Söndag 30 november

Dagen har varit ovanligt busy för att vara bakisdag. Inte nog med städning och namnsdagsmiddag så har vi dessutom vart och tränat. Kan inte påstå att det var det hårdaste träningspasset jag varit med om, men bara det att befinna sig på IKSU en söndag kväll är en ansträning för sig. Väl till pass efter allt gottande.. fest igår, idag toast till frukost, tacos till middag, chokladpudding med grädde till efterrätt och lite ostbågar på det. Nu slötittar jag på SATC-filmen och funderlurar lite på morgondagens seminarium. Känner mig inte riktigt redo för måndag ännu men jag har en känsla av att jag inte har så mycket val..

Gårdagens utstyrsel blev det nya Gestuz-linnet och kjol + strumpbyxor från Gina.

Lördag 29 november

Har sovit som en liten griskulting inatt (eller vad är det nu man brukar säga?). Vaknade till i lugnan ro följt av färskpressad äppeljuice, en toast och kaffe. Idag blir det hemmapyssel med städning, nagelvård och sånt där. Sen nalkas det födelsedagsfest hos F. Förutsatt att jag inte dör av köldskador på vägen dit då, det är minus 10 grader och inte mycket till sol på himlen. Lite senare.. Halleluja vad kallt det är. Har varit ute med Nikki och även hos Lajnus och funderar på om kvällens outfit ska få bli en bävernylonsoverall.. kan bli en hit?


Önskade



Jag vet inte hur länge jag tänkt på att köpa Filippa K/Rörstrands underbara kaffemuggar. Det har iaf inte blivit av. Men, så igår kom A efter jobbet med en paket. I paketet fanns 2 muggar som jag önskat mig så länge. Kaffet är genast mycket godare och A flera pussar rikare.

EPP i mitt hjärta

Min frisyr och jag, även A, drog på stan en vända efter inlämning av den individuella uppgiften. Herre min je vad folk där var. Äldre damer som stod före i kön och ville diskutera minsta lilla detalj på sina kuddar med expiditen trots en lång ringlande och otålig kö bakom. Tacka vet jag internetshopping.

Vid halv fyra drog vi till Corona för EPP. Det är så grymt bra bara. Buffé och en öl för 59 kronor. Sen blir det självfallet lätt att man fortsätter med en eller två öl till, vilket det absolut är värt för fredagsmys med trevligt folk och en trubadur i bakgrunden. Problemet är att man blir bakis redan vid den här tiden och känner för att sova. But no no, jag ska heja på Kevin kvällen lång. Såklart!


Thörsdäj

Mitt hår är idag ännu kortare och BLONT. Gick tillbaks till frissan och sa att vad tusan nu när det väl är kort - gör det ordentligt kort, igår kändes det lite som någon mellanlängd sådär. Sen har Lina och jag roat oss med slingning under eftermiddagen. Vi trodde att vi var lite smarta när vi köpte dyra fancy slinghättor men fy f*n, det var inte lite svordomar som vrålades ut. Den satans luvan hade knappt några färdiga hål och plasten var tjock som kinesiska muren. Känns mycket ovant nu med nya frillen men bara jag får vänja mig blir det nog bra. Ni får nöja er med en suddig spegelbild idag osminkad och trött som jag är ikväll.

Idag är det alltså torsdag, vilket innebär fredag imorgon, vilket i sin tur innebär att jag är LEDIG! Ska dock plugga lite, och så blir det efterpluggpub för att fira in helgen. Fint.


Weddnesdäj

He-llo!! Har inte varit hemma på nästan hela dagen (ovanligt för en soffliggare som mig). Satt med F och skrev på vår utredning på skolan och snicksnackade, med paus för isterband och stuvad potatis till lunch. Var så länge sedan jag åt en sådan korv att jag glömt att den består av enbart fettklumpar. Urk. Har sedan varit och gjort något som jag längtat efter länge: klippt kalufsen! Slog mig ner i stolen och frissan frågade hur mycket hon fick klippa, "tjaaa bestäm du". Med mitt godkännande blev det kort, alltså riktigt kort för mig. Sist jag hade så här lite hår på huvudet var nog sådär tio år sedan.


Efter det traskade jag iväg till L för en mycket trevlig fika. Där fick Nikki även träffa sin like - världens fluffigaste kanin Max! Helt underbart söt är han. Som en liten mjuk tuss. Nikki var inte måttligt nyfiken på honom så han fick stanna i sin bur. Och som avslutning på dagen så åkte vi en vända till Ica Maxi och handlade. Rätt skönt på kvällen när där inte är helt överpackat med folk som trängs med sina kundvagnar. Nu: stupa i säng. Godnatt!



I påsarna..

..som bars med hem fanns en stjärnhimmel (ljusslinga), Lancome´s Hypnose, overknees från Wera och ett Gestuz-linne från Rut mfl.


Tisdag och glad/ledsen dag för plånboken

I nästan en hel dag var jag rik. Nu är jag fattig. Åkte ner på stan och hundralapparna svävade mystiskt iväg.. mycket märkligt! Precis när jag shoppat "färdigt" upptäcker jag att jag tappat min handsfree någonstans på stan - bara att traska in på Telia och köpa en ny för nästan 200 kronor. Suck. Åhléns var första stoppet på stan, dom har gjort om och fått in flera nya märken såsom French Connection, Bzr, I.d, Origins. Kul med nytt men jag hade behövt en karta för att navigera där inne. Provade en så söt kofta som jag utan tvekan hade köpt om det inte vore för den himla ullen. Är så otroligt känslig för ull mot huden. I den här var det inte mer än 5% men ändå började det klia direkt. Men söt var den..


Fotoutmaning

Katja aka Candygal utmanar. Det går ut på att publicera den sjätte bilden i den sjätte mappen och beskriva vad den föreställer. Så here we go! Detta är alltså jag som sex eller sju år, sittandes i min säng med en bok ;-) Älskade att läsa redan då.



Jag i min tur skulle vilja se följandes bilder: Emma, Frida, Angelica, Lovahbirdie, Pernilla, Petra och Johanna

God jul

Se så fint! A jobbar med en ungdomsgrupp, idag hade dom pyssel på schemat. Då gjorde han ett glittrande kort till mig med julgranar på! Det kan väl knappast bli bättre?


