Hajliloo

Har en liten break här mitt i allt. Var och klippte luggen och fick håret också snyggplattat så nu är jag redo för ikväll! Har varit vid dammen med Slajnus också och lunchat på gräsmattan, Nikki fick också följa med. Det är varmt idag, riktigt varmt! Helt underbart valborgsväder. Fast jag måste säga att jag saknar Lund lite idag.. parken och alla tusentals totalt överförfriskade studenter. Det är något speciellt med det.



(Jag kan se igen!) nyklippta luggen, också kallad The Frill:

The war is over

Kriget mot organisationsboken då alltså. Tentan är gjord och nu är det bara att hålla tummarna. Solen skiner för fullt och det är även Valborg idag, som ni förmodligen inte har missat. Jag har en fullspäckad dag med luggklippning, shopping och sen grill/vinkväll hos Angelica. Önskar er en finfin dag! ♥

Kookaifint

Som fjortis i Stockholm köpte jag en Kookai-väska som jag var så himla stolt över, värsta grejen med märkesväska från storstaden. Ja på den tiden hade man plagg från Rabbit som kostade max 199 kronor så det var lite skillnad från hur det ser ut nu. Tio år senare gillar jag fortfarande märket, och här är tre fina ting från Asos

image2674

Priser: 486:-, 602:- och 388:-

Tillbaks

Well well well.. det här med bloggpaus var väl kanske inte så effektivt ändå.. om sanningen ska fram är jag så beroende av min "dagbok" att jag har suttit och skrivit i Word.

Utan blogg dag ett

Hade pluggdejt med fyra trevliga kamrater, och emellan allt snicksnack fick vi faktiskt gjort litegrann. Bestämde mig sedan för att läsa resten av dagen, men hey, hur roligt är det med en bok som heter "Hur moderna organisationer fungerar", författare: Dag-Ingvar? Hamnade istället knaprandes på mina pistagenötter och lyssnade på skön musik. Jag tror att jag hade passat in i något karibiskt land, jag tänker mig en strand, gungande toner och en drink i handen.

Sen var det det där med shopping, jag har ju sagt att det är så gott som shoppingstopp fram tills New York, men efter mina provförpackningar med det fancyiga shampot/balsamet som var jag tvungen att inhandla detta.. och till fick jag en dvd med Hairspray. Så det där TJÄNADE jag nästan på! Hittade även en bok på bibblan som ska läsas när tid finns.

image2675

Ja sen vet jag inte riktigt hur mycket det egentligen gör med bloggpaus, tv´n finns ju fortfarande liksom.. på måndagar är det dessutom Prison Break, gud vad spännande det var! Hur ska det nu gå? Dagen avslutades sedan med att jag inte kunde hitta den minsta centimeter bomull hemma och fick tvätta av sminket med toapapper.

Utan blogg dag två

Pollykatten är den absolut bästa avstressningsmetoden som finns! Hon lägger sig bredvid en, börjar spinna och sen blir jag fullkomligt lugn. Djur borde verkligen användas mer inom vården till exempel - jag tror stenhårt på att husdjur gör människor mer harmoniska.


Dagen före tenta känns alltid speciell, stress, lite nervositet, rastlöshet, man vill få det överstökat samtidigt som man önskar att man hade åtminstone en vecka kvar på sig att plugga. Jag läser på i alla fall, varvat med msn-snack och telefonsamtal. Ja, och så har jag dammsugit. Min nya grej är att bära runt dammsugarklumpen samtidigt som jag far runt med själva munstycket, för maximal träning. Sjukt bra, jag lovar.. svetten rinner efter 80 kvadratmeter.


Skulle ha fått besök men mina latmaskar till vänner kom icke, men, då ringde S och sa att hon var i närheten och kom in på en fika. Nu känner jag inte att jag får gjort så mycket mer idag så lägger min tillit till slumpen eller vad det nu är som avgör.

image2676
image2677

Auf wiedersehen

Det känns givetvis väldigt sorgligt att säga detta, men nu blir det bloggpaus. Jag inser hur mycket jag har att göra, det är helt crazy, så nu ska jag strax på skolan på pluggdejt sen är det bara att läsa som gäller tills onsdag. Ha det underbart och njut nu av livet alla ni som inte har tre miljoner tentor att tänka på. Buhu. Puss och kram!

Funny feets

Något ni hade kunnat tänka er?

image2673
Från Marni, Cavalli, Miu Miu och Zanotti

Men alltså, varför?

Oboy
En halv liter Fanta
Apelsinjuice
En Ramlösa
Vanligt vatten
En grapefrukt
Kaffe

...har jag under dagen fått i mig i dryckesväg. Det är ingen nyhet att man i bakfullt tillstånd dricker mycket, men vad är det som gör kroppen så otroligt uttorkad, kan någon naturvetenskaplig människa berätta det för mig. Jag menar, säg att man dricker sex stycken Breezers - då får man samtidigt i sig massor med vätska under supandet.

Filmkväll

Har sett på Leo ikväll, en film av Josef Fares. Mycket våld, mycket tragik och mycket tårar. Den var intressant men samtidigt ingen film jag blev sådär helt trollbunden av som man kan bli av vissa. Har du sett den, vad tyckte du isåfall?

På onsdag har vi nästa tenta så nu de kommande två dagarna är det full fokus på pluggandet, men ska väl hinna med lite annat i veckan med..
image2672
Hade verkligen velat skriva shoppa med, finns så mycket snajsigt jag hade behövt, men för att vi ska kunna relaxa i New York så MÅSTE jag verkligen låta bli att shoppa en massa nu.

Söndag

Jag känner mig som någonslags seriefigur idag (bakfull sådan) som hasar sig fram grymtandes och stönandes och försöker göra något vettigt av dagen men det går inte så bra.. Tog mig hela den långa vägen till affären för att handla lite nödvändigheter och det gick faktiskt rätt bra. Kom hem 150 kronor fatttigare med snacks och en film bland annat.

image2670


Backdrunk

Mhmm, vi är inte pigga idag.. det känns nästan lite jobbigt bara att knappa på tangenterna. Kvällen var mycket trevlig igår, vi började tidigt med pizza och dricka sedan kom resten av folket och det blev vardagsrumsdans och badtunna - första gången jag badar sån och så himla skönt det var! Jag vill ha en på balkongen!

image2666
Förfest i morgonrock med breezern
image2668
Le party

Lördag

image2664Ganska exakt en timme tog det och jag vet faktiskt inte alls hur det gick. Förra gången sa jag "det kan ha gått hur som helst", och så fast liiiite bättre känns det denna gången med. Herregud vad folk där var, en lördag klockan 9.00.. underbart, jag är inte den enda i den här staden som gör omtenta. Jag börjar inse att plugga handlar mycket om att vara envis. Första året gick nästan för lätt, inte ens en enda komplettering och sen när man då får en omtenta känns det som världens kris, men det är bara att resa sig igen och inte ge sig. Och läsa sjukt mycket.

Dagens tentaoutfit består av cozycozy, ja ni ser själva.

Har sovit en sväng sedan jag kom hem och nu ska benen rakas och breezers öppnas för badtunnepartyt! Så vi hörs inatt, eller imorgon.. hoppas ni får en toppenkväll med mycket festligheter ♥

Dan före dan

Imorgon är det tentadag, jag ska upp klockan ungefär halv åtta och såklart längtar jag OERHÖRT efter detta. Men åhh vad skönt om jag fixar den och kan gå vidare med livet. Ja, jag SKA fixa den helt enkelt!

