Kväll på kajen

Mötte Katta strax före 18 och vi satte oss på Sjöbris (på mitt språk: Isbjörnsbåten) med varsitt glas rosévin och njöt av solen. Kort därefter kom en snubbe och tyckte att vi var hans sällskap för kvällen, som i sin tur tog en intressant (för att uttrycka det på mildaste vis) vändning. Även en kompis till Katta vid namn Fredrik joinade oss och vi festade på räkor och vitlöksbröd. Ja, kvällen blev inte riktigt som vi tänkt oss men vi hinner snacka tjejsnack fler gånger!

Väl hemma såg på Rendition, en thriller med Reese Whiterspoon och Jake Gyllenhaal. Välgjord film och så men jag blev mest irriterad & sur av den.. fattade dessutom inte riktigt tidsordningen.


Recension: DiorShow Mascara

Vad? Dior´s störsäljande mascara
Inköpsställe: Kicks, Åhléns, Internet
Pris: I Sverige ca 220 - 250 kr
Storlek: Normal strl

Tillverkarens beskrivning: Diorshow Mascara ger glamorösa fransar, som passar på vilken catwalk som helst. Den ger extrem fyllighet, massor av längd och böjer fransarna. Borsten är i XXL storlek och ger mycket mascara till fransen utan att klumpa sig.

Min kommentar: Jag gillar den, absolut. Den ger en snygg effekt utan att bli varken för mycket eller för lite och det krävs inte många drag för att den ska synas. Fransarna separeras bra och det känns naturligt. Enda negativa är väl egentligen att borsten är så otroligt stor, den kunde för min del varit aningen mindre. Säkert en vanesak visserligen.

Mitt betyg: ♥♥♥♥ 4 av 5


Jogging & öl

..fast inte samtidigt. Intet anandes om det varma vädret tog jag på mig joggingbyxorna, linne och springskorna och kutade ut i sällskap med en styck ivrig hund. Efter sådär tio meter började vi båda bli hemskt sugna på vatten men något sådant fanns inte att tillgå så vi kämpade vidare. Nu sitter/ligger vi utslagna och ser fram emot kvällens svalkande öl. Eller jag i alla fall.

Med det här vill jag säga något.. det är skitjobbigt ibland att träna, men om till och med jag kan sätta igång med sånt där hurtigt (jag = snabbmatsälskande latmask) så kan alla. För det mesta är det rätt skönt.. Man går till gymmet, gör det man känner för, ibland mer, ibland mindre. Jag tror dessutom det är riktigt bra att börja nu när det är sommar & lättare att ta sig iväg, för sen när vintern kommer så är kroppen beroende av träningen och då gör man det även om det är drygt att ta sig iväg med thermobyxor i minus tjugo-gradigt väder. Så, då var det sagt!

New York-guide från Annas perspektiv

FLYGA DIT

Jag rekommenderar verkligen att ta ett direktflyg. Särskilt på hemvägen. Vi skulle vara ekonomiska och bokade alltså flyg med byte i London. Detta tog oss många timmar extra och mycket av vår energi.

BO
Vi bodde på Hotel Chandler som ligger precis vid Empire State Building. Vi fick betala ca 1500 kr per natt, i det ingick daglig städning, världens skönaste säng samt väldigt trevlig och hjälpsam personal. Frukostbuffé kunde man köpa till för ca 90 kr per dag (alltså en ganska dyr sådan). En förvarning värd att nämna, som vi inte visste om, är att dem tar ut en deposition om 75 dollar per dygn att ha ifall man som gäst t.ex. ringer samtal eller beställer roomservice.


ÄTA & DRICKA

Det finns verkligen allt och lite till. Hamburgare är dock det allra lättaste att få tag på, så även pizza och pasta. McDonalds, Wendy´s och andra snabbmatskedjor är tätt placerade men för ett par tior extra kan du äta riktigt goda burgare på restauranger.


Frukost

Vill du ha en riktigt billig frukost så bara gå ut på gatorna och hitta en bagel-vagn där en färskbakad bagel med cream cheese kostar ca 10 kr. För en lite stadigare frukost så kan jag varmt rekommendera de olika deli:sarna som ofta har bufféer där man betalar för vikten av det man plockat på sig. På vårt favoritställe fanns ett stort bord med frukt & bär samt ett ännu större bord med varma alternativ.


Kaffe

Bara på Manhattan finns det närapå 200 Starbucks, men det känns efter ett par dagar som en trygghet genom att man vet att där finns 1) gott kaffe 2) toaletter 3) underbart god tigerkaka.


Little Italy

Restaurang efter restaurang med inkastare utanför. Trevlig stämning och god mat. Även på andra ställen i staden finns en hel del italienska restauranger med god pizza och pasta.


GÖRA

Sightseeingturer med buss

Vi köpte ett tvådagarspass för alla "looper". Det kostade ungefär 300 kr och då fick vi åka hur mycket vi ville under två dygn. Turerna med Gray Line går till Brooklyn, Downtown, Uptown (Harlem inkluderat) och så finns det även en kvällstur. Man får se otroligt mycket och många bra fototillfällen ges.


Staten Island-färjan

Färjan utgår från den sydligaste delen av Manhattan och är helt gratis. Om man inte tar taxi så är det tunnelbanan till White Hall som gäller. Färjan tar ca 30 minuter och under den tiden får man se Frihetsgudinnan nästan hela vägen. På färjan finns också ett litet fik.


Central Park

Dagen vi var där var det så otroligt varmt att vi orkade knappt promenera runt, men enligt "alla" är det en mysig upplevelse att bara strosa runt, eller hyra cykel. Vi tog oss dock till zoo:et och fick se på isbjörnarna och pingvinerna. För dem som tycker det är kul. Inträde på zoo:et går på ca 50 kr. En annan liten park för dem som gillar djur är Madison Square Park där det bor massor med ekorrar som är långt ifrån skygga.


Soho

Trevligt område med lägre byggnader och mysigare stämning än midtown. Många små  och trendiga butiker.


Bio

Om man gillar film så är en bio absolut värt ett besök. Popcornen och biogodiset är precis lika dyrt som i Sverige, för övrigt så skiljer sig en del saker åt. Allt är större, sätena är skönare och inte numrerade. Publiken är mer aktiv än vad man är vad vid med kommentarer och mer prat. Vilket jag tycker är helt okej, men stör man sig på det så bör man kanske vänta med biobesöken tills man kommer hem.


Ground Zero

Egentligen är det inte mycket annat än en stor byggarbetsplats av "Freedom Tower", men ska man ändå till Century 21 till exempel så är det svårt att missa. Det ger en viss känsla av hur ofattbart stort 9/11 måste ha varit och det känns ganska stort att stå där och se tomrummet trots allt.


Rooftopbaren

Som jag har nämnt tidigare i bloggen. Jag kan inte tänka mig ett mycket bättre ställe att gå ut på i New York. Inte för att jag då har provat så många, men det här kändes helt perfekt med den fantastiska utsikten, palmerna och folket. Adress: 230 Fifth Avenue.


Times Square

Det är här alla turister håller hus. Det är galet mycket folk överallt och man kan knappt ta sig fram. Hursomhelst så tycker jag att området är värt ett besök pga. sina stora neonskyltar och fotografering av dessa.


Brooklynbridge

Vi bussade över Manhattan Bridge som ligger precis intill och fick se den vackra Brooklynbridge och knäppa en del foton. Jag hade gärna promenerat över bron, men det hann vi inte med. Många gör det i alla fall och det sägs vara en uppskattad promenad.


Chinatown

Lite roligt att se, men jag tror inte att jag kommer att besöka det om jag kommer till NY igen. Gatorna är kantade av souvenirbutiker och olika matbutiker. Hittade dock en väldigt intressant butik med ett stort utbud av teer och hälsokost.


Spa och liknande

Passa på att få manikyr, pedikyr och massage. Det är billigare än här hemma och det finns nagelsalonger och spa:n precis överallt. Glöm inte dricksen bara.


SHOPPING

New York är en helt otrolig stad att shoppa i. Allt finns och det överallt.


Macy´s

Är ett av de ställen där i princip allt finns under ett och samma tak. Det är inte det billigaste stället att shoppa på men det finns definitivt saker och ting i olika prisklasser, märken och efter olika smak. Macy´s själva påstår att de är det största varuhuset i världen. Enligt en av bussguiderna får man genom att visa utländskt pass 11% rabatt där (vilket vi dessvärre fick höra efter att vi hade storshoppat där).


Century 21

Ett enormt outletvaruhus beläget precis vid Ground Zero. Allt från husgeråd till skor, märkeskläder och accessoarer.