Min dag

Har pluggat nästintill hela dagen. Läst, skrivit, fixat och skrivit ännu mer. Ahh, ge mig jul nu, vi har så mycket framöver. Fick faktiskt julkänslor när jag var ute i snöyran, det snöade sådär mysigt lagom och i hörlurarna hade jag Stevie Wonder. Hade det inte varit för halkan hade det blivit en betydligt längre promenad. Nu förtjänar jag paus!


Måndag 24 november

Shit vilken träningsvärk jag har idag. Hela nederdelen av kroppen är totalt handikappad. Body balance it is! Men visst är det ganska gött med träningsvärk, man känner att man lever och att man gjort något bra med kroppen. Är riktigt peppad på att gå på det igen, bli stark som varg och smidig som ett lejon. Yee.

Har skrivit 2 sidor om samtycke i Socialtjänstlagen idag. Nu har jag fastnat. Har inget mer att skriva. Behöver någonslags inspiration.. får helt enkelt sätta mig och läsa tills den dyker upp. Sömnig dag för övrigt, snöstorm ute och kalla vindar.. har en finfin potatis- & purjolökssoppa jag gjorde igår att värma mig med även idag så ut behöver jag inte gå mer än på kisserunda med Nikki. So long så länge!

Söndag

Nu känner jag mig stressad igen! Två harmoniska dagar sen vart det tack och hej till det. Sitter med en skriftlig uppgift och försöker strukturera upp vad som ska skrivas och vad lagarna egentligen säger.
Dagen började i alla fall bra! Åt frukost i lugn och ro, gick ut med Nikki i snön och sen bestämde vi oss för att träna (A och jag då, inte Nikki). Jag provade för första gången Body balance. Shit vad musklerna skakade men det var samtidigt skönt. Mysig stämning och sådär. Hade dessutom en värmelampa precis ovanför mig så jag fick snarare känslan av att vara i en bastu än en träningssal. Avslappningen efteråt var rätt rolig. Jag har väldigt svårt för att slappna av under så planerade former, särskilt när ledaren på ett hypnotiskt vis väser ut i mikrofonen hur skööööönt det är att slaaaappna av och låta alla problem svääääva iväg från kroppen. Sängen funkar bättre för mig då. Eller en bok. Eller att guppa runt på havet i en liten båt.

Bloggtips

Genom Umeåtidningen Vk hittade jag precis en ursöt blogg. Det är en 12-årig kille som skriver om sitt liv och vardag. Tycker att han är superduktig på att skriva för sin ålder! Tummen upp!

Medmänskliga klappar

Jag är definitivt en av dom som älskar att handla kläder, skor, smycken, smink och annat roligt - H&M bland annat är jag stammis hos (vilket ni nog inte lyckats missa om ni läser den här bloggen om bara så någon gång i veckan). Det hindrar mig dock inte från att uppmärksamma mer medvetna alternativ. Särskilt vid tilfällen som jul när shoppingmanin på många håll verkligen går över gränsen. Hur mycket bryr sig farbror Göte egentligen om en ny after shave eller nya strumpor. Och behöver barnen 3748 paket? Det kanske räcker med fem eller tio var.

Med hjälp av internet finns det MASSOR av alternativ till after shaven:

Plan har en kampanj där man ger valfritt belopp för att stärka flickors rättigheter runtom i världen. Du får här ett diplom som du kan ge bort i julklapp. Hos samma organisation finns också Planshopen där det säljs bland annat rättvisemärkta och/eller ekologiska presenter.

Webaidshop är en fantastiskt lättillgänglig site med massor av alternativ på olika områden och i olika prisklasser. Här betalar du för det du vill ge bort (tex skolmat för tio barn i Rwanda, läs- och skrivkurs för vuxna i Centralamerika, en symaskin till en kvinna i Indien). Därefter kan du skriva ut ett gåvodiplom, eller få hemskickat mot en kostnad, som du kan ge till farbror Göte i sin tur.

Action aid och Julklappar mot fattigdom fungerar enligt samma princip som ovanstående sida. Här väljer du mellan 8 olika julklappar såsom kakaoträd, en get eller skolböcker. Du får sedan ett gåvokort som representerar julklappen.

Barncancerfonden har en julshop just nu där du kan beställa nallen Herman, Hope-halsbandet eller en nallekalender för 2009 och på så vis stödja deras arbete.

♥ Hos Kooperation utan gränser bidrar du med pengar till valfritt självhjälpspaket med allt från 10 kronor och uppåt. Det finns tre olika paket att välja mellan. Du får ett vykort hemskickat som du kan ge vidare.

♥ Bidrar du med 100 kronor till Diakonias arbete för människors rättigheter så får du ett symboliskt paket att ge i julklapp till någon.

Ekohandel är en webshop som säljer allt från apelsinjuice till kläder. Vill du ha uteslutande rättvisemärkta produkter så sök på det ordet i sökfältet.


Så tänk inte bara att du ska göra det, GÖR det!


Kalasbakfylla

Kalaset igår var supertrevligt! En stor och mycket god knytkalasbuffé dukades upp med allt mellan olivbröd, rökt lax, potatisgratäng och kakor. Till detta vin, kaffe, glögg och annat gott. Trevliga människor, gitarrspel och doande av oss brudar det. En fin kväll. Runt tretiden fortsatte vi hem till oss där festen fortsatte med pilatesbollen som huvudattraktion. Gick till sängs gjorde vi vid fem och idag har vi sovit och sovit, och sovit lite till. Började kolla i några skolpapper, men nej, det får bli imorgon istället!

Fredag 21 november

Det känns verkligen jätteskönt med helg nu, välbehövligt för den delen med. Veckan har som gått ovanligt långsamt, jag har sovit ganska dåligt flera nätter och inte känt mig helt peppad. Nu ska jag bara njuta av att vara ledig fram tills söndag och göra precis vad jag känner för. Trevligt nog påbörjas helgen med födelsedagskalas ikväll. Ska snart sätta igång med tårtan och hitta en outfit för kvällen. Ska verkligen bli mysigt med kalas!

