Förfest till födelsedan

Tack söta vänner, grannar och sambo för ett mysigt födelsedagsfirande!


image414

Har en känsla av att jag inte kommer sova så mycket inatt, tills klockan 9 imorrn bitti ska jag ha packat klart, duschat, städat undan det sista och förberett klart inför redovisningen.
Tänkte säga att jag kan sova i bilen med mina nya "Hangover"-ögonmask men då ska jag ju titta på Norrlands skog och lyssna på 24 timmars Stieg Larsson..

(Det blev förresten armband numero 3 ;)

Pack & matlagning

Bila måste vara det bästa sättet att resa på, man kan ta med sig hur mycket som helst. Det är helt underbart att slippa tänka på om jag "veerkligen komma behöva" det ena och det andra.. A är så jäkla rolig, han ska ta med vår vardagsrumsmatta och tvätta nere i Lund.."mamma har ju matt-tvättmaskin"... Blir pojkar någonsin män?

Väntar på att soppan ska koka klart..det svider fortfarande av löken..jädrans lök som får ögonen att tåras och mascaran att rinna..

Jag snubblade över ett stort problem i packningen, jag har ingen vettig necessär! Kom på det nu att jag för ett tag sedan slängde min tråkiga stora neccessär och nu har jag alltså bara mindre kvar.  Får använda fantasin och hitta något annat att använda mig av.

Nu kallar köket..!

♦ Soppreceptet återfinns
här ♦


Har fortfarande inte bestämt mig

  

Innan dagen är slut ska jag ha skickat in en beställning. Priserna skiljer sig inte så mycket så det är inget avgörande. Första armbandet finns också i silverfärg och andra med en ljus kula.

Dagens fundering

I skorna jag köpte häromdagen har jag 36, och dom är lite för stora. Normalt sett har jag mellan 36 och 37.
I de flesta kläder har jag XS men ibland är S för litet.
Använder dom inte samma mått och centimetrar när dom sätter storlekar? Eller what is the deal?

Doodeliatcha, doodelido

Packar och fixar, ska snart börja göra tårta. Solen skiner men det blåser rätt rejält.
Nu är vi så gott som redo för redovisningen imorrn sen är det bara att packa in allt i bilen och kööööra. Vi kommer överanatta hos en vän efter ca 50 mil, sen upp och hoppa tidigt på lördagmorgon och brumma vidare för att hinna till 30-års festen!
A sitter och spelar underlig musik för mig, I love you älskling men din musiksmak ger mig huvudvärk.

Någon som har en melooni att bjuda på?

image410

Polly goes bananas

Polly den lilla rackaren, lyckades trots den superkollen vi trodde att vi haft smita ut i trappen och upp på översta våningen. Vi hade dammsugit och trodde att hon låg och tryckte i någon garderob som hon brukar under tiden. Men vi går ut för att kolla för säkerhets skull...och där hittar vi henne, högst upp ligger hon och chillar. Tänk om hon hade lyckats smita ut-ut!! Usch hemska tanke. Nu blir det snart halsband med pingla på Pollan...


image409

♥ Älsklings-Polly the beaversvans ♥

Rastlös

Varför känns slutet alltid så seeegt.. två dagar kvar men det känns som en liten evighet. Springer man en mil så är det såklart de sista 100 metrarna som är en plåga... har man jobbat hela dagen går den sista halvtimmen i snigelfart..

A gör banankaka och jag fick ett plötsligt sug efter potatis & purjolökssoppa..haha.
GE MIIIG!

image407


Kvällsrapport

A har varit så duktig idag och städat hela lägenheten, han är ofta duktig med det men det kändes extra skönt att komma hem till idag eftersom jag är allmänt hyper nu och känner mig stressad för princip allt.
Vi åkte ner en vända på stan efter att jag slutat och lämnade en massa böcker på ett kaotiskt stadsbibliotek, allt är helt nedstängt vad det gäller datorsystemet i ungefär en vecka...älskar när saker stängs ner sådär!
Middag blev det på Sandys, en het grek och en dagens pasta med extra mycket lingondricka, vart sen över hos grannarna och fikade och nu är klockan snart halv nio... jag fattar allvarligt talat inte vart dagarna tar vägen?

Tänkte på nu när jag far runt och stressar, hur djupt imponerad jag är på er som har heltidsjobb, man/fru/sambo, hus, kanske två barn och två hundar att ni klarar dagarna! Hur gör ni? Jag är uppriktigt nyfiken för jag förstår inte riktigt.

Hehe, fick ett mail från en vän nyss, revolutionernade upptäckter på gång..det är såklart såhär man ska väga sig egentligen, vi har gjort helt fel i alla år:

image406

ps. Glöm inte Grey´s Anatomy klockan nio!


Komihåg!

Eftersom jag inte har någon annan person här att terrorisera med babbel så blir det min kära blogg och ni läsare som blir utsatta.. Mest för min egen skull dock tänkte jag göra en kom-ihåg-lista med saker som ska göras fram tills vi åker:

♦ Packa, men först skriva en utförlig packlista
♦ Lämna tillbaks böcker
♦ Tvätta, eller rättare sagt: ge tvätt åt A så att han kan tvätta imorgon
♦ Boka frisörstid i Lund
♦ Köpa kattmat - viktigt!
♦ Städa våra 84 kvadratmeter någorlunda noggrant

Saker som förmodligen aldrig kommer bli av, möjligtivis när jag går i pension:
♦ Impregnering av diverse skor
♦ Handtvätta min mycket känsliga paljettcardigan
♦ Sy fast knapp på en myskofta

I am the spelevink

Spelevinkbloggare
"Du skämtar och driver med det mesta. Du har livlig fantasi och älskar att spetsa dina inlägg med överdrifter och rena osanningar. Din största passion är att göra dig lustig på andras bekostnad. Du har egentligen inget liv, men vill ändå ge sken av att du ständigt är på topp, alltid har nära till ett skratt och att din tillvaro är som Lustiga Huset."

Gör testet du med
här

Ryggont och jobb

Puhh..är på en för mig relativt ny arbetsplats idag där jag inte vet riktigt hur saker och ting fungerar och vart jag hittar vad...far runt som en yr höna och gör så gott jag kan... En och en halv timme kvar, hoppas att jag ska överleva den stunden och sen gå hem och pusta ut... Eller nej nu skojar jag med er, för jag måste till biblioteket eftersom deras internetsystem inte fungerar på ett par dagar och lämna tillbaks de böcker jag misstänker ska lämnas i det närmsta...suck.

Imorrn blir det ett litet tårtkalas med vänner, ska baka min jordgubbsspecialare och servera saft med sugrör i glasen. Lovely! Inte ens dåligt väder kan förstöra min sommarkänsla när det kommer till födelsedagsfirande.

Vad är det för fel på min rygg? Så fort jag sitter obekvämt eller står en längre period så får jag ont i svanken. Har alltid varit sådär så har ju som vant mig, men jag undrar varför det är så. Alla hobbyläkare - fram med era diagnoser alltså :)

I valet och kvalet

Fick ett presentkort från Zylber och tänkte nu beställa något fint till mig själv. Kan av någon mystisk anledning inte spara bilderna på den här datorn, så det får bli länkar istället.


 

armband 1
♥ armband 2
armband 3

Vilket ska jag nu välja? Hade helst beställt alla tre men i så stort behov av armband är jag ju faktiskt inte..

Onsdag

Visst är det underbart när man känner suget efter morgonkoppen med kaffe, går till bryggaren och häller i vatten - sträcker sig efter ett filter, och så är dom slut! Då har man hunnit bygga upp kaffesuget till bristnngsgränsen och inser att det blir inget kaffe.

Här är kallt och grått idag, ser ut att blåsa rätt ordentligt med. Ville inte hoppa ur duschen som var så varm och skön... men om två dagar är det sommarledigt *jippididodeeej*. Måste börja packa btw!

Nu ska jag get dressed och traska till jobbet. Ha en bra dag!

Haha

Jag skulle skaffa en ny mailadress, provade mitt förnamn (Anna) + efternamn som adress. Det var upptaget, deras "likvärdiga" förslag var clean.elastic2683.

clean
 
 elastic


Jag tycker till

..Tre saker är jag oerhört trött på vad det gäller bloggar och bloggande.

1) Jörgen - "The Guide"... snälla give it up!!!

2) Bilder på Nicole Richie, Lindsay Lohan, Mary-Kate och Ashley... jag orkar inte se fler bilder av dem snart. Modebilder i all ära, men det går verkligen rundgång på de här personerna nu. Känns inte helt hälsosamt att Nicole med sina beryktade 37 kg är en stor förebild för den delen : /

3) Just det, en till har jag.. alla dessa spamkoder, blogg.se är ändå inte den värsta, vissa sidor har ju typ "gfhskksllhhyt". Inte kul. Tydligen hindrar spamkoderna inte Jörgen i vilket fall..

Drömma går ju..

Hade varit ruskigt kul om RoomService kom och sa att dom hade en special som innebar att vi hade fått välja möbler själva, dom bara fixar och betalar. Då hade jag velat ha massor med nytt i vardagsrummet. Gillar när vardagsrum går i fräscht vitt och jordnära färger som beige, brunt och trä.


image403

Ljuslyktor Ellos 4 st för 99 kr
Gardiner Mio 690 kr/st
Väggspiral Ellos 179 kr
Vas So Home 229 kr
Rottingfåtölj Ellos 949 kr
Soffa Mio 10700 kr
TV-bänk EM möbler 6295 kr
Gosig matta Mio 2450 kr


Guten tag

Nu är vi så gott som klaaaara med arbetet...på fredag ska det redovisas sen åker vi på vår roadtrip till Skåne *vi drar till Malmöö, vi drar till Malmöö*
Det ska bli så jäkla skönt med sommarledigt, vi förtjänar det verkligen efter vårt första högskoleår. Ska träffa gamla vänner, släktingar, ha födelsedagskalas, gå på 30-års fest, shoppa, åka till havet...riktigt najs, dagarna kommer gå fort! Sen back to Umeå och jobba..

image402
Mitt Lund

Tritoni-klocka

Jag har aldrig varit en klockmänniska, men den här hade jag verkligen kunnat tänka mig:


image401


Finns bland annat på www.tritoni.com för 795 kr.


Bevis på att jag måste resa mer


Bara liiiite fjantande..

Jag hade glömt bort vad igelkotte heter på engelska.... Tog hjälp av Lexin som klargjorde ett och annat.

Ordet igelkotte finns inte i lexikonet!
    Det närmaste ordet är: igelkott.

..Okeej men igelkott då:

igelkott
"ett litet däggdjur med taggar på ryggen"


image400

Latte och fnatte

Har racerskrivit en sida och tillverkat en hemmagjord latte. Gjorde kaffet sen skulle mjölken göras varm och vad är då inte smidigare än att hälla i lite mjölk i kaffekannan som står på värme... Men den blev inte lika god som på Sandys. Egentligen vet jag inte om den är så exceptionellt god men eftersom det är så få ställen som har låglaktosmjölk så är Sandys det enda stället jag druckit latte på under de senaste månaderna.

image398

Dagens ord är effektivitet. Ingen eftermiddagstupplur, inte en massa fjantande...vara fröken duktig är det som gäller.

Det kliar förresten i mina armveck, kli kli.. Enligt diverse kvällstidningar så ska visst den här nya cremen kunna vara väldigt effektiv mot torr och kliig hud.. någon som har provat den?


image399




Ge mig sommarlov!

När ska jag vänja mig vid det här ständiga ljuset? Somnade alltså inte tidigt inatt, som jag hade tänkt mig. Låg och vände och vred på mig, Nikki fnattade också runt och bytte sovplats sjuttio gånger. Läste lite till, sen var det helt ljust ute och hjärnan får för sig att det är morgon. Helsnurrigt.
Nu före vi åker ner till Skåne har jag dessutom tusen saker som ska göras, och vad det är dyker alltid upp precis när jag lagt mig och blundat.
Det ska bli ruskigt skönt och väl behövligt med ett par veckors sommarlov snart.



image397

The end av helgen

Det luktade blommor och sommar när vi var ute på kvällsrundan.. uuunderbart!

Nu ska jag gosa ner mig och läsa en stund och sen försöka somna i någorlunda tid, har en vecka med mycket att göra framför mig! Sov så gott!


Dagens dagen-efter meny

..har idag bestått av:

♦ Stor pizza, lagom flottig
♦ Cola
♦ Pärlbollar
♦ Jordgubbs-sandwich
♦ Ett antal koppar kaffe

Ni som tillverkar alkolås, ni skulle inte kunna göra ett skräpmatslås åt oss? Pleease..


image396

Dagens bästa

..Sven-Rogers turnébuss som passerade oss på vägen, så jäkla kul. Det finns alltså seriöst ett band som heter Sven-Rogers! Reespect.


Söndag eftermiddag

Helt underbart väder idag med, var ute med Nikki i solen och satte mig på gräsmattan när hon sprang runt..la mig ner en stund och höll verkligen på att somna. Vart iväg med A och pappsen och handlade lite och åt god pizza.  Mår ovanligt bra idag med tanke på hur det brukar kännas efter X antal breezers och öl. Skönt!