Sephora

Tänk dig Kicks smink och hudvårdsavdelning fast större. Och billigare. Underbar affär!


Gap
En klar favorit för mig. Där finns massor med både basplagg och finare saker. Även en trevlig underklädesavdelning. Finns bland annat på 34st Street.

American Eagle
Casual, mode och sportigt. Mycket trevlig affär som finns på flera ställen runtom i stan.

Filene´s Basement

Jag besökte bara sko- och väskavdelningen här men bara där fanns det omåttligt med fynd till bra priser. Ligger vid Union Square.


Victoria´s Secret

Underkläder, myskläder, dofter och kroppsvård i massor, framförallt då underkläder. Försök tajma in en REA så går du garanterat därifrån med en mycket stor kasse. Ligger på 34st Street.


Foot Locker

Sportskobutik som finns i vart annat kvarter. Här finns Nike, Reebok, Puma m.fl. för alla storlekar och smak.


Forever 21

Billiga modekläder framförallt för tjejer. Där finns MYCKET kläder men är ganska rörigt.


Toys R Us

Himmelriket för barn. Till och med jag som är en så kallad vuxen person tyckte att det var rätt kul att komma in där. Ligger på Times Square.


Närköpen/pharmacy´s som Duane Reade och CVS

Ett riktigt hett tips är dessa små butiker som säljer massor med kul såsom superbilligt smink, märken som Maybelline, Max Factor m.fl. De har även mycket hårvårdsprodukter, nagelvård och mycket mer.


DRICKS

Vi blev aldrig riktigt kloka på vem som skulle ha hur mycket, eller vem som egentligen skulle ha överhuvudtaget, så vi var rätt rakt på sak och frågade på många ställen om det var tänkt att ge dricks. De flesta skäms inte över att säga ja eftersom det är en naturlig del av lönen. Att lägga till runt 15-20% av den totala kostnaden sägs vara lagom.

Vissa ställen har dock dricksen inräknat i priset/notan, är det en nota kan det stå som gratuity. Annars - hör dig för!

PRISEXEMPEL i ca priser(juni 2008)

Taxi från JFK in till Manhattan 300 kr

En halvliter vatten 6-12 kr

Big Mac & co 38 kr

Ett glas vin 50 kr


ÖVRIGT

När du är på restaurang eller café, beställ dricka på flaska om det finns. Drickan, oftast läsk, som är från "automat" är utblandad med väldigt klorerat vatten och åtminstone jag tyckte det smakade rätt illa.


Ta alltid yellow cab när du åker med taxi, det är säkrast.


Var inte rädd i onödan, New York är i amerikanska mått en väldigt säker stad med alla sina poliser och övervakningskameror.


Gör som jag (om du vill :-) och samla dina mynt och ge till hemlösa som finns på stadens gator.

Om du åker på sommaren - se till att boka hotell som har AC på rummet, det kan bli riktigt hot!


Eftermiddagen & kvällen

Med en baguette och en burk skagenröra begav jag mig till Angelica där vi fikade och kastade pil, till och med 83-åriga mormorn var med. Sen blev det kallt och vi gick in för nagelfix. Nu är det paus i fotbollen, jag kämpar med min folköl och försöker hålla mig engagerad men det händer ju nästan inget i matchen! Fler mål, fler mål!!


Sommardag

Jag vaknade tydligen lagom till att solen kom fram så vi gav oss ut med kaffe, kamera och båda djuren i värmen. Så skönt det är!


Om någon undrar så är mina underbara afrikanskinspirerade klänning ett nyförvärv från Åhléns, på fötterna har jag världens skönaste flipflops: Havaianas, fast det är såklart barfota som gäller på gräset.

Vi tänkte att Polly skulle vilja klättra lite i träden men icke, hon vässade klorna en snabbis och ville sen smyga in i buskarna istället. Lite då och då tittar hon uppåt och man kan som nästan se hur hon tänker, att shit.. var är taket? Ingen vild katt det här inte.

Ikväll blir det FUSSBOLL! Vi har bara inte bestämt oss om vi ska stanna hemma med ett sexpack eller ge oss ut på någon pub. Ska du se finalen?

Flätat brunt skärp

Det är EXAKT det här skärpet jag har letat efter i evigheter nu. Jag har inte hittat någonstans och så söker jag på typ "flätat brunt skärp" på google och upp kommer detta. Jag måste ha det. Måste måste måste. Men min ekonomi tillåter inte ett skärp för 549 kronor just nu. Dessutom står det ingen längd på det. Vad ska jag ta mig till?

Det finns också två andra alternativ jag hade kunnat tänka mig, men om det första är en tia i mina ögon så är de andra två.. säg femmor så då är det faktiskt mer värt att köpa det man verkligen vill ha för det dubbla priset.

Från Asos för 218 kr och La Redoute 279 kr.

Festligt

Nu ska jag berätta vad som är väldigt typiskt mig.
A: Ska du med ut och dricka öl ikväll?
Jag: Nää, jag har det gött här på soffan, jag stannar.

Timmarna går, klockan blir sådär tolv, A har hunnit ringa och berättat att han träffat mina kollegor ute och det är en massa massa folk på stan.

Jag (tänker högt): Hmm, nu hade det varit trevligt att dra ut. Filmen jag sett är slut och jag är riktigt pigg. Hmm.. ajdå, är klockan så mycket redan? Då ska vi se, göra mig iordning tar runt en halvtimme och så ta mig till stan detsamma. Då är jag där vid ett.. nej det funkar inte. Attans!

Men jag har det nog minst lika festligt här hemma med min nya pimpade thermosmugg...


Puff och fluff



Gosedjuren är lite förbannade över att det var så längesedan dom var med på bloggen, så här kommer en hälsning. Polly som man kan bära ungefär hur som helst och Nikki som med stor koncentration tuggar i sig ett grisöra. Mjau och voff från dom alltså.


Gone baby gone

Thriller med Morgan Freeman, Casey Affleck och Michelle Monaghan. Regisserad av Ben Affleck. En liten flicka blir kidnappad och två privatdetektiver tar sig an fallet i någonslags samarbete med polisen. Ok, det är en spännande story och så, men den är på många ställen så otroligt klyschig och jag får dessutom inte allt att gå ihop riktigt. Ingen film jag kommer minnas för lång tid framöver alltså.

This is the life

Har blivit helt förälskad i den här låten med Amy McDonald:



Kvällen är ännu oklar, dricka öl eller ligga på soffan och läsa?
Vad ska du göra?

Work it

Så gött det är att träna! Springer där på löpbandet och nästan känner hur fläsket blir mindre och mindre. Härligt! Började med det, sen roddmaskinen, trampa-och-svänga-med-armarna-maskinen (då var det Project Runway på tv så jag var tvungen att stanna där ett tag), sen lite situps och stretching. Kom hem, duschade och åt en portion vattenmelon. Mmm. Nu väntar jag på att A ska bli klar med däckbytet så att vi kan sätta igång med middagen, är så grymt hungrig så det ska bli riktigt fint med fläskfilé!

Dagens outfit består alltså (delvis iaf) av träningskläder, här allt från NY: Nike och byxor Le Donne. Eller sorry, skorna är mina gå-dit-skor så det är alltså inte mina nya fancyschmansy Nike Shox.

Appropå Project Runway, missa för tusan inte programmet på onsdag då Sarah Jessica Parker är med - deltagarna ska skapa plagg till henne & hon är även gästdomare i avsnittet!

Enkel lycka

När vi var i Us of the A så råkade vi slå på tv´n ungefär den första och enda gången och just då var det den nyaste säsongen av The Bachelorette med DeAnna (hon som blev dumpad av Brad i The Bachelor). Så himla spännande alltså! Jag blev ju såklart helt förkrossad över att jag inte skulle få se fortsättningen med hometown-dejterna och sådär, men, nu så hittade jag det följande avsnittet och blev glad igen. Är det någon mer än jag som följer detta? Jag behöver verkligen diskutera det här som ni kan förstå.


Bli för fan inte arbetslös

Det här blir jag fly förbannad över. Jag kan inte någonstans förstå den politik som förs och begriper inte var logiken finns i det hela. Förutom att det är så dumt i sig undrar jag hur landet kan må bättre och tjäna på de här sk lösningarna. Vi säger som i kvinnan i artikelns fall, låt säg att hela familjen flyttar ner de 100 mil och hittar ett boende där - då sitter kanske hennes man arbetslös istället och barnen är olyckliga. Eller, det andra alternativet är att familjen splittras. Och det kan väl knappast gynna någon i det långa loppet?