Efter pluggdejten hos Angelica vart A och jag på (den enda) thairestaurangen här i Umeå. Var så otroligt hungrig och så var det säkert en miljon människor där, så vi väntade och väntade, tillslut kom maten och var lika god som vanligt. Jag fattar inte att dom inte hyr värsta stället i stan och gör big business av det hela.

Mina aktiviteter på le pluggdejt:
image2665

..Imorgon ska vi även på badtunneparty vilket betyder att jag nyligen har dragit fram sommarklädeslådan och hittat mina bikinis som jag inte använt på evigheter. Valet står nu mellan svart eller blommig.

Sunshine reggae

Det är fredag, vilket innebär att det är lördag och tenta imorgon.. ska snart till Angelica för att plugga det sista och kanske hinna soooola lite med, kroppen och knoppen känns på G.. har så mycket att göra de närmsta dagarna att jag nästan har svårt för att sitta still. Blir en kortis här med lite pics

image2660

...jag fick min lakritspuck tillslut! :-)
image2661

Wishful thinking

image2659
Le baggiebag Asos, klänning Topshop, armband Disney Couture/Kyssjohanna, skor Asos

Torsdag, eller är det kanske fredag?

Det känns i alla fall som fredag i allra högsta grad.. shit så skönt det är med solen. Vi pluggade litegrann och gick sen ut mot dammen, hittade några klasskompisar, sen kom A tillsammans med Nikki och öl. Nu ryker engångsgrillen och gissa om jag är sugen på att plugga vidare ikväll?

image2658
ps. Den mycket trevliga killen på bilden här till höger är väldigt singel.. Ni har min mail vid intresse ;)


Full rulle

Så mycket plugg blev det inte, däremot en massa snack och hinkande av Fläder light dricka (alltså mår jag lite illa nu). Och herregud vad hungrig jag är, kom för en stund sedan på att allt jag ätit idag är den engelska frukosten vid 12 och sen en banan. Nu värms ugnen för fullt och en Grandiosa-pizza ska in.

Haha, jag måste dela med mig av A´s alldeles utmärkta kommentar från tidigare idag. Han kollar posten och pratar med sig själv/mig:
- Prenumererar du på Härliga Hund? Eller nää, det var Hem och Hyra..
Hur kan det ena bli till det andra i det här fallet?

Jag har även en sak jag stör mig på att ta upp (appropå tidningar). Ni vet när man prenumererar så får man aldrig sådär bonusprylar med utan måste skicka ett sms som kostar typ 78 kronor och så får man grejen hemskickad. Det är ju faktiskt ganska fel. Som prenumerant borde dom premiera en extra och bjussa på saker och ting.

...sist, men verkligen inte minst, såg ni Frusna män ikväll? Jag MISSADE ju det.. var det kul? (endast sanna tv-nördar som förstår tjusningen med den här typen av dokusåpor får svara på frågan)

Resultatet av en ledig timme och ingen hjärnkapacitet

image2657


23 april - alibodibodaucho

image2655
Nu har vi varit duktiga som två flitiga pluggisar och om knappt två timmar börjar nästa pluggdejt. Jag kommer sova gott inatt! På bilderna: en lugg som börjar bli lång (fort det går) och sommarkläderna har åkt fram.. till hälften iaf.

Okej, nu måste ni om ni inte redan har sett och hört den här göra det, så himla kul är det:


Lägesrapport

Solen skiner, Ted Gärdestad är på cd´n och jag inväntar Angelica som är dagens pluggdejt. Vi ska tillaga english breakfast och sen ta oss an allt vad som har med EU att göra. Till vår hjälp har vi ett paket färgpennor och en massa papper, här ska det mycket pedagogiskt ritas! Nikki har hittat en kotte som hon springer runt och jagar, och Polly hon är på äventyr på balkongen. Däremot A är sjuker och sitter inne i ett mörkt arbetsrum och spelar poker stackarn. Köpte en Elle när jag var och handlade, och gud så rolig gratis-teen var, säkert i storlek XXL (ny pyamas). Hoppas ni har en fin dag ♥


Lovely skor

image2654
Jag fullkomligt älskar skor i den här modellen och de tre varianterna här hade mer än gärna fått flytta in på min skohylla lagom till sommaren.

♥ Louboutin 4410:-
♥ Asos 1940:-
♥ Asos/Steve Madden 923:-

Three is a magic number

Tre namn du går under:
1. Anna
2. Lill-anna
3. Anja

Tre saker som skrämmer dig:
1. Extremt inskränkta människor
2. Ondska
3. Ormar

Tre saker du har på dig (just nu?):
1. Underkläder
2. Cozybralls
3. Linne

Tre av dina favoritlåtar just nu:
1. Madonna/Justin - 4 minutes to save the world
2. Youtube-fyndet
Stand by me/Beautiful girls
3. David Guetta - Love is gone
(4. Bonus: Den här versionen av Somewhere over the rainbow)

Tre sanningar om dig:
1. Jag har tinnitus sedan nästan tio år tillbaks (gud vad tiden går fort)
2. Jag avskyr matte
3. Jag har försökt bli vegetarian ungefär sjuttielva gånger men aldrig fixat det

Tre av dina intressen:
1. Resa
2. Äta
3. Umgås med trevliga människor

Tre saker du verkligen vill ha:
1. En tvilling som gör mina tentor åt mig
2. En ny grymmesoffa
3. Ett strandhus

Känn er utmanade!

Ingen flytt här inte

Just det, vi anmälde oss till en lite mindre men mycket billigare lägenhet igår. Jag började planera flytten och inredning i princip. Ungefär 60 andra hade också anmält sig men jag tänkte att vi har en bra kötid så det skulle nog vara lugnt. Tji fick vi.. kom inte ens med bland de åtta första. Inser då att vi nog haft rätt bra med tur ändå som fått det boende vi har.. Det är inte riktigt så att vi letar aktivt, men den här dök upp och lät så himla bra.. så det var lite synd. But but, studentstäder är hopplösa med boende. Umeå är i alla fall betydligt lättare än Lund. Där är det bara överdrivet.

..vad är det ikväll? Desperate Housewives sååklart, härligt med lite halvknäpp underhållning!

22 april

Men gud vad jag är opeppad att läsa, tur att jag har diverse pluggdejter inplanerade för det är så himla tråkigt att sitta för sig själv och bara sträckläsa. Var helt otroligt trött imorse när klockan ringde, snoozade säkert fem gånger och försökte få upp ögonlocket det dubbla. Men jag kom i tid, köpte en bulle och kaffe i fiket och lyssnade sedan på föreläsaren i två timmar.

Nu har jag varit med Lajnus på rumsvisning i hennes blivande korridor följt av en Cornetto Citron i solen. Hade varit skönt med en liten liten nap.. mmm..

image2653

Bild i farten: crazy solning på skolan

Shake it like a polaroid picture

..ja, jag har fått Hey ya totalt på hjärnan. Outkast har jag gillat ungefär sedan Ms Jackson och ibland blir jag påmind om dom och toklyssnar på deras låtar. Bortsett från de nämnda är Roses en klar favorit. Det är så himla synd att jag är fullständigt kass på låttexter (ingen Singing Bee här) för jag älskar att sjunga med. Men jag ska dela med mig av en liten hemlis, när sångsuget smyger sig på tar jag fram lyrics.com och kör karaoke i soffan för mig själv.