   

♦ Bambubänk som vi fyndade på Jysk för 149 spänn.
 ♦ Resultatet av A:s plantering.
♦ Polly har hittat sin nya klösbräda (aj, säger jag).
♦ Planterat eller ej, vi har växter på balkongen hur som..

..och sommarvärmen till ära bjuder jag för en gångs skull på en liten dagens outfit, tro det eller ej.


Hundsnack

Nu har vi en halv hund kvar. Har kammat av flera ton underhår på Nikki. Någon som vill sticka en tröja av det? ;)


image389


Vad anser ni om det här? Jag är inte så påläst inom ämnet, men rent spontant känns det väldigt onaturligt för katter och hundar att ha en vegetarisk kost.

Jag har nog tidigare skrivit att Nikki skäller efter bilar och försöker anfalla dom. Nu har vi konsekvent börjat ha med smågodisar varje gång vi går ut och varje gång en bil närma sig så tar vi fram en liten godis som hon får och distraheras då från bilen. Det funkar faktiskt väldigt bra, det känns som att hon (ofta) även om vi missar någon bil och hon då inte får ngn godis inte är lika på.

Nattdags

Åhh, myslåt..minns ni den här?



♦ Nattinatt från mig nu, sov sött. ♦

Tidig kväll, men känns som sent

Det här är tokigt på allvar, vi gick hem från festligheterna..ljust ute och det kändes som att klockan var 5 på morgonen. Nu sitter jag här, tittar på klockan och hon är halv ett. Jag hoppas att vi vänjer oss snart, annars väntar ett par månader av total förvirring.

Nitto blev så glad nu när vi kom hem..studsade runt som en studsboll och var alldeles överlycklig. Till och med Polly kom och hälsade oss välkomna (och försökte smita ut). MIn lilla familj är väldigt söt!

..Min slippa-bakfylla-taktik är delvis den välkända metoden att dricka mycket vatten före jag går och lägger mig, och den andra delen består av att vara vaken tills jag känner mig nykter. Jag avskyr verkligen att somna berusad, vaknar alltid och mår riktigt illa då. Try it!



Lila kassar everywhere

Har duschat och sitter med en kall Bacardi Breezer, nu återstår bara problemet vad jag ska ha på mig. Jeans, eller klänning, eller shorts.. Färg eller ofärgigt, vad är jag på humör för?

Var ute med doggie för en stund sedan och samtliga personer under ca 40 år hade systemet-påsar i händerna. Jag börjar förstå innebörden av brännbollsyran, det är som Valborg i Lund fast under flera dagar.
Ska bli intressant att se om vi får tag på någon taxi överhuvudtaget ikväll.

Nu: sminkning, haree gott ikväll!


Business på stan

Nu har jag varit på äventyr. Bussen till stan kom aldrig så jag promenerade och det är verkligen helt underbart väder idag. Gick bara i klänning och leggings ett bra tag. Känner hur mycket jag saknat värmen nu när det är så fint.
MASSOR med folk på stan..det är både brännbollsyra och marknad, så jag gissar att halva Norrland är här för tillfället. Främst på grund av yran då, inte "marknaden".

Jag gick inom Stadium för att spana på gympadojos och fick med mig ett par hem, vita Reebok Freestyle som jag har tjatat om tidigare. Eftersom jag inte har så stora fötter gick det bra med en juniorstorlek och dom kostade bara 399 kr! Visst måste det finnas två lite olika modeller som liknar varandra, för jag tycker inte att dom här vart så "runda" som vissa är?!



Ikväll blir det kött, pommes och béa till middag följt av partykväll hos Marie. Mys!

Glöm inte att dricka mycket vatten nu i värmen, jag brukar vara dålig på det, men nu sitter jag och hinkar i mig Loka ;)


Dagens I-lands problem


1.
Juicen var slut när jag vaknade, jag fick ta ett glas sunkig saft istället.

2. Varför har inte Systembolaget hemkörning?


Sömnig fredag

Jag som skulle vara så duktig ikväll, städa och rensa bland papper och prylar..men nu sitter jag här och orkar inte röra en fena..förutom fingrarna över tangentbordet då.. Jag måste ha missat var "folk" skaffat sig nån slags dunderkrafter, för hur många orkar festa en fredagkväll efter en fullspäckad vecka är en gåta för mig.. Det enda jag känner för efter att ha varit uppe sen tidigt är mys och lugn och ro..

A och jag har anmält vårt intresse för att bli kontaktfamilj. Har funderat ett tag på det och nu idag på stan på "marknaden" stod en kvinna från soc. och värvade nya intressenter så då passade jag på att ge våra namn.
Om det är någon där ute som är kontaktfamilj så hade jag väldigt gärna hört vad ni tycker & tänker om det och hur det funkar för er. Ni får gärna maila mig, mailadressen står vid min presentation.




( Inte bara jag som är trötter :)

Lindex punkt se

Ett nytt alternativ för internetshopping är Lindex nyöppnade webshop, en hel del najs har dom där..här är några av mina favoriter! (Vem hade för något år sedan trott att man skulle handla på Lindex före man vart runt 40-års åldern? ;)

image383
♦ armband 39,50 kr, cardigan 199, väska 299, jacka 499, skor 399 och kjol 349 ♦


Fredag kl. 17.21

Hej alla.. sitter på jobbet och har en lugn stund, annars rätt mycket att stå i. Redan fredag idag, blir lika förvånad var gång jag upptäcker att det är fredag och helg. Denna helgen MÅSTE vi ta tag i städning av lägenheten, det är ett enda stort kaos hemma..lördag kväll blir det trevligheter hos Marie och söndag ska vi fira pappa lite.
Vad händer hos er i helgen?

Som vanligt att har jag hittat några fynd på Asos,är riktigt sugen på att beställa den här
tåringen och ett par jeans som ser supermysiga ut..men jag är rätt skeptisk till att beställa byxor utan att ha provat dom..

Nu får jag återgå till allvaret..tjingeling!

Brev


Posten kom med en reklamtidning och min lönespec. Det sistnämnda var trevligt, det blev ett par hundra mer än jag hade räknat med. Men jag och min brevlåda saknar brev, gamla hederliga brev i kuvert med handskriven adress. Jag tror nästan att jag blir tvungen att återuppta kontakten med mina gamla brevvänner "Hello, this is Anna your old brevingmate from when we were little, do you wanna be my brevingmate again please?"


image382

Högvarv

Tji fick jag.. Jag var verkligen trött igår kväll men så fort jag blundande kom jag på tusen saker som jag behöver göra, ringa, hämta, lämna och komma ihåg.. Min hjärna är helt överbelastad just nu så då är det svårt att slappna av.

Dessutom var det väldigt varmt inatt, jag skulle vilja ha ett tjockt och fluffigt men ändå svalt täcke, finns det såna?
Hel grejen med täcken är ju att dom ska vara gosiga, och sommartäcken brukar mest vara tunna och tråkiga.

image381

Jag hjärta sängen

Jag har fått en ny Mika-låt att obsessa över..lyssna på den här. Underbart!

Nu ska jag för första gången sedan jag var ungefär fem år gå och lägga mig före tolv. Ska bli väldigt väldigt skönt med sängen efter dålig sömn natten som var och busy dag, godnatt och dröm vackert!




Hetare, hetast

Hjältarnas hjälte, mannen med stort M, vår idol...ja vem kan det vara om inte Horatio. Det skulle isåfall vara Mitch som kan mäta sig med honom.

image379

..Jag bjuder på ett smakprov av the Hoff, för mer än så spana in
www.hoffgallery.com

image380


Språkliga okunskaper

Haha, jag är nog bäst i världen på att prata tyska. En kund på jobbet som inte kunde svenska eller engelska, så börjar han säga något på tyska och eftersom jag förstår en del enkla fraser och ord så börjar jag nicka och säga -ja. Han fortsätter prata och jag som är väldigt optimistisk till min förmåga att göra mig förstådd börjar babbla.. - Jawohl, jaaa ich verstehen...ehm..ein eller zwei..it willts be dreihundra kronor bitte...
För övrigt tycker jag väldigt mycket om svengelska också. Åsa förklarade högtidligt för mig att det faktiskt är mitt fel att hon har börjat svengelska till sitt språk. (Yes!)


image378


ps. Dagens låt är fortfarande Mikas Happy Ending, jag tror faktiskt att det är omöjligt att tröttna på den!





Flummeri-flummera

Jobbelijobb..men här är rätt lugnt för tillfället, underhåller mig med en flaska cola och internet.. börjar bli lite småhungrig, så ska det bli hamburgare eller möjligtivs hamburgare? Hmmm, what to choose..
AJ nu smällde jag i foten i en vass kant..buhuuu..smärta! Och samtidigt börjar det spöregna med..tokväder! Undrar om det någonsin kommer bli sommar här..?
image376


Räkningar & tentor

Nu är jag faktiskt lite upprörd, jag fick min mobilräkning idag. På tre månader har jag ringt/sms:at för 1224 kr.
Hur går det ihop? Jag har Telia Student för 49 kr månaden + kostnad för själva telefonen och samtal utanför Telia, som inte ingår i studentabonnemanget. Men det borde banne mig inte bli 1224 kr för det.
Ska ta tag i det där imorgon efter att jag undersökt fakturan ordentligt.

Till en mer glädjande nyhet så fick jag G på hemtentan i ekonomi. Japp, det är ett G du ser, inte ett U!
Känns mycket skönt och ska firas på lämpligt vis, dock inte ikväll för då ska jag jobba.

image375


Låt mig snoooza!

..Det är ljust när jag lägger mig och det är ljust när jag vaknar, det är ljust hela tiden. Jag är inte van vid det, i Skåne är det mörkt ibland. För mig blir det nästan ljus i överflöd. Men man vänjer sig nog såsmåningom.

Sov jättedåligt inatt så nu är jag TRÖTT med mycket stora bokstäver. A ligger och snosar djupt, och det gör såklart det ännu svårare att verkligen stiga upp..hade varit så lätt att lägga mig bara en liiiten stund till ;) Nej, det ska pluggas med gruppen snart så icke.

Papps fyller år idag så nu ska jag ringa och väcka honom (om du läser det här - läs inte längre!)
Har beställt chokladogram åt honom, får se om det kommer fram idag eller om det blir först imorgon. Hur som helst tror jag att han kommer uppskatta lite choklad med hemleverans :)




Kanske en sådan här jag behöver?!

Husdrömmar

Att titta på bostäder på hemnet är en hobby för mig, tycker att det är så otroligt kul att kika runt och bli inspirerad. Hade jag haft större talang för matte så hade jag kanske blivit mäklare.

Det
här huset var helt galet, underbart läge - visst, men det ser ut som ett galleri, eller hotell, inte som ett hem i mina ögon i alla fall. Detta huset däremot tyckte jag vart väldigt charmigt. Dagens tips alltså om du sitter på 8,4 miljoner som du inte har något att göra med.

Skulle vi vilja ha ett radhus i centrala Umeå så får man skaffa fram nästan 2,5 miljoner. Ett litet halvskruttigt(?) hus på Berghem till exempel går på 2 miljoner. Priserna här, liksom i vår före detta hemstad Lund är tokiga.
En etta i stan på ynka 22 kvm får du för 775 000 kr, med en månadsavgift på 1522 kr. Jag förstår verkligen att det är så högt tryck på Bostaden (Umeås största hyresbolag).


Vår framtid (med tanke på att vi har valt att arbeta med människor) : 

 image373


 


Cd-boken, min nya vän

Snart bär det av på road trip och för första gången i mitt liv har jag beställt en cd-bok! Tycker att det kunde vara en trevlig grej att ha på nerresan, hade ju ändå tänkt köpa boken så då blir det här perfekt under alla timmar i bilen.
A uttryckte att han var nöjd så länge det inte var en story i stil med "och hon gick ner till vattenbrynet och såg där sin prins.."  (För jag läser ju så många böcker som låter så?)
Alltså blev det Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes.

image370

Blev också brutalt lurad och allmänt snärjd att köpa Teri Hatchers bok, det var ju faktiskt ett specialerbjudande just då, 49 kronor kostade den..och jag gillar Desperate Housewives. Ehm. Det är väl skäl nog? Tror att den kan vara rätt underhållande så det blir nog bra.


Kommer ni ihåg den här?


Morgonrockar

Jag älskar morgonrockar, när det är kallare har jag min tjocka i frotté och till sommaren hade jag tänkt köpa en ny tunnare morgonrock så att min gamla urtvättade trasa kan kastas i soporna. På Victoria´s Secret hittade jag flera fina, men jag har aldrig beställt därifrån och tänkte alltså höra med er som har gjort det - vad går frakten på ungefär? Hittade också en i kimono-modell från La Redoute, annars var det inte mycket att välja mellan i de svenska nätbutiker jag tittade i.

image369

♦ Samtliga förutom den rosa, från Victoria´s Secret -  $24.90 - 39.50
♦ Från La Redoute 259 kr

F för favoriter

image365 
image366 


 image367image368

Kl. 14.02

Full rulle. Tvättning (körda igång två maskiner med bara 60 graders tvätt och ändå har jag MASSOR kvar), städa, skriva smarta saker i vårt arbete, ringa samtal. Det ska bli så fantastiskt underbart med ett par veckors ledighet i sommar - vakna på förmiddagen och kunna ligga kvar i sängen och läsa en bok tills eftermiddagen om jag så känner för det. Ta bort ordet stress från ordlistan för ett tag.

