Dagbok från Kiruna (torsdag - fredag)

Efter 60 mils körning är vi nu tillbaks i söder, dvs Umeå och vi är båda helt slut efter en fullspäckad men samtidigt mycket trevlig helg. Minidatorn och kameran var med, så enjoy!

"Drygt två timmar efter att vi satte oss i bilen och vi har nyss passerat Skellefteå. Som en liten krydda på resan har det börjat regna. Jag blir inte förvånad om det väntar snö på oss i Kiruna. Det är ju faktiskt snart september.

A kränger daimkulor medan jag försöker hålla mig på den hälsosamma linjen med min Ramlösa blåbär, men ni ska veta som jag längtar till middagsstoppet; jag ser framför mig en stor burgare med flottiga pommes och smältost till..

Den enda radiokanalen vi får in är Lugna melodier, så långt ifrån köra-långt-musik man kan komma. Höll på att somna fem gånger om bara under Unbreak my heart.



Jag får verkligen kämpa med orden, den här datorn är lika liten som en pocketbok så fingrarna vill placera sig helt annorlunda än hur det här puttefnask-tangentbordet är skapat. Framförallt varenda tilltänkt a blir istället ett s.


Folk här uppe kan INTE köra i rondeller har vi fått bevisat för oss. Den ena stannade mitt i rondellen för att släppa fram oss. Den andra, som skulle in i rondellen tittade åt vårt håll men körde ändå på. Självmordsbenägna typer.

Det här tar mig tillbaks till Malmö när Sirpa (som vi är på väg till) skulle köra till Malmö strax efter hon hade fått sitt körkort. Oj utropar hon när vi kommer till utfarten från Lund.. -du Anna, jag har aldrig kört i en rondell.. det finns ju knappt några i Kiruna.


20.00 torsdag kväll. Cd-spelaren går varm med en gammal repig dansbandsskiva jag hittade i handsfacket. A låtsas inte känna vid den men kan samtidigt inte hålla sig från att digga som en galning när låtarna är tillräckligt svängiga.

  Det gick inte så bra för oss i Luleå. Tanken var att 1) gå på toa 2) rasta Nikki och 3) äta. Det sistnämnda gick utan problem. När vi sen ville göra våra behov där på Sibylla visade det sig att dom inte hade någon toalett. Ok, vi rastar Nikki och så hittar vi ett nytt ställe. Då inser vi att det har vi glömt hemma. Virrar oss fram till Ica Kvantum för att köpa ett gräsligt koppel och där hittar vi även en kundtoalett. Så nu är vi på väg igen och har några mil kvar till Gällivare. Vi är omgivna av träd. Och träd. Och ännu mer träd. Ibland skymtar vi en älv eller en sjö bakom träden och vrålar åhhh vad fint i kör. Jag försöker fotografera men hinner för det mesta inte längre än att sträcka ner handen mot väskan innan den vackra vyn är spårlöst försvunnen.




Fredag (är det va?), i sängen med ett porlande akvarieljud i bakgrunden som gör mig kissnödig. Idag åkte vi de fem milen som det är till Nikkaloukta och beundrade den storslagna naturen. Så förbannat fint! Vyerna över fjället, luften, lugnet.. det är helt otroligt. Till middag serverades det egenfiskad harr med norrbottnisk potatis och smörsås med gräslök. Två glas vin efter det och nu kommer vi sova gott.

Idag har vi alltså fått uppleva norrländskt wildlife, och ännu mer wild blir det imorgon då vi ska ut till Stugan, en sådan man inte kan ta sig till med bil. Jag har varit där förut fast på vintern, så jag vet ungefär vad som väntar. Skillnaden, förutom snön då, denna gången är att vi har med oss en liten argsint hund som ska lyckas komma överens med de två hundarna som redan är där."




Off we go!

Duscha, check. Kaffe bryggt, check. Nu är det packningen kvar och bilen som ska lastas full med väskor och en styck hund sen drar vi. Runt 60 mil är det till Kiruna så vi kommer fram någongång mot kvällen. Ha en riktigt fin helg, vi ses nästa vecka!


Vinterbild från ankomst till Kiruna för flera år sedan


Middag för en

Jag bestämde mig för att tillaga spenatsoppa ikväll. Köpte ingredienser och ställde mig för att hacka lök.. det sved och tårade men jag kämpade tappert vidare. Precis när allt (som i själva soppan + äggvattnet) börjar koka alldeles galet så börjar Nikki spy. Två stora blaffor i köket, så jag kastar mig mellan spis och spyor. Resultatet blev trots allt mycket bra bortsett från några mjölklumpar här och var i soppan.


Le recept är följande:

Ca 450 g hackad spenat
En halv gul lök
2 msk vetemjöl
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1-1,5 dl matlagningsgrädde
Salt, svartpeppar och lite vitpeppar
Kokta ägghalvor

Löken och spenaten ska först fräsas en stund, sedan pudras mjölet över, i med vatten och smula i buljongtärningarna. Koka ca 10 minuter. Rör sedan i grädden och kryddorna.

Paisleyfint

Direkt när jag såg färgerna och mönstret på den här blev jag väldigt förtjust. Tyvärr var den för stor och fanns inte i mindre storlek än 36 (inte bara jag kanske som tycker att Lindex storlekar är rätt rymliga?) Himla synd för den hade varit så fin till hösten. Finns även som klänning om man är mer sugen på det.

Mer mönstrat och chiffongigt har dom också i form av en söt blommig blus som provades med, men rysch-pyschet kändes inte helt hundra för mig.

27 augusti & det är nu höst

Första dagen i vad jag skulle klassa som en höstoutfit, dvs vinröda strumpbyxor. Det är typ kallt ute, och kallare kommer det bli i helgen för oss med tanke på att vi ska till KIRUNA (the town to be!) imorgon. Ikväll ska det packas och städas för kattvaktens skull sen är vi redo för att köra de 60 milen upp till norr. Jag gillar road trips, det är mysigt. Stanna på fik på vägen, lyssna på skön musik och halvsova.



Idag har jag varit shoppingassistent åt Angelica som köpt en massa fint. Jag tog det lugnt däremot och kom bara hem med ett underklädesset från H&M.



När A och jag sen sågs efter dagens diverse aktiviteter kommer vi fram till att vi käkat på samma ställe och ätit exakt samma sak, fast vid olika tider. Lika tänker lika!

Misepisen och voffen

Polly har vi haft nu i fyra år och Nikki i tre. Jag kommer inte ens ihåg hur det var att inte ha fluffarna. Det är helt otroligt vad mycket dom betyder för mig och jag hade inte under några omständigheter velat vara utan dom. Djur betyder såklart mycket av ens tid, en del av ens pengar och framförallt ett stort ansvar - men det är så värt det med tanke på all ovillkorlig kärlek, lojalitet och allt gos man får. Våra sötaste.


Tack!

Söta Angelica gav mig en bloggutmärkelse som jag blev såhär glad över!



Jag kan bara inte efter 1,5 år i bloggvärlden enbart välja tre stycken så jag skickar vidare till alla trevliga och inspirerande bloggare (alltså, ta åt er om ni vill :-)

Varför göra mer än man måste?

Vi chillar ikväll, har fått lite massage (höll på att somna/dö så skönt det var) och nu har A just gjort en fruktsallad som ska ätas med glass till. Det är sista dagarna av ledigheten nu så jag passar på att njuta. Skolan ska visserligen bli kul att återvända till, träffa allt folk och komma vidare i utbildningen.. men semester är ju alltid semester!


Skjortan var ett givet val idag, och den söta sambon, ja vad har han pysslat med?

Bloggtips

Har hittat en nystartad blogg med potential för tjejbesökare. Tänk Fråga Pär á la Veckorevyn slash Fråga Olle i bloggform. Det här kan nog bli kul. Ni kommer dit genom denna länk!


