Idol, DH och soppa

Hade biobiljetter till en förhandsvisning av Fishy ikväll. Tro det eller ej, men jag gav bort dom. Kände att jag vill komma igång med hemtentan istället (så himla moget).. ska inte sticka under stol med att Idol och framförallt nya avsnittet av Desperate Housewives lockar lite med. Så istället för att sätta mascara på fransarna, byta om från mjukisbralls till jeans och åka till stan har jag pysslat med soppkokning. Rotfrukter och lökar i alla dess former - och mycket buljong. Den blev god, lite överkokt bara.

Appropå min nya hobby som ska komma att bli matlagning så är jag väldigt intresserad av Dominika Peczynskis kokbok "Östeuropas kulinariska hemligheter". Med släkt i Polen har jag fått ta del av helt underbart god polsk mat och är sugen på att laga både rödbetsoppa och piroger själv. Läs/titta på ett provkapitel
här!

Oh what a night!

Det här med detox är ingenting för mig. Ni vet hur man är precis i början när man får för sig något (dvs igår) och kör på stenhårt. Åt sallad, knäckebröd, drack grönt té och kvällssnacksade på vindruvor. Vad resulterade detta i? Jo, när jag gick och lade mig var jag så sjukt hungrig. Såg framför mig en stor portion med pommes som jag doppade i smältost och krängde.. Helt horribelt var det! Kommer satsa på att börja laga mer riktig mat framöver, men detox.. njaaa.

Var upp tidigt imorse för att plugga hos Alex the Palex. Vi drack té och åt upp hennes lunchlåda, men så mycket pluggande blev det inte. Känner mig lite stressad över den där hemtentan, men det löser sig nog så snart jag bara kommer igång. Det brukar vara det som ska till (!)

Inatt, innan jag somnade var detta en klase med vindruvor som låg på soffbordet. Imorse var detta kvar (ni kan nog gissa vem den skyldiga är):


Inspiration mitt i natten

Efter alkohol, pizzor, läsk och en massa annat onyttigt satt jag som en valross på soffan inatt, slog på tv'n och det är någonslags dokusåpa med ett gäng som åker till Turkiet på detox-spa. Alltså, jag blev verkligen inspirerad att börja äta nyttigare. All skit man stoppar i sig.. det är egentligen självplågeri mot kroppen om man tänker efter. Och för mig som har problemhud, borde jag verkligen vara mer medveten i min kost. Så när jag kom till skolan tidigare köpte jag en kopp med grönt te istället för kaffe, när jag sen gick till Ica handlade jag en korg full med bra saker såsom rotfrukter, sallad, blåbär och fisk. Jag kan verkligen inte garantera en fullständig omvändning bara på en dag, men någon ändring ska det banne mig bli nu!



Rätt



FEL!

Underbara hundar

Jag läser det här och blir alldeles gråtfärdig. Djur kan vara helt fantastiska, ibland undrar jag om dom inte är mer civiliserade än oss människor egentligen. Jag menar, vi har förmågan till så mycket men om man ser på mänskligheten i det stora så blir man alltför ofta besviken. Jag kan säkert säga att jag aldrig kommer vela vara utan husdjur. Dom har en väldigt stor och viktig del av mitt/vårt liv och det är så värdefullt!


Vänt på dygnet

Ja eftersom jag har sovit i princip hela dagen så börjar jag piggna till nu. Har sett på Ensam mamma och nu Oskyldigt dömd med Persbrandt.."förresten vad fult garage du har", haha!

Då är det en ny vecka med början imorgon. Vi har hemtentavecka så det ska läsas, tänkas och sen skrivas. På schemat står också ett tandläkarbesök. Det är den där tanden som ska rotfyllas.. Huga! Aldrig gjort det och det ska verkligen inte bli kul.

Som utlovat kommer här bilder från igår :-)



Mycket sömnig söndag

Idag har jag SOVIT och SOVIT och ätit lite, och druckit massor med juice. A köpte pizza till oss, kom hem, öppnade lådorna och den ena var helt fel. Istället för räkor och skinka vart det korv och pepperoni.

Festen var jättetrevlig, härliga människor och lagom många med tanke på att djuren var hemma. Det blev kanske något glas för mycket för mig, kände mig lite snurrig där mot slutet, men men. Vissa gick ut och discodansade medan vi var fram till halv tre kanske ett gäng kvar hemma. Satt sen uppe med min fyllehicka och drack vatten för att bli nykter (avskyr att somna i berusat tillstånd).



Nikki och jag förfestar. Ni ska få se lite fler bilder sen, måste kämpa på med morgondagens seminarieuppgift nu innan energin tar slut helt.

Då kör vi!

Håret och naglarna kvar sen är jag redo. Lina ska få hjälpa mig särskilt med naglarna. Min motorik med vänster hand är lika med noll och A vågar inte ens försöka sig på nagelmålning. Har korkat (läs skruvat) upp vinflaskan, en Lindemanns bin nånting. Mycket smakligt!

Kvällens tema för mig blir goold. Guldigt linne från
Avanna, ny kjol från Vero Moda - nu ser ni inte detaljerna på den bilden, den är supernice..ska visa vid senare tillfälle. Till detta: inte så mycket mer än armband, också i gold. Kanske fattas det ett litet halsband? Vetetusan om jag har något som jag tycker passar.. Okej, nu säger jag SKÅL och ha en riktigt trevlig lördagskväll!

Festdag

Nu börjar vi bli någorlunda klara här, vi har vart och handlat (hittade även en jättefin kjol som jag tänkte ha på mig ikväll), det är helt okej städat och jag ska mest fixa iordning mig sen sätter vi oss ner och tar den första drinken.

Var på Ica Maxi där också resten av Västerbotten befann sig idag, finns det knappt några kundvagnar kvar då är det MYCKET folk. Jag roade mig med att sätta i diverse saker i Mister O's korg, men ingen stannade kvar så långt som till kassan. Attans! För att göra det riktigt enkelt för oss gick vi inom McD. Där var det kaos. Jag beställde cheeseburgare, sidesallad och Sprite. Läsken och salladen var slut, och burgaren blev fel burgare. Sugrören var slut dom med och längs väggarna stod berg med gamla brickor. Myspys.

