Sista inlägget 2007

Har nyligen varit hos mamma på trerätters-nyårslunch, om 1,5 timme väntar nästa middag..puhh, det är tufft med nyårsafton. Hoppas ni får en riktigt trevlig kväll & framförallt GOTT NYTT!


Kråkröst och spetsad varm choklad

Klippte naglarna igår kväll enbart för bowlingens skull, och så blev det såklart inställt. Kräksjukan har drabbat A´s systers familj som vi skulle dit med. Så nu sitter jag här med mina korta naglar och kraxande stämma. Förkylningen har tydligen inte släppt så jag avstod från party ikväll och ska vara hemma och hasa omkring i mjukiskläder och läsa lite chic-lit. Träffade M & C för fika och drack varm choklad med päronlikör. En riktig höjdare faktiskt - prova om ni har möjlighet!

Vi har två höglöpande hundar i huset. Två tikar. Men det verkar inte spela någon större roll för dom, det juckas, tvättas och andra halvperversa aktiviteter. Kollar snart på blocket om det finns några lämpliga partners till dom.

Plötsligt är det bara två dagar kvar i Skåne. Måste erkänna att jag saknar "hemma" litegrann, egna sängen, Polly the cat..och DATORN.. Just nu har jag lånat A´s brors dator som håller i ungefär en timme sen får jag åter igen ägna mig åt 1800-tals sysslor. Igår när jag precis hade gosat ner mig i fåtöljen med datorn på knäet och börjat knappa kom Pia fem år in och ville diskutera det ena och det andra. Mhmm, mhmmm svarade jag på allt men hon verkade rätt nöjd ändå. Fick hursomhelst lite dåligt samvete och kompenserade med såhärgömmermansigijulehuset-leken.

Idag

Appropå Polen, har ett ip-nummer som fullkomligt bombarderar bloggen med kommentarer där det står ungefär samma sak, fast mailadresserna & bloggarna är olika. Kollade upp numret och det är någon som sitter i norra Polen tydligen. Fler som har fått den här snubben på sig?

Jag trodde inte jag skulle säga det här, men jag börjar bli less på att gå i affärer. När man har besökt samtliga affärer ungefär tre gånger så har det börjat gå till överdrift. Helgen blir alltså köpfri, ska träffa vänner, bowla, på födelsedagsfika, chilla och sen är det dags för nyårsafton. Helt ärligt, jag bryr mig inte det minsta om nyår. Jag hade utan problem kunnat sitta hemma och dricka té om det inte var för att vi är här nere nu och då vill vi passa på att träffa folk.

Det är jättekonstigt att höra skånska överallt. Så här grov skånska pratade inte folk för något år sedan, helt säkert. Nu förstår jag hur norrlänningar tycker att jag låter.

Åter i Skåne & några julbilder

Om du någon gång ska flyga från Warszawa - åk inte med crappy Wizzair. Dom har hyrt in sig på inrikesterminalen som snarare liknar en sunkig busstation. När jag kom var det tre långa köer att släpa runt väskan genom, väl inne i väntsalen fanns det inte en enda sittplats. Shopping var det heller inte tal om, en liten kiosk fanns med några muggar till överpriser och dyr vodka. Happ, gav mig på ett försök att hitta en tidning att bläddra i.
- Have you got any newspapers in english?
- NJIIIIIEEET, och så vände den sura kassörskan.

Allt stod & sas på polska så jag fattade inte vart jag skulle gå och vilken buss jag skulle ta ut till flyget. I denna totala misär får jag syn på en gammal kompis från Lund som jag glatt springer fram till och får översätta händelserna. Flygresan gick bra, vi festade till det med vin och väl hemma var jag så trött att jag knappt orkade hålla ögonen öppna under filmen (Underbar & älskad av alla).

Idag har jag träffat bror som är på besök från London, A & jag har även hunnit med lite mellandagsshopping. Topshop och Sisters blev länsat. Sen var jag med om en väldigt traumatisk händelse, det är knappt så att jag kan berätta om det utan att börja hyperventilera. Puh. Okej, såhär var det: jag gick på toa på McDonalds..när jag reser mig upp känner jag hur jackan är lite fuktig. AV NÅGON ANNANS KISS från toalettstolen. Fullständigt horribelt. Jag hoppas den överlever en tvätt i maskinen för jag vägrar ens röra den förrens den är ordentligt tvättad.

Några bilder från julafton, sötaste kusinbebisen på första bilden, supersmajlet och farmor på nästsista:

image2071
image2072
image2073
image2074
image2076
image2077

Tillbaks till Lund

Sex timmar kvar till avresa mot Malmo/Lund. Vi satt uppe halva natten & pratade, bland annat jamforde hur landerna funkar. Har betalar man typ 50% skatt och far ingenting for det. Dom har inget som liknar studielan eller a-kassa och dagis tex ar inte sarskilt vanligt. Jag forklarade att vi nu har borgerlig regering och dom kunde inte forsta varfor vi ville andra pa ett system som ar sa pass lika for alla som de roda ger. Det ar verkligen intressant att se skillnaderna trots att det ar lander som ligger sa pass nara varandra.

Snart beger vi oss till middag, jag har onskat barstj (rodbetssoppa) och nagon slags kott samt cheesecake. Imorgon borjar den stora dieten. Idag: kranga!

Visst ar det mellandagsrea nu i Sverige? Maste hitta en nyarsblasa i dagarna, eller nagot festligt atminstone. Synd att det inte finns mer tid for shopping har, affarerna ar betydligt mer spannande an i Lund.

Puss & kram och hall tummarna for att jag ska slippa den galna kon (ko som i massor med manniskor, inte djuret ko) pa flygplatsen som sist vi var har!

Juldagen

Vaknade med huvudvark och halsont nagongang vid lunchtid. Tankte att jag skulle stanna i sangen och vila ut, men icke. Har sitter man inte sjalv vid jultid. Blev hamtad for att aka och ata middag hos faster och hennes man. Middagen blev drygt fem timmar lang och huvudet dunkar fortfarande. Om ni tycker att ni har atit mycket sa ar det formodligen ingenting jamfort med vad jag har smallt i mig nu de senaste dagarna. Det ar soppor, det ar smorstekt fisk, inlagda gronsaker, kott, pirogis, brod, och kakor & tartor i mangder. Helt omojligt ar det att beharska sig, kroppen har redan eftet tva dagar anpassat sig for att kranga hela tiden.