Igårkväll förvandlades jag tillfälligt till åldersgruppen 50+, satt på soffan insvept i en filt, bredvid mig ett glas rödvin och läste en god bok. Väldigt klyschigt men samtidigt väldigt avslappnande (och klyschor kommer ju såklart från någonstans). För mig är det verkligen livskvalité att ha möjligheten att kunna ta det riktigt lugnt och stänga ute allt annat för ett par timmar. Nu så, let's get the tårtmaking started! Ha en fin fredag!

Aumm

Är extra trött ikväll. Om jag ber riktigt snällt så kanske det dyker upp en liten fé som kan göra så att det är fredag idag? Imorgon har vi seminarium varav jag har en halv bok kvar att läsa ikväll, dessutom grupparbete. Det hela med början på morgonkvisten. Nej det ska bli underbart med helg denna veckan.

Bokade klipptid idag, jag verkligen längtar - min kalufs är i katastrofläge just nu (och har varit det lite för länge). Massage ska jag också lyxa till det med under månaden som kommer. Knådas ut ordentligt.. så värt det! Haha, sökte efter massageställen och förväxlade ord med ord så i all hast blev sökordet "massage-institut".. inte riiiiktigt vad jag letade efter.

Just det, kvällens låt, helt klart Cher med Heart of Stone:



Födelsedagstårta

Till helgen är det kalas och jag ska baka en tårta. Bilden av den är inte riktigt klar än.. faktiskt inte alls. Men fin ska den bli, det vet jag i alla fall! Skulle behöva lite inspiration... så shoot med smaskiga tårtrecept! Tack! Ps. Sara du får inte läsa kommentarerna till detta inlägg.. ;-)



Igårkväll

• ..såg jag riktigt fram emot att jobba. Har knappt blivit något jobbat sedan i somras så det kändes kul att få lite omväxling till pluggandet, träffa folket där och dessutom tjäna lite pengar.

• ..så festligt att jag bakade en kladdkaka att ha med mig. Den är nu placerad i lunchrummet och blir den inte uppäten under dagen så kommer besvikelsen bli mycket STOR.

• Appropå stress, jag låg strax före jag somnade och påminde mig själv om att jag imorgon (läs idag) skulle komma ihåg att skriva en kom-i-håg-lista. Det känns lite illa, faktiskt.

• Låg och vände och vred på mig, precis som jag gjort de senaste nätterna. Har haft jättesvårt för att sova det senaste. Åtminstone på nätterna.

Stopthehunger.com

På adressen i rubriken (länk här) finns räknare på antalet invånare i världen, hur många som enligt statistiken är undernärda, överviktiga, hur många som dör av hunger dagligen och så vidare. In och se på siffrorna, det blir så påtagligt när man ser räknare där siffrorna ökar under tiden man ser på skärmen. Otäckt.

...passa också på att gå in på olika sidor där man kan klicka och företag ger pengar till viktiga ändamål. Många länkar finns det till exempel här.

To-day

Hade ett samtal med person idag angående stress. Visst är det så att dom flesta av oss lever i någon form av konstant stress? Det är helt sjukt egentligen. Stress borde vara ett tillfälligt tillstånd någon gång då och då, som kan verka för att få oss att komma igång när det behövs. Jag misstänker starkt att det har blivit en "felkoppling" i samhället som får oss att känna stress för så mycket, så ofta. Just i detta nu kan jag tänka på åtminstone tre stressmoment i mitt liv. Något större och något mindre. Något av dom hade jag kunnat bli av med om jag hade sänkt kraven på mig själv och vad jag borde göra, visst - men samtidigt har samhället sin del i att forma mina krav på mig själv också.

Som motsats till mina stresstankar (eller kanske som följd av dom) har jag haft en lugn dag. Var på en 2-timmars föreläsning, lagade en tidig middag och fick sen sällskap till kaffet av grannen (som samtidigt förvandlade Nikki till en påskkärring - se nedan).




Okej, så grejen med räkmackan är den att den såg riktigt riktigt god ut. Satte mig ner för att kränga - och så vart den inte alls särskilt god. Ni förstår vilken besvikelse? Det var kanske fem räkor och resten var bara tråkigt gojs.. Big no no till Ica's räkmacka alltså.

A baggie bag..


Jag fortsätter med mitt fönstershoppande. En vit väska tycker jag kan vara riktigt snyggt, trots detta kan jag knappt minnas att jag haft en endaste i min ägo. Varianten här ovan är från Haléns och Ri2K. Jag måste fortsätta hylla Haléns för deras uppryckning! En
brun skinnväska skymtade jag också där som ser helt lovely ut.

17 november

Kallt, kallt, kallt! Har vart lite risig idag vilket inte precis bidrar till värme heller. Sov inte alls bra inatt, visdomstandvärk som blev till huvudvärk - vaknade stup i kvarten, kände mig helt slut och färdig när klockan ringde på morgonkvisten. Vart tvungen att ligga kvar och vila. Som tur i oturen hade jag en tandläkartid för att fylla igen en rotfyllning, då kunde han också kika på den inflammerade visdomstanden och spola & fixa. Nu känns det bättre men jag har insett att särskilt en av dom MÅSTE bort. Jag är livrädd för det, men jag kan inte ha det såhär med allt problem den orsakar.

Åt en wunderbar Västerbottenspaj till middag. Nu väntar kaffe och en varm dusch!


Tre favoriter

I brist på en välfylld plånbok som underhåller jag mig denna söndagskväll med fönstershopping istället för sådant som faktiskt kostar något.



Kofta från barnavdelningen för 249:-, nattlinne 149:- och snajsiga skor för 398:-

Alla kan ju inte vara coola

Jag kan inte låta bli. Jag är en helt enkelt en nörd. Så fort jag ser en artist av något slag ska jag envisas med att fotas tillsammans med denna. Med detta sagt, låt mig bjuda på min senaste stalkerbild. Men visst ser det ganska mysigt ut? Tjing tjing.


Sliten

Det gick inte särskilt vilt till igår, men det hindrar inte mig från att vara både trött och sliten idag. Vaknade tokigt sent och fick kasta mig ut i snön på promenad med Nikki. Mötte K som var med igår, och en gammal klasskompis från Lund. Utanför min port. Nu är jag hungrig som en varg men har inget särskilt flottigt hemma. What to do, what to do?