Tvångslyssning gäller för denna låt, det finaste jag hört på länge!:
Mika - Happy ending

Papperskuddar

A köpte nya flingor - ICAs havrekuddar. I vanlig ordning förberedde han sin kvällsritual med en tallrik mjölk och flingor. Efter en tugga hör jag vrål i stil med - #X@ vad äckliga, det är som att äta papper!
Jag kollar om dom kanske har sån där smakgaranti så att man åtminstone kan få tillbaks sin hårt förvärvade 20-lapp.
- Tror du verkligen att dom vågar ha det på något så här smaklöst?
Nej, mycket sant, ingen smakgaranti.

Men Nikki kanske vill ha lite, hon äter ju allt?
Hon går fram, nosar, fnyser och vänder på klacken. Inte ens hunden ville ha ICAs havrekuddar. 



Sommar på G

Stackars Nikki, nu börjar det bli för varmt för henne med all sin päls. Vi människovarelser däremot tycker att det är hur skönt som helst, men det känns lite i hjärtat när man ser Nikkipikki flåsa och nästan krypa fram när vi är ute.
Ska se om vi kan hitta något bra i djuraffären, det finns ju kylhalsband till exempel. Det kanske kan hjälpa lite grann. Nu mot kvällen har det blivit svalare och hon kunde rusa på som vanligt.

Utmattad hund:




Om drygt en vecka fyller jag gammal. Eller 23. Det beror på hur man vill se det. Ibland känner jag mig gammal, fast å andra sidan hade jag inte velat vara femton hela livet heller ;)

image361

Schysst shopping?

Med anledning av inlägget här tidigare idag angående barnarbete så började jag fundera. Hur mycket vet vi egentligen om sakerna vi köper? H&M:s kläder kan inte vara så billiga som dom är helt utan anledning, sen är jag såklart medveten om att det självfallet kan vara andra faktorer än barnarbete som gör något billigt.. Jag vet inte exakt vilka företag som använder sig av barnarbete i något led, men det är säkert fler än vad vi tänker oss. En sak man kan göra är i alla fall att köpa rättvisemärkta varor, som till min glädje börjat komma mer och mer till de större matvarukedjorna och fler affärer med så att det är lättillgängligt för alla.


www.rattvisemarkt.se/

Jag tror att allt handlar om att göra så gott man kan. Det är ett väldigt högt krav att bojkotta ALLT som är dåligt; att enbart köpa rättvisemärkta varor, icke-djurtestat smink och så vidare. Jag är fascinerad av dom som gör det, det är coolt att verkligen ta ställning på det viset. Men jag känner inte att jag kan i varenda steg jag tar tänka medvetet på exakt vad det är jag köper.
Jag föredrar att köpa smink på Body Shop eller från I.d just för att det inte är djurtestat, men hittar jag ett ursnyggt läppglans från Lancome eller Dior så köper jag det också, utan att egentligen veta hur deras policy ser ut. Jag köper rättvisemärkt juice för det mesta om det finns, men är jag riktigt sugen på Tropicana så kan det likväl bli den juicen jag lägger i kundvagnen.
Jag kommer ihåg för många år sen när en kompis hade slutat äta kött, förutom fisk då och hur en del tyckte att om hon inte lade av helt kunde hon ju lika bra "skita i det". Hur kan man ens tänka så?
Nä, vi gör på vårt eget sätt, så mycket vi kan eller känner att vi orkar - och det är grymt bra det med.



Business av olika slag

Jag tänker nu erkänna en sak. Jag är beroende av lipgloss. Jag har redan för många och köpte idag ett nytt. Jag har kollat in just det här innan, och nu fanns det bara en kvar (möjligtvis säljknep - men det kan ju ha varit sanningen med..), så jag köpte det och det är verkligen FINT!



Lämnade också in mina nya slip-ins på lagning, dom har en supertunn skinnsula som hade lossnat vid tån och korvade sig. Lite smått irriterande när jag bara använt skorna ungefär tre gånger.

Vi gav oss tid att avnjuta solen en stund på torget med och sen bar det av till K-Rauta för att inhandlas stora pinnar och hönsnät till att "bura in" balkongen med så Pollan kan få vara ute lite nu framöver. A är i denna stund ute och filurar på balkongen, får se vad det blir av det hela ;) Nästa steg blir att plantera växter i stora krukor och hitta inte alltför dyra balkongmöbler - två stolar och ett litet bord, mer än så får inte plats.

Skämt eller?

image357

Alltid nya idéer

Jag fick inspiration från igår och tänkte att hudterapeut ja det hade varit kul att utbilda sig till, också. Efter min nuvarande utbildning. Den ultimata jobbsituationen för mig hade varit att ha två olika jobb så man aldrig hinner tröttna på något av dom. Tänk vad mycket mer engagerad man skulle kunna vara i båda sina arbeten då.
Så jag började kika runt efter hudterapeut-utbildningar och till min fasa så ligger kostnaderna mellan 70 - 80 000. Och vad jag har förstått så går det inte på CSN.
Finns det ingen "mini"-hudterpaeut-utbildning? Som går på kanske 20 000 istället och som man kan göra över en sommar, ungefär som make-up utbildningarna som är runt 2 månader? :)




Drömma kladdkakedrömmar

Nu är det strax natti natt som gäller. SPA-upplevelsen tog på krafterna..*gääsp*..
Eftersom jag var så duktig och åt grönsakssoppa och gick kvällspromenad med A och Nikki så unnade jag mig en gokaka med grädde till kvällsfika.. Så med denna bild säger jag GONATT!


image355

Droppen

Genom att adoptera denna droppe och placera den på er egen hemsida/blogg visar ni sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla barn som lider i sin ensamhet.

image352


Ett par länkar om du vill göra något aktivt för barn i Sverige och världen:
www.rb.se, www.ecpat.se, www.barnfonden.se, www.sos-barnbyar.se, www.barncancerfonden.se, www.unicef.se, www.lakarmissionen.se, www.plansverige.org


Dagens kluring

När vårt hus byggdes var typ 120 % av kvinnorna hemmafruar och tillbringade stor del av sin tid i köket. Kvinnor är inte helt sällan korta. Varför placerades ändå alla köksskåp så jäkla högt upp?


image351


Skojigheterna fortsätter

- Om du kastar i din mobil i vattnet, flyter den eller sjunker den då?
- Den flyter, för den har SIM-kort!

(Detta fantastiska skämt framkallade massiva skrattsalvor här hemma)


image341

Underbara SPA

Nu ska jag berätta för er kära vänner vart jag har varit. I nästan 2 timmar har jag befunnit mig på SPA och fått peeling, kurbad, helkroppsmassage och ansiktsmask.
Jag glänser nu av all olja och doftar som en hel hög med citroner! Fy fan vad skönt det var. Började med peeling och sen en dusch följt av bubbelbad - och vilken fart det var på bubblorna! Karet var stort och jag är liten så jag flöt omkring som en liten badanka. Fick hålla fast med fötterna i kanterna så att jag inte skulle bubbla runt bara. Hittade en riktigt bra position och njöt sen till hundra procent. Sen vart det massage och ansiktsmask. Är både riktigt sömnig och samtidigt pigg nu. Vad man blir inspirerad av att vara på sådana ställen, hade lätt kunnat skriva på ett årskort á 6000 kr och köpa en hel kundvagn full av enbart grönsaker efter 2 timmar på Spa.
"Du ändrar dig när du kommer hem till soffan", var A:s (mycket realistiska) kommentar när jag uttryckte min nyfunna frälsning.

Hon som behandlade mig var bland annat hudterapeut så vi pratade lite om min hud som ofta är torr och tidvis eksemig med. Hon rekommenderade mig att köpa en creme som skulle vara mycket bra för min hudtyp. För det mesta är jag väldigt skeptisk till att köpa saker på ställen där de bara har ett eller två märken, för det är klart att de vill få sålt just sina produkter och så vidare. Men den här cremen kändes som något för mig verkligen så jag ska ge den ett försök nu. Kan den få bukt på min torra hud så är det helt klart värt 395 spänn.



Det var alltså Iksu Spa vi var på;

+
Professionell personal.
Fräscht.
Många behandlingar att välja mellan.

--
Duschen i behandlingsrummet hade bara iskallt eller hett.
Lite sjukhusfeeling över inredningen i rummet.
I behandlingspriset på 850 kr ingick inte tillgång till simhallen & bastun, det skulle kosta 195 kronor extra.

     



Tack A för den här fina födelsedagspresenten!


Värme och välfärdssystem

18, 3 grader står det på termometern och solen har varit framme nästan hela dagen. SÅ härligt att slippa jackor, strumpor & vantar och slippa skynda sig inåt och hemåt för att man fryser.

Dagens föreläsning handlade om olika välfärdssystem i världen, och jag får verkligen säga att jag tycker det svenska/skandinaviska verkar vara ett av de bättre. Troligtivs handlar det till viss del om att det är det jag är uppvuxen och van vid, men ser man dem bredvid varandra som idag så känns det verkligen som det system som ser till alla på bäst sätt, inte bara de som fötts i "rätt" familj eller har möjlighet att vara väldigt driftiga.
Men visst, jag måste också erkänna att jag någon gång när man försökt få tag på vårdcentralen i två dagar utan framgång varit beredd på att betala ett par hundra kronor extra till något privat för att dom faktiskt ska ha tid för en.
Kommer bli intressant att se vad som händer med Sverige de närmsta åren, för det kommer nog hända en hel del - mycket av det kommer troligtvis inte vara till min och många andras glädje.

Sööt

Min humor :)

image339

Listus

Tre saker jag inte förstår:

- Varför man ska lära sig så mycket matte i skolan? Det finns absolut ingen anledning till det enligt mig.
- Varför datorer inte alltid vill som jag vill.
- Hur dom blå kunde vinna valet.

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:

- Datorn.
- Telefunken.
- En massa skräp.

Tre saker jag gör just nu:

- Skriver.
- Lyssnar på Vanessa Paradis.
- Är sugen på juice, om det räknas som att "göra".

Tre saker jag vill göra innan jag dör:

- Resa jorden runt, inkluderat simma med delfiner.
- Skaffa bebis(ar).
- Chilla.

Tre saker jag kan göra:

- Världens godaste kladdkaka.
- Fixa, ordna, leta information och planera.
- Prata mycket, om jag är på det humöret.

Tre saker jag inte kan:

- Vara pigg tidigt på morgonen.
- Vissla.
- Köra moped.

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

- Mig (gäller särskilt för A).
- Musik.
- Havet.

Tre saker jag skulle vilja lära mig:

- Spela piano.
- Sjunga fint.
- Dansa salsa.

Tre favoriträtter:

- Spenatsoppa.
- Farmors alla maträtter.
- En redig köttabit med klyftpotatis och béa.

Skobehov

Det fattas två par skor på min skohylla. Det ena 1) är ett par vårskor med låg kilklack, något i den här stilen:


image338


Det andra 2) är ett par gympadojos.

Med tanke på månadens fjuttiga studiemedel så kommer nu ordet prioritera in i bilden. Jag har aldrig gillat det ordet. Men frågan kvarstår: what to choose?

Boktips: En viktig verklighet

Läste ut Skändad av Khady Koita idag. En sann historia om författarinnas uppväxt i Senegal - den könsstympning hon blev utsatt för och sedan äktenskap redan som tonåring med en släkting som tog med henne till Frankrike för att vara hans hemmafru och barnaföderska.. Men allt blev inte riktigt som någon av dom hade tänkt sig.

Från Adlibris:
Tre miljoner flickor utsätts varje år för könsstympning i Afrika och Mellanöstern. Men könsstympning är också ett globalt problem eftersom sedvänjan utövas bland invandrargrupper i länder världen
över.
Khady Koïta är en av världens främsta aktivister i kampen mot denna grymma företeelse.
Skändad är hennes personliga vittnesmål om hur hon vid sju års ålder tvingas genomleva den mardrömslika könsstympningen och hur hon i vuxen ålder blir medveten om grymheten i sedvänjan
och väljer att ägna sitt liv åt att bekämpa den.
Khady Koïta är född och uppvuxen i staden Thiès i Senegal, men numera bosatt i Paris. Hon har framträtt i FN och samarbetar med UNICEF och har hela världen som arbetsfält.

image337

Jag har inte vetat mycket varken om könsstympning eller de traditioner och levnadssätt som hon berättar om, så för mig var det en väldigt intressant bok, jag lärde mig mycket. Som i många andra sanna historier är det inget fantastiskt och medryckande språk som används, vissa är sämre och vissa bättre dock, och den här boken tyckte jag kunde bli lite trist på vissa ställe just på grund av hur den var skriven. Ganska lik "En blomma i Afrikas öken."

O.C-eran är över

Jag är en riktig klenis när det kommer till avsked. Och kvällens OC var sprängfyllt med avsked. Allra sista avsnittet. Jag är fullt medveten om att jag är en bra bit över medelåldern av OC-publiken. Men jag har alltid gillat programmet, så är det bara.

