Modeller

I helgen har jag Top Model maraton, precis lagom krävande för hjärnan.  Är på säsong 8 så jag ska inte avslöja för mycket om det är någon som inte hunnit dit. Jag kan iaf berätta att det är två "plus-size" modeller med, vilket jag tycker är skitbra.. jag är verkligen för fler normalviktiga modeller, men man är ovan vid det..det sticker nästan till i ögonen lite när man ser en plus-size modell bland alla de supersmala, just för att det är det enda ögat är van vid.

En australiensisk tjej som blev upptäckt genom ett liknande program vad jag förstått är Gemma Ward med sitt dockansikte, grymt söt!

image42




Sminkborsterengöring

Hur ofta tvättar ni era sminkborstar, och med vad?
När jag ändå är igång och tvättar kläder tänkte jag ta en "borst-tvätt" med och blev nyfiken på hur ni andra gör..!

image41

Sleeping beauty

Jag tycker det är sorgligt när hundar kläs i små skor som dom knappt kan gå i och liknande situationer där dom inte tillåts vara djur. Men, behöver en hund ett täcke - så varför inte ett snyggt? Detsamma säger jag om hundens sovplats. Jag är fullt medveten om att en hund troligen inte bryr sig ett jäkla dugg om den sover på en skön gammal filt eller en fancy designbädd för flera tusan, men den här är ju bara så himla söt: (och dyr!)

image40

Heavy fredag

Haha, jag måste börja med att berätta vad A. fick beskåda häromdagen - han tittar ut genom fönstret och får se ett par stå och bråka och skrika på varandra, varpå tjejen tar en påse tunnbröd (antar att dom var på väg hem från affären) och slår i huvet på honom så bröden flyger runt omkring dom! Trist läge att det inte var en hård limpa hon hade köpt istället, det hade tveklöst gett mer effekt åt dramatiken..

..och hör och häpna: imorse klev jag upp 6.35. Vaknade och trodde det var mitt i natten, tänkte gå en snabbis på toa och sen sova ett par sköna timmar till, men tji fick jag. Klockan var morgon och Nikki stod och gnydde och ville ut. Jag låg i ungefär 10 minuter i valet och kvalet om min kropp verkligen orkade med denna hårda verklighet, och så fick det bli..gick ut med Nikki (i sömnen i princip) och gjorde mig iordning. FYRA timmars föreläsning i skolan, sedan film och diskussion kring filmen. Börjar komma in i psykologi-tänket mer nu..det är riktigt intressant och gött att med att ämne som man kan flumma på i.. Juridiken var riktigt kul, men jag tror att flummet är mer my cup of tea i det långa loppet. Eller, en blandning..struktur och rätt och fel behövs ju det med.

När jag kom hem efter skolan överraskade A. mig med Hello-Kitty-mysstrumpor som låg på datorn och väntade på mig (säger en del om mitt databeroende eller? att det är den han ser som det första jag går till när jag kommer hem). I alla fall, så var det väldigt gulligt av honom, han hade dessutom bokat biobiljetter åt oss för ikväll. Bion blir dock en annan kväll, idag var det enda jag verkligen kände för att vara hemma, se på nya avsnitt av Top Model- "tyyyyyra mail" och äta godis.

Avslutar med ett stort GRATTIS till Lena som fyller år idag! Hurra hurra!

Tentaväntan

Hur ska man kunna fokusera på den nya kursen när man sitter och väntar på tentaresultat? Pratade om det här med tentan igår och det var inte bara jag som kände det att man gjort sitt bästa, så har man inte fixat denna - varför skulle omtentan då gå bättre..? = det är bara att kasta in handduken vad det gäller pluggandet och öppna en ny korvmojj på stan! Ungefär så känns det.

Blev så grymt sugen på att åka till Köpenhamn häromdagen, men kom sedan på att jag numera bor över 100 mil från Kphmn, får företa mig dit i sommar när vi ändå är nere i Skåne. För er som inte har bott i Skåne så kan jag förklara att Köpenhamn är skåningarnas huvudstad.. och en av de allra mysigaste städerna på våren / sommaren!
..Får hoppa på färjan och bege mig till Vasa istället, men jag har en känsla av att det inte är riktigt samma sak? (Rätta mig om jag har fel..)

Får snart ta och starta dagen och planerna är:
♦ Hämta ut paket på Posten från H&M, hoppashoppas jackan ska passa!
♦ Gå till skolan och hämta nåra böcker sen LÄSA!
♦ Skicka påskkort till min söta farmor
♦ Ikväll ska vi på kalas och äta tårta
♦ Om jag hinner..: rensa i garderoben! Ut med det gamla sletna och in med det nya!!

Vackraste låten & Grey´s Anatomy

TEMA: GRÅT

..Lyssnar om och om på denna fina låten:
http://www.youtube.com/watch?v=i6BOmHiaI64

Grey´s Anatomy ikväll och såklart missar jag icke det. Blir fullständigt tårögd och snörvlig så fort det handlar om Izzie och Denny, varför skulle han dö? Så himla sorgligt på slutet idag..buhuu.. Lite väl typiskt dock att hon skulle få den där checken på hur många miljoner som helst..

image39



ps. (forever21.com)

..Är det någon som har beställt från forever21.com som skulle vilja säga några ord om hur det är med fraktkostnad, leveranstid och hur storlekarna är hos dem?
Merciii...