Okej, så vidare på gårdagskvällen. 4 partyglada brudar kom sen, vi stannade ett bra tag på hotellet och gav oss sen ut. I lobbyn höll Thomas Di Leva, Thomas Järvheden, Björn Kjellman och "jultomten" på att checka in. Jag kunde inte låta bli att samtala lite med Di Leva. Var väldigt nära att börja sjunga Vi har bara varandra för honom men bet mig i tungan och frågade normala frågor såsom vad dom gjorde här och hur läget var. Ute på stan sen vart det packat med folk på alla vettiga ställen och kö överallt. Vi hamnade på ett place, drack en cider och då vart klockan närmre 1.30 plötsligt. Slutsats: man bör börja festa redan på morgonkvisten för att inte känna sig stressad. Eller, låt bli alkoholen och var pigg på söndagen!


At tha hotel motel Holiday Inn

Klockan fyra stod jag i min luffarutstyrsel (i detta inkluderat diverse väskor och påsar) på busshållsplatsen 50 meter hemifrån och kikade ut mot den fallande snön och väntade på den försenade bussen. En timme senare var vi på väg ner till bastun/relaxen med varsin öl i handen. Dörren öppnades och där inne satt tio halvnakna karlar. Inte pojkar, killar eller ens män, utan norrländska rediga karlar som pimplade öl och garvade högljutt. Inget hinder för oss tyckte vi och slog oss ner. Fick veta att dom var en herrklubb på partyresan efter ett antal försök i att komma fram till vad för gäng dom vart. Efter en öl och en kroppstemperatur på sådär 60 grader tog vi hissen upp mot rummet i vår bikinis. Hissen stannar, och utanför står tre grabbar "Hej hej" tyckte jag, artig som jag är. Dom i sin tur tittade mest förvånat mot oss. Två sekunder senare: "Men Anna, såg du inte att det var Andreas Johnson, den lilla!" Jag tror att vi är de enda icke-manliga gästerna här ikväll. Jag har precis lyckats byta Linas musik-som-jag-inte-kan-sjunga-med-till mot min braiga musik, så dags att fixa frillan och korka upp vinet.. ha en fin kväll! ♥

Hallå, Haléns!

..vad är detta för hotta partyplagg jag ser? Är mycket positivt överraskad!


Lugn dag, lugn kväll

Idag har vart en sån dag som man håller sig inne om man bara kan. Regnigt, ruskigt och mörkt. Vi delade på en pizza till middag framför Idol (heja Kevin!) och ett avsnitt av Grey's på det. Börjar se fram emot flytten på det viset att det kommer rensas ordentligt.. man hittar saker man trodde var försvunna för evigt och har styrkan att slänga en del onödigt skräp.



Ni ser, jag underdriver inte när jag säger att det är grått & slaskigt..

Dagens musica

Viva La Diva - Coldplay
Umbrella - Rihanna
Shine on - R.I.O
I'll fly with you - Gigi D'Agostino
If I were a boy - Beyoncé
How come, how long - Babyface

Ner faller regnet...

Fråga mig inte varför jag har fått Imse vimse spindel på hjärnan men det har jag. Stackars A som får utstå en vrålande sång från soffan. Ha! Nu har han börjat vissla på den med! Inatt somnade jag kanske vid 4, därefter vaknade jag sådär en gång i timmen av att min kära sambo hostade högljutt. 9.30 ringde väckarklockan och jag ställde mig direkt i duschen - hade gärna stannat där resten av dagen. Handledning en timme, kaffefika som avslutning på skolveckan.

Och nu vart det alltså helg. Planen för ikväll är att göra så lite som möjligt,med undantag för om jag verkligen känner för att göra något pyssligt såsom att städa eller rensa ut skräp inför flytten. Imorgon däremot händer det grejer. Lajnus som jobbar på hotell har ordnat en svit åt oss - där ska vi bada ångbastu, dricka vin och ha tjejsnack kvällen lång.


Guldigt

Vi var också en vända inom Expo för pappas räkning. I samma ingång som butiken finns en annan liten butik: Pärlkiosken. Har aldrig riktigt tänkt på att den funnits där, men nu kikade jag på deras pryls och det fanns både söta örhängen och framförallt en mycket fin smyckeshängare för 95 kronor som jag inte kunde låta bli att inhandla. Från Expo fick också 4 bordstabletter i spets-style följa med hem..



...och här ska ni få se! Från samma ställe: en guldig divan i Nikkistorlek. Kan det bli mycket bättre? Den fick dock stanna kvar i butiken.


Det bor en räv i vår lägenhet

..Vi hittade även Nikkis släkting i Holmsund.


13 november, del 2

Såklart funkade inte med den där första klena outfiten, vart på med tjockjacka och fejkuggs men knappt det räcker när det börjar bli vinter i Ume of the O. Jag vet inte hur vi överlever vintern med tanke på att det kan bli betydligt kallare än såhär. Var en bit utanför Kiruna en vinter då det var 40 minus. Det är helt galet kallt! När det normalt är vindstilla tänker man att det är som stilla, men i sådan kyla är det helt och fullständigt stilla, det går inte att beskriva utan måste upplevas. Ögonfransarna får ett frostlager, och kinderna och näsan alldeles stela. Vi skulle gå till Konsum, som ligger några hundra meter iväg bara, men fick vända efter halva vägen och gå tillbaks till huset - det gick bara inte. En annan mycket kall upplevelse jag var med om var den första och enda gången jag sovit i Ishotellet. Det är jättefint att SE och sådär, men att sova där var en enda lång plåga. Jag vaknade till vart femte minut och darrade av köld, men hade ju gett mig fan på att klara en natt där så det var bara att stå ut. På morgonkvisten när vi väcktes med varm lingondrycka var jag så lycklig, så lycklig.