Priset för en tisdag: 4400 kronor

Nu kära vänner ska jag förklara min frånvaro här idag. Jag hade en fruktad tandläkartid på stan. Precis när jag klev utanför dörren började det regna, bara det borde jag tagit som en förvarning. Sedan krånglar datorn hos tandläkaren så det tog evigheter innan vi kunde komma igång. En operationslampa i ögonen, haranger med tandläkarkodord flygandes över mitt huvud och en allvarlig min senare fick jag domen. Hål för över 4000 kronor att laga. Så knäckande alltså! Jag som har börjat tandtråda varenda kväll, vad får man för det? Absolut inget.
Tandläkarens lösning på det kostnaden löd: "du får ringa till din mamma, HÖ HÖ". Grym problemlösare där.

Dagens uppmaning kan ni alltså gissa er till: gå till tandläkaren oftare än vartannat år, annars blir det en mycket smärtsam upplevelse!

Den 25:e

Datumet betyder tre saker. Man får lön, vilket innebär shopping och även att det är dags att betala räkningar. Det är viktigt att ta det i rätt ordning och alltså börja med shoppingen så länge man har ett välfyllt konto.

Vi var i eftermiddags på Strömpilen, som är ett litet litet shoppingcenter. Men inga problem, jag kan shoppa till och med på Ica. Provade en ansiktskräm i hälsobutiken som luktade helt galet. Tyvärr minns jag inte vad den hette, annars hade jag med glädje varnat er. Vi vart tvungna att öppna fönster i bilen sen av den hemska odören.. tänk något gammalt och grillat.



♥ Smårutig bomullsskjorta från H&M LOGG

♥ Fick hem ny eye makeup remover från Strawberrynet idag. Jag är inget större fan till Cliniques produkter, förutom den här då som jag tycker är helt fantastisk. Halva priset på Strawberry jämfört med i butik. Och tull slapp jag denna gången!

♥ Mini-rollers med påfyllning för 14.50, även dom från H&M. Ett måste när man har två vita fluffar som hårar ner alla kläder. Den här storleken är perfekt att ha i väskan.

♥ Mörkgrå topp/liten kofta från Lindex.


Chicken tandoori

Jag gjorde verkligen succé på restaurangen! Själva ätandet gick smärtfritt men sen kom servitrisen och jag skulle vara lite hjälpsam i undanplockningen så jag staplade våra glas och reste därefter på mig.. PANG TJONG och plötsligt vart det glassplitter över hela bordet och golvet. A började plocka glasbitar och jag satt mest som fastvuxen på soffan och log fjantigt, varpå en i personalen kom i full fart med städutrustning. Jag skäms inte jättelätt men det här var faktiskt lite pinsamt. Lade på en tjuga i dricks, tackade så mycket och så försvann vi utåt.


D day

Trodde att någon skämtade med mig när klockan ringde tidigt imorse, efter några få sekunder insåg jag den bistra sanningen och snubblade upp i sovrumsmörkret för att hita något att ta på mig. Knappt en timme senare befann jag mig på Östra Paviljongerna (rimmar fint på kalsongerna) med trötta ögon, pirr i magen och en smoothie i näven. De där sekundrarna när man först tittar på frågorna är hemska! Särskilt idag då nästintill alla frågor var helt fel. Har jag riktig tur så kan jag ha klarat mig men det är tveksamt. Det här ämnet kommer förfölja mig genom hela studietiden.

Det här konstverket möter en när man kommer in till skrivsalarna. Det är rätt roligt, för den ser verkligen bara hemsk och kaotisk ut á la cancersvulst (ja absolut, det ligger i betraktarens öga) men dom flesta kan nog hålla med om att det inte är en harmonisk syn, vilket det snarare borde vara i ett tentahus.


Tentafeber

Nu var det längesedan som jag skrev en tenta. Känns lite nervöst att behöva sitta där i tentasalen imorgon bitti och behöva prestera rad efter rad med forskningsbegrepp. Skolan kan väl utlysa strejk från och med imorgon.. "alla får dock godkänd om dom skulle ha gjort en tenta under strejkens gång".. Perfekt!

Kan inte påstå att jag gjort ALLT jag kunnat för att klara den här, fast med rätt frågor kanske det ska kunna gå. Nu är alltså tanken att jag ska gå och lägga mig snart men 1) jag sov orimligt många timmar inatt, och 2) jag har druckit ungefär sjuttioåtta koppar té och lika mycket vatten/juice/cola så den där goda sömnen ska jag nog inte räkna allt för mycket med. Sen är jag i alla fall helt och fullständigt ledig i sex hela dagar!


Tid och sånt

Jag kom att tänka på en sak som gjorde mig lite kluven. Å ena sidan tycker jag det är viktigt med självständighet, väldigt viktigt, men när jag sedan tänker på framförallt förr-i-tidens tradition med hemmafruar så kan jag tycka att det ändå finns logik i det. Inte just att det ska vara kvinnan, det är sorgligt däremot att det har varit (ses till viss mån fortfarande) specifikt som kvinnans roll men det är inte det jag vill komma in på nu. Men om man tänker såhär, de dagar antingen A eller jag är ledig är läget hemma under någorlunda kontroll. Jobbar däremot båda hinns inte ens hälften med. Det bildas sop-, tvätt- och diskberg och stressas med hundpromenader. Tidsmässigt kan det inte vara menat att två personer i ett hushåll ska jobba heltid (och nu har vi ändå inte barn!).

Men så vill vi ha så mycket. Vi vill ha massvis med prylar, kläder, spännande resor och samtidigt tid att roa oss och ha gott om fritid. Det går inte riktigt ihop. Vad missar vi år 2008 i planeringen av våra liv?

Råttorna tar över

Ytterligare en råtta har trippat in på sina små tassar och funnit ett hem här hos oss. Den här är utan tvekan den läskigaste av dom alla, se bara på Nikkis förskräckelse!


Söndag

Imorgon är omtentan = PLUGG hela dagen. Har bjudit hit pappa som ska få vara min pluggvakt/förhoppningsvis kock. Better get staaarted..

Några bilder från gårdagskvällen:

Lagom mycket fest

Precis perfekt. Några öl, trevligt folk och sen nattamat. Ingen mastodontbakfylla imorgon och bara nöjd. Fint!

Höll på att stänga Polly inne i en lådan före vi gick. Vart inne i sovrummet, hörde några suspekta ljud och började lyssna varifrån dom kom. Då ligger Polly i en låda som är STÄNGD. Fattar verkligen inte hur hon kom in där?

Nu sitter jag med datorn och en kopp rött thé med champagne- & gräddsmak. Sött som godis! Appropå sött, kvällens låt utnämner jag
denna till!


Stressigt stressigt

Nu är det bara att köra på, har varit ute och gått/sprungit med Sara och Nikki och om ungefär fyra timmar är det tänkt att jag ska befinna mig på en fest. Före dess ska det ätas, duschas, piffas och pluggas några sidor.
Ha en fin lördag! ♥

Vad är jag?

Med inspiration från min bobbovän Emseldoo :-)
Avsluta meningarna på dessa 8 ..


1. Anna är..
2. Anna är min..
3. Anna skulle kunna..
4. Anna är bra på..
5. Anna är en..
6. Anna vill..
7. Anna älskar..
8. Anna måste..


Festliga fredag

Såhär lagom på fredagen (läs hårstråna har blivit tillräckligt långa) tänkte jag ägna mig åt vaxning av benen. Helt okej sysselsättning när man borde plugga, då är det till och med lite roligt med en aktivitet som den. Dessutom är jag en riktig tuffing som inte tycker att det gör särskilt ont (helt ärligt - däremot epilatorn är döden). Men det satans paketet är ju utrustat med för få strips och några extra har jag då inte hittat att köpa för sig. Nu skulle jag gå under kategorin omåttligt het med mina halvvaxade ben. Bara att dra fram kitet imorgon igen och fixa resten.

Jag har sånt där Veet varmvax med strips som man återanvänder alltså. När A kom hem en gång råkade dom hänga på torkning i badrummet, en sekund efter att han satt sin fot där inne hör jag ett ängsligt "Ääälskling, varför har du hängt upp toapapper ovanför badkaret?". Ha ha. Det var rätt roligt.