La familia

Har varit svimfärdigt trött idag med, dom här tidiga morgnarna och mastodont-schema tar kål på mig. Buhää. Dom ska liksom trycka ihop ALLT på 5 poäng, vilket är lite abusrt när det gäller ett så brett ämne som psykologi.
Well well.. är väl lite vårtrötthet som spelar in med.

Fick besök av Jenni-Lee i eftermiddags, varpå Thompa kom sen också. Drog med dom till vårt favorithak och åt underbart god thai-mat. Är proppmätt och nöjd, nu fattas bara en kopp kaffe sen är det bok & tv som gäller hela kvällen.

J, T & A

image36


..och mad-rabbit Vicke. Sötaste kaninen.

image37

Clownsko - innesko?

Varför säljer dom glittriga clownskor på have2have?

image35



Operation: freaking-morrnar

Jag kämpar för att inte stänga ögonen och lägga mig ner och viiiila en stund.. Har lovat mig själv och även A. att inte sova i eftermiddag. Vilket har blivit en vana för mig när jag vart uppe tidigt; sover ett par sköna timmar på eftermiddagen och sen är det stört-omöjligt att somna på kvällen såklart..som inatt låg jag vaken till 3- halv 4 och vände och vred på mig, sen vart det för varmt, för kallt, obehaglig kudde, allt var fel för att jag inte var sömnig och såklart känner man sig något stressad när man ska upp klockan 7.
Var ute med Nikko-vovven nyss och det här vädret är INGET BRA hundväder! Det är slaskigt överallt och Nikki blir kolsvart om mage och tassar efter ett par sekunder. Bara idag har hon fått duscha redan tre gånger och golvet är täckt av grus trots att vi är så noggranna med att duscha henne.
Jag är ju verkligen ingen sån där vår-galning, men idag när vi satt och lunchade utanför skolan var det grymt skönt får jag erkänna, solen riktigt brände på och det var alldeles vindstilla - blundade och tänkte mig för en sekund att jag låg på beachen i något exotiskt land med utsikt över turkost vatten istället för en istäckt damm.

Upptäckte den här låten för ett par dagar sedan och me like!
http://www.youtube.com/watch?v=uzA0nG_PurQ
Vad tycker du?

Får passa på med ett boktips också när jag ändå är igång. Linas kvällsbok 1 & 2. Såg att den hade fått bra kritik men hade inte särskilt höga förväntningar och trodde mest att jag skulle läsa 2 sidor för att sedan inse att den var nog inte så kul om man är över 15 bast, men den var skitbra! Roligt skriven och jag blev helt inne i den och färdades tillbaks till högstadiet och första året på gymnasiet och minnen från "mitt" internat!
läs den! Visst går den på bio nu med? Måste tvinga med ngn isåfall..fast böckerna är alltid bäst.

image34

Just det, var på stan en sväng tidigare.. köpte en klädvårdsrulle som det så fint heter, och det var allt! Är helt fast i nätshoppingträsket insåg jag när vi traskade runt där bland butiker och klädhängare. Varför gå runt där och svettas och kränga av och på kläder när man kan sitta hemma bekvämt i en fåtölj och klicka hem massa fint? Och sen prova i lugn och ro hemma? Det är väl en sak om man har extremt mycket ledig tid, då är shopping ett fint tidsfördriv men nuförtiden blir jag mest stressad av att springa runt och fram och tillbaks på stan.

Dags för middag snart, ska göra en riktig go-middag med lax och sen hälla i mig ett par koppar kaffe till och INTE SOMNA!

Sömniga måndag

Imorse började vi ny kurs, observera imorse.. Kunde verkligen inte somna inatt så jag sov ett par timmar för lite och var dödstrött halva dagen. Men det funkade någonlunda. Vi fick en del info om kursen och sen såg vi på en rätt komisk film "Psalmer i köket"..lite lagom smidigt försvann ljudet när det var kanske 10 minuter kvar, efter rasten så hade en av lärarna sprungit iväg med filmen och den andra fick berätta hur den slutade.
Vi har nya grupper nu och till min glädje kom jag med några av mina favourites!
..Totalt däckade när jag kom hem, sängen är the place to be en måndag eftermiddag när man vart uppe sedan före 8 på morgonen, och man dessutom förlorat en timme dagen före. Sitter och funderar intensivt på om jag ska orka gå till Ica för att handla lite gott till ikväll, får nog bli så!

Dagens engelska

Varför säger man följande:? "He´s a male model"
I samma stund som man säger han är det väl ganska uppenbart att det handlar om en "male"?!

Little Miss Sunshine

Haha, såg nyss Little Miss Sunshine. Om du någon dag känner att din familj är speciell eller udda - se den här filmen och dom kommer framstå som helt normala!
Charmig & rolig film med riktigt bra rollprestationer.

image33


Finn ett fel

Var på Ica nyligen och utanför fanns en stooor reklamaffisch med någon fruktig shot.. halvtittade på den och stannade till lite.. "Ananas, passionsfrukt och majs"... MAJS? Ok, med mango eller vad som helst i princip i fruktväg, men grönsaker... låter hur snuskigt som helst. Varför ska man stoppa i majs i en frukdryck? Jag som är en sann juice-fantast kan då inte förstå det någonstans..

image32

Whatta f...