Tidigare idag åkte vi på en spontanutflykt till Holmsund. I Holmsund finns bland annat Nisses konditori fick jag lära mig idag. Dom serverar en berömd macka som vann silver i Mack-SM. Trots att jag då var mätt kunde jag inte låta bli att smaka av herrarnas mackor och den var verkligen god! I samma hus ligger Tropikhuset. Där finns det ormar, och ormar, och några apor. Jag gillar INTE ormar, men tänkte att det var dags för mig att möta min lilla fobi - det var åratal sedan jag såg en orm sist. A hejade på och vi gick ner där. Stundvis var det obehagligt med dom slingrande varelserna, men det gick ändå bättre än vad jag hade förväntat mig. Skallerormen gick crazy på oss inne i sitt terrarie, stack ut tungan och skallrade som om den var hotad till livet. Huh. Aporna däremot, underbart söta! Det var dels små pyttiga silkesapor och någon sorts tamarin. Helt ljuvliga!


13 november

Frida kallade idag för måndag, och ja, så känns det faktiskt! Haft 2 hemmadagar och då är det ju "måndag" idag. Två timmars föreläsning och sen vart det helg igen (bortsett från en timme imorgon - men det kan man knappt räkna med).

Ute snöar det, lite lätt sådär, men ändå. Det är iskallt så jag tog på mig vantarna som är nästan lika stora som hela jag. Frös gjorde jag i vilket fall.. och snörvlade som en dåre. Har dom senaste dagarna varit så otroligt sugen på en resa till solen, ni vet när man längtar så mycket att det gör ont i hjärtat.. man ser en bild på en gassande strand och det känns som att man ska dö. Ja, så känner jag.

Nu: ut i kylan igen, denna gången med tjockjacka..!


Vad ska man tro om det här?

Hittade till en blogg som är skriven av en person vid namn Monica Antonsson, som även kallar sig "Bällstahäxan". Hon  har skrivit en bok i vilken hon vill motbevisa att Mia Erikssons (Gömda och Asyl) berättelser skulle vara sanna. Hennes blogg är rörig och jag får inte en särskilt trovärdig känsla av det hela. Jag vet såklart inte vad som är sanningen men tycker att det är helt irrelevant huruvida Mia skulle ha haft 4,8 eller 2,7 i slutbetyg på gymnasiet. De här böckerna har fått så många att öppna ögonen för mäns våld mot kvinnor, och det är väl ändå viktigare än vad Mia haft för betyg? Samtidigt kan jag inte låta bli att vara lite nyfiken på vad hennes påstådda bevis mot historien är..

Filmer att se fram emot

Mammut - 23 januari
Moodysons nya film. Handling: "Det handlar om det framgångsrika New York-paret Tom och Ellen, deras åttaåriga dotter och familjens filippinska barnflicka Gloria. Under en affärsresa till Thailand hamnar Tom i en livsavgörande situation som får honom att ompröva hela sitt liv." Med Michelle Williams och Gael García Bernal.


Seven Pounds - 6 februari
Med Will Smith. Handling: "Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter hans frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för de misstag som han begått i det förflutna. Han beslutar sig för att ta sitt liv, men innan han gör det så ser han till att hjälpa sju andra personer som hamnat fel i tillvaron och förändrar deras liv för alltid. Under tiden träffar han Emily, en vacker kvinna med hjärtproblem och blir förälskad. Hans planer blir mer dunkla och svåra att genomföra."

Män som hatar kvinnor - 27 februari
Med Lena Endre, Noomi Rapace, Michael Nyqvist. Filmatiseringen av Stieg Larssons bästsäljande bok med samma titel.


(Info och bilder www.sf.se samt www.bloggywood.se)

Recension: Creme fraiche i fejjan

Vad? Creme Fraiche med högsta fetthalten
Inköpsställe: Mataffärer
Pris: Ca 10 kr :-)

Tillverkarens beskrivning: Den naturligt syrade grädden, den krämiga konsistensen och den syrligt friska smaken gör Arla crème fraiche till en suverän produkt i alla typer av matlagning. (Hallå, ni har glömt bort det här användningsområdet!)

Min kommentar: Jag måste börja med att nämna att jag inte riktigt följde anvisningarna, egentligen "ska" man sova med gojset på och alltså inte tvätta av ansiktetet efter mindre än en timme. MEN, efter ett tag blev den sura lukten olidlig och jag kände mig som ett vandrande mjölkpaket som nått sitt bäst före datum för tre veckor sedan. Så resultatet efter en halvt genomförd kur? Framförallt tycker jag att det kändes lite lugnande för huden, även återfuktande åtminstone för en stund efter. Sammanfattningsvis: det är billigt och ofarligt så du har inte mycket att förlora på att testa, var bara beredd på en inte så angenäm doftupplevelse.

Mig äger ingen av Åsa Linderborg

En helt fantastisk bok. Vet inte varför jag inte har läst den förrens nu. Åsa beskriver sin egen uppväxt med en alkoholiserad pappa. Det är kärleksfullt, sorgligt, roligt, fint, verkligt och så bra beskrivet för läsaren. Ofta i uppväxtskildringar/sanna historier så är berättelsen väldigt svart eller vit, men så är det inte i detta fallet. Det är väldigt grått, vilket gör det desto mer intressant. Läs den!

12 november

Alltså, jag vet inte om jag vill ha kvar mitt träningskort. Den senaste månaden har jag betalt hutlösa hundralappar och tränat noll gånger. Jag menar på att utan gym så blir det ändå rätt mycket rörelse, man tvättar, städar, går ut med Nikki för jämnan.. när ska orken och tiden finnas för organiserad träning? Okej okej, jag vet att det handlar om att TA sig tid, men jag vetetusan om jag VILL. Får fundera lite på detta.

Idag har jag inte suttit still mer än i fem minuter sedan jag vaknade. Då till en müsli-frukost. Någon liten bit fastnade någonstans i visdomstanden och det gjorde ont när jag försökte stänga käken. Borstade, borstade och pillade men kunde inte hitta den lilla biten. Nu har den tack och lov försvunnit på något vis. Middag nästa, pyttipanna kanske?

Hemmadag slash creme fraiche

Så skönt det är att hasa runt i myskläder hela dagen. Tog med mig Nikki och hälsade på pappa, med undantag för det har jag haft en riktig hemmadag med mycket vila, böcker och lite tv. Nu sitter jag med en ansiktsmask av enbart creme fraiche. Fick tipset av en klasskompis att det ska vara bra för torr hud. Känns lite suspekt att ha matdoft (mina tankar går direkt på kaloribombad svampsås) i ansiktetet men vad tusan, har haft cremer som luktat värre än det här. Sökte på hemmaspa med creme fraiche och fick även upp ett tips från Veckorevyn om en hårinpackning med det, en äggula och olivolja.