Jag återkommer sen om jag hinner med en kvällens utstyrsel ;-)

Enjoy la la life

Jag njuter av att vara hemma och ta det lugnt ikväll. Det blev grönsaker & dippe till en bra film, precis som jag önskade. På bara någon timme mumsade vi i oss en hel gurka och tre stora morötter med holiday-dip till. Filmen hette The Visitor och har tydligen biopremiär idag. I början kändes den väldigt tveksam men när det väl kommit igång var jag som fast. Fin film! Vill du veta mer om den så kan du läsa här. Nu ska kvällen avslutas med ett alldeles nytt avsnitt av Project Runway.. sweet dreams!


Fredagspizza

Det blev EPP (EfterPluggPub) denna vecka med. Inte för att jag har pluggat något idag, men pizza förtjänar man alltid! Trubaduren var bara så j*kla högljudd idag att det gick knappt att prata med varandra. Övertaggad!

Angelica följde med hem på en kopp kaffe och Nikkigos med många blöta pussar. Nu vill jag se på någon bra film. Med betoning på bra. Grönsaker med dippe är jag sugen på till den braiga filmen, morots- och gurkstavar hade varit perfa.



What´s up hos dig ikväll?

Hur man avslutar ett samtal

På det mer vanliga viset:
- Nu måste jag tyvärr ta tag i en del saker här / nu är det hööög tid att börja med middagen / oj, vad toanödig jag är, måste nog avsluta nu alltså..

På A's vis:
- Nä, nu orkar jag inte prata i telefon mer, men det var kul att du ringde Mange (eller Mackan, Davve etc). Hejdå.

26 september

Har sovit alldeles för mycket inatt så är rent sömnig idag. Men det var skönt, mycket skönt! Är ledig idag så det blir långhelg denna veckan, bortsett från att jag hämtade ut hemtenta-instruktionerna tidigare så det finns givetvis i tankarna att den ska göras.

Imorgon ska vi ha lite fest här! Systemet är avklarat, städning ska ske sen är vi redo. Det enda som egentligen hade fullständiggjort kvällen är denna...



Ha ha. Visst är den grym! Från
Misterbling

And the hearts all over the world tonight..

Med With You som ringsignal har jag den på huvudet jämt och ständigt.. la la la. Jag tycker att den är så trivsam att om det ringer när jag sover så vaknar jag till för en liten liten stund och somnar sen om nöjt till musiken i mitt öra. Tur att jag inte har den som väckarklockssignal då alltså.

Idag har varit en lugn och pysslig dag. Skola, tvätt, hemmamanikyr, hundpromenader och bläddrande i nya numret av Amelia. Men just det, vi var i den nya klädbutiken D&D här i stan (ursäkta, utanför stan). Otroligt mycket fancyschmancy av olika märken. Jag blev mest deprimerad att jag inte hade råd att shoppa massor med tusenkronors tunikor & koftor så jag försvann ner till Intersport där jag istället fyndade ett par mysiga Nike-mysbyxor för inte ens 200 kronor.

Imorgon ledig, så idag "fredag", nu med kaffe och glass!

Grått, svart och rosa

Idag hade jag gärna fått hem ett paket med det här från Asos. Om jag viftar lite med ett trollspö så kanske det dyker upp utanför min dörr?


Klänning 367:- Nagellack 118:- Väska 393:- Stövlar 3740:-

24 september

Ojoj vad bloggen försummats idag, Lovahbirdie, jag förstår att du är förfärad av detta!

Har haft full rulle med grupparbete, fika med L där jag dumpade av Nikki för kvällen, åkte till stan träffade F och var för att lyssna på Paolo Robertos tankar kring viljestyrka, integration och kriminalitet bland annat. Riktigt intressant faktiskt. Fruktfika fick man med, som jag självfallet kastade mig över. Såg sen lite på Idol och nu är jag hemma, har skrivit ihop dagens grupparbete och kan sitta och göra ingenting en stund. Sen är dags imorgon bitti igen, upp tidigt - seminarium, iväg på äventyr, läsa bok och phhu, sen bli uppassad av pappa som kommer på besök (finfint med föräldrar som gillar att laga mat).

Okej, så här nedan har vi en styck orkidé jag fick av lovey idag, samt min nya kompis. Bortse från mina röda ögon (som på den här lilla bilden blev typ vita, creepy!)


23 september

Det har varit riktigt härligt höstväder idag. Varmt, vindstilla och soligt. Så bra det kan bli! Var på skolan vid lunch för att hämta ut gratis biobiljetter till "Fishy", träffade lite folk och bokade handledning för praktiken. För att få biljetterna hade dom (dvs Apple) slagit på stort med en fråga per biljett.. - vad är Apples logga? En banan va?!

Var på stan sen för att göra lite ärenden, hamnade som vanligt en vända inom H&M och hittade en svart enkel kofta som fick följa med hem. En frisörssax köpte jag även, orkar inte gå till frissan så fort luggen börjar bli lite väl lång.
Fejk-uggsen kom idag med, dom är väldigt sköna men tyvärr en storlek för stora. Istället för att skicka fram och tillbaks så tänker jag mig raggsockar i dom till vintern så blir det nog bra. Fast bäst hade förstås varit om det fanns halvstorlekar i alla skor.


Namnhalsband

För inte så länge sedan bloggade jag om Dogeareds halsband. Över huvud taget är halsband ett smycke jag inte har överdrivet mycket av, så mina vill-ha-blickar fastnar lite extra på olika halsband just nu. Har kikat runt lite efter olika alternativ av namnhalsband och hittat på flera ställen. Inget av dom är särskilt billigt, så jag får fundera både en och två gånger.



Från 1-4: Tjallamalla 850:- / m925 1225:- / Hedens guld 4480:- / Supastar 1250:-

V65

Före ikväll hade jag ingen aning om vad V65 var, men nu vet jag ALLT. Ha ha nej långt ifrån, men jag har i alla fall varit på det. Äventyret började med travbussen. En superhemlig buss som tar en ut till Umåker. Busschaffisen är så väl förberedd att han delar ut travprogrammen. På den satt en miljon gubbar och så vårt lilla gäng. Ingen av oss hade någon aning om hur man skulle spela men gummorna i luckan hjälpte oss tålmodigt. Och vet ni? Det var riktigt roligt! Vi började med mat & dryck sen spelade vi på flera lopp och stod vid räcket och hejade. 28 kr plus, desto mer minus men nästa gång.. då tusan har jag taktiken inne.


Praktik, hjälp?

Första praktikinfon men noll frågor besvarade. Det känns som att det som gäller att komma med sina önskemål, sedan passivt bara vänta på att bli placerad i Kvikkjokk eller Överkalix (förlåt mig om du råkar vara därifrån). Ensam en hel termin. Så länge man inte har barn eller något större handikapp är det ingen garanti att hamna i närheten av Umeå. Tjoho. Hur gör vi med djuren då? Med lägenheten? Och vilket bra stöd man kommer vara för andra om man blir placerad i någon ort långtbort där man kanske inte alls trivs. Jag vill ha besked nu!