Hemtex, my dear

Är det någon som har undkommit att denna affär ALLTID har 50% rea på massor med bra grejer? Nej jag tänkte det. Vi är där titt som tätt och fyndar. Idag likaså. Och så var vi i lite andra affärer med. Fast skorna köpte jag egentligen för ett par dagar sedan när jag var med Angelique på stan. Dom är riktigt nice, men måste impregneras ordentligt innan jag börjar traska runt i dom (varför tillverkas det ens vita tygskor som man ska tycka är snygga, köpa och så blir dom skitiga bara efter två dagar?) Ps. ringen kostade ynka 14,50.. det är bara några kronor mer än en cheeseburgare!


27 juni


Klänning: Forever 21
Väska: Tommy Hilfiger
Strumpbyxor: Kanske Åhléns
Ballerinas: H&M
Glässes: American Eagle

Vi tog oss till stan och gjorde lite ärenden sen åkte vi raka vägen till Ica Maxi för storhandling. Det är så himla sorgligt, man köper kassar fulla för alldeles för många hundralappar och sen försvinner allt efter ett par dagar. Men under de dagarna kommer vi iaf ha trevligt med fläskfilé, rökt lax, vattenmelon, smoothies med mera.

Resdagbok - i Lund igen




Jag låter bilderna tala för dagarna i söder.

Utmanad

Jag blev utmanad av Pernilla och är inte sämre än att jag gör den, här & nu:

Fem saker som finns på din "att göra-lista" idag?
Fortsätta den eviga storstädning, idag med hjälp av A
Inhandla en ny kalender, fick smått panik när jag inser att min nuvarande snart tar slut
Bege oss till någon affär större än Ica Nära och köpa en massa bra mat
..och sedan tillaga Chili con carne (blev sugen på det igårkväll)
Träna ska jag också göra

Vad gjorde du för tio år sedan?
Då var jag alltså 14 år och var en sann fjortis med jazzbyxor från Rabbit och en Hootch i handen, alltid redo för discon tillsammans med kompisgänget. Hade precis flyttat från ett område till ett annat så hade bytt skola, gick då i 8:an i Lund och tyckte att pluggandet var en rätt onödig aktivitet.

Fem saker du skulle göra om du blev biljonär?
Oj, måste jag begränsa mig till fem saker. Okej ska tänka efter en stund.
1. Jag hade med glädje gett pengar till familj och vänner.
2. Köpt en jorden runt-biljett och upptäckt allt jag vill se och uppleva. Eller hälften åtminstone, måste ju ha något kvar till senare tillfällen.
3. Byggt upp kontakter med engagerade människor runt om i världen och betalt för att bygga barnhem, sjukhus och liknande för människor som är i behov av det.
4. Åkt till New York igen för en dunder-shoppingrunda
5. Öppnat djurhem runtom i Sverige och sedan även andra länder.
(en massör på heltid hade jag grymt gärna velat ha med!)

Personer du vill veta mer om?
Min kära A tycker jag ska göra den här, även Angelica, Lina, Sara, Frida och Johanna

Jeansoptimist

Jag gick ganska nyligen igenom mina jeans och fann sådär tre par som jag inte fick på mig. Först tänkte jag ahha, nu ska jag sälja! Två sekunder senare slog tanken mig att jag ska ju gå ner ett par kilo..då kommer jag ju kunna använda dom, så ja, jag måste behålla dom tills den dagen kommer. Men, hur troligt är det att jag går ner sådär 5 kg - jag blir ju inte yngre direkt. Och jag älskar mat.

Hurdan är du? Låter jeansen ligga där i garderoben som ett kärt minne av ungdomens smalhet eller möter du verkligheten och inser att det är bättre att tjäna ett par hundralappar och istället köpa ett par nya i rätt storlek?


NY-shopping: övrigt



Älskar det här skärpet som jag hittade för 120 kronor på Century 21.


Köpte den här vita bh:n redan andra dagen tror jag, sen sista dagen började supersale på Victoria´s Secret och jag vandrade runt i affären med en stor shoppingbag över axeln och fullkomligt öste ner trosor, mjukisbyxor, en till bh och annat till superpriser. Köerna sen var inte att leka med, shit vad folk (läs tjejer/kvinnor) det var där.



Korthållare som är så himla mycket jag, från Express. Bredvid har vi en smart träningsgrej (nu när jag skaffat kort på IKSU) som man sätter på armen och så är det en liten ficka man kan lägga nyckel, kort osv i. Perfekt!

Solen kom, och försvann

So much for the summer.. är glad att vi fick lite hetta under resan för nu verkar det vara närmst höstväder. Kommer väl förmodligen värsta sommarvädret lagom till att jag börjar jobba. Det brukar ju faktiskt vara så. Fast helt ärligt, jag är inte jättejätteledsen.. har ändå rätt mycket att fixa & dona med här hemma. Fortsätter att rensa, har dammsugit och så har jag bokat en dunder-ansiktsbehandling. Vann ju ett presentkort som jag inte utnyttjat ännu, får lägga till någon hundralapp men det kan det lätt vara värt.

Om några timmar kommer A och Nikki hem. Dom stannade i Lund lite längre och vi ska alltså snart och hämta dom, sen bara mysa ikväll. Mys mys mys. Vill ha en bra film. Har du någon att tipsa om?

Resdagbok - 17 juni på väg hemåt

Tisdag
"Sitter på flyget och är dödligt trött men sätena är sjukt små denna vägen med och det är tänt överallt nu. Vi har flugit i kanske 1,5 timme (eller mer?). Maten, téet och miniglaset med vin är avklarat och jag halvkikar på Definitely Maybe. Nä fy vad jag hade velat ha en säng nu.. Zzzz..





Ca kl. 2.30 (i Sverige 8.30) Det här är fullständigt horribelt, jag är så otroligt trött men kan inte sova mer än sådär fem minuter.. fryser, är kissnödig, det kliar överallt och jag vill bara hem och duscha sen lägga mig i en säng.. vad kan det vara till London nu? Kanske två timmar? Har i alla fall musik i lurarna, just nu lyssnar jag på Taio Cruz - riktigt skön musik. Nu tände dom lyset, så godmorgon! Lidandet börja sakta men säkert närma sig ett slut. Haha. Först ska vi vara på Heathrow i 3h, sen flyg 1,5 h till Kphmn för att avsluta med tåg till Svågetorp. Vi är bara halvvägs alltså. Blä, nu känner jag mig illamående också.. tur att det snart är dags för frulle.
Ca kl. 4. Ja! Nu landar vi snart!"



NY-shopping: trippel S

Smycken, smink och strumpor. Typ.


♥ Stela armband från olika ställen
♥ Klocka med plastarmband och bling
♥ Betsey Johnson-örhängen
♥ Läderarmband med hjärta från American Eagle
♥ Guess-örhängen
♥ Guldiga stora örhängen


♥ Burts Bees rosafärgat läppsyl
♥ Kiehl´s läppbalsam
♥ Urban Decay ögonskugga + primer
♥ I.d bare escentuals foundation
♥ Max Factor Masterpiece Max
♥ Dior Show mascara
♥ Victoria´s Secret ögonskuggor
♥ Nail corrector
♥ Tweezerman minipincett
♥ Clarins flytande eyeliner
♥ Sally Hansen nagellack
♥ OPI nagellackspenna
♥ I.d flawless face brush
♥ REN ansiktscreme med omega 3 & 7
♥ Clinique eye makeup remover



♥ Leggings med spetskant HotSox
♥ Leopardmönstrade strumpbyxor
♥ CK sportstrumpa
♥ Juicy Couture strumpa med spetskant

Onsdag

Halvkikar på fotbollen, har druckit ett glas alldeles för sött vin och ätit lite ost men nu är jag sugen på något igen. Får bli någonslags kvällsfika innan sängen.
Var iväg lite under dagen och handlade städgrejer och sånt dära. Sen har jag mest läst och fixat här hemma. Den vita massajen är utläst och nu har jag gett mig på Den vita massajens dotter som är fortsättningen.
Just det, har rensat en del i garderoben.. den är totalt överfylld och jag önskar så att jag hade en riktigt stor walk-in-closet. Eller förmåga att göra mig av med gamla kläder. Blir tokig på att behöva knö ihop kläder och inte se vad jag egentligen har.

Kikade in på Topshop och blev väldigt sugen på den här söta som går på 38 pund:



Resdagbok - 16 juni i New York

Måndag
"Igårkväll var riktigt nice. Jag tog på mig min nya AA-klänning, sminkade lite och så gick vi till rooftopbaren på Fifth Avenue. Kom upp på tjugonde våningen och möttes av en helt otrolig utsikt. Se en grymt stor terass framför er, palmer, levande ljus och utsikt över halva Manhattan med en ufo-liknande ljus runt Empire State Building. Helt otroligt!
Efter ett par glas moussernade och en P2 gick A till the mens room..och resten av den historien har ni
här.