Jag avlider

Det är så helt otroligt vad ointressant det är med den här forskningsmetodiken.. begrepp efter begrepp som jag uppriktigt sagt skiter i. Det är som att mitt minne också tycker det är helt värdelöst och vägrar ge utrymme åt induktioner och abduktioner.

En pizza och en öl, och kvällen hade varit räddad. Någon som vill ge mig?


Bagel & svart spets

Var till att börja med förbi jobbet där Sofia hade på sig en ursöt spetsjacka från Gina Tricot. När Sara och jag en stund senare möttes var jag bara tvungen att dra med henne dit för att kolla in jackan på plats.. en fanns det kvar i rätt storlek så då hade jag inte mycket annat väl än att köpa den. 249:- för dig som är intresserad.


Efter ytterligare några stopp i diverse butiker hamnade vi på mitt hangaround-place, dvs Bibliotekscafét. Deras laxbagel är inte att leka med. Hade lätt kunnat äta två på rad. Fanta blev det till den underbara mackan. Hur kan läsk på flaska vara så mycket godare än annan läsk? Haha, ungefär varannan gång jag säger ordet läsk går mina tankar tillbaks sådär 15 år  tiden och till en eftermiddag på vad blir det, mellanstadiet. En kille i klassen och jag hade följe från skolan och där jag skulle svänga av stannar vi till, då frågar han mig: Eh, ehm.. skulle du vilja följa med mig hem och dricka läskeblask? Jag uppfattade frågan med ungefär samma allvar som att det hade varit - vill du gifta dig med mig? Jag tackade nej till erbjudandet, skyndade mig hem och vågade inte ha följe med honom mer igen.

Nattfnatt, och så vart det fredag

Blev Things we lost in the fire inatt. Absolut sevärd. Dyster men ändå fin, lite långsam men tillräckligt intressant för att hålla kvar en trots det. Längesedan jag såg Benicio i någon film, och denna gör han riktigt bra.

Idag har jag en hel del att göra. Det blir fika med S, några ärenden ska uträttas, plugg och så vidare. Bara att starta dagen, en koppe kaffe och en dusch till att börja med!

Nu börjar dagen!

Tog mig en tupplur förut så nu är jag på g.. har en film, pluggböcker och skönlitteratur i form av Emma Mias dotter som kom idag. Gissar att det blir godnatt för mig någongång imorgon bitti ;-) Är det semester så är det!

Vi åt god pasta ikväll, inte helt sällan gör vi två olika varianter och så blev det även idag. A hade krossad tomat, creme fraiche, paprika, broccoli och bacon i sin medan jag satsade på en champinjon/spenat-röra med bacon som topping. Blir hungrig igen när jag tänker på den.


Jag ska berätta en hemlighet för er

Egentligen är jag inte student på Umeå Universitet, utan jag är alltså en (mycket betydelsefull) del av New Yorks polisstyrka:



..och det här är min tjänstehund som är tränad för situationer ni inte ens sett på film:



Så, det här var ett tungt beslut att ta men nu vet ni sanningen!


Photo Pearl

Det här verkar kul. Jag förstår inte riktigt hur man gör, men som det verkar så laddar man upp foton och lägger pärlor efter det och vips får man värsta snajsiga pärltavlan (rätta mig gärna om jag har fel).

Vad sugen jag blir på att pyssla! Vill dock inte tänka på Polly i närheten av 15 000 pärlor..

Äpplekaka till middag


A svängde ihop en kaka, jag åt med glädje och kom sen på att det inte har blivit någon middag idag. Men vad gör det sålänge man inte är hungrig? Bortsett från kakätning har vi ägnat oss åt spännande avsnitt av CSI (det finns tydligen sådana fortfarande) och för min del även tappra försök till att läsa pluggboken. I helgen, då tusan!


New York, New York

Om du gillar Tjuvlyssnat.se så kan jag tipsa om den här sidan som är ungefär densamma bortsett från att samtalen utspelar sig i New York och därmed låter lite annorlunda med. Föregångare till den förstnämnda vad jag har förstått.

Vad jag vill tillbaks till staden! Känna atmosfären, strosa runt och shoppa, äta en mjukglass, se på allt folk, känna värmen från solen & all trafik, åka med vilda taxichaffisar..


..MEN, lite äventyr ska vi på nästa vecka. Inte mindre än till Sveriges svar på New York (eller kanske inte): Kiruna! Vi bilar upp för att hälsa på en väninna och hennes sambo. Eventuellt ska vi ut till deras stuga med. Den här stugan ligger seriöst mitt ute i ingenstans. Man måste ta sig dit med skoter alternativt till fots typ, där finns varken el eller toalett. Alltså, vaknar man mitt i natten och måste gå på dass kan mycket väl en björn komma smygandes och äta upp en. Inte nice!

20 augusti

Min irritation drev mig till H&M och tröstshopping av en ny vi kan kalla det skolväska. Den är mörkbrun, jättestor och tjusig. Efter det åt vi en romantisk middag på Mc Donalds. En trevlig utflykt alltså!



Något annat som är väldigt trevligt är bibliotek. Var en vända igår för att lämna tillbaks böcker på UB och kom som vanligt därifrån med sådär fem nya böcker. Jag har alltid älskat bibliotek (kan ha att göra med att mamma jobbat på bibblo i halva sitt liv). Tystnaden och doften av gamla böcker, det är något speciellt med det. Hur bra det än må vara med internet så går det inte att mäta med ett bibliotek.

Jag är irriterad!

Min vackra dator som jag köpte för ungefär ett halvår sedan för alldeles för mycket pengar börjar bli slitet på tangenterna. Köper man en ROSA dator, dessutom en Vaio så köper man (läs jag åtminstone) den för att designen är så jäkla snygg. Då är det rätt störande med ett fläckigt tangentbord. Ringer till supporten och hör med dom vad ett byte skulle kosta.. 2200 kronor! För att byta en satans plastgrej.. helt otroligt. Nu åker jag och köper färg istället!


Stanna klockan en stund

Jag känner att jag hade behövt mer tid idag, har mycket jag vill hinna med men klockan är redan halv sex och det är ju nästan kväll. Har rensat bland papper och pärmar, har fått ihop en stor påse som ska till soprummet och två pappkassar med pluggsaker som ska ner i källaren. Bort med allt onödigt!

Ikväll MÅSTE jag plugga. Ska stänga ner allt och verkligen försöka fokusera på tråkboken. Till min hjälp har jag ett halvt lager med Pepsi Max, som var varm när jag köpte den.. jag bestämmer mig alltså för att trycka i ett par isbitar i glaset men herregud, att det kan vara så svårt att få ut isbitar från en form, stod och drog, tryckte och började bli riktigt aggressiv vid det laget jag fick ut en.

Okej, nog om min väldigt exhalterande dag här. Hoppas ni har en fin tisdag och något roligare väder än vad vi har drabbats av här i Ume-o.

Ny hobby

Satt uppe halva natten och såg på Liptstick Jungle. Första avsnittet tyckte jag var lite segt, men sen kom det igång och nu vill jag helst strunta i allt jag ska göra idag och bara se på femte, sjätte och sjunde avsnitten!

Är fortfarande inte riktigt vaken här.. vilket jag lär bli när jag traskar ut i regnet för att göra lite business. Har fått dille på rostmackor med mjukost, hade kunnat äta det till varenda måltid (om det bara hade innehållit lite fler näringsämnen). Summan av det hela: jag behöver ny mjukost. So long så länge..!


Kvällens ytliga önskemål

Har sunkat omkring i mjukisbyxor, en gammal randig tröja och rufsigt hår hela dagen. Ja alltså inte för att det egentligen är så ovanligt för mig, men skulle jag haft några planer för kvällen så hade jag med glädje klätt upp mig en aning..


Topp från
Ellos, resten från Net-a-porter

ps. Rabattkod fram tills den 10/9 hos Ellos: 180320 för 40% rabatt på en vara, samt ett tallriksset gratis. Även fri expeditionsavgift om man handlar mer än 4 artiklar.

