Marilyn har ordet

Jag kan inte sluta gäspa! Fredag, mycket mat och ett glas vin sen är jag däckad. (Nej, jag är inte 55 även om man kan tro det). Nu har vi lämnat av Sirpo och hennes sällskap på flygplatsen och jag är snart redo för sängen. Jag lämnar över till Marilyn och de andra..
Observera: julpyntade naglar

image1923


Önskeklädsel

image1919
Klänning från Triple 5 Soul/Nelly, Stövlar och väska från Asos, Strumpbyxor Ellos och armband CC Skye/Kyssjohanna.

Fredag

Hade en riktig sån där dag igår som man kunde ha när man var 13 år och då man var ledig - var man ledig och inget annat. Såg på jag vet inte hur många avsnitt av Grey´s Anatomy så nu är jag helt inne i deras värld. Gäller att återgå till verkligheten snart och vårt seminarium om funktionshinder.

Ikväll får jag besök av en vän från Kiruna och hennes väninna som är på genomresa, mycket trevligt! Vi ska ut och käka något och förmodligen se lite på Idol.
Vad gör du idag?

image1922

Flow

Vissa dagar hamnar man som i ett glamoröst flyt. Båda djuren spyr, kaffet bränner fast i kokaren och man måste stå och skrubba och gnugga för att få bort det vidbrända, katten gräver ur halva toalettens innehåll på badrumsgolvet, en icke-tom mjölkförpackning från soppåsen attackerar en och byxorna blir fläckiga av mjölk. Tillslut sätter man sig med en kopp kaffe för att andas ut. Då spyr katten igen.
Idag är en sådan dag.

Telekrångel & smyckesträd

Har du bredbandstelefoni? Hur tycker du isåfall det funkar? Vi har Bredbandsbolaget och jag börjar tycka att det inte är värt dom kronor man sparar på att ha det istället för "vanligt" Telia-abonnemang. Är det inte det ena så är det det andra som krånglar. Ska ta och kolla upp vad det skulle kosta att byta.

Till något helt annat, var inne på
Designonline och hittade ett riktigt snyggträd till smyckena. Jag har ju redan ett lite mindre som jag tycker mycket om men tyvärr är det lite ostabilt.

image1921

29 november

Jag fick svar från cellprovstagningen och allt såg normalt ut stod det. Härligt! Däremot lider jag av någonslags syndrom idag som gör mig extremt överkänslig mot dofter.. allt har luktat konstigt och starkt idag. Någon läkare här som kan ge mig en diagnos på det tack?

Dessutom har jag träningsvärk i högerarmen,
- Höhöhö har du lyft för många kaffekoppar? var A´s kommentar åt det.

Nu ska jag ta ett stort beslut: plugga, eller se ett par avsnitt av Grey´s. Jag vet svaret innan jag ens skrev den meningen.

Glam

image1915

Allt från
abfab: Armbandsklocka DKNY 1645:-, Solglasögon Marc Jacobs 2310:-, Örhängen Dyrberg/Kern 495:- , Armband Dyrberg/Kern 685:-, Halsband Petra Nygren 1200:-,

Spännande i Grey´s Anatomy

Hey, vad hände i Grey´s? Vem är Lexie? Nu måste jag nästan tjuvkika på nästa avsnitt - kan ju inte vänta ända tills nästa säsong börjar.

image1920

Cityrunda

Vi var en vända på stan för att käka och göra lite business, hittade en söt hängsleklänning som fick följa med mig hem. Jag sa: Jag veeet inte om jag har någon klänningbudget kvaar.. A sa: Då får du den av mig Jag: Ja, jag har ju faktiskt namnsdag den 9 december..
Inte nog med det, när han hade vart på Ica kom han hem med en ny Elle dessutom.
Så nu till den relevanta frågan, vad är han ute efter?

image1918

För ett hus av sten - Gina French

Beskrivande text: "För ett hus av sten och sin fattiga familj gjorde Gina French allt- det här är den sanna historien om en ung filippinsk kvinna och hennes tragiska öde.
I en cell i England sitter Gina och väntar på sin rättegång, anklagad för mord på sin man. Journalister i England kallar henne "mördarhustrun". Vad fick henne att knivhugga sin make, fadern till hennes barn?

För ett hus av sten är hennes egen berättelse och försök att förklara. Det är en sann historia som tar oss från barndomens filippinska fattiga bergsby till ett liv i överflöd i New York, från dans på barer i Manila till ett äktenskap alltmer präglat av övergrepp och misshandel ..."

Mina kommentarer: Jag fastnade direkt i den här boken, den är en intressant, lättläst och välskriven. Snabbt inser man att det låg mycket bakom vad som hade hänt och det är spännande att läsa om hennes uppväxt och familj, som är extremt annorlunda de flesta familjers i Sverige till exempel. Det är en mestadels hemsk men stundvis också fin historia.

Mitt betyg: AAAAA 5 av 5


28 november

Det är om ännu kallare idag, brr! Strumpbyxor under jeansen, dunjacka med stor varm luva och dubbla par strumpor. Gick till skolan för handledning som verkligen behövs just nu, möttes av en lapp på dörren till klassrummet att handledaren var sjuk och att vi ska "pingponga" det vi undrar istället. Helt värdelöst.

Dagens ytliga består av Miss Sixty-jeans, H&M-topp och kofta och stjärnor från Asos.

image1917

Vinterkväll

Jösses vad kallt det är nu! Kring minus tio, men hunden måste ut i vilket fall - och hon är lika lycklig över att komma ut oavsett väder. Rullar sig i snön och skuttar glatt runt.
Nu säger jag godnatt, sweet dreams!

image1916
Bild lånad från: Slapnose.com


27 november

Varvar de engelska artiklarna med té och julmust.. kommer snart börja tänka på engelskt fackspråk. Fick en litet paket idag med Koola Anna-klänningen, tummen upp för Nelly där dom är riktigt snabba med leverans!


image1914

Råttan och jag

Tjeenamoss, det är Nittolina the hot dog (hö hö hö) som snackar. Det här är min favoritkompis och jag som ligger och gosar, men så började husse fotografera mig och då vart jag tvungen att posa lite - huvudet åt höger, lite uppåt och sen satt bilden!

image1913

Svar sökes

Jag började fundera, och fortsatte fundera.. men kom inte fram till något riktigt bra svar. Såhär: vad är det som får oss att gilla en viss låt eller en viss musikstil. Om A och jag sitter i bilen och en helt ny låt för oss båda börjar spelas på radion, och jag reagerar direkt och tycker att det är en grym låt - medan A inte tycker att det är något speciellt med den. Vad är det som gör det?

Det är ju en sak med musik vi förknippar med minnen och känslor, men annars, i det stora hela. Jag antar att det gör en del vad vi är uppväxta med för slags musik, men det kan knappast vara hela svaret.
Så nu vill jag höra era teorier!

Julklappstips

image1911Mitt bästa julklappstips är från Barnfonden och deras Gåvokatalog. Du väljer mellan olika saker som hjälper fattiga människor att klara sig på egen hand och få ett bättre liv, tex en ko till en familj, utrustning till en barnmorska, fruktträd, mikrolån och mycket annat. Det finns alternativ från 50 kronor och upp till flera tusen. Du beställer, betalar och får sen ett gåvokort som du kan ge bort!


Victorias hjärta

Såg ni Victorias hjärta? Vilken tjej, satt och skrattade med tårar i ögonen samtidigt. Man hör henne och hennes föräldrar och önskar så innerligt att det ska lösa sig för henne. Men så tänker man på att för att hon ska få ett nytt hjärta så är det på grund av att ett annat barn har dött, och så känns det ännu sorgligare.

Hur ser du på att donera organ? Har du anmält dig till donationsregistret?

Gud räknar kvinnors tårar - Pia Degermark

Jag hade lite svårt för den här boken. Den var både lättläst och snabbläst, så inte på det sättet. Däremot språket var väldigt spretigt, ena stunden var det som att nästintill läsa en psalmbok och stunden efter vart det slang och väldigt vardagligt. Jag tror dock det jag hade svåraste för i boken var att identifiera mig med hennes tankar. Jag går in mer direkt på själva storyn: författarinnan ansåg sig ha blivit väldigt illa behandlad av socialen, vilket jag kan hålla med om i flera fall. Men inte en endaste gång kunde man läsa sig till att hon någonstans ändå tyckte det var rimligt att hennes son fick en fosterfamilj när hon själv gick på amfetamin och inte hade något hem. Var är självdistansen då? För övrigt, om man rent ser på hennes livshistoria så var det intressant att läsa. Hon är ett levande bevis på att verkligen vem som helst kan hamna på botten.