Jag borde anat detta! Under tiden jag lidit av beslutsångest och funderat på vilken färg jag skulle välja så har den LILA tagit slut i min storlek!!! Bara för det vill jag endast och enbart ha den liiila!

Tentan, gruppen, helgen

Tentan. Börjar med att berätta att tentan är nu GJORD och det känns grymt skönt, men jag kommer då inte kunna slappna av förrens resultaten kommer. Det kändes inte som det gick helt åt skogen, men heller inte som att jag satte alla rätt. Hursomhelst, får jag bara G så blir jag GLAD och kan gå vidare i livet ;) Får jag inte G kommer jag allvarligt fundera på om jag verkligen ska fortsätta läsa och istället söka något skitjobb och inse att det är där jag hör hemma om jag inte ens fixar att få 50 % rätt på en tenta..

Gruppen. Vi träffades med gruppen efter tentan igår och firade med middag, kommer verkligen sakna den här gruppen - gillar varenda en och hur ofta är det så i en grupp? Plus att vi som grupp har funkat riktigt bra! Så tack för dom här 10 veckorna!!!
Restaurangen vi åt på är jag dock ganska sur på idag, drack ett glas vin där och sedan en öl på nästa ställe - och av enbart det mådde jag illa hela natten och hela dagen idag! Det är INTE normalt att må så dåligt av så lite alkohol så det måste vart ngt gammalt vin eller jag vet inte vad..

Helgen...Saken löste sig i alla fall med att jag drack drinkar och en Aquatini hos Åsa sen som hade födelsedagskalas med go-tårta och trevligt folk! Mars är helt tokigt vad folk fyller år, men kul, kalas is nice!
Imorrn orkar jag inte mer..jag trodde jag skulle palla fest men efter dagens illamående så vill jag bara mysa hemma, se på film och få lite ordning på lägenheten, här är så grymt stökigt och skitigt efter tentaveckan då jag inte lyfte ett enda städfinger.

Oh, just det - fick ett bonsaiträd (som jag som sagt önskat mig hela mitt liv) av älsklingen igår,
foto kommer! Det är jättesött och står nu i fönstret och väntar på att jag ska vattna det. Polly verkar dessvärre gilla det lite för mycket och jag funderar på hur jag ska hålla henne borta från att bita sönder det.. Any ideas?










Nu blev det ännu svårare..

Jag har sån beslutsångest, pengarna har ju kommit nu & en av dessa ska troligen beställas: men frågan är om det ska bli en lila, grön eller orange?

184631-30

Den svarta finns inne nu med och gör ju inte saken lättare, fast svart känns väldigt icke-vårigt iofs, så den kanske går bort trots allt..

image31

Våra doodles

Goos-doodle och Snooz-doodle solar i vardagsrummet

184631-28


Goos-doodle på språng i skogen

184631-29

Packning för den stora dagen

184631-27

= ca 10 kilo böcker och anteckningar och den billigaste miniräknaren jag kunde hitta
+
..ett par tunnbrödrullar (gillade tunnbröd även som skåning)
..en styck låglaktos Risifrutti
..massa Cola
..vatten!
..en minikladdkaka (den får mig nästan, men bara nästan att se fram emot imorgon)
..frukt i form av banan och clementiner


Det blir visst aldrig som man tänkt sig...

Jag hade en bild av hur min tentavecka skulle se ut. Jag skulle stiga upp varje morgon vid sådär 8-tiden och äta en närorik och fräsch frukost, varpå jag skulle skutta in i duschen och ta en uppfriskande dusch. Jag skulle en stund senare sätta mig vid mitt välorganiserade skrivbord iklädd en strikt skjorta, håret i en stram tofs och de designade läsglasögonen skulle såklart sitta på näsan (dom där som inte finns överhuvudtaget). I bakgrunden skulle lite klassisk (pedagogiskt och harmoniskt) musik spelas och jag skulle sitta djupt försjunken i mina böcker och anteckningar bortsett från ett par korta pauser då jag knaprade på en liten frukt eller gick till biblioteket för att fördjupa mig i något. Dagen före tentan (läs: imorgon) skulle jag vara så klar över allting att jag kunde ta en dag ledigt och vila upp mig efter mitt intensiva pluggande men en skön spa-dag eller liknande.

Visst lät det där bra!?

...Istället har den senaste veckan sett ut ungefär så här: Jag har sovit alldeles för mycket av dygnet, men det är ju så förbaskat skönt när man inte har tider att passa! Sen har jag gått till skolan lite grann, där har det mest blivit fika och snicksnack. Annars har jag halvlegat i soffan med en burk Cola i ena handen och läst och organiserat en del. Sen har jag upptäckt att det vart något vääldigt spännande program på TV som jag bara MÅSTE se, och sen har det plötsligt varit kväll!

Som det kan gå...