Hos
Söderfin kan du även hitta en ansiktscreme á la creme fraiche från Nuxe. När du ändå är där inne, passa på att kolla in deras rea, jag blir mycket shoppingsugen på lösögonfransar, lipgloss och ögonskuggor!


90210

Jag är helt såld på nya Bevvan. De första avsnitten såg jag mest för att jag inte orkade göra något annat, men nu efter 9 avsnitt så längtar jag efter att nästa ska komma ut. Ok, det har egentligen inte så mycket att göra med gamla Beverly Hills, men det glömmer man som efter ett tag. Se det absolut om du som jag gillar amerikanska relations- och intrigsserier. Som avslutning bara: ett stort minus för att tjejerna är anorektiskt smala. Efter tre avsnitt på raken känner man, åtminstone tillfälligt, för att gå ner lika många storlekar.


Sleep tight

Natt för mig, morgon om inte så lång tid för er flesta kanske. Vilket som, så tryck på Play och bara sätt dig ner och lyssna.. underbart!


Heya!

Måndagen började med att klockan ringde alldeles för tidigt, strax därefter kunde jag inte hitta nycklarna någonstans överhuvudtaget. Efter att ha rotat genom halva lägenheten slog det mig att dom låg kvar i bilen (visst är det typiskt för en måndagsmorgon!). Grupparbete under dagen, rollspel och sen 7 tjejer, framför 1 dator. Behöver nog inte säga mer om det. Jag kan inte påstå att jag är jätteledsen nu över ons- & torsdag med individuellt arbete.

Har haft min sötnos Lina här ikväll, vi svängde ihop en avancerad middag bestående av korv med bröd och både godis & läsk till efterätt samt 27 dresses på dvd.  Nikki sover nu djupt efter bus med Lina (som för övrigt höll på att förvandlas till en hund hon med tror jag)..

Idag: Sidentopp från H&M, jeans Miss Sixty (vad annars) och pärlor.


Idag

Har vart riktigt pigg idag med tanke på gårdagens party. Vi var iväg till K och sötsnutten Wilse på hunddejt. Traskade runt i gyttjegegg och lät hundarna nosa på varandra. Han är så bedårande söt och go den lilla valpsingen!



På vägen hem i dimman skymtade vi något som rörde på sig där bak i fönstret på bilen framför. Det blev rött ljus och jag kunde se att det var en livs levande sköldpadda som hasade sig fram och tillbaks där i rutan. Känns inte helt hundra ur säkerhetssynpunkt... Försökte smygfota men vad säger ni, syns det alls vad det är?



Eftersom det är Fars dag har pappa vart här på middag ikväll. Vi bjöd på fiskfiléer med potatis och gräslökssmör. Mycket mycket gott. Nu inväntar jag Ensam mamma som är den enda planen för resterande av söndagen..

Igår

Klockan 16.15 kom pizzamannen med pizzor till K & M. Vi glufsade hungrigt i oss maten och började med drinkarna. 18.30 befann vi i oss sedan i lokalen för klassfesten, då var vi de första att komma. Drygt en timme senare fylldes lokalen med klasskompisar, lekledarna satte igång med stillasittande tipsrunda och musiklek. Tiden gick alldeles för fort och 22.00 vart vi tvungna att lämna stället. Som vanligt vid sådana tillfällen splittras alla och åker till tretusen olika ställen. För Angelica, Emelie och mig blev det Cover club. Jag har aldrig varit där förut, bara hört hur det är där - och ja, det mesta stämde, många 50+are och MYCKET folk men jag hade kul i vilket fall. Vi dansade loss till schlager och stod och hejade på Pernilla Wahlgren. Måste bara påpeka vilken fruktansvärd drink jag betalade 88 kronor för. Beställde en pina colada, smakade av den och höll på att spy. Bad om en ny, den smakade exakt lika vedervärdigt så jag gav upp och lämnade den där. Har aldrig smakat en så äcklig drink. När jag kom tillbaks till dansgolvet så var scenen alldeles tom. Ett perfekt tillfälle att sätta mig och få lite lugn och ro för att skriva sms, jajjamensan! Slog mig ner på en högtalare, då börjar folk glo väldigt suspekt på mig. Två sekunder senare hör jag en allvarlig röst ur högtalarna "du som sitter på scenen, gå genast ner". Jaha, och varför det? Då kommer Wahlgren-bruttan utsusandes och jag ahade. A kom en stund senare och hämtade mig. jag drack min Resorb och snarkade fram tills 12.


En helt vanlig lördagsmorgon

Jag vaknar, sträcker på mig och en hund hoppar upp och slickar mig på näsan. Sen tar jag på mig morgonrocken, går jag upp och dricker ett glas Godmorgon blodapelsinjuice. Kokar och äter en skål med vattnig gröt och sätter därefter på datorn. Sen är det dags för kaffebryggaren att börja puttra och jag kan sjunka ner i soffan och chilla ett tag.

Hunddejten blev inställd tidigt imorse på grund av ovädret (alltså regnet) så nu vaknade jag sent istället. Har nu fyra timmar på mig tills festandet börjar. Funderar på vilka skor jag vill ha till min rosa klänning och vad det ska bli i dryckesväg ikväll.

Njuter

Ikväll är det jätteskönt att vara hemma. Vi har ätit räkmiddag (ok, tonfisk för A), sett på Idol och druckit julmust. Middagen var verkligen GOD. Har varit sugen på det sen.. igår, då Alex frestade med att hon hade ätit det. Räkor, avokado, creme fraiche med gräslök och rödlök. Till det vitlöksbröd och citron. Mmm! Vinet sparar jag mig för tills imorgon.


Dagens dagens



En mix av H&M, Gina, Lindex och Vero Moda + Mjau, samt akut behov av frisör.

H to the elg

Efter flera timmars grupparbete och en fredagslunch blev det helg! Jag kom hem, skulle göra krassliga A sällskap i vilandet men det slutade med skön sömn. Helt okej, för jag är ledig.