Tuff måndag to come

Om några timmar ringer väckarklockan men jag hade kunnat sitta uppe ett bra tag till. Det borde lagstiftas att man inte får börja före 10.00 på måndagar! Eller så kan dom lägga enbart boring föreläsningar i början på veckan så man inte känner att man missar något.

Lina och jag slog våra kloka huvuden ihop och kom fram till att vi behövde kebab, så iväg åkte vi för att äta. Den där kebaben hade räckt till tre stora karlar så mycket det vart. Vi var även inom Ica och hittade den ultimata tandkrämen. Nu ska ni få höra: "synbart vitare tänder på EN endaste borstning". Och folk lägger flera tusen på blekning när den här finns ;-)


Trädet

Just det, jag var ju ute med Nikki och nu ser man ju överallt hur det börjar bli höst med färgerna och så. Men det här trädet var seriöst i neonfärger. Bilder återspeglar det inte på ett rättvist sätt alls.. men det var hur coolt som helst. Har nog aldrig sett ett sådana skarpa färger på ett träd förut. (Ni märker vilken skogsmulle jag håller på att förvandlas till här i Norrland..)

Slemmig spagetti och avslagen Ramlösa

Efter en hel del velande mellan fest 1 och fest 2 blev det den ena följt av dans på Rex. Det är med vissa undantag det enda stället jag går ut på har jag kommit underfunn med. Musiken är (i mina öron iaf) överlägsen där, och det gör mycket när man är ute just för att dansa. Sen träffar man nästan alltid folk man känner där med, vilket är en klar fördel också.
Vid ett-tiden fick jag ett akut sug efter pommes med smältost och var tvungen att ordna det alltså! Snubblade ut till Frasses och så kom A med gröna faran och hämtade mig sen. Idag har vi alltså här hemma en styck sjuk karl, en bakfull jag, en trött katt och en överpeppad hund. Får se vad det kan bli av det hela.. jag kurerar bäst jag kan med spagetti, kaffe och en gammal 1,5 liters Ramlösa kaktus. Och hur mår du idag?


Lovely höst

Sådana här dagar gillar jag verkligen hösten. Solen skiner, det är nästan 15 grader i skuggan och löven börjar bli alldeles gula och röda. Det är inte kallt, men luften är ändå frisk. Att det inte kan vara såhär hela hösten.. hade mer än gärna sluppit det gråkallblåsiga. A skulle egentligen ha jobbat idag men är hemma och sjuk, så jag har tagit på mig det omvårdande ansvaret som har inneburit lagning av pyttipanna och även en dammsugning är planerad. Nikki har fått för sig att fälla nu så det ligger stora tussar precis överallt i lägenheten.

Vad är din plan för dagen?

Patrik 1,5

Biomys ikväll till filmen Patrik 1,5. Jag tyckte att den var riktigt bra. Det var humor men samtidigt med ett bakomliggande allvar. Gillade storyn och det mesta av skådeseplarinsatserna. Det enda jag egentligen störde mig på var vissa scener som blev så orealistiska och överdrivet teatraliska (tex när gatan filmas är det varenda gång som värsta cirkusen). För övrigt: absolut sevärd!


Hello helg!

Skolveckan avslutades ordentligt med efterpluggpub med ett gäng brudar. Öl, pizza, nachoschips och kycklingklubbor. Marie och jag snålade med att dela på en tallrik "vi är ju bara lite sugna", men sen när man väl börjar äta kan man inte annat än att kränga. Ikväll ska vi på bio, ska bli riktigt mysigt! Jag får önska er en trevlig kväll!

Zzzz

Men alltså, snart behöver jag någonslags energimedicin, jag är trött trött trött. Jag misstänker starkt att det är den annalkade hösten slash mörkret som har gjort mig till en sömnmonster. Kan ju vara en idé att börja vända på dygnet också. Yes, nästa vecka!

Idag hade vi samtal med barnen och det gick bara bra, sen hangaround hos mig med F och A, skola med gruppmöte och inlärningstest. Det var rätt intressant. Jag blev den sk Prövaren, vilket jag tycker stämmer rätt bra på mig. Vill tesa mig fram och väljer känsla framför teori. Ungefär så :-)



Fick fina rosor av min love. Vackert.

Läser och läser

Kämpar på med min bok som ska vara färdigläst tills på fredag. Den är intressant men det är så komprimerad fakta att det tar TID! Imorgon ska vi ha samtal med barn i miniålder... mycket spännande. Hade jag varit dagisbarnen hade jag undrat vad tusan vi okända typer ville, komma där och sätta oss för att bara prata med dom. Men som tur är har barn i den åldern inte hunnit bli så misstänksamma som vi gamla människor.

Okej, läsa vidare.. så jag kan gå över till min skönlitterära sen,
14 år till salu. Vilken historia. Alla borde läsa den för att öppna ögonen (fullständigare recension kommer sen).

Bra grej!

Jag blir så glad när man kan göra något bra med bloggen, även om det inte handlar om att rädda hela världen på en minut. Childhood och Uppdragbarn har ett projekt som går ut på att blogglänka till dom och därmed skänker Vattenfall 20 kronor till organisationen.

Wild Childhood Foundation är grundat av drottning Silvia och samarbetar med lokala organisationer som jobbar med och för utsatta barn. Särskilda målgrupper som dom fokuserar på är gatubarn, barn på institutioner, unga mammor och sexuellt utnyttjade barn. Så viktigt och väl värt att uppmärksamma och stödja!


(Klicka på logon för att komma till hemsidan)

Billigt för mycket jobb

Bläddrade i H&M's senaste utskick och såg en grå handstickad (värsta jobbet) väst för 198 kronor. Hur kan ett handstickat plagg kosta så lite? Känns inte det lite skumt? Om affären får in den summan, hur mycket kan då den person (kvinna) som suttit och stickat den få av det..? Rätta mig gärna om du vet något som jag inte förstår.