Nu ska jag byta om till cozyoutfit, ata lite mer, sedan lagga mig och vila huvudet infor morgondagen. Dobranoc! & foton just det, internethastigheten ar i a la 80-style sa det gar inte sa bra.

Julafton

Det sags att engelsman dricker mycket te men det ar snarare Polen som fortjanar titeln som telandet. Jag ar inne pa min tredje kopp redan. Klader haller pa att strykas och klapparna ar ihoppackade. Har en mindre harkris, svar over att jag inte tog med plattangen..nu star det at alla hall och kanter & puffpudret ar inte mycket att hanga i julgranen (hoho) for den sakens skull. Ska forresten forsoka ladda upp lite foton ikvall eller imorgon.

Ha en supermysig dag & en extra tanke till alla som kanner sig ensamma under julen. Kram!

ps. Sorry att jag ar lite dalig pa att svara pa kommentarer nu, vill inte sitta bankad alltfor mycket framfor datorn nar jag val ar har. Med det sagt, uppskattar hursomhelst era kommentarer och julhalsningar :-)

Dan fore dan

Jag befinner mig nu i centrala Warszawa hos kusinen Joanna och hennes man. Vi har atit pizza och vart ute och svirat pa en stor "mall". Fyndade en kofta pa Mango for 120 kronor, en DKNY-tee for ynka 240 kronor samt lite annat smatt och gott. Resten av vistelsen blir det massor med mat, slakt och julfirande sa fick passa pa att shoppa lite ikvall.

Flyget hit var proppfullt, det ar inte bara jag som reser dagen fore julafton tydligen. Jag hade tryckt ja i bokningen for att fa pre-boarda, vilket var jakligt skont. Gick i lugnan ro och satte mig sedan vallde det pa damer med palskragar. Tva hade en hel rav med sig som dom slangt over vaskan. Pals ar uppenbarligen alltid inne i Polen. Fick tva stora man bredvid mig som knappt fick plats medan lilla jag kunde stracka ut mig ordentligt. Satt med min Pressbyran-inhandlade pocketbok & smuttade pa ett glas vin med solen i ansiktet hela resan. Det ar semester det! Enda som fattas ar min alskling som ar kvar i Lund.

22 december

Jag erkänner härmed att jag är fullkomligt bloggberoende. Efter knappt ett dygn trippade jag över de tre metrarna till A´s bror och bad med min snällaste röst om att få låna datorn. Och nu sitter jag här alltså, låter fingrarna fara över tangentbordet och stillar mitt begär.

Resan ner gick jättebra, en timme till Stockholm, springa till nästa flyg och sen framme ytterligare en timme senare. Nikki var lite nervös men fick annat att tänka på när frukosten serverades. Både igår och idag har vi julklappsshoppat och det är så underbart med alla affärer som inte finns i Norrland, har redan handlat upp halva studiemedlet.
Nu ska vi göra oss iordning för party & imorgon åker jag till Warszawa. Inga lugna stunder.
Har tyvärr ingen möjlighet att ladda upp bilder här, desto mer tills när jag kommer hem :-)

Åter igen, god jul & njut ordentligt av vänner, familj, god mat och allt annat som hör julen till!

Bloggen tar jullov

Vi drar till Malmö, vi drar till Malmö.. eller nästan i alla fall. Till Lund närmre bestämt, och det är bara ett par timmar kvar tills planet lyfter. Bli inte förvånade om det dyker upp något inlägg i dagarna, men om inte så:
image2065

Vi hörs när vi hörs, ha det underbart!

Väntan

image2067Handskarna jag fick av A byttes till dom på bilden, de jag fick var med ullfoder (kli!) vilket inte funkar för mig känsliga hud.

Väntar otåligt på att tvätten ska torka, hälften ska packas med..får i värsta fall dra fram hårtorken och intensivtorka kläderna.
Klockan ringer sen 5.00, gissar på att jag kommer få sådär tre timmars sömn inatt. Fy! Är glad att vi inte har lång väntetid i Stockholm åtminstone. Ingen höjdare med en orolig hund som handbagage.


Lyx it

Glamorama är en ny nättidning om shopping, kändisar & flärd. Där kan du slå ihjäl några minuter på deras tester. Enligt jobb- & restesten passar det mig att jobba som värdinna på nattklubb och resa till St Tropez. Ja tack till resan, däremot nattklubbsvärdinna är lite tveksamt.

image2066

Tar gärna en trip till Newport med.. (bild från den nämnda sidan)

Pastelligt

Skönt att bara sitta en stund. Har varit fram & tillbaks och upp & ner hela dagen. Nu paus med en kopp vitt té och Årechoklad-tryffel. Handledningen gick mycket bra - fick toppenomdöme av handledaren, sen har J & T varit förbi, har ätit julmiddag med pappa, tvättat och fixat. Egentligen är det "bara" packningen kvar.

Söta ting från
Isabella Smithkattsängglasskål och en prickig kanna:

image2043

Do the hustle

Du tu du tu dudududu
Du tud du tududududu
Do the hustle!
Do the hustle!
Ooooooh - ohoooohhohhh..



image2053

image2055

Nikkihundar i Indien

Mary åker till Indien, där det tydligen finns massor med Nikkihundar. Vad jag visste är dom inte så vanliga överhuvudtaget, och om någonstans isåfall i Japan som är rasens ursprungsland. Tänker på pälsen med, det är snarare fluff anpassad för Sibirien än 30-graders värme. Dom till vänster bodde på ett äldreboende och den högra var familjens hund.
image2063
(Bilder: Mary)

Torsdag

image2064Morgon(förmiddag)stund har guld...njaae, men vaken är jag åtminstone. Har gosat med snooz-Polly som jag inte kommer se på över en vecka nu och ätit en skål med cornflakes & stenhårda russin till det.
Bara att sätta igång med dagen!

Stort PS. Glöm inte Magnus Betnérs Inget är heligt på Femman ikväll 21.00.











Different faces

Glad, fokuserad, avslappnad. Eller lycklig, fundersam, bara är.
Idag är jag mest ofokuserad - har så mycket i huvudet som jag tänker på samtidigt.

image2038

Rosa pryl..men vad är det egentligen?


image2048


En fotmassagegrej såklart (och samtidigt kattleksak). Mycket beroendeframkallande är den..går inte längre att bara sitta på soffan utan fotmassagegrejen. Är den dyr & svår att få tag på? Nej, inte alls.. 29,50 på H&M. Tips: Köp två!

Today I´m wearing this

image2062Tack Anna för den fina t-shirten som jag vann, den kom på posten och förgyllde min förmiddag! Kombineras idag med mjukisbralls & extrapuffigt hår.