Billig shoppingutflykt

Som jag säkert har nämnt förut får jag fnatt på alla småsaker och papper vi har överallt. Vi tänkte göra slag i saken och åka för att köpa bra förvaringsboxar och liknande. Åkte gjorde vi, först till Expo..sen till Jysk.. sen till Rusta (för er som inte bor här i närheten: IKEA finns alltså inte i Umeå). På Expo hittade jag en styck jättefin förvaringsmojäng, men det var också den sista och jag behöver inte bara en. Annars fanns det absolut ingenting, förutom räliga plastlådor i petrolblått.

Hem kom vi däremot med ett underlägg, en mugg (har en trasig i min samling av samma sort & färg), rakgél, duschcreme, godis och en tandborste. Allt för drygt en hundralapp.


Evighetsgöra

Vi städar, diskar, tvättar och har oss. Sånt där som egentligen aldrig blir klart. Perfekt väder för inomhussysslor åtminstone, det är ett jämnt duggregn och alldeles fuktigt. Drog på mig gummistövlarna och regnjackan när jag gick ut med Nikki och så tog vi en lite längre runda, hon lika glad som alltid och även jag tycker att det är ganska mysigt att gå där under luvan i regnet. Pratade med 87-åriga morfar som ska opereras imorgon, håller tummarna för att det ska gå bra. Lite extra nojjig efter att ha sett Awake igår, riktigt obehaglig! Nu dags för tvättstugan igen sen ska vi iväg på lite äventyr.

Inspiration

Den här bilden är tagen hos Sara och Peter som vi var hos i lördags. Förutom den här fina spegelhörnan så hade Sara även gjort en hel del mycket snygg egenskapad konst. Jag blev verkligen inspirerad, särskilt spegelfönstret tycker jag är som ett vackert konstverk i sig.


Bara vara duktig

Jag har en plan för morgondagen. Jag ska äta en stadig frukost, sen ska jag städa och tvätta. Efter det ska jag plugga, och sen är tanken att det är kväll vid det laget. Ska vi se om jag kan lyckas vara så disciplinerad. Just det, mellan städning etc så ska jag även ta en extra lång voffepromenad och bränna lite fett. Låt den hårda arbetsveckan påbörjas!

Chillfamiljen


Tempot här är långsamt idag. Vi förflyttar oss från soffa till kök och tillbaks igen. Jag är helt imponerad av vad vi har ätit i helgen, i vanliga bakisfall brukar det inte vara mycket annat än pizza & hamburgare men inget sådant har det blivit (eller okej, en korv inatt) men för övrigt har vi ätit vanlig mat och inte bälgat i oss flera liter läsk. Det kan kanske bli någon ordning med oss också! Nu blir det film och té, ha en fortsatt skön kväll!

Breezer & bubbly



Trots ett starkt osug efter en drink eller liknande så känner jag att det är min alkoholiserade plikt att rekommendera er vinet jag drack igår. Blev tipsad om det av en Systemet-snubbe för ett tag sedan men köpte då något annat, men det här var riktigt gott.
Pongrácz heter det och är alltså ett bubbly.


En helg i bakfyllans tecken

Halv sju imorse vaknar jag med en snurrig världsbild och lagom illamående. Går på toa och återvänder till sängen för att somna om. Tror jag. Det är helt omöjligt att somna igen..täcket är för varmt, jag vill ha mjölk ..allt är på något sätt fel. Så jag sitter uppe kanske en timme, äter choklad, beställer en ny kjol (av den där varianten som var för stor) och tillslut kan jag somna om. Nu är jag betydligt mer välmående än imorse, inte för att det säger så mycket i och för sig, och jag verkligen ser fram emot en vecka med nyttiga ting såsom bra mat, träning och till och med städning.

För att återgå till igår, vi var hos S & P varav S är en fd kollega till A. Mycket trevligt folk och en lägenhet som jag försökte byta till mig, utan framgång.
Angelica var också med i sitt fina nya mörka hår & blanka ben. Resten får bilderna berätta.



Jag hade allvarliga problem med att bestämma kläder för kvällen, tillslut blev det den svarta La Redoute-klänningen och krockoväskan från HM. Visst ser håret lite ljusare ut nu förresten?


Lördag natt

Festen var jättetrevlig, men jag är så less på alkohol nu & har ungefär ingen energi kvar what so ever. Det är bara att inse, jag orkar inte två kvällar i rad.. jag blir som socialt utmattad tillslut och vill bara sitta i ett tyst rum, göra ingenting och inte prata med någon. När vi väl har GÅTT hem och ska gå upp för trappan till porten ligger där världens dunderspya precis vid nedersta trappsteget. Nä, nu går jag och lägger mig.

Expressbud framme på en timme?

En liten svart från French Connection för 242 kronor översatt från pund. Frakten vet jag inte vad den går på men det kan tänkas vara mer än en tjuga med tanke på at den skickas från England. Hade varit perfekt ikväll med ett par söta strumpbyxor.

Ja, vad ska jag ta på mig? Har mitt linne från Oui set i tankarna, kan däremot inte komma på vad jag skulle vilja ha till. Sov en stund och vaknade om ännu sömnigare och med en lockliknande känsla i ena örat. Tänk om man fortfarande var 15 och kunde festa som en galning utan några men..

Ladda om

Nu är jag vaken efter många sköna timmars sömn, solen skiner och jag är lite småseg. Vi ska fixa någon frukost här, gå ut med hund och duscha, sen är det bara att ladda om & korka upp vinet. Ikväll är det fest igen!



Helgens fordon är blå blixten. A trampar på och jag sitter på pakethållaren och skriker till varenda gång det dyker upp ett gupp. Så, bli inte förvånade om ni någonstans i Umeå ser två halvfulla typer med ett nästan punkterat bakdäck susa fram.


Yeah, it´s fredag!

Faktiskt lite skönt att jobba idag, då känns det mer som helg än om jag hade legat på soffan hela dagen. Som sagt var jag extremt trött på jobb, de sista två timmarna jobbade jag med J som står ut med min humor vilket resulterade i olika tröttramsiga påhitt som jag skrattade gott åt. Och jag måste ju berätta om snubben i kiosken där jag köpte ett äpple.

"Var du är ifrån?" (med ett stort leende på läpparna)
"Jag är från Sverige, eller hur menar du?"
"Jaaa, din dialekt, vilket land?" (fortfarande lika glad)
"Jaha, nja jag är från Skåne, i södra Sverige"
"Ahhh Skååååne, jag förstår, hehe"

Jag = en invandrare i Norrland. Min dialekt ses som ett eget språk. Men det är helt okej.

När jag kom hem fick jag världens största bukett med väldoftande blommor av A. Det luktar liljor i hela lägenheten och det kan ju inte blir annat än ljuvligt. Dessutom i kombination med hemmagjord nattamat efter en trevlig partykväll. What else could a girl want?


På matbordet



Inlägget, eller hela kategorin egentligen tillägnas Sofia J. This is for you!


Sockersött

Åh så söt! Den här, eller gärna två stycken, hade jag velat ha och lägga mina småsaker i. Från Lisbeth Dahl och finns på Ljuva Ting som även har helt underbara möbler i vitt (dyra men ack så fina).

Nu när jag har varit ledig och vart hemma mycket så börjar jag verkligen tänka så mycket mer på allt jag hade velat förnya och förändra i hemmet. Och det är inte någon kort lista. Får bli lite i taget så länge tills jag börjar tjäna en fet socionomlön ;-)

Drömma går alltid bra annars!


Tröttinlägg

Om man vaknar strax före 8 och kroppen känns som att den är i ett sovande tillstånd klockan 10 fortfarande, då är det rätt kört. Kaffe har intagits samt en rask promenad med hunden har gjorts men inget hjälper idag. 6 dagars semester och min dygnsrytm är inte anpassad för jobb som börjar på förmiddagen.

Tröttheten ska ikväll motverkas med en drink eller två. Likaså imorgon. Jag har inte festat två dagar i rad på flera år, hur ska detta gå? Som någon sa.. man kan ju faktiskt ta det lite lugnt ena kvällen i alla fall. Eller halvlugnt båda dagarna. We´ll see! :-)

15 augusti



4 år idag med finaste älsklingen

Hahaha



Bara lyssna! Det här var det roligaste jag hört på länge.

Läget ikväll



+ chaité & Project Runway.


Film och allt annat

Jag/vi såg Ps. I Love You igår. Först tyckte jag att den var seg och fastnade inte riktigt. Efter ett tag däremot kom jag in i storyn mer och den var riktigt söt, och lite sorglig.

Pluggandet går lååångsamt framåt. Det finns ju så mycket annat att göra.. kaffedrickande, diverse tv-program, mailande, kloklippning och så vidare. Köpte nya Amelia som jag har suttit och läst med. Visste inte att det har kommit en fortsättning i Gömda-serien men det har det alltså.
Emma, Mias dotter heter den och är nu på väg hem till mig!

Höstfint



Plaggen & skorna här ovan från 249 - 379 kronor. Jag gillar särskilt den ljusrosa blusen (hur mycket jag än säger ordet blus kan jag inte komma ifrån att det känns som något enbart 70-plusare använder). Oavsett vad vi kallar den; väldigt söt!


Going hälsosam

Träningen har det inte blivit mycket av under jobbveckorna men nu är jag redo för att köra igång igen, med start idag. Sprang, trampade och rodde med MTV i hörlurarna. Men alltså, kan dom inte sätta i någonslags puff som sprutar ut parfym lite då och då.. den där svettdoften är inte att leka med! Eller så är det ventilationen som är kass, jag vet inte.

Efter träningen gick jag direkt ut med Nikki på en runda i blåsten. Lilla plutten som inte väger mer än 7 kg höll ju på att blåsa bort. Känns riktigt bra nu efter mitt dunderpass! Ska äta lite snart och sen pyssla här hemma.

Vad gör ni idag?


What´s my number in black?


Lite lika men inte samma. Mycket trikå och strumpbyxor it is. Vilken är favoriten?

Shopping (för er, inte för mig)

Jag ska vara ekonomisk fram tills lönen kommer nu, ni däremot kanske är på g för shopping. Tänkte då påminna om Shoppingspree som är uppdaterad med en del nya butiker. Kommer nytt i listorna lite då och då men nu tog jag ett ryck och lade in ganska många.

Några av de aktuella rabattkoder som finns nu är:

Josefssons - 588202 ger 40% rabatt på dyraste varan + en gratis weekendbag.

La Redoute - 82560 ger 20% på första varan och 15% på resten. Beställer du minst 3 varor så får du dessutom en gåva från Make Up Store.

H&M - 8135 ger 10% på hela ordern.

Rainy day

Jag skrev imorse att det var kallt och grått, jag missade helt regnet. Det har regnat till och från hela dagen. Men vad gör det när man ändå har mycket annat att göra?
Fick finbesök av en söt liten
rymdvarelse som kom med glass, vi åt den tillsammans med blåbär som var kvar från igår och drack ett par koppar kaffe och snicksnack till det.

Nu hade jag utan problem kunnat ta mig en liten tupplur men har ju lovat mig själv att plugga en del idag. Satt med boken till middagen och höll på att börja snarka. Elva dagar har jag på mig, säg att jag läser en halvtimme om dagen.. det blir några timmar det. Där har jag min plan. Eller räcker det kanske med en kvart..?

Åh, jag vek ihop min tvätt förut och det är helt otroligt.. jag är sådär jobbigt noga med vilka färger jag inte tvättar tillsammans. Alltså, blått för sig, rosa för sig och så vidare. Men på nån vänster så har flera ljusa plagg lyckats bli grådassiga. Kan inte komma på vad det skulle kunna vara som färgat av sig.

..back till the bok!

Oh, oh I like it

Jag gillar allt med den här. Fast hur mycket jag än tycker om den så ska den inte beställas just nu. Vill du däremot köpa den så finns den på Asos för 738 kronor.

En annan sötsak fann jag på Tradera. En illrosa Luella-fluffpuff-klänning för köp nu-pris på 1495 kr.

Appropå klänningar känner jag för att köpa en massa nya strumpbyxor. Dom avverkas i rasande tempo trots att jag tycker att jag tar bra hand om dom. Maskor, hål och slitningar. Särskilt de tunnaste varianterna är jag helt hopplös med (och det blir ju inte bättre av att mina naglar numera är alldeles flisiga och repar upp vartannat par).

Råttan 2



Ni kommer väl ihåg Råttan? Han har blivit ersatt av Råttan den andra. Den nya är liite mer 2008 om man säger så. Vrid upp honom i baken och tjoff så susar han fram fort som attans. Så, nu återstår bara att varmt välkomna Råttan 2!

Onsdag

När jag stod och borstade tänderna igår såg jag att det har hänt något med håret, de ljusa slingorna har som kommit fram mer. Precis efter det var fixat hade det en färg, sen tycker jag det ser olika ut hela tiden beroende på ljus, vad jag har för kläder till och så vidare. Det kan bara vara nära man har en ny färg som man är så uppmärksam ;-)

Solen är borta idag och termometern står på 14 grader. Det var inte vad jag önskade mig för väder idag. Hade varit så skönt med en sommardag till. Det är bara höst varenda dag.

Nu ska jag komma igång här, har dejt med Angelica och sen ska det fixas och donas.

Morgonens låt: Chris Brown med
Forever

Kylskåpsutmaningen

Candygal ville se vad vi har på våra kylskåp. Jag begränsar mig till att visa ungefär hälften av allt som har fastnat där, inget så exhalterande att du riskerar att ramla av stolen, men såklart sviker jag inte en utmaning för den sakens skull.



New York-magnet med adressbok inuti, konstverk "till Lill-Anna från Matilda" + magnet med recept för makaronilåda, Thaikökets meny, diverse kort samt Marilyn Monroe.

På playlisten

♥ Gabrielle - Sunshine
♥ Kelly family - Fell in love with an alien
♥ Lighthouse family - High
♥ Ne Yo - Closer
♥ Tupac - Dear mama
♥ U2 - With or without you
♥ Van Morrison (dock inte i den här versionen) - Crazy love
♥ Sister Sledge - Thinking of you
♥ Whitney Houston - One moment in time

Soppa och film

A har hyrt en suspekt film. Den heter typ Ping Pung Kung och verkar inte alls kul. Jag ska mixtra med dvd´n så att han inte får på den. Jag hade ju velat ha en anledning att smita från pluggandet, men det verkar jag alltså inte få.

Vi åt en hälsosam och god rotfruktssoppa. Vi satt där och blåste och blåste på den, båda jättehungriga, men det tog evigheter tills den svalnade det minsta. Visst är det hemskt när man vill kränga i sig maten men så går det inte.
Till efterrätt blir det blåbär. Kanske pallrar mig iväg för att köpa vaniljglass med!


..och så var vi och tittade på bilar

När vi kom in satt hela personalstyrkan och glodde intensivt på OS, ingen ens tittade upp. Vi fick som gå dit och verkligen be om hjälp, han vi pratade med stod sen och sneglade mot tv´n under tiden. Ni vet annars hur det brukar vara hos bilhandlar, man får fem gamar på sig som vill sälja helst alla bilar på en gång till en.

Jag vill ju ha en jeep. Helst en Mercedes-jeep. Men jag har varken körkort och betalar heller inte för någon bil så jag har kanske inte så hemskt mycket att säga till om egentligen. A ville titta på en VW Polo. Usch vilken tråkig liten bil. Däremot såg vi en som vi båda tyckte såg trevlig ut. Audi A3 hette den.


Vi går genom daggstänkta berg, fallera

Med blåbärskoppen i högsta hugg och en skuttande hund har vi varit i skogen och promenerat. Riktigt varmt och skönt har det varit och koppen den fylldes. Grössjön där vi var är så fint, i början av rundan är det massor med klippor och idag även trollsländor, fjärilar och en strålande sol. Vad härligt det är att komma ut i naturen ibland! Vi var ute i skogen jämt när jag var yngre, det måste vara det som gör sig påmint lite då och då.



