Sprrrit ska det va

Den här blir jag alltid sugen på att köpa när jag besöker Bolaget! Snyggaste flaskan ever. Den står verkligen där och skriker: Annaaa, kööp mig! Men innehållet är någonslags cream-nånting så det kommer aldrig hända.

image649


Däremot blev det en oväntad dryck idag: grekiskt öl. Såg den och kände att jag behövde få lite känsla av att jag sitter på en grekisk taverna i solnedgången. Dags att öppna den, ha en trevlig kväll!


image650


ps. Någon form av raggar-träff i Umeå idag verkar det som, kom hit med era bilar och förgyll min kväll (särskilt om det är en ljusrosa stor amerikanare)!

Lördag

Är det inte för typiskt? Jag har fått huvudvärk och om några få timmar ska jag börja dricka Breezers. Jag kör på A:s stil och trycker i mig lite Ipren före jag börjar. Och Resorb får inte förglömmas. Sjukt vilka förberedelser inför en festkväll.

Nu ska jag berätta dagens utveckling kring väskorna för er, det blev båda! Det fanns inget annat alternativ. Jag köpte dom med orden "Nu ska jag inte köpa en enda ny väska till under sommaren och hösten". A skrattade högt, men jag menar allvar.


 Jenni-Lee med den bruna baggyn


Som jag kanske har berättat tidigare så är jag på en diet. När jag säger diet så menar jag att jag inte äter pizza och hamburgare dagligen. På stan finns det sjuttitre korvvagnar ungefär och vi blev sugna på korv...frågade korvgubben vilken som var den nyttigaste korven och han gav mig världens blick, men började sen titta på korvförpackningarna och rabbla upp fetthalten i alla. Hmm..ja frågar man så får man vara beredd på svar.

Nu: Loka, Ipren och en stunds huvudvila.


Bebisen på reparation

Som ni kanske märker här i bloggen så är min kamera på lagning.

image634

Jag sörjer.

Väder och hälsa

Det här tycker jag är väldigt intressant. Att dom på vädersidorna i vår gamla morgonblaska Sydsvenskan har börjat ta med en "hälsoprognos" beroende på väderomväxlingar. Jag känner att jag kan påverkas av vädret men jag har inte tidigare sett något sådant här, så det var skoj att få bekräftat att vädret kan spela in vad det gäller ens välmående och humör.

Spiderweb Suite

Ok, fastnade inte för filmen..men, den stod på i bakgrunden efter de 20 minutrarna jag såg och filmmusiken vart riktigt mysig. Hittade en snutt av en av dom: Sandy Mouche med Spiderweb Suite. Som finns att lyssna på iaf delvis här om du går fram till 01:11.
Och så blev jag påmind om en gammal favorit, Elin Sigvardsson. Vad hände med henne?

Nu ska jag vika ihop tvätten (var tvungen att köra två maskiner) och sen sova. Natti!

Gäääsp

Filmen New York Waiting var så otroligt sanslöst makalöst långsam och seg...såg 20 minuter sen orkade jag inte mer. Inga rekommendationer för den alltså.

Jag skulle berätta för C på jobbet om den här utter-filmen från youtube och blev nästan tårögd bara jag pratade om den, haha. Är nog det sötaste jag någonsin sett. Enjoy!


Två grabbar i 25-års åldern på stan..

..som går förbi mig pratar om Paris Hilton och hennes fängelsevisit, varpå den ena säger:
- ..Ja och för det får hon sitta i fängelse i 40 dagar!
Den andra killen, helallvarligt - nästan lite irriterat:
- Det var faktiskt 23 dagar.


Äta är livet

Direkt efter jobb åkte vi till älven och M/S Vita Björn och åt souvlaki med vitlökspotatis och tzatziki. För mig som älskar havet och båtar är det den ultimata restaurangen. Supermysigt, fast maten kunde vart lite fräschare. Efterrätt blev det hemma med Almondy Daimtårta och kaffe. Mmm..

 

Nu ska jag luta mig tillbaks och njuta av fredagskvällen! Ha en skön kväll alles!

Stupid Cupid

HUR DUM ÄR DU?

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
( ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(x) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig

summa: 3

( ) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(x) du testade precis om du klarade det
(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
(x) folk har kallat dig långsam

summa: 4

( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
( ) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.

summa: 2

(x) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
(x) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan

summa: 4

(x) du råkar göra sönder väldigt många saker
(x) du har trillat av stolen då den stått helt still
(x) du använder ordet ''eh'' väldigt många gånger om dagen

summa: 3

18 eller mindre betyder att du inte är dum.

Resultat: 16.. (jag kallar det charm, inte dumhet ;)


hittad hos:
http://johanssoon.blogg.se/

Fredag 12.38

Försöker äta mig mätt på "Syfilis" i väntan på lunchen...börjar bli så grymt hungrig, blev inte mycket till frukost imorse. Kändes som att någon hade slagit mig i huvudet med en stor träklubba och supit mig full dessutom..ville inte tro att klockan verkligen ringde på allvar. Nu känner jag mig rätt pigg i alla fall, men hungrig.

På bussen till jobb satt det en afrikansk kvinna strax bredvid mig, hon hade en klänning och turban i samma tyg och det var verkligen så vackert, upptäckte mig själv med att sitta och glo på henne. Hoppas inte hon misstolkade mina stirrande blickar.

Kom precis på att det är helg efter dagens jobb. Har jag inte hunnit reflektera över ens förrens nu. Ikväll blir det definitivt lugnt, ska se på en film vi hyrde på enveckas-hyra, "New York Waiting". Imorrn däremot ska det partajas med några Breezers och glatt folk!

Förfärligt

FY FAN för det här. Och sen: "Misshandeln ägde rum på dagen i centrala Luleå och det fanns både vuxna och ungdomar i närheten. Ingen ingrep." Det är helt otroligt. Ett sådant samhälle vill jag verkligen inte leva i.

Skruttefia

Prinsessan Nikkolina av Flufflandet

image645

Looking gooood

Jag fick en blomma av A. Inte vilken blomma som helst, utan en orkidée. Den står där i fönstret och är fin. Jag hoppas verkligen att omvårdnad av den ingår för jag vet inte hur man tar hand om så avancerade växter.


image637

Jag har ett allvarligt problem med som jag tänkte delge er om. Det handlar om väskor, närmre bestämt två olika väskor. Jag kan inte för allt i världen bestämma mig för vilken jag ska ha - båda är uteslutet. Dom är grymt snygga båda två fast rätt olika varandra, vilket såklart gör det svårare.

Väska 1 är i mjukt mjukt skinn med en tunn turkos kant och är helt oemotståndlig. Väska 2 är en svart Espirit, lite kantigare och tjockare skinn, ursnygg den med. Och så kostar dom precis lika mycket. What to do, what to do..?


image644

Torsdag 19.46

Nikki är en liten päckelhund ibland, hon rullar sig i allt som jag tycker är äckligt. Idag fick hon bada efter att hon hade rullat runt i något snusk, så nu går hon runt och skakar sig ivrigt och anfaller sin pipanka som någon slags hämndaktion misstänker jag (lite felriktat isåfall..)



Strax före jag slutade idag så skulle jag be en person om hjälp (har aldrig pratat med människan förut).. Vi kan kalla honom Medhjälparen. Jag springer alltså fram till honom och frågar med min skånska
- Är du leeedig?
Han ger mig världens flin och säger
- Det beror på vilket sätt du menar..hehe.
Jag:- Öhm, ja alltså om du håller på med nånting nu, alltså med jobbet..är du upptagen med jobbandet?.
Så fel det kan bli ibland.

image635


Imorgon har jag sovmorgon. Löövely.

6 underliga saker om mig

Jag har blivit "tagen" av Tessan och ska härmed skriva sex underliga saker om mig. Jag kör med tema "vad jag har gjort".


1.  Nästintill framgångsrikt åkt skateboard på en liten ramp iklädd 10 cm klackar.
2.  Åkt 25 mil till Göteborg och ätit pizza, sedan kört hem.
3.  Hängt vid tjollen i "
Fucking" Åmål.
4.  Kraschat en moped i en hundgård (nykter).
5.  Varit statist i en vikingafilm, sprang runt i flera dagar med vikingakläder, sot i ansiktet och hoppade över staket.
6. Sovit på följande lite udda platser: i minus 5 grader på ishotellet, på en höskulle i en lada samt på en iskall militärbåt.



REGLER:
Varje person börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv.
Bloggare som blir tagna ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn.
Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Jag skickar denna vidare till:

Hunnypie

Jenni

Angelinoo

Fridus

Evelina

Millstone


Carolita

ok..det blev sju..(ju fler desto roligare).


Känner ni till de här djuren?

Lite kul :)

Lejonhanne + tigerhona = liger
Tigerhanne + lejoninna = tigon
Häststo + åsnehingst = mula
Jaguarhane + lejoninna = jaguon
Lejonhane + leopardhona = lejpard

(från Aftonbladet)

Superkvinnan

Här i Umeå är folk väldigt hurtiga. Människor rynkar på näsan åt att man tar buss och taxi till ställen, när det finns cykel liksom (och ändå är det jag som är från cykelstaden Lund). Här är frågan inte om man har (tränings-)kort på IKSU utan det är huruvida man har silver eller guldkort.



Det här är i alla fall Marie. Hon är den hurtigaste människan i Umeå. Hon pluggar på heltid parallellt med att hon jobbar nästan heltid. Hon tränar flera dagar i veckan, är med i styrelsen för vårt programs studerandeförening och gör en massa andra spänstiga saker, samtidigt  hinner hon festa varje vecka. Och så är hon nästan alltid på bra humör.
Slutsats: Marie kommer från en planet jag inte känner till. Men jag gillar utomjordingar.

Blött

Nu är jag upprörd! När jag har en timmes lunch och ska hinna äta med papps samt köpa en väska på Åhléns så står det såklart ett helt led i kön med pensionärer som ska byta femtielva saker och krångla. Sen börjar det spöregna exakt den sekund jag ska ta mig tillbaks till jobbet. Nu sitter jag här med blöta jeans och fryser. Har satt elementet på max men jag tycker då inte det känns någon skillnad.
Argghh. Nä nu ska jag jobba och vara glad.

Godaste mackan

Dagens recept:

Bröd, någon sportvariant
Smör
Prästost
Kaviar

Bre brödet med extra fett smör, sedan ett lager kaviar och därefter ordentligt med prästost. Låt mackan/-orna ligga ett tag så dom blir lagom sunkiga. Smaklig måltid!