Idag åt vi torsdagsmiddag bestående av ärtsoppa och pannkakor med myyycket hallonsylt. A häller dessutom på ett par kilo socker på varje pannkaka och tycker att det är jättegott (?)
Hade gärna kokat mig en kopp kaffe nu men det känns som jag har en light-variant av magkatarr så jag tänkte ta det lugnt med kaffet ett par dagar nu.. får göra lite grönt té istället, koffeinfritt och snällt mot magen!
Har ett pepparmintsté också med enbart örter, det är ganska mycket tandkrämssmak över det - men å andra sidan känns det som en riktig hälosbomb, och det kan jag behöva.


image336




Bondgård nästa?

Husdjur är nog ungefär som tatueringar, har man väl skaffat en vill man bara ha fler.
Hade vi bott i ett hus på landet så hade vi redan haft fem katter och fem hundar. Men för tillfället är det rätt lagom med en av varje så länge vi båda pluggar släsh jobbar och dessutom bor i lägenhet.
I framtiden så vill jag helt klart ha en vovve till, en stor riktig nallebjörn ska det vara!

image335

Hallsnyggt

image333

Hade gärna gjort ett hall-lyft med nytt & snyggt.
Dörrmatta från Asos ca 170 kr
Taklampa från Mio 890 kr
Byrå i rustik stil från Mio 2350 kr
Förvaringsbox från Inreda, som finns i flera olika färger 260 kr
 
image334

Sen gillar jag verkligen stora speglar med guldram. Den här är från IKEA och går på 1195 kr. Helst har jag gärna en ram som är mer unik, men då får man också om man inte har väldans tur vara beredd att betala lite mer än runt 1000-lappen.

Solig söndag

Godmorgon! Idag ser det ut att vara riktigt fint väder, väderguden eller någon måste hört mitt klagande - för solen skiner och det står 13 grader på termometern. Ska försöka njuta lite, men mest blir det pluggande med gruppen!
Om mindre än två veckor ska ungefär 10 sidor lämnas in så det gäller att intensivjobba nu. Men som sagt är det verkligen ett intressant ämne så det ska nog funka.
Hej så länge! *vink vink*

Favoriter & fynd

image332


De här slip-insen (eller hur säger man?) är så otroligt sköna och i mitt tycke dessutom väldigt snygga. Köpte dom på Bianco för 300 kr och ser verkligen fram emot varmare dagar så att jag kan börja använda dom mer.

Väskan är rea-väskan som jag fyndade för 69 spänn. Liknar väldigt mycket en Åhléns hade för ett tag sedan som jag kikade lite på då med.

Leee Fraance

Sedan jag startade min blogg har det blivit skitigare här hemma. Bloggen tar av min ha-det-fint-hemma-tid. Men nu har jag fixat och fejat lite ikväll, bland annat bytt sängkläder - jag vet inte vad det är med kombinationen byta sängkläder och mig men vi funkar inte ihop. Täckena fastnar alltid på mitten, lakanen korvar sig och så vidare. Vi är inte vänner helt enkelt!



Kollar runt efter flygbiljetter till Frankrike åt far min och mig. Vi funderar på att åka ner och hälsa på bror i sommar. Känns väldigt lockande med tanke på vädret vi har här nu, regn regn och regn.. Tittar på bilder från södra Frankrike och det gör nästan ont så mycket jag längtar efter lite sol.

Pics från A:s och min Nice/Monacoresa

         



Why anti-spam koder?

Fick ni mycket spam innan? Med tanke på att dom har satt in anti-spam koder varje gång man skriver en kommentar. Jag tycker plötsligt att det blev mycket jobbigare att kommentera. Lite trist.

30 saker om mig

1. Jag har inte haft min naturliga hårfärg på 10 år.
2. Jag har sovit på ishotellet i Jukkasjärvi och höll på att frysa häcken av mig.
3. Jag föddes i Lund.
4. ..och flyttade hemifrån när jag var 16 år till en internatskola 50 mil bort.
5. Jag har en prickig mjukisko som heter Algot.
6.  Min första idol var Carola.
7. Jag tycker om att spela Tekken när jag är arg.
8. Jag gråter jämt till amerikanska snyftprogram som Extreme Home Makeover och Oprah Winfrey.
9. Jag har aldrig blivit opererad *peppar peppar*.
10. Jag har alltid varit nyfiken, vilket märktes redan när jag var pytteliten och frågade Vad är det? om ALLT.
11. Jag har en storebror.
12. Jag avskyr ormar.
13. Jag har "jolle-körkort" och planerar att skaffa förarintyg.
14. Jag har däremot inte körkort.
15. Jag saknar nästan alltid någon.
16. Jag gillade verkligen skolmaten till skillnad från ungefär alla andra.
17. Mina ögon är brungröna.
18. Jag är som ett litet barn när jag får presenter.
19. Jag tycker att det är kul att montera ihop IKEA-möbler.
20. Jag är ganska tankspridd.
21. Jag gillar att åka buss på natten, gärna långt.
22. Jag röstar på sossarna, och tycker det är trist när folk inte har någon politisk åsikt alls.
23. Jag gillar att planera, fixa och organisera. Men hemma kan jag vara lite slarvig.
24. Jag sjunger mycket trots att jag inte har någon sångröst alls.
25. Jag lärde mig läsa som pytteliten och läser gärna och ofta.
26. Jag är en sann tidsoptimist.
27. Det känns för mig som att mina fingrar är amputerade när jag har korta naglar.
28. Jag är väldigt beroende av min kalender.
29. För många år sedan vikarierade jag som mattant ett tag.
30. Jag är släkt med Alice Tegnér (Bä bä vita lamm) på långt håll och lång tid tillbaks.

Glammigt

Dagens outfit:

* Sladdriga gummistövlar från 70-talet
* För stor vinter/täckjacka
* Tjockstrumpor
* Keps för att slippa regn i ansiktet
* Koppel med en styck blöt hund i

Jag ska impregnera mina skor med sån där spray, och kom på en fantastisk idé. Det är ju bara att spraya hunden på samma gång med så rinner allt vatten av henne när vi är ute. Dom sa ju i butiken att den är gjord för alla material. Att ingen tänkt på det förut..?

(Pga tidigare missförstånd så får jag tillägga att man bör ta en del av det jag säger med viss ironi)

Nytt liv i Tilles familj

 Som så många andra även gjorde följde jag Tilles livsöde och grät många tårar, nu har Tille fått en lillebror - läs mer här.
♥ Önskar familjen allt gott och att lille Troy ska vara frisk och välmående! ♥


image317


Zzzz


 ♦ Nu ska det snarkas... natti natt! ♦

image316

Humor på hög nivå

Det roligaste jag sett på väldigt länge är en text i en McDonalds-handbok för nyanställda. Just den här delen handlar om hur man ska bemöta kunderna och är skrivet med väldigt färgglada bokstäver.
Ungefär så här står det:
1. Le! 2. Fråga kunden - Hur står det till? 3. Le! 4. Fråga - Vad får det lov att vara? 5. Ge kunden komplimanger 6. Le!... och så vidare ett bra jäkla tag..

Skrattade så jag fick ont i magen när jag läste det här, så otroligt kul!
Om du har någon bekant som jobbar eller har jobbat på McDonken måste du alltså kräva att personen ska rota fram den här handboken så att du kan få dig ett gott skratt.

Äntligen hemma

Kom hem och verkligen stupade i soffan..hittade en halv påse micropopcorn och lite kex från igår på vardagsrumsbordet som fick bli substitut för middagen - då är man bra trött!

På tv:n är det några clownliknande figurer som skuttar omkring så jag ska ta en ordentlig dusch, sen pyssla lite och mysa med woffie!

Hoppas att ni är piggare än vad jag är, och ha en riktigt härlig fredagskväll!

Think pink

image313   image315

 ♥ Jeans från
Nelly och Koola Anna 795 kr
♥ Necessärer från Inreda 140 kr


 


Kl. 15.26

Det blev buffé på kinarestaurang till lunch, men riset var som gröt och de flesta av rätterna var sådär lagom halvljumna. Däremot deras pizza var hur god som helst! Hade ingen aning om att man kunde äta så god pizza på kinarestaurang. Efter första biten skulle jag gå och ösa på fler bitar men då vart det slut på det roliga och buffén höll på att plockas ihop. Buhu.

Idag är det som sagt Kulturnatt här i stan och dom har redan kört igång. När vi gick förbi torget stod där ett gäng nalleutklädda personer och dansade till Pooh Bear, my little poooh bear. Mycket spexigt! Jag blev nästan sugen på att skutta runt lite jag med av de dansanta tonerna.

Var inom en väskbutik och gjorde ett riktigt fynd - en söt canvasväska med paljetter inhandlades till rea-priset 69 kronor. Billigare än lunchbuffén till och med ;)

Nu har jag fått mig en kopp kaffe och lyssnar till Gamla favoriter eller något liknande på radion. Back to work! Tjingeling.

Nytt från Moodysson

Jag lovar, det här blir det sista tv / film inlägget på länge ..men jag måste bara meddela min glädje över att Moodysson är på g med en ny film, enligt Aftonbladet en "normal" film igen.

Läs mer
här

Nu är det snart lunch och jag är vrålhungrig! Får se vad det blir för gott!


Saknade tv-program

VAD hände med Kevin Hill? Visst var det tal om att det skulle bli en fortsättning..?



..och min favorit So You think you can dance! Någon som vet om det kommer fler säsonger av det?



..sist men inte minst, har hört både och men vad är det senaste - blir det film av Sex and the city?




Sova liiite till bara..

*gäääääsp* Jag har sovit ungefär ingenting inatt. Vaknade så sent igår så jag vart inte det minsta trött inatt när jag gick och la mig.. Låg och vände och vred på mig fram och tillbaks ungefär 1000 gånger innan jag somnade..och så plötsligt ringde klockan! Har utan större olyckor lyckats sminka mig och platta håret och väntar nu på att tévattnet ska börja koka.
Återkommer kanske på jobb, om inte så får jag önska alla en skön dag!

Matvanor

Med risk för att bli anmäld till Lyxfällan ska jag nu avslöja att jag nyligen köpte 225 gram jordgubbar för 30 kronor.
Ungefär 3 kronor per gubbe alltså. Men dom låg där under strålkastarljuset och såg så goda och somriga ut att jag var tvungen. Och det var verkligen gott. Inte lika gott som en nyplockad gubbe direkt från landet. Men nästan.

Igår åt jag extremt onyttigt hela dagen. Till frukost ett litet polarbröd med skinka. Lunchen bestod av en extra flottig baguette från skolans kafeteria. Sedan åkte vi förbi Frasses och kunde inte motstå att äta middagen där. Mot kvällen bjöd Kicki på chokladmuffins och kaffe. Så så var det med det.
Men jag vill inte bli en trött och orkeslös köttbulle, så idag har vi varit rätt duktiga faktiskt. Gröt till frukost, fika med nötter och frukt. Middagen blev en av A egenhändigt komponerad pastasås med sin grund i det
här receptet.


image308




Är det simfötter jag ser?

Blev just påmind om att Crocs-perioden börjar närma sig. Jag har aldrig kunnat förstå varför man lägger ut så pass mycket pengar på ett par så fula skor. Att ha dom på jobb kan jag förstå. Dom är säkert jättesköna och lätta att ta på och av och så vidare. Men 600 kr för ett par klumpliknande plasttofflor att traska runt på stan med? Nää.
Kom ihåg när A:s syster köpte sina, det var de första Crocsen jag skådade. Som vi skrattade och sen när vi fick höra vad dom kostade vart det såklart ännu roligare. Sen invaderade dom hela Sverige. Vissa saker lär man sig tycka är rätt snygga bara ögat får vänja sig vid saken/modet men never med dom här.

image305

Ett strålande exempel på Crocsens obefintliga läckerhet.

Blades of glory

Nu vet jag vad vi ska göra i helgen.. den här MÅSTE jag se, verkar så grymt rolig!

image304

Tidningstips


Läs gratis tidningar på nätet
här!
Tyvärr verkar det inte finnas så många att välja mellan ännu, men det finns ett par olika; exempelvis Damernas Värld, DigitalFoto, Poker, Sköna Hem och Res.

image301

Morgonrutinerna

Blev utmanad av dela med mig av mina morgonrutiner. Jag blir tvungen att presentera två olika scenarier.