Vaknade imorse och mådde riktigt illa så fortsatte sova tills hungern blev så påtaglig att jag var illa tvungen att traska ut och köpa nödvändigheter såsom färskpressad apelsinjuice (världens godaste sådan), yoghurt, cola och en flottig bagel. Efter lunch kom vi ut, idag, för att åka Staten Island färjan och se på Frihetsgudinnan. Vi tog t-banan till White Hall, gick av och sen upptäckte jag att min mobil inte låg i väskan (trodde verkligen att jag hade lagt ner den). Jag fick smått panik och kände att jag var tvungen att åka tillbaks till hotellet för att se om den låg där. Sagt och gjort, vi stannade en stund i närheten av vårt område, åt lunch på Martinique Bar och åkte sen ner igen. Till Staten Island med färjan tar det ca 30 minuter, det är gratis, och man har utsikt över södra Manhattan och Frihetsgudinnan nästan hela vägen. Fast jag måste erkänna att vi blev lite besvikna på statyn - den var mycket mindre än vad vi hade förväntat oss och jag helt enkelt inte någon större wow-upplevelse.





Klorna & massage

Redan andra dagen fixade jag naglarna, dvs extensions med gelpulver. Kvinnan som gjorde det på mig var en något äldre, vansinnigt brutal koreanska som bara kunde ett par ord på engelska så upplevelsen var väl inte den mest angenäma jag varit med om men naglarna blev fina och det var betydligt billigare än vad det kostar här hemma. Men dom växer så det knakar så bara en vecka efter börjar jag tycka att det är dags för påfyllning.
På samma ställe hade dom chairmassage också, 10 minuter för 12 dollar tror jag det var. Riktigt skönt efter att man sprungit runt en hel dag och burit på en massa påsar!


Resdagbok - 15 juni i New York

"Idag har vi gått, gått och gått. Vi började vid 11.30 (otroligt skönt med sovmorgon) och kom hem vid 18.30. Under denna tiden har vi suttit ner ungefär 30 minuter för frukost och sen lunch på ett mysigt ställe i Soho. Vi startade vandringen här på 31st Street och gick neråt mot Greenwich Village, Soho sedan Chinatown. Då hade vi på vägen stannat i ungefär en miljon affärer. Det tar liksom aldrig slut med affärerna.. helt otroligt. Massor med snyggt och billigt. Åk inte till NY utan en ganska ordentlig shoppingbudget!
Nu ligger vi på rummet, i sängen, och dricker öl ur enlitersflaskor. Vi är sega men inget sovande här inte. Idag blir det party.. vet bara inte vart ännu.






Lite senare
Vi har i mjukiskläderna discodansat på rummet till musiken på radio, grymma kanaler dom har här med en massa music man inte hört förut. Nu ska vi snart ut på äventyr, skål!"


Suburban Girl

Såg Suburban Girl, en romantisk komedi/drama med Sarah Michelle Gellar och Alec Baldwin. Hyrde den för att jag ville ha något tjejigt och lättsamt men fasade lite för att det kunde vara en sådan film som nästan är för lättsam, men jag blev faktiskt positivt överraskad. Den var inte för gullig.

En sak stör jag mig dock på. Det här med att män kan bli gamla och tjocka men ändå spela värsta hunken. Hade varit jäkligt uppfriskande om det någongång kunde vara så för en kvinnlig skådis.

Och jag, ja jag blir sugen på att seriöst flytta till New York när jag ser husen och de gula taxisarna..

Resdagbok - 14 juni i New York

"Lördag = festdag? Nej vi orkar inte. När vi gick ut från bion var jag så trött att hela världen snurrade. Imorgon ska vi försöka ta det lite lugnare så att vi har energi för att gå ut och ta någon drink. Vi har fått två områden rekommenderade så well se what happens. Kan knappt hålla ögonen öppna när jag skriver.. Sex and the city-filmen var iaf grym och inte illa att ha sett den just här. Särskilt nu när vi känner igen en del platser. Till exempel lägenheten Big & Carrie köpte fick vi utpekad för oss idag och fick även veta att exakt den lägenheten såldes på riktigt för 33 miljoner dollar. Crazy!"





Idag

Så idag alltså.. åkte ner på stan för att möta Stefan. Slank in på Body Shop och skulle kolla en grej, slutade i sminkstolen för en ögonskuggesminkning med rosa och lila. Blev riktigt fint, jag brukar annars vara lite tveksam till rosa på ögonlocket. Mötte S vid biblioteket och mycket smidigt satte vi oss på Bibliotekscaféet. Jag var riktigt hungrig så beställde både en laxbagel och hallonpaj + supergott té. Vi catchade upp det senaste året..eller ja åren snarare, det var nog sådär två år sedan sist. Efter fikat mötte vi hans flickvän och gick runt på jakt efter en tröja till Stefan, som också hittades.

Ikväll har jag.. tycker inte jag gjort nånting men uppenbarligen har jag det eftersom klockan börjar närma sig midnatt. Skönt att kunna vara så obrydd om tiden. Jag säger det igen: semeeeester!

Resdagbok - 12 & 13 juni i New York

12 juni - torsdag
"Vi kom igår eftermiddag alltså. Efter att ha fått noll minuters sömn på flyget var vi svimfärdiga när vi kom fram men fick snart en adrenalinkick när vi såg Manhattans silhuett där i taxin någonstans på Queens. Vi hann inte mer än att precis kasta av oss väskorna på rummet (rättelse - få dom uppburna) förrens vi stegade ut bland skyskrapor och gula taxis. Vi tog oss lagom långt till en liten italiensk restaurang precis i närheten där vi åt ravioli, pizza och drack klorsmakande cola."



13 juni - fredag
"Dagen i punkter: (orkar inte skriva så mycket).
• Jag har blivit biten av en galen mosquito. Väntar bara på att svimma av och behöva hjärt & lungräddas eller något. Mkt läskigt.
• Igår shoppade vi som tusan här i krokarna, dvs Fifth Avenue och ikring: Macy´s, Victorias Secret, Gap, Forever 21 och så vidare. Till frulle åt vi en endollars bagel med creme cheese, lunchen blev på McD och kvällen tillbringdes i Chinatown bland fejkväskor och i fina Little Italy för god middag.
• Många hemlösa här. Gav en dollar till en tandlös kvinna och hon sken upp som att jag hade gett henne en tusenlapp. Jag började nästan grina.
• De flesta som jobbar i affärerna här är sjukt otåliga och ganska snofsiga. Faktiskt inte alls som jag tänkt mig amerikaner överlag (efter vad jag hört från folk).
• Vidare om människorna så är det verkligen inte så pass homogent som i Sverige tex, här finns alla etniska bakgrunder på ett helt annat vis. Jag gillar det och man inser hur pyttelitet Sverige är på vissa sätt.
• Idag: bussturer, Century 21, Ground Zero, J&R, Steakhouse samt grymmefrulle och nightloop till Brooklyn. Avslutade kvällen med ett glas i hotellbaren. Nu är klockan 00:30, dvs 6.30 i Sverige.. godmorgon!
• Ps. AC är horribelt, värme är nice!"


Alla vägar leder hit

Ska snart iväg och träffa en kompis från Lund som är här för tillfället då hans tjej kommer från Umeå. Det blir förmodligen en sen lunchfika, jag kom upp så sent så har bara hunnit med frulle. Har lite smått jag måste köpa, sånt där roligt som tandborste och tejp med. Hoppas ni har en bra dag!

Två andra kära lundabor, Mary och Friday:


Väskor och sånt

Nästa shoppinginlägg från NY handlar om väskliknande saker. Väskor (precis som skor) tar stor plats så det begränsandes till en styck sådan. Däremot blev det även en plånbok samt en neccessär. Plånboken särskilt är jag förälskad i.



♥ Plånbok Guess - Macy´s
♥ Väska Tommy Hilfiger - Century 21
♥ Neccessär från Lagerhaus i Lund & den andra från Victoria´s Secret

Vardagen - semestern

Jag är ju så inne i mitt rese/shoppingberättande att jag helt glömmer bort vardagen och nuet. Kom ju hem till Umeå igår kväll och idag-dagen har gått tokfort. Sov länge, åt lite flingor och begav mig ut i regnet för att träffa Angelica på stan. Vi tog en trevlig fika på Barista och shoppade lite. Kvällen har sen ägnats åt stortvätt, fisk- &grönsakssoppa och chai-latte. Har hur mycket som helst jag vill hinna med nu när jag är ledigochhemma men vi får väl se med det där. Nu är det inte värsta ambitiösa sakerna jag snackar om utan snarare sådant som att rensa en del här och framförallt LÄSA, har kommit halvvägs på Den vita massajen samt lånat de två kommande böckerna i serien som jag också vill läsa. Det ska nog kunna gå va?