Extensions

Vad menas med Quickextensions?

image633


Havaianas

Sedan jag köpte mitt första par Havaianas har dom troget följt mig genom somrarna. De är utan tvekan de skönaste flip-flopsen jag provat och jag tror inte jag har fått "tå-skav" av dom en enda gång som med nästan alla andra skor i den kategorin.
Nu var det ett tag sedan jag köpte ett par Havaianas så jag bestämde mig för att kika lite vad som finns för tillfället, bland annat hittade jag de här:


image591
image592
image593

Söta med körsbär på första bilden, andra och tredje bilden; slim-varianten med smalare band.

Och kolla in de här minisarna, så bedårande (finns från storlek 17):

image594

Nananaanana

Var helt slut igårkväll, såg Project Runway och läste klart Linda Rosings "Den nakna sanningen". Ehm. Jag läser mycket sanna berättelser och biografier om diverse trasiga människor, men henne kan man inte ens tycka synd om (med undantag för våldtäkten hon berättar om)..och då anser jag mig ändå ha en ganska hög empatisk förmåga. Upp 06.30 imorse och kastade i mig en skål gröt.

Klippte mig för ett par veckor sedan, men nu inser jag att jag vill ha långt hår. Riktigt långt. När jag sätter upp håret ser jag numera ut som en pojke och det trivs jag inte med. Det betyder att jag behöver extensions, ifall jag inte vill vänta flera år. Ska kolla upp lite priser och kanske ta mig råd till det när jag får lön.

Här hos Angelooni kan ni lyssna på dagens skönaste låt. Har aldrig varit något väldigt stort fan till The Ark men den här låten är grym. Påminner väldigt mkt om någon annan låt, vilken är det jag tänker på?

Livet ur annapannas synvinkel

Jag åkte hem med världens suraste busschaufför. Han satt där och muttrade med läsglasögonen på näsan. När alla mötande busschaufförer vinkade glatt åt honom så vinkade han inte tillbaks. Surpuppa.

Nikki har överlevt hundpassningen, hörde hennes envisa skällande direkt när jag ringde på hos grannarna och fick nästan en tår i ögat. Lille lille busunge.

Mitt främsta mål med det här inlägget är egentligen att få avreagera mig. Jag har en mindre existensiell kris nämligen. De senaste dagarna har jag funderat kring det här med livet och arbetet. Jag har mest pluggat i mitt liv men delen av livet där man jobbar börjar närma sig, och i sommar jobbar jag som sagt heltid. Men jag förstår inte, jag kan inte riktigt se att "leva" är att arbeta hela dagarna - komma hem trött - äta och sen sova. Dag efter dag. Det är inte att leva. I leva ingår också att ha tid att bara vara, att tänka, att ha kvar sin fantasi och kreativitet. Förstår ni vad jag menar? I framtiden ska jag se till att lägga mig på en sådan nivå att jag inte behöver arbeta mer än 75%. Det kräver såklart sina uppoffringar i form av lite mindre av allt, men jag vägrar bli en mänsklig robot.

Weekendtips i norr?

Det kurrar i magen! Lunch vid 14 så en liteeen stund till. Idag blir det färdig pastarätt med lax och spenat. Igår till lunchen kom A och vi åt supermumsigt på Teatercaféet - någon slags karré med champinjonsås och potatis. Känns betydligt mer lockande än Findus färdigpasta, men man kan ju inte lyxa varje dag.

Nu har jag en fråga till er läsare som kan områdena här i norr. Jag hade tänkt att vi ska åka på en weekend någonstans här i krokarna (inom kanske 30 mils radie). Vill gärna ha vacker natur och någon liten stad inte allt för långt bort, och så måste vi kunna ta med hunden! Vad har ni för favoritplatser som tips?

Skägget i brevlådan

Istället för att någon "står med skägget i brevlådan", är inte då "fastnat med tungan på en isig lyktstolpe" ett mycket mer träffsäkert uttryck?


Onsdag 09.12

Det blev morgon alldeles för tidigt, blir alltid så besviken att jag inte råkat ställa väckarklockan fel och egentligen har 2 timmar kvar att sova. Ögonen går inte att öppna mer än några millimeter...men jag är uppe i alla fall.
Känner hur jag börjar få in en jobbmorgon-ritual. Snubblar upp, går och sätter på té-vatten och gör en macka, sätter på datorn, - slår mig ner mig med frukosten och tar det lugnt en stund. Sen blir det bråttom, oavsett hur tidigt jag än vaknar.

Dagsavslut

Finaste, också kallad A har skaffat en ny blogg, som han påstår att han faktiskt inte ska sluta skriva i efter en vecka - så in på den och skriv något spexigt!

...och med det säger jag GODNATT!


Klänningomani

Hittade två hottiesar på stan....men inga fler klänningar behövs så jag fick snällt låta bli att inhandla varken den ena eller den andra. Den första rutiga gör sig inte rättvis på den här mobilbilden - den var så söt så jag höll på att lägga mig på golvet och knäböja åt den.. Den andra är från H&M och på nära håll såg den lite för budget ut men älskar plisseringen och att det är v-ringat även baktill.


image631 image632

Mr Böna

Hör Allsång på Skansen i bakgrunden, sjunger dom alltid samma låtar där (det är en helt seriös undring)? Varje gång jag har hört eller sett på programmet så låter det exakt likadant.

Igår såg vi förresten Mr Bean´s Holiday. Storyn vart inte det vassaste, men Rowan Atkinson är ju så fantastiskt kul..alla små gester, grimaser, hans ljud...får mig alltid att skratta. Kan inte låta bli att undra vad Mr Bean hade fått för diagnos om han funnits i verkligheten. Det var det första jag tänkte på när han började sin resa i filmen, jag: - Men han borde då inte resa själv utan någon stödperson! (man kan tydligen bli yrkesskadad efter bara ett års pluggande på le socionomprogram).

image629

Tisdag 19.20

Med inspiration från grannen har jag kommit på vad jag borde ha för slags jobb, hon är ambulanssjuksköterska och åker på uttryckningar för jämnan. Visserligen är det väldigt sorgligt att folk håller på att dö och dylikt..men själva grejen med att det verkligen händer något, adrenalin, ökad puls och aldrig veta hur arbetsdagen ska se ut.

Har nyligen lagat mat och dagens lärdom är att inte ha vit skjorta på sig när man gör köttfärssås. Provsmaka kan vara bra att göra med, jag tycker inte om att provsmaka under tiden jag lagar så det är alltid en överraskning hur det blir! Tror faktiskt jag är rätt grym på att ögonmåtta och improvisera för det brukar bli ätligt.
Tv:n stod på under middagen med ett program som tydligen heter Brainiac. Dom gör olika experiment och har sig. Vad jag inte riktigt förstår är varför det dyker upp brudar med silikonboobs i var och varannan scen? Ser ut som ett något desperat sätt att locka till sig tittare till ett "vetenskapsprogram".

Imorrn ska Nikki bli passad av grannarnas rottis, det ska bli intressant. Nikki är en liten aggressiv dam som särskilt ska tuffa sig mot större hundar. Deras hund är verkligen ursnäll men alla har sina gränser och jag hoppas innerligt att det hela ska gå bra.

Nu är jag helt slut. Vad jag önskar ibland att jag var barn till miljardärsföräldrar och kunde glida runt hela somrarna. Det hade jag gillat.
Kan man gå och lägga sig nu?

Growing up

Om jag tänker tillbaks ett par år i tiden var jag som inte medveten om att vuxna människor faktiskt jobbar under somrarna. Sommar var lika med ledighet och man kunde inte se något skäl till förändring av det. Men nu sitter man här, 9 timmar om dagen för att ha råd att leva. Just nu känns det lite som att allt går ut på att jobba, äta och sova. Det är en omställning från pluggandet som är så pass flexibelt och fritt, i alla fall jämfört med arbete.
Ni som fortfarande har somrarna hellediga - NJUT medan ni kan!

Tisdag 09.41

Det regnar i Umeå..dripp dropp, dripp dropp... Men jag jobbar ändå hela dagen så det gör inte särskilt mycket. Tog med mig regnjackan för säkerhets skull, om jag inte är alltför seg vid lunchtid tänkte jag ta mig ut på stan och göra ett ärende. Eller så tvingar jag iväg A efter jobb, han är ledig idag den fuskisen.

Sitter och tittar på vovvar och har en hittat en så grymt söt ras, Shar-Pei. Sötaste jag sett på länge!

image628


 


Golfing

Vi trotsade den grå himlen och stack ut till minigolfbanan vid campingen, det är skikul att spela..men vi vart väldigt konfunderade vart caddiesarna höll hus? A vann med EN ynka poäng över mig..och det var väldigt jämt mellan alla..spännande match alltså!
image626


image617
image618
image616
När vi satt i bilen på väg från campingen får Angeliqa ett sms om utförsäljning av VILA-kläder, så fortfare än fort åker vi dit till detta ytterst suspekta ställe för att kolla in fynden. Ingen skylt eller någon information om det hela förrens en tjej låser upp dörren och frågar "Ska ni till utförsäljningen".. - Joo..vi hade tänkt det.. "Ta hissen högst upp och ta sen trappan upp en våning till".  Där var ladies i alla åldrar i korridoren och provade kläder och i ett inte så stort rum vart där en massa kläder..ungefär inget i mindre storlek än M. Happ..det var det. Vi hamnade sen på Stadium för att kolla in lite skönkläder, utflykten slutade där; en hoodie och ett sportlinne rikare och 600 kronor fattigare.

image627




Somebody´s watching me

image614

Godmorgon(?) måndag

Somnade med lakritssmak i munnen, hade ett väligt starkt begär efter just lakrits igår. Glass med laktrisströssel på lunchen, sen lakritsnappar halva kvällen. Nu sitter jag på soffan och känner en smått obehagligt doft av brända popcorn från igår.
Vaknade för en stund sedan till ett gråmulet Umeå. Tack så jädrans mycket. När jag väl är ledig och vi ska ut och spela minigolf så är det grått och suspekt likt en regnhimmel.
Nu ska jag äta frukost och avlägsna de gamla popcornen från min närvaro.


Hemmabio

Vi har nyligen sett Bobby, brukar inte vara så mycket för filmer som utspelar sig på 50/60-talet av någon anledning (väldigt stort undantag: Dirty Dancing), men den här gillade jag. Den kunde vara lite väl långsam vissa stunder men över lag med en tänkvärd handling som höll en intresserad, riktigt bra relationsskildringar och en hel del duktiga skådisar.

image615


Med inspiration från filmen, Sound of Silence med Simon & Garfunkel som jag tycker är otroligt fin.


Små änglar

Det berör alltid lika mycket när ett barn rycks iväg från jorden. Det känns orättvist, så fel och otroligt ledsamt. Det är verkligen den ultimata orättvisan, att ett barn inte ska få uppleva världen. Och det väcker någon slags tvivel, hur livet kan vara så hårt..och varför.