Tisdag

Jag blir lika förvånad varje gång jag ser mig i spegeln, särskilt nu när jag vaknade och gick upp halvsovandes. Ahh.. något har satt på mig en peruk, tror jag för en halv sekund. Idag skiner solen så jag ska snart sätta mig på balkongen med fulle och en kopp kaffe :-)

Gav mig på ett halvhjärtat försök att se film inatt (tappar titeln hela tiden), nu ska vi se..
Tropa de elite heter den. Jag fastnade aldrig riktigt och stängde av efter att ha halvkollat två tredjedelar av filmen. Likadant var det natten dessförinnan med The air I breathe. Nu (som ikväll) vill jag ha en film som jag inte kan släppa ögonen från. Men först ska det pluggas. Dags för den där tråkboken igen. Ibland funderar jag kring meningen med dessa skriftliga salstentor - trycka in ord och meningar som är så ointressanta att jag håller på att somna till så fort jag öppnar boken, spotta ut dom på ett papper och sen glömma allt. Är det kunskap?


What´s my number?



Vilken tycker du är snajsigast?

Kvällsrapport

Kjolen som jag väntade på i trettioåtta år var tyvärr för stor. Jag är en sån där mellanstorlek i det mesta, skor, kläder you name it. Kan vara rätt irriterande ibland. Särskilt med skor, fotstorleken kan man liksom inte göra så mycket åt (förutom att bli gravid kanske?).

Min kamrat F var här på en snabbvisit för att låna pluggsaker och då fick jag även mina försenade födelsedagspresenter varav det ena var en liten bit av kinesiska muren. Tufft va! Jag måste bara hitta en värdig plats åt den.


Mellan två tvättar

Boken om forskningsmetodik lockar verkligen inte. Istället ser vi på Du är vad du äter och konstaterar att vi borde börja äta nyttigare än vad vi gör nu (säger jag med ett glas vin i handen & A med en öl i sin). Så lätt att tänka. Vad jag inte är med på riktigt är vem Anna Skipper egentligen är, vad har hon gjort tidigare och så vidare? Jag är inte helt övertygad om att jag gillar hennes överkäcka prettostil.

Något vettigt gör jag i alla fall - tvätteri tvättera! Har inte tvättat på evigheter.. det här kommer ta tid! (Senare) Nää! Såklart har den ena maskinen inte gått igång, så ja, det här kommer ta TID. Vill någon snäll människa ge mig en egen tvättmaskin och samtidigt utrymme i badrummet så att den får plats där?


Numera fattig brunett

Efter förmiddagens frisörsbesök så är jag mörkhårig och nästan utan pengar. Jag har inte bestämt mig om jag gillar färgen än. Det känns framförallt väldigt ovant att ha det så mörkt. Hade nog velat ha liiite mer slingor i egentligen, kanske mer åt det guldiga hållet. Äh. Nästa gång. Och skönt att bli av med utväxten i alla fall.


Om..

..det någon gång blir bröllop, så vill jag att klänningen ska se ut ungefär såhär:



Bild från Blocket

Ve och fasa

Jag har bestämt mig för att imorgon ringa och boka en tid hos tandläkaren. Sitter i nuläget och försöker hitta en med studentrabatt. Fasar på allvar för det här. Eller första undersökningen ska jag väl överleva, men med tanke på tandläkaren jag var hos på jourbesök för inflammationen för ett tag sedan trodde att jag hade mer än ett hål så vill jag verkligen inte veta. Och sen BORRA! Jag avskyr det, jag får en klump i magen bara jag tänker på det. Alla ljuden, känslan och miljön. Sen kostnaderna.. för att inte tala om dom. Det hade varit rätt skönt att bli sövd och bara få ALLT fixat under tiden. Men jag har aldrig blivit sövd.. finns det några risker med det?


Waiting on a sunny day

Mmm, söndag.. hade varit perfekt med 25 grader & sol. Balkongen och en bra bok. Nu får jag åtminstone lite städning gjort när det är iskallt där ute.

Köpte mig en färdig kladdkaka + vispgrädde men nu när jag väl har den hemma är jag inte lika desperat sugen längre. Kan nog till och med hålla mig tills A kommer hem och ställa till med finfika. Oj vad tantigt det lät.

Kladdkaka från en annan gång:


Chokladtårtor i drömmarna och lite huvudvärk

Inatt drömde jag om chokladtårta, jag var på café och det fanns massor att välja mellan. Jag valde såklart den största och kladdigaste och den var helt fantastiskt god. Nu när jag vaknat och satt mig vid datorn så klickar jag mig in på Johannas blogg - och vad ser jag inte där om en smarrig chokladtårta. Och inget chokladliknande har jag hemma. En sväng till Ica och I fix.

Igår började kvällen på Taj Mahal tillsammans med Frida och hennes pals hemifrån. Jag har inte ätit indiskt på tio år och detta pga den otroligt starka rätt jag då åt som enligt personalen skulle vara "mild". Men skam den som helt ger upp, så jag var nyfiken på att prova igen. På servitörens inrådan beställde jag från den milda avdelningen, det blev en Chicken Tandoori och det var hur gott som helst! Dit kommer jag gå igen. De övriga brudarnas val såg riktigt goda ut med.

Efter middagen kände vi suget efter drinkar så vi begav oss till O´learys och drinkade. Jag var nog lite tröttare än vad jag ville erkänna för mig själv igår, så ganska tidigt fick jag skjuts hem och gosade ner mig i sängen.

På g

Okej, klädsel..check! Smink, detsamma, håret.. nja, går inte att bli nöjd i nuläget. Vad mer? Något glas vin och lite snacks..check! Jag börjar bli klar här och är på gång utåt. Ska bara försöka hitta ett paraply så jag klarar mig genom regnet och till stan.

Lyckades nästa lura bror att bubbly rödvin är grejen i Sverige just nu, gick nästan, men bara nästan på det. Jag håller mig till vitt ikväll, fast varianten jag dricker just nu är inte det godaste jag fått tag på.

Kvällens music:
-
Just dance, Elevator och såklart In the heat of the night

Ha en toppenkväll alla!


Lördag it is

Herregud vilken slö dag jag har haft. Har inte gjort något annat överhuvudtaget än att sova och sitta med datorn i knäet på soffan. Det är inte ofta man tillåter sig att vara såhär avdankad. Kom för ett tag sedan på att jag kanske borde äta något, rotade igenom kyl & frys och det enda jag fastnade för var kvarbliven jordgubbsglass med strössel inbakat, från Matildas vistelse här. En strut till det och middagen var klar! Nu har jag öppnat flarran, med instruktioner från bror över msn och funderar intensivt på vad jag ska ha på mig.

Kvällens planer då? Först blir det indisk mat och sen musik slash dansa någonstans.



(Bild: Moi, ca 10 min sedan)

På måndag är det dags

Dags för reparation av kalufsen. Det blir sligning och klippning. Gud vad jag ser fram emot att få ordning på håret! Sitter och funderar på vad jag vill ha för färg. Jag tänker mig som nu fast mindre med den gula tonen.. kanske lite mörkare. Något åt det här hållet:


Ledig, dag ett

Drömde helskumt inatt, kan inte påstå att det vart mitt livs bästa natt vad det gäller sömn. Men vad gör det när man är ledig! Har kokat en kopp kaffe, ätit en tunnbrödrulle (som nu börjar bli en vana) och lyssnar på en suspekt skiva med musik jag aldrig förr hört.

Två mål har jag för dagen 1) raka benen 2) supa! Det kan väl inte bli alltför svårt va?


Kolla in killen

Inte mer än 6 år är han och redan så grym på breakdance! Sötare får man leta efter. Dra fram till 00:20 om du inte vill se en av deltagarna som fortfarande är kvar.


Geee mig ett S och sen EMESTER!

Så fort jag öppnade dörren och gick ut från jobbet så försvann den sista gnuttan energi från mig. Trampade hem aggressivt, in på Ica och handlade mat, hem inom, ut med Nikki, trött, sliten, började laga maten. Åt, drack lite öl och då, då kommer lugnet och den där sköna känslan över den kommande ledigheten. Förbannat lovely!