Tänkte börja packa så smått redan idag, men vad ska jag ha med mig? Nödvändigt är till att börja en julaftons- och en nyårsoutfit. En del nytt kommer förmdoligen köpas så jag får lämna lite plats i väskan (lättare sagt än gjort). Skor & stövlar är det värsta när man reser..vill ha med mig alla men det är ju det mest otympliga att packa. Ah, jag smyger ner några par i A´s packning! Problemet löst.




Julbord med Nalle Puh

Man skulle kunna tro att jag var mätt på julmat efter igår. Men då känner man mig inte. Dukade upp med skinka, ägg och risgrynsgröt med massor saftsås.

Dagen består av "det vanliga", inget extraordinärt på att-göra fronten.
Vad hittar du på idag?

image2059
Bilderna tagna av Mr T

Mitt hjärta

image2058

18 december

Man tar ett andetag sedan är dagen slut, ungefär så har det känts de senaste dagarna. Går så fort, så fort. Var inom jobb för att säga god jul till söta kollegor och hämta en julklapp. Sedan har vi haft julbord med vår umeåfamilj som lämnar norr för Göteborg efter nyår. Kommer sakna er! (grönkålshjärtat tillägnas er:-)

Ett snabbkollage av kvällen:

image2050

Claps for the man

Mycket att göra idag: handla mat till julbordet ikväll, fixa grönkål (hitta recept först!), göra klart den där saken som börjar på u och slutar på s. & just det..packlistan får inte förglömmas.

Alla klappar under "granen" var ju inte till mig, min sambomänniska fick prassla lite med:

image2049

Lillelillejulafton

Eftersom jag kommer befinna mig i Warszawa på självaste julafton firade A & jag jul här ikväll med klappar. Imorgon tar vi julmaten tillsammans med J & T. I alla fall så har vi då ingen gran, så man tar vad man har och i detta fallet blev det den trogna palmliknande växten som fick agera julegran. På med Wham och så började utdelningen (med hjälp av Polly som trodde att allt var till henne)

image2040

image2042

Av min söta, generösa och även för tillfället nyklippta pojkvän fick jag en extrastor Photo Shop-handbok, gochoklad från Åre Chokladfabrik, Osis Dust it, silverörhängen och ett par mycket fina skinnhandskar.

Nytt år innebär..

Har ni något nyårslöfte på gång i tankarna? För mig har det där aldrig funkat, jag vet inte, det är bara inte min grej. Däremot har jag en förhoppning om det nya året, denna terminen har känts tung pluggmässigt och jag har fått kämpa mig halvt fördärvad med motivationen ibland. Så min förhoppning är att det blir bättre nästa termin och år. Blir det inte det så är det bara att satsa på korvkiosken direkt! Nä, men någon förändring iaf. Förändra om det behövs - and you will be happier.
Appropå korvkiosk, måste säga att jag är grymt imponerad av många av korvgubbarna nere på stan. Dom står där även om det snöar och är minus tio grader och är lika glada för det.

Vitt är julens färg

Var ute och gick, helt perfekt väder..någon minusgrad, lite snöigt vitt, en sol någonstans i bakgrunden..och det finaste: pyttesmå istappar överallt (se bilden), det riktigt knastrar under fötterna skorna.

Jag börjar se slutet på uppsatsen och det känns förbannat skönt, en massa finputs kvar men annars är det mesta klart.. ska jobba på som tusan ikväll, strax ska vi iväg på julfika sen är jag redo. I december kan man lägga till ett "jul" före allt i princip för att få det mer stämningsfullt.. julfika, julmiddag, julmys och så vidare.. Ja, jag har alltid gillat julen.

image2039


Nivea Beauté Creamy Metal eyeshadow

image1908Vad? Ögonskugga i krämform
Inköpsställe: Åhléns mfl.
Pris: ca 90 kr
Storlek: 7 ml

Beskrivning enligt tillverkaren:

The ultimate fusion experience: metallic shine & cream, letting your eyes dazzle with spectacular, iridescent colours! The creamy texture is enriched with metallic pigments and mineral powder, for a smooth, crease-proof and long-lasting finish.


Min kommentar: Gillar konsistensen och färgerna, den håller bra under dagen och lägger sig snyggt. Funkar bra att ha som underlag till en ögonskugga i puderform. Däremot tuben känns lite sisådär, visst ser det charmigt ut men är inte så praktiskt - man trycker lätt ut för mycket av skuggan och korken blir lätt kladdig. Glöm inte: en bra pensel så resultatet blir jämnt!

Garfield & klappar

image2037Angelica stod för filmen, jag för godiset & det var riktigt skönt att koppla bort uppsatsen för en stund och skratta åt katten Gustav istället. Hans booty-shake går inte av för hackor, haha.

Nu är det inte lång tid kvar tills julafton, har ni klapparna klara? Mina ligger i påsar och väntar på att bli inslagna och få namnkort på sig. Blir inget alltför avancerat detta året, annars tycker jag att fin paketering är en kul grej (om man känner att man har tid).

Godnatt & hoppas ni får en bra start på veckan imorgon!

All the way from India

image2035Förutom kashmirsjalen fick jag också en snabbkurs om Indien:

- det är vanligt att äta på palmblad, som sedan getterna äter upp.. låter sjysst mot miljön!
- man hälsar aldrig med vänster hand, den är till för toalettbesök. Toapapper använder man inte.
- det är tydligen en myt att man inte alls äter kor i Indien.
- det är inne med mustasch.
- det är galet ojämställt där.



Kan det bli mycket bättre?

image2036

Fördelen med att grannen haft fest: rester som blir bakismat för mig. På menyn stod julmat med prinskorv, köttbullar, potatis och morotslåda. Efterrätt: blåbärscheesecake och chokladmoussebrownietårta. Lycka!

Huvudvärkig söndag

Alkohol är ingenting för mig. Vaknar klockan sex törstig, går upp och dricker en halv liter citronvatten, blir sen illamående. Kan inte somna så jag sätter på tv´n och zappar mellan det som finns: Tv-shops abtightener(?) & Barnkanalen. Fastnar på det sistnämnda och förstår i mitt dåsiga tillstånd så mycket som att det handlar om ett gäng björnar som bor i ett träd. Somnar tillslut om och nu mår jag något bättre, men nästa gång blir det Fanta istället för något alkoholhaltigt.

image2033

Christmaspartey

Korridorsfest hos min vapendragare Åsa, precis lagom stort party med trevligt folk varav några utbytesstudenter från Frankrike - vodka med julmust...uuuuusch.. helt rätt! Mary, nyankommen från Indien hade en jättefin kashmirsjal med sig som present, verkligen lovely. Dansande jultomten var hedersgäst, snacka om naturlig rytmkänsla. Granen däremot, utfrusen stackare..alldeles ensam i trapphuset.

image2028

image2032

Va?