26 november

image1907

Fråga: måndag

image1906
Ni vet hur man i vissa lägenheter eller hus får Känslan.. och någonannanstans kan man bo länge utan att ens få känslan. Sen spelar ju praktiska saker in, läge, pris och så vidare. Men överlag - är du nöjd och trivs med ditt boende?

Nu: off to school!


Måndag

Jag har tagit ett väldigt icke-vuxet beslut att avboka tandläkartiden och istället gå till frisören. Inte så svårt val va? Då kommer vi till frågan - vilken frisör? Jag har inte hittat någon här uppe som jag känner att jag bara måste gå till igen så det blir nog någon ny denna gången med.

Klockan är alltså inte ens nio och jag har varit ute med hunden. Jag sov en mycket skön måndagsmorgonssömn då hon började gny som attans.. försökte halvt i sömnen låtsas som att det kom utifrån men tillslut hasade jag mig upp och ut i snön.

Sitter nu och försöker få i mig lite frukost men är så långt ifrån hungrig man kan komma. Muslin smakar torrt och äckligt, macka är alldeles för mycket.. för det mesta är jag bara intresserad av dricka på morgonen. Sen så fort jag kommer till skolan blir jag hungrig och köper någon skräpbaguette för 30 kronor.

Morgonmusik idag:
The Scientist - Coldplay

Förlängd önskelista

Hade velat ha en svart skinnkjol men kan inte lägga flera tusen på en. Den i skinnimitation som fanns på La Redoute verkar vara slutsåld, och nu såg jag en på Gina Tricot - den här, men visst känns den lite väl plastig?

Vad jag mer skulle vilja lägga till på julklappslistan är oversize-skjortan från Bik Bok, såg den i butiken i en mörkare färg som var riktigt fin:

image1893

Toscana-filmen är verkligen söt, men inser att det inte var så längesedan jag såg den så pysslar med lite annat istället. Pyssel pyssel.

Nobody said it was easy

image1903Kämpar mig genom en lång och småstilt rapport på engelska till uppsatsen. Skriver anteckningar på svengelska och funderar på en helhet. För varje kurs vi läser hade jag velat ha en expert boende i vårt gästrum som jag kunde rådfråga direkt, skitjobbigt att behöva vänta tills nästa handledning ju. Jag vill göra allt helst igår!

Glöm inte mysfilmen Under Toscanas sol som går på femman 20.00!

Middagstips 25/11

Annas köttfärssås special

Nötfärs
Tomatpuré
Matlagningsgrädde
Köttbuljong
Vatten
Soja
Hackad lök
Vitlök
Viltfond med kantarellsmak
Peppar

Stek färsen och löken, smula i buljongen tillsammans med lite vatten, blanda i resten (så mycket du vill ha). På med parmesan eller riven hårdost. Smaklig måltid!

image1901

Söndag

En riktig söndagsmorgon har jag haft, gick upp och ut för att köpa frallor..hem och åt frukost framför tv´n och gick sen och la mig igen med en bakfull sambo som sällskap.
Nu har Nikki och jag varit ute i blasket på hunddejt, tårna är förfrusna och jag ska fixa en kopp varm choklad och efter det städa.. vår lägenhet skulle i detta tillståndet kunna kallas för Soprummet utan minsta tvekan.

Snygging

Som ni förmodligen har märkt är jag väldigt svag för tyll, rosa och spets. Den här drömmen är från Arrogant Cat och kostar 2327 kronor.
image1899


Bleeding love

Dagens upptäckt, lyssna och njut:


Framför tv´n

A är på personalståhej, julbord och artister som uppträder. Artisterna är så mycket som E-type och Jimmy Jansson. Jag hade jättekul när han berättade om det och frågade om han kunde be om en autograf till mig där det skulle stå: Till Anna från Jimmy och "Vi kan gunga". Och så skrattade jag högt.
Aja, hursomhelst har han säkert trevligt. Och jag är förpassad som hundvakt. Jag såg en gullegullfilm på femman som var riktigt söt och passade mitt humör idag: What a girl wants med Bridget Jones-snubben Colin Firth.

image1896

Karamell på huvudet

Jag kom inte hem helt tomhänt från skjortjakten. En liten karamell till mössa fick följa med från H&M, kunde inte låta bli, och visst är den söt!
image1894

Puppylove

Vår lilla bushund har dessvärre inte särskilt hög social kompetens gentemot andra hundar. Dom kompisar hon har är från när hon var valp i princip. Hon tycker bäst om människor och ska hon bli kompis med någon ny hund så tar det tid. Meja, en bekants bichon havanaise har det gått bra med men tyvärr bor Meja nere i Skåne för tillfället och kan inte underhålla Nittolina just nu.

image1881

Blue feelings

Idag är en sån där trött-känner mig allmänt tjock och risig-dag. Följde med A på jakt efter en vit skjorta men inte ens en shoppingtur fick mig på bättre humör, så nu ska jag ägna mig åt att plugga istället. Jag har som fastnat på teoretiska utgångspunkter. Jag vet ungefär vad jag vill med uppsatsen men har inte blivit klar över vilka teorier som kan tillämpas. Suck.

Hoppas ni har en bättre lördag där ute!

Idol & medelålderskris

Vad är det för fel på Kishti? Det är visserligen trevligt när folk vågar uttrycka sina åsikt och vågar vara sig själva..men hon, hon är.. som att hon går på något väldigt starkt.
Jag är inte överdrivet imponerad av någon i kvällens Idol. Amanda tycker jag nästan alltid är bra, och Marie gjorde Weak riktigt bra.. men jag känner ingen wow-känsla. Vad tycker du?

Fick en riktig medelålderskänsla när jag sa något i stil med "vi får fixa julklappar till barnen när vi kommit ner till Lund".  För inte så väldigt många år sedan fanns det inga barn att ge julklappar till, då var jag snarare barn själv. Och nu sitter vi här på soffan och är plötsligt gamla. Åren går tokigt fort.

Shopping & paket del 2

Ellos-beställningen som jag gjorde sådär i september och H&M-kläderna kom samtidigt, så dom, tillsammans med godispaketet var vi och hämtade ut. H&M-beställningen finns att se här, skjortan är det enda jag är tveksam kring. Antingen borde jag ha en storlek mindre eller så är det modellen jag inte är helt hundra på. Glittertoppen var ingen superhöjdare heller, men det känns som jag kan ta det för 29.50:-

Och sen vart det ju rea på Nelly.. där fick jag hålla fingrarna ordentligt i styr för att inte klicka hem hälften. Jag hade provat en Koola Anna-klänning på stan som satt jättebra, 699:- kostade den där och på rean gick den för 320:-.
På Åhléns, med 20 % rabatt fyndade jag en brun ögonskugga från Nivea Beaute, föll direkt för förpackningen som är som en liten tub med målarfärg.

image1888image1889

Från Ellos vart det i paktetet:

image1890image1891

...och så har vi varit och ätit gomat! Oxfilé och ett glas vin. Nu är jag mätt, nöjd och färdigshoppad för ett tag framöver. Återstår gör Idol för idag. Ha en skön fredagskväll!

image1892

Shopping & paket del 1

Det är totalt livsfarligt ute, vägarna är täckta av is med ett lager pudersnö ovanpå så man ser inte vart det är halt (vilket iofs är ungefär överallt). Jag går runt som en tant framåtlutad och tar ministeg. Än så länge har jag inte flugit i backen.. peppar peppar.

image1885

Vi var på stan och trängdes med alla andra shoppingtokiga människor. En snabb hamburgare på McD för att ladda upp med energi och sen for vi runt och var riktigt effektiva.

image1883

Diverse julklappar: Chokladtvål från Lagerhaus till någon lämplig, Handdocka till bebiskusin, Sminkneccessär från Indiska, Söta nagelfilar från H&M, (till mig själv), Läppstift till mamma, Fotmassagepryl till kusinen.

Fick även en mystisk avi som jag inte hade någon aning om vad för paket som väntade:

image1886

..till min, och även pappas glädje vart det ett paket i XL-size med julgodis från farmor!

Fredag

Solen skiner och det har snöat under natten, jag känner mig som ett skånskt barn som inte vill något hellre än att kasta mig ut i det fina vädret. Vilket jag också ska göra snart, med hunden som täckmantel för min barnslighet.

Sen kära vänner, ska följande göras idag:

♥ Ut på stan och slå klackarna i affärstaken
♥ Eventuellt ut och äta, annars fixa något gott hemma
♥ Idol och förmodligen en hyr-dvd

ps. Besök
Freerice som jag fick tipsat från Emseloo. Om du tänker dig högskoleprovet, delen med orden..fast på engelska. Och här donerar du 10 gram ris till svältande barn för varje ord du svarar rätt. Do it!

