i mina två par jeans som rumpan har blivit för stor för.

  Motsättningar i köket

  När A och jag ska göra middag så kan vi utseluta följande ingredienser eftersom någon av oss (läs: A i de flesta fallen) inte gillar eller kan äta det.

  Svamp
  Broccoli
  Avokado
  Brysselkål
  Sparris
  Kronärtskocka
  Spenat
  Räkor
  Musslor
  Lax
  Krabbrackare
  Curry
  Oliver
  Vin
  Sojabiffar, quorn & liknande
  Goda ostar, tex brie, mozzarella & feta
  Många mjölkprodukter
  Lamm
  Kalv

  Jag skyller alla våra take-away middagar på ovanstående faktorer.  Tisdag 07.52

  Släääpade mig med sömniga steg till jobbet för en stund sedan och har kokat lite kaffe, jag vet inte vad jag gör för fel med den här bryggaren men den smakare värre än illa! Igår smakade den för mycket och beskt och idag är det bara vattnigt och sunkigt.

  Jag har en dagens uppmaning till alla er som har körkort. Nästan vid vartenda övergångsställe så stannar de flesta bilar och bussar visserligen snällt som de bör göra, men efter att man kommit över halva övergångsstället så börjar de köra och kör nästan över hälarna på en. Det här irriterar mig. Särskilt 1) på vintern när det är halt och folk halkar lite här och var 2) när jag är ute med hunden som kan få för sig att hoppa bakåt = livsfarligt. 3) när det gäller äldre människor som inte är så smidiga i kroppen. Det handlar om några ynka sekunder att vänta och så är problemet löst.

  Godmorgon förresten ;)

  Redo för sängen

  image667Det tog två minuter sen vart ögonen glansiga. Men jag undrar hur det fungerar med underhåll av huset? Får dom ingen hjälp med det så känns det ju lite meningslöst i längden att bygga värsta lyxhuset om det sen börjar förfalla utan att familjen får någon ekonomisk hjälp med att hålla det i skick och reparera saker.

  Idag fick vi (= Polly) en gul liten spade nerkastad på balkongen. Den där bebisen är nog en riktigt festlig en, så som det flyger drinkpinnar och spadar runtomkring henne/honom.

  Ska dricka en kvällskopp med grönt té och sen lägga mig och läsa. Eller kanske somna. Mycket troligt att det blir det sistnämnda direkt, trött i både kropp och huvud. Gonatt!


  Extreme Home Makeover

  "...Deras hus är inte längre stort nog för den nu 14-årige Aaron: hans nya rullstol tar för mycket plats för att kunna köras runt i huset där familjen bott i 20 år och han måste bäras från rum till rum. Men så kommer Ty och hans experter och ser till att det blir plats för alla."

  Love it!
  Nu ska jag sätta mig framför tv:n och grina lite.

  7.30 - 17.10

  image665
  Efter drygt nio timmar på jobb (blev strul med en sak på slutet så jag stannade 40 min extra) och för lite sömn så blir jag den gnälligaste varelsen i världen. Jag är trött, hungrig, behöver pudra näsan och orkar bara inte. Då blir jag kinkig, irriterad och vill bara gömma mig i ett rum för mig själv. Någon sa - du vänjer dig! Men jag är då nästintill säker på att det här med tidiga morgnar kommer jag aldrig vänja mig vid. Det finns A och B-människor. Jag är en B-människa. Jag har alltid varit sådan. - det är bara som du är lat. Nog för att jag kan vara bekväm av mig med vissa saker men det här med morgnarna handlar inte det minsta om lathet. Min kropp säger emot på ett helt annat sätt än för de personer som är morgonmänniskor - hur mycket jag än kämpar med att ställa om kroppen och hjärnan efter samhällets dygnsrytm.

  Kolla in B-samfundets hemsida om du känner igen dig: www.b-samfundet.se/


   


  Barnsligt pyssel


  image661
  Om ni sitter fast framför en dator och vill ha något att pyssla med så kan jag rekommendera
  Stardoll som är en härligt barnslig och lekfull sida med klippdockor i virtuellt format där man kan klä kändisar i olika outfits.