Igår hade jag Grey´s Antomy-maraton, och såg också på ett nytt program som jag (oväntat) tyckte var riktigt kul. Halv åtta hos mig på fyran. Har ni sett det? Dom är 4 deltagare varje vecka som bjuder hem varandra, lagar middag och så ska det betygsättas. Vinnaren får 15 000 kr. Det låter ganska medelålders jag vet, men jag gillade det.

Om det hade varit sommar..



...och jag hade haft 998 kronor att lägga på en bikini så hade jag utan tvekan köpt den här från Vitamin A och Nelly. Snygg, snyggare, snyggast. Yey. Men tusen spänn för så lite tyg, det är faktiskt lite orimligt.

Idag

Kursstart med massor med info om seminarium, case och litteratur. Vet ni förresten hur dyrt det är med kurslitteratur?! Skulle man ha köpt allt nytt hade det kostat multum. Jag har under de här två åren satsat på en blandning av begagnad, lånat och nytt. Dock inte så mycket lånat, det är ofta låååång kö, så pass att man inte hinner få böckerna under kursens gång.

Så, imorgon är det grupparbete, sen helg. På lördag - klassfest med partystart redan på eftermiddagen. Festligt indeed!



Korsett/spetstopp från H&M Trend
Pärlörhängen á la Betsey Johnson
Armband Ur & Penn

Kvällens humor

En fisk, och en fiskare när det är många blir ju båda fiskarna. Och så här lät det på nyheterna:

- Fiskarna dömdes till blabedibla bla

Är ni med? Visst är det iaf lite kul?! :-)


Höstigt



Jag fastnade helt för den här tröjan från
H&M. Både färgerna och modellen känns supermysig. Till jeans eller svarta byxor, och stora ringar i öronen. Men det är tyvärr ull i den som jag är superkänslig mot. Så synd.

Potatisgratäng åt folket!

Satt och tänkte på mat halva jobbtiden så när jag väl kom hem blev det gomiddag med potatisgratäng och köttfärs. Ungefär som den där rätten man fick i skolan; sjömansgratäng eller något sånt. Mycket mycket gott! Rabarber/grädd-té till efterrätt och det är bara en chokladbit som fattas. Ikväll blir det lugnt och stillsamt, A börjar bli sjuk och jag har lång skoldag imorgon.. bara att ladda inför den nya kursen som gäller. Damma av lagboken och packa ner det nya blocket.

Idag: kofta från Mango, jeans Miss Sixty och diadem för ovanlighetens skull. Enkelt och bekvämt.


5 november

idag är jag glad, vaknade och Polly vart sig själv igen - åt med god aptit och började spinna bara man petade på henne. Vart riktigt orolig igår att det skulle vara något fel med henne.. har hört om så många just raskatter som får diverse sjukdomar och bara kollapsar. Usch.

Jobb några timmar idag med vilket är helt lugnt men blir så sur på bussen som går sen först en halvtimme efter jag slutat. Umeå är bra på många vis men det är inte anpassat för oss som inte har bil, faktiskt.

Nu ska jag leta upp ett bra middagstips för ikväll. Har du ett förslag på något lättlagat så är det varmt välkommet!

Racet till Vita Huset (och onsdag morgon)

Jag gillar det här alltså! För mig som är nattmänniska brukar det allt som oftast vara rätt dött om nätterna, men icket idag.. då sitter folk uppe och valvakar. Mycket trevligt. Jag kan dock inte påstå att jag är JÄTTEinsatt i valet. Jag hade gärna velat vara det, men det har bara inte blivit så. Jag vet iaf så långt som att jag hejar på Obama.



Bild lånad från
www.usablogg.org

4 november

Jag är matt idag. Matt och avdankad. Trött. Men mår ganska bra ändå. Jag har varit som superkvinnan idag, jobba från 7.30, susade på lunchen iväg till tandläkaren och borrade lite, susade sen tillbaks till jobbet flera timmar till. Sitter nu på soffan och måste egentligen inte göra någonting. Så det går bra.

Är lite orolig för Polly bara. Hon fullkomligt älskar fisk, A ställde fram en skål med tonfisk - hon nosade lite och gick iväg. För att testa om tonfisken var kass eller något provade vi med torkade småfiskar. Dom ville hon inte ha heller. Så inatt blir det valvaka och Pollyvaka... min lilla älskling. Dagen i mobilbilder:


Candygal & Rosa och fluff utmanar

Regler:
*
Sätt in dessa regler på din blogg och länka gärna den som utmanat dig.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade!


-  Jag blir alldeles apatisk om jag inte får tillräckligt med sömn. Den behöver nödvändigtvis inte ske på natten, men någon gång under dygnet.

- Isljud är något av det värsta jag vet. Kan knappt ta ut saker ur frysen utan att rysa ordentligt (nej vi är kanske inte jätteduktiga på frosta av den iofs).

- När jag var liten var min högsta önskan, näst efter att ha en åsna på balkongen, en vit fluffig hund. Jag satt och drömde mig bort i hundrasböcker och tjatade på föräldrarna men jag fick ingen. Vad har jag nu? Jo inte bara en, utan två vita fluffiga djur.. en av dom är katt visserligen.

- Jag är väldigt frusen av mig. Det kan vara 25 plusgrader men så kommer en liten vindpust och jag känner för att ta täckjacka på mig. Borde alltså bo i något land med tropiskt klimat.

- Jag avskyr offentliga toaletter och kan låta bli att gå på toa i alltför många timmar för att slippa utsätta mig för den plågan det kan vara med snuskiga nerkissade toaletter utan varken papper eller tvål.

- Utbildningar jag hade kunnat tänka mig förutom den jag läser är nu är bland annat SYO- och mäklarprogrammet (minus all matte då).

- Jag är beroende av pommes med smältost!


..Och dom som utmanas är:
Honeybun, Sara, Emseloo, Lovahbirdie, FridaAngelica och Johanna.

Sovit på saken

Nu har sentimentaliteteten och ambivalensen lagt sig lite och jag kan blicka framåt. Visst, huset är lite ghetto och det känns inte 110% men men. Vi ska göra det mysigt och pysigt, kanske köpa ny soffa och vem vet om vi slår till med att tapetsera om också. Jag ser tusenlapparna framför mig som vi kommer kunna spara.. en resa till Maldiverna om tja, 1.5 år, 100 plankstekar på Harrys eller 24 000 tuggummin från tuggummiautomat.