Bla bla

Nu får jag snart ta och lugna ner mig med det här bloggandet.. jag kan se den kommande månaden framför mig hur jag sitter med uppsatsen och försöker smita, så loggar jag mig in på bliggedibloggen och skriver om allt strunt jag kan tänka på.

Jag kom på att det är ju faktiskt fredag imorgon. Jag har inga storslagna planer, ska diskutera saker & ting med min bättre hälft och kanske gör vi något mer eller mindre mysigt. Får se. Vad jag vet att jag ska göra däremot är två saker: hämta mitt paket från H&M och shoppa julklappar! Pengarna trillar ju in imorgon och då är jag på g.. ut och jaga jaga saker!
Blir det en galen shoppingrunda för dig med imorgon?

Shobop

Glöm inte att spana in Shoppingspree lite då och då, kommer upp nya butiker titt som tätt. Har också öppnat en ny kategori med Barnkläder som är i startläge just nu men det dyker snart upp mer!




Here we go

Efter den torftiga middagen är jag i ett väldigt känsligt tillstånd som ni kan förstå, och så kommer det en reklam för Grandiosa Pizza extra allt. Det börjar vattnas i munnen på mig och jag känner att jag måste ha! Dessvärre blir jag tvungen att vänta tills imorgon.

Jag har gjort upp en mental planering för den närmsta månaden. Den ser ut såhär: plugga, plugga, äta. Duscha ibland bör jag kanske göra ibland med. Allt ska vara klart när vi åker söderut. Hej och hå.

Vad gömmer sig bakom gardinen?

image1880

Gourmetkocken är på gång igen

image1876Såhär går det när det är dagen före löning och sambon dessutom inte är hemma och lagar mat. Rätten kallar jag Le egg deluxe med pocherade höstprimörer.
Det var så nyttigt och fettsnålt att jag nu mår illa. Inget jag rekommenderar alltså.

Två saker kan utläsas ur den här middagen:
1) Jag är bortskämd.
2) Jag borde läggas in på en avvänjningsklinik för snabbmatsberoende.





Betsey Johnson

image1874
Att vara inne på
Betsey Johnsons webshop är som att öppna en stor godispåse med nästan bara favoritgodisar. Det är rosa, fluffigt, puffigt, glittrigt och snyggt. Farligt är det att dom skickar till Sverige, hade varit säkrast om dom inte gjorde det..


Polly SugarPop

..säger godmorgon!
Grupparbete i förmiddag och jag hade gärna legat kvar i sängen ett tag till, men nu är det dags att get ready. Ha en skön början på dagen.

image1875

Wishlist hos Nelly

Har jag tur så dyker något upp på rean.

image1872

Ikväll har det såklart varit paus från pluggandet ett par timmar till Bonde och Grey´s. Vad säger vi om kvällens avsnitt?

Kallt ute ju..

Såhär gör (utropar) man om man inte är sugen på långpromenad med hunden:

- Ska vi hem och äääääta!?

..och så blir det full fart på lilla Tokus Miss McSnokus

Pengar

November är verkligen inte en trevlig månad, varken vädermässigt och framförallt inte ekonomiskt sett. Det är förutom en miljon julklappar dags att betala mobilräkningen, tandläkarbesök och det är allt annat. Varför är allt så jäkla dyrt? Det går inte någonstans ihop med studiemedlet som är på drygt 7000 kronor.
Jag är visserligen inte den det är mest synd om, jag har extrajobb, sambo som arbetar heltid - men jag vill klaga ändå, faktiskt. För jag blir irriterad på hur dom tänkt sig.. studiemedlet är verkligen enbart anpassat för dom som bor i korridor, kan tänka sig att äta nudlar åtminstone tre dagar i veckan och aldrig drabbas av några plötsliga utgifter. It sucks!

Onsdag

Har varit och sett film på skolan "Myndigheternas ansikte", ganska intressant men nu vill jag fortsätta med uppsatsen. Har en massa tankar men vet inte riktigt vart jag ska börja. Sitter och smygdricker en Cola som inte är av light-variant.

Nu kommer det hända något historiskt i den här bloggen, två dagar i rad med dagens utstyrsel (när börjar det räknas som ett beroende?)

image1869
Snabbinfo: Polotröja + skärp - Carlings, Kjol - American Apparel, Strumpbyxor - kanske H&M, Armband - Hultquist Copenhagen, Vit fluffig hund - kennel i Dalarna.

Rope

image1861
Är särskilt förälskad i den vänstra modellen. Mycket mycket fint!

Tisdagsklädd

image1868Oj, vad är nu detta? En dagens utstyrsel. Det är ju rätt kul faktiskt. Om jag hade gjort det till en daglig vana hade det blivit ännu roligare.. då hade ni fått se mjukiskläder tills det börjat svida i ögonen på er.

Nu när jag väl gör det så får jag se till att göra det ordentligt, så here we go (uppifrån och neeer):

Mössa - H&M
Sjal - Åhléns
Jacka - Liten affär i Umeå
Väska - Nuk nuk
Senapsgul mycket behaglig tröja - H&M
Jeans - Miss Sixty
Stövlar - 59
samt, ej med på bild: Läder-(mördar enligt Åsa) handskar från Åhléns, guldring från mormor.





Tentadel 2 & lektion i hajkunskap

Jag kuggade på den andra delen av mögeltentan. Jag hade inte förväntat mig något annat med tanke på att jag hade läst på ungefär en sida innan. Men ändå, mirakel sker ju.

Nu ska jag satsa på att göra en hejdundrans uppsats och bli den första och enda som utses till professor efter en b-uppsats. Ämnet är trafficking och jag känner mig peppad.

Jag bevittnade en ganska intressant diskussion på biblioteket, det lät ungefär såhär:
Snubbe: Jag letar efter en artikel om hajar
Bibliotikarie: Vilken sorts haj?
Snubbe: Tja, någon haj.. jag gillar hajar, visst är vissa ganska snälla?
Bibliotikarie: Ja om man inte kommer i närheten av dom när dom är hungriga, då blir man middag tihi
Bibilotikarie: ..Vi har vithaj, bobblohaj, snogglohaj (hajnamnen förvrängda av mig)
Snubbe: Ja precis hajen
Bibliotikarie: Hmm, jag tror vi gör så att vi går och kikar lite på de artiklar som finns..

Tisdag

Är det inte ganska komiskt? A har letat efter sina borttappade kort i två dagar nu. För tio minuter sedan spärrade han visakortet och förlustanmälde körkortet. Fem minuter senare hittar jag dom. Det finns bara en sak att säga om det hela: hö hö.

När jag skulle sova igårkväll la sig Nikki som en extrastor vetekudde på min rygg. Affärsidéerna bara haglar ner sedan vi flyttade upp hit: djuren som vetekuddar, hunden som pulkadraghund för bebisar, försäljning av de exotiska varorna granbarr och kottar.. ja, listan kan bli lång.

image1865

I väskan

image1845

Plånbok - Åhléns, Nycklar, Minipaket med russin, Pennskrin (egentligen tänkt till smink), Biotherm Face Mist, Eucerin ansiktskräm (ofta utbytt mot handkräm), Hundgodis (?), Dior lipgloss, Juicy Tube, Mobil, Kalender, Gamla kvitton.


På soffan

Jag är så effektiv. Jag ligger på soffan.. och så tänker jag: ja, nu ska jag göra något...sträcker ut handen mot bordet och fotar lite. Sådär..nu kan jag ligga här en halvtimme till utan dåligt samvete. Och när jag ligger här som skönast, så ringer mobilen, som befinner sig på andra sidan lägenheten. Livet är tufft.

Sist jag bytte design här på bloggen ansträngde jag mig verkligen för att hitta en unik bakgrund, men tusan inte. Kikade nyss in på en prinsessans blogg som har likadan bakgrund. Nästa move blir att göra en helt egen i PS (how oh how?)

image1864

Dagens fråga

image1863
Jag är lite kluven. Hade jag varit tvungen att operera bort ena bröstet efter cancer tex hade jag absolut inte tvekat. Men det kallar jag heller inte skönhetsoperation på det viset. Jag har även förståelse för flera andra situationer där människor gör skönhetsoperationer, om man som kvinna inte har några bröst alls, eller man har något fysiskt som man mår väldigt dåligt över, som då går att förändra. Jag dömer inte dom som gör en skönhetsoperation, däremot så kan jag tycka att det är sorgligt att det är så pass vanligt- och det, så som jag ser det är till allra största del samhället/medias fel.