1) Mobilen ringer. Jag hoppas i mitt sovandes tillstånd att det är A:s mobil som försöker väcka honom. Jag inser att det är min och börjar muttra lite för mig själv. Bankar in snooze-knappen och fortsätter sova en stund. Snoozen ger sig inte och det känns som att den ringer en sekund efter jag somnat om. Inser att det är lika bra att gå upp. Snubblar alltså upp till köket för att dricka ett glas juice. Nästa mål är badrummet; krockar mest troligt med en dörr eller liknande på vägen eftersom mina ögon är som en grävlings vid den tiden på morgonen. Morgonbestyr i badrummet och mascaran lyckas alltid hamna någon annanstans än vart den ska vara. Ännu lite fler svordomar. Efter sisådär en 15-20 minuter börjar jag vakna till lite lite grann och kan få i mig en ynklig macka i bästa fall.
Klockan börjar bli mycket och jag funderar på varför man inte kan gå till skolan iklädd morgonrock och tofflor, det skulle väl vara helt okej? Eller kanske en dunoverall med inbyggd kudde.
Aja, kollar iaf termometern lite snabbt och tar på mig något som alltid lyckas bli för kallt ändå. Men åtminstone mer klätt än morgonrocken. Redo för dagen, så gott det går.

image300


2) Underbara sovmorgon! Vaknar lagom utvilad och Nikkipikki studsar upp i sängen för morgongooos. Går upp och sätter på datorn i lugnan ro, kokar en kopp kaffe och kikar genom posten. Väljer ut det som verkar kul och lämnar resten åt bättre tider. Äter någon frulle som jag faktiskt är sugen på till skillnad från i scenario 1 där det blir det lättaste och snabbaste. Går ut i lugn och ro med doggiewoggie och fortsätter sedan chillandet.

Sängskoj

De ultimata lakanen att ha i gästrummet *s*

image299
Eller okej, om det är någon av våra kära föräldrar som är nästa besökare så blir det nog de blommiga lakanen! ;)

Mysväder

Idag är det riktigt skönt väder, 13 grader och sol. Njuter! Det är sådana här dagar (och resten av sommaren) som man vill ha en liten trädgård. Men bara liten. Det ska jag skaffa mig i framtiden. Fram tills dess har vi vår fejkgräs-beklädda balkong :) Fixar man bara till den lite mer så kan det nog bli riktigt mysigt!

Har ätit en tallrik gröt och sitter nu med "morgon"kaffet. Är ju ledig idag så jag har passat på att ge mig själv en ordentlig sovmorgon. Trots ledighet så ska jag läsa ganska mycket idag, vi valde att göra vårt grupparbete om mäns våld mot kvinnor så efter ett biblioteksbesök har vi nu massor med litteratur att plöja genom. Detta känns så otroligt mycket mer engagerande än de föregående veckorna. Hade god lust att ge Ekonomi-boken till Nikki så att hon får något att tugga på ;) Men eftersom det finns viss risk för komplettering så sket sig den idén.

Imorgon är det Kulturnatta här i stan informerade Angie mig om, så vi ska dit och filura lite. Satt och tittade på programmet och allt jag fastnade för och sa Åhhh till var typ barnarrangemangen, haha.


Nattfnatt

Har fått dille på Rod Stewart ikväll, av alla artister liksom.. Så här sitter jag och lyssnar på Roddans raspiga röst. Tänkte avsluta kvällen med ett Top Model-avsnitt, nu börjar det närma sig finalen av säsong 8 - muchos spännande!



Hittade ett par riktigt tuffa skor på Asos, kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker att dom är fulsnygga eller enbart snygga, men hade dom kostat en hundralapp så hade jag defintivt kunnat tänka mig att ha dom ståendes på skohyllan iaf. (I verkligheten kostar dom 107 pund)

image298

Playboybrudarna

Har ni sett "Girls of the Playboy Mansion" någon gång?
Vi såg nyligen på det, och ärligt talat - det är ganska underhållande, just för att det är så sjukt.
Visst att det är USA det handlar om..men den yngsta av tjejerna är 20 år. Hugh Hefner är 80.
De andra två i hans harem är åtminstone 25 + och verkar lite mer vuxna mentalt, men den yngsta, det är riktigt grosse.


image297

Äntligen!

Det känns verkligen som en stor sten har lättat sedan morgonens seminarium. Ekonomin är nu slut och idag började samtidigt en ny kurs som känns jätteintressant. Mitt humör är verkligen så mycket bättre nu!

Tidigare ikväll var vi med Kicki och Marcus och hämtade sin fantastiskt söta kattunge. En riktig buse som direkt gick på upptäcktsfärd i lägenheten och började skutta runt och leka.

  

Nu ska jag återgå till chillandet och njuta av min lediga kväll :)





Som katt och hund..



image293

Det ser värre ut än vad det är ;) Dom skadar verkligen aldrig varandra. Så, nu är det sagt.

Sova snart?

Sitter och trallar till en av mina absoluta favoriter le 2pac. Den här låten, och den här och så den här kan lyssnas på om och om igen.

Nu är friheten nära. Ska upp i ottan och ha redovisning av tentorna sen ska jag dansa segerdansen och vråla av glädje. Det är helt galet att vi har drygt två veckor kvar av vårt första år. Vart tog året vägen?

Fick mitt Buzzadorpaket idag med en massa gottis. Hade inte riktigt förklarat för A vad det här med Buzzador vart för något så han blev smått förbryllad av min godiskartong, allt i samma sort dessutom. Mycket förståeligt.



Blev lite vitlöksbröd till kvällsfika, och snart ska jag verkligen försöka sova med tanke på den tidiga uppgångstiden imorgon. Har dessutom tagit på mig ansvaret att väcka en klasskompis så det är bara till att skutta upp när mobilen ringer.

Whiteloaksbread:


Dagens 3-i-topp från HM

Tittade in på H&M och hittade fint som jag inte sett tidigare:

image288

Färgerna på linnet tycker jag är så otroligt härliga, men jag hade hellre sett det i ett slinkigare material än bomull. Kan tänka mig att det är ett sådant som tappar både färg och form rätt fort, tyvärr. 79.50 kostar linnet.
Bikini 98 kr per del och klänningen 249 kr, finns även i naturvit som är väldigt söt den med.


Slutklämmen

Nu är det inte mycket kvar! Lite tillägg och finputs sen är jag så redo jag kan bli för inlämning. Utlovar härmed att bjuda min bättre hälft och mig själv på..vad ska vi slå till med? En flaska extra dyr champagne att skåla med om jag får G på det här.

Fick precis veta min födelsedagspresent av A, eftersom det krävs lite planering sa han.
En SPA-DAG!! Det kan verkligen inte bli bättre. Längar så det gör ont nästan. Massage, peeling och kurbad. Helt underbart.

Nu: fortsätta, så att jag hinner avnjuta DHW ikväll med
Jenni-Lee.


Paus

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"Den ene vill ha stramare budget, medan den andre vill ha tvärtom.."

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Min skrivare

3.Vad var det senaste du såg på tv?
OC i söndags

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är.
15.46

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Nikko som leker med sin pipgris och A som lagar mat

6. När var du ute senast och vad gjorde du då?
Ute och spatserade med doggiedogg

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Min hemtenta

8. Vad har du på dig?
Mysbyxor och myslinne samt Hello Kitty strumpor

9. Drömde du något i natt? I så fall - vad?
Japp, heeemligt

10. När skrattade du senast?
Typ innan vi började med denna kursen.. *negativa-Anna*

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Mycket fina tapeter

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Jodå, det var ljust när jag gick och lade mig inatt...det var ganska konstigt

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Skojskoj med listor

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
The Contract

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Ett hus, en båt, en jättestor tvättmaskin och diskmaskin, massor med kläder, en egen kock och en privat massör

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag misstänker starkt att jag har DAMP

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Jag skulle kastrera alla ondsinniga människor

18. Tycker du om att dansa?
JA!

19. George Bush?
Nej tack

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Svårt att bara välja två..

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Absolut!

23. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Alla som känner sig pepp!

Sen morgon

Ny dag med storslagna planer, idag ska jag:

1. Skriva hemtenta
2. Skriva hemtenta
3. Skriva hemtenta
4. Skriva hemtenta

Om jag hinner så hade jag också tänkt andas och kanske äta lite.

Jag återkommer när jag har en färdig tenta!


Min A.

image287

Måndagsnöjen

Jag ringde till Canons support för att fråga om min kamera, som batterierna tar slut på efter ungefär 10 foton.
Efter en kvarts lyssning till en låtsnutt så fick jag tag på en stabil kille som direkt frågade - Ja vilken styrka har du på batterierna? - Hmm..jo det står 1300 på dom. - Det är alldeles för svagt för den kameran.
Happ. Snubben i batteriaffären nämnde då inte att det fanns olika styrkor på batterier. Det har jag aldrig lärt mig.
Jag som köpte såna fina dyra uppladdningsbara batterier.



Min pensionärskväll i sin korthet

image286

Nej, jag vann ingenting.. men jag har min fina A istället för spelturen ♥

Closeups

Har tagit paus från det seriösa och fotat och "shoppat" istället. Makes me happier.

image283


Gråttgråttgrått

Ett mirakel har skett! Fläckigheten på håret syns knappt längre (!)
För övrigt är jag på ganska kasst humör idag, det har regnat hela dagen, är grått, kallt och jag måste ha tjockstrumpor för att inte frysa om fötterna. I maj.
Baguetten till brunch var äcklig och mina vänner (läs vän) får  hatmail från anonym avsändare. Som visserligen inte är så anonym snart, då är du förmodligen inte så tuff längre.
Nu ska jag läsa ekonomin för att förgylla dagen ytterligare.



Underbar musik med Turbonegro för dagar som denna:


Missöden

Okej, sådant här ska man egentligen inte uppmärksamma för då syns det såklart ännu mer i alla andras ögon. Men jag har nu hållit det inom mig själv de senaste fem minutrarna, så det börjar bli ganska jobbigt som ni kan förstå.
När jag sminkade mig, såg jag i spegeln hur mitt hår på ena sidan har blivit fläckigt!! Inte schack-rutigt eller så, men inte jämt heller. Jag som var noggrann!
Jag ska aldrig lita på 60-kronors toningar igen.

Morgonstund med grus i ögonen

Jag ställde klockan på nio men av någon ytterst mystisk anledning så vaknade jag inte förrens tio. Sov helt underbart gott inatt och hade säkert kunnat fortsätta med det ett par timmar. Men idag ska det studeras ekonomi.
Hemtentan ska in på onsdag, så jag vet vad jag har att göra fram tills dess. Hade gärna sett att en hejarklack eller liknande stått bredvid mig och peppat, för ekonomi är då inte det festligaste som finns (Sorry Leffe).

image282


Toning och spaning

Vad gör man inte för att spara ett par hundralappar? Har kämpat med en toning nu den senaste halvtimmen. Jag har färgat och framförallt slingat mitt hår de senaste tio åren, givetvis har det blivit lite slitet av det, så nu bestämde jag mig för att jag skulle vara snäll mot mitt kära hår och bara tona det. Håret är fortfarande fuktigt så jag ser inte resultatet ännu, men det ser oroväckande mörkt ut för att vara "mörkblond".



Spanade lite på
Asos och hittade en del sött (som vanligt):

image281
Klänning 350 kr
Väska 308 kr
Halsband 112 kr
Börs 70 kr
Skor 420 kr
Tee med tryck 350 kr



Kvällens middag

Spenatsoppa för 4 pers
eller med min aptit: 2-3 pers

Ca 500 g spenato
En halv gul lök
2 msk vetemjöl
2-3 tärningar grönsaksbuljong
11 dl vatten
Lagom mycket matlagningsgrädde eller creme fraiche
Salt, peppar och vitpeppar efter smak
Ägg

Fräs spenaten och den hackade löken en stund i matfett, strö sen över mjöl och smulad buljong. I med vattnet och låt koka ca 10 min. Sedan är det dags för kryddor och grädde/creme fraiche och koka en liten stund till.
Serveras med kokta ägghalvor och prinskorv om man så vill.

 


Penisprogram


VARFÖR har dom bytt ut kvällens Justice mot ett program som heter "Den perfekta penisen"?

Söndagssysslor

Jag som hade gjort mina naglar så fina och så bryts ena ringfingernageln! Provade en ny sorts nagelstärkande häromdagen men den vart tydligen inte tillräckligt effektiv för mina naglar. Ska istället inhandla den beprövade Scientifique från Mavala som har fungerat tidigare (enda minuset är den räliga doften)





Kammade Nikki som börjat fälla sin vinterpäls, Nikki är alltså en liten hund på ungefär 7 kg - på enbart en kort kamning av henne åker all denna päls av:



..Ni kan alltså tänka er hur det kommer se ut hemma hos oss de närmsta veckorna, volontärer i form av städhjälp är mycket välkomna!

Kameran är sjuk

Det är något fel på min nya kamera. Jag satte i nya batterier innan vi gick till Kickus igår, efter några timmar meddelade den aggressivt att batterierna var slut. Nu för en liten liten stund sedan så bytte jag dom och efter 5 minuter börjar batterisymbolen blinka. Någon som kan ställa en sjukdomsdiagnos?

Jag i bilder

image276


Liljekonvaljer är min absoluta favoritblomma, och påminner om min söta mormor
Tycker och engagerar mig i saker, framförallt när barn & djur far illa
TV:n är min polare
..och mobilen är min bebis
Har ett visst beroende av Cola..
..och shopping
Läser
mycket,
och är väldigt svag för sängen, särskilt på morgnarna
Älskar kakor, muffins och annat chokladigt
Lipglosset följer med mig överallt
Dansa och skaka rumpa är en favorit..
likaså massage, underbart skönt och så avslappnande
Juice måste jag dricka varje morgon, och gärna lite mer..
och så till sist, vill alltid bo nära havet.