Har verkligen inte orkat plugga ikväll så vi såg The Nanny Diaries (mitt val, surprise) och drack Sprrrite istället. Imorgon däremot, då jäklar!

image2652

Chicken á la A

image2651

Recept: Stek kycklingen och blanda sedan i turkisk yoghurt, chilisås (sån där ketchupliknande), sweet chilisås, wokgrönsaker thai och alla kryddor du har hemma.

Förresten, varför finns det På lunch, men inte På middag på msn?


Fyra ytliga punkter

Nummer ett
Hur sjukt är det inte att fyra rakblad refill kostar 180 kronor? Det är ju helt tokigt. Hur mycket kan det liksom kosta att tillverka små rakbladsmojänger?

Nummer två
Hankysarna är grymma. Sköna, snygga och faktiskt värda sitt dyra pris.

♦ Nummer tre
Jag fick prover från frisören när jag klippte mig, märket heter Sebastian och "varianten" 2+1. Måste verkligen rekommendera schampot och balsamet. Håret blir puffigt, fluffigt och riktigt rent.

♦ Nummer fyra
Var inom H&M och använde upp min bonuscheck på ett Depend överlack. Vad tror vi om det?


Skola, kärleksmums och mer plugg

Ja se här nedan vad som sitter på mina fötter! Det här kan tyckas vara en liten grej men för oss i norr är det stort med ballerinas = snön är så pass smält att man kan lämna hemmet utan att tänka att gummistövlar hade varit det bästa alternativet. (Fast som ni även kan se är det fortfarande lite is kvar på universitetsdammen..)

Det har varit en busy dag med tre timmars föreläsning, sedan pluggdejt hos Angelica där det bjöds på både kanelbuns och kärleksmums. Nu är vi lite tjockare och lite smartare. Eller Angelica den hurtbullen skulle och träna och jag gick faktiskt hem, så det där med fetare får jag väl nästan ta tillbaks. Nu är det dags för middag, so long!

image2646

Dagens åkomma

Jag blev lite orolig där ett tag, kom hem efter jobbet och började direkt plocka och dammsuga som en annan galning.. började fundera på diagnoser och sådär, men sen blev jag mig själv igen - på soffan gäspandes och suckandes över de sablans organisationsteorierna.

Nu ser vi på Bourne Identity men så fort det börjar bli spännande är det reeeklamdags och så gör man något annat och glömmer av filmen en stund. Annars gillar jag verkligen den serien, eller vad heter det när det kommer till filmer?

Appropå ingenting (kategorin heter ju faktiskt blandat), Gospolly i sitt kära fönster:

image2644
image2645

Alexandramannen

image2588"När 17-åriga J. kliver av planet på Malmö flygplats väntar Alexandramannen på henne. Han har en röd ros i munnen. Det är "Alexandra" som via internet övertalat J. att resa till Atheer Al Suhairy. Han vill köpa sex. Efteråt tycker han att helgen varit perfekt. Hon beskriver den som en mardröm. I april 2007 dömdes 31-årige Atheer Al Suhairy mot sitt nekande i Sveriges hittills största nätsexhärva. Han fick tio års fängelse för sexbrott mot närmare femtio unga tjejer och för att ha använt täcknamnet "Alexandra" på internet. I boken Alexandramannen ger han sin version av det som hänt. Det gör också J. och ytterligare fem unga tjejer. De berättar om timslånga chattar på nätet med "Alexandra", om sexträffar med Atheer Al Suhairy och om ett samhälle och en vuxenvärld som svikit totalt."

Det mest intressanta i den här boken är att höra tjejernas egna historier som  får en att tänka på hur otroligt många tonåringar som mår skit och som är i så desperat behov av uppmärksamhet och någon som ser dom. Det är deras berättelser som jag tycker ger någonting av boken - så för deras skull tycker jag att du ska läsa den.

Söndag

Ok ok, jag ger mig angående grillningen, bara för att det är så himla gott. Erbjuder någon mig en grillkväll kommer även jag kasta mig ut i mina ballerina och peta på flintasteken. Men jag står fast vid att man ändå kan roa sig åt hysterin, även om jag så är delaktig i den själv :-)

Nu är jag alltså på jobbet och här är lugnare än lugnt, jag gissar att alla är ute och äter glass i solskenet.. men ha! nu kom molnen. Är så grymt hungrig, ser fram emot min lax & spenatpasta som ska krängas om en stund. Har så länge en styck Ramlösa jordgubb/lime att fylla magen med. Lite farligt med kolsyra när man sitter en del i telefon.. -Hej hej, raaaaap.. Men vi är ju inte mer än männsikor, och roligare med en rap än en dryg telefonsvarare!

Citronmufflisar

Recept: Mycket enkelt. Köp en färdigmix på Ica, blanda i vatten, ett ägg och lite smör. Vispa och sätt in i ugnen i 10-15 min!

image2643

Lördag

Jag fick besök trots allt, Sara kom med sitt trevliga sällskap och som bonus en massa kärleksmums. Så vi festade på cookies och drack både té igen och Loka. Citronmuffinsarna får jag festa på ikväll istället.. dom blev riktigt fina.

Det här med grillningen som börjar nu. Jag har två sätt att se på det, jag kan inte riktigt bestämma mig hur jag vill ha det.

1) Vad är grejen med att alla kastar sig ut och grillar så fort solen skiner mer än 2 sekunder och temperaturen är över en minus? Som idag: alla grillar där ute fast än att det är svinkallt. Det blir lite sådär "nu SKA vi sitta här i kjol och ballerina och peta på våra korvar bara för att".

2) ..Å andra sidan är grillat så sjukt gott att man egentligen borde göra det varje dag oavsett väder.

 [För övrigt lyssnar jag idag på:
Körslaget, Amy Winehouse och Nationalteatern]


Hund till salu, billigt!

Den vidriga stanken förföljer mig. Den sitter som kvar i näsan trots att jag slängt ut det stinkande kopplet på balkongen. Vilken pärs..huga! Okej, men nog om det. En styck gammal tenta är besvarad men jag kommer dock inte ihåg så mycket av vad jag skrivit. Har också roat mig med att äta lunch och dricka mitt goda gröna aprikospersikoté. Nästa paus blir det kakbak och bläddrande i den nya Vecko Revyn. Lite kul måste man få ha. Har försökt få hit sällskap men alla är så himla upptagna idag. Ja jag hade kanske i första hand inte suttit och varit pluggsällskap en solig lördag om jag hade fått välja heller.

image2641


Utmattad

image2640Jag har haft en fullständigt horribel timme (eller vad det kan vara). Var ute med Nikki i godan ro, hon är lös och vi spatserar runt TILLS hon kastar sig i något och rullar sig som besatt i det. Lyckas få bort henne och då känner jag på långa vägar den värsta stanken jag någonsin känt. Släpar med henne hem, placerar henne i badkaret, drar på mig doktorshandskarna och står där och shamponerar och skrubbar henne säkert i en halvtimme. Sen är det dags att decinficera badrummet efter hennes framfart. Detta leder till att jag blir allmänt irriterad över hur skitigt vi har det i lägenheten och i min ilska drar jag fram moppen - häller i femtielva liter Ajax och moppar. Nu återstår en dusch av mig själv och sen är det bara att köra igång med pluggandet.

Upp och hoppa!