Måndag

Nu jävlar ska vi fira! Det är snorhalt ute men jag har överlevt åtminstone så här långt. Men det har varit dramatiska timmar med hjärtat i halsgropen åtminstone en 20 gånger när jag vart på väg att flyga i backen.
Det känns som att dagen motarbetar mig (förutom tentan som jag är mycket lucklischen över). Dom håller på att bygga om halva skolan och biblioteksingången flyttas hela tiden, jag suckar och går går går till den nya ingången, försöker ta en genväg utan framgång, går går går vidare och kommer tillslut fram. Får tag i häftet som ska innehålla artikeln jag vill ha, går till kopiatorn..oj, det blev visst fel häfte - hämta bibliotikarie eftersom det är "Endast personal"-område. Ska kopiera sista sidan men då kraschar kopiatorn, går går går och hittar en annan som inte är upptagen.
A är motarbetad med. Hans körkort + visakort är borta. Jag tror till och med han har letat i kylen nu. Jag kom med ett fantastiskt förslag som han inte alls nappade på; vi låter Nikkihunden nosa i hans jeansficka och sen släpper vi henne lös på området och hon får nosa upp korten. Det hade lyckats.

Önskelistan blir allt längre och längre..

image1841

Underklädesset från H&M, 200:-, och Lip Fusion Blingbling-gloss från Eleven till det galna priset 519:-, snyggt, fast ärligt talat så hade jag nog egentligen inte velat att någon la så mycket pengar på ett enda litet läppglans.

Tentaresultat

Ena delen av tentan är rättad och jag ringde till expen. Ja, du är godkänd på den kvantitativa delen sa hon i andra luren. Va?? sa jag. Ja, sa hon. Haha, sa jag.
Jag var verkligen säker på att jag skulle kugga. Det här känns jäkligt skönt. Nu började dagen bra och jag ska skriva uppsats idag så pennan glöder!


Ska det va så ska det va

Jag undrar hur många det är som åker till OKQ8 (förmodligen för att tanka), får syn på istapps-takkronan för 3000 kronor och spontanköper den..?

image1843



En liten

Grannen kom in med en stor skäggig hund som började jaga Pollykatten. Stackars Polly blev livrädd, hon är inte van vid hundar som når henne när hon "gömmer" sig på fönsterbrädet.

Det hade varit så himla kul med en hund till, en liten en.

image1859image1860

Men, jag vet inte om det är en så bra idé. Ju fler djur desto större ansvar. Redan nu kan det vara trassligt att få djurvakter ibland, och det blir knappast lättare med en till. Jag vill inte sitta hemma resten av mitt liv hur underbart det än är med djur.. jag vill kunna resa och kanske till och med flytta utomlands någon gång.

Vad tråkiga dom är i svenska Top Model, det enda dom pratar om är hur den ena är bättre än alla andra och hur glada dom är över att någon annan gör något sämre.. eller som Margarita uttryckte sig om Hawa.. "hon ska veta sin plats".

(Bilder: google.se)

Topp 5 låtar

Älsklingarna just nu:

♥ Alicia Keys -
No one
♥ Moby (blandat), favoriten är iofs Extreme Ways
♥ Aguilera & Keys Impossible kom jag att tänka på häromdagen och den har gått en del med
Vackert: Bill Whiters med Lean on me
♥ Enrique - Tired of being sorry

..och så en bonus: Wyclef & Akon med Sweetest Girl

Utmanad av Evelina, och alla som vill lista sina favoriter för tillfället är välkomna att känna sig utmanade!


Gourmetkocken Annapanna

Frukost: Oboy och torr macka med ost
Lunch: Julmust och god bulle med ost

Kontakta mig snarast möjligt via mail om du är intresserad av att anställa mig vid julbordet eller något annat större event, exempelvis Nobelmiddagen.

image1858

What I want från Modemecka

Jag hakar på Käthes tävling med, min önskelista, utan innebördes ordning:

♥ Rosen Fuktighetsbevarande kräm & rengöringskräm till min torra hy

♥ Cherry Tea rosa S/M
♥ CC Skye armband med spänne & screwarmbandet

♥ American Apparel klänning S

♥ Kashmir/sidensjal rosa
♥ V-ringad svart kashmirkofta
♥ Huit benvärmare i kashmir/siden
♥ M925 champagnering silver

♥ Håkanssons the oil & vitaminspray

♥ Mavala Silky Eyeshadow: brun


Söndag

Jag är smidigheten själv, står och städar och grejer med hatthyllan och får en stor burk med hundgodis rätt på huvudet.. aj! Vaknade sent och såg Idol som vi missade i fredags, gospeltemat var ju riktigt najs...tycker alla blev bättre med en kör i bakgrunden. Åker jag till USA någon gång ska jag gå på en gospelkonsert.

Polly visar vad söndagar går ut på:

image1855

Lantligt

image1832

Från:
Countrystyle, Mixin, Lavender Fields.


Minikatt & film

Kricklo & McG har skaffat bebis som vi var och besökte över en kopp kaffe. Yveinne heter hon, är liten, vitpälsad och väldigt blyg.
image1856
Helgen har fortsatt i George Clooneys anda med Oceans Thirteen. Underhållande, lagom spännande och man vet ungefär vad man får. Det känns som klockan är betydligt mer än tio..börjar se fram emot den varma sängen och lång sovmorgon imorrn.

Förresten, är det någon slags sportarrangemang ikväll? Grabbgrannarna på andra sidan väggen utropar engagerat åhh, ahhh och ohh med jämna mellanrum..


(Bild: google)

Kakbak

Idag är jag en supermänniska. Far upp och ner mellan tvättstugan, köket, ut i snön och kastar kottar med hunden.
Kärleksmumsen är färdiga och gudomligt goda.. gjorde halva plåten med kokos och andra halvan med strössel.

image1851
Uppladdning med julmust och Sju sorters kakor (min bibel)..

image1852
image1853
Sugen?

image1854
En del av tvätten..

F*ck yourself

Jag är så less på den där Johan Nordansjö. Lite då och då dyker det upp en artikel som talar om att han tycker det är skitbra med prostituerade för handikappade och så en bild på honom. Det är fel och jag tycker inte synd om honom bara för att han är handikappad. Han och andra handikappade har inte mer rätt att köpa en människas kropp än någon annan.

Åldern på en man har inget med siffror att göra

A (sambon), 29 år beskådar en tallrik med rice crispies och mjölk:

- Hör du?  dom poppar och sjunger sådär som på reklamen..popp, popp..hö hö


Lördag

Godmorgon!

Jag har sovit mycket gott, och drömt om kärleksmums..det var det enda jag hade i huvudet när jag vaknade, så snart ska jag iväg och inhandla nödvändiga ingredienser. Bortsett från att baka "snoddas" som dom heter i sju sorters kakor så ska jag idag tvätta, städa undan kaoset och besöka Kricklo och hennes kittycatunge som nästan heter Yvonne.
Grannen H är tillbaks. Det hela är mycket märkligt. Hon skulle till Stockholm på praktik i en månad och nu har det gått kanske två veckor.. och förmodligen väldigt tidigt imorse fick jag en lapp i brevlådan om jag ville följa med på BP (ingen aning om vad det är), följt av bubbelbad och middag. Jag ska undersöka saken närmre.

Fredag

Med våra biocheckar begav vi oss ut i minus tio grader och åkte till bion. Helt okej film (Michael Clayton) men inte mycket mer än så, I do think. Hade lika väl kunnat se den på dvd hemma. Meeen, bio är alltid trevligt och särskilt när det är gratis.

Nu fick jag se en av de "okända kändisarna" i inlägget lite längre ner. Tilda Swinton spelade en av rollerna i filmen. Inte okänd längre alltså ;-)

Jag har upptäckt en sak med kylan.. jag får nästan alltid huvudvärk när temperaturen sjunker. Känner någon igen det här? I Skåne är det liksom alltid varmt så jag har inte uppmärksammat det förut..

Uppdatering 01:10.. Jag har nästan lite julkänsla, sitter invirad i en filt och lyssnar på den bästa David Gray. Om ungefär en månad är det jul.. då ska b-uppsatsen i princip vara klar, jag är söderut, äter julmat och träffar släkt och vänner.. En månad går rätt fort..

Dokumentation från tidigare idag, jag kallar bilderna "Den osminkade sanningen" och "Lasses special"

image1847image1850

Snajsig bag

Jag har fått min Nuknuk-väska idag, yes yes! Den är mycket fin och leveransen tog ungefär ingen tid. Nöjd är jag.

image1840


Snö of Umeå

Vackert vinterväder idag så vi lufsade ut i snön och kom hem en stund senare med stelfrusna fingrar och sug efter varm choklad.. Nu börjar värmen återinna sig..
image1839
..Ikväll blir det pizza och biomys! Vad är din plan?

Sunkstartar helgen

Jag är rätt äcklig idag, oduschad och har inga rena kläder kvar. Ahh..jag som tänkte ha helg och göra ingenting, nu måste jag plötsligt göra en massa fräschhetsaktiviteter. Aja, kan komma undan ett tag till.. som tur är så är det vinter och då kan man gömma sin skabbighet under tjocka jackor, mössor och långkalsonger.