Jag dricker en öl, lyssnar på lite skön musik och försöker väcka A. Kollar under tiden genom en bok till uppsatsen och stannar till när jag vänder blad och ser det här "citatet":

How to Beat your Wife without Leaving Prints
 - Titel på en artikel i en upplaga av tidningen Playboy

Vad väcker det för tankar & känslor hos dig?


Blåvitt

image2026Veckans impulsköp är detta körsbärslinne. Det är väldigt sött men jag är inte helt hundra. Vad säger ni, behålla eller byta? Hade nog varit ett strå vassare i en större storlek, men som vanligt finns de flesta plagg bara i XS eller XL när jag hittar något likeable.

Ska iväg på lite partay ikväll, observera lite. Har insett att jag inte kan göra mycket annat än att skriva om jag ska bli klar med uppsatsen till på torsdag. Det är helt tokigt hur mycket småsaker som måste fixas och kollas upp. Sen får jag lön för mödan.. JULLOV med mycket kul.

Grannen H kom och tog med sig halva vårt kök "jag ska ha fest" sa hon och klampade ut med bord & stolar. "Okej" sa vi. Vad annars säger man när personen i fråga är en galen militärkvinna?


Försäljaren

(Det ringer)
A: Ja hallå det är polisen här
Man: Ehm..jag ringer på en annons, ni säljer visst en dator?
A: Haha ja precis, jag trodde det var någon annan som ringde
Man: Mhm, okej..du har alltså en dator?
A: Javisst! Du får gärna komma och kolla på den
..och samtalet fortsätter.

8 vanor/fakta om mig

Jag är utmanad av Evelina att berätta 8 vanor/fakta om mig själv. Jag lät A komponera ihop svaren:

♦ Hon måste ha juice på morgonen. Och det går inte med Eldorados multivitamindryck eller något liknande, helst ska det vara färskpressat.

♦ Hon kan inte låta någon annan bestämma film, då slutar det med att hon läser en bok eller gör något annat till  filmen.

♦ Hon har fobi mot offentliga toaletter och undviker dom till varje pris. Särskilt om det inte finns ordentligt med toapapper och en stor flaska tvål.

♦ Hon är beroende av lipgloss, speciellt Juicy Tubes.

♦ Ingen får röra hennes dator, den är privat egendom.

♦ Hon är väldigt mån om andra och hade gärna räddat hela världen om hon hade kunnat.

♦ Hon glömmer alltid att släcka lampor efter sig, till och med under natten stör det inte henne om någon lampa är tänd.

♦ Hon kan ungefär inga svenska kändisar från tidigare än 1990, heller inte några andra kända idrottsmänniskor än Zlatan och Gunde Svan.

Som vanligt - alla som vill känna sig utmanade, är det!

Julkort & chokladpudding

"Gott nytt år ditt gamla får" från Blossas julkortssida är på repeat i mitt huvud, och så kommer Jenni & T förbi med ett egengjort riktigt snajsigt kort.. då måste jag ju göra detsamma, inte helt förvånande fick Nikki vara huvudpersonen..

image2024

Nu ska jag kasta mig på skålen med chokladpudding & grädde innan det andra vilddjuret lapar i sig allt, ha en trevlig kväll!

Get dressed for success

image2023

Klänning: Vera Wang
Clutch: Cavalli
Pumps: Jimmy Choo
Örhängen: Edge

från
Net-a-porter och Sancy


Exakt en vecka kvar

Skolan är ett trevligt ställe. Där finns alltid mat & fika att avnjuta, folk att prata med, böcker att låna..eller så kan man bara hänga. Idag bjöds det på gratis glögg, hann även med en kopp té och en fetaost-foccaccia.

Från ingestans dök Mary upp, Mary som jag var säker på vart kvar i Indien. Jag i mitt supertrötta tillstånd trodde att jag börjat hallicunera när jag såg henne komma gående. Men icke, det var Miss M i egen hög person, solbränd och hurtig!

Kylskåpsmagneten bjuder på middagstips idag:

image2013

(Bild: jag själv)

Tur i oturen

Vaknade med ett ryck och såg på klockan: 7.56, skulle börja 8.15. Ringer i panik till klasskompisen som jag skulle opponera på, hon är magsjuk. Ringer vidare till läraren, när ska jag komma då? 10.00, okej skönt, då behöver jag inte kasta mig iväg. Det enda jag har i mitt huvud just nu är sängensovansnarkasnooooz. Och Poco´s Keep on tryin, fantastiskt skön låt, lyssna och hör vad du tycker:


Get fluffed

Har äntligen hittat en grym frisör! Henne ska jag fortsätta gå till! Trevlig och hade direkt idéer om hur hon skulle klippa håret. Fick håret puffat med ett volympulver som jag aldrig provat förut, det ska inhandlas direkt efter jul.

Resultatet:
image2020Jenni kom in till stan som shopping- & fikasällskap. Klapparna till A är nu på plats (hemlig plats) här hemma och ska bara packas in. Hittade lite annat skoj med, bland annat tog jag mig råd att köpa ett sött linne med cherries på Åhléns.

Herregud, det en vecka kvar tills vi åker ner till Skåne, en vecka kvar tills jag ska vara klar med uppsatsen, en vecka kvar tills att ska vara fixat & packat.. Alltså, inte sitta här mer nu!







Torsdag

Huvudvärk och kyla, jag misstänker att det hänger ihop. Om två år när jag är klar med min utbildning vill jag flytta utomlands till ett varmt land. Vart ska man flytta? Har du bott på något spännande ställe, tipsa mig gärna isåfall!

Mission för dagen är att get klipped samt hitta julklapp till A. Har inte den blekaste om vad jag ska inhandla till honom, jag litar på att få inspiration inom en timme. Tror ni han blir glad om jag bakar en kladdkaka åt honom? I form av ett hjärta såklart.

Ha en mysig lussedag nu med mycket gott!