17 september

Herregud vad jag är sömnig idag! Pigg inatt och sov alltså inte så mycket. Men upp kom jag, till föreläsningen. Så mycket jobbigare allt blir när man är trött. Jag är verkligen beroende av min sömn! Blir en liten tupplur snart, jag ska bara äta lunch, gå med Nikki och samtidigt lämna nödproviant i form av kakor åt sjukligen Lina. Bev sugen på just pasta med lax ungefär efter halva föreläsning, så det it is till lunch. Min variant ser ut enligt följande:

Färsk pasta
Grön pesto
Rökt lax i bitar
Svartpeppar
Citron

..som rörs ihop till en god sörja. VÄLDIGT enkelt & snabbt, perfekt lunchmat.

Dogeared

Har varit sugen på ett av deras supersöta halsband länge och funderar nu på att göra slag i saken (eller också kanske någon snappar upp hinten..) Jag känner mig inte helt hundra på vilket jag vill ha, men det lutar starkt åt änglavingarna. Den billigare varianten är dock med kedja i guldsilke vilket gör mig lite tveksam. Alla från Kyssjohanna.



Rabattkoder

Jag blir bombarderad här idag med rabattkoder till ett par olika butiker. Har inte planerat någon beställning just nu, men ni kanske kan ha glädje av dem. Så here we go:

La Redoute - 100 kr rabatt där du handlar för 400 kr, 200 för det dubbla ordervärdet och 500 kr om du bestället för 1600 kr. Kod 82570 (till och med 22/9)

Ellos - 250 kr rabatt när du handlar för minst 550 kr. Kod 180507 (till och med 2/10)

Josefssons - 50 % rabatt på dyraste varan + gratis fleecetröja. Kod 588305 (till och med 9/10 som längst). För större storlek än 34/36 på tröjan byt ut sista siffran i koden mot 6, 7 eller 8.

16 september

Det står alldeles stilla, tror att hösttröttheten har attackerat mig idag. Var och lunchade med S & H innan föreläsningen och sen vart det tre timmars lyssna. Väldigt intressant ämne dock! Jag börjar känna allt starkare att det är barn och/eller ungdomar jag vill arbeta med i framtiden. Tänker också mer och mer på att plugga vidare efter examen, fördjupa mig inom något ämne eller två. Det känns ibland lite overkligt att vi är närmre slutet än början nu. Overkligt, kul, spännande och lite läskigt.

Imorse när jag fortfarande sov så ringde det från tandläkaren. När jag vaknade ringde jag självfallet upp för att kolla vad som stod på. Hon som svarade visste inte så hon gick iväg för att höra med kollegorna. När hon kom tillbaka till luren var svaret att en av de andra sköterskorna bara ville se hur det var med min lagade tand (!) Har jag då aldrig varit med om förut, snacka om serviceminded!

Dagens utstyrsel ser ni till vänster. Dagens musik är lätt
James Blunt. Precis lagom lugnt och finstämt för min höstslöhet.

Ego-quiz

Vilken mat äter du ofta?   Hamburgare med pommes och smältost. Riktigt nice!

När du är på kalas är du den där personen som sitter eller hjälper du till?   Sitter helt klart. Det är definitivt tryggare att lämna de husliga bestyren åt andra. Duka kan jag gärna hjälpa till med, för övrigt är det säkrare att låta mig socialisera och äta..

Var sitter du helst och bloggar?   På soffan med laptopen i knäet.

Köper du ofta Triss?   Nej, sällan. Har däremot mina perioder med Skrap-Bingo.. (nu vart det längesen sist).

Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne?   Oj, sånt där är ju så svårt. Alla resor har varit speciella. Första "riktiga" resan utomlands som barn till Lanzarote.. språkresan till Malta.. första resan med A till Nice.. New York nu senast.. kan inte bara välja en!

Vilken TV-kanal tittar du mest på?   Trean, fyran och femman. Hugget som stucket där skulle jag tro.

Klädbutik   Mycket H&M, men gärna Åhléns, Topshop, Lindex, Vero Moda och många fler.

Inredningsbutik   Ehmm..Ikea? Mio är snajsigt, men alldeles för dyrt för studentekonomin. Annars brukar småbutiker vara de bästa ställena att fynda inredning i.

Godis  - Choklad, salt, surt.

Stad -  Umeå just nu. Om jag ska åka någonstans: Köpenhamn, London, Warszawa, NY..

Dryck -  Beror helt på när du frågar. Kan variera från Oboy till rödvin.

Musik -  Det som känns rätt för humöret. Schlager, 80-tal, radion och mycket rnb, soul, hiphop.

TV-serie -  Då kör vi.. ANTM, Project Runway, DH, Lipstick Jungle, Grey´s, Gossip Girl.

Träning -  Promenader med voff och gym när andan faller sig på.

Bakverk  -  Mmm, med mycket choklad.

Kaffe - Vanligt brygg med lite mjölk eller en enkel latte.

Filmkväll utan någon bra film att se på

Film nummer ett: Tracey med Juno-tjejen. Flimrande småbilder, abstrakt och helskumt för min smak. Ni vet när man känner att man inte har något intresse alls av att se en film trots att man bara sett fem minuter, ger upp och kommer aldrig undra om man missade något givande.

Film nummer två: Paranoid Park av Gus Van Sant. Långsam..långsam.. Stängde av den med.

Synd det där när man är peppad på en bra film och så fastnar man inte alls. Desto mer tid för mitt pluggande, och nagevård. Köpte ett set med lösa för någon vecka sedan och nu när tumnageln lossnade nästan på hälften kände jag att det var hög tid att klistra fast dom. Stod kort modell på paketet men det var det INTE, så jag klippte ner och målade.


Det fina med att plugga

• Man kan (inte helt sällan) gå upp precis när man vill, ta på sig mjukisbrallorna..äta frulle framför datorn och chilla tills man känner sig redo för att vara seriös.

• Åtminstone när man läser till socionom är det inte många dagar man faktiskt behöver plugga på heltid, alltså 8 timmar om dagen.

• Det flexibla schemat gör det väldigt mycket enklare vad det gäller att gå på stan,  tandläkar/läkartider, träna utan att det är en mils kö till varje maskin och allt annat som man behöver eller helst gör under dagtid.

• I skolan träffar man massor med trevligt folk. Man behöver inte vara rädd för att (som på ett jobb) hamna i en liten arbetsgrupp där man i värsta fall inte klickar med någon alls.

• Om man vill, så kan man i princip festa varje dag.

• Man känner hur man för varje termin blir klokare och klokare. Förhoppningsvis utvecklas man på ett bra jobb med, men har man otur så gör man det inte.

• För en boknörd som jag är det en stor tillgång med UB:s lager av böcker i vissa fall med mer titlar än till och med Stadsbibblan.

Märks det att jag inte längtar ihjäl mig till arbetslivet ännu..?