Stora planer för dagen

Ligger i sängen med snose-Polly bredvid mig som spinner för fullt. Är till min stora glädje knappt det minsta bakis, bara lite lagom seg. Det måste ha varit den där Lokan som gjorde sitt jobb ;)

Dagens planer är följande:
♦ Äta pannkaksfrukost
Inte plugga
♦ Vila & ta det lugnt
♦ Se till så att TV:n får leva lite


Landssorg

Vi hade verkligen skitkul tills den himla B-låten började vinna. Besvikelse på hög nivå. Varför? Helt värdelöst ju. Åhh. Feststämningen tonades ner brutalt och vi gick och köpte hamburgare istället. Men som sagt, fram tills dess - tack för en toppenkväll Kickus och Marcus.

Nu kommer detta nog bli ett allmänt grinigt inlägg, men jag börjar på allvar bli trött på våra grannar - dagligen & nattligen spelar dom sjukt hög musik. Och det gör mig förbannad, folk - i detta fall = vuxna människor, som beter sig som att det inte finns någon annan än de själva runtomkring dem.

..
Ukrainas bidrag alltså, vilken glädje...haha. Helt underbart ju!
Nu ska jag hälla i mig min Loka för att förebygga bakfylla.
Bjuder på lite pics until next time:


    
     



Tonight´s the night

Väckarklockan ringde klockan 9, och efter frukost och Kickos anländande och en kopp kaffe kämpar vi nu med ekonomin. Plugg en lördag morgon är nog det mest ambitiösa jag har åstadkommit under min snart 23-åriga livstid. Det börjar nu urarta något i schlagersnack istället visserligen.

Funderar på min outfit ikväll, det ska vara färgglatt, glittrigt och allt i schlageranda. Har en idé, får se vad det blir och sen kanske det kommer en bild på utstyrseln.
Är ni nu REDO för ikväll?

image264

Schlagerstämning

Nu börjar vi små datanördar släsh bananer i pyamas bli trötta här, sitter och lyssnar till Christer Björkmans ljuva stämma och beskådar hans vackra handdans på youtube. Kan en fredagskväll bli mycket bättre?
Imorgon är det dagen med stort D. Eurovision song contest le finale. Det blir en afton hos Kickmaster och Marcus med mycket stränga
regler för samtliga festdeltagare. Jag kommer ha KUL imorgon när jag klär ut A. Moahaha.

Från Imorgon är en annan dag till denna låten med The Roots, som är så bäst, klicka på Play och njut!


Skånska för nybörjare

Med inspiration från diverse missförstånd sedan vi flyttade upp till norr tänker jag nu, för er alla som inte är så bekanta med dialekten redovisa några av skillnaderna mellan skånska och svenska:

räligt - läskigt, äckligt
ente - inte
ti - till
stissig - hetsig, stimmig
asa på - släpa på
hossor - strumpor
dann - sägs tex i kombination med "ska du bli sur och dann nu?"
klydda - krångla
le på - trött på
nimm - liten
rullebör - skottkärra
hied - hialös/stressad/stressig
panntofflor - potatis
vann - vatten
litta - lite
skitt - skitig/smutsig


Jag kan också varmt rekommendera er att se på Hipp Hipp för ökad förståelse!

Vad rimmar på rosa?

image263
 Sommarsött från
Ellos,
är särskilt förtjust i den första med blommor, som även finns i fler färger - lovely!

Heldag på stan

Nu är vi helt slutkörda! Vi har varit i skolan och sedan på stan fram tills att de stängde. Har guidat runt Sirpa i alla affärer och fikat den största kyckling-ciabattan någonsin.

Nu ska vi gå och handla lite mat så det blir ordnat tacos ikväll, sen åker Sirpo upp till snön i Kiruna.
Jag blir iaf inte lämnad ensam åt mitt öde utan får nytt "nattligt besök" idag av Åsele.


image262

Sirpo & Polly von Pop

Tankar i natten

Slår man upp ordet nattuggla så kan jag nästan garantera att det bredvid dyker upp en bild på mig, pigg som en mört. Tänk sen i sommar när här är ljust dygnet runt, hur ska det då gå?
Har lite övning från när jag var ännu längre norrut ett par veckor en sommar, riktigt charmigt med folk som åkte rullskidor (heter det verkligen så?) och var ute och promenerade klockan tre på natten. Känns bra, jag har verkligen kommit till rätt ställe av Sverige.

Men nu är det mörkt, ute och inne. Försöker så diskret som möjligt att bli av med kliet i fingrarna. Hur diskret det nu kan bli när det finns två djur i hemmet. Ungefär precis när de andra två människovarelserna har somnat klampar jag på en gällt pipande Nikki-leksak för att sedan snubbla vidare och nästintill ramla över en tröskel.

Ikväll har vi myst i soffan till The Contract med Morgan Freeman och John Cusack. En actionthriller med Morgan som lönnmördare. Kunde inte riktigt ta det sistnämnda på allvar.

Min visdomstand trilskas med mig igen..envisa jäkel. Den ligger där under tandköttet och irriterar, så jag antar att det inte är någon vidare bra idé att dra ut den förrens den åtminstone behagat uppenbara sig. Hur som helst är det en sak jag gärna slipper. Jag litar inte riktigt på tandläkare så där i allmänhet. I Lund hade jag tryggheten Christer, en genomsnäll barntandläkare som satt och nynnade medan han grejade med tänderna. Men här vet jag ine vem jag hamnar hos, så det känns bäst att skjuta upp det så länge det går.

Nu ska jag skona de sovandes och själv gå och lägga mig. Sovsågott!

Tjingeling

Såå, nu är här rätt så fint och städat. Framförallt till A:s förtjänst, när han väl kommer igång så är han EFFEKTIV.
Måste handla lite med så vi har något gott att tugga på ikväll. Varma mackor & sallad står på menyn ikväll. Min favorit med skinka/kalkon, ost och dijonsenap.

Nu kommer Sirpa snart, så jag får önska er en mysig kväll!


Ny släkting

Det är verkligen häftigt när en ny människa kommer till världen. Min kusin, som inte bor i Sverige, har fått barn och jag fick några bilder skickade till mig idag. Sicken söt krabat!
Det är sådana stunder som man nästan blir lite sugen på en egen.


image260

Grejen med våren

Från Marcus Birros blogg:
"Det blåser ljummen jävla sol i ögonen. Rocken är för varm och kavajen är för kall. April är en mobbare från lågstadiet. En ful, snorig, ruskig och blåsig snöstinn jävla unge med fula sneda ögon."

Ungefär sådär känner jag idag efter att ha frusit, av och på med kläder, svettats - vårjacka, vinterjacka, vindjacka. Och aldrig blir det lagom. Byt bara ut april mot maj, vi är ju i Norrland.

Guten morgen

Jag tänkte på en sak. Ni vet när man ser bilder på sig själv, som är tagna för kanske en 5-6 år. Man ser äldre ut nu, men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att man faktiskt ser äldre ut. Det är ju inte så att det har dykt upp ofantliga mängder med rynkor mellan 17 och 22. Så vad är förändringen?
Där har ni något att klura på, eller så är det bara jag som är så blind att jag inte ser.. ;)

Nu ska jag snart packa min väska med alla de förnödenheter som behövs i skolan - vattenflaska, många överstrykningspennor för nöjets skull att kunna färglägga allt, fikapengar (viktigast) och så vidare..


Nightynight


Nu är det dags för skönhetssömnen, skola imorgon och besök från Kiruna = här måste storstädas.
Godnatt och dröm fina drömmar!


image258

Fin förvaring


image256

♣  Båda från
Inreda  ♣

Ofrivillig hockeykväll

Haha, det känns stabilt att vi kan följa hockeyn utan att ha på varken radio eller TV,
hos grannarna sitter vad som låter som 20 rediga karlar och grumfar och skriker så fort det händer något i matchen. Det är rätt roligt att följa, faktiskt.


Yrkesval

Att gå den utbildningen jag gör nu har inte alltid varit självklart för mig. En del har sina drömmar som de har hållit fast vid sedan de var små - och blir det sen.
Fram tills jag var kanske 18 så var jag helt säker på att jag skulle jobba inom turismbranschen. Jag praktiserade/sommarjobbade på resebyråer och hade stora planer. Redan som pytteliten lekte jag resebyrå och tvingade på familjemedlemmarna att beställa resor från mig där jag satt med mina Ving-kataloger och bläddrade.
Idag kan jag tycka att det är tur att jag inte investerade pengar (i form av utbildning) inom den branschen eftersom jobben blir allt färre och färre på grund av internet.

Hursomhelst, sen bestämde jag mig för att bli studie & yrkesvägledare. Men min arbetslivserfarenhet räckte inte och jag ville börja plugga då, inte om ett tag. Började kika runt efter andra utbildningar och läste på mer om Socionomprogrammet och blev allt mer och mer nyfiken på det. Arbeta med människor, problemlösning, ett brett yrkesområdet...mycket som passade mig. Så jag sökte, kom in, och flyttade till Umeå.

Nu är jag här och trivs väldigt bra. Jag hade kunnat tänka mig många andra yrken med, men ibland gäller det nog att bestämma sig för något och köra på det. Ju mer vi läser så får jag också en känsla av att jag inte hade klarat av att jobba med något ytligt när man kan jobba med verkligheten. Men vem vet, jag kanske tänker helt annorlunda om fem eller tio år.

Blev ni vad ni ville? Eller, vad vill ni bli?

Uttrar in love


Det här
 är det sötaste jag sett på väldigt länge,
helt underbart gulligt!



Voodolls

Fick de här små rackarna hemskickade, Voodolls kallas dom och har sina olika egenskaper.
Ganska söta, men jag skippar defintivt den medföljande beskrivningen för hur dockan ska få sina "krafter".
De jag fick heter Trinity, Roxie Heart-Stealer och Dr Feelgood.


image255

Dagen som är

Nu skiner äntligen solen lite grann! Det blir genast ungefär 50 grader varmare så fort solen behagar att visa sig, saknar värmen just nu. Och blåsten kan försvinna med.

Har haft en halvdag på stan med Åsele och A. Vi fikade gott på Sandys och som planerat hittade jag en väldigt söt och ekonomisk klänning. Var också tvungen att köpa stärkande till naglarna, de har inte vart på min sida på sistone så jag känner att jag får ta i med hårdhandskarna nu för att få någon ordning på det hela. Jag känner mig som en halv människa med söndriga naglar.

Min absoluta favorit på stan är i slutändan ändå alltid biblioteket - så mycket trevligt och allt gratis ;) 
För att förklara min bokfanatism för er som inte känner mig, så är min mamma alltså bibliotikarie. Eller har varit, hon håller på att utbilda om sig nu. Kan ha med saken att göra.

Annapanna som plutt


Hänger på temat Jag som liten med ett foto som jag själv diggar :)


image254


Fram med era barndomsbilder ni med, superkul att se!


Mätt som en plätt

Nu är vi väääldigt mätta och belåtna här. Middagen blev som förutspått mycket god, vi festade sen till det med äppelpaj och vaniljsås till efterrätt och nu sitter jag med en kopp svart starkt kaffe och pustar ut efter allt ätande!

♦♦♦

Några pics på bushund från tidigare idag:


   




Undanflykter

Det är ju faktiskt väldigt svårt att fokusera på pluggandet när man är hungrig!

Vi ska dessutom äta en riktig go-middag ikväll med rödvinsmarinerad fläskfilé, pommes, béarnaise och massor med god sallad.
Hade vart riktigt gott med ett glas vin till men jag tänker inte GÅ till Systemet just nu enbart för den sakens skull.
Loka skogshallon får gå bra det med!

Glöm inte Desperate Housewives ikväll förresten!
Från tv.nu:

"Tom och Lynette försöker få Kayla att känna sig som en i familjen. Alma Hodge bestämmer sig för att hälsa på Orson och Bree. Gabrielle anklagar Carlos för att sabotera hennes förhållande med Bill."

Mkt spännande! Tyvärr blir det en DH-kväll utan Jennis sällskap idag, men så går det när man flyttar ifrån sina grannar..




Svar var?

När ni svarar på en kommentar, gör ni det då 1) I personen som skrivits blogg  2) Både i din egen och hos den som skrivit  3) Bara i er egen

Jag är inte riktigt med på att bara svara i sin egen. Hur ofta är man inne i någons kommentarer för att kolla efter svar liksom? Det är väl en sak om man som vissa får hundratals kommentarer om dagen, då hade det varit ett heltidsjobb att svara personligt på varenda ett. Men som "normalbloggare", nja.


Haha, klockren kommentar från
Lepinkichet angående att enbart svara i sin egen blogg:
"Det e ju som att svara på ett sms, men spara den i sin egen utkorg istället för o skicka iväg."


Testing, testing - mascara

Vad gör man inte för vetenskapen?
Som utlovat gjorde jag ett mycket grundligt test av nya Max Factor Masterpiece Max. Imorse (läs: vid lunchtid) sminkade jag ena ögat med Max Factor Masterpiece (den guldiga) och den andra med Max-varianten (den svarta).
Till min förvåning gillar jag den vanliga (guldiga) mycket bättre. Jag tycker att den separerar fransarna bättre och känns inte lika kladdig.
Båda mascarorna ger en grym volym och förlänger och jag gillar verkligen den där gummiborsten (finare kallad: iFX brush), men den vanliga varianten ser mer naturlig ut och är enligt mig helt klart ett strå vassare, och dessutom tio kronor billigare.