Nu sitter jag med öl i ett vinglas, jordgubbar till och lyssnar på partymusik. Njutningsfullt är ordet.
Vad hittar ni på ikväll?

Inspiration

Kikade in på en blogg och såg ett så fint så fint laptopfodral från Saga af Götheborg. Eftersom jag inte kan hitta det på nätet så har jag skickat bud till Luluu som befinner sig i Gbg. Hoppas att hon hittar det fina!

Jag behöver en epa

...så att jag kan åka och hämta min nya kjol. Jag ringde till Lindex kundtjänst igår för att fråga vart tusan kjolen tagit vägen, beställde den för minst hundra år sedan. "Nämen den har legat och väntat på dig över en vecka nu!".. Jaha, men varför har jag inte fått besked om det? I alla fall, så jobbar A en massa och jag har då inget körkort. För er som inte bor i Umeå kan jag berätta att denna Lindex där kjolen finns ligger långt borta från civilisationen på ett litet köpcentra. Summan av kardemumman är att jag kommer få vänta ytterligare en halv vecka tills jag får hem den. Och då får vi se om det ens blev rätt storlek jag beställde. Det är då inte alltid internetköp är snabbt och smidigt!

Inatt drömde jag om hur jag var fast på jobbet, det var mitt i natten och jag fick inte gå därifrån, var hur trött som helst och alla bara bråkade med mig. Dags för semester va?

Gårdagens




Jag + Nikko

These boots are made for walking



Här är dom! Jag tycker det är så snyggt att dom är lite assymetriska upptill och sen färgen älskar jag, sköna är dom dessutom. Men, ni ska få höra.. jag får inte på mig högerskon! Fick ta hjälp av A som slet och drog på den. Grejen är den att i affären gick det hur bra som helst med samma storlek så jag hoppas att den töjer ut sig lite med tiden. Märket heter kmb, ett för mig tidigare okänt spanskt skomärke. Köpställe: 59:an i Umeå.

Effektiva Anna

Visst låter det som en blomma, släkting till Flitiga Lisa eller sådär? Riktigt effektiv var jag på lunchen, traskade ner på stan - mötte Sofia, köpte mina fina stövlar, åt på Frasses sedan full fart till Apoteket för att köpa lite nödvändigheter (samt kvällens middag, mer om det senare), och så tillbaks till jobbet. Där jag var tillbaka precis i tid. Bra jobbat!

Fick syn på något mycket likt en tetra med chokladmjölk på Apoteket som jag blev sugen på. Då dessutom efter flottlunchen lät det väldigt bra med en light-måltid till middag. Hör och häpna,
den är riktigt god. Smakar nästan lika gott som Kalvins chokladmjölk (och den borde verkligen alla veta hur den smakar). Det ska bli intressant att se om min matgalna kropp verkligen kommer nöja sig med en sån där liten sak på hela kvällen.


Oväntat shoppingställe

Stadium är verkligen inget ställe jag går till för att spana på annat än träningskläder eller thermobyxor möjligtvis. Men så hamnade vi där, och hem kom jag med både en tröja och ett skärp för 25 % av ordinarie pris. Jag är mycket nöjd.


God morgon!

Vaknade av en okänd mansröst. Tog på mig morgonrocken och gick ut i hallen för att kika på denna främmande man som tydligen var elektriker och skulle fixa med vår spis. Han stod där och grejade med den där saken där propparna sitter. Han hade också birmakatter så jag fick kattsnack till frukosten.

Idag är nästsista jobbdagen för sommaren och det ska firas med de nya stövlarna, lade undan dom igår - idag blir det köp. Den stora frågan för dagen är vad jag ska hitta på till lunch? Subway eller något spexigare?

Ledsen

Sådant här gör mig både illamående och gråtfärdig. Har man djur själv så ser man deras känslighet framför sig om någon hade gjort så mot dom. Hur kan man ens komma på tanken att spela fotboll med ett levande djur? Elaka människor finns såklart i alla åldrar, men just ungdomar har ju faktiskt inte utvecklat färdigt sin empatiska förmåga. Jag hoppas att det är en del av orsaken och att dom iaf fattar senare i livet. För vuxna människor som inte har någon empati är bara jäkligt skrämmande.

Bakom dolda galler - Hameeda Lakho

"När Hameeda Lakho var fyra år tvingades hon lämna sitt fattiga men trygga hem i Pakistan för att tillsammans med sin mor och sina syskon flytta till sin far i Holland. Fadern visade sig vara bigamist och misshandlade barnen både fysiskt och psykiskt. Han skickade tillbaka deras mor till Pakistan, men ljög för barnen och sa att hon dött i en bilolycka. De rymde hemifrån gång på gång och bodde tidvis i fängelse, tidvis på barnhem eller på gatan. Många år senare fick Hameeda veta att modern fortfarande var i livet och de kunde äntligen återförenas.
Hameeda Lakho, som nu själv är mor, berättar gripande om hur det var att växa upp mitt emellan två kulturer, om separationen från modern, åren av övergrepp och om hur hon långt senare stämde sin egen far för alla år av lidande och våld."

Den här boken gillade jag väldigt mycket. Den var skriven på ett enkelt men beskrivande och inlevelsefullt sätt. Handlingen är en sann historia, vilket alltid är intressant. I detta fall är det inte "bara" (inom väldigt stora situationstecken) misshandeln och döttrarnas fruktansvärda uppväxt utan också en skildring av författarinnans känslor inför att ha sina rötter och känslor på två helt olika ställen i världen.

Med Polly på soffan..

..och insvept i en filt (det är inte sommar i Norrland längre) fortsätter jag mitt Project Runway-race. Bara ett avsnitt kvar, aj aj. A sitter i rummet bredvid, frustandes och flåsandes..han försöker göra något med datorn, jag vet inte vad. Så otroligt skönt det är att inte behöva göra något alls. Jag tycker innerligt synd om alla de människor som inte har möjlighet att ha sådana kvällar. Hur laddar man ny energi utan det? Nog för att man fungerar olika men jag har svårt att tro att det finns som som inte behöver den kravlösheten och det lugnet ibland.

Dagens utfitt har varit en mycke skönt sådan. Adidas-hoodie, Gina-klänning, strumpbyxor och ballerinas på Sthlm DG. Nästan som mysdressen. Hår och naglar - bådadera i total kris. Håret ska åtminstone åtgärdas ordentligt nästa vecka.

Nu åter till aufwiedersehen, you´re OUT!

Onsdag

Åh, jag har hittat Dom. Stövlarna som jag ska ha i höst! Dom är i brunt skinn, platta och så himla snygga. Nu längtar jag nästa till hösten så att jag kan spatsera runt med fina fötter.

Idag är folk gladare, jag är piggare och dagen är betydligt trevligare än igår. Sitter och funderar på om vi kan lyckas få till det med någon liten resa till innan sommaren är slut. Ska undersöka detta vidare..

Köp på listan

1.



Klänning från Glitzy.

2.


Stövlar till hösten. Den här ovan från Solea/Asos är ursnygg men för dyr för studentekonomin. Jakten fortsätter tills jag hittar De Rätta.

3.



Kurslitteratur. Inte riktigt än, men snart dags.

Dag 2, vecka 32

Sån dag på jobbet med alltför många bittra, sura och socialt missanpassade människor som förpestat mitt humör. Det i kombination med trötthet + nackvärk och jag känner för att kasta saker runtomkring mig. På jobb kan man ju tyvär inte be folk dra åt...., tyvärr (väldigt mycket tyvärr). Andas in, ut, behåll lugnet och se glad ut. Jag hade nog inte blivit en bra skådis.

Har i alla fall haft en skön kväll med fika, gos och splitternya avsnitt av Project Runway. Nu säger jag godnatt!

Hungrig?


Magic tragic

Jag har berättat att mina naglar är totalt sabbade efter förängningen, och bättre blir det inte. Det är så himla tragiskt med de här söndriga korta. Ni förstår inte hur mycket jag saknar mina gamla. Bara se på bilderna och känn smärtan i kropp och själ..