Eastern promises & måndag

Hade en helkväll med tv'n igår. Vi såg först Eastern Promises med Viggo Mortensen och Naomi Watts. Bortsett från lite väl mycket blod så tycker jag att den var riktigt bra. Om du gillar Mr Viggo kan jag avslöja att du får se VÄLDIGT mycket av honom. Sedan fick jag tre nya avsnitt av Top Model säsong 11. Mycket spännande! Någon mer som ser på det?

Idag: sen morgon med planer om att läsa, träna och städa. Beställde några böcker för flera dagar sedan (skolböcker) som aldrig kommer. Tog tom betald frakt för att få dom SNART men icket.. Aja, har någon bok hemma att läsa så länge. Dags att komma igång!


Uhhh

Vad är det jag utsätter mig för? Tryckte först i mig en Happy Meal, sedan en kladdkaka med grädde och en chailatte till efterrätt. Det i kombination med vinsmak i munnen blev för mycket. Nu mår jag illa.

Mjukisbrallorna orkade jag släpa mig ur för fikadejten iaf. Och det blev en combination med Miss Sixty-jeans, tröja från H&M, kavaj JC, stövletter Wedins och väska från en kleine butik i Lund + fluffig fjällrävsliknande hund som ville vara med.

Stövletterna är nya och jag är mycket förtjust i dom. Perfekt höjd, riktigt sköna och mycket bra till hösten. Stövlar funkar visserligen med, men dom här är så enkla att ta av och på och känns precis lagom till temperaturen nu. 399.- på Wedins, Lina däremot fick sina för 150.- nere i Skåne.


Härliga vardag

Vin två dagar i rad är en kväll för mycket. Uscha, vill inte ens se en bild på en vinflaska just nu alltså. Trevligt igår i alla fall, några brudar, musik och alkohol. Det brukar bli bra. Dom drog på stan rätt tidigt så då fick jag skjuts hem och chillade. Nu ser jag fram emot nyktra hälsosamma dagar med plugg, träning (vet inte vad som hände med den) och inget supande. Idag står det fika på schemat och läsa, just det, jag ska läsa om våldsutsatta kvinnor med.



Dagens musik (lyssna helst MÅNGA gånger):
Elevator - Flo Rida

Satörday

Jag hade en jättetrevlig spontanpartykväll igår med prat och dans. Var på tre olika ställen innan kvällens slut, vinflaskan och jag. Dagen var busywizy med, skola, stan, fixa iordning. Idag är jag lite sliten (helt hopplös dagen efter, räcker med 2 öl sen är jag bakis) men ska om inte väldigt lång tid iväg till en klasskompis så nu blir det räddaren Oboy och duschen!


Samtal från en cykel

...efter sex timmars festande, på väg hem.

- Åhh, shit vad kallt det är
- .......
- Jag tror att jag döööör nu
- Mmmm, jag med
- Näää så här KALLT kan det INTE vara
- .....
- Nu har jag typ ingen känsel kvar i kroppen
- Brrrrrrr. Snart..snart är vi hemma
- Mmm, fy fan..
- Mmm, k-k-k-allt

Hem kom vi i alla fall. Nu sitter jag med ett glas Resorb och en mugg kaffe. Ses imorgon!


Satc-känslor

Sista avsnittet av Sex and the City i repris precis och åhh, får som en gråtklump i halsen när jag ser det nu igen. Kommer ni ihåg när man såg det första gången? En era som avslutades. Filmen var bra, men inte samma sak. Det är rätt otroligt hur man kan bli så berörd av tv-serier och filmer. Märkligt, men coolt.



Från ett av mina absoluta
favoritavsnittsavslut. Så fint. We´re flying above the clouds..

50 kr = en öl på krogen, eller..



Med inspiration från
Evelina kunde jag inte annat än att starta en egen insamling. Jag har hört mycket om Läkare utan gränser och fascineras oerhört av deras arbete. Helt klart något jag (och förhoppningsvis ni) vill stödja!

"Läkare Utan Gränser arbetar i kris- och konfliktområden över hela världen. Våra fältarbetare möter dagligen människor som blivit skjutna, misshandlade och våldtagna. Ännu många fler drabbas indirekt av våldet; de vågar inte lämna sina hem för att söka vård eller tvingas fly till områden där hälso- och sjukvård saknas helt och hållet."

In och skänk NU!

Lika som bär?

Stackars nervösa killen i Idol! Usch vad jobbigt för honom. Och sen alla som rusar ut och vrålar dissande kommentarer om juryn.."va faan, jag skulle vilja höra dom sjunga". Ge er, det är inte det det handlar om. Gå inte dit och ställ upp isåfall! Herregud.

Är det någon mer än jag som tycker att Andreas Carlsson i juryn är fruktansvärt lik Gary Sinise i CSI, särskilt med vissa ansiktsuttryck?


Nästan helg igen

Veckan har gått tokfort, det är plötsligt torsdag vilket innebär fredag imorgon. Vi var uppe tidigt imorse för att gå till skolan och kolla lite grejer, S från Kiruna ska eventuellt flytta hit för en termin och plugga här så hon pratade med syo och sen åt vi lunch och sightseeingade lite. Seminarie har jag också hunnit med, och en vända på stan med A. Han insisterade på att bjuda oss på middag, och nu, ja nu är jag hemma och har precis powerwalkat i höstkylan.


Tandläkarn, kväll, besök och O´learys

Då vart den första tandläkarvisiten avklarad. Fy! Satt/låg som på helspänn hela tiden. Det vibrerade i hela huvudet av borren, luktade suspekt och skvätte vatten över hela huvudet. Efter en halvtimme sådär slutar han borra och förklarar för mig att det kommer krävas en rotfyllning. Men det kunde vi inte göra då utan måste ta en annan gång. Plus minus noll liksom, fast rent ekonomiskt minus ytterligare 2000 kronor. Efteråt var jag så knäckt över min tandsituation att jag bara kunde skratta åt det.

Mötte upp S & L för tröstshopping på Lindex och Lagerhaus följt av en riktig brakmiddag på O´learys. Detta är ungefär fyra timmar sedan och jag är fortfarande proppmätt.

S sover här inatt, så vi har suttit på soffan inlindade i filtar, sett på Idol och myst med fluffarna. Kram på er och godnatt när det är dags!


Varför svarar ni inte?