..det enklaste sättet är att döda dem allihopa

Shit vad sur jag blir, sitter och hör med ena örat på nyheterna hur någon gubbe, med lite andra ord, säger att han tycker att man bör avliva varenda hund som visar minsta tecken till aggressivitet..och "ta det säkra före det osäkra", detta verkar vara något vår nuvarande kära regering stöttar.
Sådan sjuk syn på djur man har då..i de flesta fall handlar det om ÄGARNA inte om hunden, och så ska djuret straffas med livet för det. Det är väl snarare ägarna som skall "tas bort" isåfall?!
Det finns så många bevis på hundar som har förändrats med hjälp från erfarna hundkunniga människor och eller byte av ägare.. men nej, låt oss avliva dom helt enkelt, utan att ens försöka förändra situationen. Trodde verkligen Sverige var längre kommet än att ha en sådan attityd.. herregud!
Visst jag fattar också att det är allvarligt om en hund har försökt göra utfall mot ett barn tex, det är inget att ta lätt på - men det finns lösningar på vägen mot avlivning.
Det är sjukt hur vi människor värdesätter oss så mycket högre än djuren...

Äckel-väder

Jag hade fikabesök i förmiddags och det var trevligt, vi hade seminarium sedan - och det var mindre trevligt. Efter det sjönk mitt humör totalt, det spänner och gör ont i hela vänstra sidan av munnen och blir knappast bättre..till följd av den jäkla tanden har jag fått ont i huvudet nu med. Och VÄDRET? Det är blaskigt, skitigt och blött.. Jag får snöblask innanför skorna och det droppar stora tunga droppar ner i huvudet på mig vart jag än går. Jag älskar vår doggie väldigt mycket, men ibland hade det varit skönt om hon kunde gå på kattlådan. När jag sen vill ringa och vidareförmedla mitt kvidande till folk, så är ingen hemma!
Ska nu ta mitt gnäll till köket och värma min snabbmat a la ICA:s moussaka i micron!

Advokater & visdomständer

Idag har jag tagit pluggandet till nya nivåer som innefattar TV-tittande! Det är ju rättsvetenskap vi läser, så vad kan inte bli bättre då än kanal 5:s nya serie Justice!

184631-26

Samma producent (?) som till CSI så ni kan tänka er i vilken stil den är.. perfekt för en söndagskväll alltså. Har alltid varit lite svag för advokat-serier dessutom.

♦♦♦

Har en irriterande visdomstand som bestämmer sig för att växa, eller vad den sysslar med, lite då och då. Det gör ont och jag måste gurgla en äcklig sörja som tandläkaren skrivit ut... Kan inte tanden bara bli färdig med sitt växande och lämna mig i fred! Eller ska man kanske dra ut den? (Oh no!) En del gör väl det?

Vem är då den här Mary-o?

Maria är en blond brutta, nyligen 23 år fyllda,
Hon..
..ska bli ekoexpert
..är vegetarian men har suktande drömmar efter grillad kyckling
..gillar män i speedos, med undantag för string-Emil och David Hasselhoff
..MEN har en skiva av honom i sitt cd-ställ!
..har en hund som heter Phoumpen, som hon tagit från Tin-Tin
..dom liknar varandra rätt mycket
..går till frisören hos Suzette & Anette
..men är även en riktig hejare på att klippa andra, med hjälp av kökssaxen och en toastol
..har skaffat sig en ryggsäck, i början med viss motvilja
..snart kommer hon troligen ha blivit så pass hjärntvättad av LTH att hon byter ut den mot en turkos
..gillar le France och brukar gå med basker och en baguette i sin bag på stan!

Ett särskilt meddelande till Maria

GRATTIS MARY-O!!!!!

..bättre 40 minuter för sent än aldrig.
En stor kram till Mary som har den bästa humorn och gör den godaste fläderblomssaften!
En tårta bara till dig:

184631-25

Jäkla tvättstuga!

Man har TRE ynka timmar på sig, att tvätta och torka allt. Det hade kanske funkat om man hade ett grymt torkskåp, men vi har ett uruselt torkrum. Så efter dessa tre timmarna får man släpa upp alla halvblöta kläder till lägenheten och hänga upp dom på ett vingligt torkställ, köpt på Rusta för 59 kronor. Sen får dom hänga där i typ ett dygn.

Jag beställde lite saker från H&M, shopping får mig alltid på så bra humör. Och särskilt nätshopping, det är ju helt fantastiskt bra med nätshopping, att jag inte tänkt på det tidigare (inte i dagens omfattning i alla fall). Slippa KÖER, provrum, trängas bland människor.. bara sitta hemma med en kopp kaffe i ena handen och klicka sig fram. Perfekt! Fick för 907 kr följande: en vårjacka, två toppar, en tunika, ett linne och ett par solglasögon.
Skorna från asos/nelly kom förrresten häromdagen och passade perfekt, men dom känns lite plastigare än vad jag trodde att dom skulle vara = det spred sig en suspekt doft i hallen när jag öppnade paketet.