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,1102302,00.html

Söndag 18.24

Nu har vi kämpat här på jobb i åtta timmar och har en kvar. På lunchen kom A och mötte mig för att ha en trevlig lunch på stan. Men vad vi hade glömt är att i den här staden så är ALLT stängt på söndagar bortsett från hamburger-placen. Så vad blev det? MAX såklart. Tycker att deras kycklingburgare är grymt goda men idag vart jag inte sugen på snabbmat (för en gångs skull).
Det trycker i huvudet, varenda gång jag böjer mig ner för att ta något ur väskan så kommer det som en liten bomb. Ajaj.
Nu börjar gäspandet..har redan druckit 3 koppar kaffe idag, det får räcka. Mår illa om jag häller i mig mer. Ja men just det har juice i kylen, den ska jag hämta!

Fint till vovven

Har hittat två jättesöta set med koppel & halsband, varav något av dom ska bli födelsedagspresent till Nikkolina.

 
 

..och så de här små rackarna:


 


Allt från Pawprint

Hard knock life

Jag säger inte att det är lätt att vara man (det har jag aldrig provat), men det är i alla fall inte lätt att vara kvinna..
  

-         man ska tänka som en man

-         uppföra sig som en dam

-         se ut som en ung flicka

-         och arbeta som en häst


Skaffa dig ett superleende

image598

Jag gick till en tandhygienist strax före jag fyllde 20 och skulle börja betala för tandvården. Hon berättade för mig hur man borstar tänderna på bästa sätt (precis som på lågstadiet) och så berättade hon att det är väldigt bra att använda tandtråd (precis som på lågstadiet). Sen, tar hon en bit tandtråd och trycker brutalt in mellan tänderna på mig för att visa hur man gör på rätt sätt. Jag satt helt förstenad och undrade nästan om hon trodde att jag var 7 år.
Kan berätta att den upplevelsen inte har gjort att jag tandtrådar mer. Fast ibland är jag duktig.
Hur ofta flossar ni?

Annapanna på ärten

Nu ska jag borstatänderna-läsa-sova!
Gonatt!

image599


Solsken och glitter i vattnet

Solsken hela dagen, och far min är på besök - vi tog oss ner till älven och gick en walk med Nikki. Många umeaner söker sig dit när värmen är här och det förstår jag, för där är verkligen fint och väldigt lugnt & skönt.

image590

Vi har fikat lite "förrätt" bestående av avokado med fetaost och oliver, sen ska vi äta fisk och potatis av något slag. (Inte jag som lagar :). Imorgon är det jobb som gäller igen, som tur är börjar jag inte klockan sju då så det känns helt okej, bortsett från att A och jag inte hinner träffas nästan något alls nu i helgen.

Många som vart bakis och skakis idag kan jag tänka mig? Jag har sagt det förr, men säger det igen: glöm inte Resorb nästa gång! Bättre bakis-medicin finns inte.

The Outfield - Your love

Jag har ändrat mig, det här är helt klart dagens låt!


Love talk

Konversation mellan A och mig tidigt imorse:

A: Nu går jag till jobbet
Jag: Grumf
A: Älskar dig
Jag: Gruuumf
A: Jag ringer sen då
Jag: Mmmm...
A: Okej, hej då (pusspuss)
Jag: Gruuuumf

Trevligt

Jag använder ordet trevligt mycket och ofta. Alltså är det dags för en uppgradering av mitt ordförråd, men jag vet inte riktigt om jag gillar alternativen (förutom mysigt, det är ett bra ord med)...

trivsamt
behagligt
angenämt
gemytligt
mysigt
hemtrevligt
sällskapligt
underhållande


(Samtliga från Word´s synonymförslag)

Fyll på listan så att jag kan börja missbruka ett nytt ord!

Dagens låt..

Utnämner jag Justin´s Lovestoned till, tycker att videon är trist så jag låter bli att titta och bara diggar istället.


Godnatt midsommar

Precis lagom kväll, iklädd mysklänning och kofta. Ätit go-mat och druckit lite öl, snicksnackat med Marie och lyssnat på gamla hits. Inatt kommer jag sova väldigt gott!

Jag funderade på vad jag har gjort tidigare midsommaraftnar. Under barnåren var vi alltid i stugan och firade mer eller mindre idylliskt med majstång och hela kitet. Sen hände blev jag en större människa och intresserade mig för annat än att plocka blommor.
En midsommar var bror och jag å Victors i Malmö och drack oss fulla & glada och hamnade på efterfest hos en snubbe.
En annan var jag i Kiruna och hade en lugn och sansad dag.
En tredje var jag på Djurö i Stockholm och hade en toppenkväll, morgonen därefter var inte lika trevlig och jag spydde halva vägen in till stan.
En fjärde var vi hos A:s syster och drack cider.
En femte var vi ett helt gäng i en stuga som visades sig vara icke-uppvärmd utan istället iskall, där tanken var att sova över men jag frös något så j*vligt att jag trängde in mig i bilen med dom enda som skulle köra hem den kvällen.

..Nästa midsommar vill jag fira på en strand på Fiji, dansandes smågrodorna runt en midsommarstång!

En sång för alla dom..

FRIIIIHEET! Jag har slutat nu, jag är hemma!
Var ute med Nikko och gick förbi en gubbe som satt på sin balkong och spelade Elvis-love songs och jag blev nästan gråtfärdig..är man trött då?
Han kanske inte alls varken var ensam eller kände sig ensam, men jag kom i alla fall att tänka på alla som är det sådana här dagar. En tanke går till alla dom idag!

Nu ska jag vila en liten stund före vi börjar fixa med maten, det blir trevligt besök av Marie till middagen med så nu måste vi dessutom städa undan här ;)

En av de vackraste

Jag känner inte att jag vill använda ordet idol, men det är banne mig på gränsen..

image583 image585
image586


Midsommarhälsning

...förresten, glad midsommar! Alla ni som ska ut och fira - ha en riktigt mysig dag & ta det lugnt med alkoholen ;)!

image582

4 timmar och 30 minuter kvar

Jag sitter och drömmer mig bort på resdagboken och travelstart. En vän till mig är på jordenrunt-resa och jag har precis tittat på hennes bilder från Fiji, som är to die for. 
Dagen seeeeeegar sig fram...jag har ingen som helst energi i mig och sitter mest med ett inövat -Jaaa och -Mmm.
Nu börjar jag bli hungrig med...*suck och ett litet snyft*

Midsommarafton på jobb

Jag har nu tagit det första steget, sagt upp min plats på den nuvarande utbildningen och anmält mig till SWAT:s träningsläger som har sin plats på toppen av ett av Klippiga Bergen. Jag kommer vara där i 10 månader och sen genomgå det stora testet som eventuellt gör mig till en fullfjädrad SWAT-medlem. Polly kommer också att följa med för att utbildas till en SWAT-cat. Tränare är Ty i Extreme Home Makeover och självaste Sylvester Stallone.

*gäääääsp*
...i den riktiga världen, så sitter jag på jobbet och är dödligt trött. Att vakna tidigt (vid 8-tiden) är en plåga, att vakna 6 på morgonen är ren tortyr för en nattuggla som jag. Har fått i mig min första kopp kaffe och försöker hålla ögonen öppna. 7 timmar och 20 minuter kvar som jag ska lyckas hålla ögonen öppna och försöka vara någorlunda pigg och glad. Underhåll mig med något kul! ♥

SWAT

Man tittar på en film eller ett program, och så händer något dramatiskt..typ dom jagar en galning. Och då i den stunden kommer SWAT in, smyger sig fram i sina svarta stabila outfits och mörkerkikare och kollar av läget. Det känns så tryggt. Varje gång jag ser SWAT känner jag att jag kan andas ut och att allt är under kontroll.
Jag funderade vidare, och tänkte att min framtida lön kommer förmodligen vara riktigt kass. Jag borde satsa på att bli SWAT istället. Så det är min nya plan. Visst låter det bra?


image581


Det var en gång en råtta..

Kommer ni ihåg Pollys nya vän, Råttan? Så här gick det för den.. Vila i frid bamseråttan!


image573
image574

Sick, sick..


Det är något som är allvarligt fel när kläder från vuxenavdelningen passar en sjuåring (och det är inte barnet det är fel på), läs mer här!

Shoppingkrig

Ica Maxi var helt galet, ni som har varit i Ullared på Gekås..tänk er det stället i sin värsta form, så vart det på Maxi - fast även med män som aggressivt knuffade runt kundvagnarna och armbågades. Som tur är har jag rätt vassa armbågar, men till min nackdel är jag mini. Vi fick åtminsone inhandlat det vi skulle ha och kom helskinnade hem. Jag har även handlat ett tennisracket idag! Wohoo.. Jag kan nu påbörja min fantastiska karriär som nästa Anna Kournikova.

image572


Ikväll ska vi äta vitlöks & örtmarinerad fläskfilé med klyftpotatis och béarnaise, imorgon blir det traditionsenlig midsommarmiddag med tre sorters sill (varav jag enbart gillar senapssillen), potatoes, gräddfil, dill (attans, glömde gräslöken - just det!) ägg och som sagt, öl. En blåbärspaj har vi till efterrätt med. Fast jag har en känsla av att den kommer bli uppäten redan ikväll.

Mittsummer

Nikki och jag var ute och svansade runt en vända. Efter ett tag tittar jag på mig själv, sen på henne. Jag: vit hoodie, ljusrosa mjukisbralls, Nikki: ljusrosa koppel, vit hund. Haha, det måste ha sett aningen genomtänkt ut.

Imorgon är det tydligen midsommarafton. Det är också min första arbetsdag för sommaren. Jag ska kliva upp i ottan och jobba en heltidsdag, likaså A. Så vårt firande kommer mest troligt bestå av sill, nypotatis och varsin kall öl på balkongen (om vädret tillåter). Nästa år ska jag se till att det blir mer firande av det hela. Something like this:

image571
♦ Midsommar á la 80-tal i stugan ♦

Airlinemeals

Att maten är höjdpunkten på flygresan har hängt med mig sedan jag var barn. Jag tycker fortfarande det är lika spännande att se vad man får och sen äta ur miniförpackningarna. Jag har alltid gillat skolmaten med, det hänger väl ganska mycket ihop ;)

I alla fall, för mig som tycker det är kul med flygmat har jag hittat en jätterolig sida.
Airlinemeals heter den och där finns massvis med foton av flygmat på alla möjliga flygbolag, man kan titta på menyer och se foton från flygen på 80-talet till exempel.


Här får ni några smakprov:


   
Japan Airlines           Czech Airlines          China Airlines          Indian Airlines       

..och den bästa, lunchAero Carribean  

                                     

Polly says hello...& godnatt

image565

Jag älskar dig, MEN tycker inte om...