Reflections

Vad speglar sig i A´s solglasögon.. en bäver, en katt..eller något helt annat?

image1829

Nattfeber, pluggfeber

Sablans himla engelska artikel. Kvällens ansträngningar har resulterat i en sammanfattning på ren svengelska och många svordomar, som dock inte har blivit nerprintade.
Den här terminen har lärt mig framförallt en sak: jag ska inte bli forskare! No way, never ever. Jag gillar att skriva, och jag gillar att fördjupa mig i saker...men alla dessa detaljer, petigheter och noggrannheter..gahh.

H&M-beställning

image1837
Alles för 419:- inklusive frakt. Snacka om budgetshopping! Använde rabattkod 7657 som ger 100:- rabatt. Vet inte hur länge den är giltig, men än så länge fungerar den åtminstone.
Glittertoppen är jag lite tveksam till, men för 29,50 kan den vara värd att testa.

Som
Flangie undrade "skulle ni inte spara?" Alldeles riktigt säger jag, men detta är ju basplagg, undantag måste få göras för följande kategorier: basplagg, väskor och extrema ha-begär.

Snöhunden

Haha, Nitto (the dog) är så rolig. Nu när det är snö ute sträcker hon ut tungan och springer sen i full fart med tungan mot marken och som sörplar i sig snön. Sen spyr hon. Det är inte riktigt lika kul.

Varje gång jag är och pantar flaskor slås jag av det hemska faktum att vi konsumerar enorma mängder dricka-på-flaska-och-burk. Fick ett kvitto för 50 kronor, vilket innebär dricka för sådär 400-500 kronor (på inte jättelång tid). Skärpning där om vi ska komma iväg på vår resa!

Jag har inte pluggat det minsta än. Men jag ska, jag lovar. Har två morötter eller harar eller vad man nu säger. En ny Hennes-tidning som kom i brevlådan idag och ett sprillans nytt avsnitt av Top Model att se på.

Torsdag

Jag tror, och kan tänka mig att det är såhär det känns för en gravid kvinna..som jag har känt mig idag. Stapplat mig fram i min michelindräkt (stor & tjock dunjacka), björntassar (curlingkängor), en välfylld väska med böcker och en påse i andra handen med böcker. För varm, för kall, för varm, för kall.. på med mössan, av med mössan. Att jag dessutom har nackvärk som bara blir värre ju längre jag är vaken hjälper inte direkt.

Har två uppgifter till imorgon: skriva ett brev med mina tankar efter fallbeskrivningen, samt författa någon slags sammanfattning av en engelsk artikel om empowerment. Vi var nere i bibliotekets källargångar för att leta efter artiklar och böcker, syrehalten där nere är lika med noll och man blir helt matt av att leta leta.

Åh så skönt det hade varit med en liten tupplur..

Önskeutstyrsel från La Redoute

image1833

Tonight

Mmm, vi har ätit hemmagjorda hamburgare till middag och jag är mätt som en extrastor plätt nu. Sitter och jäser på soffan.. är riktigt sömnig idag... inväntar Bondeprogrammet och Grey´s.. När jag tänker efter har jag alltid varit en tv-nörd. Det började på lågstadiet till Beverly Hills. Ser framför mig hur jag som pensionär kommer sitta på något äldreboende i tv-rummet med min medhavda Joey-fåtölj och bita alla som försöker ta fjärrkontrollen från mig..

image1828

Snajsigt

image1827
Klocka 1759:- och armring 299:- från
LeShop.

Jag skulle ju göra fruktsallad till helkvällen med Grey´s Anatomy men glömde helt bort det när vi var och handlade så nu har jag på sin höjd en gammal clementin att göra sallad av. Mitt minne är värre än en guldfisks.

Okända kändisar

Fick en utmaning från Kändisextra (en nystartad kändis- och skvallertidning) att göra en annorlunda kändistopplista. De kända kändisarna ser man så mycket så här kommer 5 okända kvinnliga kändisar: (kanske du vet vem någon är?)



Alexandra Lind Rose, Rena Sindi, Ally Albemarle



Stella Schnabel och Tilda Swinton

(Bilder: style.com)

Onsdag

image1821
Julafton i brevlådan, fick fyra biobiljetter av A´s mamma och en bröllopsinbjudan (dock inte från mamma A). Är så gott som ledig idag, men borde börja på uppsatsen..problemet är att jag inte får tag på handledaren och hade velat diskutera min idéer med henne innan jag sätter igång. Velar fortfarande mellan två ämnen.
A sitter och äter äggamackor här bredvid mig, Nikki tigger, jag fryser och pappa som är på besök sitter och lyssnar på Three 6 Mafia vid andra datorn. En relativt normal morgon hos double-A alltså.

Budgetshopping för kortisar

Allt i kollaget kostar mellan 29,50 och 149 kronor. Kan ni gissa vart jag hittat plaggen?

image1820
Barnavdelningarna såklart :-) Så är du petite kika extra noga. Mest från
H&M, men även Lindex.

Lev ut din inre clown

Jag kom på en mycket skojig tävlingsidé. Lyssna på det här: fulaste outfiten vinner! Låter det inte som något? Ni skickar in bilder och sedan sätter röstningen igång.. Vinnaren får ÄRAN att ha lyckats med den fulaste (roligaste?) ansedda outfiten. Ja..så kom igen nu, det här blir jättekul. Skicka in bilder till [email protected]. Tipsa gärna andra om tävlingen!

image1819
(Bild: tradera.com)

(Ingen rubrik)

Lyssnar på Alicia Keys och bara chillar. Fluffarna spatserar runt och hittar på bus, den ena hittar en chipsskål att mumsa från och den andra bråkar med mjukisråttan..

image1817

Dagen i punkter

♦ Det är iskallt!
♦ Jag är så smart att jag tar på mig mössa, men den är så tunn att den inte värmer mitt storkindade huvud ett dugg.
♦ I skolan hade vi en skådespelerska/filmproducent som med oss hade en levande fallbeskrivning, mycket intressant.
♦ Dagens middag blev en färdigrätt. Fläskarré stod det på den men det enda jag kunde se var fläskslamsor gömda i sås.
♦ Äter Dumle lakrits istället.
♦ Ikväll är det Desperate Housewives.

Vilken väljer du?

image1816

Icke fungerande

Blöö.. Internet på bara min dator har inte funkat, och ena tvättmaskinen nere i tvättstugan är sönder med. Jag har ungefär ett rent klädesplagg och inte tid för sånt trams. Så mycket vardag varje dag.. känner för att blunda, peka på ett ställe på världskartan - köpa två flygbiljetter dit och se vad som händer där..

I like it

Oh.. hittade en ny tröja på Nelly som jag blev mycket förtjust i. Den lägger vi direkt till på julklappsönskelistan! (Klickeliklicka för större)





Måndag

Jag borde vinna ett pris för det största matvraket. På drygt två timmar på jobbet har jag lyckats klämma ner en korv med bröd, två kladdkakebitar, en kopp kaffe, en kopp grönt te och en halv flaska isté. Slå det va!
Kan motvilligt erkänna att jag har lite magkramp nu.

Har en lugn stund här på jobbet och sitter och funderar på b-uppsatsen..har två ämnen jag velar mellan. Blir nog bra vilket som iofs. Hade hjälpt att ha ett handledningsmöte men när jag skickade mail till handledaren fick jag bara ett automeddelande om "tjänsteresa, åter den 15 november".

Har fredagskänsla idag men det är det ju verkligen inte. Lite snopet att det bara är måndag än så länge..


Skydda skallen

Det här med cykelhjälm. Jag halkade och flög ner på marken i full fart för några vintrar sedan. Låg kvar en stund som paralyserad för att känna efter om jag 1) hade dött 2) hade brutit något. Som tur var fick jag bara några skrubbsår och lite ont i knäet.
Här uppe cyklar alla som galningar trots att det är isiga och hala vägar, och jag kan inte förstå det. Jag halkar var och varannan dag när jag går, om man då tänker på hur mycket farligare det kan bli sittandes på en cykel i hög hastighet.

Har en bekant som jobbat mycket med fysiskt handikappade, många av dom hon har jobbat med har blivit skadade genom cykelolyckor och det har verkligen gett mig en tankeställare.. men samtidigt så tar det emot att använda och släpa med sig hjälm. Hur gör ni, använder ni hjälm när ni cyklar?

En av dagens roligaste

Hört på P3 (okänd melodi):

Är det en mango, är det en mango?
Nej, nej
är det en papa - ya!