Vi åt nyss en tidig middag som min kära A. tillagade. Biffar, potatis, brunsås, stekta champinjoner och sallad. Mycket gott! Dagens middagstips alltså :)


Dagens to-do lista är följande:
♦ Plugga lagom mycket
♦ Laga paljettkoftan (kläder med paljetter är riskfyllt, schlagerklänningen jag nyligen köpte höll inte så värst bra heller)
♦ Duscha varmt och göra en ordentlig hårinpackning

Det är ungefär vad jag kommer hinna eftersom klockan redan är snart 17.. tokigt vad tiden går. Jag tror det är lurendrejeri att ett dygn har 24 timmar, det känns verkligen inte så...

Lördag

Åh vad skönt med helg! Inte för att jag har tid att göra något särskilt spännande, men det var underbart skönt att sova till 12 "imorse". Igår kväll var Nikki och jag på äventyr till Angie-pangie och Taiga-hunden och åt chippe och dippe och somnade nästan i den stora och mjuuuka soffan.  

Nakenfisen Angelica:
http://monchichi.blogg.se




 Dessförinnan jobbade och slet jag hela dagen, känner hur tålamodet blir allt
mindre och mindre för människor som är otrevliga och snäsiga. För mig som inte har
så bra tålamod är det verkligen en prövning! Väktaren som kom in igår undrade vad
jag pluggade till och vi kom fram till att det nuvarande jobbet är en väldigt bra
övning inför socionomyrket ;)

När jag sedan kom hem och öppnade ytterdörren bestämmer sig Polly för att dra, så hon kutar upp två trappor och det är kolsvart i trappen och "lampknapparna" lyser ju inte så jag springer runt i mörkret och försöker få tag på kattrackaren. Får nog ta och ge mig ut med henne i koppel någondag..

Nu kallar tvätten, men I´ll be back!


Jag = vilka kändisar?

image21

Peppa mig..!

Vad tusan har jag gjort istället för att plugga de senaste tre dagarna? Jo, jag har jobbat, jag har vart på stan, födelsedagsfirat ( GRATTIS JENNI!), läst, sovit, rensat papper, sett på TV, ätit plättar, suttit och fjantat mig vid datorn.. jag har gjort allt förutom att plugga. Nu ska det bli ändring på det, med start för en timme sedan (har bara en pytte-paus nu). Fram tills 21.00 är det gamla tentor som gäller sen Grey´s Anatomy och kl. 22.00 återgå till pluggandet. Hade behövt en mycket argsint militär som stod och vaktade och pushade mig egentligen!

Polly von Pop

Den här bilden på Polly är så härlig! En höstdag på stranden i Trelleborg:


184631-20

Oseriösa jag

Märks det att jag försöker smita från pluggandet idag eller vad? Detta är ungefär mitt sjuttionde inlägg bara idag, haha. Men jag har ingen motivation. Fast jag organiserade faktiskt papperna! Och samtidigt hittade jag massor med receptblad som jag tagit på Ica och var tvungen att sätta dom i en receptpärm.
Egentligen, när jag tänker efter så finns det ju inte så mycket att plugga. Bara jag lär mig dom sakerna jag är osäker på (tex BODELNING), sen är det ju inte så att man kan sitta och läsa in lagboken. Väldigt bra resonemang av mig! Med den inställningen är jag ledig 1½ vecka framöver ;)!!

A. gjorde ett supergod korvgryta till middag. Det godaste när det kommer till korv. Receptet är baserat på ViktVäktarnas och så har vi gjort några små ändringar (tex att inte ta "light-falukorv"). Ska se om jag inte kan hitta receptet så jag kan lägga ut det här..
..Nähä det gick inge bra, men den innehåller i alla fall följande ingredienser: falukorv, purjolök, kikärter, krossade tomater, chilisås, squash, rosmarin, vitlök, lök, lite margarin och salt & peppar.

Desperate Houswives ikväll! Och imorgon..vad händer då? Jo Grey´s Anatomy kör igång igen! Weei. Meen..kom precis på att det alldeles säkert är kl.21.00 då även Top Model är. Det är väl typiskt!! Det är 7 dagar i veckan och så ska två av "mina" program gå samtidigt såklart..

Appropå inget, vill ha en marinblå väska! Where to find?

Disktime nu och sen är jag portad från datorn resten av kvällen. Så ett mycket dramatiskt farvääl från mig.


Gnäll, gnäll

Nu måste jag få gnälla lite. När man är på affären och det är kö bakom en, visst lägger man en pinne på bandet efter sina saker?? Folk gör inte detta särskilt ofta, och det gör mig irriterad. Så min nya taktik är att slänga på mina saker direkt efter så får dom tryckas ihop med sakerna före..moahaha.

Dagen började inte så bra (läs tidigare inlägg) och sen har jag känt mig allmänt trött och seg. Handledningstiden tyckte jag inte gav särskilt mycket, läraren satt mest och sa invecklade ord och jag tänkte på min halvätna macka som jag inte hann äta klart tills mötet började.. Vi pratade sen med en kvinna på universitet om fältstudierna och fick lite info. Är fortfarande väldigt splittrad kring det. Vad vill jag? Mycket bra fråga..

Bah..hade velat sova en stund, men det hinner jag inte. Måste sätta igång och organisera bland alla papper, som ska sättas in i mina två nya pärmar!

ps. Det verkar inte som jag kommer bli blind!  Halleluja!