  Datorkillen (som finns i en annan stad än mig) tog nyligen över min dator för att ändra i ett program..haha. Plötsligt ser jag hur musen lever sitt eget liv och skärmen skiftar läge. Jag satt och skrattade för mig själv och fick den lite läskiga känslan av Big Brother-övervakning. Dom ringde förvisso och förvarnade mig men när dom sa att han behövde fixa lite så trodde jag att jag skulle klicka mig fram med hans instruktioner. Värsta 3000-tals tekniken enligt mina otekniska ögon.

  Nu ska jag snart hem och gå ut med vovven och laga till något ätbart. Eller så blir det en färdig micro-pasta. Det går faktiskt det med. Jag har trots allt varit uppe sedan tjugo över sex imorse!


  Norrländska ortsnamn

  Haha, livet blir så roligt som man gör det till:

  Bäverhult
  Ekorrsele
  Abborrträsk
  Raggsjön
  Blattnicksele
  Butsjöböle
  Hjoggböle
  Svallet
  Bäverträsk
  Fällan och Utifällan
  Lillkågeträsk
  Mensträsk
  Offer
  Baggböle
  Ostvik
  Sirapsbacken
  Sjöbotten
  Skäggvattnet

  Appropå norrländskt, har fått två aggressiva myggabett, hur, var och när har detta skett? Jag som är så duktig på att hålla mig inom stan..


  Proppmätt och piggare

  Det är verkligen hellugnt här idag, har kastat av mig skorna och satt på radion..rattade in någon 60-tals kanal som får fungera ett tag framöver. Åt snabblunch med Angelica och dricker nu kaffe som smakar sunk, men det är kaffe åtminstone.
  Spanar runt bland bloggar och kan läsa mig till att Sleezy-Runar och Tilde de Paula är tillsammans sedan ett tag..vad vill alla dessa kvinnor med honom?

  Delar fikarum med flera andra här, en smått begåvningshandikappad man låg och vilade när jag kom in och så började han prata lite med mig, varpå jag frågar vad han jobbar med. Flyttar cyklar svarar han. Och så fortsätter han -  så om du har cyklat hit och parkerat din cykel fel så kommer jag flytta den. Fast du har nog knappast cyklat hit.
  Haha, värsta dissen.


  Gullefjun

  I want the kanino!
  Undrar vad Nikki ochPolly hade tyckt om en kaninkompis?

  image660

  (Bild från Blocket)

  Jobbigt jobb?

  Diskuterade med en gammal vän(-inna) om yrkesval. Hon har gått en dansutbildning, make-up utbildning och nu funderar hon få att läsa någon slags event-program. Hon kan inte riktigt förstå varför jag frivilligt väljer att arbeta med problem. Jag funderade kring det, vad är det som gör att vi blivande socionomer utbildar oss i minst 3,5 år för att sedan vara omgivna av problem av olika slag? Jag ser det såhär, för mig handlar det om att problem, orättvisor och hemska saker finns oavsett hur man förhåller sig till det, då väljer jag att "ta det till min verklighet" - iaf min yrkesverklighet och försöka göra något åt det. Jag har svårt för att bara stå och se på saker, vill gärna påverka och förändra och då känns det som att det är rätt plats och yrke att göra det.
  Samtidigt har jag förståelse för att alla inte vill göra andras problem till sin verklighet och vardag, jag kan ju själv känna vissa saker jag inte orkar ta till mig och situationer och ämnen inom socionom-yrket som jag inte hade kunnat tänka mig att arbeta med. Men det är intressant, hur så många väljer att faktiskt jobba med "jobbiga" saker.. om man ser på antagningsstatistik är det ofantligt många som söker till socionomprogrammet och till exempel psykologprogrammet.

  Era tankar kring det hela är varmt välkomna. Hur ser ni på det som arbetar inom socialt arbete, och ni som aldrig hade kunnat tänka er det?

  Redan morgon

  Klockan ringde 6.20, rosta bröd, koka tévatten, ut med hund, in med hund, lite smink,  borsta håret, borsta tänderna...och plötsligt är klockan 7.15 och jag MÅSTE gå. Nu sitter jag här i lugnan ro och kan andas ut lite, grus i ögonen och en halv pappmugg med ljummet kaffe som Angelooni skänkte till mig. Måndagar är vad dom är, aldrig att jag vart pigg och klarvaken en måndag förmiddag. Helgen vänder upp och ner på allt efter att man fått lite rutin på dagarna. Gääääsp..ska ta och göra lite nytta nu!