♦ När det ligger gamla kalsonger på diverse platser på golvet
♦ När du svarar Jag vet inte, men vet..
♦ När du lämnar kvar en fjuttig liten remsa papper på toarullen istället för att byta till en ny
♦ När du köper Cola som du dricker upp, jag ser den tomma burken/flaskan och du säger: men jag visste ju inte att du ville ha! (Jag vill alltid ha Cola)

Jag däremot är helt och hållet felfri! Eller ska vi höra vad A har att säga om saken..
♦ När jag duschar eller badar och lämnar badrummet som en enda stor pool
♦ Att jag använder ungefär sjuttio glas och muggar om dagen
♦ Att jag vill ha och förväntar mig skjuts vart jag än ska
♦ Att jag aldrig kan lära mig att släcka lampor när jag går hemifrån..

Vackert


Massage

En sak som jag hade velat ha, är att få massage gärna dagligen men åtminstone sådär en gång i veckan. Jag tycker att det är ett av de absolut bästa sätten att slappna av på och dessutom är det ju bra för kroppen.

Jag gick ett par gånger till en massör, hon hette något med Britt-, jag tror det var Britt-Marie. Hon var i 60-års åldern och var samtliga gånger jag var där iklädd raggsockar, tights och en hederlig t-shirt i storlek L alternativt XL. Hon hade alltid hawaiiansk musik i bakgrunden och bjöd efter massagen på en grön alg-drink (som visserligen var rätt äcklig, men passade väldigt bra in i sammanhanget). Hon var den ideala massören, henne gillade jag.


image562

Glass i väldigt stora lass


Är det möjligt att tänka på något annat än mjukglass efter att man sett
den här bilden!? Ge mig!

Mintandvintage

image561

Genom 
Käthes blogg hittade jag till butiken Mintandvintage och fann direkt flera favoriter.

1. Kofta - Dagmar 1895 kr
2. Blus/tunika - D´ahrling 699 kr
3. Topp - Fröken Söt 399 kr
4. Skor - Mishka 1999 kr
5. Knytkofta/cardigan - Dagmar 1995 kr

Filmkväll

Nu har jag sett Blades of Glory, tyckte den var riktigt kul..lite störd, fast rolig.
Vi såg den hemma så kvalitén var inte helt hundra men det funkade.


Två dagars ledighet kvar sen börjar allvaret. Hade utan problem kunnat vara ledig några veckor till - bara läsa, fixa & dona här hemma och så vidare. Jag hade massor av saker som jag hade tänkt göra nu under ledigheten, gissa hur mycket av det som har blivit gjort?

Var på skolan idag för att hämta ett par böcker, har aldrig sett korridorerna så
tomma och det kändes faktiskt lite vemodigt att vi inte kommer vara där nu på
drygt två månader. Framförallt är det folket man saknar, pluggandet är det rätt
skönt att ha paus från och ladda nya krafter.

Nä, åter till soffan. Sov så gott, alla där ute!

Hurt, spurt och vattenmelon

Ni kanske minns att jag för ett tag sedan skrev om min kommande tennis-karriär? Jag kan lite smått motvilligt erkänna att någon sådan karriär har ännu inte påbörjats..jag förbereder mig mentalt, och funderar samtidigt på om det kanske är ridning jag vill syssla med istället. Däremot kan jag berätta att jag idag har utövat en mycket krävande sport, kallad bärning av enorm vattenmelon. Jag har även promenerad med hunden i vanlig ordning och känner därmed att min hurtdos för åtminstone dagen är avklarad. Som kompensation blev det ett Cheese-meal på Frasses.

Idag är också en mycket emotionell dag, min älskling har lämnats in för reperation och kommer förmodligen inte återses på flera veckor. Det är såklart kameran jag pratar om. Alla mina tekniska saker går sönder, det är helt sanslöst. Tack till pappa har jag i alla fall en temporär ersättare som ska användas de kommande veckorna.

Som tröst(?) har jag idag shoppat ett par ytterst spännande saker: ett paket bomullsrondeller för 14.90, rakblad till den avancerade Venus Vibrance för 119 kr samt ett hårband för 19.75 kr på H&M:s rea.

image558
Nikki tycker också om vattenmelon.

Mail från Manilla

"Jag bor alltsa hos morbror med familj och alla ar valdigt snalla. Min kusin, Samantha, har redan klagat pa att min telefon ar gammal, pa att mina linnen ser ut som en pyjamas (har ska man helst ha rosa trojor med  mycket paljetter pa) och pa att mitt har ar slitet. Och alla dessa tillrattavisningar kommer alltsa fran en sjuaring vars favoritlat ar 'my hump'. I alla fall tyckte Beth (morbrors sambo) ocksa att jag skulle klippa mig sa det har jag gjort. Aldrig forr har mitt har blivit borstat sa lange. Sarskilt noggrann var frisoren med att borsta luggen och agnade lang tid for att fa den sadar lackert fluffig ni vet..."......

image557

......"Men det ar ett konstigt stalle. Utanfor grindarna till bostadsomradet dar morbror Anders bor sa lever manniskor i platskjul. Igar halsade vi pa Beths brors familj som bor innanfor ett bageri, 8 stycken barn och en tre-fyra vuxna som delar pa ett rum utan mobler, i hornen lag filtar som barnen sov pa, och dar stod jag som ett fan och inte visste vad jag skulle gora. Jag kande mig hemsk.  Jag visste att det skulle vara sahar innan jag akte, att det ar sadana enorma skillnader mellan fattiga och rika har,  men det ar anda ett hugg i magen i hjartat ett slag i ansiktet. Livet ar konstigt. Och jag kommer inte att vanja mig."

Dagens musica

Belle & Sebastian med Get me away from here I´m dying. Ledsen för den kassa kvalitén på videon men jag kunde inte hitta någon bättre på youtube, Neil Youngs Heart of gold och Whitesnake med Here I go again.

Avslutningsvis Snow Patrol med Chasing Cars


Övergrepp vs yttrandefrihet

Från Ecpat.se:

"Idag blockeras svenska Internetanvändare från att nå strax över tusen kommersiella barnpornografiska sidor.... 

...Dagens stora omsättning från barnpornografi kräver att det ständigt finns nytt material för att kunder ska fortsätta att betala. Nya bilder kräver i sin tur nya övergrepp. En minskad lönsamhet på grund av blockering motverkar en sådan utveckling....

...Bedömningen vilka Internetsidor som ska blockeras görs av Rikskriminalpolisen och blockeringen täcker ca 90 procent av Internetmarknaden.
Varje dygn görs mellan 20 000-30 000 försök att nå blockerade sidor."



Ni ser siffrorna. Det är sjukt vilken efterfrågan det finns.
Sidan pedofil.se fortsätter att irritera mig med sin närvaro. Har inte samhället ett ansvar när det gäller övergrepp mot barn? Borde inte det ansvaret gå före yttrandefriheten?

Top Model-kris

Åhh..skoja i min doja.. Har precis sett avsnitt 12, näst sista avsnittet av Top Model (säsong 8) och vill såklart se finalen nu... men nej, det finns inte någonstans.
Någon där ute som har det kanske? *blink blink*

Dreamgirls

Vi har nyligen sett på Dreamgirls. Härlig musikalfilm med sköna låtar, men en väldigt förutsägbar story.
Vilken röst Jennifer Hudson har, Beyoncé är snygg som vanligt och Jamie Foxx och Eddie Murphy passar riktigt bra till sina roller. Ett extra plus för alla härliga klänningar, glitter och glam!

image555

Istället för ett besök på Konsthallen

Jag har det myyyycket jobbigt just nu som ni kanske kan förstå om ni ser nedan. Man ska INTE gå in på Net-a-porter om man inte vill bli väldigt frustrerad, men ändå kan jag inte låta bli... det är ju så vackert alltsammans!

        


1. Chloé 3930
2. Graham & Spencer 406
3. Just Cavalli 565
4. Marc Jacobs 1500
5. Graham & Spencer 367
6. Moschino 655
7. Vera Wang 789
8. Oscar de la Renta 3135
9. Roberto Cavalli 1525

Alla priser i euro = se-men-inte-röra-priser.

Satt och funderade i mitt stilla sinne vart jag hade hört talas om Graham & Spencer förut, men det vart Marks & Spencer jag tänkte på, haha.


Tips för business

Haha! Hör på den här:
Enligt Inkomstskattelagen är du skattebefriad upp till 5000 kr när det gäller försäljning av vilt växande bär, svamp och kottar.

Victor på grönbete

I förmiddags var vi och lämnade Jenni´s Victor på kaninotell. 4H har jag hört talas om, men aldrig om ett kaninotell. Där var i alla fall jättefint och Vicke kommer nog trivas utmärkt där över sommaren..

image549

..men det tyckte nog inte han själv, som surade i sin bur och vägrade visa kameran något annat än rumpan.

image550

..ett sorgligt farväl.

image551

Och kolla in den här rabbiten, det ser exakt ut som Polly fast som kanin, så himla tufft!

image552

image553

Nattmusik

Kvällens musica:
..är Akon med framförallt
I Tried, Don´t let up,Cross that line och Bone Thugs N Harmonys gamla klassiker Crossroads, och för att inte glömma den här sköna låten (Change the world) som jag inte hört på säkert flera år.

Nu ska vi nanna här, sov sött & dröm vackert!


Tjejer?

Satt med en tidning i händerna och läste en artikel. Fastnade vid en sak. Jag har lite svårt att förstå varför vissa ladies i 50-60 års åldern enivsas med att kalla sig "tjejer"?
Var en stolt kvinna istället.


Bäggisar i min smak

image502
image503
image504

The Bachelor

Ungefär fem minuter innan programmet började upptäckte jag att The Bachelor kör igång idag. Denna säsongen utspelar det sig i Rom och the bachelor är en italiensk/amerikansk prins. Det kan inte bli mer cheezy, men jag måste ändå se på det. Men en sak fattas, och det är Mary-o, utan dig har jag ingen att kommentera med.

image545

Uppdatering: Det verkar som att Justice är tillbaks ikväll med, 22.00 it is (kanal 5)!

Söndag

Jag vill att ni under hela tiden av följande berättelse ska ha i åtanke att jag igår vart och grillade, spelade spel och drack vin (så får jag känna mig extra hurtig av dagens strapatser). Klockan ringde klockan 7.00. Jag for upp som en..ehh..icke bakfull Anna (tack kära Resorb). Gav mig ut på en ovanligt lång morgonpromenad med Nikki, avfärd mot hundutställningen strax efter 8. Vädret har varit hur fint som helst, strålande sol och lagom varmt. Vi gick runt och tittade på alla fina hundar och pratade lite med folk, sen skulle Malgoria ställas och då satt vi som en trogen hejarklack och hejade på henne såklart.
Vid lunchtid åkte vi hemåt, för att sedan åka till SKOGEN och gå en stabil runda i sandig terräng (måste vara bättre än all världens trampmaskiner!) med hundarna. Har aldrig varit i den skogen, där var verkligen jättefint. På ett ställe var man tvungen att gå över en liten trädstam över en bäck...och till min stora glädje överlevde jag. Till icke-min stora glädje är mina relativt nya VITA Reeboks inte det minsta vita längre. Ja, jag har bara min själv att skylla..men dock.
Nu är jag tillbaks i hemmets lugna ro och ska avnjuta kvällen framför tv:n eller med min nya bok, och vänta på att gose kommer hem från jobb.