Vapen i sminkväskan


Jag skulle plocka ögonbrynen och petade den vassa pincetten rakt i ögat - jag kommer bli BLIND! :(
Håll nu tummarna för mig att jag inte ska få några allvarliga och bestående men!

Näää, jag är inte sann! I mitt allmänt skärrade tillstånd lyckas jag fem minuter senare även sätta puderborsten i samma öga. Snart bryter jag ihop, buhu! Får nog snällt be A om att bege sig till Apoteket och införskaffa ögondroppar medans jag är i skolan..

Morgonkaffe & tentanerver

Tisdag 10.41
Sitter här med min kaffekopp och fryser. Ute ser det ut att vara riktigt varmt iaf. Minns knappt hur Umeå ser ut utan snö, det blir som en helt annan stad.

Tentanervositeten börjar smyga sig på, som sagt vår första skriftliga salstenta och det känns såklart lite läskigt. Så nu måste jag verkligen sätta igång och plugga. Idag har vi handledningsmöte (har inte kommit på några intelligenta frågor ännu..), men det känns alldeles för tidigt, hade velat ha mer tid att gå igenom saker och ting innan.. Fast visst, med tanke på att vi har ca 5 min per person spelar det ingen större roll. Sen ska jag lägga upp en "studieplan" för hur jag ska läsa fram tills tentan! Sen vet vi ju alla hur duktig jag är på att hålla dom där egengjorda schemana men det känns som en bra början iaf.. (+ att man myglar bort lite faktisk pluggtid:)
Läste tenta-infon igår och till min fasa står där att vi kan ha miniräknare med oss! Miniräknare = matematik och dom kommer sääkerligen klämma in någon galen matematisk fråga i det hela. DET gör mig knappast mindre nervös..

På G igen..!

Efter många om och men fungerar mitt internet igen, jag = glad! Tänkte bjuda på två parfymtips nu när jag ändå är på så bra humör...

A fick hem ett prov på en riktigt GOD & FRÄSCH parfym häromdagen, den perfekta presenten till pojkvän, bror, kusin etc, Gant Liquid:

184631-19


...och jag önskar mig en flaska av Dolce & Gabbanas The One som luktar fantastiskt gott:

184631-18


Nu är det nattdags för mig, ska upp tidigt imorrn och fundera ut några smarta frågor till vår handledningstid!

Prison Break i verklighet och på TV idag

Ikväll är jag riktigt förbannad. Att det jädrans internet aldrig kan fungera. Antingen så är det problem på A:s dator eller på min....idag såklart på min. Har varit på jobbet i över 9 timmar, kommer hem och vill sitta lite framför min kära dator...men då fungerar inte internet - vilket gör envisa mig krigslysten och jag spenderar en timme med att försöka laga den sablans anslutningen + att mitt humör nu är ganska risigt. Är rätt trött dessutom.

Rymlingar har vart i farten här i Umeå idag. Fick uppleva lite äventyr när polisen kom till jobbet och letade efter dom. Som tur var greps den sista en liten stund efter det. Jag fattar inte hur det kan vara så lätt för tre snubbar att sticka iväg från en anstalt? Fast det är klart, se på Prison Break - dom var 7 (eller var det 8) som lyckades ta sig förbi den massiva bevakningen ;) Skämt åsido, polisen är duktiga som fick tag på dom idag så snabbt!

För övrigt var det rätt lugnt på jobbet så jag hade några minuter över för att beställa ett par supersöta ballerinas från Asos/Nelly:

184631-17

Hoppas, hoppas att dom ska passa. Ligger mellan två storlekar och det beror helt på vad det är för sko, märke, material osv vad jag har för storlek av det ena och det andra.

Nu har A fixat en omellett så jag ska avnjuta den (?) och sen lägga mig raklång på soffan och se på tv. Ha en skön kväll!

Schlagerparty och tomma ölburkar

Ska försöka författa några halvvettiga rader, huvet är inte riktigt med idag trots att jag har sovit halva dagen, minst! Annars mår jag förhållandevis bra och gårdagskvällen var riktigt kul, främst tack till alla trevliga människor som kom! MEN, ni förstår att jag inte är helt nöjd med The Ark som vinnare av Melodifestivalen..! Dom är roliga och låten är helt Ok, men MÅNS skulle vunnit!
Vi körde vår egen lilla melodifestivalen sen med hjälp av Sing Star.. haha, det var riktigt kul & somliga var grymma på det där.. Jag och sång = komik men jag vrålade på rätt bra iaf. Jäkla drinkar ;)
Nä, bara dom här små raderna har tagit överdrivet lång tid att skriva så jag lägger nog ner för idag och tar ett varmt bad (blir grannarna sura om man tappar upp ett bad vid denna tiden?) och går sen och lägger mig.
Såå, tack för igår alla söta gäster, och till er andra: bilder kommer senare :)


Jag hjärta choklad

För alla chokladälskare så har jag ett hett tips! Köpte dom här igår och dom är gudomligt goda! (och dyra). Plus för förpackningen i strut med som ger en lite gammaldags och lite exlusiv känsla. Finns i massor med smaker dessutom! (Och nej, jag är inte anställd av tillverkarna för att göra reklam, dom är verkligen goda :)

184631-16

Morgongos & ett liv utan mascara

Godmorgon!