Shoes

Ni tror väl inte att bloggen ska undslippa mina shoppingfynd? Tänker tillägna detta inlägg åt mina skor. De nya fancy Nike´sen har jag redan visat så nu kommer de övriga. Ni anar inte hur ofantligt mycket snygga skor det fanns att köpa, men det tar stor plats i resväskan så jag fick behärska mig något sanslöst.



De här föll jag handlöst för, ett par Madden Girl som köptes för ynka 250 kronor ungefär. Detta var dessutom det sista paret i min storlek så det var nästan som menat att jag skulle ha dom. Sitter perfekt och är grymt sköna för att vara high-heels dessutom.



Dessa är från en liten skobutik som låg i närheten av vårt hotell. De gick på 88 dollar från början men så vart det rea och jag betalade inte mer än 26 dollar för dom. Fanns i beige med som var (faktiskt) ett strå vassare men var slut i min torlek så det blev dom här. Man knyter dom upp mot vaden. Skitsnyggt.



Till sist, ett impulsköp från H&M idag. 29,50 kr.. Jag är nöjd!

Resdagbok - från Umeå till New York

"Flyget ner till Malmö gick smidigt och bra. När vi klev av i Stockholm kändes det som att vi hade kommit från ett kallt Sverige till Kanarieöarna en vintermånad. Hade nästan glömt hur varma vindar känns. Efter att ha bott i Umeå i två år är kroppen mest van vid att frysa. Runt 23 var vi framme hos A´s mamma, fikade och däckade kort därefter.
Sådär 9 timmar senare och x antal uppvakningar under natten gick jag upp för dagen och åkte ner på stan för dejt med hälften av brudarna, dvs Cecce och Sofi. Vi träffades på Gräddhyllan för frukost och jag mumsade i mig en underbart god salami/brie-baguette, ett stort glas blodapelsinjuice och holländskt kaffe. Före eftermiddagens aktiviteter hann vi med en vända till Nova där jag var tvungen att inhandla en klänning att ha som resoutfit. Måttligt utvilad tog jag mig tid att sova en timme väl "hemma" och sedan var det bara att sätta igång med duschning, sminkning och hem till mor min för kalas. Hela släkten samlad, till och med bror från London. Dessvärre hade det fina vädret bytts ut mot moln och smått regnande så vi fick hålla oss inomhus. Bror och jag gick efter kalaset till närmsta pub för Sverigematchen. Omgivna av medelålderns män som vrålade vart femte sekund festade vi på nachos, öl och såg Sverige vinna med 2-0"



"Sitter nu på flyget, en Airbus-nånting. I lurarna lyssnar jag på Bob Marley och framför mig står ett glas vitt vin. Ett pyttelitet sådant. Det är riktigt skönt att vara på planet nu och faktiskt ganska skönt att veta att vi ska sitta här i ytterligare 6 timmar. Förmiddagen var rätt dryg med sin början strax före 7 på morgonkvisten då vi var tvungna att vakna. En timme senare fick vi skjuts till Svågetorp där vi tog tåget till Kastrup. Väl där så var det dags för två timmars väntan. Sen till London/Heathrow, båda så grymt trötta. Vi blev såklart placerade bakom, framför och bredvid småbarnsfamiljer. Skrik, skrik, skrik! Ett av barnen, en liten mullattkille på några år lekte tittut med mig halva resan och det var det sötaste jag sett på länge. Helt underbar. Ville väldigt gärna kidnappa med honom. Ja, och så kom vi fram till London där det var dags för ännu sjuttiåtta säkerhetskontrollet, varpå vi inser att vi är i helt fel terminal, så tillsammans med våra nya kompisar som vi sen blev av med (ett amerikanskt pensionärspar) tog vi bussen till terminal 3 där Virgin Atlantic skulle finnas.
Nu sitter vi här, insvepta i röda filtar - inte för att det är så kallt, utan mest för mysighetens skull. Planet är STORT, det finns till och med en bar i fören (heter det så på flygplan med?). Sätena till skillnad från planets storlek är SMÅ, det är tight som satan. Vid sådana här tillfällen är jag glad över mina 158 centimeter. Det börjar lukta mat nu.. mmm, bra! Är så otroligt sugen på varmt mat och till skillnad från resten av mänskligheten så gillar jag faktiskt skol- & flygmat. Det sitter en snubbe bredvid mig och arbetar med något, jag kan såklart inte låta bli att njuta av det faktum att jag är helt och hållet ledig - det var längesedan jag hade den känslan inom mig. Det är exakt först nu jag känner så sen ja, förra sommaren."



"Ca klockan 14.30. Vi har drygt 2 timmar kvar av flygresan och jag är så trött, så trött men kan verkligen inte somna sittandes hur mycket jag än försöker. Alltså har vi suttit här i 5 timmar nu och under den tiden har det hunnits med middag, 2 små glas vin, glass, massor med juice, vatten, té, kaffe, chips. Har också sett på 27 dresses och nu står Alvin and the chipmunks på paus. Om bara några timmar är vi alltså i New York. Det är stort, och ska bli jäkligt spännande. Jag har en känsla av att vi kommer älska staden."

Tillbaks i Norrland

Cirkeln är nu sluten, jag är åter i vår lägenhet i Umeå. Har precis duschat efter skrubbande och städande här hemma, väntar på färdigrätterna i ugnen och fotbollen på tv´n. Inte helt fel att vara hemma faktiskt, ska bara tvättas och storstädas sen är jag nöjd.

Flyget gick superbra, hur smidigt som helst. Kom till Sturup i lagom tid, pussade A hejdå och hann läsa min Marie Claire i 10 minuter sen var det dags att gå ombord. Hade Idol-Kishti ett par rader framför och två snubbar i 30-års åldern bakom mig som förmodligen aldrig hade flugit förr. Av i Sthlm för ett snabbt byte och på nästa flyg satt jag bredvid en ensamåkande liten pojke som var värsta van vid hur allt funkade och fick lära mig hur man fällde ut specialbordet på första raden. Söt.

Jag är fotbollsgurun!

Seriöst alltså, allt jag sa skulle hända i matchen hände. Det kom ett mål sen visste jag nästa, och nästa igen. Finns det någon spelsite där man satsar under tiden matchen pågår? För före har jag ingen aning men under matchen har jag totalt den rätta känslan! Synd bara att det inte blev straffar, det är lätt det roligaste.

Vi har ätit gomiddag med fläskfilé och nypotatis & sen marängswisch till efterrätt. Nu försöker jag packa men det går jäkligt dåligt, väskan är alldeles för liten, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Kanske var bra att jag inte shoppade mer trots allt..

Vem hejar ni på nu förresten sedan Sverige har åkt ut? Eller man kan iofs ha hållit på något annat redan innan dess..

Ok då kör vi!

New York är en helt fantastisk shoppingstad. Har man inte varit där så kan man nog inte tänka sig. Det finns saker precis överallt som man vill ha, och tänk då att med en dollar på drygt 6 kronor så är det mesta riktigt billigt. Det är helt underbart. Nu när jag väl är tillbaks i Sverige och inser hur små och förhållandevis tråkiga affärerna är ångrar jag verkligen att jag inte shoppade ännu mer!

En del av mina fynd:





Överst från vänster: Toppar från Gap 60-100 kr, linne Forever 21 120 kr, mysshorts samma affär ca 40 kr, sandaler Forever 21 120 kr, solglasögon American Eagle 120 kr, klänning American Apparel 250 kr, Nike Shox ca 600 kr, sport-bh 70 kr, I.d foundation ca 120 kr, Clinique eye makeup remover 90 kr, shorts Old Navy 120 kr

Party in tha big city

Sitter här, lagom slö, i mina rosa (såklart) Victorias Secret-mjukisar, i en massagefåtölj. Börjar sakta men säkert vänja mig vid den här pyttefnaskdatorn. Eftersom fotona fortfarande inte ligger på datorn så gör jag så gott jag kan i den mån att berätta om NY. Vi hade alltså en festkväll under resan, de andra kvällarna var vi så slut att vi somnade som senast vid tolvtiden. Vi blev tipsade om en rooftopbar alldeles i närheten, det lät nice så vi svidade om och gick dit. Helt otroligt ställe, allt var så jäkla snyggt..framförallt den fantastiska utsikten över Manhattan med Empire State Building som frontfigur.