På hundutställning

image543

image544

Översta tre bilderna: Grannarnas gosehund Malgoria.
Nedre kollaget: Söta hundar i olika storlekar. Blev totalförälskad i den stora vita (pyreneérhund).

Kvällen

image524 image534
image542 image537       image540 image539
image535

1. Drinkie-drink
2. "Brun utan sol"..Tänk vad man kan göra med PS ;)
3. Spelar Rappa Kalja
4. Söt Sirre
5. A har jobbat hela dagen - vilar lite
6. Söt Kickan, kvällens värdinna
7. Farlig Sirre


Grillkväll

Haha, jag kom precis på vad jag drömde inatt; jag råkade (hur man nu kan råka det?) spola ner mina favoritjeans i toaletten och var alldeles förtvivlad över hur jag skulle få tillbaks dom. Sen slog det mig att jag förmodligen inte ville ha tillbaks dom efter att dom hade åkt en tur i toaletternas värld.

Nu ska jag klura ut vad jag ska ha på mig ikväll, sen ta en liten fördrink..min Apple Sourz står i kylen och är lika full som för tre veckor sedan så det blir lite sådant. Sen ska jag hoppa på bussen alternativt taxi och åka till Kicko för grillning.

Kvällens uppmaning:

image521




Walking on sunshine

Härligt väder idag och jag avnjuter dagens första kaffe. Nu håller jag tummarna för att solen ska stanna så att vi kan grilla ikväll utan att frysa halvt ihjäl.

Jag var ute med Nick the Prick och spatserade. Vi stötte på ett par grabbar i 15-års åldern som delade ut reklam.
En av dom väldigt uppgivet till sina kamrater:
- Meeeen alla är ju ej reklam tack!!
Ja, för vi blir påtryckta så otroligt mycket reklam vart man än vänder huvudet, så när vi har möjligheten att säga nej tack, då gör vi det. (Fast det sa jag inte till honom). Jag tyckte mest synd om honom och hoppades att han inte får betalt per utdelade ex.

Kuckeliku

När man ligger och inte kan somna blir man plötsligt väldigt uppmärksam på alla ljud som hörs, när jag går och lägger mig så sjunger fåglarna sin morgontruddelutt. Inatt lät det lite annorlunda, jag är nästan helt säker på att det var fiskmåsar som hade flugit fel och satt sig här utanför vårt fönster. Sen började nästa fågel låta, h*n lät som en förkyld hackspett. När dom väl var klara med sina uppvakningsritualer så började Nikki smaska och snarka. Fattades bara en tupp som gol.

Råtta i huset!


Låt mig presentera Pollys nya vän RÅTTAN:

image516

Fancy smycken

Jag har fått en ny favorit inom smyckesvärlden: Hultquist Copenhagen. Fick hem mitt armband från Zylber för ett tag sedan och fullkomligt älskar det.
image493
Nu vill jag ha massor med annat från dom, här är några av favoriterna:


     

Relax, take it eeeasy

Kvällen går i TVn´s tecken, såg Project Runway (reprisen gissar jag), måste verkligen se fortsatta avsnitt av det..har missat att det börjat igen. Grym klänning som vann dagens avsnitt!
Rainman hade vi tänkt mysa till sen, har faktiskt inte sett den så det blir perfa för ikväll.

Lekte med kameran & Photoshop tidigare, och såå här slutade det:

image491
image490


Ressugen

Kan någon förklara för mig varför jag sitter här på min rumpa när detta finns:


image474 image475 image476 image479 image477 image478 image480 image481 image482 image487

Samtliga bilder lånade från
Ving.se


Medveten. Och norrländskt

Idag har jag varit mycket medveten. Handlat medvetna saker. Nu tänker jag på min lilla viktuppgång då alltså.
När jag var törstig köpte jag en Sprite Zero. Till kvällsmat köpte jag fil, bananer och light-ost.
Som dricka till morgonkvällen köpte jag torrt vitt vin istället för kaloribomber till drinkar. Go mig!
Det råkade visserligen slinka ner en liten Parisare till lunch.

Nog talat om det, 1,5 kg får inte ta större plats än såhär ;)



Jag funderade lite på vad som är typiskt norrländskt för mig, om jag skulle berätta för någon i Skåne om små skillnader vad det skulle vara då (bortsett från dialekt och uttryck).
- Parisare är en sådan sak. Det hade jag inte ens hört talas om före vi flyttade hit. (Falukorv i hamburgerbröd för er som undrar).
- Trocadero är en annan. Det finns överallt här. I Skåne ingenstans.
- Crocs. Umeå åtminstone är invaderat av Crocs i olika färger och modeller. När som helst, var som helst.
Dom finns såklart även nere i söder, men mest då på folks fötter i trädgårdarna.
- Våren i Skåne. Då bokstavligen talat kastar sig alla ut i solen och vägrar gå in förrens det är natt och iskallt. Här uppe tar man det lite mer sansat, vilket jag personligen tycker är väldigt skönt. Å andra sidan är det såklart varmare i Skåne också.
- I Skåne finns det dansk pölse, i Umeå äter man långkorv.

Kommer du på något mer?


ps. Min dator fnattar igen.. snart sätter jag ut den på Blocket för en femma.




För allt gott kommer tillbaka..

..TOOP HAAT, TOOP HAATT. Går runt i mitt huvud. Bort och sjas med dig! Såå irriterande reklam, och såklart sätter den sig.

Sitter här, lagom sömndrucken..det är ljust ute dygnet runt vilket får mig att tänka att jag faktiskt inte behöver sova. Någon gång runt 2-3 tiden så går jag ändå obligatoriskt till sängen och sover rätt gott. Vänjer man sig någonsin vid det här ljuset?

Appropå sömn, fick mitt schema igår. Första dagen jag börjar jobba för sommaren börjar jag 07.00. Låt mig utropa ett högt och ljudligt BUHU.. 07.00 är en tidig tid för mig i normala fall, som under terminen. 07.00 efter ett par veckors sommarledighet är en mindre tragedi, eller snarare komedi.

Igårkväll (läs:inatt) upptäckte jag att jag har gått upp ungefär 1,5 kg. Vad har jag gjort de senaste veckorna egentligen? Resultatet av detta resultat är att vi idag ska iväg och handla. Vi kan kalla det powershopping. Jag behöver inhandla följande: 

♦ Nytt svart diadem (eftersom jag råkade få med mitt förra i tvättmaskinen och ett sidenbeklätt diadem är inte sidenbeklätt när det kommer ut ur tvättmaskinen).
Starka batterier ( min kamera kräver de starkaste som finns, annars kan jag ta ungefär 10 foton under två normala batteriers livstid).
Vykort till diverse äldre söta människor (farmor, och kusinernas farmor & farfar som så gulligt grattade mig på födelsedagen).


Mer lista

Vad blir ditt namn baklänges? håll i hatten nu: anna
Platt eller lockigt hår? platt med lite självfall som frisören så fint uttryckte det förra veckan.
Är du kär i någon? ja!
Vad gör du när det regnar? tar på mig gummistövlarna och går ut med nikki.
Har en dröm gått i uppfyllelse? ja säkert, men inget konkret som jag kan komma på just nu. 
Vad har du för startsida på internet? sr.se
Tycker du att sengångare är söta? hur ser dom ut?
Har du någon gång testat karate? nej, men däremot jujutsi och taekwondo.
Första sporten du gick på? dansade.
När åt du senast en fiskbulle? ett par veckor sedan.
Vad drömde du inatt? det var party på gång och lina kom med en hel kärra bacardi breezer som jag blev avundsjuk på. 
Vilken tv-serie är bäst? svårt val. desperate housewives eller top model. eller greys anatomy.
Vad åt du senast? macka med ost.
Höga eller låga strumpor? barfota.
Vad är du mest rädd för i hela världen? förluster & sjukdomar.
Vad har du för färg på ditt påslakan? blått och vitt tror jag.
Godaste drickan till frukosten? färskpressad juice.
Senast lästa bok? den lilla fången av jane elliott.

Vem kramade du senast? my love.
Läser du på baksidan av mjölkpaketen? om jag är uttråkad.
Kan du ditt mobilnr utantill? javisst.

Har du tråkigt? nä, inte särskilt.

Har du gråtit i skolan nån gång? yes, men det var ett bra tag sedan.
Vad var det senaste som fick dig att skratta? något skojsamt i en blogg nyss.
Vad ska du göra nu? gå till köket och hämta något att dricka.

Hittad hos:
http://vanten.blogg.se/


Emma Hamberg

Imorgon ska jag förgylla dagen med att inhandla denna bok.

image484

Provläs ett par sidor 
här

Gillar hennes tidigare böcker, lättlästa och underhållande. Perfekta sommarlovsböcker.

 

Dagens

Bästa: att vara helledig.
Sämsta: är lite förkyld + datorkollaps.
Vill ha: ett stort glas med kall cola..och en citronskiva i.
Låt: and i am telling you - jennifer hudson
Köp: mat på ica.
Dryck: kaffe och vatten.
Mat: rökt lax, nypotatis och gräddfil med dill.
Humör: fint men lite segt.
Saknad: en riktigt bra film.
Smartaste: varför kommer det inget ljud? jaa det kan ju vara bra att sätta på högtalarna först.

Snuffse vilar

image483

Håller du med älskling?

You are a Great Girlfriend
When it comes to your guy, you're very thoughtful
But you also haven't stopped thinking of yourself
You're the perfect blend of independent and caring
You're a total catch - make sure your guy knows it too!
Are You a Good Girlfriend?

Lipgloss Bitch

Jag sörjer, jag hann inte beställa den.


UTGÅTT Necessär för smink - Lip Gloss Bitch.
Den här artikeln har tyvärr utgått och vi kommer inte att få in den igen.

image473

Hushållsnära tjänster

Wow! Det verkar som att datorn fungerar igen *peppar peppar*, ändrade några inställningar på min pappas inrådan. Håll tummarna nu för att den inte ska krascha igen.
Funderar starkt på att skriva en kontaktannons i någon teknik/datortidning:

" Extremt teknikkunnig person sökes som inneboende hos oss, du får ett rum, tillgång till kök och badrum i utbyte mot att du finns tillgänglig dygnet runt för konsultation kring tekniska problem, såsom med datorer och mobiltelefoner. Ett stort plus i kanten om du kan tänka dig att gå ut med hunden lördag- & söndagsmorgnar".


 


Hjälp! Datorkunnig person sökes

Min dator har fått totalfnatt, utan att jag rör nånting så gör den såhär: ------------------- överallt, och stoppar aldrig.
Whatta f är problemet?

Körkort?

Jag har ett litet problem, jag har inte körkort men jag vill åka bil överallt.
Det finns 3 alternativ så som jag ser det.

1) Att A slutar jobba och blir min chaufför på heltid.
2) Jag köper en mopedbil och kan glida runt på egen hand i stan.
3) Jag tragglar vägmärken och övningskör som en dåre, spenderar miljoner på gnidna körskolelärare och skaffar mig troligtivis till slut ett körkort.


   

Think pink

Det började med en mysdress, sen blev dagens fototema rosa kort och gott:

image468

Tantvarning

Jag är en sån som lägger till ALLT det minsta intressant bland mina Favoriter på datorn. Igår bestämde jag mig för att rensa ut en del adresser. Det slutade med att jag satt och beställde gardiner från Textilboden.

image467


 

..samma mönster fast med brun bakgrund blidde det till gästrummet.



 


Ledighet

Det är så skönt att vara ledig. Det här behöver jag! Går igenom garderober och byråer och hade tänkt rensa ut en del, men jag precis som så många andra lider av separationsångest, "Den här kanske blir inne igen" och "Dom här kan jag ha om vi ska måla någongång". Så dåliga bortförklaringar för att inte slänga, men dom fungerar alltid i slutändan för det blir bara allt mindre och mindre plats i garderoberna.

Vi köpte svindyra körsbär idag, dom såg underbart goda ut men så åt jag en och den var otroligt smaklös. Åt en till och den var lika smaklös. I vilket fall blev alla uppätna, för det priset så...

image466

Nu är det snart dags för najti najti! Sov sött.


Egolista

1. Vem är Jag? Anna.
2. Attityd: Trevlig mot de flesta.
3. Ålder: Nyligen 23. 

4. Jag bor: Lägenhet i Ume-o.
5. Civilstånd: Familj bestående av A, hund och katt.

6. Din bästa egenskap: Envis och har mycket ideér.
7. Din sämsta egenskap: Lättirriterad och väldigt morgontrött.
8. Husdjur: Fluff 1 och Fluff 2.
9. Familj: Sambo, + föräldrar samt storebror.
10. Kroppsdel du har mest nytta av: Ögonen är bra att ha.
11. Kroppsdel du tycker bäst om: Min snibblösa varulvsöron.
12. Jag sover: Helst på morgnarna.
13. Hårfärg:  Skiftar.
14. Ögonfärg: Brungröna.
15. Längd: 158 cm.
16. Vikt: Runt 50-52.
17. Gillar: Nära och kära, gosiga soffor, resor, havet och handla roliga saker.
18. Ogillar: Ormar, fästingar och offentliga toaletter.
19. Favoritmat:  Det mesta som är flottigt.
20. Favoritglass: Mjukglass med strössel.
21. Favoritpizza:  Hawaii med champinjoner, eller en med köttfärssås, räkor och vitlök.
22. Favoritdryck: Juice.
23. Gillar du godis?  Ja, och framförallt kakor!
24. Öl eller vin?  Beror på vilken dag du frågar.
25. Liknar du en kändis?  Nja, nä det tror jag inte.
26. Senast film på bio:  Oj, längesedan..måste vart..ehmm..Beck kanske?
27. Bästa låten:  Omöjligt att bara säga en.
28. Favoritårstid?: Gillar alla.

Blogg/html-hjälp

Jag håller på att få fnatt här. Under varje inlägg så har det dykt upp en svart linje..jag vet inte vad jag gjort för att få fram den. Jag vill i alla fall ha bort den, men vad heter den bland html-koderna?
Taaack på förhand!

Hmm, nu blev den grå när jag gick in "seperator" och ställde in den på 0. Men hur får jag bort linjen helt igen..?

Underskattad sysselsättning

Från det ena till det andra..fick två sällskapsspel i födelsedagspresent: Rappa Kalja och Let´s Dance. I likey!


 

Ni som känner mig och finns i krokarna är alltså varmt välkomna på spelkväll någon dag snart ;)
Rappa Kalja är ju en gammal klassiker, men Let´s Dance-spelet har jag inte testat förut. Är det kul ni som har spelat det? (Gillar du inte att dansa så kan du låta bli att svara på frågan =P)


Låt bli barnen!

De flesta har väl sett något av debatten om sidan pedofil.se vid detta laget. Jag gick in på den för att se vad det handlade om utan att veta särskilt mycket om sidan. Vid första anblick ser den inte så uppseendeväckande ut, men ju mer jag läste desto mer upprörd blev jag.
Under Manifest står bland annat följande: "Varför accepteras homosexuella men inte pedofiler?"
Hur fan kan man ens jämföra pedofili med homosexualitet..?
Vidare kan man läsa en jäkla massa goja som gör mig både äcklad och förbannad, hur dom försöker rättfärdiga övergrepp på barn och sin läggning. Lägg ner den tid ni gör på sidan åt att söka hjälp för era böjelser istället.


ps.
Stöd gärna
Ecpats arbete mot sexuellt utnyttjande av barn.


Blingbling

image459
Av någon konstig anledning, (eftersom jag inte ens använder armbandsklocka och aldrig har jag gjort det) så har jag blivit förtjust i flera klockor nu på senaste tiden. Förklaringen är troligtvis att de ser ut som armband very muchos. Var in på
Guess hemsida och spanade och där fanns massor med blingiga och snygga saker.. särskilt den här gillar jag.

Goomorgon!

Jag sov så underbart gott inatt i vår alldeles egen säng. Tror nästan jag låg och log för mig själv när jag vaknade. Det regnar här så luften är alldeles frisk och för första natten på länge vaknade jag upp utan att vara överhettad.
Drömde en väldigt rolig dröm med. Var på Kicks eller någon liknande affär och allt smink var på rea och kostade 10 kronor styck. Gick runt där och valde och plockade på mig massor med fina ögonskuggor, pennor, solpuder och annat trevligt..haha. Ner på stan sen och utforska om det kan bli en sanndröm kanske?


image462

Resdagbok, från Skåne till Norrland med bil

Måndag, klockan är 13.54 och vi kör in mot Jönköping. Vi har satt på cd-boken ett par omgångarna nu, första gången somnade jag och andra gången kom jag fram till att jag ska låna boken istället. Vill helst inte att A ska somna framför ratten heller. Pappa ringde nyss och meddelade att det är 15 grader i Umeå. 15 GRADER - det är vinter! Nu när vi vant oss vid 45 grader i skuggan (vad det känts som iaf). Nu ser vi Vättern till vänster om oss, Huskvarna till höger och här är verkligen vackert. Då är vi alltså snart i polkagrisstaden Gränna. På nerresan köpte vi en jädrans massa polkagrisar i olika smaker som jag nu när jag tänker på dom knappt vet vart dom försvann faktiskt..så no more polka-pigs nu.

Efter en isglass och turiststopp med kameran närmar vi oss Linköping. Där fanns en borg av något slag som jag kände att det var min turisterliga plikt att fotografera..   
                                                                         

Jag kom på en extremt spännande billek som hette Räkna flaggorna. Kom upp i 10 sen tröttnade jag. A tog konstigt nog inte leken på allvar..nu får jag använda fantasin och komma på något mer engagerande.
För ett par mil sedan fick vi ett ryck och sa - Vi bara kör, vi skiter i att stanna på vägen så kommer vi hem någon gång inatt! Men nu börjar A sucka och flåsa här bredvid mig och jag misstänker att suckandet kommer vara betydligt värre om sådär 20 mil ytterligare..

15 mil till Stockholm, A är och kissar, Nikki och jag är kvar i bilen. Jag sitter med dörren öppen och njuter av eftermiddagssolen. Har kommit på en fenomenal idé på en ny lek: Räkna tyska bilar! Det kommer hålla oss sysselsatta utan minsta vila. Bredvid parkeringen (appropå tyskar) sitter två busslast med tyska turister, samtliga i åldern 60 +, dom dricker kaffe och ler uppfodrande mot oss ungdomar. Så charmigt så. När jag blir äldre ska jag också åka på pensionärsresor runt om i Europa och världen.



En smaklös pyttipanna-middag har ätits i Järna. På denna rastplats möttes vi av ungefär 30 MC-knuttar från Finland iklädda läderställ. Nu börjar vi alla tre se fram emot att komma fram till Skutskär och Therese. Framförallt Nikki skulle jag tro..hon står med huvudet tryckt mot burgallret och tittar surt på oss..hon undrar förmodligen vad fan det är vi har släpat med henne på. Vi människor sitter här som värsta campingparet med bilen (kombi) fullastad och varsin plastmugg med termos-kaffe i näven. Det ska börjas i tid!



Tisdag 11.40. Ju längre upp i landet vi kommer desto kallare och molnigare blir det. Nu är vi strax norr om Gävle och det är 14 grader kallt. Igårkväll kom vi till Therese vid 20-tiden och efter diverse dramatik så kikade vi lite på tv och drack lite kaffe för att sedan sova ut. Lagom till att vi gick och lade oss så började det blåsa som tusan, blixtra och dundra. Åska har jag inga problem med men blixtar gillar jag INTE. Klamrade mig fast vid A och höll tummarna för att blixten inte skulle välja vårt hus att slå sig ner i.
Bilen ser ut som en soptipp allvarligt talat, det ligger McDonaldspåsar från igår, kläder utspridda överallt, diverse vattenflaskor, två termosar, snusdosor, tidningar och så vidare.. Jag får knappt plats med fötterna här fram.

 

Bokstavligen talat: jäkla skit! Det är inte kul att inte må bra i magen och hamna på en sunkig Preem-mack mitt i ingenstans med bara bås till toaletter där folk springer in och ut. Väldigt ostabilt...jag saknar min egen toalett nu!!
Det är 5,6 mil kvar till Sundsvall där vi har tänkt stanna en stund. Försöker sjunga med till Enrique Iglesias "Hero". Problem 1) Min sångröst kan liknas vid en pubertal kråka 2) Jag är totalt kass på att komma ihåg låttexter därmed blir det mest ett hest ylande.



Runt 17 mil kvar till Umeå i skrivandet stund, nu börjar jag bli seriöst rastlös. Vill hem till lägenheten, Polly, duschen, toaletten, datorn, sängen.. Vi stannade i Birsta och åt wokade nudlar på en kinarestaurang sen skyndade vi vidare. A är extra tråkig nu, jag har föreslagit en massa hurtiga och skojiga lekar men han vill inte. Han vet att han bara förlorar, thats why..moahhha.

Kl. 16.55 Jag älskar motorvägar!! Efter 50-70-90-50 vägar så är 110 helt fantastiskt skönt. Det är nu 7 mil kvar och jag säger härmed adios till dig kära resdagbok!


Änglavakt

Igårkväll när vi kom till Therese efter att ha kört 80 mil slår vi upp bildörrarna till friheten, och även till Nikkis bur. Det som händer då istället för att hon springer in i trädgården är att hon kastar sig ut mot vägen (väg som i lugn väg mitt i villaområde) och samtidigt kommer en bil insvängandes..allt gick på ungefär en halv sekund, bilen tvärnitar och det var max en decimeter från att det sa POFF. Det var rätt sjukt hur på den lilla lilla stunden minns jag exakt att jag hann tänka, - nu är det kört, nu dör hon och hur jag blev som helt tom i mig. Där hade Nikki nog en liten ängel som vaktade henne. Och det blir koppel framöver tills vi känner oss helt säkra på henne.


image451


För övrigt har resan gått bra och det är riiiktigt skönt att vara hemma och ha duschat och bara ta det lugnt nu. Återkommer mest troligt senare ikväll, nu ska vi få i oss lite mat!

10 juni 21.50

Ajaj, rödvin och gassande sol är ingen utmärkt kombination. Inte för att jag drack mycket, men det räckte för att ge mig huvudvärk. Idag har det varit hett-hett-hett! Det var rätt skönt i skuggan på mammas trädgård i alla fall och grillat är godast.

Vi var på kvällsfika hos Blomman & Jill och deras 7-månaders Max, han for runt i sin gåstol i 110 km timmen ungefär och var grymt gullig. Någon som vill skänka mig en liten bebos?

Imorrn ska vi köra 80 mil upp till Therese. Jag kände mig betydligt mer peppad inför nerresan, nu har vi sett vägen en gång redan.. tackar Ford det ödmjukaste för vår AC i bilen åtminstone.

Farväl Skåne, vi ses när vi ses igen!

Testfest

image450

Din poäng: 255
Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad!


Testet kan du göra
här! Hittad hos Evelina.

Lillpollan 3 år idag!

Hipp hipp hurra för vår mise som befinner sig i Umeå för tillfället...en stor fisk ska hon få när vi kommer upp igen.

image449


Tragiskt

Mina tankar går idag till alla de tjejer som har haft sex med "hiv-mannen". Kan tänka mig den ångest de lever i just nu. Sjuka person som medvetet utsätter så många människor för sin smitta. Han borde långsamt och smärtsamt kastreras...men tyvärr hjälper det ju inte de drabbade tjejerna.

Vad beträffar debatten att hans namn och bild har publicerats, jag kan inte bry mig mindre om en människa som han blir uthängd i media.

Jag och mitt täcke

Jag är inte den smartaste i sömnen. Det är ungefär 35 grader varmt i rummet och under natten envisas jag ändå med att rulla in mig i det tjocka täcket. Vaknar vid fem-tiden helt genomsvettig och kokhet. Somnar om utan täcket, och tamejfan att jag vaknar inrullad i det tjocka täcket på morgonen igen.

Har ätit två mackor med honing (ett väldigt underskattat pålägg) och druckit ett stort glas mjölk, måste bara brygga kaffe sen är morgonen fulländad.
I eftermiddag blir det grill igen, lika bra att grilla på som tusan..i Umeå har vi ju ingen grill så vi får se till att tröttna på det nu :)

Lördag 23.49

Snart söndag och på måndag åker vi tillbaks till norr. Tiden går som vanligt fortare än fort.
Ikväll åt vi grillad fläskfilé med nypotatis och tårta till efterrätt. Spenderade sen en stor del av kvällen åt att rita och lösa korsord med världens sötaste 7-åring Matilda:

image446

Nikko utforskar poolen:
image447

..och the cake. Observera att det är första gången sedan jag var ungefär 5 år som jag använder en spritser, är ganska stolt över resultatet :)
image448

Hetta

Tog en kall dusch och det var det bästa jag gjort idag..sååå skönt! Smorde sen in mig med MASSOR kortison..har försökt andra kortisonfria cremer nu de senaste dagarna men nu orkade jag inte mer. Jag skiter högaktningsfullt i att det inte är det bästa för huden för det är tydligen det enda som funkar. Jag inbillar mig att det redan känns mycket bättre nu när jag fått ta min "drog".
Fick en fråga tidigare vad Atopiker är, här kommer en kort förklaring:
"Atopi -  En ärftlig överkänslighet i hud, slemhinnor och luftvägar. Besvären börjar ofta i huden. Som barn får man eksem i armveck, knäveck, ljumskar och på andra områden med känslig hud, s.k. böjveckseksem eller barneksem. Vissa får luftvägsbesvär och hösnuva."

Winnie the Pooh Dog och Nikki the Boo är så varma, så varma..stackars voffsingar. Båda ligger helt utlsagna och går med jämna mellanrum till vattenskålen och slurkar i sig så mycket de bara orkar.



..Och här är mina loppisfynd, ein styck turkos kitchig godisskål och så den mer sansade vasen som ska få förgylla vardagsrummet tillsammans med våra nya gardiner.

 



Ikväll ska vi grilla, före dess ska jag göra kiwitårta som det ska bjudas på!


Torris

Idag känner jag mig berättigad till att klaga lite. Fast inte på värmen, utan på grund av att jag är torr som fnöske och det kliar överallt. Vissa perioder har jag extremt torr hud, är även atopiker sedan barnsben med. Just nu är jag inne i en väldigt "torr" period. Ni vill inte veta hur mycket jag har lagt ut på diverse fuktgivande cremer och oljor. Det enda som gäller är ju att prova sig fram och märka vad som fungerar bäst för just en själv. Är hursomhelst nyfiken på vad ni andra torrisar använder för cremer? Kanske finns något där ute som jag har missat.

Väcktes vid 8.30, seg uppvakning sen åkte vi till Esplanaden och gick på loppis. SÅ mycket skit, men hittade i röran en jättesöt turkos skål som kommer passa in väldigt bra i vårt kök som går i vitt och turkost. Fick av A:s konst/porslins-intresserade fd kollega en fin brun keramikvas med. Ska fota och lägga in bilder på dom!

Nu ska jag vila lite, sen lunch.

Fästing XXL

Uhhhh... satt och gosade med Nikki i soffan och känner en fästing bakom örat på henne, den var stor som en ärta och så jäkla vidrig.. jag får rysningar än... Varför finns dom små fastklamrande krypen? Kommer drömma mardrömmar om den stora uppsvällda parasiten nu..

image442

Dags att väcka bollsinnet

En fantastiskt bra idé slog mig idag. Jag vill börja träna något, så jag satt där i bilen och funderade...någon lagsport? Nää, inte min grej. Gym, för mycket folk på liten yta (ser Gerdahallens tjejgym framför mig)... Sen kom jag på! Tennis är sporten jag ska börja med. En tvåmannasport = lagom många deltagare, man kan spela både ute och inne beroende på väder, det verkar vara bra träning för hela kroppen och det finns massor med söta tenniskläder! Det är min framtid helt enkelt.

image441

(Klänning från Ralph Lauren 125 dollar)

..Så watch out systrarna Williams och vem det nu mer finns...förbered er på stenhård konkurrens!


8 juni

What is the problem med mänskligheten? I över ett halvår går så många och kvider över hur kallt det är och hur mycket man längtar efter sommar och värme..sen när värmen kommer så är det föööör varmt, kvavt och jobbigt. Aldrig är vi nöjda. Jag är rätt bra på att klaga, det är jag fullständigt medveten om men...fast inte angående värmen nu. Kanske för att jag är så frusen av mig, så den här temperaturen är den enda jag inte fryser i. Och så har jag semester. Fast A han har för tusan semester med och han gnäller på att det är sååå varmt i bilen. Jag ska uppfinna ett piller som heter "Var-nöjd-så-som-det-är". Jag kommer att bli RIK!

Lunchade på grekisk restaurang idag och åt laxfjäril med laxromssås och vildris. Mm, mmm, mm! Mediterranean var stället och det är en av mina klara favoriter här i Lund. Allt jag har ätit där har varit gott. Särskilt souvlakin är nästintill gudomligt god.

Har letat ett tag efter ett par skor med låg kilklack och stängda vid tårna. Hittade dom idag. På Håkanssons. Hade helst velat ha de beiga men dom var slut i alla butiker så det blev svarta. Ska se om jag kan hitta en bild på dom.. Nupp, ingen bild där inte. Blev gryyymt sugen på ett par pimpiga high-heels från Scorett med, men efter två minuters eftertanke insåg jag att jag att dom inte hade blivit använda så mycket så jag var mogen nog att köpa de svarta mer klassiska istället.

Ja men just det, var ju och klippte mig i förmiddags. Gillade frisören, hon var inte sådär mesig som många är, hon klippte på och jag är nöjd.

Skrålle åker hem till sin familj ikväll, jag kommer sakna henne vid fotändan om nätterna den lilla krabaten... Är allvarligt talat sugen på att hämta upp en liten valpsing på vägen upp till Umeå. Spontanitet förnöjer livet! Eller ännu hellre hundnappa Skrållan, hon och Nikki är ju redan polers. Ha-ha..nu ska jag planera hundnappningen, so long!


Förvaring på resan

En del av dagens shopping vart den här söta "Travel Laundry Bag" från Lisbeth Dahl. Lite roligare än en ICA-kasse!

image439
image440

Hittade (=såg) i samma affär en grymt snygg Day Birger et Mikkelsen necessär till det saftiga priset 395 kr. Även om den vart riktigt fin så känner jag att det är lite väl mycket för en necessär så jag tror tyvärr jag får avstå. Buhu.

Nattugglan har semester

Mammas bil krånglade så vi stannade i Sverige och Lund. Men det vart bra med, åt lunchbuffé på en italiensk restaurang, gick i affärer, fikade och promenerade runt. Det saknar jag med Umeå som stad - det är inte alls på samma sätt som Lund att man bara strosar omkring på stan. Man åker in till stan, gör sina ärenden, äter möjligtvis en korv på torget och åker sen hem. I Lund kan man traska runt bland kullerstenarna med en take-away kaffe i handen utan att ha något riktigt mål egentligen.
Jag insåg idag vart jag fått mitt shopping-intresse från, jag är bra på att shoppa men min mamma är banne mig ett två strå vassare.
Och herregud vad alla är bruna här nere, jag kommer som en riktig blekfis från norr i min lilla jeanskjol och bländar hela Lunds befolkning. Måste ta tag i det där.

Jag har enväldigt bestämt att vi behöver en hund till. En pytteliten, som Skrålle..är helt förälskad i henne och hennes storlek...så gullegullig! En hund mer eller mindre liksom ;)

image438

Doggisarna väntar på ngt gott



Imorrn ska jag klippa mig, men jag har inte den blekaste om hur jag vill ha det. Jag hoppas att det är en superkäck frisör som kommer med fantasifulla intiativ till hur jag ska ha det och vad jag passar i annars har jag en känsla av det blir den vanliga tråk-klippningen á la Anna "jaa du kan ju klippa upp lite...och så lite lugg sådär kanske"



Vi såg den nya Beck-filmen ikväll... Beck och geishamålningen eller något liknande. Har ju verkligen gillat Beck en gång i tiden men tycker att dom börjar tappa stinget en aning. Förutom Gunvald då, bara han är värd dom där kronorna det kostar att hyra dvd:n.

Nu ska jag hoppa lite i sängen och väcka A...bye bye!

Skattjakt

Har du GPS, och saknar tiden då man lekte skattjakt - kolla då in den här sidan!


Feeling hot hot hot

Har legat som en strandad säl på sängen halva kvällen, dels på grund av värmen - det är säkert 30 grader här inne, och dels för att jag kan ligga och chilla en hel kväll utan att få dåligt samvete.

Jag skulle vilja ha en liten trädgård, det är synd att det är så förbaskat dyrt med bostäder i Umeå. Ett radhus hade vart perfekt, med en liten gräsmatta och plats för ett litet land att odla jordgubbar och isbergssallad. Bougainvillea och citronträd hade jag velat ha med, men det kan jag nog bara drömma om så länge vi bor i Norrland?
Kanske ska satsa på ett hus i Grekland istället...hade inte varit helt fel!

  

Dagens låt

Timbuktu med Lika barn avvika bäst


6 juni

Praise the looord för Resorb. Det fungerar verkligen. En före drickandet, en innan sovdags och en på morgonen. Kan tacka brustabletterna för att de senaste dagarna inte vart en total dimma. Nu överdriver jag lite, så mycket har jag inte hällt i mig men jag blir bakfull väldigt lätt. men med Resorben har jag mått ovanligt bra dagen efter.

image428

Ikea
Varför tycker man inte att allt det billigaste är det snyggaste? Det hade blivit så mycket enklare då. Vi fick med oss en hel del fint utan att bli helt ruinerade i alla fall, och så fick jag inspiration till en massa saker i hemmet. Till att börja med hade jag velat ha mer förvaring, det är först när man fått undan allt smått som man kan börja göra ordentliga förändringar tycker jag.

   

Danmark
Imorrn bär det av utomlands. Vädret ska bli fint så det bådar gott för en dagsutflykt med mor min. Äta danska wienerbröd med choklad i mitten och dricka kall öl o solen höll jag på att säga..men är inte så sugen på det för tillfället åtminstone.


Stretch

Tjo fadderittan. Jag är hemma nu. Alltså hemma hos Agneta. Frida och jag drack vin (läs: jag drack det mesta av flaskan) Frida arbetar på dagis och lyssnar på skrikande barn hela dagarna. Frida hade ont i huvudet ikväll, som ni kan förstå. Ungefär efter DHW hade Frida väldigt ont i huvudet och jag var väldigt sugen på att gå ut. A med polare hade åkt till Malmö för att dricka öl och jag orkade verkligen inte åka till Malmö, ringde desperat till de vänner som inte befinner sig på Fiji, i Oslo eller på väg till Fillippinerna för att se om någon var ute. Nej. Det är röd dag imorrn för bövelen - ut och festa med er när jag för en gångs skull är partysugen. Nu har jag i alla fall druckit en kopp starkt kaffe och lyssnar på skön musik och läget känns ganska bra.

Imorrn ska vi till my lovely IKEA. 5-kronors korven är det bästa. Och för att inte tala om äppelpajen, förr köpte vi alltid storpack med fryst IKEA-äppelpaj och tryckte in i frysen. Den är god, men den är inte så god att jag tar den med mig 130 mil i en frysbox hem till Umeå dock. Eller 25 mil från Sundsvall för den delen.

image427

Eller maybe some meatballs?

CC Skye-kopiorna

Ja men just det, jag blev ju så glad när jag hörde om CC Skye-armbands-kopiorna på Kyssjohanna. Har spanat på de armbanden ett bra tag men tyckt att priset vart alltför högt. MEN, tyvärr blev jag rätt besviken när jag nu tittade på kopiorna. Tog för givet att de skulle finnas i antingen svart eller vitt men icke - färgerna som finns att välja mellan är två guldiga varianter, rött, ljusblått och plastigt rosa.

   

Nä jag vet inte, föll inte riktigt för någon av färgerna. Skulle nog vara rött isåfall.

Sommar, sommar och sool..

25 grader i skuggan, helt perfekt värme. Jag som är allmänt frusen av mig fryser om det ligger under 25 så nu njuuuter jag. Bellus och jag var ute på St Hans backar och rastade Nikki, några pics kommer här:

   

Och här har ni Nikkis polare Skrålle som är pytteliten och söt:


5 juni

Gomorrn! Vad skönt det är att vakna och inte ha något man måste göra. Äta frukost i lugn och ro sen bestämma vad man ska hitta på.
Det är konstigt, det är ett halvår sedan vi var här nere men när man väl är här är det som att tiden stått mer eller mindre stilla (bortsett från några nybyggda hus och affärer som bytt plats på stan). Här känner vi till varenda liten gata och gränd, vi har minnen från ställen vart vi än går - det är onekligen något speciellt med ens uppväxtsstad och så kommer det förmodligen alltid att vara. Men samtidigt, eller kanske just på grund av det så hade jag inte kunnat bo här hela mitt liv. Min inställning något av att, varför stanna på ett ställe när det finns så många andra att upptäcka? I slutändan kanske det är uppväxtsstaden man väljer ändå men man kan ju inte veta att det verkligen är där man vill vara om man inte har provat annat?



Ikväll ska jag träffa
Frida och snicksnacka hela kvällen lång, det ska bli supermys. Kanske blir en flaska vin med om vi känner för det.
...nu ska A få sin dator i alla fall, han sitter och ger den (observera datorn, inte mig) suktande blickar.

Dagens fråga

Vad är skillnaden på sjukhus och lasarett?


I´m the man

HUR MANLIG ÄR JAG DÅ?
[X] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[X] Ätit en blodig stek?
[X] Läst en biltidning?
[  ] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[X] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[  ] Skött grillen under en grillfest?
[X ] Läst en bok av Jan Guillou?
[X] Läst ett nummer av Slitz?
[X] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[  ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[  ] Gått på en Ulf Lundell-konsert?
[X] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[  ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[X] Diskuterat bröst?
[ /] Gjort lumpen? Räknas minilumpen?
[X] Läst Nick Hornby?
[X] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[X] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[  ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[X] Lagat någonting på egen hand?
[  ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[X] Tävlat i att dricka öl

Hittad hos
Stannatiden

Pocketdress

Här vart klänningen jag köpte, 249 kronor och fanns i flera fina färger men jag fastnade för den svarta i den här modellen.

image415

Dag 2 Lund

Minneskortet är det bara att säga farväl till, med alla de bilder som fanns på det. Fan säger jag åt sådant. Först SIM-kortet sen minneskortet på två dagar. Har skickat iväg det på operation "Rädda bilder" på Expert. Förmodligen kommer det inte fungera trodde dom men det är ju värt ett försök.
Träffade Mary-o som åker iväg till Fillippinerna imorgon, och vart sen på Nova och köpte en klänning på Topshop och lite annat smått och gott. Det är såå härligt med shoppingutbudet här jämfört med uppe i norr. Det gäller att hålla hårt i plånboken nu så att jag har råd att betala hyran resten av sommaren *host och harkel*
Tyvärr blir det alltså inga bilder varken från resan eller födelsedagen här på bloggen.
Nu ska jag dricka mitt kaffe och låta Agneta få arbeta vid sin dator.

Heyyyya

Jag har haft en toppenfödelsedag, hade söta vänner på tårtfika och Rappa Kalja spelande, sen vart vi hos mamma med moster, kusiner, morfar mfl och åt god middag ute i trädgården. Efter middag, mousserande och en drink på &bar är jag nu lite lagom lullig och hade vart aningen gladare om det inte varit för att kameran lagt av. Det är helt sjukt allvarligt talat, igår under resan lade SIM-kortet av och idag har minneskortet i kameran helt pajjat..utan att jag har gjort ett dugg. Jag blir nästan rädd, vad har jag för någon jäkla strålning som får alla kort att sluta fungera. Varken sim-kort och särskilt inte minneskortet är gamla heller. Kameran köpte jag nyligen. Det trista är att bilder från resan + från dagen är helt borta om jag inte kan få minneskortet att fungera. Hoppas innerligt att dom kan hjälpa mig i någon kamerabutik imorgon, annars blir jag ledsen.(eller det är jag redan).  Om du har vart med om att ditt kort vart så någon gång så är jag mycket tacksam om du vill berätta vad du gjorde då...

Sitter hos A:s bror för tillfället och kan inte låta bli att fnissa åt den supersöta PYTTELILLA kaffebryggaren som står här en bit från mig..den är som en liten leksak och illblå..hur söt som helst.
Ska dricka en Resorb (<-dagens tips) och sussa snart. Imorrn blir det shopping, och framförallt ett desperat snack med fotobutikerna här i stan.

3 juni

Heej heej! En rapport från Lund och min födelsedag..vi kom ner igår på eftermiddagen efter 130 mils körande. En bit från Gävle övernattade vi hos en vän till mig som jag inte träffat på ungefär 2 år..var jättekul att ses och jag kom inte i säng förrens sent såklart.. Strax före 6 väcker A mig och vi fortsätter våra 70 (80?) mil ner till Lund...kan säga att det var år sedan jag vart så trött som under bilresan...pendlade mellan sömn och vakenhet ungefär hela resan...min mobil bestämde sig på morgonen för att sluta fungera..så jäkla klart just när man är på resandes fot..Vid 10-tiden när affärerna öppnade var vi vid Linköping så vi åkte in till stan och yrade runt, efter ett tag hittade vi en Telia-butik och dom kunde ge mig ett nytt SIM-kort.. Direkt när vi kom fram till Lund sen vart det bara att hoppa in i duschen och åka iväg till festen. Sen vart det stopp för min hjärna och kropp efter välkomnstdrinken. Hela kroppen skrek - sooooova och jag orkade knappt prata ens. Åkte hem (dvs hos A:s mamma) och gick och lade mig tidigt.
Idag blir det tårtfika med vänner och middag med släkt.
Återkommer i veckan, ha det riktigt gott! kram från mig.