Vaknade rätt tidigt idag så gav mig tid till att ligga kvar i sängen och gosa med mitt gosedjur Nitto. Hon hoppar upp i sängen sen kan hon ligga och bli kliad på magen hur länge som helst.. Nu under vintern har hon så otroligt tjock päls så man kan riktigt snosa in sig i hennes päls och somna så typ.

Bild från ett annat gostillfälle, halvvaken matte och vovve (mycket viktigt sysselsättning hemma hos oss:)
184631-15


Lite kort om ett fasansfullt I-landsproblem. Jag var irriterad i mitt ena öga ett par dagar och ville därmed inte använda smink på ögonen. Inte för att jag sminkar mig så värst mycket normalt sett, men när jag igår tog på mig mascara för första gången på flera dagar kände jag mig verkligen som en hel människa igen. Att en så liten sak kan göra så stor skillnad..

Idag, idag.. ska jag hinna med mycket!
Dagens to-do lista ser ut enligt följande:

STÄDA 84 kvadratmeter lägenhet
Fixa naglarna så gott det går, har bara rätt kassa nagelfilar (kom ihåg: köpa ny!)
Tjata på A. så att han ordnar med musiken, tror det är bäst att jag först skriver en lista på önskvärda låtar..
Hitta drinkrecept, kan jag faktiskt ta tag i nu när jag väl sitter här..
Provsmaka drinkarna, sen är det bara att njuta av kvällen och ha kul och såååklart.. MELODIFESTIVALEN le finale!!




Stand up comedy och fredag kväll

Såå grymt söt: lyssna, njut och framförallt SE :)
http://www.youtube.com/watch?v=H3uEuUVk4lE&mode=related&search=

Idag är är det blaskigt, blött och varmt. Är vintern redan slut? Är nästan lite besviken faktiskt. Och USCH för parkeringsplatsen..fick trippa fram mellan vattenpölarna för att mina skor inte skulle bli skitiga!
Har ni tänkt på det här med parkeringsplatser hur folk blir som vilda, när dom sitter där i tryggheten i sina bilar så kan man trängas, tuta och vara allmänt aggressiv..för en gångs skull. Haha. Det är rätt komiskt faktiskt. Även jag blev riktigt förbannad igår när vi var vid Coop och står i "parkeringskö" och så kommer en gubbstrutt i sin lilla bil och racar före och tar VÅR plats.. Arghh! Då kastade jag mig över tutan och tryckte till den ordentligt. Grrr.

Hinner inte skriva mycket mer nu, ska börja fixa mig inför stand up comedyn ikväll! Ska bli riktigt skoj! Återkommer senare...! Funderar på om jag ska festa till det med en drink före eller spara mig tills imorrn? Aja, får se.. heej så länge!

Senare..
Måns & Özz var riktigt kul, särskilt Måns lyckades få en att skratta ibland så det nästan gjorde ont i magen. Stackars dom längst fram i publiken som blev riktigt utsatta.. Jag fattar verkligen inte hur man kan få till det och vara rolig i princip två timmar i sträck. Det är verkligen en talang. Visst publiken gör en del genom att peppa men ändå.
Vi var förbi A:s jobb med en sväng, och gud vilken gullig fritidsgård. "På min tid" var det en betongklump med några stolar och en tv. Där han jobbar är det riktigt mysigt och hemtrevligt. Men så är vi ju också i Norrland nu ;)
En liten stund hos grannarna har vi hunnit med också, blev bjudna på lite födelsedagsgfika och jag känner verkligen hur jag fått i mig alldeles för mycket socker ikväll..blahh.. Socker & koffein, jättebra förutsättningar för att kunna somna inom en snar framtid.... Får dricka lite lugnande och harmoniserande (?) mintté.. fast fan, då blir jag kissnödig istället och måste springa upp på toa X antal gånger innan jag somnar. Visst är det något av det störigaste som finns? När man ligger där och känner hur man börjar falla in i sömnen..men så känner man att man verkligen verkligen måste på toa för att kunna somna helt. Det kommer lååångt upp på min "vad som är otroligt irriterande-lista". Nu ska jag iaf sminka av mig och sådär, så får vi se hur det går med sovandet.. Natti!

Styrka






Idag vill jag skicka en extra tanke här till en jättegullig tjej som delar med sig av sitt liv och sin kämparandra!
http://hannamarias.blogg.se/




Är du en A eller B-människa?



Tror ni inte att Tv3 slutar fungera någong gång runt 20-tiden = jag missade halva Top Model. Rätt person åkte i allafall ut!
Hade seminarie imorse kl 8, kom hem strax efter 10 och däckade på soffan ihopknölad. Vaknade nästan tre timmar senare och sedan dess har tiden gått alldeles för fort. Varmt har det varit idag, riktigt varmt och så har det snöat lite snöblandat regn - kändes nästan som skånsk vinter för en stund.