Weddingdresses

Man kanske skulle gifta sig...? Särskilt den mittersta är ju helt uuunderbar.

image1814

Banankaka och jobb

Har varit hos Jennilulu och hennes T och fikat nybakad banankaka och äppelkaka med vaniljsås. Fick bildvisning med några av T´s 400 foton från new York.. mitt sug efter att resa dit är knappast mindre nu. Staden verkar fantastisk + att han tar grymma bilder.

Nu har jag hoppat in på jobbet några timmar pga "lördagssjuka".  Ska skynda mig hem så jag får se lite av Top Model-reprisen.. är inte överdrivet engagerad i den svenska versionen, men det är ett lagom söndagsprogram.

Hur har ni det idag?

ps. Fan vad bra den är; Alicia Keys med No One

Seriöst?

Det här är helt absurt!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1213722.ab


China Blue

Såg dokumentärern China Blue på Kunskapskanalen igårkväll. Idag är jag inte så shoppingsugen. Den handlade om framförallt en jeansfabrik i Kina där dom i hemlighet filmade. Många av tjejerna som jobbar där är unga och borde inte jobba. Någon gång jobbar dom upp mot 30 timmar i sträck och det är kallt därinne, dom både arbetar och sover fullt påklädda i ytterjacka. En av tjejerna berättar hur hon brukar drömma sig bort.. hon undrar också vem dom här stora människorna är som ska ha jeansen. En dag lägger hon ett brev i en jeansficka där hon berättar vem hon är och att det är hon och hennes kompisar som har gjort jeansen. Det fick mig tårögd, av hur orättvist det är.

Man får också fabriksägarens synpunkter, en fd polischef som startade fabrik. Han anser att han måste se till produktionen i första hand och att arbetarna mest är lata, tjuvaktiga och kräver för mycket. "Jag ger ju dom gratis nattmat, det borde dom vara tacksamma för.."  som han säger någon gång.

Som en parantes: vad är det för lustig typ som är programledare för Hållbart.. jag kunde inte fokusera en enda sekund på vad gästerna sa i efterdiskussionen pga alla miner och rörelser han hade för sig..

Lördag kväll

En riktig slappedag.. läst, ätit och bara tagit det lugnt hela dagen. El choco är utläst och jag tyckte den var bra, ingen sådan där tyck-synd-om-mig-vinkling utan mer som en dokumentär.

image1812

På väggarna

Allposters är en sida som jag kikar in på lite då och då, men ännu har jag inte beställt något därifrån. Många av Vogue-planscherna tycker jag är väldigt snygga men jag är inte helt hundra på att dom hade passat in i något av våra rum..

image1807
..och med kökstema:

image1799

Jag njuter

Det snöar lätta lätta flingor och mina händer blev stelfrusna efter hundpromenaden. Så jäkla skönt att vara ledig alltså. Jag vaknade, somnade om. Låg på soffan och läste lite, åt frukost i lugn och ro, och nu har jag en kopp kaffe bredvid mig och datorn framför mig. Ahh.
Tog mitt samhälleliga ansvar när vi var ute och plockade upp en krossad ölflaska som låg på ett ställe där både barn och hundar brukar vara. Sånt blir jag irriterad på, visst att intelligensnivån hos en full människa ofta är lika med noll men ändå.. glasskärvor och barn är ingen bra kombination.

Just det, boken jag läser..den är riktigt intressant. Ingen tar mig på allvar när jag säger att jag läser en bok som heter El Choco och handlar om en svensk kille som suttit i ett bolivianskt fängelse, men jo..den är på allvar..och den är bra. Vilket leder till dagens uppmaning: smuggla inte knark!


Annapanna läser för många år sedan:
image1811

Fönstershopping

Nytt från La Redoute.. har du kanske för mycket pengar? Då kan du skicka ett paket med det här till mig.. merci boqoue jemapelle!

image1805

Sömnigt

Dom pratar om en studie kring bidragsfusk på Nyheterna och om felaktiga utbetalningar, men man får inte höra någon definition på vad dessa felaktigheter är.. det känns som ett ganska brett ord som går att tolka på olika vis. Det här vill jag höra mer om.

Har legat på soffan i flanellpyamas och fått ryggkli och ätit chokladkaka.. kan det bli mycket bättre en fredagskväll?
Men vad är det dom sysslar med i Idol, det har utvecklats till något tjafsprogram mellan juryn och Jihde. Jag som trodde att programmet skulle handla om sångtalanger...

Nu ska jag göra något som jag längtat efter hela veckan: sova ut (nattuglan sviker). Är helt färdig. Sov gott & dröm fint!


Hur gick det med slingorna?

Vad mycket snack det är i Idol, jag hade velat hör mer sång istället!
Hur tycker ni deltagarna är ikväll?

Jag är ju nyfixad i håret och jag måste säga att Åsa verkligen kan göra underverk..

FÖRE:
image1801

..och EFTER:
image1804

Efterlängtade fredag kväll

Vår fjant till parkeringsplatsgranne har ställt bilen så att vår pärla inte får plats. Jag älskar när människor tror att dom är den enda i världen.. Som tur är finns det ett annat ställe man kan stå kostnadsfritt på över helgen, annars hade smidiga Sigrid fått en mycket arg lapp på rutan..

Emma, eller egentligen hennes söta katt Doris är vinnare av fototävlingen! Grattis till den prestigefyllda vinsten!

Nu ska vi kika lite på Idol och äta snask!

Het(ast)

image1800Idag är jag het så det bara ryker om det. Jag kallar dagens utstyrsel för Sexyback-outfiten. Normalt sett har jag den givetvis när jag är ute och partajar men idag är det trots allt fredag så jag fick göra ett undantag när jag var ute med hunden. Outfiten består av de välkända gummistövlarna, klänning till det, fördelaktigt i jeans eller liknande material, regnjacka samt nylonstrumpbyxor. Tips: piffa med en toppaluva, eller ännu bättre en regnhatt!






9 november

Det regnar och blåser, det värsta vädret jag kan tänka mig. Är hemma en snabbis efter föreläsning om våld, mycket intressant! Ska snart iväg och jobba.. sen ska det blir fantastiskt wunderbart med helg. Imorgon ska jag vakna jättesent och inte göra något annat (under dagen åtminstone) än att gå runt i sunkiga myskläder och äta lite då och då.

Tack
Emma för den lilla presenten som jag fick hem idag, ett sött läppbalsam från Agatha Ruiz de la Prada som luktar körsbär (hur visste du att det är min favorit? ;-)

Fortsätt att rösta på bilderna här nedanför tills ikväll, räknar ihop rösterna när jag kommit hem vid 20-tiden.


Bilderna

Ni har varit väldigt dåliga på att skicka in bilder! Grr. Ett supertack till er som har delat med er, jag har med glädje öppnat mailen och sett vad som dykt upp på skärmen :-) Nu är det ni läsare som röstar fram vinnaren. Så sätt igång och säg vilken du tycker bäst om!

image1796
image1797

Lägenheten förvandlas till frisörsalong

Snart kommer Åsa med sin kåsa för att slinga mitt hår. Det är på egen risk underströk hon.. Kan inte bli värre än platinablont och då blir det iaf en ordentlig förändring (som jag annars är väldigt feg med när det gäller håret).

Sitter och donar med några småkompletteringar i processövningen.. jag kan nog inte med ord beskriva hur mycket jag avskyr den där himla saken som har förföljt oss nu i vad som känns som en hel evighet. I sådana här stunder gäller att det att minnas tillbaks till lumpenveckorna..och bara tänka gör om, gör rätt..utan några känslor inblandade.

Snön har kommit förresten..det är minusgrader och vitt på marken, för mig som skåning blir jag uppriktigt glad när jag ser snö så här pass "tidigt". Nu: fixa utlovad tomatoesoup till Kåsas ankomst..

HH Mineral Cosmetics ögonskuggor

image1753Vad? HH Mineral Cosmetics Ögonskuggor
Inköpsställe: Stenman Trading
Pris: Gratis prover (porto + frakt 45:-)
Storlek: Pyttesmå

Beskrivning enligt tillverkaren: Mineralsmink, utan vismutoxidklorid.

Kommentar: Nej, ingen hit enligt mig. Har provat två olika och kommer inte köpa någon av dom. Färgerna stämmer inte riktigt med bilderna i webshopen, det blir som klent med färg när man lägger på skuggan trots att jag öste på rätt bra och dom känns snarare som glitterpuder än ögonskuggor. Efter en dag har det mesta dessutom försvunnit.