Haha. Det är ett nummer som har ringt ett par gånger under den senaste tiden. Det har varit slående likt ett lundanummer som är från Online/Gfk eller något liknande försäljningsmög. Eftersom de där försäljarna fortsätter att ringa i all evighet trots att man säger åt att man inte vill ha något och att dom ska sluta ringa så är min nya taktik att bara lyfta på luren och direkt lägga på. Då slipper man åtminstone höra telefonen ringa typ tio signaler. Så så gör jag. Nu precis efter att det ringde fick A ett meddelande från en vän i Lund "vad är det ni sysslar med med hemtelefonen?". Det är alltså hans nya hemnummer som har ringt och ringt, och klickats bort.

Söt nos



Ord och uttryck kan vara intressanta. Jag kom att tänka på ordet sötnos, vart kommer det ifrån? Det är ju helt enkelt söt och nos ihopslaget. Någon som vet historien bakom detta ord eller borde jag kanske söka upp Fredrik Lindström.



Nitt som liten, definitivt sötnos.

10 september

Efter ett antal koppar kaffe och te á la polish style läste jag vid halv två inatt den sista sidan av boken och printade ner mina funderingar kring den. Nu är jag klar och därmed ledig idag och kan ta hand om min ankommande gäst S (efter det fruktade tandläkarbesöket)! Jag har nog alltid fungerat bäst, vad det gäller pluggandet, just när jag är lagom stressad. Dagen före inlämning är helt klart det mest effektiva för mig. Jobbigt läge om man får maginfluensa eller aggressiv huvudvärk just då. Meeen, det har aldrig hänt än så länge vad jag kan minnas (extra mycket peppar, peppar). Nu väntar doggywalk, ha en fin dag!


Fett med lingonsylt

120 sidor kvar.. yeee, yee.. det går åt rätt håll! Allvarliga koncentrationsstörningar har uppenbarat sig under kvällens gång, det blir liksom lite tjatigt med sjuttielva teorier ihoptryckta på drygt 200 sidor. Jag har i alla fall inte bråttom i säng ikväll, sover gärna fram tills en kvart före tandläkartiden imorgon så jag slipper hinna tänka på det.

Idag lagade jag en riktig gourmetmåltid som jag vill kalla Fett med lingonsylt (fett som i drypande flott, inte som sjukt mycket). Så här såg det ut:


Måste jag verkligen?

Imorgon ska jag till tandläkaren och borra. Jag AVSKYR det verkligen. Har redan börjat fasa på allvar för stunden och funderar febrilt på anledningar till varför jag aaabsolut inte kan gå dit. I nästa sekund kommer jag på att jag inte skulle tjäna ett dugg på det och försöker se det som att jag bara MÅSTE få det gjort så snart som möjligt (och sen sköta tänderna exemplariskt ofcourse).

När jag var yngre hade jag inte det minsta tandläkarskräck, det har kommit nu de senaste åren efter en skräckfylld upplevelse hos en brutal tandläkarkvinna. Usch usch usch. Så himla onödigt!
Har ni några lugnande tips där ute?

9 september

Jag längtar så efter att SOVA UT. Vi börjar 9 varteviga dag och då får jag inte mitt sömnbehov tillgodosett. Det är ganska plågsamt i längden! Idag hade vi en utländsk gästföreläsare på schemat. Efter första timmen gick sådär 20 pers, efter andra timmen lika många till så mot slutet vart det ungefär inte många kvar och jag som också var sugen på att dra kunde bara inte göra det. När hon kommit hela vägen från andra sidan Europa.

Nu har jag 240 sidors läsning framför mig idag.. så 
better get the party started!


Hur man gör av med 600 kronor en måndag kväll klockan 21.30

Det är väldigt enkelt! Man tar gröna faran och åker till Ica Maxi. Väl där (i hungrigt tillstånd) lastar man på allt man kan komma över och är sugen på. Man går även förbi sminkavdelningen och hörnan med förvaringsprylar för nödvändigheter där. Sedan ställer man sig i kön, sträcker fram Visa-kortet och blir fattig.



Favoritpennan från Isadora. Riktigt bra.



Dagen till ära: blått och bekvämt.

Long time no see

Det var längesen jag kollade in Urban Outfitters utbud. Nu var jag in på webbshoppen och inte helt oväntat blev jag nu förälskad i flera plagg. Den gråvita tröjan tänkte jag seriöst på att köpa men med en frakt på 16 pund hade kalaset gått på drygt 500 kr. Det får vänta alternativt inte bli av (det är med sorg i hjärtat jag skriver den meningen).


Måndag

Imorse, i sömnen, ställde jag om väckarklockan. Jättebra verkligen! Som tur var väckte A mig och sen hasade jag mig upp, trött trött. Men jag är fortfarande vaken! Efter seminariet så vart det dags att tvätta (är nu på sjätte maskinen, phhu) och så har jag varit ute med lillPolly i höstsolen. Gud vad jag längtade tillbaks till sommaren när vi vart på gräsmattan. Kände för att slänga av mig skor och jacka och bara lägga mig och njuta.. tyvärr tror jag inte upplevelsen hade blivit så njutningsfull som tanken vart.

Nic´s Sticks by OPI

Vad? Nagellackspenna
Inköpsställe: I NY, finns tex på Kicks i Sverige
Pris: Min inte många kronor ;-) På Kicks 129 kr

Tillverkarens beskrivning: "Just pump, paint, and go! Long-wearing, fast-drying, and convenient. Fits in your pocket or purse"

Min kommentar: Kul grej absolut, men jag är inte helt såld. Penseln är för klumpig och det är inte helt lätt att få ut precis lagom nagellack. För övrigt är färgen fin, den täcker relativt bra och lacket lagom glansigt.

Från string till kalsong

Jag vet inte hur ni upplever det, men jag kan i alla fall inte minnas något annat än en string-era för sådär sju till tio år sedan. Något annat fanns inte med på kartan överhuvudtaget. Sen plötsligt gick man för att handla underkläder och det hängde tjejkalsonger till försäljning i butikerna. Nu vet jag ärligt talat inte vad som skulle klassas som mest "inne" i underklädesväg. Jag har förmodligen blivit så pass gammal att jag inte bryr mig om vad alla andra väljer. Hursomhelst tycker jag det är intressant hur trenderna förändras så pass mycket på det vi har underst. Vad blir nästa grej, helt naket eller långkalsong?

Nagelvård

Inte nog med min superaktiva söndag så är planen nu att förbereda för seminariet imorgon och fixa naglarna. Drygt två månader efter att jag tog bort gelenaglarna och först nu börjar dom bli i okej skick. Till min hjälp har jag använt Sally Hansen Triple Strong fortifier gel. Doften är inte den mysigaste men för starkare naglar kan den vara värd att utstå.