Vi har inte så extremt mycket bunden till i skolan, just nu känns det som att vi är i skolan rätt lite - meen, jag har accepterat läget att under ca 3 år framöver kommer jag inte känna mig helt och fullständigt ledig mer än några dagar i rad på sin höjd. Eller ok, några veckor på sommaren skulle det vara isåfall. Mestadels av sommaren måste man jobba och resten av året är det knappast några lov. Tur att det för det mesta är rätt kul med pluggandet, annars är det knappast den ultimata situationen att vara mer eller mindre stressad konstant i över 3 år för drygt 7000 kr i månaden ;)



"Hur många har i vinter inte velat kasta väckarklockan i väggen när den skräller klockan sex på morgonen? Ja, de som är B-människor har kanske till och med gjort slag i saken. B-människor är nämligen nattugglor. De gillar inte att gå upp i arla morgonstunden. De kommer helt enkelt inte igång förrän en bit in på förmiddagen. Dessa morgontrötta tar dock varken arbetslivet eller skolorna hänsyn till. Alla ska starta sin arbetsdag samma tid varje dag året runt. Basta. Och även om A-människorna, dessa morgonpigga typer, har ett försprång, masar sig också de flesta B-människor upp fast det tar på krafterna. Dessutom ska de stå ut med att nästan skämmas för att de är funtade som de är. Bara uttrycket, B-människa, säger ju direkt att här är några som samhället tycker är lite sämre. Men nu börjar det hända saker som kan komma att gynna de hittills lite tilltufsade B-människorna. Som så många gånger förr är det tillgång och efterfrågan som styr utvecklingen".

Text tagen ur:
http://hd.se/opinion/2007/01/29/nu-faar-b-maenniskor-en-chans/

Läs även denna artikeln:

http://www.suntliv.nu/AFATemplates/Page.aspx?id=9477


JAG ÄR INTE ENSAAM ;)




Ulltuss!


Organiserade lite bland mina foton och hittade bland annat de här:

184631-13

184631-14

Visst blir man sugen på en ulltuss till! ♥


Arg, arg, arg..!

Om det är något som gör man irriterad och arg och allt annat man kan tänka sig så är det när saker försvinner spårlöst och helt utan logik!! Detta har hänt mig alldeles för många gånger. Skrev för längesen en lista över "Borttappade saker" och tanken var att stryka de sakerna som blev återfunna (för allt finns ju någonstans..eller hur är det?) Men på min lista fylldes det bara på saker och det var väldigt sällan som jag fick stryka något. Listan blev alltså väldigt deprimerande, särskilt eftersom det ofta var saker som betydde något för mig eller hade kostat en del. Jag slutade alltså med listan.
När vi åkte hem från Lund efter nyår hade jag lagt ner tre par örhängen i en påse; ett par splitternya små Pilgrim-örhängen i form av stjärnor, samt två par silverörhängen (det ena paret en present). När jag kom hem och packade upp handbagaget var påsen inte kvar. Jag visste precis var den hade legat men den var då puts väck.
Imorse när jag skulle sminka mig såg jag att en i.d - foundation var borta - som jag använde för ett par dagar sedan. Ok, den ligger någonstans här i närheten, jag får leta senare, tänker man då, och letar senare - vilket är nu: jag har letat ÖVERALLT, och då menar jag verkligen överallt på alla konstiga ställen man kan tänka sig. Men det är INGENSTANS! Och jag kan slå vad om en stor summa att den inte kommer återfinnas heller.
Blir så less på det här.. Hur kan en sak, som man vet att man inte tagit ur hemmet försvinna? När man storstädar eller flyttar brukar det dyka upp diverse saker - åh men där var den saken jag varit av med ett par år! Så är aldrig fallet för mig. Mina saker försvinner i ett svart hål.
Jag tror jag ska sluta köpa saker. Jag ska leva ett helt icke-materiellt liv. Ha en tygbit jag har runt kroppen, ok två stycken så att jag kan tvätta dom emellanåt. Sen ska jag ha en säng, lite mat och en TV kan väl vara okej - den blir man knappast av med sådär. Och så ska jag meditera och hitta en djupare mening med livet än örhängen och smink. Sådeså!

Fältstudier / volontärresa

184631-12

Så otroligt fin bild! Tyckte den passade bra till dagens tema: Att åka eller inte åka iväg på fälstudier, och isåfall vart?
Det var info-träff i skolan idag om fältstudierna och det fick verkligen igång mina tankar, tiden går fort och ska man åka så får man börja planera det snart. Jag är kluven, jag vill sk*tgärna men samtidigt så är jag inte helt övertygad om att jag vill lämna A. och djuren över en månad. + diverese andra saker.
..Och så funderar jag på vilket land isåfall? Det finns för mycket att välja mellan.. ordnar man det själv så kan man åka precis vart man vill. Viktigt för mig är att jag ska kunna kommunicera någonlunda där jag är, är man dessutom på ett barnhem tex så är det inte särskilt troligt att barnen i Kina kan engelska.. så det lutar åt något engelsktalande land. Men jag vet inte.
Sen är det också grejen med att jag helst inte åker själv. Det ska gärna vara någon/några fler som vill till samma ställe så man har stöd av varandra (särskilt om man hamnar i ngn jobbig situation).
Nu blir det intensivt funderande ett tag. Har du några bra åsikter eller rekommendationer/erfarenheter så tas dom gärna emot!