Det var svårt att inte vakna imorse efter diverse sms och telefonsamtal från hurtbullarna Marie och Åsa, som redan klockan elva hade varit på ett spinningpass. Så jag är alltså uppe och pluggar, det går ganska långsamt men många bäckar smååå.. Planerna för resten av dagen är kort och gott att plugga och få iväg ett par mail. Man kan tro att jag som bloggnörd är väldigt effektiv på mail med men icke. Det kan ta flera dagar innan jag får iväg ett mail, såvida det inte är något jag måstemåste göra.

Vad gömmer sig bakom kudden?
image2639


Om bloggar och bloggandet

  • Hur länge har du bloggat? 
    Nu ska vi se, började i februari 07 så nästan ett och ett halvt år.

  • Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började blogga? 
    Vad jag minns så var jag knappt medveten om bloggarnas existens och hade ingen aning om hur otroligt många det var som faktiskt bloggade. 

  • Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
    Oj, vet inte.

  • Hur känner du inför ditt första blogginlägg, när du såhär i efterhand, läser dem?
    Det var ju inte såå längesedan så jag känner ingen sådär extrem skillnad till vad jag skriver om nu.

  • Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare?
    Ganska många, en del dagligen och andra lite då och då. Det är framförallt dom jag har kontakt med genom kommentarer.

  • Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t.ex. teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
    Väldigt blandat, fast den största andelen är nog trots allt dagboksbloggar.

  • Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om?
    Kan inte komma på någon direkt men jag tänker lite på tex väldigt stilrena inredningsbloggar kan jag tycka är kul att besöka, men det är långt ifrån hur min blogg är.

  • Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
    Känner inte att jag har någon specifik "tvillingblogg", däremot är det många olika jag kan känna igen mig i vissa delar eller tankar.

  • Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
    De flesta tycker det är kul men sen finns det dom som inte förstår alls hur jag orkar och varför jag bloggar.

  • Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
    Bra fråga. Vet faktiskt inte.

  • Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
    Ja det tycker jag. Har hela tiden varit mån om att blogga på ett sätt som jag känner mig bekväm med. Med tanke på att man egentligen inte har den blekaste om vem som läser ens blogg, bortsett från någon procent, så är mitt medvetna val att inte vara alldeles för privat.

  • Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
    Familjen är ett sådant ämne som jag håller utanför bloggen, likaså håller jag det ganska begränsat vad det gäller A´s och min relation.

  • I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
     Alla vi som bloggar om oss själva tror jag har ett visst mått av en exhibitionist i oss, och det är klart att utan kommentarer hade det känts som att jag likväl kunnat skriva en privat dagbok.. men ett bekräftelsebehov är definitivt inte den största anledningen till att jag bloggar om jag säger så.

  • Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
    Till en viss del kan man nog det. Men sen är det ju så mycket annat som "är" en person som man aldrig kan få se genom en internetsida.


Freakin friday

Åhh det är livet med efterpluggpub, en peppad trubadur, två öl och solsken. Mmm.
Idag var det uppstigning 10.00, träffade Åsa på skolan och vi pluggade in några gamla tentafrågor sen hade vi i den lilla gruppen feedback från samtalsövningen och därefter vart det Efterpluggpub.

Mobilkameran har varit med så jag låter bilderna tala mer för dagen:

image2638


Blåbär & avdankning

Har under dagen pendlat mellan matbord (tillika pluggbord), soffa, kylskåp och badrum. Är inte lite trött på lägenheten efter en heldag här hemma. Så imorgon beger jag mig ut från hemmet för stora äventyr. Och ikväll är jag värd paus till So you think you can dance (dvs nu).

Nu är den väl kanske inte så extremt ny längre egentligen, men för mig är den och I like! Det verkar inte finnas någon hejd alls för hur många smaker bubbelvattenstillverkarna kommer på.. nästa grej blir kanske med öl och champagnesmak?

image2536

Abba 2008?

image2637

Made by Slajna

Överhettad

image2636Med vintertäcke inatt var det alldeles för varmt, när jag sen stapplar mig upp ser jag att termometern står på 7 plusgrader (i SKUGGAN).. Rostar två mackor, gör en kopp té och kastar mig ut på balkongen där solen står på, det är säkert 20-25 grader i solen. Men där tog också det roliga slut, nu sitter jag med papper, block och böcker spridda runtomkring mig och får inte göra något annat än plugga på hela dagen. Det är helt galet hur mycket det är just nu, vet knappt vart jag ska börja. För mig funkar det heller inte att bara trycka in information, jag måste verkligen FÖRSTÅ det för att komma ihåg något överhuvudtaget. Försöker alltså att dra paralleller och accossiera till alla möjliga konstiga saker. Si si. Hoppas ni har en bra dag & att solen skiner på er!

Blogganalys

Gjorde en lite rolig "analys" av min blogg på den här sidan, och resultatet blev:

Väktaren och Åsiktsmaskinen

Prova du med!

Prinsessan på ärten

Dagens balkongäventyr gjorde Pollan alldeles utmattad. Så liten hon ser ut där hon ligger ihopkurad med sin bäversvans.

Har nu tackat ja till bloggträffen, så det blir
Angelica, jag och en massa andra säkert trevliga tjejer som ska mingla och slåss om goodiebagsen ;) Mycket trevligt intiativ det här!

image2632

Goodnight!

Kvällning

Haha. A kom hem (so far so good) och tar lyriskt fram en dikt om motivation och rabblar upp olika snitsiga kommentarer om hälsoinspiration och dylikt. Jag undrar om det verkligen är en jobbkonferens han varit på och inte någon form av sektmöte? På Arlanda har han i alla fall varit, för hem kom han med en söt liten Arlanda-påse med en Dior-handcreme i. Visst är det alltid lika kul med överraskningspresenter!?

image2635


Vi är båda så trötta ikväll så vi åkte en vända till Frasses där vi åt middag.. och även då årets första mjukisglass! Och så kom den snälla grannen över med ännu mer glass sen, jag kommer förvandlas till en vaniljpuck inatt.

image2634
Ja, lunchen fick vara med på ett hörn också.. godaste på länge!

Väntar

Trycker i min gröna oliver i min hungersförtvivlan (finns det ordet?) medan jag väntar på att A ska komma hem. Pluggandet får bli efter maten, det går ju bara inte att fokusera på sånt där seriöst utan energi i kroppen. Tänkte ta tillfället i akt att uppdatera er kring grannsituationen. Någon undrade vad som hänt med jättebebisen och då känner jag en viss skyldighet såklart att berätta om läget.

Jättebebisen lever, frodas och mår vad jag vet bra. Han springer på som vanligt och nu när våren börjar närma sig är det dags att sätta hjälm på katten förstås (ni vet spaden på balkongen).

Militärgrannen (också känd som ADHD-grannen) bor numera i Stockholm där hon jobbar och tjänar storkovan. Dock har hon en man här i Umeå men är väldigt dålig på att hälsa på oss. Hoppas du läser det här!

Sen så har vi fått en ny granne, en mycket trevlig kille som är Nikkis nya hundvakt.

För övrigt är det ganska lugnt och stillsamt här och jag ser fram emot att få känna lite grillos i luften snart!


Solig dag i betongdjungeln

Solen strålar, det är VÅR! Jag var ute och gick med Nikki utan jacka, helt otroligt! Med Gigi och Cindy Lauper i lurarna skuttade jag nästan fram. Fast låt mig nu inte förvirra er, bara för att det är sol och lite varmare betyder det inte att snön skulle vara borta. Här i Norrland är det snö året runt (nästintill). Men men men, den är på god väg att smälta och både skor och hundtassar blir dyngsura efter en promenad.