..Vilken färg?

Träningspass at home

Jag är en svettpöl nu! Har farit runt med dammsugaren, wettextrasan och sen skulle jag till affären för att handla. Det gick inte så bra. Börjar med att jag ska panta flaskor.. då är maskinerna för det första fulla, för det andra så står det snubbar med flera svarta sopsäckar före i "kön". Dom var i alla fall så pass snälla att dom släppte mig före när apparaterna tillslut fungerade. Och så plockar jag på mig allt jag behöver, kommer till kassan och upptäcker att jag glömt Visa-kortet hemma. Springa hem, hämta, hem igen, ut med Nikki, börja laga mat. Nu inväntar jag potäterna och längtar efter en dusch.

Till potatisen har jag köpt någonslags skinka som ser ut som en kassler, ska man steka den tro? Det står liksom ingen bruksanvisning på den.

En påse med blandat

Har roat mig med lite shopping nu efter att studiemedlet kom. Det började lugnt och stillsamt med väskan från Vero Moda som är så jag och slutade med spontanköp på H&M. Läppglanset är btw helt underbart i färgen, hållbarheten däremot..sisådär!



Sunny sunday

Dagen efter en bakisdag är alltid lika skön. Det är som att gå från en miniinfluensa till vanligt mående, plötsligt är man pigg, stark och har lust att hitta på en massa saker! Funderade på att träna men bestämde mig för att ta en långprommis med Nikki istället. Riktigt skönt att gå på i full fart med solen i ögonen. Nu blir det en kopp kaffe och plugg/lite städning!

Bakisdag

Dagens aktiviteter har bestått av äta, sova och se på film. Ändå är jag fortfarande seg. Vi såg nyss på Vantage Point, helt okej för kvällen med Hollywood-action/thriller.. spännande och sådär. Häromkvällen såg jag ytterligare en film, It´s a free world. Den var lite väl långsam och aningen "regisserad" men för övrigt vart den intressant med en handling som kretsar kring olagliga immigranter i Londons mer dolda arbetsmarknad.

Alltid finns det något..

..som man kan tänka sig att beställa från H&M. Grönt och blått är inte de färger jag har mest av i garderoben men det kan ju faktiskt vara himla snyggt. Att midjekort har kommit tillbaks på koftor och luvtröjor gillar jag så det kommer det säkert bli mer av i höst och vinter för min del. Vad tycker du om kortkort på överdelar?


Ett litet klick

Uggs-modellen är då verkligen inte det vackraste jag sett i mitt liv men när det är riktigt kallt så bryr jag mig faktiskt inte så mycket om det (ni vet Norrland, minus 20 grader och snöhögar överallt). Så ett par fejk-uggs från Ellos är snart på väg hem till mig. Med rabattkoderna 185820 eller 180413 får man 40% rabatt på en vara och priset på stövlarna blir då 180 kronor. Finns också i svart, rosa och grått. Hoppas bara storleken blir rätt nu, det kan vara knepigt med skor när man beställer utan att prova är min erfarenhet.


Lördag med söndagsfeeling

Vaknade med huvuddunk och illamående. Yey! Efter en långsam promenad med Nikki och lite mat i magen mår jag en aning bättre. Man kan alltid ställa sig frågan var det värt det? Och jadå, jag hade kul! Det var en trevlig förfest och sen vart det kul att dansa och träffa folk ute. På Corona kan man verkligen känna sig gammal, tänk de nya studenterna som kan vara 18-19 år varav då många av killarna ser ut att vara ungefär 12 år, springer runt och raggar på alla. Det blir lite lustigt. Medan alla ska ut ikväll igen så håller jag mig lugn. A och jag ska se film och bara göra inget särskilt ansträngande.


Yes, I did it!

Vad kan vara en bättre början på en partykväll än att upptäcka att man har klarat en tenta..? Nä precis. Jag stod och ylade glädjetoner i duschen och det känns så himla bra att den nu är förbi och boooorta. Ha en underbar kväll!

Fredag

Nej jag har inte övergett bloggen, så lätt blir ni inte av med mig. Däremot har jag varit busy busy idag. Vi hade gästföreläsare idag med. Hon som höll i det var en käck dam i sina bästa år, klädd i pumps och en typ flygvärdinnedräkt och var hur spexig som helst. Jag blir bara mer och mer inspirerad att jobba med barn desto mer jag hör om arbetet med just barn.

Efter lunch lastade vi bilen full med shoppingglada people och åkte till Strömpilen. Sen vart jag tvungen att sova en stund och nu är det.. PARTY! Dags att hitta något lämpligt att ha på mig, sätta på festlig musik och köra igång.

Nattamaten är redan förberedd:


Thaimat och Idol



Jag somnade en stund, A väckte mig med att säga att han tänkte åka och hämta thaimat. Kan man få ett mycket bättre uppvaknande? Blev alldeles snörvlig av paenang-kryddan som dom inte hade snålat med, men ohh så gott det är. Missade Idol igår men idag såg vi och det är ju humor även om jag delvis känner mig anti till mobbnings-tv. Har sen skippat pluggande ikväll (inget akut som måste göras ju) och sett klart på
The girl in the park som jag påbörjade igårkväll. Ganska speciell, men intressant film. Och gud så söt Kate Bosworth är!

Dagens utstyrsel här ovan: Knälång kjol med blixtlås från Lindex, vit topp, midjekort jacka i spets från Gina Tricot och red red wine-naglar.

Mina nygamla stilar



Jag i lookar á la 1966 och 1978. Vad tycks? Något jag borde satsa på? Sambon är strået vassare alltså med retrostilarna.
Här kan ni se honom, vi har suttit och skrattat ikapp åt bilderna. Underbart!

Vill du prova själv så ska du gå in på Yearbookyourself. Visa gärna sen! :-)







4 september

Riktigt skönt väder är det idag så vi tog med oss Nikki och powerwalkade till Gammlia för att klappa kossorna, men dom och alla andra djur förutom ankorna var spårlöst försvunna. Dagen har också innehållit föreläsning med en psykolog från barnpsykiatrin som talare. Det är område som jag är väldigt intresserad av så koncentration lyckades hålla sig kvar hela förmiddagen (med hjälp av en kopp kaffe). Sömn blev det inte alltför många timmar inatt så nu ska jag vila en stund. Hoppas ni har en fin dag där ute!