After work,och vi låtsas att det är helg

Om man dricker två glas vin och umgås med folk som har semester så inbillar man sig ganska snart att det är helg. Jag väntar tills imorgon bitti med att upptäcka sanningen.. just nu har jag fredag och tänker inte stressa med något.
Vi började på uteserveringen men insåg snart att det är höstväder med 10 grader och gick då in och säckade ihop i värsta sköna soffan istället. Ett glas rött och ett glas vitt. En kopp kaffe på det hemma och bara ta det lugnt.

Bilder från igårkväll, nu är vi bara fyra kvar:




Bye bye sugarpie

Det är alltid sorgligt med avsked. Vi åt lunch tillsammans och sen åker stor-A och M ner till Skåne innan jag slutat jobbet så vi kramades och sa hejdå. Nu sitter jag här sörjandes bakom min långa lugg. Den är helt sjukt störig. Jag har klipptid om en vecka så får lida tills dess. Jag slänger och kastar med huvudet som en häst med sin man men det försvinner inte särskilt långt bort.

Mitt här i sorgen kom jag på att jag behöver ett glas vin ikväll, så nu ska vi ut för att ta ett glas. Åker jag direkt hem efter jobb så gör jag inget annat än att ligga på soffan alternativt sängen. Är sugen på något festligare än så. Två timmar kvar..

Måndag & barn

Jamen då var det jobb igen, fem dagar sen är jag ledig (läs måste omtentaplugga). Så trist att vara på jobbet idag eftersom familjen A fortfarande är kvar tills ikväll. Ingen Matilda ikväll att ha som nallebjörn och sedan väckarklocka imorgon. Kanske vi borde kidnappa henne? Fast helt ärligt, bara av den här helgen har jag insett vilket heltidsjobb det är med barn. Och så det att man måste offra så mycket av sina egna intressen, tid och pengar för barnets skull. Jag tror fortfarande jag är för ego för att kunna ge all min kära egentid till någon annan. Ibland är precis lagom för en bortskämd typ som jag :-)

Obehagligt vanligt

Jämt läser man om någon som fått bröstcancer, nu senast av offentliga personer Christina Applegate, inte äldre än 36 år. Förut har jag som aldrig tänkt på att man själv skulle kunna drabbas, men så är ju inte riktigt fallet längre. När ska man egentligen börja gå på tester?

Appropå Christina Applegate, i N.Y på Sephora när jag skulle betala började expiditen skratta och förklarade att hon hade trott att jag var hon. Jag bara noo, but thank you for the compliment! Då började hon fråga sina kollegor i kassan med och dom stod där och diskuterade huruvida vi var lika. Haha.

Jag håller tummarna här för min lookalike!

Heldag med SvampBob

Nickelodeon var på besök i Umeå och Leos Lekland. Fem i tolv (aktiviteterna skulle börja 12.00) var vi där. Och sen var vi där resten av dagen, typ. Det var danstävling x 2, rockringstävling och vilt lekande inne på leklandet. Svampbob var där och inomhus vart det ett förvuxet lejon i en stor dräkt (såklart vid namn Leo). De där mjukisdjuren får mig att tänka på när A och jag var på Mallorca för ett par år sedan och bodde på ett Sunwing-hotell. Där sprang runt en sån där jäkla giraff överallt som verkade missta mig för att vara ett barn, sjukt störig.

Nu har vi vart på promenad vid älven följt av fika med daimtårta. Helgen har varit alldeles för kort, men nu är det bara fem arbetsdagar kvar - I fix!






Godmorgon!

Det är söndag och vi har en heldag med lek och bus framför oss. Min kropp blir helt knas av mina nya sovtider. Somnade vid 23 och vaknade nu vid 9. Den är så ovan vid dessa tidiga tider (särskilt på helgen) att jag vaknar flera gånger under natten. Här är riktigt varmt i lägenheten, jag sitter och längtar ut på sjön.. hade velat kasta på mig en flytväst, hoppa ner i en båt och vara ute på havet hela dagen. Båtpriserna är riktigt låga nu hörde jag på tha tv.. kanske skulle man passa på att köpa sig en liten segelsak?

Dagens hälsning från lill-M:


Bäversvans på rymmen



En bäversvans med tillhörande kropp har intagit vår matta för att tvätta sig.

Helgen i full fart

Ingen ro och vila här inte. Det är full rulle från tidig morgon till kväll. Nu är första gången under dagen jag bara sitter ner. Vi har varit på stan, vi har fixat middag, vi har varit på utflykt ut till min pappa, vi har haft smink- & nagelsalong, vi har handlat mat, varit ute på rundor med Nikki, busat en massa. Ja, ni förstår tempot. Nu har jag tagit en dusch och sitter som en gäspande zombie, snart redo för sängen. Älskade Matilda är en underbar flicka, men den energin hon har är helt enorm!

Pics från gårdagen och idag-dagen:


So far

Vi tyckte att Amy Diamond på torget lät som en bra plan för Matilda 8 år. Tillsammans med resten av Norrlands barn med föräldrar ställde vi oss i kön för att köpa sockervadd och vänta in den väldigt populära Amy. Efter en stund kommer vi fram till att Matilda inte bryr sig så mycket om artisten utan när hon fått sin sockervadd var det bra så. Jakten på middag började istället, vi hamnade på Eurasia och åt supergod kinamat. Vid niotiden var vi alla på väg att däcka, åkte hem, drack kaffe och ett litet glas vin. Matilda gick och lade sig för att läsa, efter några minuter hörde vi snarkningar inifrån hennes rum.. då såg det ut såhär:


"Ofrivillig" pizza

Vi fick hit en gratis-pizza som jag såklart var tvungen att smaka lite på. Mycket gott! Satt dock och petade bort skinkbitarna efter att igårkväll ha sett på fotoutställningen Walls of glass. Det är bilder från ett svenskt slakteri. Har till och från under dagen sett framför mig dessa grisar och kors livlösa ögon stirra mot kameran. Usch.

I could never be your woman

Lättsamt och ganska gullig film (romantisk komdei ofcourse) med Michelle Pfeiffer och Paul Rudd i huvudrollerna. Äldre kvinna och yngre man blir kära, men hur ska det funka.. och så vidare. Rolig på sina ställen och samtidigt lite väl klyschig med B-filmskänsla på andra ställen. Men det är ju samtidigt rätt skönt med förutsägbara filmer som inte överraskar någonstans. Mest underhållande rollen har helt klart "Michelles" dotter som spelas av Saoirse Ronan.

Fredagslunch på donken

Matilda ville inte gå någon annastans än till McD så då fick det bli så. Jag var totalt osugen på sunkiga hamburgare men fick ge efter och beställde en fiskburgare & bönsallad för att inte göra det alltför flottigt. Någorlunda nyttig har jag varit resten av dagen med. Med en del viljestyrka avstod jag från fikapausens kaffebröd och sen från lunchens mjuglas. Yee, jag är stark som en björn och har självdisciplin som en elitidrottare.

Två timmar kvar sen har jag helg! Behöver jag säga att jag längtar..?


Vila



Nytt i garderoben från utförsäljningen i Butiq H&H som jag skrev om för några dagar sedan. Tunika med virkade detaljer, samt mönstrad sjal. Båda från Vila. Tunikan kräver något under eftersom den är lite genomskinlig. Jag tänker mig helsvart, typ kjol och linne.

Nytt i vardagsrummet


För tre hundralappar och lite ansträngning fick vi en ny tv-möbel. Så mycket finare än vår gamla tråksak. Jag är ju väldigt förtjust i vitt & trä på möbler, och A tyckte om den med.. så perfekt! Så länge vi lever studentliv och inte riktigt vet vart vi kommer flytta när jag är klar med utbildningen så känns det precis lagom att inte köpa för fancy saker till hemmet. Den dagen vi flyttar härifrån vill vi gärna kunna sälja rubbet och bara ta med oss fluffarna, våra kläder och lite småsaker. Eller ja, hittar vi något riktigt soff-fynd till exempel så kan det kanske vara värt att ta med.

Hur högt prioriterar du heminredning?