Vi satte igång med ett par minidrinkar, sen beställde jag in en nudelrätt, A gick på toa och under tiden kom en snubbe och började snacka med mig. Ungefär samtidigt kom A tillbaks med en nyfunnen vän som såg EXAKT ut som Jackie Chan. Min vän bjöd över oss till hans vänner och Jackie följde också med. En stund senare kom även hans japanska polare och det blev ett stort partygäng. Hade verkligen hur trevligt som helst i samtal med amerikanska jurister, japanska studenter etc. Älskar grejen att man i många länder är mer på varandra och inte bara sitter för sig själva och glor på varandra.

Här får ni en sneakapeak på stället, gå gärna in på
ställets hemsida med och kolla in "Virtual tour"



Allt är stängt idag

..tydligen! VI hade tänkt göra en utflykt till Ikea men dom, precis som allt annat är helstängt så jag chillar idag istället. Var på picnic med mamma och sen får vi se vad som händer ikväll. Imorgon åker jag tillbaks till Umeå och det ska bli rätt skönt att komma hem, packa upp allt och bara vara hemma. Lille Polly har jag såklart saknat med.

Häromdagen, dvs i förrigår var jag på stan med Soffi, gick in på en frisörssalong och frågade hur mkt om tog för en luggklippning. - nä det kan jag göra gratis sa frisörskan. Jag blev helt till mig, någon som ger något gratis är bannemig sällsynt. Hon klippte, satte i något gojs och grejade. Inte en spänn ville hon ha för det. Så nu kan jag se igen, känns mycket skönt!

Tyvärr har vi inte satt över bilder på den här pluttdatorn, tvivlar på att det dessutom får plats mer än 20 bilder sådär i den. Sålänge kan jag visa Uma Thurmans hund som vi mötte utanför vårt hotell och gosade med. Bara hunden och dennes doggiewalker alltså. Inte Uma. Och inte heller Ethan Hawk.


Det där som kallas midsommar

A har skaffat en pytteliten dator, den är så liten att jag knappt kan skriva på den.. och då har jag ändå rätt små fingrar. Vaknade tidigt idag för att träffa Cecce för frukost på Ebbas (shit bara de här få raderna har tagit typ 5 minuter att skriva). Någon timme senare mötte jag mamma för att gå till Kulturen för midsommarlunch. Vi skippade sillbuffén och beställde istället in lax och en flaska vin med sällskap av bordsgrannarna som självfallet var tyska turister. Ett skyfall och en sovstund senare var det dags för middagsbuffé här hemma hos A's mamma. Kvällen spenderades framför Kroatien-Turkiet matchen och jag fick mina efterlängtade straffar!

Lovar att svara på era kommentarer när jag kommer hem, uppskattar dom mycket men som sagt tar det en evighet att skriva på den här lilla leksaken! Kram!

ps. Ringde skolan igår, jag fixade juridiktentan! :-)

I Lund

Nu har det gått ungefär 30 timmar utan sömn. Flygresan var hemsk, alldeles för litet säte och för mångta byten. Sista dagen i NY spenderades i krokarna runt hotellet, dvs framförallt i affärerna och den sista shoppingen, hann med både en snabb massage och pedikyr även. Kommer definitivt berätta mer om resan framöver men nu är jag alldeles för trött för att återge upplevelserna på ett rättvist sätt så jag nöjer mig med att säga hej/vi mår bra och så ska jag fortsätta umgås med Frida och Mary här (& kika på fotbollen för all del)!

..och sen tropiskt ovader

Lagom till att vi skulle ta uptown-loopen borjar det sporegna, ratt skont med tanke pa den extrema varmen kan man tycka men no no no, inte ikladda sma klader och dessutom ar det super-AC precis overallt. Vi pendlade mellan taket och insidan av bussen hela rundan som gick genom upper manhattan och Harlem. Nar rundan borjade narma sig sitt slut hade jag varit i behov av en toalett i drygt en timme men da skulle vi byta buss och den gick langsammare an langsamt. Det hela slutade med en toalett och aven middag pa McD ungefar en halvtimme senare. Nu askar och blixtrar det med.

Har ar var nya hangout-place i dator/tv rummet, att vi inte upptackt det tidigare. Kaffe, te, lugn och ro + internet. Och tro mig, framforallt lugn och ro behover man nagra minuter emellanat i denna staden. Det ar fullt os varenda sekund. Sen manniskorna, det finns alla storlekar, utseenden..allt.. det ar underbart! Har nagon ett ordentligt antal miljoner over sa ge dom till mig sa jag kan kopa en liten lagenhet har!

Nu Sex and the city filmen! Sen ska jag avsloja ALLT vad som hander i den for er ;-)

Oops..nu sager dom pa tv'n att storm ar pa vag!

Tropisk hetta

Idag ar det sa varmt sa varmt, vi at en fantastiskt god breakfast pa delin vi hittade igar (las vaskgrabbarna rekommenderade) och promenerade sen soderut for att kopa kamerabatterier och besoka American Apparel. Hamnade i en skobutik dar jag hittade grymma skor pa 70% rea. Gick en vanda genom Madison Square Park for att halsa pa the squirreells men dom var borta. Dom gommer sig formodligen for varmen.
Idag ska vi aka pa busstur till uptown och hoppa av vid Central Park (jag vill ut och ro), sen blir det Sex and the City-filmen och ikvall nagon form av festligheter. Finns sa otroligt mycket har man vill gora, hade kunnat bo har ett ar och anda inte ha gjort allt skulle jag tro.
Igarkvall nar jag tvattade av ansiktet blev bomullstussen seriost helt gra - sa mycket skit i luften. Folk som bor har lar ga pa SPA sadar en gang i veckan for att rensa ut och rengora ordentligt. Jag har an sa lange nojt mig med nagelforlangning.
Ska dricka upp mitt te och sen ska vi ut pa Manhattans gator igen!

I New York

Dag 3, har upptackt att har finns en dator pa hotellet sa jag bara maste skriva hej. Staden ar helt underbar, vi har fullt upp - seriost vi har inte suttit still mer an nagra minuter per dag, det finns sa otroligt mycket man vill se och gora. Vi har shoppat massor, akt pa sightseeing, atit gott, druckit vin, insupit atmosfaren (gors hela tiden). Har ingen aning om vad det ar for dag eller vad klockan ar, precis som en semester ska vara :-)
Hoppas ni har det lovely vart ni an ar!!

Au revoir

Det här blir förmodligen sista inlägget på ett bra tag för nu är vi på gång. Hittar kanske en dator någonstans på vägen, någonting säger mig att jag kommer få lite smått abstinens. Dagen har spenderats framförallt på Forex, tror vi stod i kö där i en timme.. vi hann under tiden käka lunch, lämna en bok och gå inom och kika på Indiska. Nu är pappa här, vi har fikat lite och jag ska fixa med det sista. Ha det alldeles underbart så hörs vi när vi hörs! ♥


Aj aj aj

Fyyyy vilken träningsvärk jag har i benen idag, det smärtar och värker! Ska inte träning vara BRA för hälsan? Inte göra en invalid?

Men jag är glad ändå idag för vi åker snart! Rättare sagt ikväll, först ner till Lund en sväng sen bär det av mot US of the A på onsdag. Har alltså massor att sätta igång med nu. Ha det fint sålänge!



Polly tror att det är hon som ska ut och resa och har bosatt sig i Nikkis resväska.

Söndag kväll

Det var längesen ni fick en dagens så jag tänkte bjuda på en sådan: klänning från AA, kofta Nicole/Vero Moda, strumpisar någonstans ifrån och armband Ms Bijoux.

Lena och jag hade en mycket trevlig middag på Olerys med öl, fotboll, varm choklad-drink och snack. Tack för ikväll sweetiepie! Nu är jag åter hemma och kombinerar packning med Polen - Tyskland matchen. Det är verkligen intressant det här, jag har i princip inget sportintresse men så fort det är fotbolls-EM eller särskilt VM så sitter jag där mer eller mindre klistrad.

Haha, träningen idag tog hårt. Kan inte ens gå på toa (böja knäna) utan att det gör ont. Och då var jag ändå inte med hela passet..

Nu måste jag återgå till att packa slash heja på Polen. Puss!

Helt galet

Den där Body Pumpen kommer jag nog icke gå på igen. Herregud! Man skulle ha en skivstång med tyngder på och lyfta åt alla håll och kanter, upp och ner, höger och vänster.. ingen vila. Efter 25 minuter sa jag tack och adjö och gick till gymmet istället för att komma tillbaks lagom till stretchingen. Hälften av kroppens muskler riktigt skakade och jag trodde att jag skulle avlida (nästan).