Max Factor Masterpiece får AAAAA 5 av 5
Max Factor Masterpiece Max får AAAa 3,5 av 5


image249

Tisdag

Vaknade idag av att grannarna borrade ilsket. Vad gör man då? Jo, först svär man och försöker gömma sig under täcket - sen inser man att det inte hjälper och går upp. Sen slutar det och man går och lägger sig igen.
Gullefjunet Nikki vart nog lite trött av allt borrande med så hon hoppade upp i sängen och tryckte ner sitt lilla huvud i kudden bredvid mitt och gosade in sig.

Jag misstänker allvarligt talat att jag hade för lite gosedjur när jag var liten, med tanke på vilka husdjur jag skaffar mig = de gosigaste och fluffigaste vi kan hitta. 

Ack så lömskt, fick för femtielfte gången den senaste månaden post från Telia och tänkte att nu måste det ändå vara räkningen som kommer. Så jag försökte förtränga den genom att inte öppna den och lägga den en bit från mig. Kunde inte hålla mig efter ett tag, ett kuvert är ju ett kuvert även om det är från Telia - och kuvert vill man öppna. Men det var inte räkningen denna gången heller. Hur dom nu kan ha så mycket ärenden till mig? "Bekräftelse på tjänsten Mobilsvar". Ja men just det.

Seriöst, nu måste jag plugga. Och städa. Och fota viktiga saker med min NYA KAMERA.




Kaninvideon

Samma låt men en annan video..så jäkla kul..en liten kanino haha, hur söt som helst!!



Till lovie-pie

image248


För att du finns

Nästa: Tandläkaren



"Du tillhör de Buzzadorer som kommit med i kampanjen för Malaco Truly."

Nu ska det ätas gottis!
Anmäl dig du med på
www.buzzador.com

Vänner på vift

Allas vår brutta Angie åker imorgon till den stora ESC finalen. Kvar sitter vi i föreläsningssalarna och tragglar kurvor. Verkligen sjysst Angelica! Vi tänker i alla fall göra det bästa av lördagskvällen, iklädda schlagerblåsor sitta och heja fram The Ark.

Just det, får kirunianskt besök till veckan med. Ska bli mycket trevligt! Min andra norrbottens-vän försvann någonstans på vägen mellan någonstans i mellansverige och Umeå. Någon som sett honom? Han är blond och lystrar till namnet Kiruna?

En uppmaning till övriga vänner: Kom och hälsa på oss snarast!! Gästrummet kräver snart ett annat namn..

Lav it!

Södra Galleriet ställer Lisa Rinnevuo ut sin konst, otroligt söta saker hon gör! Hade jag bott i huvudstaden hade jag definitivt gått och kollat in utställningen. Eller också om jag hade haft överflödigt med dineros så hade jag gärna köpt någon av tavlorna!

image239

                                     

Samtliga bilder från www.sodragalleriet.se

Semester


Kaffet är på gång och det ska avnjutas med en jordgubbs-Sandwich. Sitter och försöker peppa mig själv till att plugga, men motivationen finns inte alls idag.

Jag behöver komma iväg, bara en helg eller så. Inte för att här är dåligt, men för att någon annanstans är något nytt.

Hur du fotograferar

1. Tryck på knappen ON

2. Ställ funktionsomkopplaren på "fotografering"

3. Ställ inställningsratten på AUTO

..och sen kommer vi till den bästa:
4. Rikta kameran mot motivet

5. Fokusera och ta bilden



Vitt och fint

Spanade runt på Ellos sida och hittade denna klänning, som jag tycker är så enkelt fin.
Jag har mer eller mindre shoppingstopp just nu, och ska jag köpa något i klädesväg så är det kanske inte en sommarklänning som jag behöver som mest här i kylan.
Men, för någon som har det varmt runtomkring sig och inte har shoppingstopp:

image238


179 kronor kostar den och finns även i svart och röd. Personligen tycker jag dock att den vita överklassar båda de andra färgerna.


Testfoton på Skruttelina

Jag struntade i beställningen igår och åkte till Onoff istället idag och inhandlade...*trumvirvel*..min nya kamera!
Det är en Canon Powershot A570 IS och jag älskar den redan.
Otålig som jag är vill jag såklart veta exakt hur den fungerar på en sekund, men det kommer nog ta ett litet tag innan jag har full koll på dess funktioner.

Jag bjuder så länge på några foton av tha dog:

image234

image235

image236

image237

Morgonstund....

Godmorgon!
Har sovit såå gott inatt. Väckarklockan var elak som ringde överhuvdtaget.
Idag är det många timmar i skolan,
ha en bra dag!

Ikväll

Vi såg just på Step Up, en klassisk Romeo & Julia story i Save the last dance stil, fast något av en B-version. Men jag gillade den i vilket fall. Dansfilmer toppar min lista lätt, skön musik och en lycklig grand finale!

image233



Har vart lite seriös ikväll med och läst en bit på 98-sidors propen om Sveriges ekonomi.
It´s all about the OIL!

Söndagsmusik

Slow Jamz - Kanye West & Jamie Fox
Obsesion - Aventura
Amazing it seems - Granada
Time after time - Eva Cassidy
What goes around comes around - Justin Timberlake
Say it right - Nelly Furtado
This years love - David Gray

image232

Bild: www.allposters.com


Road Trip

I sommar ska vi alltså bila ner till Skåne och Lund. Nervägen blir troligtvis rätt stressig eftersom vi vill hinna ner till A:s väns 30-års fest, däremot på tillbakavägen så ska det bli en del stopp! Jag har redan börjat planera så smått, men det hade varit jättekul om ni vill hjälpa till och tipsa om era favoritställen.
Det är alltså sträckan mellan Umeå och Skåne som gäller, så hit me!

Klicka
här för Sverigekarta



Se men inte köpa

Skaffar man en vit katt kan man börja fundera på att skaffa mindre mörka kläder, framförallt i vissa material sätter sig små hårstrån som ALDRIG försvinner. Skaffar man sig sen även en vit hund med mycket päls, då kan man i princip lägga ner allt vad mörka kläder heter.
Svart framförallt är klassiskt och snyggt, men ofta drar jag mig för att köpa ett svart klädesplagg på grund av alla envis vit päls som sätter sig överallt.
Drömma kan man i alla fall, och här är ett litet kollage med mörka snygga plagg, allt från
Topshop.


image222


Idag

Godmorgon allihopa!

Var ute med Nikki i vanlig ordning och såklart möter vi en äldre liten gumma som stoppade oss för att prata. Observera, jag har inget alls emot gummor som vill småprata lite men gummor som bara vill klaga är inte min cup of tea. Hursomhelst så börjar hon fråga mig:

- Har du tänkt på att många binder fast sina hundar utanför affären?
(Jag tänker att åh det här diskuterar jag gärna, är nämligen väldigt emot det med tanke på allt som kan hända hunden när den sitter fast där ute)
Hon fortsätter - Jaaa, och sen lämnar dom sina BAJSPÅSAR där brevid!
Följt av en fem minuters redogörelse av hur hemskt det är med hundbajs.

Som tur var är jag väldigt bra på att säga -Mmmm, -Jaa, -Jag förståår





Förutom att dricka kaffe och blogga är tanken att jag idag ska:


♦ Fördjupa mig i Klasses ekonomiska teorier..(gäsp)
♦ Utfodra vår vän Kaninen, som finns att beskåda
här
♦ Beställa min nya kamera, tjohoo!


Film & spelkväll

Filmkväll med tjejerna alltså, och speel! I love sällskapsspel. Särskilt Så det kan låta. Kan man inte gilla det spelet? Och det uttalas ändå av mig som sjunger som en kråka.

image219
Det blev Deja Vu med Denzel och Val the Man. Knepig film, hängde inte riktigt med i svängarna och tyckte den var orealistisk på ett jobbigt sätt. Så många har sagt att den var riktigt bra så jag blev lite besviken faktiskt. Dock var såklart Denzel stabil som vanligt.



Hur gammal är jag egentligen?

Jag har hastigt och plötsligt åldrats med 5 år..


You Are 28 Years Old
Under 12: You are a kid at heart. You still have an optimistic life view - and you look at the world with awe.

13-19: You are a teenager at heart. You question authority and are still trying to find your place in this world.

20-29: You are a twentysomething at heart. You feel excited about what's to come... love, work, and new experiences.

30-39: You are a thirtysomething at heart. You've had a taste of success and true love, but you want more!

40+: You are a mature adult. You've been through most of the ups and downs of life already. Now you get to sit back and relax.
Gör testet du med!

Ytligt


 ♦ Lördagskvällen till ära är det mysdressen och fin-raggisarna som gäller ♦


image217


Satörday

Om ett par timmar kommer girlsen på filmkväll här, vi får se vad det blir för film. Det står troligtvis mellan Deja Vu och Borat. Dom fixar filmen och jag har en känsla av att dom kommer dissa min önskade dansfilm.
Ska bli riktigt trevligt med lite mysbesök!

Nu har jag utlovat att jobba på midsommar. Så det blir en lugn och nykter sådan helg. Helt okej faktiskt, kan avstå från det utan att jag blir alltför ledsen, och så ger det ju en del OB med.

Vi var iväg en snabbis på H&M tidigare och inhandlade två nödvändiga prylar.
1. Max factors Masterpiece Max (recension kommer senare),
samt
2. Mycket sött grått linne för den knappa summan 98 riksdaler

image215



Önskar mig en tvättmaskin i födelsedagspresent

Oh noo..har tvättid nu och såklart är det crazy dude med den blå tvättkorgen som tvättar före mig - alltid utan att sätta sin plopp dessutom, så han är inte så lätt att spåra.
Den här duden tar aldrig undan sina saker ens i närheten av tid, han snuskar ner hela stället och blir allvarligt förvånad när man säger åt honom att det faktiskt inte är hans tvättid längre..



Skogsbulle, skogsmulle

Nu är förmiddagens arghumör nästan som bortblåst. Var ute i lillskogen med Nikklo och lekte skogsmulle. Vem som helst kan verkligen bli naturmänniska av att flytta till Norrland!
Jag kan se mig själv framför mig om ett par år, med en militärgrön ryggsäck med inbyggd pall, ett trangia-kök ständigt under armen och med tyska kvalitetskängor på fötterna. Jag kommer ta fjällvärlden med storm!


image213

Dagens låt




Grymt skön låt, dock är den hemmagjorda videon verkligen inget att hänga i julgranen. Så den gör sig bäst att bara lyssnas på ;)

Sommaren som student

Idag är jag förbannad. Dagen började halvdant med en konstig dröm, som jag först vaknade av. Andra gången  jag vaknade så vart det någon hurtgubbe som ringde på min mobil och tyckte det var väldigt märkligt att jag inte var "Peter".

..Sen börjar jag, eller börjar är väl inte rätt ord, för diskussionen har förekommit lite då och då, men börjar för dagen fundera på vad f*n dom (= staten, csn och så vidare) har tänkt att studenter ska klara sig ekonomiskt under sommaren på. Jag börjar jobba i slutet av juni, alltså har jag i princip två månader utan inkomst. Och så är det för många andra även. Man får sketna 3000 kr av csn i maj som man ska klara sig på fram tills slutet av juli.
Min logik kan inte på något sätt förstå hur det ska gå ihop.
Man kan väl inte heller kräva att vi som har pluggat en helt läsår ska arbeta VARJE dag av sommaren? Några veckors ledighet för att samla krafter är inte orealistiskt begärt.

Paris i fängelse

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,1061593,00.html

Det var som fan, trodde verkligen hon skulle lyckas mygla sig bort från straffet.


image212

Snooz


♦ Nu börjar sängen locka, gonatt från oss & dröm vackert! ♦


image211


Talang

Vilken störtskön kille lilla Elias i Talang vart! Så grymt söt!
Men varför gick inte hon som dansade vidare? Hon var ju så söt och duktig hon med. Buggarna kunde dragit istället för henne. Jag borde sitta i juryn ;)
Och så Bert..ja, han är ju Bert...charmig är han då inte, men fan vad rätt han kan ha. När man själv håller med så är det ibland gött med folk som vågar säga det så ofint.


image210

Bild från
www.tv4.se


I am the Twin


Jag är inte mycket för hokuspokus, spådomar och dylikt. Men när det kommer till stjärntecken är det riktigt ofta det stämmer, och det är ganska coolt. Jag själv är ett utmärkt exempel på en typisk tvilling.


image209                    TVILLINGARNA 22/5 - 21/6


Den typiska Tvillingen är mångsidig, humoristisk och utåtriktad, tycker om att diskutera och att utbyta tankar och idéer. Sociala kontakter och omväxling är ett livsvillkor, liksom intellektuell stimulans och rörlighet. En vid och brokig bekantskapskrets hör till bilden samt en ständig strävan efter nya upplevelser. Tvillingen älskar att resa och tenderar att vara lite rastlös.
Den som är präglad av detta lufttecken brukar ha många projekt på gång och trivs bäst med flera bollar i luften samtidigt. Man brukar säga att Tvillingen är något av en mångsysslare, som sällan har tålamod att riktigt fördjupa sig i en sak utan hellre vill veta lite om mycket. Baksidan med denna flexibla karaktär är tendenser till ombytlighet.
Tvillingen har ofta svårt för att bestämma sig och har en benägenhet att skjuta upp problemlösningar till sista minuten, men brukar alltid hitta någon finurlig lösning och klarar därmed de flesta situationer. En stor tillgång är den humoristiska, fördomsfria läggningen. Tvillingen dömer aldrig någon utan försöker att se saker och ting ur olika synvinklar.
En lättsam, anpassningsbar läggning är kännetecknande samt en ungdomlighet som brukar bevaras långt upp i åren.
Tvillingen är mycket kommunikativ och laborerar gärna med tankar och idéer. Här finns emellertid en tendens att bygga luftslott, varför de flesta uppslagen stannar på idéstadiet. Men innan Tvillingen hunnit reflektera över det, är i regel nya projekt på gång!
Tecknet styrs av den snabba planeten Merkurius. Det gör Tvillingen vaken, smidig och snabbtänkt. Den som är präglad av detta vetgiriga tecken har i allmänhet lätt för att lära och är duktig i att uttrycka sig, antingen i tal eller skrift, eller kanske rentav båda delarna. En stor del av Tvillingens liv går ut på att söka och förmedla kunskap.
Rutinarbete är ingenting som lockar. Tvillingen behöver ett omväxlande, stimulerande yrke och söker sig vanligen till något verksamhetsområde med anknytning till kommunikation eller förmedling.


Lånat från www.annagranberg.com

Och, om någon har en smart förklaring till varför stjärntecken ofta stämmer överens med verkligheten så är jag idel öra!

Asos-skoj

Spanade in nyheterna hos Asos och föll för ett par saker:

image208

♥ French Connection klänning 910 kr
Ögonskuggor i härliga färger från Barry M 63 kr/st
♥ Vita skor 252 kr
♥ Beige top 280 kr

Tråkigt inlägg

Ja, jag vet, tråkigare inlägg än så här kan det inte bli. Men jag måste trots det fråga, ni som är kunniga inom datorer och sånt där.. varför fixar inte blogg.se så att sidan fungerar?
Igårkväll, som ni säkert märkte vart det omöjligt att logga in. Och så är det ju lite då och då.


Vilken film är jag?

Hoho..jag blev maffiaboss!

Gör testet du med
här


image207

"De nya sexköparna"

"Kvinnan ska helst framstå som en egenföretagare som är sugen på sex"

Från Aftonbladet om prostitution, baserat på en undersökning av sexköpare



Ta era svettiga nakna kroppar och prostituera er själva, säger jag.

Hemtenta

image206
Damn! Jag som tycker så mycket..

Heja mig själv!

Nä, nu ska jag ta mig i kragen, koka en kopp kaffe, ta med mig min pistacho-påse och sätta mig och läsa den fantastiskt spännande boken om världens ekonomi. Jag lovar att verkligen aktivt anstränga mig för att inte somna..


image202

It´s all about balans

Ibland får jag dåligt samvete för vår prinsessa. Ni vet när man vaknat tidigt på morgonen, suttit på en lång föreläsning och sen kommer hem och bara vill lägga sig på soffan. Men då har man en hund som har legat och sovit i ett par timmar och är pigg som en nötkärna. Då hade jag gärna haft mer ork och engagemang - ta en riktig långrunda, träna något och så vidare. Istället känner man mer hur man släpar sig efter kopplet för att hinna med i hundens tempo och tänker på hur skönt det hade vart med den där soffan och en kopp té.

Jag tänker mig att det är ungefär det samma när man får barn. Att det ibland är svårt att hitta balansen med tidsfördelning och engagemang mellan sig själv och andra människor..

Nyfiken

..på vem ni är som kikar in här. Baserat på antalet besökare så är det betydligt fler än ni som skriver kommentarer. Både kända och okända - skriv en rad!

Voffar

Sånt här gör mig alldeles gråtfärdig: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1059575,00.html
Vilken liten hjältehund! Däremot trist att det är rasen pittbull som hamnar i hetluften hela tiden. Ofta är det ju ägarna inte hunden som borde ta konsekvenserna istället...


Maskrosungen

Har precis sträckläst Sandra Gustafssons Maskrosungen. En väldigt stark bok, och framförallt otroligt starkt av författaren att dela med sig så av sitt liv. Skriven på ett så rakt sätt att det är omöjligt att inte ta till sig hennes historia.
Läs den!

image201


För er som är nyfikna på vad boken handlar om kommer här ett utdrag från Adlibris:

 Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk. När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och dessutom alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. Det är Sandra som så gott hon kan ansvarar för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad.
Situationen blir ohållbar, och hon flyttar hem till sin pappa, men inte heller där ordnar saker upp sig. Även pappan är alkoholist, och Sandra får ta hand om sig själv medan han sitter på krogen.
17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får två barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbats av MS.

Maskrosungen är en gripande och självutlämnande berättelse om en flicka som trots hårda förutsättningar växer upp till en stark, välutbildad kvinna.


Meuuuuw

Hur kan jag vara så klantig och glömma..? Polly von Pop fyller ju år en vecka efter mig, så självklart måste även hennes lista publiceras här på bloggen.

1. Fisk
2. Kyckling uppskuren i lagom små bitar
3. Bigpack med leksaksmöss som skramlar
4. Ikea-påsar att gömma sig i
5. Att katten Gustav kommer på kalas







 


Önskelista 2007

Framförallt till älsklingen. Men också för att jag är en listoman. Och för er som har ett överflöd på pengar och känner att ni vill ge mig något.

Eftermiddagsrapport

Nästan 4 timmars föreläsningen om världsekonomins grunder. Föreläsaren var överraskande nog en riktigt komiker, eller hur man vill se på saken.
I det närmsta kan jag upplysa alla om att jag kommer sitta med nosen i min nya kurslitteratur, för att om ungefär två veckor lämna in en hemtenta och förändringar i ekonomin, räntor och annat ekonomiskt.



Appropå ekonomi så har jag funnit källan till att vi inte kommer iväg till New York. När jag duschade tidigare idag började jag räkna på alla flaskor vi har på badkarskanten och på hyllan bredvid. Och resutatet är crazy. Det är alltså till shampoon och duschcremer som våra stålar går tydligen.



Nu blir det snart potatisbullar till middag, är hungrig som en varg!

ps. solningen får tyvärr bli en annan dag, nu måste jag ju först och främst fördjupa mig i ekonomibibeln.. + jag har the worst skoskav ever efter en dag i mina nya ballerina som så lömsk såg väldigt sköna ut = jag tänker inte röra mig många millimeter idag!

Fake-sol it is!

Jag kom precis på vad som behövs idag! Lite värme i form av ett solarium. Är egentligen ingen större solarie-fantast, tycker att det är lite lätt klaustrofobiskt, men idag känner jag att jag verkligen behöver värme och början till färg. Vill ju inte behöva blända omvärlden med mina kritvita ben..(när det nu blir så pass varmt att man kan gå barbent?)

image192



Kom att tänka på en något komisk händelse för ett par år sedan när jag bodde hemma.
Jag gick ut till solariet iklädd betydligt sunkiga kläder, osminkad och rufsigt hår. Jag solar och går sedan hemåt. Upptäcker att jag har glömt hemnycklarna och pappsen har åkt till jobbet. Så där står jag.. Mobilen hade jag inte med heller, så fick gå in till en liten godisbutik och ringa honom därifrån. Pengar hade jag som tur var med, så det blev till att hoppa på bussen och åka 6 mil till hans jobb för att hämta nycklarna, och sen tillbaks. I mitt sunktillstånd. Det var en pärs att minnas!

Godmorgon?

Tidigt på morgonen är det nu, för mig. Men har man en doggie kan man säga hejdå till sovmorgnar (eller skaffa en sambo som är morgonpigg). Min är visserligen inte så extremt av det sistnämnda, men han är i alla fall morgonpiggare än vad jag är så han brukar offra sig.

Herregud vad folk har olika syn på hur varmt det är. Bara nu när vi var ute så hade en dunjacka på sig och en annan t-shirt. Jag tillhör den frusna typen, men dunjacka är kanske lite att ta i...

Det här känns som att det kommer bli en skön vecka, det är ju som måndag idag så det blir en riktig shorty vecka.
Jag har storslagna planer för dagen; det blir skola och sen planlagd läsning. Har börjat på Maskrosungen av Sandra Gustafsson, som ska vara inlämnad typ i förrigår så jag måste i princip läsa ut den idag. Men först: sova lite till..

Vad ska ni göra idag?


Desperate Housewives, TP & nytt projekt

Desperate Housewives var riktigt spännande som vanligt, och varje gång efter ett avsnitt känns det mkt jobbigt att behöva vänta en hel vecka till nästa gång, men sen kommer en ny dag och nya program och då har man direkt glömt gårdagens, haha. Som sagt, jag är och har alltid varit en TV-nörd!

Vi åt massor med chocolate-cake och spelade TP hos L & P. Det är helt sinnessjukt med TP-frågorna. VEM kan svara på dom frågorna? Jag satt som ett väldigt stort frågetecken vid i princip varenda fråga. Det blir barnvarianten nästa gång..

Jag har nog inte presenterat min nya bebis för er, för första gången i mitt liv så ska jag se till att denna lilla sak håller sig vid liv. Såå, här är den, mitt BONSAITRÄD!

image191


Ni som har en bonsai, eller bara allmänt gröna fingrar är mycket välkomna att ge mig lite baskunskaper och råd om hur man bäst sköter det!
Jag har precis lånat två böcker om bonsai-skötsel, men nu har jag ju min mastodontbok om världens ekonomi att angripa så kommer jag nog inte orka öppna någon annan bok än väldigt skönlitterära sådana på min fritid.




Sovrumsdrömmar

En ny säng vill jag ha! Vi har en alldeles för liten. Det kanske är mysigt och sådär i början av ett förhållande, men efter 3 år så ingår rätt mycket vardag som man behöver en bra sömn för. Har man dessutom en katt som har önskemål om en tredjedel av sängen så behövs det verkligen en stor säng.

Har hittat många fina sängstommar, här i samlad kompott från
Ilva, Ikea, Mio och EuropaMöbler

image189



..och för ett bättre uppvaknande måste jag berätta om den här smarta väckarklockan:



Klockan ska enligt tillverkna känna av via ett armband vilken sömnfas man befinner sig i, och beräknar med det när det är bäst att stiga upp för att bli så pigg och utvilad som möjligt.
Ställer man klockan till exempel på 9 så ringer den senast den tiden, men kan också ringa halv 9 om det passar bättre in enligt sömnfaserna.
Smart, men dyrt! Runt 2000 kronor kostar den här lilla rackaren.

Dan efter dan & shoppingutflykt

Efter en långprommis med Nikki började ölen göra sig påmind. Dagens sanning är den att jag blir bakis av tre öl.
Vi begav oss i alla fall av för att kolla kameror på Elgiganten, men det vart ett riktigt tråkigt sortiment dom hade. Ingen av de kameror jag har kikat på fanns där.
Alltså behövde jag tröstshoppa lite, H&M kan man alltid lita på - köpte mig en scarf (den som alla har men jag tycker den är väldigt fin ändå-scarvsen) samt Niveas bus-lotion.

image188



Sitter nu här med ett stort glas Fanta Erotiska Frukter med is i och försöker bli mitt vanliga jag igen.
Har dessutom tagit mig i kragen och deklarerat idag, hur smidigt som helst per telefon. Jag som hade fasat för allt krångel, men allt som krävdes var ett litet samtal på någon minut - knappa in några siffror och sen vart det klart!

Ikväll ska vi till
Lena och hennes älskare mr P och äta mängder med kladdkaka & grädde och såklart se Desperate Housewives. Det var forever and ever sedan vi sågs senast så det ska bli riktigt trevligt!


Slående likhet

Vem är vem? Nikki vs Fjällräven


image186

Jäkla grannar

Bor man i så fint kallat "flerfamiljshus" så får man ta lite ljud, folk som klagar för minsta lilla borde bo i ett hus på landet utan grannar. Men inatt gick någon av grannarna över gränsen. Precis efter vi har gått och lagt oss (A somnar på 2 sekunder så där vart det inget problem) - så kör dom igång med någon musik som låter som extremt ilsken tvättmaskin som hakat upp sig. Huset nästan skakade.
Jag var ganska trött och låg sovklar och därmed inte så sugen på att springa upp och jaga rätt på vilken lägenhet det kom från och sen i min morgonrock ringa på och be dom sluta.. Hursomhelst, jag skickar ett meddelande till nummerupplysningen med ena ögat öppet efter Störningsjouren. Men fick inget napp där. Finns inte det överallt?
Efter någon timme så lugnade det ner sig och jag fick sova min skönhetssömn.

image182



Idag skulle jag vilja ut och leta kamera, men jag kan inte tänka mig att så många ställen har öppet - så det får nog bli senare i veckan.

..Alltså kan jag ägna mig åt något som jag som sagt inte brukar göra så ofta: matlagning!
Är sugen på något åt det här hållet:


image183

(Currykyckling med ris och mycket sallad)