Fest(ligt)

Snyggt, snyggt! Även dyrt, dyrt. Vita klänningen kostar 3185:- och den svarta 3575:-

image1979


13 december

Nu är det lussedag "på riktigt", men jag kan garantera att jag inte kommer sitta framför varken tv eller något live-tåg tidigt imorgon (idag) bitti..däremot lussebullar & julmust ställer jag upp på att fira med (gärna i stora mängder).

Vi får någonslags bostadstidning varje månad. Oftast brukar den åka direkt ner i papperskorgen men nu kikade jag för en gångs skull i den och fastnade vid en artikel som handlade om en sjukpensionerad man som i ungefär hela sitt liv av ren god vilja har renoverat massvis med trasiga leksaker som han sen ger till fattiga & sjuka barn. Så fint!
Där har vi den sanna tomten.

Nu ska jag måla naglarna, klottra ner en att-göra-lista inför imorgon, sen lägga mig i varmamjuka sängen och läsa Hennes! Sweet dreams.


Sankta Lucia

Nu kommer vi till himlen! Istället för att se på Bonde söker fru har vi varit i kyrkan på lussegudstjänst/konsert. Ungdomar som sjöng söta lucialåtar och efteråt bjöd dom på glögg och peppercakes utanför.

image2014
(Snubben till vänster får vara lite anonym)

image2015

Mc Hamburgare & lussekonsert

Okej, jag ger mig! Nästa gång jag tvättar ska jag ta risken och blanda hejvilt med rosa och gult i samma tvätt ;)

Vi har varit och handlat lite julklappar, kan avslöja att det bara var mjuka paket. Därefter åt vi en gourmetmåltid på McD, på menyn stod sladdrig BigMac med salta pommes och julmust som dricka. Visst är det trevligt att dom har julmust på donken?

Just nu känner jag inte för att sätta foten ute i kylan mer för idag men vi ska om en stund iväg på lussekonsert så det är bara att ta på michelindräkten och vara glad.

Förtjusande

Sötaste jackan jag sett på länge! Från Monsoon (den-där-butiken-som-inte-skickar-till-Sverige)

image2008

Lingonberrydrink

Jag är en sann tidsoptimist.."hinna tvätta allt till klockan fyra". En timme återstår och jag har kvar högar med 30-graderstvätt i olika kulörer, något gult enstaka plagg som inte passar ihop med de andra färgerna. A skrattar åt mig och tycker att man faktiskt kan blanda allt, men nej.. tänk gult & rosa, det funkar bara inte.

Iskallt ute efter promenaden så jag värmer upp mig med varm lingondricka och blomprydda innetofflor (slipperidodey, slipperihey):

image2000

Ping Pong Pung

Vi har en "kommunikationssida" för skolan som heter Ping Pong. Det är ju lite roligt i sig, ännu skojigare är det när man snabbt kollar igenom sökfältet där alla internetadresser står och i en halv sekund tänker vaa faaaan, vem har gått in på en Pung-sida från min dator? (Den halva sekunden senare: aah Ping PONG, just det).

60 graders handdukar och grejer + 40 grader med grått är i maskinerna nu, jag är på g! Fram tills fyra ska rubbet och stubbet tvättas, trycker maskinerna överfulla och smäller sen igen luckan.

Vad gör ni idag?


Nedtonad prinsessbakelse

Denna underbara kreation är från Mytheresa och Diane von Furstenberg. Pris: 409 euro.

image2011

Colours

Grått ute..eller mer åt det svarta hållet just nu, förhoppningsvis snart massor med vitt - temperaturen börjar sjunka så kanske. Grå bild i alla fall, men grått är väl flott?

image1954

Ottoman

Det finns alltså en möbel som heter Ottoman (min humor), men visst är det åtminstone lite kul? Om man kan bortse från det roliga namnet så är det faktiskt en riktigt trivsam möbel. Se bara på dom här:

image1977


Matshopping

H och jag åkte på spontan-storhandling. Två fyllda platskassar, pyttipanna, yoghurt, bröd, pommes och lite annat för 300 kronor. Tur att jag åkte i mätt tillstånd. Fick dessutom hålla hårt hårt i fingrarna för att inte stoppa ner boken Flickan under gatan i kundvagnen. Big no no till attt köpa böcker på Ica när Bokus och Adlibris finns.

Klockan är nu 17.45 och resterande av dagen ser ut ungefär såhär:
♦ Diska
♦ Ut med voffe
♦ Skriva uppsats
♦ Desperate Housewives

Bara att sätta igång!

Blodpudding & Coca Cola

Jag mår lite illa. Jag festade till det med blodpudding till lunch, sönderstekt sådan med ett halvt kilo lingonsylt till, och nu mår jag alltså illa. Räddning: en burk cola sen är jag på g igen.

Varje gång jag dricker cola, nej men lite då och då, kommer jag att tänka på min lågstadielärare Birgit. Hon var en stabil dam i 50-års åldern (fast för oss små parvlar såg hon ut att vara minst 80), hade stora glasögon á la 90-tal, kort permanentat hår och alltid stora nylonkjolar och blommiga blusar. Hon var ganska rolig. Hon föreläste ofta för oss att man absolut inte skulle dricka cola, det förstör tänderna, man blir tjock och stötta ett sådant stort företag var inte bra alls. I alla fall så åkte vi till Danmark och gick i små grupper runt på stan, när vi sedan kom tillbaks till mötesplatsen för tidigt så satt Birgit där med det största glaset (typ fem liter) cola jag någonsin sett och sörplade i sig för fullt.

Jag skyller mitt cola-missbruk på Birgits svek.


Guldigt

Toppen verkligen skriker Anna, köööp mig! 286:- kostar den vilket jag tycker är ett helt okej pris. Armbandet = fint med, men betydligt dyrare (650:-).

image1980

Tisdag

Det är tvättkris här, tvättkorgen är överfull så kläderna har hamnat bredvid istället och det återstår bara dom där underkläderna som man undviker normalt sett. Snälla tomten, kan du inte ge mig en tvättmaskin? Och om ändå är igång en torktumlare med..

Nu måste jag sätta igång med dagen, hund som ska ut, kaffebehov som ska stillas och så vidare. Jag återkommer!

Julklappstips by Annapanna

Ett par personliga favoriter (undantaget för pafymen som jag föredrar på min sambo):

image2005

Lancomes Juicy Tubes - kan det bli fel?
Rappa Kalja - favoritspelet
Bonsaiträd - försäkra dig gärna om att personen du ger det till har gröna fingrar
Elizabeth Ardens 8 hour creme - grym klassiker som funkar till allt
Gant Liquid - wunderbar herrparfym
Äppelglögg - lite annorlunda & otroligt god
Grytlappar i silikon - bästa grytlapparna

Youtube-material

Haha, någon borde filmat min hundpromenad. Det börjar med en liten backe som är helt täckt med is, jag ställer mig i position, tar tag i kopplet och Nikki drar...swischar mycket graciöst ner. Strax därefter kommer en hemlig isfläck som får mig att halka med benen åt olika håll, ungefär som när man går ner i spagat, bara det att det tar stopp ungefär halvvägs och samtidigt så snubblar Nikki på mitt ena ben och flyger iväg. Herregud, när ska det bli riktig vinter här?

Kaffekoppen

Jag såg den, jag blev kär och jag köpte den.
image1991
Ikväll blir det paus från uppsatsskrivandet (det går framåt!), tänkte se på En spricka i kristallen 20.30. Har läst boken som serien baserar sig på och den gillade jag så får se om programmet motsvarar förväntningarna. Sen 22.00 är det Prison Break, som har blivit totalt utflippat, men jag kan inte låta bli att se det efter att ha följt det från allra första avsnittet. Vad gör ni ikväll?

Barn och ungdomar i hemlöshet

Från det ena till det andra: både i senaste numret av Socionomen och i Amelia är det reportage om hemlösa barn och ungdomar i Sverige. Har knappt varken hört eller läst något om ämnet så det är väldigt intressant, och skitbra att det uppmärksammas. Som man kan läsa sig till, enligt statistiken finns det inga hemlösa barn men så är det alltså inte i verkligheten.

Fokus i Socionomens artikel är Stadsmissionen och Enter Mötesplats i Stockholm, dom har gjort en rapport som heter just Barn och Ungdomar i hemlöshet, som du kan
läsa här.

I Amelia är det författarna Anders Roslund & Börge Hellström som skriver om bland annat om vad dom fick se när dom gjorde research till kriminalromanen Flickan under gatan.

image2004
Bild från filmen
The pursuit of Happyness

Vår hos H&M

Vår betyder bort bort med alla kliande ullplagg vilket är naaajs, men det var inte sådär överdrivet mycket som föll mig i smaken av H&M´s vårplagg. Det här nedan vart det hela..särskilt toppen i spets och ett par ballerina kommer beställas.
image2002

Frågan: måndag

För mig blir det snart snarkande drömmar, men innan dess kommer en dagens fråga:
Upplevelser, yrkesdrömmar, relationer, drömmar om materiella saker, kunskaper.. ja, what´s your dream?

image2001

Ahh.. hjälp!

Nu kommer ni förmodligen drömma mardrömmar inatt men jag kan bara inte låta bli att visa de här fullständigt hemska stövlarna. Det är Crocs det handlar om såklart. Inte nog med att dom är gräsliga utseendemässigt, priset är dessutom gräsligt..700 kronor får man offra för ett par. Och nej, dom är inte från barnavdelningen.
image1998

Varning för katt på tredje våningen

På tre Skrapbingo & två Trisslotter vann jag ynka 30 kronor! Jag som hade förväntat mig minst 100 000. Jag ska reklamera dom direkt!

Fjollo har sin egen ruta i bokhyllan, inredd med en kudde från Indiska:
image1996

Julmarknad

Vi hann i sista stund innan julemarknaden stängde, mysigt med alla marshaller, pyssliga prylar och dofter. Godast var renkebabeb med varm lingondricka. Mmm.

image1995
Snart är det middagsdags igen, A gör ugnsbakad falukorv (mmm igen), men först ska jag skrapa triss- och skrapbingolotterna jag fått, håll tummarna!
Just det, missa inte Love Actually på femman om en kvart. Perfekt söndagsfilm!

Söndag

Tecken på bakfylla: man vaknar vid 9-tiden, går upp och äter prinsesstårta & dricker té, sedan går man och lägger sig igen. Man vaknar igen lagom till att det börjar bli mörkt ute (i alla fall i Norrland).

Magnus Betnér var skitbra. Är grymt imponerad över hur han lyckas med sådan träffsäkerhet skämta med i princip allt och hålla det flytet i en timme utan avbrott. Inget är heligt heter föreställningen och det säger det mesta om innehållet.

image1993

Som tur var gick vi på den tidiga föreställningen, när vi kom ut var det världens kö så jag är väldigt glad att jag slapp stå och frysa i den i en halvtimme.
J & T kom för att spela spel och dricka lite vin, mycket trevligt det med. Dock fuskade alla. För jag vann inte. Så himla dåligt alltså.

Däremot, är jag till min stora glädje en av vinnarna i Annas tävling om en t-shirt med hennes egenillustrerade supersnygga tryck så det väger definitivt upp för förlusten i Rappa Kalja. Det ska firas med en tårtbit till!
image1994

Godnatt

Har haft en toppenkväll, och nu är det dags att sova. Kommer lite bilder och mer snack imorgon (senare idag blir det ju egentligen).

Stort grattis till alla Anna idag! Och ni som inte har ert namn med i almanackan får gärna ha namnsdag idag också, bara fyll på med ert namn så firar vi er med :-)

image1992

Idoler

Det började med Carola och Fångad av en stormvind, sen upptäckte jag Whitney Houston och I wanna dance with somebody. Strax därefter dök Mariah Carey upp och jag bad tyst om ursäkt till Whitney att Mariah nu var min nya idol. Gillar fortfarande många av hennes framförallt äldre låtar, och vad är en jul utan All I want for christmas:



Mer ljus i vårt hus (lägenhet)

Lördag och vi har en kul dag framför oss med stand up comedy och spel & vinkväll. Men först fikabesök. Eftersom A har haft namnsdag nyligen och jag har imorgon så missar jag inte chansen att äta tårta. En styck prinsesstårta står alltså på upptining nu.

Utflykten till Expo igår resulterade i två julstjärnor och en skrivbordslampa. Extra belysning behövs verkligen nu under de mörka månaderna. Tema rufs & tufs på de här..
image1989
..fick en avi som jag inte kunde begripa vad det var (beställt något på fyllan?), efter två dagar kom vi iväg till posten och då vart det Voododolls som önskade god jul med en liten docka. Tidigare dockor jag fått finns att se
här.

image1990
Observera den fina juleduken!

Syskonkärlek

Gosedjuren har tagit över sängen och bestämt att vi får sova på golvet inatt.
image1988


Mer jul

Hade nästan glömt bort att det är julmarknad i helgen, det är något som jag tycker är så otroligt mysigt. Det och julkonserter får mig att känna julstämning ordentligt. Så ni som bor i eller i närheten av Umeå - missa inte Gammlia lördag & söndag.

image1984

Önskerum

Jag är helt såld på Pottery Barns inredning. Se & njut!

image1973
image1974
image1975

Ring fling pling

Mitt förlovningsinlägg kan nog uppfattas som ytligt. Och det är det med. A & jag vet redan att vi älskar varandra och att vi vill vara med varandra. En förlovning för mig är en symbol, en fin symbol - som kräver en fin ring. Vad andra har eller hur andra gör är helt upp till dom, det har jag inga synpunkter på, men jag vill ha en fancy ring. Då väntar jag hellre tills vi känner att vi har råd att köpa det och under tiden så fortsätter vi att älska varandra utan ringar, precis som vi har gjort de senaste tre åren.


Det är snart helg

..och planerna är:

♥ Magnus Betnér på lördag. Jag skrattar redan.
♥ Spelkväll med J & T. Härliga hederliga sällskapsspel.
♥ Se Idol-finalen (heja Amanda)
Och så vart det det där med plugga..

Vad är dina?

Dazzle Dust by Barry M

image1947Vad? Barry M Dazzle Dust - lösögonskugga
Inköpsställe:
Asos, Satine och Barry M shop online
Pris: 60 - 70 kr
Storlek: Liten burk

Beskrivning enligt tillverkaren: A spectacular collection of breath taking loose, highly pearlised powder available in a profusion of colours to enhance your eyes, cheeks or lips.

Kommentar: Mycket färg, mycket glitter och den är riktigt dryg. I like it a lot. Enda negativa är att det kan bli lite väl pulvrigt och glittrigt åt alla håll och kanter.


Kärlek är dyrt

Det är inte klokt vad förlovningsringar kostar! Jag blir helt matt av att se priserna. Här försöker man vara romantisk och förena sin kärlek med en liten ring och så vidare, men det kommer snarare ta förhållandet till total katastrof när man köpt ringar för flera tusen och sen får sitta på soffan resten av året och äta skorpor.

Kanske skulle köpa en enkel guldring och sätta i en gigantisk fejkdiamant? Ja, vilken bra idé!


Sovmorgon i två veckor, wunderbart!

Idag hade vi vår sista lektion, det som återstår av kursen nu är att skriva på egen hand. Alltså är det sovmorgon, flanellpyjamas och en konstant puttrande kaffebryggare som gäller i två veckor framöver. Jag kan sitta uppe hela nätterna och sen sova halva dagarna... det är lycka!

Dagens lärdom: Det är ingen idé att gå i en uppförsbacke som är täckt med is, det kan bara sluta på ett vis (hoho vilket rim jag fick till det med).
Dagens uppmaning: Gå en kurs i konståkning före du flyttar till Norrland.

Snajsigt värre

Det är precis dom här bruna handskarna jag vill ha! Och tröjan..så mysig, så fin. Nu är det inte längre en hint storebror, nu är det ett krav! Adressen är www.monsoon.co.uk
image1965


Speaking skånish

Jag sitter här och lyssnar på min kära sambo som pratar i telefon och kan konstatera följande:

A när han pratar med någon som inte är från Skåne
- Hej det e A, hur e det med dig? jo det e bra här med [och så vidare..]

När han pratar med vänner och familj i Skåne:
- Haaj, de e A, hor e de mi dajj? jau de e brauu härr mi..


Hur gör djur, förlåt..jag menar barn

Jag har inte jättestor erfarenhet av små barn, så jag tänkte höra med er som har det: brukar barn springa fram & tillbaks dygnet runt och banka på golvet om nätterna? Gör barn så?

Jättebebisen sysslar med vad som låter precis som det. Dag som natt. Han/hon/den pausar ibland och sover skulle jag förmoda. Sen är det igång igen.. bang, bom, bång, tjååång tjååång. Spring spring spring och lite bank bank.

Dresses

Söta klänningar från Monsoon, två av många. Den första för 95 pund och den andra kostar 85. Tyvärr skickar dom inte till Sverige, men har man vänner eller familj i England som kan beställa åt en så... (hint till storebror)

image1961

Onsdag kväll

Underbart med Sikta mot stjärnorna! Tänk dig allt som strider mot det normen av det "normala", det sista numret: begåvningshandikappad, homosexuell och iklädd glittrande kvinnokläder. Jag både skrattade och blev tårögd samtidigt när han sjöng och dansade till "Åh när ni tar saken i egna händer".

Har sedan hängt hos grannen H och ätit upp hennes mat. Nu ska jag fixa en kopp kaffe, se Top Model och sen plugga lite innan det är nattdags!

Har ni haft en bra dag?


Sikta mot stjärnorna

Jag har varit sämst på att plugga idag, ska skicka mig själv till skamvrån. Dagen går ju så förbaskat fort, hur ska man hinna? Och nu ska jag duscha och klä på mig anständiga kläder för att gå på Sikta mot stjärnorna. A arbetar på ett boende varav några av dom som bor där ska vara med och tävla. Sen är det Bonde och Top Model (våga inte anklaga mig för att prioritera fel saker..) Ps. Deo nummer ett är återfunnen!


Snyggt silvrigt

image1949
Armband CK 2990:-, Örhängen med svart sten CK 1190:-, Pärlörhängen Helene Falkman 179:-
Allt från
Abfab


Onsdag

Om jag ringer till polisen och förklarar mitt ärende (inte en, utan två deosar är försvunna) visst hamnar jag högst upp på deras prioteringslista? Behöver verkligen städa, det hade nog kunnat lösa mitt problem - men jag har verkligen inte tid för någon storstädning just nu.

Sov så gott inatt, ingen väckarklocka som ringde, inga fåglar i lägenheten bredvid som kvittrade. Underbara morgon! Förmiddagen blev ännu bättre med risgrynsgröt och en halv liter saftsoppa som frukost.

Nu kör jag jag igång med allvaret!

Vi får dras med Jysk helt enkelt

Jag satt och tänkte att när vi kommer ner till Skåne, då ska jag till Ilva och shoppa. Men, så kom jag i nästa stund på att vi ska flyga (dvs packning för nästan två veckor + en hund som handbagage) alltså kan jag nog glömma shopping från både Ilva och Ikea. Ni som däremot bor söderut kan glädjas åt att ni kan ta bilen dit och go bananas på alla fina ting. (Har dock hört rykten om att dom ska öppna nätbutik snart..?)
image1956
Nu säger jag godnatt och hoppas att någon liten hustomte har gjort klart min uppsats tills imorgon!