Nu ska jag ner på stan för att ta en väförtjänt burgare & öl med Lena. Ciao!

Resfeber

Nu börjar den komma.. kolla passet, fixa och dona, vad har jag glömt? Vad måste göras imorgon när det är vardag igen? Har jag missat något jätteviktigt? Fickpengarna under kontroll.. vad tusan ska jag packa, hur mycket ska jag egentligen släpa med mig?

Samtidigt börjar det kännas verkligt nu, A sitter och kollar live-karta på google, jag kikar på vädret och ja, snart är vi där!

Biokväll med mera

Vi såg Brudens bäste man på bio (mitt val) och den var som väntat en söt, ganska rolig film. Lite överdriven men absolut sevärd om man gillar den här typen av filmer. Liknar Min bästa väns bröllop med Julia Roberts och Cameron Diaz väldigt mycket.

Gick sen förbi ett uteställe/restaurang för att boka bord tills imorgon varpå en av vakterna frågade mig men inte A om leg, jag orkade inte rota fram det bara för att gå in i 2 sekunder så A sprang in och jag väntade utanför. Då säger den himla fjantvakten till mig att jag ska flytta mig. Då står jag alltså utanför, inte alls inne på stället. Jag blev såklart skitirriterad och frågar varför. Nä, bara gör det tycker han. Nej tycker jag, jag tänker stå här. Han mumlar något men ger sig. Egentligen är det mest skrattretande men jag kan inte låta bli att bli förbannad.

Ett besök hos S & P har det också hunnits med, där vi blev bjudna på kaffe och fick låna en reseadapter. Har ett par ytterligare punkter på att göra-listan att pricka av före måndag så bara att sätta igång nu!

Zzzz

Sömnigt läger här nu.. har legat på soffan och slöat nu ett bra tag, gosat med Polly och sett på trippelavsnitt av Girlicious. Men det är väl meningen med semester? Att kunna göra absolut ingenting och inte känna någon större press någonstans. Slöandet comes to an end hur som så nu ska jag ta en dusch och dricka en kopp kaffe före bion!

Myggjävlar

Vi är fullständigt sönderbitna av galna myggor. Dom var verkligen överallt i skogen, surrade runt och högg oss. Behöver jag ens säga att jag avskyr mygg? (vem gör inte det). VI härdade ut för Nikkis skull så hon fick springa runt alldeles lycklig. Hett blev det med, sådär helt plötsligt. Märkliga väder.

Ska börja packa så smått idag, sen funderar vi på bio ikväll. Tänk om två dagar sitter vi på flyget till Malmö.. och om ytterligare två dagar sitter vi på flyget till New York! Däremellan blir det kalas i Lund - hoppas att vädret håller sig fint så vi kan husera i min mammas trädgård, dejt med vänner samt EM-match.





Film & skogen

Inatt såg jag Feast of Love, en drama med bland annat Morgan Freeman, Greg Kinnear och Alexa Davalos. Först var den helt Ok bara, men efter sådär halva filmen blev jag helt inne i den och satt tårögd från och till. Mycket bra, se den!



Idag är det träningspaus och istället ska vi ut i skogen med lillskrutten och jaga ekorrar. Kanske lyckas få lite sol på oss med. Hoppas ni får en fin dag!

Annahumor

Befinner du dig i närheten av Umeå imorgon eftermiddag så har jag världens tips:

Slemmig älg spelar i Döbelns Park kl. 15.30. Hehe. Be there!

Fancy på gymmet

Nu när jag håller på att bli en träningstok så behövs det ju verkligen nya kläder att ha till det. Jag har kikat runt lite på internet, men jag kommer nog hitta mer än vad jag kan önska i N.Y så inga beställningar just nu.

Här från Victorias Secret (tubtoppen skippar jag dock till träningen):



Här nedan från Ellos, La Redoute och Nike:


Naaajs!

Jag gillar det här med att träna. Man tar på sig träningsoutfiten, en flaska vatten, kortet och på med lite lipgloss (alltid) - åker bort till Iksu och gör lite vad man känner för. Sen är man mycket piggare och kan med gott samvete äta en stor flottig måltid.
Idag blev det precis som igår en mix av allting: löpbandet, roddmaskinen, den där maskinen som man trampar och svänger på armarna med, lite styrka och sen mitt ultimata stretchingpass.
(Ok, brännan är fusk!)


Golfing

Den där A ska alltid vinna över mig! Spelade halva banan - det var jämt, så gör jag en hole-in-one och tänker HAHA nu är det kört för dig! Tro inte han gör en likadan sen och efter det går det bara nerför. Jag fick iaf stilpoäng för mitt fina hopp (se här nedan).






We own the night

Väldigt spännande film! Lite läskig, sorglig och aningen för blodig på vissa ställen men samtidigt var den bra. Gillar du dramathrillers så tycker jag absolut du ska se den. Träningen gav verkligen en energikick för jag är fortfarande pigg, sen är det klart, det bidrar nog en del med det ständiga ljuset - det blir ju aldrig riktigt mörkt ute. Kom ihåg första gången jag var i norr under sommaren, kunde knappt sova på flera nätter på grund av ljuset.

Så vad står på schemat för morgondagen? Jag vet faktiskt inte riktigt. Kanske minigolf, kanske träning. Ja något av det ska det nog lyckas bli i alla fall. Utöver det får vi helt enkelt se, jag är ju LEDIG :-)
Godnatt!

Mitt nya liv

Första träningspasset och jag känner mig taggad! Nu ska sidfläsk och annat ovälkommet bort bort. Ni kommer inte känns igen mig efter sommaren! Tog en runda i gymmet och provade i princip allt. Grymt bra att träna nu på kvällen med, det är inget folk där förutom muskelknuttarna som lyfter en-miljon-kilos-tyngder.

Har fått värsta barndomsflashbacksen i och på väg ut från Iksu. Först vart det roddmaskinen och då började jag tänka på vår roddbåt som vi rodde som galningar med som barn. Sen kom vi ut och det var sådär kvällskyligt och luktade skog, direkt flög mina tankar iväg till kvällsdoppen på somrarna när man gick hem från bryggan och småfrös.


Slö

Jag vet inte om det är värmen eller "luften-har-gått-ur-mig-nu-när-jag-är-ledig"-känslan, men riktigt slö är jag. Ligger på soffan som en utslagen knubbsäl (knubb efter pizzamiddagen) och försöker förbereda mig mentalt för kvällens träningspass. Det känns MYCKET ansträngande.

Perfekt musik för dagens sinnesstämning, lyssna och njut:


Sånt här sysslar jag med nu när jag är ledig

1. Hur gammal är du om fem år?
Nästan 30

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
A och djuren

3. Hur lång är du?
158

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Love on Manhattan

5. Vem ringde du senast?
Pappa

6. Vem ringde dig senast?
Mamma

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Ring 133, du har ett nytt meddelande

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Beror helt på vad jag gör, var jag är, humör osv.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda

10. När såg du senast din mamma?
I julas

11. Vilken ögonfärg har du?
Brungröna

12. När vaknade du i dag?
12 kanske?

13. Vilken är din favoritjulsång?
Åhh jag har helt tappat namnet..

14. Vilken är din favoritplats?
Men, jag gillar inte frågor där man bara får välja ett alternativ

15. Vilken plats föredrar du minst?
Offentliga toaletter

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Ingen aning :-)

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Spöken under sängen och att någon skulle göra inbrott

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Samtal :-)

19. Hur stor är din säng?
Alldeles för liten

20. Har du stationär eller bärbar dator? 
Laptop - en rosa Vaio

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
I bävernylonsoverall

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Två

23. Hur många län har du bott i?
Tre

24. Vilka städer har du bott i?
Städer: Lund och Umeå

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Skor och barfota

26. Är du social?
Ja! Kanske lite för..