8 november

Dagen fortsätter så som den börjat, eller? I alla fall för mig idag. Klockan ringde 7.00 men jag "hörde den inte" förrens 7.30..spillde tandkräm på strumpbyxorna, kastade mig ut och halkade nästan och dog på vägen.. till följd av den hemska chocken fick jag nästan en hjärtinfarkt, en bok jag skulle låna på bibblan gick inte att låna och sen fick jag kramp i magen på lunchen.
Däremot, vad som är trevligt och bra, är att vi har börjat en ny kurs som verkar intressant och min motivation för pluggandet är nu tillbaks! Yey.


Looking for some hot stuff?

Har hittat en ny webbutik med en del väldigt fint (särskilt jackan blev jag störtförälskad i), dessutom är det premiärpriser fram tills den 18/11 med 20 % rabatt. Butiken som, precis som den här kategorin, heter Provrummet hittar du här!

image1787

Jag är fortfarande vaken

Jag har skrivit tenta, och sen jobbat.. kommer hem och sätter på tv´n och det första jag ser är Delphis bebis som dör, sen dör Delphi med. Fan, jag ska inte se på det programmet mer, jag börjar bara grina.
Ovanpå dagens aktiviteter så stod jag för matlagningen. Jag gjorde en mycket avancerad toast le Anna deluxe. Det är på svenska jättefranska, ost, skinka och ketchup. Det gick jättebra tills jag skulle ta ut dom och alla ramlade ner i ugnen och började pysa konstigt.

Jag vill hemskt gärna veta hur ni, som har jobb, typ tre barn, ett hem och kanske en hund att ta hand om. Hur gör ni? Pööölis, tell me för jag begriper verkligen inte.

7 november

En och en halv timme satt jag och skrev, sen kände jag mig klar. Likaså några fler. Nu är jag hemma och svimfärdigt trött, sov inte så mycket inatt och snart ska jag iväg och jobba. Imorgon är det skola tidig morgon till kväll och fredag skola + jobb. Den som sa att det var lätt att vara student skulle jag vela ha ett seriöst snack med.

Dagens tenta-utstyrsel = sköna jeans och varm kofta.

image1786

Glöm för tusans bananer inte att skicka in bilder till
FOTOTÄVLINGEN!!


Lillpollan och korgen

image1784
Polly har hittat tillbaks till sin älskade korg och nu ligger hon där dag in och dag ut, byter bara sovställning lite då och då. Vi köpte den till henne när hon var bebis och tyckte då att den var i lagom storlek men trycker man bara ihop sig så funkar det tydligen.

Såg på Veterinärerna tidigare och blev nästan snyftig..djur som är sjuka eller skadade är jag väldigt känslig för.. som tur var så blev hamstern Sigge frisk i alla fall!

Nu ska jag duscha - se Desperate Housewives - sova. Imorgon är det dags för das tenta. Det får gå som det går, faktiskt. Men skicka gärna en tanke till mig imorgon förmiddag :-)

Bad hair day, varje dag

Det är verkligen på tiden för mig att göra något åt min kalufs. Det hänger, är allmänt tråkigt och intetsägande. Åsa är anställd som slingare, klippning blir hos frisören och jag har nu en bild av hur jag vill ha det:

image1782

What do jo tink?

Fototävling

image1604
Såhär tänkte jag, ni mailar in bilder så gör jag ett kollage eller liknande av dom och sedan får ni rösta fram vinnaren :-)
Tävlingen avslutas torsdagen den 8/11 klockan..vi kan säga 20.00!


 


Tisdag

Jag skulle lägga mig tidigt igår. Mm, visst. Började se på Bourne Ultimatum på Red Curtain Movies och vart plötsligt inte trött längre. Mycket spännande film! Filmupplevelsen hade dock varit lite bättre om datorn inte krånglat och stängt av filmen två gånger. När eftertexterna började rulla var klockan kanske halv två, och jag var tvungen att sitta kvar och lyssna på Mobys Extreme Ways som är så grym!

Nu måste jag få i mig frukost, till skolan och diskutera tentafrågor (läs fika). Smaklig lunch för er som har er mer normal dygnsrytm!

Och så regnade det sista av snön bort..

...kvar är lite slask och vattenpölar. Jag ser fram emot riktig vinter jag med knastrande snö och minusgrader!

A har varit en riktig handyman idag och byggt ett skrivbord. Vi får sakta men säkert ordning på gästrummet/datarummet. Det jag saknar mest nu är förvaring, men det gäller för hela lägenheten.. förvaring åt papper, pärmar, prylar, kläder.. i princip allt. Lite mer på väggarna hade varit trevligt med. Men jag tycker det är så svårt att hitta motiv som man kan tänka sig att se varje dag, plus att dom ska passa in med omgivningen.

image1776image1780

...favoritbyrån bor också i gästrummet.

Andas in, andas ut

Alldeles för mycket kaffe och tentaångest har gjort mig till Miss Speedy. Då gäller det att fästa blicken vid lugnande ting såsom das spinnande katt eller rogivande plastblommor..

image1772

Rättvisemärkt

Julen är ett perfekt tillfälle att handla rättvisemärkta produkter på. Önskar sig en person något från ett specifikt märke så är det lite svårt att hitta det rättvisemärkt.. men allt det där man köper som kanske inte är så personligt eller noga utvalt - då känns det väldigt mycket bättre att köpa något med gott samvete.
Tyvärr tycker jag det är lite svårt med fairtrade på nätet, jag har i alla fall inte hittat särskilt många butiker med webbshop. Lilon har några saker, likaså Ekohandel, Hildur, Minni och Shop Equita (som skickar från USA) har betydligt mer. Vet du kanske fler? Lite inspiration kan ni få från ett tidigare inlägg som hittas här! Det här blir för övrigt nästa projekt på Shoppingspree, nya kategorier med ekologiskt och rättvisemärkt.

Blä? Blä.

Fy tusan vilket väder! Det är grått, blåsigt, isigt och kallt. Jag är glad att jag har en liten draghund som drar mig framåt varje gång det känns som jag ska halka. 7 kilo styrka.

Jag mailade fastighetsskötaren inatt om att det behövdes sandas på trappen, och vips nu när jag gick ut var det inte bara sandat på trappen utan även på gatan utanför!

Chi2, urval.. och lussebullar

Jag laddar med julmust och lussebullar, försöker få motivationen att infinna sig.. måste snart ringa mina vapendragare för att få lite medhåll i hur jooobbigt det är & hur otroligt synd det är om oss.
image1769

Det här har jag framför mig, rent bokstavligen och framför mig som att göra idag:

image1771

Resklar

Hittade en sida, Resklar.se, som verkar superbra. Resprylar samlade på ett ställe.. Där finns sidenlakan, olika lås, tvättmedel på flaska, förvaringspåsar och massor med annat.
Jag kan inte uttala mig om hur butiken är med leverans och kvalitet på varorna eftersom jag inte har beställt därifrån, men idén tycker jag definitivt är bra!

image1681

Måndag

Godmorgon!
Kaffebeyggaren står och puttrar och jag är halvvaken. Idag är det tentapluggdag. Ska läsa lite i alla fall. Det är inte så stabilt att dom gett oss 2 dagar att läsa till tentan, då känns det som att det man kan sedan innan är det man får tillförlita sig på. Nu ska jag inte sätta igång och klaga på den här kursen igen..

Jag är lite förkyld, vaknade flera gånger inatt och var täppt i nosen. Kan nästan känna innan förkylningen kommer att det är på g för då brukar det surra mer i öronen (tinnitus).
A har tänkt bygga någon slags skrivbord idag till vår nya dator och det ska bli mycket intressant. Jag kommer definitivt lägga mig i, och ska något målas så ska jag göra det.

Nu är kaffet klart, ha en fin dag!

Söndag kväll igen

Mat & öl i kombination brukar icke vara en favorit, men spicy rotfruktssoppa och en Carlsberg Hof var riktigt fint. Rocky Road till efterrätt och jag är fullständigt nöjd.

Jag har en fundering som ni kan klura lite på: var går egentligen gränsen mellan tunika och klänning? På en hel del ställen står det tunika för det jag anser vara en klänning (dvs den går över rumpan för de flesta).

image1768

The chosen ones

image1765

Så vad tyckte ni nu om Ensam mamma-finalen? Valde dom rätt?

A baggybag

image1764Önskelistan får påfyllning av en väska från Nuk Nuk. Gillar både färgen och modellen, men risken finns att axelbandet är för långt. Provade en liknande väska från en butik här i stan och den var inte gjord för mina 158 centimetrar.


Partipollen

image1762
Såhär såg det ut efter 45 röster. Blev faktiskt förvånad, trodde det skulle vara större andel som hade röstat på moderaterna.
Glöm inte att rösta i den nya frågan (som är lite mer ego).


Galgar & julklappsjakt

image1760Se så söta galgar man kan hitta hos Ellos. 2-pack för 79 kr, så tänkt 79 gånger många - det hade blivit dyrt.