Nu är jag på jobbet. Klockan ringde 06.20, det var bara att korva mig ur det varma mjuka täcket och gå upp. En Bärry, en rostmacka och sätta på kaffet. På med kläder och smink, ut med Nikki - iväg på hala trottoarer med Alicia Keys i hörlurarna. Och nu håller jag på att somna.. give me some energy!

Flytta!

Gick in och kollade på våra sidor och lägenheten är nu vår. Ringde snabbt som attans till dom som bor där nu och hasplade ur mig (läs vrålade) att vi bara MÅSTE komma och titta på den nu nu nu! Så vi traskade över den 50 metrar det är till huset bredvid, jag mycket nervös, och fick se vårt kommande hem. Den är helt okej! Ganska mysig till och med. Lite halvdanna färger på tapeterna och lite mörkare än vad vi har det nu, men det ska vi väl överleva. Det ska nog bli bra! Men ändå kan jag inte låta bli att vara lite virrig i tankarna "tänk om vi inte kommer trivas där", "tänk om vi kommer sakna vår nuvarande lägenhet" och så vidare. Det är ju faktiskt en omställning - förhoppningsvis en positiv sådan.


Flytta?

Nu börjar jag bli lite nervös här. Vi har tackat ja till en lägenhet som vi inte har sett. När vi tackade jag stod vi på typ femte plats så det var sådär att ja men vi kommer ändå aldrig få den, vi chansar och kör på. Nu plötsligt är vi på andra plats och det är fem timmar kvar för dom på första plats att bestämma sig. Tackar dom nej eller struntar i att svara så är det vår och vi måste flytta dit. Så himla inte-Anna att göra en sån sak utan att noga ha tittat på lägenheten och kollat upp allt kring den innan. Å andra sidan är det inte sådär enormt dramatiskt med tanke på att den är belägen i huset bredvid det vi bor nu. Men ändå! Vill veta nu nu! Bakgrundsinfo till varför man tackar ja till en lägenhet man inte ens sett: hyran är 2000 kr lägre än den vi har nu och området detsamma. Mycket lockande för min studentekonomi. MEN, tänk om det är värsta råtthållet med mögeldoft och neongröna väggar i varje rum? Okej, nu börjar verkligen paniken smyga sig på.. Vad har vi (med betoning på jag som den drivande personen i det här) gjort?


Nästan på forskarnivå ju

I och med dagens seminarium har jag nu 135 avklarade högskolepoäng. Grymt! Jag är stolt över mig själv! Nu har vi 2 dagars ledighet sen börjar nästan kurs. Precis lagom till att jag traskade hem från skolan ringde det från jobb så nu har jag "täckt upp" de lediga dagarna med jobb = pengar till tandläkarräkningar..

..och även till biblioteket! Så himla störigt. Eftersom min mamma jobbat på bibblo nästan hela mitt liv så är jag så van vid att hon tagit hem böcker och kunnat låna om hur mycket jag vill. Sen har jag UB som skickar ut påminnelser på mailen samma dag som en bok börjar bli försenad (och dessutom inte har något bötessystem). Anyway, fick hem en påminnelse idag då om två skitböcker som jag inte ens läst som är en månad för sena. Bahh. Det är lika med ungefär 53 miljoner kronor, minst. Så himla 90-tal att skicka ut viktiga saker per snigelpost.

Dagens skräll

Ni vet sådana där big pack med schnitzlar? Rätt torra och äckliga i vanligt format, men med ost tycker jag att dom är riktigt goda som syntetiska kolhydratbomber. Ja i alla fall så har vi ett paket i frysen som skulle få bli min middag för idag. Jag steker alltså två stycken och ser fram emot att kränga. Dom blir lite väl stekta men det kan man ta. Sätter tänderna i en och till min fasa märker jag att det är absolut ingen ost i den! Så där sitter jag med mina torra överstekta schnitzlar, utan ost. En djup besvikelse.



Att satsa på till nästa gång..?
(Bild: google)

Ny dag, nya business

Imorgon har vi kursens sista seminarium så nu sitter jag och knåpar ihop ett par (förhoppningsvis) intelligenta rader om familje- konstellationer och problem. Efter denna kursen har vi en kvar en till, sen är det praktik och c-uppsats. Detta är alltså sista vanliga terminen med klassen. Behöver jag säga tiden går så fort, så fort? Ännu har vi inte fått veta något mer alls om praktiken. Fattar inte varför dom (som i praktikfixarna) inte kunde börjat en månad tidigare = vi hade fått veta vart vi ska vara en månad tidigare.


Huvudvärken fortsätter

Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna en hel dags huvudvärk. Ahh. Ska kurera med film och blåbärspaj nu. Undrar om det hjälper mot huvudsmärta?

Pratade med en kollega som berättade att hon suttit och kollat på Facebook på våra foton från igår. Då hade minsta sonen kommit till datorn och sett mig och A som polis & tjuv. Dom har tidigare varit hundvakter åt Nikki och vet att det är vi som är matte och husse till henne. - Men, det är ju Nikkis mamma och pappa på bilden! Stackars Nikki.. hennes pappa har blivit tjuv! Haha, så himla roligt.

Pumpor och blod

Vaknade imorse med bultande bakfyllehuvudvärk som inte var av denna världen. Vatten, kaffe och en hundpromenad senare började det kännas lite bättre. Nu sitter jag och ser på reprisen av Rosa Bandet-galan och grinar. Bakfylla och cancerhistorier blir en känslosam kombination.

Kvällen igår var både läskig och kul! Kickan och Åsa hade gjort ett grymt jobb med utsmyckning av korridoren, många ambitiösa utklädnader och MYCKET folk.  Jag låter bilderna tala vidare.



Jag som polis, Lina är häxa och så har vi Pippi, The Bride (som vann tävlingen för bästa utklädnad), pumpan var så tuff med - kolla in partytricket bara! Och den sista bilden, ja den får ni tolka som ni vill.




A var alltså min förrymda fånge, häxan har förvandlats till blodtörstig vampyr och partyt fortsätter..