  Sov-time

  Justice är alltid lika spännande..sitter som på nålar när man får höra domen och sen när man får se vad som egentligen hände. Se det nästa söndag klockan 22.00!

  Nu är det hög tid för mig att sova, godnatt alla där ute!


  image659

  Dagens avdankade humor

  Jag: Vill du ha en macka?
  A: Nä, jag har köpt en glass..
  Jag: För det är ju verkligen samma sak?!
  A: Nästan..
  Jag: Vaddå, är det en Sandwich du köpt eller?

  (hoho-haha!)

  Miss Duktig

  Vad jag har vart duktig idag! Med bakfylla har följande genomförts:

  ♦ Diskat en stordisk
  ♦ Tvättat fyra maskiner
  ♦ Skrivit ett konstruktivt klagomail till vår hyresvärd angående tvättstugan
  ♦ Handlat och tillagat stor frukost
  ♦ Varit ute med doggy två gånger
  ♦ Dammsugit åtminstone halva lägenheten

  Men nu orkar jag inte mer. Inväntar Justice sen ska jag sooooova så gott.

  The cool cat

  Polly (katten) ligger ute på balkongen och chillar. Plötsligt får hon en drinkpinne i huvudet av en bebis som leker på våningen ovanför, Polly tittar aningen förbryllat uppåt undrandes var tusan den kom ifrån. Tur att hon har så mycket fluff som skyddar mot fallande saker.

  Störigaste flasköppnaren


  Mmmm..beeeer...muhahahaa..yes oh yes wohoooo!
  ..vrålar A:s älskade Homer-makapär när man öppnar en flaska.

  image657

  Hålla mig vaken

  Jag struttar omkring och håller mig sysselsatt genom diskning och rensning av garderoben, går jag och lägger mig nu kommer jag snarka tills ikväll och på så vis missa min tvättid...och jag behöver den extra mycket så det går inte för sig. Var gång jag rensar garderoben så dyker det upp ett antal tröjor och toppar som har fövandlats till formlösa saker och inte förtjänar en plats på en galge, så de åker ut till "myshyllan". Grejen är den bara att jag behöver inte så jäkla många myskläder. Myrorna nästa!

  Bakis och skakis

  På skakiga ben gick jag ut med Nikki, satte mig i solen på en gräskulle och släppte henne lös så hon fick nosa runt lite. Blev sen inspirerad till att äta äggröra av Evelina så jag gick till affären och plockade på mig allt nödvändigt för en ordentlig bakis-frukost. Det blev äggröra, bacon, baked beans, rostbröd med aprikosmarmelad och té till det. Underbar måltid en dag som den här!
  Lyxade till det med en När & Fjärran och Skrap-Bingo också, det är lagom underhållning på min nivå idag.. och så Justice ikväll.

  Kikade på schemat när A och jag skulle kunna åka iväg på en weekend men det ser illa ut. Skulle vi åka lördag morgon och köra låt säga 20 mil så har vi halva lördagen och halva söndagen på oss bara. Känns kanske inte helt värt att lägga ner en massa pengar på ett dygn?! Ett annat alternativ är att spara allt vad vi kan nu och försöka komma iväg till ngt spännande (exempelvis New York) till hösten/vintern.

  Söndag

  image656

  Idag hade jag helst gjort som Polly och krupit in i ett litet hus och bara legat där. Men Nikki måste ut, jag har tvättid och det behöver dessutom städas här. Vaknade flera gånger under natten och mådde illa, nu är det mest huvudet som värker och kroppen känns seg. Stackars mig.

  Lördag kväll

  AJ! Har så jädrans ont i huvudet nu. Mådde bra fram tills att vi började gå in till stan, då kom det som att någon slog mig i huvudet med en hammare. Satt sen på Trädgården och lyssnade till hårdrock en stund vilket inte gjorde det bättre. Men kvällen har vart bra, kul med förfest..det är ofta dom som är det bästa.Vi lurade Jocke (bild 2) att äta dessa ostbågarna (moahahaa):

   
    

  Jag och A, raggarbilar på g, och het frisörssalong.

  Nu känner jag ett stort urge efter Daimtårta.. diet får det bli under vardagarna! Tjiiiingeling!