27. Vilken är din favoritglass?
Mmm.. mjukglass med sötlakritsströssel

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Oj det finns ju så mycket

29. Tycker du om kinamat?
Japp

30. Tycker du om kaffe?
Indeed

31. Vad dricker du till frukost?
Juice i massor

32. Sover du på någon särskild sida?
Vänster

33. Kan du spela poker?
Haha. Det beror på hur man definierar kan..

34. Tycker du om att mysa/kela?
Absolut

35. Är du en beroendemänniska?
Ja väldigt, är beroende av allt jag gillar

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ingen närmre men någon bekant sådär

37. Vill du ha barn?
Yes I do

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska sen diverse ord på tyska och polska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej, som tur är

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet havet havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Resor, upplevelser, god mat och shopping

42. Äger du dyrbara smycken?
Nja, inga extremt dyra nej

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Den listan är lång! Gossip Girl, DH, Top Model, Grey´s är några av dem

44. Kan du rulla med tungan?
Naj

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Nej men det går inte.. kommer att tänka på så många olika

46. Sover du med gosedjur?
JA! Katt + hundfluff

47. Vad har du för ringsignal?
Party Up - DMX

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Inte mycket, men det finns kvar ett par klänningar hos mamma (tror jag)

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Röda bh-band av någon anledning

50. Flirtar du mycket?
Varje dag

51. Kan du byta olja på bilen? 
Olja, var?

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? 
Har inte körkort så nej

53. Vilken var den senaste boken du läste? 
Champagneflickan av Caroline L Jensen

54. Läser du dagstidningen?
Inte dagligen

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Inga prenumerationer alls just nu faktiskt

56. Dansar du i bilen?
Ja absolut om det kommer någon bra låt!

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Haha, vet faktiskt inte vad den heter

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Mitt kontonummer

59. När var du i kyrkan senast?
Vid Lucia

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Högstadiet..hmm.. Susanne hette hon nog

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Tre nätter i ett militärtält under minilumpen


Det är så hett, så hett

33 grader i skuggan nu som varmast enligt SMHI..! Det enda jag vill ha just nu är medelhavet, vattenmelon och isglass. Inget annat funkar. Jag vet inte hur människor ute på gatorna kan ha på sig jeans och jacka eller som någon: åka inlines. Helt tokigt.

Vi har iaf gjort en väldigt hurtig sak idag: köpt träningskort! Jag har pratat om detta månad efter månad och aldrig att jag fått tummen loss. Men nu har vi båda här hemma gått och skaffat oss kort på IKSU och bundit upp oss i 12 månader. Lite scary, tänk om jag tycker det är skittråkigt efter en månad liksom? Aja, vi fick iaf 3 månader gratis för att vi tecknade det nu under sommaren. Finfint.


Sommar!

Det är sommar på alla sätt det kan bli det. Vi hade sista tentan igår och idag är det 27 grader i skuggan. Jag gömmer mig dock inomhus än så länge tills jag kommit på någon bra plan att antingen a) få bada b) komma på någon annan plan mot hettan.

Igårkvällen var vi på uteservering för en afterwork för kollegorna och ett tentaglas för mig. Hemskt trevligt! Kom hem sedan vid elva och var helt slut, somnade direkt.

Nu är det alltså fyra dagar kvar tills vi åker till Skåne, och 6 dagar kvar tills vi åker till New York. Det känns ännu inte helt verkligt. Ska städa, fixa och dona nu dagarna som är kvar här hemma. Hur är det med er?

Tentanatt & presenter

Har gett upp det där med att försöka somna i tid natten före en tenta. Bättre att använda den tid jag hade legat och vridit och vänt mig i sängen åt att plugga in i det sista. Så här sitter jag, klockan är snart två, förhör Lina på msn slash bläddrar desperat i lagboken. Den där känslan går inte att undvika.. "jag borde ha gjort mer, jag borde ha lusläst varenda sida om det här - varför gjorde jag inte det?".
Förresten, här i Norrland är det ljust i princip dygnet runt nu. Det ni söderbor!

Behöver lite ytlighetssnack mitt i allt det här, så tänkte med glädje berätta om dagens presenter. A gav mig som sagt en massa paketer, i dessa fanns det värmespray till the frill, ett mycket snajsigt SNÖ-armband (se här nedan), en tårtspade i form av en high-heel och fransk manikyr-kit. Det känns som jag har glömt något nu?

Sedan kom vänner med fint underklädes/sov-set, Sanning & konsekvens-spel, doftkuddar till kläder/resväska, en Kinsella-bok "En shopaholic i New York", Himalaya-creme och läppbalsam, och så ska ni få höra: jag fick en get i Mocambique! Denna genom
ActionAid. Grymt! Hjärtformade megaklubbor fick jag med så nu vankas det klubbparty.

Ok, lite plugg till sen godnatt!

Ett år kvar tills nästa gång

Vad ledsamt, nu börjar födelsedagen lida mot sitt slut och imorgon är det seriös dag med sista tentan. Jag hade utan problem kunnat ha fölsedag varje dag. Har haft det jättebra med fullspäckat schema, min A, vänner och tårta. De sista gästerna gick hem för en stund sedan och jag måste erkänna att jag är ganska trött nu. Ska dock sitta uppe ett tag till och läsa övningstentor. Tack alla som har förgyllt min dag, puss!




B-day

Blir ett snabbt inlägg nu innan gästerna kommer. Det är helt otroligt, varenda födelsedag får jag underbart väder - likaså idag. Vi åkte ner på stan och åt god lunch på Isbjörnsbåten, shoppade lite smått och handlade grejs till tårtan. Jag älskar verkligen att fylla år, alla sms, telefonsamtal, presenter, tårta, ja allt! Och 24 måste jag säga är en rätt bra ålder. Man är tillräckligt gammal för att bli tagen på allvar, men samtidigt inte kommit till rynkorna än!






Min alldeles egna födelsedag!

Som det känns för mig iaf :-) Vaknade nyligen och fick en massa paketer på sängen, sitter lagom yrvaken på soffan och A gör pannkakor till frulle. Solen skiner och det ser ut att bli en fiiin dag! Vi ska ut och äta lunch sen blir det kalas i eftermiddag!

Dessutom fungerar bloggen igen (wow), den har varit helt off det senaste dygnet men nu är jag på g igen!

Dan före daaan

Dagen (den som startar efter frukost och allt det där) började med fikadejt på skolan följt av tre timmars seminarium. Ett sånt seminarium som man sitter sådär 15 pers mittemot varandra och lyssnar på alla andras åsikter om varandras arbeten, varav man har att göra med max två av dom. Det går absolut inte att mygla bort timmarna genom sms eller liknande. Man får snällt sitta där och lyssna och det är jag så grymt dålig på. Behövde en ordentlig promenix sen så Nikki och jag traskade till Angelica för fika med kaffe & kanelbulle. Nu ska vi snart äta sen middag och imorgon fyller jag år! Awobidoo.


För varmt för räven

Vi var ute på en powerwalk/joggingrunda i värmen och Nikki som annars är världens hurtigaste börjar sloka med svansen och flåsa som en toka efter bara en liten stund. I vilket fall var det grymt skönt att motionera lite nu efter en så ohälsosam helg. Sen imorgon, tar vi vårt första steg mot vårt nya liv.. jag återkommer med mer om detta!


Blågult mot blågult

Jag slog på tv´n och det var någonslags fotboll på, med Sverige som ena laget. De flesta vet nog att jag inte är någon extrem sportfantast men idag känns det helt rätt med fussboll. Dom springer runt där i solen och kämpar om bollen. Det är ganska fint. Med matchen här på skärmen kommer jag att tänka på när vi var yngre och satt laddade framför fotbolls-VM. I vissa matcher blev det straffar för att avgöra, vi blev alldeles överlyckliga och så peppade att vi var tvungna att kasta oss ut i trädgården för att skjuta straffar på riktigt. Inte mycket har förändrats, jag sitter fortfarande här och hoppas på nervpirrande straffsparkar mot slutet.

Dream dream dream

Jag drömmer mig bort, sitter i fören på en segelbåt, solen skiner och det gungar sådär precis lagom.. det skvätter upp lite vatten när vågorna slår emot och jag vill vara absolut ingen annastans än just där. Men vänta, det är något som fattas.. en rykande grill med en stor flintastek på vill jag ha också! Annars kan vi ta det när vi kommit i land. En köttbit, massor med potatissallad och avocado.. Mmm.

Effektivitetens mästare

..det är jag det! Sen sist har jag pratat i telefon, ätit och varit ute med Lille Skrutt. Dvs inte pluggat alls. Hur lätt är det när solen står på och alla är ute och fikar, spelar kubb, solar och bara slappar.

A har jobbat (jobbar) hela helgen, och då menar jag i princip varenda sekund av helgen. Igårkväll kom han iaf hem med två fina presenter till mig. Röda rosor och en guldram. Rosorna luktar ljuvligt och ramen står och glänser i all sin prakt.



ps. av förståeliga skäl önskar jag mig en vas i födelsedagpresent!

Godmorgon!

Termometern står på 22 grader i skuggan, det är riktigt hot i Umeå idag alltså. Jag har sovit ut ordentligt och planen nu är att fixa kaffe och sen börja läsa. Egentligen hade jag verkligen velat storstäda istället. Ni kanske känner igen det där resonemanget "om det är kaos runtomkring mig så kan jag ändå inte plugga". Balkongen kanske jag kan få städa iaf?