Far min har varit på besök sedan igår, så vi har ätit en massa, druckit té, kollat på gamla foton och diskuterat livets frågor. Nu är han på väg hem till sig, och på väg hem till mig är snart A som har varit på jobbresa till Stockholm.

image2630
Solstund med kattsingen på betongbalkongen

Utmaning: the list

Candygal utmanar, här är mina svar:

Tre skönhetsprodukter (inte smink) jag använder varje dag: ansiktskräm och ?
Äter helst till frukost: english breakfast med korv, ägg, bacon och bönor, yummie!
Så många grader vill jag att det ska vara för att jag ska bada utomhus:  minst 25 typ
Om jag inte bodde i Sverige skulle jag vilja bo i: åh, massor med ställen
Såhär många muggar kaffe har jag druckit i streck: alldeles för många
Ser helst på TV: allt som är amerikanskt och intelligensbefriat + en del dokumentärer
Om jag vann VM i en idrott skulle jag välja: säckhoppning
Hur mycket skulle du betala för en heldag med din idol/förebild/kändis: inget
Om jag vann en miljon på triss skulle jag: resa, bygga barnhem, skaffa en kock, shoppa
Sitta i en vattenpöl eller bo i en snödriva: snödrivan, lätt
En maträtt som skulle ätas varje dag året om: hamburgare & pommes
Om du fick ångra nåt du gjort i livet, vad: ångra, vad är det?
Ett år utan julafton eller en sommar med bara värme och ingen sol: utan julafton

Tv-snack

Visst var det sorgsamt när Lynette satt där vid pungråttan och grät? Men jag trodde ju att det var dubbelavsnitt, så satt där laddad klockan åtta och så visar det sig att det är förra säsongens sista avsnitt.. vad säger vi om det? Boooring. Och hur ska det gå med hela Gabrielle/Carlos-historian? Ja vi får se! Nu: ytligheter i Top Model

Smyckesfeber

Cocoo har fått in nytt igen och som vanligt finns där flera saker jag gärna hade fått hemskickat, särskilt de två översta står på önskelistan:

image2629
..och glöm för guds skull inte att det är säsongspremiär för Desperate Housewives ikväll, dubbelavsnitt från 20.00 - 22.00 på femman!

Tisdag

Mitt humör är superkasst idag. Några få poäng från godkänt = omtenta och det är som en ond cirkel. Man ska ha tid till kursen man läser nu samtidigt som det man lagt bakom sig ska dras upp och pluggas på igen. Blir opeppad på kursen vi läser nu och känner hur det hade behövts en ordentlig dos av motivation. Bort med skriftliga salstentor, I hate them!

Mönster

image2618
I silke och bomull frånDagmar och 
Sid and Sally för det saftiga priset 2595 kronor. Men visst är den bedårande?

Jag har idag

♥ Gjort en analys av mina inköp med saldopapperna från banken som grund. Det är riktigt intressant, suttit och strukit över mat med gul, kläder och liknande med rosa och fika/lunch på skolan med grön.

♥ Sedan hade jag gjort upp ett schema. Efter att ha läst ett par sidor om samverkan (dock de sista sidorna i boken) insåg jag att det här håller inte. Nu är det dags att ta itu med hårdhandskarna och allt vad det är. Från och med imorgon är det militärisk disciplin som gäller (observera min attityd till att angripa problemet.. "from imorgon")

♥ Samt, ätit nästan ett helt paket renskav. Med mos till. Jag var hungrig.

image2627

Gosnos

Nytt i inkorgen

Men se, det här var ju riktigt trevligt! Ska kolla kalendern direkt..

image2626

Måndag

Arg-humöret har lugnat ner sig lite med hjälp av skönsång till Turbonegro, hundpromenad i solen, ett par maskiner tvätt och en Anna-frulle. Måste sätta igång att plugga men känner så mycket hellre för att läsa skönlitterärt, fixa naglarna och dricka té. Just för tillfället känner jag faktiskt att jag inte bryr mig ett dugg om organisationsteorier. Poop-måndag.

image2625


Att inte vara man

Som tjej växer man upp med att höra att man inte ska prata med fula gubbar, man ska inte gå själv på kvällarna, man ska vara försiktig med vem man går hem på efterfest till. Man ska vara jäkligt försiktig helt enkelt. Man undviker alla de här sakerna, men så händer sådant som med Engla - en oskyldig flicka som hade några hundra meter kvar hem. Eller som i Malmö för ett tag sedan när en drygt 80-årig kvinna blev våldtagen. Plötsligt är alla situationer en potentiell fara  och i alla fall jag blir ganska förbannad över att jag inte fötts som man. Sverige "är" så otroligt fritt och jämställt, men jag vet inte om jag kan hålla med om det.

Sådant som absolut inte får hända

Det är så fruktansvärt vidrigt och sorgligt. Mina tankar går nu till Englas familj, och jag hoppas att mannen som gjorde det hålls under hård övervakning resten av sitt liv.
Vila i frid lilla ängel!

Segt

Huh vad det snöar och blåser. Men har man hund är det bara att ta på sig och gå ut trots bakfylla och snöyra.

Jag tänkte fråga er en sak: vad är grejen med hicka? Nästan varenda gång jag dricker alkohol får jag fyllehicka. Fattar inte varför! I vanliga fall brukar jag bota den med en sked sylt men eftersom det inte fanns på utestället igår fick jag två oliver(?) och det gick utmärkt med.

Okej, nog med bakfyllesnack.. nu ska vi se The Heartbreak Kid och äta köttbullemiddag!

Lyssnar på idag:
Forever you and me med Lighthouse family och Let me think about it - Ida Corr

Söndag

Ojojoj.. jag är så seg så seg idag men mår relativt bra för övrigt. Kvällen igår var riktigt trevlig, vi började hos Mary med förfest och gick sedan vidare till Åsas systers korridor fram tills det var dags att gå ut och dansa på stan. Festligheterna avslutades med en barnbox på Frasses. Riktigt nice!

Och Nikki mår bra! Underbart skönt att det inte händer något med henne, men shit vad orolig jag blev ett tag. Låg och skulle somna och hon låg bredvid mig.. plötsligt börjar hon andas mycket lugnare, knappt så det märktes att kroppen var "igång" och hon är som orörlig så vi börjar puffa på henne men hon rör sig inte.. var för några sekunder säker på att hennes hjärta hade stannat. Fy! Vi knuffade lite hårdare på henne och då skuttade hon upp i full fart.. förmodligen var hon bara riktigt trött, men hon skrämde oss ordentligt.

Ett par av alla pictures från igår:

image2623

Lördag

Lille tokhunden har under nattens gång hittat en styck mörk-chokladkaka som hon tuggat i sig. Man har ju hört skrämmande resultat av när hundar ätit choklad så vi fick smått panik och ringde jourveterinären. Eftersom hon inte verkat må dåligt väntar vi med att åka in till vetten (det går på minst 1700 kr) och har tryckt i henne en massa medicinsk kol så länge och så blir A hemmasittande hundvakt ikväll för att se så att det inte utvecklas åt fel håll.

image2620

På väg till Apoteket ligger Din Sko och H&M, vi var in en snabbis och provade några plagg på hm, men inget var riktigt till behag.. däremot hittade jag ett par rea-skor för 200 kr, perfekt till ikväll & the black dress!

image2621
image2622

"Min brors flickvän"

image2619

Kvällens film. Jag tycker mest den var överdrivet gullegull-idyllisk och stundvis jobbig, med några få inslag av humor. Så njaa, det blir inget jättehögt betyg härifrån. Dock ett plus till Juliette Binoche som jag gillar väldigt mycket som skådespelerska.

Friday

Det kan inte bli mycket mer fredag än så här. Tårta på jobbet, sen restaurangbesök med fläskfilé och vin. Nu är jag alldeles matt och smådåsig av allt ätandet. Men SÅ gott det har varit! En film på det och kvällen är fulländad. Vad hittar ni på?

image2615
image2616
image2617

I behov av semester?

Tycker att du haft för lite semester? Här kommer några tips hur du kan förvandla ditt eget hem till ett strålande semesterparadis!

Flygsemester:

Packa 20 kg sten i den mest otympliga resväskan du kan hitta. Bär sedan runt på den ca 2 timmar i din lägenhet. Sätt dig i en barnstol, bind fast armarna från armbågarna i armstöden och be en så stor människa som möjligt att trängas bredvid dig. Försök sedan att äta med kniv och gaffel ur en liten papplåda. Be personen bredvid dig välta ett glas rödvin på dig och spy i en papperspåse.

Utlandssemester:

Köp ett solariekort à 10 ggr och använd alla under en och samma dag. Njut kvällen med mycket sprit eller måttligt intag av ricinolja och natten med barhäng vid toalettstolen. Nästa morgon, gå ut barfota och trampa i glas, vrid upp alla elementen på högsta värme och sitt sedan inne resten av veckan med foten i vädret. Skriv kort till dina nära och kära och skryt om hur varmt och skönt det är.

Alpsemester:

Ta på dig dina vinterkläder samt pjäxorna, försök sedan att tränga dig in i garderoben med skidorna och stavarna på plats. Kom ut ur garderoben och bränn din tunga på en mugg med för varm choklad. Drick därefter öl och sprit på fastande mage. Häll en hink med isbitar i trapporna och försök sedan att klara dig bärandes stavarna och skidorna ner till nedre våningen. Kortskrivning till nära och kära från sjukhuset precis som vid utlandssemestern.

Golfsemester:

Ta på dig dina finaste utekläder och ge dig ut på en promenad i områdets grönområden, helst där det finns buskar m.m. Ta med en skottkärra full av paraplyer och munnen full av svordomar. Regn är önskvärt. Bege dig sedan till områdets förortskrog för att ljuga om golfsemestern.

Fiskesemester:

Tidigt på morgonkvisten, snubbla runt i närmaste stenröse. Stick händerna i en taggig buske så att fingrarna blir fulla med små sår. Blöt ner dina kläder och smörj in innehållet ur en gammal sillburk. Återvänd hem utan fångst, frustrerad, trött och hungrig. Svordomar och lögner som på golfsemestern.

Stugsemester:

Stanna hemma, stäng av elen och varmvattnet. Ät konserver varje dag direkt ur burk och även rå korv. Köp klipulver och riv dina lemmar blodiga. Kladda på myggoljan för autentisk lukt. Läs samma gamla Hemmets Journal från 1971 om och om igen.

Stugsemester med Bastukväll:

Samla några kraftiga gubbar i ett litet rum. En ställer sig i ett hörn av rummet och fräser, resten pruttar, halsar Koskenkorva och skriker högljutt sina åsikter om kvinnor, sprit och hur ofattbart stark en gubbe är, utan
att lyssna på de andra.

Yummie

Vi slog på stort ikväll och köpte en burk med Ben & Jerry. Mmm, mm, mm! Det är lite som schampo från salong - det är mycket dyrare, men också så mycket drygare. Åt väldigt lite för att vara jag men vart ändå nöjd. Sen har vi mitt nya favoritté: grönt med persika. Fast vad gör dom där blommorna bland tébladen?
image2614

En kjol, två överdelar

image2559
Kjol Lindex 249:-, Skor Din Sko 399:-, T-shirt Ellos 299:-, Linne Forever 21 62:-

Vad är grejen?

Tack till min kära vän Kicko så har jag hittat en blogg som passar min humor alldeles utmärkt. Kolla gärna in den du med, den finns på denna adress: http://www.vadargrejen.se/

Ytterligare en blogg som faller mig i smaken: www.fastfoodlovers.com/

Bra dag!

Vi har precis varit på en föreläsning med Claes Borgström (advokat, sosse och fd JämO) och är inspirerad! Han är vår nya idol. Efter ett mediauttalande nu i dagarna kring förhöjda straff för sexköp var vi tvungna att fråga honom kring vilken respons han fått för det och som man nästan kan tänka sig var det tydligen inte den bästa sådan. Hursom, det är ju så att i jämställdhetsfrågor väger männens engagemang tyngre på många sätt och Claes, ja han är bra helt enkelt. Vill du se honom i action kika gärna här på en kort debatt kring ämnet jag nämnde tidigare.

När jag sedan kommer hem ligger det gula skattepapper i brevlådan och jippidooo jag får pengar tillbaks, flera tusen! Underbart, nu slipper jag äta gröt hela juni och juli.

..och dessutom så är det nästan helg. Fem timmars jobb imorgon och sen ledighet.

Nikkoboo

image2613


Visst ser hon ledsen ut den lilla räkan? Men skenet kan bedra, lyckligare hund får man leta efter när det är fullt med snö ute som hon kan skutta och rulla runt i..
Nu säger vi godnatt här, dröm vackert!

French

image2611Hur ska det här sluta egentligen, en ny nagelbild varje dag..? Stenarna ramlade ju av och jag var på humör för något nytt så jag har alltså suttit och pillat med fransk manikyr-mallar & vitt lack.. herregud vad mitt tålamod har prövats! Och det finns en anledning till att bilden är så liten som den är.. det är inte sådär överdrivet bra på nära håll. Suck. Särskilt på högra handen, jag har fötts med absolut ingen motorik med den vänstra.

9 april

image2607Ledig dag och det tycker jag är mycket mycket skönt. Kunde sova till ett och sen dricka mitt té i lugn och ro, äta lite frulle och bara göra ingenting. Inte lika kul var det att gå ut med doggien, det är vinter igen.. ja, vinter som i minusgrader och snö. Nog för att jag gillar snö sådär över lga men nu börjar kroppen skrika efter värme..

Så vi kan säga att dagens utstyrsel fick gå i sorgens tecken, vintersorg. Svart från topp till tå bortsett från ljusrosa lackskärp. Fynd från Gina, tror det gick på en tia, max 15 kronor. Är det inte reor precis överallt nuförtiden? Hur kommer det sig, så vart det inte förr..?

Mer som är svart är klänningen jag spanade in på H&M´s hemsida men som till min förtvivlan var slut i min storlek.. MEN så var vi på stan en vända och där hängde den, i ett exemplar i rätt storlek och väntade på mig. Haha, jag kan inte låta bli den där handen på höften.. aja.. det bjuder jag på.






image2608

image2609

Kanske världens bästa lunch?

image2610

A har en ny kärlek! Försenad 30-års present kom på posten idag och han är djupt förälskad..

Åh, vad jag längtar

Jag älskar att planera, och när det gäller en stad som New York kan jag inte låta bli att börja redan nu.

♥ Har hittat ett SPA på Manhattan som erbjuder i princip alla sorters behandlingar, bygga naglar för 200 kronor, benvaxning för 160 kr och klippning från 117 kr.  Bara där hade jag kunnat vara en hel helg.

♥ Sex and the City-turen måste jag på. Frågan är bara hur jag ska lyckas övertala A att han också måste på den..? I annat fall: Seinfeld eller 
hip-hop touren

Rent the musical hade jag så grymt gärna velat se. Tyvärr verkar det som att den inte går under perioden vi är där, men det finns många andra jag också hade kunnat tänka mig (Hairspray till exempel). Dock är det ganska dyrt med musikaler.

♥ Ha picnic i Central Park, eller kanske hyra en roddbåt och paddla omkring lite

♥ Gå på gospel i Harlem

♥ Ta en drink i den snurrande baren The View på hotell Marriott Marques

♥ Besöka och äta gott i Chinatown

..och såklart all shopping! Forever 21, Macy´s, Barney´s, Strawberry, Betsey Johnson, Marc Jacobs, Tiffanys OCH SÅ VIDARE

image2578

Bilden är lånad från duktiga Thompa

Från det ena till det andra

image2604Jag är kär i denna vackra skapelse. Det kliar i fingrarna..så lätt det är att klicka hem den. Men efter ett riktigt klänningsfiasko från Asos är jag lite försiktig. Ska ta mig en ordentlig funderare.

..Följer Engla-fallet och det gör mig så ledsen att dom inte har hittat henne ännu. Vad har egentligen hänt? Jag hoppas innerligt på ett lyckligt slut. De har ju en misstänkt som har begått sexualbrott mot unga tjejer tidigare och frågan är hur samhället tillåter en person som det finns minsta möjlighet att han eller hon begår något liknande igen får vara ute i friheten utan kontroll, det kommer jag nog aldrig begripa.


Svårigheterna med lugg + pimpade naglar

image2601Har ju knappt visat min lugg här, så här är den i kombination med dagens utstyrsel: klänning från Vila. Jag har ett problem med luggen som jag inte gillar. Den blir så förbannat fluffig. När frisören fixade den la den sig bara fint och bra men när jag själv ska platta och ordna med den blir den inte alls lika lyckad. Har ni några bra luggtips där ute? Någon bra produkt som kanske kan få ordning på den?

Nu är det snart kvällens höjdpunkt, So you think you can dance, men jag tänkte hinna med naglarna också.. köpte två snajsiga saker.. dels mallar för fransk manikyr (som jag inte hunnit använda ännu) och så har vi blinget i form av små glittrande droppar. Satte på två igårkväll men den ena har redan ramlat av. Måste nog hitta något grymt klister till det där!

image2602


Tisdag

Nu mår jag lite bättre efter att ha sovit någon timme. Kände mig helkonstig innan. Sov lite för lite, åt i princip inget på flera timmar, var på skolan - drack bara kaffe och så Cola på det, sen blev jag helt snurrig. Så om inte någon stoppat knark i min dricka så var det helt enkelt en överdos av kaffe. Har ni haft några jobbiga kaffeupplevelser?

image2598

Direkt från skolan, fast ett par timmar senare..




Matlagning och banankaka

..Så här såg det ut när vi skulle åka iväg för att storhandla:

image2596

Men vi kom dit och vi kom också hem med fulla kassar.. vilket ledde till matlagningen, som utfördes av (hör och häpna) mig. Det jag ogillar så mycket med att laga mat är all väntan. Under tiden man bara ska vänta blir jag uttråkad och springer iväg för att göra något annat, och vips så är allt överkokat och bränt. Dagens rätt blev iaf lyckad, och det jag gjorde var köttfärssås Anna-special. Det innebär nötkött, buljong, viltfond och en jäkla massa grädde.

image2597

..inte nog med det, en banankaka är på gång i ugnen till efterrätt. Fast den får jag erkänna att det är A som gjort.


Hanky

image2595Jag har fallit för grupptrycket och beställt hem ett par Hanky Panky´sar. Nu ska vi se om dom motsvarar de höga förväntningarna. Hoppas nästan att jag inte kommer gilla dom annars blir det en dyr vana att betala som lägst 200 spänn för varenda par undies man köper.

Jag är verkligen slöare än slö idag. Skyller på vädret gör jag! Slaskigt, blåsigt och grått. Och kallt, ska tilläggas med.

Oh..hittade en rolig grej på Åhléns hemsida,
Dressingroom där man kan göra sin egen scrapbook med kläder från butiken. Och jag hittade en helt bedåårande sjal (den blommiga saken) som jag måste köpa!

Nu är det sommar!

..ja, för Nikki då. Hon håller på att fälla av hela sin vinterpäls och efter 5 minuters kamning har vi sådana här högar:

image2592

Usch, mina tankar går idag mycket till den
försvunna Engla-flickan. Man börjar ju undra och tänka det värsta. Hoppas så att hon kommer hem snart välbehållen!

För övrigt är det en vara-hemma-och-läsastäda-dag. Vi dammsuger och fejar och sen ska jag ta itu med Samverkansboken. Hur har ni det idag?

image2593

Flyga drake

image2591

Ni måste se Flyga drake (låter bättre med orginaltiteln; The kite runner). Den var så fin, och så sorglig. Satt med en klump i halsen åtminstone halva filmen. Så verkligen.. se den!

Muahaha

Jag fortsätter att ha det roligt här, terroriserar per telefon Sofia som är uppe i lunchrummet. Så lugnt, så lugnt här är. Om vi inte hinner däcka mellan klockan halv åtta och nio så blir det bio ikväll. Gud så sällan vi går på bio nuförtiden förresten. Back in Lund bodde jag nästan granne med SF så då blev det betydligt mer.

Jag har en dagens fråga till er..
image2590
Ja, frågan är enkel.. så shoot! Om du är singel får du gärna berätta något annat kul.


Sugen?

Har min andra lunch och roar mig med dejtingannonserna i tidningen. Några favoriter:

"Singelman vill träffa en gift kvinna då och då. Diskreta sköna möten."
eller
"Hej hopp du kvinna med mullig fin kropp. ja skojar lite. Men är du mellan 16-70 så svara mej med mobnr. Jag är en mogen kraftig man." Lagom fräscht med en mogen man som vill träffa 16-åringar.
..och så har vi alla busiga och dessutom tjejer på 105 år.. nämen ungefär.

Söndag

Det blev som vanligt en sen natt, men orsaken brukar vara att jag helt enkelt inte är trött men igår var jag verkligen trött men grejen var den att jag blev helt inne i världens C-film. Jag känner nästan att jag måste berätta om handlingen för att demonstrera dess C:ighet. Okej, så det är ett flygplan som blir attackerat av typ miljoner mördarmyror som dödar flera passagerare och biter av kablar så det börjar läcka bensin osv. Och SEN, på det hela liksom, så får flyget inte landningstillstånd någonstans för dom ses som ett terroristhot.. jag ni förstår hur spännande det var!

Nu har jag haft lunch och intagit nationalrätten á la Anna, dvs korv med mos och grymt mycket grillkrydda. En kaffe och lite blåbärskaka på det och jag är redo för sex timmars jobb till.


Rädda tigrarna! Åk till Rusta

image2589

Ansvar och pasta

Idag har jag varit en ansvarsfull och mogen människa som stannat hemma istället för att festa nu när jag är lite krasslig och dessutom ska jobba hela dagen imorgon. Det är tydligen sådant som kallas att vara vuxen.

Stan var trevligt! Vi fikade på mitt favvoställe, gjorde av med några hundralappar i affärerna och fick en full tant som vän på busshållsplatsen.. "äääär du skåååning, nämen då ska du få en kraaaam av mig".

Lagade en god pasta-pestomiddag med inspiration från min sockertopp Slajna, sen kom A hem och vi har kikat på en helskum film, Man about town med Ben Affleck. Do not hyr it!

image2587

En styck snörvlig Anna är på väg till stan för att köpa nässpr

0_1.jpg
En styck snörvlig Anna är på väg till stan för att köpa nässpray och fika med Sara. Somnade först vid tre inatt trots att jag kände mig riktigt trött..(jag är en mycket KÄNSLIG person) Okej, nu kommer snart bussen.. Ha en trevlig eftermiddag!

Solen, kameran och hunden

Seminariet gick bara bra och nu är det HELG! Ikväll ska jag inte göra något annat än att bara ta det lugnt och mysa. A jobbar hela dagen men jag har ju fluffarna. Verkar som tur är inte bli någon influensa av förkylningen i alla fall = härligt! Och vädret.. det är nästanpå vår idag, vindstilla och solen skiner.. var ute med kameran och Nikki på en liten vandring och det var riktigt skönt. Sen fick det bli badning av lilla tokhunden.. all snö smälter och blandas med grus och annat skräp så hon vart alldeles svart om ben och mage.

image2585

Rapport från soffan

Det kliar i halsen och nosen är lite täppt, jag fasar för att jag kommer vakna inatt helt igentäppt i förkylningssytemet. Dels har vi seminariet imorgon och sen ska jag jobba i helgen så jag hinner inte vara sjuk nu! Har suttit på soffan i min rosaprickiga flanellpyamas och intagit en massa vätska i form av gurka och pepparmintsté.. (och glass för halsen), till detta har jag läst..sida efter sida..och nu, till slut, är jag klar!

image2584

Foreva

Ohh oh.. jag är så gott som klar med uppgiften. Det firar vi med ett önskekollage!

image2560

Särskilt det grå linnet har jag förälskat mig i. Allt från
Forever 21 (såklart?)

Crap

Halsontet som började igårkväll har återkommit, jag har varit frusen och småhostat halva dagen. Det är Lina den lilla slajnan som smittat mig med sina basselusker. Jag funderar på att 1) skicka en färgbomb med brev till henne 2) förflytta henne till Sibiren, eller 3) tjuvringa från busring.se till henne.

Vi har haft "våra" barn idag, fikat, varit på bibblan och läst Nicke Nyfiken och sen ätit på McD. Varför röker Nicke pipa förresten? Han är en apa, som dessutom är tänkt för barn. Ungefär som att varför heter Ko-bo inte Tjur-bo när det faktiskt är ett manligt kodjur?

Bara sådär 100 sidor kvar att läsa nu och en sida att skriva. Det här är utan tvekan en av dom knepigaste och mest irriterande uppgifterna vi fått under utbildningen!


(God)morgon!

Igår ja, pokern.. det var så här att jag ville vara lite snäll mot grabbarna så jag såg till att åka ut först. Eller nej såhär var det ju: So you think you can dance började 20.00 så jag gjorde så att jag kunde se på det!
Helt ärligt så förstod jag ungefär ingenting förutom att man skulle lägga ut tre kort - vänta - och sen ett i taget till. Och jag ville ju åtminstone se dom tre korten som lades ut så jag var med och satsade varenda gång. Jag ska ordna en yatzy-turnering istället, då kommer jag ge dom alla stryk! Ha!

Jag har egentligen inte alls tid att sitta här.. ska skriva minst 2 sidor till på morgondagens uppgift och sen ska vi ha kontaktbarnen hela eftermiddagen. Så so long för nu!

Bla bla bla, bla bla

Rotmos i huvudet just nu, men är rätt glad ändå! Jag är NÖJD med klippningen, fast den första halvtimmen kändes det helskumt med lugg och jag hade lust att peta bort "flugan" var tredje sekund likt en häst med sin för långa man. Anyway, jag borde studera nu när jag har en timme till övers men jag bloggar istället. Och msnar. Det är roligare. Och så en öl på det och sen ska jag nog kamma hem storvinsten på pokern..

image2583

Hemma en snabbis

..efter samarbetsövning och lunch med söta Sara. Nu har jag gått en vända med Nikki och ska snart iväg och KLIPPA MIG! Har ingen aning om hur detta kommer sluta..men har lite idéer, får se vad frisören har att tillföra på det. Sen blir det fika med Åsa, hem en snabbis igen sen den där pokern och ännu senare plugg. Behöver jag säga att jag känner mig busy idag?

Hoppas ni har en fin dag ♥


Förberedelser

Imorgon ska jag spela poker. Inte bara jag såklart, flera till.. en massa MÄN, som är vana pokerspelare. Jag sitter här och funderar på hur jag bör förbereda mig på bästa sätt. Ta en whiskeyshot före? Köpa ett par cigarrer? Ta på mig en svettig kostym? Jag vet inte riktigt hur det går till.

Sen det där med regler. Jag är inte överdrivet förtjust i spelregler. Jag vill ha det på mitt vis och gillar bäst spel som ingen annan kan så att jag kan sätta reglerna. Ska nog börja med att kolla upp hur spelet går till innan jag köper cigarrerna..

Kom till mig motivation!

Har skrivit en hel rad..yeahh.. det går undan här. Har ingen motivation överhuvudtaget att läsa den här boken och analysera den. Har istället pratat med Micke-eller-vad-han-hette på Sonys support efter att jag var helt säker på att min bluetooth gått sönder. Har du satt på knappen? frågar Micke på bred värmländska. Öh, vilken.. jaha den här, okej, nä den såg jag inte.. Det var alltså inte datorn utan min logiska förmåga det var fel på.

Sen försökte jag mygla bort lite tid genom att snacka med das pappa. Jag både gillar och ogillar den väldigt enkla manliga inställningen till problemlösning
Jag: blähäää jag orkar inte plugga, määäää.. det är så syyynd om mig
Han: ta en kopp kaffe, jobba på och var glad!

Det är då man tar till med bloggen istället..
Vi var med djuren hos veterinären för vaccinering och dom var så duktiga båda två, inte det minsta pip.. förutom från oss då när vi skulle betala, 780 kronor för två snabba sprutor (något att ha i tankarna innan ni skaffar djur).

image2581
image2582

..Idag lyssnar jag på
Glamorous med Fergie, och är för övrigt väldigt sugen på att resa jorden runt eller åtminstone halva!

Update

Nu har vi fått känna på två dagars bloggabstinens, och det är ju knappast så att jag använt tiden till något vettigare utan istället har jag suttit och fjantat på facebook som substitut. Nu verkar det i alla fall fungera här och det är hög tid för en liten uppdatering..

I lördags var alltså Sara och Per här på middag, och det var väldigt trevligt. Efter middagen spelade vi Schlagerspelet och jag trodde skulle vara en lätt match, men icket.. Sara utklassade oss alla!

image2579

I söndags blev det Ica-pizza och två filmer, Borat och Lions for lambs. Den förstnämnda hade jag kunnat se en gång om dagen och ändå garva lika mycket..den är ju så fruktansvärt utflippad och ROLIG. Den andra däremot var sådär.. blev inte riktigt klok på den.

Och så blev det måndag och kursstart, varpå jag ägnade halva dagen åt att försöka få tag på en bok vi har till ett seminarium på fredag.. efter ett antal svordomar fick jag tag på en kopia. Vi var också på stan där jag inhandlade dessa underbara kuddar, varav en gömmer sig bakom vit fluffig hund (halva priset på Hemtex)

image2580

Hoppas allt är bra med er, nu ska jag sätta igång med iordninggörande av mig själv och möta Lina för lunch!