Jag sitter och spanar julklappar på nätet, eftersom vi ska ner till Skåne måste det vara små och gärna lätta saker. Eller så får vi speedshoppa när vi kommer ner.
Köpte en stor flaska julmust när jag var och handlade, fattas bara pepparkakor och lussebullar nu.. och lite mer snö!

Till min A

..som är på jobbet och sliter. You´re my number one!


Sunday bloody sunday

Jag tror inte att någon av oss är mycket klokare på ämnet nu efter två timmars plugg(fika)träff. Men kaffet var gott och det är alltid trevligt att träffa tjejerna. Hade jag kunnat så hade jag gärna klonat mig själv och skickat mitt andra jag på tentan. Jag har ingen koll på nånting och det största problemet är motivationen, jag bryr mig inte det minsta om alla detaljer och exakta begrepp vi ska kunna. Som en person sa på sista seminariet: i framtiden kommer vi alltid ha böcker och folk att fråga om det här, varför inte en hemtenta istället för skriftlig salstenta?

Resten av söndagen då? Jag har ett halvt kök fullt med disk, pappa kommer på besök och gör soppa till mig och kvällens tv-program ska inte förglömmas: Top Model och grand finale i Ensam Mamma.

Vad gör du idag?

A mighty heart

Red Curtain Movies kan man se filmer gratis, jag såg nyss A mighty heart med bland annat Angelina Jolie. Hade lite svårt att hänga med i allt, den här filmen hade jag gärna sett textad - men av det jag såg och förstod så tyckte jag den var bra. Det är en verklighetsbaserad historia och det ger alltid en speciell känsla.

Imorgon efter pluggandet blir det Bourne Ultimatum!

image1758

M-mm-middag

A kom hem med thaimat från vårt favoritställe. Godaste: Kyckling paenang med kokosmjölk, paprika och lök. Polly lillpoppan var också sugen.
 
image1755

Koftönskningar

image1746Nämen titta så fin! Den här koftan hade jag verkligen behövt.
Ska föras in på
önskelistan omedelbart,
från La Redoute, storlek 34/36 ;-)







B-uppsatsämne

Snart ska vi skriva uppsats, jag vill ha så mycket förslag på ämne och inspiration att bloggen blir alldeles överbelastad!
Det ska handla om socialt arbete (dvs människor ungefär).
Shooot!

I bilder

Dagens mat, har inte kommit längre än till frukost:

image1749

Dagens utstyrsel,
mys goes sammet och spets:
image1748
Dagens väder,
slask och snö:

image1751
image1752

What a night

Jag har sovit som ett barn inatt, snarkat många långa timmar och vaknade till lite snö utanför fönstret. Det är plusgrader så det är mest slask men jag gillar ju snö hur som.

När jag fixar kaffe, så använder jag en vanlig kaffebryggare och kaffefilter. Inte helt sällan blir det något fel med filtret och kaffet blir blaskigt. Igår, blev jag för första gången i mitt 23-åriga liv upplyst om att man tydligen ska vika filtret..? Har aldrig hört talas om det här förr. Är det A som luras med mig eller är det allmänt känt att man gör såhär?

image1747

Fredag, bra dag

Neej..det var ju så nära, Mattias skulle ha åkt ut. Gillade verkligen Sam ikväll.
Bye bye nästa vecka kanske?
Vi har varit hos Kicko och crazy-cat Sirre och krängt chippe, dippe och chokladpudding. Nu är jag uppsvullen och smått illamående, men hellre bakfylla på godis än alkohol, faktiskt.
image1744

Äntligen helg

När jag klev ut i trapphuset hörde jag att grannen H dammsög, knackade på men tänkte att hon inte hörde så jag slet upp dörren och vrålade heeeej hej. Men det var inte H som stod där utan hennes halvnakna mamma som jag aldrig träffat. Hej hej sa hon och jag började förklara att jag är grannen och ojsan, inte visste jag att H hade besök.
Hon verkade inte särskilt brydd iaf. Och jag gick till skolan för tre timmars oppositionsseminarium. Nu är det bara tentan kvar sen är denna kursen sluuuuut! Ni anar inte vilken lättnad det är att slippa möget.

Vi firade det hela med efterpluggpub, pizza och öl. Nu är jag lagom seg och lite småsömnig, men snart ska vi iväg till Kickobang och se Idol. Mys! Gissa vad jag ska göra imorgon? SOVA!

Här är vad vi kan kalla dagens utstyrsel, för en gångs skull. Kände för det idag.

image1741Le skjortklänning från H&M, samt leggings.

















Haléns?

image1738image1737

Jag är riktigt förvånad över att dom har en del så snygga saker, känns som att dom har gjort ett riktigt uppryck (med priserna även). Tröjan för 399 kronor och klänningen 799.


Ny karriär

Den här kursen har ju som sagt fått mig att fundera lite på val av utbildning. Nu har jag kommit på det ultimata: jag ska bli singer/songwriter! Låg inatt och sjöng med min stämma likt en kvittrande fågel (kraxande kråka) en mycket vacker gonattvisa för Nikki:

(Melodi: Lille katt)
Lille hund, lille huund
vet du att, vet du att
snart kommer John Bluuund
Lille hund lille hund
vet du attt
nuuu-uu är det naa-aatt,
och Polly är en kaaa-aatt

Nu undrar ni förstås vad jag fått min talang ifrån, då kan jag berätta att ja, jag är släkt med Alice Tegnér (Mors Lilla Olle, Ekorrn satt i granen) en bit bakåt i tiden.


Uppe med ugglan

Här är vi pigga ikväll och har ätit toast och dricker té. Att göra den perfekta toasten är en konst.. det är som att göra kladdkaka ungefär, rätt propotioner av innehållet och att ta ut den i precis rätt tid. I mina gotoasts så har jag mycket ost, skinka, dijonsenap och en skiva tomat om det finns hemma.

Som tur är börjar vi sent imorgon.. blir dock en intensiv eftermiddag kan jag tänka mig med oppositionsseminarium. Såga och bli sågade! Sen, är det bara ett par dagar kvar av den här kursen. Det och Marys avresa till Indien kräver sina öl imorgon!


Vitt, blommigt & slitet

image1733Jag har en viss kärlek för romantisk & lantlig inredning. Det är inget som hade passat in i vår lägenhet just nu, men kanske någon gång i framtiden i vårt tilltänkta hus vid havet :-)
Den här byrån tror jag kan vara superfin i rätt miljö. Den och emaljmuggen är från
Country Style, påslakan och överkast från La Redoute.

Vad får dig att känna ha-begär när det gäller inredning?




image1735

Dumt ord

Okej, nu tar vi bort ordet borde va? Det man gör det gör man.
Inga borden, sudda sudda bort.

Långa cardigans

Jag råkade hamna på Ellos och kolla lite efter långa koftor/cardigans. Började med att gallra bort alla som innehåller ull och kvarstod gjorde då de här tre. Den första är dock gjord till stor del av något som heter rami.. det kanske är någon slags ull med?
Vilken röstar du på? Nummer ett och två kostar 199 kronor och den sista 399 kr.

image1732

Burberryvantar

image1731Är dom inte alldeles förtjusande? Det riktigt skriker ANNA om dom.
Två problem bara:
1) Priset är 250 euro. Det vill säga sådär 2000 kronor.. för ett par vantar!
2) Det fina är framförallt ovandelen av vanten, hur går det ihop med långärmad tjock höstjacka? Nej, det gör det inte.






Bye bye

"Detta är misstag som jag djupt beklagar och ångrar." säger Ulrica Scehnström.
Seriöst, du är en högt uppsatt politiker som har jour ifall en krissituation skulle inträffa. Jag tror nog att du är tillräckligt intelligent för att tänka till före du sätter dig och dricker vin.

Det är i sådana här stunder jag älskar media som gör det möjligt även för personer med makt att bli avslöjade och ifrågasatta.

image1730

(Bild: dagensps.se)

Dagens händelser

Jag har:
Fått en stor finne (när ska det sluta, jag är för tusan gammal).
Pluggat i skolan med gruppen.
Druckit kaffe.
Druckit te.
Ätit en bakpotatis med slemmig röra till lunch.
Nästan frusit fettet av mig på väg hem från skolan, jäkla blåst.

Jag ska:
Plugga mer.
Sova.
Äta potatisbulle.
Avnjuta min nya Damernas Värld.

09:16

Torsdag morgon. Vaknade när A gick till jobbet, vaknade en gång till av något annat. Nu är jag i alla fall uppe, har duschat och funderat på dagens utstyrsel. Vi har absolut inget frukostgott hemma, vilket gör att jag måste äta en stor flottig baguette i skolan istället.. och en kopp kaffe till det. DÅ börjar dagen.

Vad gör ni idag?