Posers

Idag-dagen

Det blåser, regnar och är gråaste grått på himlen. Perfekt väder för plugg kan man tycka, men jag är väldigt bra på att hitta på annat och har inte kommit så långt i boken som ska läsas. Men den är intressant i alla fall, det är en bra början.

Fick hem två plagg som jag beställts från H&M för evigheter sedan. Koftan såg inte ut som på bilden så den är jag tveksam kring, likaså toppen som känns en storlek för stor. Det blir att fundera på båda. Hmm hmm.


Favoritplats hemma

Inte ett helt lätt val eftersom jag tycker hemskt mycket om att chilla på soffan, där kan man även äta och ligga och läsa. Sen så det är ju väldigt skönt med en varm dusch med.. men i slutändan blir det ändå sängen som är nummer ett alltså!

Vilken är din favoritplats i hemmet?


Jag ska bli moster, typ

A´s systers familj fick idag veta att dom ska bli familjehemsfamilj åt en liten bebisflicka! Så himla spännande! Jag vill åka ner helst igår och hälsa på dom. Tänk vilken grej alltså, plötsligt ha en bebis hemma som är en del av familjen.. häftigt! Det är ju verkligen ingen process som har gått på en dag såklart, utredningen är lååång och intervjuerna är många men nu fick dom alltså ett erbjudande som "passade" dom. Åh vad jag ska shoppa bebiskläder nu :-)

Sanna historier

Fick hem Emma Mias Dotter och läste den nyligen. Det var liksom inte att alternativ att inte läsa uppföljaren till Gömda, Asyl osv men jag blev lite besviken. Visst var det intressant att läsa om dotterns upplevelse av allt dom varit med om, men det kändes nästan som ett barn hade skrivit boken och första halvan var dessutom som ett långt upprepande av det man läst tidigare.

Nästa bok blir 14 år till salu. Bokens egna blogg kan ni läsa
här.

Hej kära blogg!

Dagen har gått på i ett, hade en tretimmars föreläsning i förmiddags, därefter var vi iväg och handlade lite nytt i till lägenheten, hem och vila lite, iväg på Tisdagsbuffé på Corona med Kickan och Åsa. Nu är jag hemma på soffan och har ett splitter nytt avsnitt av Gossip Girl att se på. Är tokigt mätt, det vart pizza, köttfärs, kycklingklubbor, sallad, paj.. ja name it. Både en Fanta och en liten öl på det och jag känner mig sprickfärdig. Det är bland annat sådant här som är så härligt med att vara student. Jobbar man heltid orkar man inte göra mycket annat än att gäspa en vardag kväll. Jag passar på att njuta nu!

Vi såg att det var en massa rea på Jysk och tog oss dit för att köpa en spegel som vi spanat på innan. Värsta stora och jag tycker den är så FIN med det vita snirkliga. 350 kostade den på halva priset. Vi hittade också en liten hylla som vi satt i vardagsrummet istället för ett litet bord som inte alls har passat in där.

Tee och träningskollaps

Mitt senaste fynd, självfallet från Kiruna alltså, är denna t-shirt från Lindex. Tog en storlek större än normalt så att den kan få vara lite lös. I like it!

Förra helgen efter ett par öl övertalades vi lätt att gå på K´s kickboxningskurs för nybörjare. Vi höll fast vid löftet och gick alltså dit ikväll. Jag tror aldrig jag har varit med om något liknande i träningsväg. Efter 20 minuter (om ens så länge) var både A och jag helt färdiga.. både spy- & svimkänslor uppenbarade sig och det gick bara inte att fortsätta. Nej herregud, jag håller mig till afrikansk dans och löpbandet i fortsättningen.

I veckan är det plugg som gäller, vi har föreläsningar varje dag och utöver det två böcker som ska läsas och analyseras så det är bara att tömma huvudet på annat och sätta igång med identitetsteorierna!

Skolstart + fortsättning Dagbok från Kiruna

Efter tre månader var det dags för skola idag igen. Kul att träffa klasskompisarna och kursen kommer nog bli väldigt intressant, däremot har jag glömt bort hur man gör när man koncentrerar sig på föreläsningar (särskilt på sådana som är fyra timmar långa).

Vart inte klar med helgen i vildmarken så jag kör på med fortsättningen nu!

I lördags var vi på stan. Kiruna city är litet, så litet att där varken finns H&M eller McDonalds men självklart lyckades jag med lite shopping i vilket fall. För ett par dagar sedan tänkte jag att jag skulle vilja ha en jeansjacka och vad hänger inte på Mera Modes rea-avdelning om en ljus jeansjacka för 150 kronor, i rätt storlek till och med. En laxmacka och te blev det till lunch på värsta mysiga fiket Safari.

Strax före vi skulle åka ut till Stugan börjar det spöregna och hagla. I Kiruna är detta dock inget som stör en friluftsupplevelse så vi körde iväg mot Paksuniemi där det helt magiskt var klar himmel. Därifrån tuffade vi fram med båt ut till stugan. Grillning, fiske och bastubadande stod på schemat. Där är så otroligt fint så både A och jag gick lös med kamerorna och bara njöt. Jag kan nog inte tänka mig något mer norrländskt än en stuga mitt ute i skogen, vid älven, utebastu, båtar, kaffe kokat på gasolspis och grillat över eld till middag.







När vi kom hem var det sömnigt efter all friskluft så vi hyrde film och åt varma mackor med godis som efterrätt.

Söndag, igår alltså, var hemresedagen. Klockan ringde vid halv nio men då hade jag redan varit vaken en timme, peppad för att åka ner i gruvan. M, sambon till S jobbar delvis där nere så han hade en ordentlig sightseeingrunda för oss. Känslan när man börjar åka ner i mörkret är inte extra behaglig. Jag satt på helspänn och kramade A´s arm med en känsla av att allt skulle rasa på oss där i mörkret. På 775 meters djup var det avstigning och det är rätt coolt, där nere finns som vanliga kontor och grejer. Efter botten åkte vi upp till den absoluta toppen där utsikten var helt fantastisk. Om ni har sett filmen Solstorm så är det tydligen över fåran här på bilden nedan som dom kommer inflygandes (har själv inte sett den).





Hemresan sen var LÅNG. Åtminstone halva färden satt vi för trötta för att ens orka säga något vettigt, skrålandes med alldeles fel texter till den radiokanal vi lyckades få in. Vi tog dessutom något av en omväg för att åka förbi Jockfall, på vägen dit fick vi se massvis med små söta byar (varav en hade en väg som hette Korv-Pelles väg, haha, så himla festligt att ha det som adress). Så avslutningsvis, Jockfall: