29 februari

Har varit i skolan heeela dagen, lyssnat en massor och snackat lite, ätit paj till lunch och tramsar lite grann. Trams hinner man alltid med! Sen åkte vi på utflykt (observera att jag kallar allt för utflykt så fort det inkluderar en bilfärd). Utflykten bar av till macken för att hämta ut ett H&M-paket samt till nya inrednings/möbelaffären. Där fanns muchos fint, men vi höll hårt i tassarna och kom hem med endast en ny kryddhylla.

Nu ska jag prova klänningarna som jag fick i paketet, sen är det Let´s Dance, The Kingdom och vindruvor som gäller! Ha en trevlig kväll!

image2449

Frågan: fredag

image2444
Jag har det inte. Jag var på gång för många år sedan men så flyttade jag & övningskörandet lades på hyllan och så vidare. Just nu känner jag att jag inte har tid och framför allt ingen lust att lägga mina pengar på dyra körlektioner..sen så är det ju så sablans halt hela tiden om jag skulle köra med A = krasch med Bettan . Däremot en mopedbil hade varit festligt (men också dyrare än en jäkla massa körlektioner iofs)!

Jag idag

image2442Nu är datorn så utrustad som den kan bli. Men det där pluggandet har det inte blivit mycket av. Det är grejen med att studera, det finns alltid något att göra! Det är inte många dagar det senaste 1,5-året som jag har kunnat säga att jag varit helt ledig. Samtidigt är det roligt att plugga också, känna att man är på väg mot ett mål och får mer och mer kunskap.

Utstyrseln idag består av:
♥ Prickig skjorta från MQ/Stockhlm
♥ Kjol Gina Tricot
♥ Strumpfenbyxor från någonstans

..och nu är det snart helg igen! Vad har du för planer?


Randigt

image2440

Alla är från La Redoute. Med rabattkoden 81661 får man nu 20% rabatt på hela beställningen + 25% på skor & accessoarer. Lite för lockande.

Frukostfavorit

Eller som mellanmål eller bara för att det är gott. Jag hjärta Bärry.

image2427

Är ledig idag men känner mig ändå stressad, måste ordna kurslitteratur, sätta igång att plugga..men då krävs ju de där böckerna. Sen ska datorn få sig en ordentlig behandling med virussökningar och allt vad det är. Bara att sätta igång! Ha en snajsig dag ♥

Vinter igen

..och så har vi äntligen har vi fått lite snö här i stan! Nikki älskar det, och jag blir glad när jag ser henne alldeles lycklig skutta omkring och borra ner sig i snöhögarna. Blåsten däremot, kan gärna få blåsa bort någon annanstans (typ Antarktis).
image2431
Har ni sett på nyheter och läst tidningar idag? Har varit extra mycket just om kreditkortsbedrägeri och skimming, eller kanske framförallt kring hur bankerna hade kunnat förebygga det till stor del med hjälp av bland annat säkrare bankomater.

Åter till det vanliga innehållet

..shopping, hårfärg och annat ytligt alltså. Lina var här igår och vi fixade färg & slingor och åt en massa cookies. Så mycket att vi inte behövde någon middag. Det säger en del för ett matvrak som mig.

Trotsar fåfängan och bjuder på en bild i den snygga luvan. Resultatet har ni till höger. Blixten förstör lite men ja, något åt det hållet.
image2426

"Det händer inte mig.."

Nä, det är ju så man tänker. Men enligt både polis och banken är detta ett inte alls ovanligt brott nuförtiden. Som tur är så ersätter banken en för den här sortens förlust om det inte är så att man varit grovt oaktsam. Och det har jag inte. Kvarstår gör ändå att jag är förbannad, och som privatperson kan man inte göra mycket. Jag får såklart inga uppgifter om vem och var som skulle kunna ha gjort det. Synd. Hade jag kunnat så hade jag spärrat leveransen av de saker dom beställt, och skickat ett paket med Nikkis bajs istället.

Så min uppmutran till er, och till mig själv hädanefter (saxat från
polisen.se):

"Hur kan du skydda dig?
  • Det kan vara svårt att se att en uttagsautomat är manipulerad. Om automaten ser annorlunda ut eller om knappsatsen eller kortläsaren går att vicka på bör du välja en annan uttagsautomat.
  • Skydda din kod. Dölj fingrarna när du slår in koden.
  • Minska skadeeffekten (om bedragarna skulle få tillgång till kortinformationen) genom att ha ett särskilt konto knutet till betalkortet, med bara de pengar som ska användas för köp och uttag med betalkort.
  • Kontrollera då och då vad som sker på dina konton så har du möjlighet att upptäcka köp eller uttag som du inte har gjort".

Och till sist.. oavsett var det gäller så kan det nog vara bra att ha i åtanke att saker kan visst hända mig. Inte så att man går runt och är rädd för allt, men försiktighet skadar inte.


Tack för mig, nu återgår jag till kontanter

Jag är så förbannad att det riktigt har kokat om mig. Hela grejen börjar med att jag loggar in mig på internetbanken för att föra över pengar till sambons konto till hyran. Jag överblickar saldot och ser att det inte alls stämmer. Jag klickar in på saldouppgifterna och ser fyrsiffriga belopp framför mig under kortköp. Börjar tänka febrilt vad det rör sig om, förstår de första sekundrarna absolut ingenting. Datum: igår. Kan det ha blivit något fel så att de har dragit alldeles för mycket när vi handlade mat? Nej, den summan stämmer. Ringer panikartat till min bank, som tack och lov har nattöppet. Dom kan berätta vart köpen är gjorda och vilken tid. Då får jag verkligen bekfäftat att helvete, någon har använt mitt kortnummer och köpt prylar för MINA pengar! Nu har jag pratat med banken två gånger, polisanmält och andats in och ut litegrann. Allra helst hade jag dock befunnit mig framför dom som sitter och gör sånt här, vridit om diverse kroppsdelar ordentligt (förutsättningsvis att det är män då) och sen låst in dom på lämpligt ställe.

Och hur kan det, år 2008, vara så förbannat lätt att använda sig av människors kort? Att utan legitimation eller något (detta har hänt över internet) betala bara genom att ha ett kortnummer? Jag har tänkt på det här förut, hur absurt det egentligen är, det är alldeles för enkelt att betala via internet. Det kan knappast vara så att det inte går att ta fram säkrare sätt?

Jag brukar alltid, alltid sätta över det mesta av pengarna på mitt "säkra" konto direkt när jag får in studiemedlet, men just igår hade jag missat det. Och vad händer då?! En hundralapp har jag kvar. Ganska exakt en hundralapp, nästan som ett hån.

Appropå hårfärg..

..och frisyrer. Pernilla tipsade om denna festliga sida (ungefär som makeoversoultions.com och Vecko Revyns makeover-sida). Jag tycker ju att sådant är fruktansvärt kul och var inte sen med att experimentera. Hittade en rätt otippad frisyr som jag verkligen gillade:

image2424

Min datorhörna + hemmafrisör

image2422
Såhär ser det ofta ut när jag sitter och bloggar. Fast sådär prydligt sitter jag väl kanske inte om det inte är för att jag har kort kjol.. brukar snarare vara halvliggandes inkurad i en filt. Men ja, på ett ungefär iaf.

Man kan alltid shoppa. Vart man än är. Ett bevis på detta är diverse prylar från ingen annanstans än Ica Maxi. Ett randigt skärp alternativt hårband för fem kronor, poler/nagelfil för alldeles för mycket (seriöst, dom blåste mig i kassan) och slingning. Som ska göras alldeles strax när Lina kommer.. håll tummarna för att det inte slutar i något rödorangeaktigt för denna månaden har jag inte råd att gå till frisören!

image2423


Det är ju inte födelsedag varje dag..

Mmm vad jag kommer sova gott inatt. Upp i ottan, till skolan för kursintroduktion, hem på lång håltimme. Sedan tillbaks till skolan för samtalsövningar, direkt och handla. Gjorde middag: ryggbiff med potatisgratäng och tsatziki. Pappa har varit här ikväll med och deltagit i firandet. En mycket trevlig dag men nu är jag helt slut!

image2420
En av presenterna till A var de här dog tagsen/halsbanden från Slimcase med gravyr. Jag tycker att det är lite väl stort & klumpigt så kommer nog köpa mindre i silver längre fram istället.
Till höger, min favorit av
ölen - Red Stripe från Jamaica.

På röda mattan

Höjdpunkten med Oscarsgalan: klänningarna! Satt uppe och tittade tills strax före två, sen hade jag inte mycket annat val än att gå och lägga mig (uppstigning 07.00). Jag föll för:

image2414
Cameron Diaz i Dior, Sara Larson i Valentino, Calista Flockhart även hon i Valentino, Kelly Preston i Cavalli, Amy nånting i Calvin Klein och Keri Russell i Nina Ricci.

Den här (första bilden) från Vera Wang ser riktigt snygg ut med, tyvärr hittade jag ingen helkroppsbild. Men (andra bilden), vad tusan är det för osmickrande kreation?



Bilder: www.oscars.com och www.style.com



Din dag

Idag fyller min älskade A jämnt. A som är världens mest omtänksamma, generösa och underbara. Idag är det din dag. Mitt bidrag blir finmiddag & ölprovning ikväll.



Med dig känner jag mig trygg, älskad och vacker.
Du i mitt hjärta.


Rea i blå toner

..och lite lila. Och vitt..
image2396
Mixat från
Bonnie & Clyde, Asos, H&M och Catalog Outlet


Vidrigt

Såg på Kalla Fakta som idag handlade om ullindustrin i Australien och hur dom använder sig av det plågsamma ingreppet, sk mulesing. Fy fan! Det var fullständigt vidrigt att se och höra hur fåren skrek av smärta. Jag har i princip inga ullplagg eftersom det är ett material som kliar på mig, och efter det här programmet kommer jag definitivt inte köpa några utan att veta ullens härkomst.

Intressanta länkar:

Peta (People for Ethical Treatment of Animals)
Djurens Rätt Just denna länk är till Vita Listan som innehåller namn på företag som uppfyller kraven i den internationella standarden för "Ej testat på djur"
♦ Kalla Faktas undersökning av 19 butikskedjor i Sverige


The Market NYC

Hit måste vi när vi är i New York! Hittade länken i en Kilroy-tidning och det låter som rena drömstället. Jag citerar:

"Det är här som alla New Yorks nya, fräscha, unga designers visar upp och säljer sina kläder (...) om du är på jakt efter unika plagg, tröjor med snygga tryck eller tyllkjolar ska du definitivt åka hit"

Det är egentligen inte mycket mer än tre månader kvar tills vi åker! Underbart!

image2413

Så är det söndag. Jag tänkte att här skulle se någorlunda ut imorgon när A fyller så jag har städat lite, men tappat orken nu när jag ser hur skitigt här faktiskt är. Den enda räddningen är nog en storstädning just nu, tömma i princip allt och städa från grunden. Men när ska det finnas tid och ork till det? Ny kurs börjar imorgon + plugg för omtenta + extra lektioner som dom tryckt in med samtalsmetodik/-övningar. Puhh.

Vårfötter

image2410

1. Asos 433:- 2. Have2have 498:- 3. Barneys/Prada 4355:- 4. Nelly/Rules by Mary 649:- 5. Barneys/Prada 3953:- 6. Barneys/Lanvin 3685:-


Sugar rush

Filmen vi såg, Tell no one, en fransk kritikerrosad thriller. Jag förstod absolut ingenting förrens precis mot slutet. Lite väl långsam var den periodvis, men samtidigt spännande också. 3 av 5 bäversvansar får den från mig.

Jag är alldeles hög på socker nu. När man väl kommit igång går det ju inte att sluta, inte när man har så mycket gott hemma. Efter mitt yogapass tidigare idag förtjänar jag definitivt det här, särskilt med tanke på den ohyggliga träningsvärken som redan drabbat mig. Så, bara liiiite Cola till..

image2411

Melodifestival & kakor

Eskobar gillade jag, och Fridas låt var glad och dessutom på skånska. Då kan det ju inte bli helt fel! För övrigt säger jag som sambon, sätt Nikki på scen istället:

image2409

Nu ska vi fortsätta krängandet av
kakor och se på film. Ha en fortsatt skön kväll!


Should I stay or should I go?

Om två terminer har vi praktik. Det innebär att vi då kan bli placerade ungefär var som helst i Norrland (stort!) eller Uppsala. Alternativet finns också att antingen ordna praktikplats själv, i Sverige eller utomlands. Då ska det fungera med jobb för A, med djuren och då att stället ska vara något som intresserar mig. Det börjar liksom bli dags att tänka på det här. Och framförallt ställa sig frågan: vad vill vi? och vad är möjligt?

image2408

Hittat

De svartvita vykorten hade vi i lilla badrummet i vår förra lägenheten, där passade dom bra in med kaklet och en klarröd matta. Sedan packades dom ner och jag hittade dom nyligen. Funderar intensivt på vart vi kan ha dom nu.

Till höger är en anteckningsbok med blanka sidor som jag inhandlade igår. Tycker den är så söt att jag knappt vill kludda i den.

image2406

I väntan på avin

image2405

Beställning från H&M´s vårplagg. Skorna kommer inte förrens en bit in i mars, men med tanke på var i landet jag befinner mig är det absolut ingen stress med vårskorna. Använd koderna 1304 och 7889 för sammanlagt 100 kr rabatt.

Cocoo-klockor

Några av de klockor som finns bland Cocoo´s nyheter, priserna ligger mellan 195 - 295 kronor. Jag gillar de två vänstra bäst!

image2404

Skönt

Älskade lilla Pollytok har varit själv hela långa dagen. Hon kom springade i full fart till dörren när vi kom och skulle sen följa varje steg jag tog. Gick efter jobbet för att hämta Nikki på dagis men blev inbjuden på god laxmiddag och ananaspaj, sen kom A och hem kom vi nyligen. Lycka med soffan ikväll.

image2403

Kreeaipy!

Vi fortsätter ha roligt här. Kolla in denna skapelse (funnen på Tradera). Vi är ömsom rädda, ömsom skrattandes åt den. Ser ni så levande den ser ut, ärmarna är som hovar.. gud..hahaha. Har den i bakgrunden och klickar fram den lite då och då för att skrämma livet ur S här bredvid mig. Ungefär som att en björn, eller älg, attackerar oss.

image2402

Fredagshumor

Befinner mig på jobbet och det är väldigt luuugnt.. solen står på, strax ska jag ut och svira på stan en vända. Eller framförallt hitta någon god lunch. Sitter för tillfället och klickar runt på Tjuvtittat.se och det är väldigt roande tidsfördriv, haha. Några favoriter:



(Klicka för större)


 


Grått & svart

image2375
♥ Väska: Chloé Anoushka 9420:- från
Net a porter
♥ Klänning från Haléns 249:-
♥ Ballerina från Asos 173:-


News

Forever 21 har äntligen öppnat upp för internationella orders! En idé kan vara att beställa tillsammans med någon annan pga fraktkostnad och tull. Jag är bra sugen på att skicka iväg en beställning men ska försöka hålla mig tills vi åker till N.Y.

Shoppingspree har jag startat en ny kategori med underkläder. Än så länge är där bara ett par stycken, men det kommer mer. Kika gärna förbi!

..och nu är det dags för kaffe & jobb. Ha en fin dag!

Dagens brevskörd

Inga kärleksbrev, inga vykort från spännande resmål, inga checkar på flera miljoner. Däremot en otroligt efterlängtad mobilräkning och ett kuvert från Djurens Rätt.

För en gångs skull tittar jag på specifikationen och allt ser ut att vara i sin ordning fram tills sista raden: MMS i utlandet, mottagna / Franska Polynesien. What?? När var jag där? Måste ringa och kolla upp det här (älskar Telias telefonkö).

Sedan har vi räven. Nikkis släkting. Djurens rätt försöker snärja mig genom att skicka bilder som direkt får mig på fall. Skämt åsido, jag är redan medlem där men jag tyckte det var lite roligt. Och visst är dom lika så säg?

image2393

Nästan gratis

Jag tog mina bonuscheckar och begav mig till H&M. Där fanns alldeles för mycket som jag hade kunnat tänka mig att ha i min ägo. Min första blick hamnade på patchwork-väskan som jag också köpte. Sedan stod jag länge och valde mellan diverse tunikor, jackor och annat trevligt. Tillslut blev det den här beiga saken:

image2392
Okej, skrämmande syn, så tänker vi bort vinterblek hy och ser framför oss en lätt solbränna..! (för nu blir jag faktiskt riktigt tveksam när jag ser den på bild)


Just the way I want it

image2387
Det är ju fördelen med att laga maten själv, man får den precis som man vill ha den. Igår blev det (nä, jag kunde tydligen inte hålla mig från hushållsaktiviteterna..) improviserad pastasås. På gränsen till för gräddigt, men annars väldigt gott. Blev till och med en portion över som jag krängde i mig till lunch idag.

Wake up, it´s a beautiful morning

Dagen började bra med en vinst från en tävling hos Hannah. Det jag vunnit är en glammig ansiktskräm "Athena 7 Minute Lift". Jätteroligt! Jag tackar så mycket för det :-)

Under förmiddagen har vi haft kursavslut och på måndag är det alltså dags för en ny kurs. Lite synd, den här kursen har varit toppen..mer psykiatri åt folket! Ska logga in och göra utvärderingen nu med en massa tummar uppåt.

image2390
 

Giant egobild. Har upptäckt NU att man faktiskt kan göra bilder runda. Ordentligt invirad i halsduk idag, och med skjortklänningen under. Den är lite skum i passformen, det är sådana här tillfällen jag önskar att jag kunde sy.

Fler fluffar?

Hade vi bott i ett stort hus, och hade vi inte gillat att resa, så hade vårt hem varit fyllt av hundar, katter, minigrisar och kaniner. Men eftersom vi bor i lägenhet och dessutom gillar att resa så försöker vi begränsa oss till de två djuren vi har. För A är det inget större problem, men jag får verkligen kämpa för att inte råka skaffa några djur till.
Nu är det så att vi har fått två flufferbjudanden..och jag vill så gärna, men samtidigt är tre djur mer än två.

image2380

Haléns-tävling / Käthes blogg

image2376
Ofcourse kan jag ju inte låta bli
denna roliga tävling hos Käthe där man kan vinna ett presentkort på 1000 kronor.
Mitt bidrag (allt från Haléns) består av: satinbyxor 250 kr, stövletter i skinn 500 kr, linne 80 kr och örhängen som ingår i ett set med även ett armband för 130 kr. Sammanlagt: 960 kr.

Heartbreaking

Jag tänkte väl att jag snabbt skulle hitta tillbaks till mig själv: idag har måltiderna bestått av fil & flingor till frukost, kokt ägg med Svennes till lunch och lite pistagenötter till efterrätt. Känns bra att jag inte spårat ur totalt med hemmafrufasonerna.

Istället har jag fullt upp med mina nya tekniska prylar. Det är ett heltidsjobb att skaffa nytt. Bilder ska överföras från gamla datorn till nya, man ska lära sig Samsungs märkliga meny på mobilen, fixa över nummer. Och så vidare.

image2377


Det stora äpplet

Ser på webcam över New York, kollar upp butiker, sevärdheter, restauranger och platser vi bara måste besöka. Planeringen är verkligen en kul del av resan, särskilt när man ska till ett ställe där det finns så otroligt mycket att upptäcka.

Forever 21 är en klädbutik jag definitivt kommer shoppa loss i:

image2371
Kavaj 165:- Blus 132:- Armband 33:- Linne 189:- Shorts 145:- Klänning 119:-

Diagnos?

Det är något allvarligt fel på mig! Två gånger idag, inte en, utan två gånger har jag lagat mat. I vanliga fall händer det ungefär en gång i veckan (på sin höjd). Dessutom har jag diskat en stordisk och funderar på vad jag nu ska ta mig an. Eller också så nöjer jag mig med dagens aktiviteter och ser på Gynning istället.

Imorgon blir det träningspass, jag ska bli spänstig som ett gummiband och stark som en björn. Fan vad bra det kommer bli, jag tror verkligen på det här!

Slutpratat för nu!

Is is is

..överallt. Isdrivor utmed vägarna, is på snön, is under fötterna. Snart köper jag pensionärsbråddar på macken och sätter på alla skor jag äger.

Imorgon är jag ledig. Behöver jag ens förklara hur skönt det ska bli med sovmorgon? För att riktigt njuta borde man varje sovmorgon ställa klockan på tidigt, vakna till och skratta åt den, för att sedan somna om. Det är det bästa.

Ledigheten påbörjas nu med..

image2374

Trevlig kväll :-)

Skönhetsoperation?

Jag känner mig lite upprörd. Jag gillar inte sjukhus, men hade fått en remiss att gå och få bortopererat ett ärr som kliade. Jag fasar alltså för detta först flera dagar, samlar mod och går dit. Väl där visas jag till ett rum och en robotliknande läkare.

- Ja hejsan hejsan, här är ärret..ska vi sätta igång med operationen? (ungefär)
- Goddag. Jag får titta. Nej. Det. blir. Ingen. Operation. Det. Kommer. Läka. Ut. Så småningom.
- Jahaa... men du, jag har ett födelsemärke som jag gärna skulle vilja bli av med, tror du att du kan göra det istället?
- Nej. Sjukvården. Har. Inte. De. Resurserna. Om. Det. Inte. Är. Något. Som. Verkligen. Är. i. Vägen.
- Nähää..okej, men jag irriteras faktiskt av det här..
- Nej. tyvärr. Adjö.

En minut senare är jag ute i väntrummet igen. Jag betalade alltså 300 kronor för absolut ingenting. Inte den minsta operation fick jag. Läkaren däremot fick en extra kafferast.

(Tack söta Sara som följde med)

Innan du snattar mat från korridorsgrannen..

Är inne på Arga lappen-bloggen, så himla kul, fast en del är lite väl aggressiva.
Min favorit so far:

image2373

Vilket påminner mig om ett internat jag bodde på där det var någon tjuv på stället som alltid käkade upp våra saker. Så en eftermiddag bakade vi chokladbollar, som vi fyllde med en jäkla massa laxeringspulver och placerade i kylen. Några timmar senare var mer än hälften uppätna ;)


Hemma från shoppingen, jag menar jobbet..

Haha. Vi har blivit inbjudna till en renhållningsträff. Jag ser ett namn på en restaurang när jag snabbt tittar på pappret (där mötet är), sedan undertecknat typ Renhållningsverket. Inte så glam som jag hade hoppats på alltså. Men nu ska vi inte vara såna, miljömedvetenhet är såklart bra.

Jag skulle bara hämta ut min mobil, men hamnade första på rea i en liten affär där Vila-skjortan inhandlades. Sedan gick jag en vända inom Gina Tricot där bh + skärp inte kostade mer än 15 kronor styck. Så går det när jag ska jobba och tanken är att tjäna pengar.

Nu är jag hungrig, ska sätta in en Findussoppa (ost & broccoli - riktigt god) i micron och bre en macka!

image2372


Måndag

Vaknade försent, skynda upp - snabbt köpa en youghurt och en kopp té till frukost. Seminarium: känslor, tankar, åsikter. Förbi fiket, köpa med en pastasallad. Hem, hundpromenad, till jobbet.

Hade gärna bytt liv en vecka eller så med katten:

image2370

Gnällig kväll

Inget mer vin på länge nu. Har som ni nog förstått inte mått något vidare idag. En hel dag åt absolut ingenting, förutom kvidande och massa flottig mat. Efter pizzan blev det Jennis underbara banankaka med apelsinjuice till. Åh vad jag inte känner för måndag redan..både skola och jobb. Gäsp.

A har varit igång med kameran.. Vad har vi här?

image2369

Liten önskelista

Snajsigt! Men jag hade velat ta bort gummit framtill på skorna.
image2190


Bakendrunken

Det är fullständigt vedervärdigt att vara bakfull. Jag känner mig som, och ser ut som en soppåses innehåll. Är varm, mår illa..ja, allt som hör till. Jag brukar ha en gräns på tre glas, då mår jag hyfsat dagen efter. Blir det mer än så, då blir jag som idag.

Pizza fick jag iaf. And it was gooood, bortsett från purjolöken då. Varför lägger man det på en pizza?

image2368

Söndag

Vinsmak i munnen och huvudvärk. Så jäkla not nice. Men vi hade iaf väldigt trevlig igår, åt tacos, kikade på Melodifestivalen och snicksnackade. Snopet för Carola att dom inte gick vidare (ha ha). Jag höll på Ola såklart och Mary hittade sin favorit hos Kebabpizza. Appropå pizza, det hade varit det bästa nu..mmm, en vegetarisk med massor ost, kronärtskocka, champinjoner. Det är det enda rätta idag.

Mjauu från Polly

image2367


Strike a pose

Den här bilden är överallt på min nyanlända yoga-dvd. Om ett par dagar ska ni få se en bild där jag själv gör så. Ha ha ha.

image2364

Om en halvtimme..

..SKA jag börja läsa. Inga undanflykter. Vi har lyssnat på minst sagt intressant musik här och dansat loss i morgonrocken till The Pinks, sen fick jag mig ett gott skratt av låten "Fisdisco". Så nu kan jag vara seriös och allvarlig för en stund.

Nyligen (somnade såklart om efter hundpromenaden):

image2366

Msn-konversation med A, snart 30 år

image2365

Tidig morgon en lördag

Jag vaknar strax före åtta, vrålar på hunden att vi ska ut (om jag somnar om väcker hon ändå en halvtimme senare). Sedan tar jag på mig nånting, oklart vad. Det känns helt OK där i mörkret men väl ute inser jag att jag ser ut som en komedifigur. Men vad gör det en tidig lördag morgon? Inte en endaste kotte ute förutom en bil fullpackad med grabbar.

Det blev inte riktigt sådär tidigt igår kväll som jag hade tänkt mig. En gammal vän som det blir pratat med alldeles för sällan ringde så jag satt i telefonen ett tag och sen grejade jag med någonting.

Nä, nu är det dags att utfodra djuren!

Hör & häpna

..klockan är inte mer än 22.00 och jag håller på att däcka här på soffan. Är helt slut efter dagens alla aktiviteter. Mm, dags att sova alldeles snart - ladda inför imorgon då det blir plugg följt av tacos & viiiindrickande. Gonatt!

image2363
Den nya sköööörten & crazyeyes.

Spets på fötterna + fredag

image2358Jag har inga svarta ballerinas. Det är helt sant! Jag vet inte hur jag har klarat mig utan det så länge. De här från Have2have tycker jag är otroligt söta med svart spets. 350:- kostar dom och det tycker jag är ett helt OK pris, men jag är allergisk mot obekväma ballerinas och det är ju ganska svårt att avgöra såhär över internet.

Det är alltså fredag idag. Jobbar till strax efter 19 och har vart i skolan halva dagen (gäsp) men sen är jag nothing but ledig resten av helgen. Fick mycket trevlig post idag: mina två träningsdvd´er och det bästa - bonuscheckar för 550 kronor på H&M. Vilket såklart är väldigt glädjande men får en att reflektera över summan man faktiskt har handlat för där.

Ikväll ska vi ta det väldigt lugnt. Äta grekisk sallad och se på Let´s Dance. Vad har du för planer?

Gubbar

Gubbar ja, i olika former. A var ute med Nikki och jag sov i godan ro, vaknar plötsligt att av att en man ropar Hallåå, hallåå.. jag fattar såklart ingenting i mitt sömniga tillstånd. Efter några sekunder vaknar jag till, drar på mig å..morgonrocken, går upp för att beskåda inkräktaren. Han var från hyresföreningen och har satt upp radonmätare. Så nu är jag vaken i allra högsta grad och ska äta jordgubbar till frulle.

image2360

Kl 23.00

Mmm, mm. Efter bara lite fika i matväg på hela eftermiddagen & kvällen var jag tokigt hungrig när A kom hem. Men det var värt väntan.. ryggbiff, klyftpotatis och rödvinssås. Hade kunnat äta två portioner om det inte vore för att köttet tog slut.

Imorgon blir en lååång dag. Både skola och jobb. Men å andra sidan är det helg sen. Jag hinner inte med veckorna..det är alltid likadant, måndag och sen plötsligt fredag. Tror det blir bio för oss i helgen, har du sett något bra nyligen så mottages biotips gärna!

image2359

Sleeping beauty

Pollan tidigare idag, hon tar varje tillfälle i akt att njuta av solen. Och visst är det härligt? (åtminstone så länge man håller sig inomhus och inte känner de iskalla vindarna).

image2357


Hur gick det med den där träningen?

Ni som har hängt med här missade nog inte att jag var och tränade. En gång. Jag har funderat på det hela och inser att nej, det där är inget för mig. Dyrt, onödigt ansträngande och tinnitusframkallande. Istället ska jag börja med yoga. En matta är på plats & två dvd´er är på väg hem till mig.

image2356
En spexig vattenflaska var jag såklart tvungen att ha med. Har gjort situps och diverse övningar tills videosarna kommer, så nu är jag utan tvekan värd en halv alla hjärtans dag-bakelse!

..& som inspiration:
 lyssna här


Dagmar

Den här är verkligen Anna! Från Lyx.se. Pris: fyrsiffrigt.

image2341

14 februari

Vi vaknade samtidigt som posten kom, två kuvert från våra mammor (samt en bonuscheck från Ica). Våra mammor är väldigt olika och bara på kuvertets innehåll kan man urskilja deras olikheter. Lite gulligt!
Hos oss blir det inget speciellt firande mer än att vi fixar något gott ikväll. Varje dag är viktigare än en dag. Sen kan jag inte låta bli att tänka på dom som känner sig ensamma, vad gör då inte en sådan här dag med den känslan?
Hursomhelst önskar jag er en fin dag, här skiner solen på & kaffet är klart nu.

Nöjda

Jag hade så fint planerat att vi skulle festa till det med vaniljglass & varma hallon imorgon, men blev så fruktansvärt sugen så var tvungen att fixa det idag. Och så GOTT det var, helt wunderbart! Rundar av med en kopp grönt té nu och borde verkligen sätta igång att läsa. Ska bara chilla en liten stund till.. (inspireras av de här två rackarna)

image2353

En telefon, är svaret

image2354 Dam daa dam. Jag tror att det är den här jag köpt. Den fanns inte inne så jag får den först om en vecka. Därav denna förvirring kring hur den ser ut. Den var riktigt najs i verkligheten iaf. Så glansig och tjusig så. Blir nog jättebra! Bara förlängde mitt abonnemang så den kostar inget extra mer än någon hundralapp i öppningsavgift.

Imorgon är jag ledig, kom jag på :-) Som jag ska snooza!





Wearing this..

Brrr..det blåser något helt sjukt, plus då att det är minusgrader. Händerna är stelfrusna, kinderna likaså. Jag går runt och försöker överrösta vinden med mina aggressiva utrop.."jaaag haaatar det här, nu flyttar jag till något varmt land, arghhh". Vi var alltså på stan en vända, köpte ett par strumpbyxor, åt varsin hamburgare på Max och inhandlade ytterligare en sak... gissa vad?

image2347

Le telefon

Mitt mobilabonnemang går snart ut = dags att byta ut den gamla telefonen. Men vad finns det för några nuförtiden? Jag har inte kollat mobiler på nästan två år. Jag vill helst ha en Nokia, en inte alltför dyr sådan och gärna med kamera som inte är helt värdelös.

(en liten stund senare)..kan den här vara något kanske?

image2346

School

Fika eller plugg?
image2344
Same same.

Tisdag

Min lilla förkylning i kombination med dålig nattsömn och långa dagar i skolan har gjort mig sliten de senaste dagarna. Så pass att jag skulle vila lite innan men så kom Gos 1 och lade sig på ena sidan, Gos 2 på andra sidan av sängen och strax därefter snarkade jag djupt, lite väl länge.

Flygbiljetterna till N.Y är nu bokade! Hotell har vi ett par alternativ som vi ska fundera lite mer kring, sen kan jag påbörja den stora planeringen för allt vi ska göra när vi är där. Jag längtar så grymt mycket!

(Dagens bästa, i kombination med ovanstående: Godkänt både på hemtentan och tentan, yey!)

Style a la Gossip Girl

Blake Lively här nedan från Gossip Girl, älskar både rollfiguren Serenas stil och även hennes privata. Ni som ser på serien, vad tycker ni so far? Jag har ju tjuvkikat fram till avsnitt tretton, och det blir bara bättre!

image2342
Bilder: People.com

Snooze

På allvar, idag blir en tidig kväll. Är redo för sängen redan nu faktiskt. Sleep tight!

image2340

ps. Födelsedagspresenten (eller kanske presenterna) till A börjar bli klara, dessvärre kan jag inte avslöja vad det blir här..


Think pink

..från American Apparel för ca 250 kronor, visst är den ljuvlig?

image2314

Mitt nya liv

Jag är så stolt över mig själv! Jag har, de tre senaste dagarna i godisväg enbart ätit en halv kexchoklad och några bilar. Idag åt jag en SALLAD till lunch och har redan handlat morgondagens lunch som jag ska tillverka helt själv. Jag kommer bli både smal & rik!

Dagen har varit väldigt intressant. Först hade vi levande fallbeskrivning där vi skulle improvisera med skådespelerskan som föreställde psykotisk, sedan var vi på studiebesök. Det är sådant här som får utbildningen att kännas mer verklig. Nog för att det teoretiska är viktigt att kunna men det räcker inte.

Morgonens look, trots plattning så vägrade håret lägga sig så jag fick skynda iväg med mitt nyvakneaktiga fluff:

image2336

..och Pooolly sötnosen, chillar:

image2337

Från köket till datorn till sängen

image2334Vi åt vitlökshamburgare till middag och det fick mig att må ytterligare mer illa. Blahh. Men se så glad jag är när jag diskar! (eller kan det möjligtvis vara ett påklistrat leende).

Känner mig verkligen inte helt hundra. Ni vet sådär när man inte är jättesjuk men det känns att något är på gång..värk lite här och var, småfebrig (fast det tror jag alltid och så tar jag tempen och den står på 36 grader). Så tanken är alltså att sova tidigt ikväll, men det säger jag alltid men ändå blir det inte så.

Hur som helst stänger jag ner datorn för idag och säger nighty night!





Ytligt

I brist på energi att skriva något vettigt så tänkte jag presentera dagens shoppingfynd. Nagellacken var oanständigt billiga, alla fem gick på sammanlagt 95 kronor. Igår satt jag och funderade på att beställa något fancyschmancy, typ Essie, hade jag gjort det så hade jag fått inte ens ett lack för det priset.

image2330
Isadora-lacket är dock lila, inte svart som det ser ut.

På H&M fanns även denna söta kjolen som förmodligen kommer användas flitigt i vår. Jag har ju nästintill gett upp det där med byxor så då får man faktiskt unna sig en del kjolar, riiight?

image2331
Men nu måste jag verkligen börja leva ekonomiskt så vi har råd att ha kul i New York. Ni får peppa mig! Jag är inte naturligt lagd åt det ekonomiska hållet som ni kanske märker.

Ur form

Uscha, är lite krasslig idag. Huvudvärk och illamående till och från, känner mig allmänt risig. Hoppas inte det blir värre tills imorgon då vi har en lång dag med obligatoriskt seminarium, studiebesök och grupparbete. Från skolan går det ju tyvärr inte att sjukskriva sig på det viset.

Utflykten blev en odramatisk sådan, vi åkte till Rusta för att kolla in deras motionscyklar. Alla var väldigt hafsigt ihopsatta med lösa sadlar och skruvar som inte satt på plats så det var inte helt lätt att avgöra om dom var "bra eller dåliga". Vi tog en vända inom HM också och jag fyndade bla Mavala-lack för 5 kr styck. Inte illa!

Nu är vi hungriga, får se vad det blir för något gott! Allt bra med er idag?

Bli min!

Från Marc Jacobs vår 2008. Den är ju så underbar.
Dags att starta en insamling? ;-)

image2329

Söndag (ja, nästan iaf)

Gratis är ju godast. Hos Gratiskungen har jag hittat bland annat reseguider i pdf-format och en massa annat smått & skoj. Perfekt sysselsättning om man har tid över.

Vad tyckte ni om Melodifestivalen tidigare? Jag såg E-type slänga runt med sin enorma man sen blev jag less och insåg att jag kunde spendera min lördagskväll med något trevligare. Zappade förbi lite senare konfunderades över att den där dansbandsgubben var med och trallade.
Däremot Titanic..åhh.. det går knappt att hålla sig från att grina till den hur många gånger man än sett den, hur mycket Hollywood det är över den, och hur mycket äldre man än blir. Bara jag hör början till tonerna av My heart will go on så väcks en sorgsam känsla.

Imorgon är A helledig, då blir det utflykt av något slag. Och läsa just det, jag måste läsa en skönlitterär bok för ett kommande seminariet. Höll på att glömma.

Sov så gott ♥


N to the Y

Det blir New York. Det finns inget annat alternativ (åtminstone för mig) helt enkelt. Såhär: det finns en miljon ställen som hade varit superspännande att åka till, men har man inte hur mycket pengar och tid som helst så är ju faktumet det att man måste välja ett ställe..och då blir det N.Y. Så då var det bestämt, och jag tror att det blir helt fantastiskt!

image2327

Bild: från A´s vän Jonasius

Lördag

Så grymt skön dag! Jag vaknade sent av två gosiga djur som hoppade upp i sängen och ville bli kliade på magen. Sedan har jag bara gjort precis vad jag känt för, vilket har varit att dricka kaffe, se på Gossip Girl och städa undan lite. Kvällen fortsätter i samma anda.. chilla & förmodligen Melodifestival, iaf i bakgrunden. Det är ju så fruktansvärt utdraget med alla dessa delfinaler och skräpbidrag som dom fyller ut med, men ändå är det tradition för mig.

Nitto var inte riktigt bra i magen (vit lång päls i kombination med det = inte så trevligt) så hon åkte rätt ner i badkaret efter promenaden och nu doftar hon som en ehm, lavendeläng ;-)

image2326

Mer Betsey

Rosa. Svart. Solglasögon. Snyggt.

image2319

Klänning 2401:-
Solglasögon 433:-
Resväska 1300:-

And the winner is..

Vinnaren är nu framlottad..och det blev Emelie som drogs ur skålen :-) Stort grattis!

image2322
Men, som ni ser så finns det även ett till namn där.. det blev också ett (surprise)-andrapris till Anna, som består av följande:

image2325

Maila era adresser till mig så kommer det snart paket i brevlådan!

Min dator är kidnappad

image2318

..och glöm nu inte att det är drygt en timme kvar tills
tävlingen avslutas, så du som vill vara med, skynda att plita ner ditt födelsedagsminne!

Ingen koll

Haha. Det var inte alls minus 13 grader imorse som jag skrev tidigare. Det var jag som var väldigt sömnig och grusig i ögonen. Funderade intensivt där ett tag vad jag skulle hitta att ta på mig för sådan kyla och så gick jag till köket för att hämta något och såg att den digitala termometern hade en punkt mellan ettan och trean. 1.3 var det alltså.

Vi har haft groupwork, något utflippat sådant..men det är ju freedag! :-) Vi var riktigt effektiva & kom precis vid öppningsdags till Corona för att ta en efterpluggöl...som blev två. Nu är jag mycket blygsamt berusad och sitter och gäspar. Underbart med helg ska det bli!

Vad gör ni ikväll?

Kvällen & morgonen

Nu: -13 grader och zzzzzz...(låt mig sova en liiten stund till bara)

Inatt:
Jag har läst och läst, och läst läst läst.. artiklar, rapporter och utredningar. Kände efter dessa timmars läsning att jag behövde något som är så långt från forskning och formellt språk som möjligt så jag myste ner mig i soffan och såg två avsnitt av Gossip Girl. Tjejigt, skvallrigt, dramatiskt och lite tramsigt. Det är det som kallas underhållning va?

En puff får alltid plats i soffan:

image2317

Ringer till Telia

- Hej och välkommen till Telia. Berätta för vår automatiska röst vad ditt ärende gäller
- Mobiletelefon
- Mobiltelefoni. Tryck in ditt mobilnummer
- 07XXXXXXXX
- Du kopplas nu till kundtjänst
- (tack tack)
- Du har plats nummer 15...7...5...1.. du kopplas nu vidare
- Välkommen till Telia, jag heter Sven-Arne
- Ja hejsan bla bla bla (KLICK, där avbröts det och den automatiska rösten är tillbaks)
-
Du har plats nummer 28.. (va??)
Efter ett antal minuter: - Välkommen till Telia, det är Bobbo, vad kan jag hjälpa dig med?
- Hej. Igen. Jag undrar om mitt mobilabonnemang, det är såhär...
- Då ska jag koppla dig till mobilavdelningen (neeeeej jag orkar inte mer)
-
Du har plats nummer 5..
suck


Marängfluff & bling

Betsey Johnson gör mig aldrig besviken. Varje, och då menar jag varje gång jag är inne så hittar jag nya drömplagg och accessoarer:

image2313
Klänning: 2788:-
Armband: 820:-
High heels: 1311:-

ps. fortsätt att tävla fram tills imorgon kväll!

Anställningsintervju

En typisk intervju för chefspositioner?

- Trevligt att träffas Svea-Greta, då kör vi igång då. Tycker du om människor sådär i allmänhet?
- Nja, nej faktiskt inte
- Bra bra
- Hur hade du hanterat en konflikt på arbetsplatsen?

- Ja alltså jag hade nog undvikit stället
- Underbart

- Hur ser du på dig själv som ledare?
- Jag kör på så som jag vill ha det, personalen är enbart ett bihang till min storhet
- Är det några särskilda egenskaper som gör dig särskilt lämplig för det här jobbet, anser du?
- Jag kan ju nämna att jag är diagnostiserad med asocial personlighetsstörning
- Utmärkt, tjänsten är din!

Med inspiration från bland annat Någons chef.


Torsdag

Jag börjar med dagens dåliga:
1. En stor finne har angripit min runda kind.
2. Jag vaknade med huvudvärk som inte vill släppa (sovit för mycket?)

..och det trevliga, roliga, braiga:
Min fantastiskt fina dator har kommit! I´m so happy, I´m so glad that I´ve got youu.. den är verkligen helt bedårande. Det är förjäkla synd att jag inte har tid att pilla så mycket med den idag, måste läsa rättsfall och rapporter. Men imorgon...och resten av helgen!

image2312

Vila

Har tagit ledigt från alla måsten ikväll, sett på tv, ätit kanelbullar och druckit jordgubbssaft. Hur mycket man än har att göra tror jag stenhårt på pauser från allt för att ladda upp energi..och det behöver inte vara så avancerat (fast jag hade definitivt inte tackat nej till en heldag på något spa).

image2311

Bloggens ettårsdag!

Hipp hipp hurra..! Det är exakt ett år sedan jag skrev det första inlägget här och det måste såklart firas.. (allt som möjligen kan firas bör också firas ordentligt). Dagen till ära blir det tävling. I prispotten ligger: ett paket med badkulor/pärlor/konfetti, två rosa nagellack från Depend, en styck fotmassagegrej från H&M, läppbalsam Agata de la Ruiz med passionssmak och ett par söta hjärtörhängen från Kicks.
image2221

Reglerna är enkla. Berätta om ditt bästa födelsedagsminne och du är med! Du får gärna tipsa om tävlingen i din blogg men det är inget måste. 
Ditt "bidrag" måste vara inne senast den 8/2 kl. 19.00. Alltså om två dygn ganska precis.
Lycka till!

Rise and shine

Vad lite sömn kan göra! Så skönt det är att kunna lägga sig en stund och bara snooza. När jag vaknade hade lovepie kommit hem och dessutom varit ute med Nikki. Såå nu är det bara att sätta igång att det plugga igen..vi har seminarium efter seminarium framför varandra. Men först och främst behöver jag mat. Vi var nere på stan efter tentan och åt Västerbottenspaj & kladdkaka, den perfekta tröstematen efter en knäpp tenta..hursom, det är inget man håller sig mätt på så länge.

Och så ska vi fira lite här på bloggen idag.. jag återkommer snart med det :-)

Vad hände?

Kände verkligen ingen större oro inför den här tentan. Jag hade varit på i princip alla föreläsningar, läst på och ämnet är intressant..dessutom skulle det vara sant eller falskt-påståenden. Hur skulle det kunna gå fel?
Sätter mig och får häftet med frågorna, en tredjedel är kuggfrågor, nästa del har vi knappt gått igenom, sen den tredje var det som tur var inga problem med. Vi fick facit efter inlämning och om jag inte räknat fel blev jag godkänd men det är isåfall på håret. Nä, nu är jag trött & less. Godnatt för en timme eller två!

Give me a breejk

Hur tusan ska jag nu kunna sova? 1. Jag har tenta imorgon alldeles för tidigt på förmiddagen som jag dessutom inte är färdigpluggad inför (fast blir man någonsin det å andra sidan?) 2. A kommer hem med en ritplatta.. "till din nya dator älskling". Jag vill såklart sitta uppe och leka med den inatt, inte snarka bort kreativa timmar.

image2309


Middag för en

När A jobbar brukar det nästan alltid bli något vegetariskt eller något med fisk/räkor för mig. Oftast något man kan slänga in i micron, men idag såg jag min chans att smita lite från pluggandet och tillagade en måltid med hela fyra komponenter. Det var svettigt värre. När allt börjar bli klart inser jag att pastariset kräver en sil, men någon sådan har vi inte..så jag tar till första bästa redskap, dvs filtret från kaffebryggaren och silade så gott jag kunde igen. Slutet gott, allting gott - maten smakade bra och jag + Nikki på köpet är nu mätta.

image2308
Grillad veggieschnitzel, pastaris, harrysar och örtsås.

Jeanskjolen från Numph

Jag fick min efterlängtade kjol från Bonnie & Clyde idag. Beställde den för några dagar sedan för 278 kronor (superpris!) och nu damp den ner i brevlådan. Jag älskar den redan, modellen, tyget och allt. Ett stort plus till tjejerna som jobbar där som skickar med en trevlig hälsning i paketet och verkligen är serviceminded.
image2307


Semmelfika

Även när man har tentaplugg behöver man ju paus för påfyllning av energi & vad är inte mer rätt än att fika en semla idag (som dessutom bara stod i kylen och väntade på mig):

image2304

.."om jag tittar på matte med den här ledsna blicken, så kanske jag får smaka?"

image2305

Till laptopen

Till en ny fin dator vill man gärna ha en ny fin väska, eller iaf ett fodral. Jag har hittat ett par alternativ som jag gillar starkt.

image2303

1. Väska i fyra olika färger, nu med 15 % rabatt hos
Style4iT 1095:-
2. Fodral i velour i fyra färger, även denna med rabatt i samma butik 360:-
3. Väska i tre färger Style4iT 1995:-
4. Fodral i tre färger. Finns hos Style4iT & Accessora 360 resp 399:-

Vilken hade du valt?

Imorgon är det tenta, idag är det plugg

Stressad som sig brukar vara dagen före tenta. Tror det kommer bli ganska lugnt, det är egentligen ett så kallat kunskapsprov ingen stor tenta men det går ju inte att undvika att stressa upp sig själv åtminstone litegrann. Vi ska ses några och diskutera genom de frågetecken vi har sen är det bara att läsa en massa som gäller!

Imorgon är det något annat med... Signed by annapanna fyller då ett år och det blir lite tävling så missa inte det!

Snyggt med tryck

Helt underbara t-shirtar med tryck finns det hos Truffle Shuffle till priser runt 3-400:-

image2298

Apor & giraffer

Jag sitter och pluggar inför psykiatritentan och läser mig till att schimpanser & människor har till 98,8 % samma DNA. Coolt va? Jag vet iofs inte exakt vad det innebär i praktiken.. Vidare: "olika aparter har sinsemellan större genetisk variation än gentemot människan".  Slutsats: vi är typ apor.

Inte riktigt en apa, men däremot en giraff(?)leksak kom A hem med idag till the crazy cat Polly. Han var dock mer road av den än vad hon verkade vara..

image2302

Inspiration

Resdagboken är sjukt bra. Där kommer man från de stora resebolagens retuscherade foton och kan följa Tommy & Annikas romantiska jorden runt-äventyr eller Berits årliga tripp till Mexico. Nu vill jag precis överallt! Så för enkelhetens skull borde vi kanske släppa alla nuvarande planer och satsa på två veckor i Staffanstorp istället?

Beslutsångest

..i alla dess former. Datorn, resan..inga små grejer alltså. Jag är expert på det där med beslutsångest. Helt makalöst! Ska anställa någon som bestämmer saker och ting åt mig. Var hittar man en sådan?

Ett beslut närmre mål är jag iaf.. laptopen som är på väg hem till mig är:

image2299image2301

En ROSA Sony Vaio med en massa bra minne, processor, hårddisk och allt vad det heter. Helt lovely är den!

(Bilder: dustinhome.se)

Vidrigt

Jag fick ett mail om djurplågeri med en protestlista till. Länkad till mailet var en film från PETA. Jag såg ett par sekunder sedan kände jag hur jag blev alldeles illamående och gråtfärdig. Det är så jäkla sjukt och vidrigt hur en del djur behandlas. Sedan tänker jag att vem är jag att egentligen klaga, jag äter kött, och jag använder skor & väskor av skinn. Jag tycker verkligen det här är svårt, det är svårt att vara en helt korrekt människa i alla avseenden. Livet hade blivit så otroligt begränsat om man gjorde precis allt "rätt", men samtidigt tycker jag att vi har ett ansvar att göra så gott vi kan (tex att inte använda päls, köpa ekologiskt kött om det finns) och att vara medveten om situationer som finns runtomkring oss. Mer än så kan man kanske inte alltid begära?

Filmen (som är från en kinesisk pälsfarm) kan du se
här.

Dam da da dam

Juno var söt, och lite konstig, och fin samtidigt som den var både rolig & sorglig. Se den!

Jag har pluggat absolut ingenting idag så desto mer ska bli gjort imorgon. Onsdag är dagen för tentan och då ska den fixas!

Några fler bilder från igår (som går under kategorin ego-pictjas)

image2296

Nighty night!

Datortjat & tacos

Så, nu är jag nere i två alternativ jag väljer mellan. Båda är från LG med lite olika "modeller" (R405 och E500). Det är helt tokigt vad många nätbutiker det finns och sen hundra gånger så många märken & datorer och välja mellan. Jag förstår ju absolut inget av datorspråket så har fått rådfråga de mer kunniga.

image2294image2293

(Bilder: dustinhome.se)

Ikväll blev det tacos till middag och nu ska jag se på
Juno. Hoppas ni har en skön kväll!

image2295




Söndag

Klockan är redan fem, söndagar måste vara den veckodag som går snabbast. Man vaknar, sen är det kväll två sekunder senare.
Vi hade en trevlig kväll igår med drinkar och snicksnack följt av nattamat hemma. Lina sov här så idag har vi varit ute i det fina vädret med Nikki, käkat ordentligt med frukost, fixat naglar och bara tagit det lugnt.

För varje gång jag går ut-ut så inser jag att jag inte är så ung längre. Folket blir allt mindre och mindre och man sitter och undrar hur tusan dom kom in när dom var så noggranna med att kolla leg i entrén. Men det är inte dom som är så unga, det är vi som börjar bli gamla.

image2292

Direkt från soffan

Vi väntar på att Slajnus ska piffa sig klart och ta sig hit, under tiden förfestar vi (skulle man kanske kunna kalla det). A, jag och Polly von Pop. A envisas med att ha på någon 80-talsfilm med Arnold i bakgrunden och jag vill spela Yatzy. Kvällens slagord är: supa supa suuupa!
Ha en fortsatt trevlig lördag!
image2291
ps. Vi har kommit absolut ingenstans med beslutsångesten angående resan..
To be continued..

Latmask i hurtbullarnas land

Jag är svettig, jag har ont i kroppen och jag är hungrig.. Jag har TRÄNAT för första gången på mycket länge. I beskrivningen av passet stod det typ "lätt nybörjar nånting..för alla". Ha! Det var det då inte..man skulle skutta som bara den till en viss koreografi & shaka på höfterna i en omänsklig hastighet.
Sen är det hela grejen med träningsställen, det ger mig ångest..hela konceptet med ett stort ställe där alla är hurtiga, spänstiga och det står Gainomax-kylar i vart och vartannat hörn.. Nja, jag kanske ska hålla kvar planerna till den där motionscykeln.

image2287

I träningsbagen:
finn ett fel..

image2290

Talkin about I-landsproblem

Shit nu har vi beslutsångest här! Ingen har väl missat våra New York-planer. Vi hade tänkt boka nu på måndag, MEN så idag får jag ett mail från en kompis som jobbar på resebyrå med superbilliga resor till bland annat Thailand. Vi kan alltså få komma till Phuket, två veckor på ett fyrstjärnigt hotell för 6000 kronor per person. Så nu går hjärnan på högvarv här. Jag vill så så grymt gärna till NY men åker vi till Thailand skulle man kunna spara lite mer och åka en annan gång till NY på en weekend till exempel.
Vad hade du gjort?

Shoop shoopedoop

Vi kom iväg lite väl sent till stan så storshoppingen uteblev. Prio ett var en kursbok som blev inhandlad och så hade Body Shop fått in rouget nu som jag velat ha så ett sådant fick följa med hem.
image2286

Som sagt har vi passat kidsen ikväll, vi åt, såg på Bolibompa och spelade ett spel med vad jag gissar var egenpåhittade regler. Barn är så grymma på memory-spel och liknande. Jag förlorar alltid hur mycket jag än anstränger mig för att minnas dom rackarns figurerna.

Åh, åh imorgon ska jag sova..och sova..och sova.. Jag njuter redan!


Fjällräv uthyres

...tills vädret blivit bättre. Hon är en utmärkt vakthund, väldigt gosig sällskapshund och en fantastiskt bra dammsugare.

Skämt åsido, jag älskar vår voffe innerligt - men det är definitivt inget nöje att vara ute i det här slask- & blåsvädret. Blaha.

image2284

Klockan 12.28

Tvätteri, tvättera.. nu är jag snart klar med springandet till tvättstugan. Jag har fått massor annat gjort också, ätit favoritfilen till frukost och pluggat bland annat. Mer av det blir det ikväll (pluggandet alltså). Vi ska passa "våra" barn så efter nattning är det bara att slå upp böckerna.. med Let´s Dance i bakgrunden då såklart. Vad gör du ikväll?

image2282
image2283

I paketet

image2280Efter alla lovord om Ribel´s toppar hade jag nog förväntat mig någonslags magisk tröja som gör fantastiska underverk. Men det är en ganska vanlig topp..tygkvalitén är jättefin och den är riktigt skön men vad det gäller passformen så är jag inte helt nöjd. Ärmarna är lite väl långa och ringningen lite för bred för mig. Å andra sidan hade jag inte kunnat ha en storlek mindre för då hade det blivit för tight om magen.
Slutsats: iaf den här modellen passar en bäst om man har stora boobs och långa armar.


Snöregnig fredag, upp med tuppen och tvättar

Det finns en anledning till att jag är uppe såhär otroligt tidigt på min första (av fem) sovmorgondagar. Anledningen heter tvättstugan. Jag har helt missat det där med att tvätta den senaste tiden, det går tills en punkt då man inser att det bara är tråkunderkläder och för små jeans kvar i garderoben. Så nu tvättar jag alltså, massor.

Om några timmar ska jag slita upp A från sängen och tvinga honom till stan. Jag behöver shoppa. En styck studiebok och lite småsaker mest för att det är trevligt.

Nu kommer posten..med min Ribel-topp. I´ll be back!

Beuwdruum

Ett nytt sovrum hade varit snajsigt. Något i den här stilen kanske (gillar framförallt sängen):

image2277