Middagsdags

image1928

Kvällen har bara börjat, jag hade tänkt sitta uppe ett bra tag till med böcker och artiklar så nu ska jag kränga pizza, dock inte den på bilden - det blir Grandiosa från Ica, god den med!

Serious business

Tidiga morgnar tar kål på mig, kom hem från skolan, upptäckte att A druckit upp min cola och började nästan grina. Nu har jag djuren och jag, allihopa ihopkrupna som små köttbullar, sovit en sväng och är (mer eller mindre) redo för ett dygns uppsatsskrivande. Fram tills imorgon kväll får jag inte göra något annat än att skriva, äta lite, gå på toa, gå ut med hunden.. och så blogga lite. Desperate Housewives får jag se på med. Ready steady gooo...

Cherry cherry lady

Vid 2-tiden inatt:

Jag: Fan, jag känner mig stressad, pressad och kommer snart få permanent magkatarr
Han: Jag är inte så peppad heller, är så less på mina arbetstider
Jag: Mmm
Han: Mmm
Jag: Vi borde vinna 20 miljoner så vi slipper jobba
Han: Ja verkligen!
Jag: Mmm
Han: Mmm
Jag: Slippa gå upp tidigt om morgnarna..
Han: Mm
Jag: Mmm, okej - gonatt!
Han: Gonatt

Inte så cheery, däremot cherry på burk:

image1945

Hint till tomten

image1939

Middag deluxe

Med tanke på våra snabbmatsvanor har vi ätit en riktigt ambitiös middag idag. A stod plötsligt och rullade köttbullar, skalade potatis och gjorde brunsås. Sedan gjorde någon mig väldigt sugen på fruktsallad med vaniljglass så då blev det det till efterrätt.

Kämpar hårt med att försöka läsa vetenskapliga artiklar men Extreme Home Makeover och CSI lockar mer.. blicken vandrar iväg så fort jag kommit några rader i den för tillfället norska artikeln. Någon som ställer upp som tolk?

image1942

image1943

Living next door to Anna

Nu börjar det gå för långt! Först deklarerar J & T (våra fd grannar) att dom ska flytta tillbaks till Göteborg och nu får jag reda på att den nuvarande grannen H har sagt upp lägenheten och förmodligen flyttar ner till Stockholm. Inte nog med det - Kricklo hoppar av/tar studieuppehåll efter nyår.  
Det betyder alltså att jag kommer sitta här i min ensamhet och skriva blogginlägg vart tionde minut. Muhaha.

Lillfluff har fått en resväska som provades, definitivt inte dagens roligaste som ni nog kan se på hennes vettskrämda blick:

image1941


Favoriter från American Apparel

Jag och min sockertopp (fluffhund) gick och la oss för att sova, vilket jag verkligen gjorde. Mycket längre än jag hade tänkt mig, men skönt var det.

Klänningar och kjolar kan man inte få för mycket av, särskilt inte från American Apparel.
image1904
Den
här i gult är het med. Efter jul blir det förhoppningsvis en beställning från AA!

Måndag

Se det här framför dig: det har snöat typ flera meter snö, sen blir det plusgrader och det börjar smälta. Antingen är det is eller tjockt med slask precis överallt. Där bokstavligt talat halkar du dig fram i dina stövlar som inte är vattentäta och känner hur fötterna blir blötare och blötare. En av anledningarna till att jag gillar Norrland är just de riktiga vintrarna med ordentligt med snö, men vad är det här?

Nåväl, nu är jag inne i värmen med duntofflor på fötterna och jag är så trött. Var pigg som en mört inatt och hade inte alls lust att sova så jag låg och läste istället, somnade vid tre kanske, strax före nio var det bara att skutta upp och halka till skolan.
Dags för dagens första kopp kaffe, so long!

Té på Annas vis

♥ Earl Grey, English breakfast, eller Gold té
♥ Två teskedar socker
♥ En citronskiva

image1934


Chicken Noodles

Vi festade till det med nudlar från kinarestaurang, portionerna var enorma så nu har jag lunch till morgondagen med. Just det, måndag imorgon - redan!

Hittade
den här sidan hos Frida och kunde inte låta bli att ladda upp några pictjas.

image1933

Fortsättning romantisk söndag

A fick för sig att köpa någon slags nytt snus, stoppar in en prilla och närmar sig mig..

Jag: Ahh..bort, du luktar anuuus!
Han: Tack så jävla mycket
Jag: Ehm, anis.. jag menar anis

Och anis luktar ouzo och ouzo är äckligt.

Sunday

Äh, skippar det där med heldag åt pluggandet. Har istället vart ute i snön och lekt med voffe och strax ska vi iväg en vända till J & T. Sen är det Top Bitch (Model) som jag måste se på. Försöker döva mitt dåliga samvete här att jag inte sitter dygnet runt och studerar flitigt.

image1931

Godmorgon!

image1930

Det har snöat hela natten och nu ser det ut såhär utanför fönstret. Isn´t it lovely?
En kopp kaffe och sen ska dagens påbörjas.

Yes sir, I can boogie

Tänk om jag hade haft sån här motivation till pluggandet varje dag. Då hade jag förmodligen vart klar med uppsatsen om en vecka..underbara tanke. Jag är inte särskilt disciplinerad men däremot jäkligt envis, och det kommer man ganska långt med också. Söndag imorgon, satsar på en heldag då med!

Nikkolina x 3
image1924

Lördag

Idag har jag varit grym! Läst, skrivit, läst, skrivit.. Har fortfarande myyycket kvar, men det känns bra att ha kommit en liten bit i alla fall. A jobbar och pappa är här och härjar i köket. Vet inte riktigt vad det blir men det luktar åtminstone mat. Ska fortsätta vara seriös lite till, sen se på Faddergalan och dricka julmust.

Jag hade tänkt julpynta lite men kom i nästa stund på att mitt fina julhus och allt annat är kvar nere i Lund (inklusive vår vackra plastgran). Men, här finns snö - det finns det inte i Skåne. Muhaha.

image1927

Show me the money

image1926

Allt från Asos

Det ska va gött att leva..

Den här artikeln från tidningen Sydsvenskan var väldigt inspirerande. Den handlar om ett äldreboende i Danmark som har en friare och mer individuell inställning än de flesta boenden. Här får hyresgästerna, som dom kallas, frukost serverad när dom själva vill, det serveras vin till alla måltider om någon önskar, och har dom råd reser dom till Mallorca tillsammans.