Kvällstankar

Det här med högtider. Jag är nästan aldrig partysugen på dagar som det "ska" festas på. När man var yngre så ignorerade man huruvida man var sugen eller inte och festade i vilket fall, vilket kanske inte var varken så hälsosamt eller skoj egentligen - men det var så det var & den perioden behövdes kanske på sitt sätt.
Ikväll var det jättetrevligt att grilla och träffas lite folk men jag känner hur jag blir allt mer motståndare mot att festa för att man ska. Jag är en humörmänniska och vill göra saker för och när jag verkligen är på humör för det.
Vi hann till majbålet en stund före det höll på att slockna, och det är Valborg för mig. Att få känna värmen från elden.
Mitt hår luktar nu grill kan tilläggas...


Ölpicnic i vårkylan

Nu har jag invigt Valborg med ölpicnic på Campus. Ja jag vet att jag sa att det var för kallt för att vara ute, men jag kunde inte motstå det när the chicas var samlade och satt där med sitt trevliga sällskap och en massa godsaker.

Nu ska jag strax duscha och börja göra mig iordning för grillningen. Jag tänker faktiskt trotsa kylan och ha på mig mina nyinköpta shorts (dock med leggings eller strumpbyxor till) efter att ha haft mjukisdressen på mig hela dagen än så länge.

Ha en riktigt mysig dag och kväll!


image181

♦Brasa från vårt sommarställe för ett par år sedan♦



Valborg & Hope Halsband

Happ, då var det Valborg. Eftersom temperaturen ligger på 4,8 grader så blir dagen för mig en Valborg inomhus. Ikväll får vi ta på oss täckbyxor och dunjacka om det så behövs för då ska vi ut på Campus!
Vad ska ni göra idag?

Fick hemtentan inlämnad tillslut efter ett par om och men. Kom upp till vår avdelning där expen var helt igenstängd och allt var låst. Nooo.. Vad gör man då? Hittade en klasskompis och vi sprang runt och letade efter någon som kunde öppna åt oss så vi kom åt lärarnas fack. Den första vi fick tag på var en butter kvinna som tyckte att vi kunde låna tejp av henne och tejpa fast tentorna på dörren (?). Nja, vi letade vidare och kom in genom andra hållet med hjälp av en lite medgörligare kvinna. Så nu var det avklarat!


Häromdagen beställde jag ett halsband från
Barncancerfonden. Det kostar 295 kronor och hälften går till Barncancerfondens verksamhet.
Passa på att få ett fint halsband samtidigt som pengarna går till något bra!

image180

Vuxentest

Appropå pensionärsvibbarna längre ner i bloggen kände jag att det är dags för the ultimate test,
så hur vuxen är jag egentligen?
Jag har...

[x] Flyttat hemifrån.
[x] Lagat ett mål mat.
[x] Spontant kommit på att lägenheten ser rätt smutsig ut.
[x] Gjort något åt den smutsiga lägenheten.
[x] Kört en maskin tvätt.
[x] Kört två maskiner tvätt.
[x] Tagit EN öl och sedan nöjt mig med det.
[x] Druckit alkohol i annat syfte än att bli full.
[ ] Tagit körkort.
[x] Dekorerat.
[x] Ringt mina föräldrar enbart för att jag ville höra hur de mådde.
[x] Funderat på om jag äter tillräckligt med nyttig mat.
[ ] Börjat äta nyttigare mat.
[x] Använt egna pengar till att köpa mat.
[x ] Börjat följa en dokumentärserie.
[x] Köpt vin i present.
[x] Betalat hyra.
[x] Handlat på IKEA.
[ ] Använt en kostym.
[ ] Börjat prenumerera på en dagstidning.
[x] Funderat på vad jag vill åstadkomma med mitt liv.
[x] Studerat inför en tenta och kommit på mig med att finna ämnet intressant.
[ ] Köpt en cykelhjälm för egna pengar.
[x] Promenerat utan i förväg bestämd destination.
[x ] Börjat uppskatta kaffe.
[ ] Motstått frestelsen att skratta åt en korkad person.
[x] Skickat vykort från en utlandsresa.
[ ] Besökt ett museum av egen fri vilja.
[x] Vattnat blommor.
[x] Regelbundet börjat stöda välgörenhet.
[ ] Insett att utseendet inte spelar roll.
[x] Diskat.
[x] Parat ihop strumpor.

Poäng: 25/33 eller egentligen 26, för den där med kostymen kan väl inte räknas?

Okej, sanningen är alltså den att jag som snart 23-åring håller på att bli övermogen om man ska tro detta test..

Photoshopandet fortsätter

Hade velat lära mig allt på en gång, men det är ju SÅ mycket! Jag tror jag ska uppfinna en ny sorts Photoshop där man kan skriva in vad man vill göra med bilden i en ruta och vips så förvandlas bilden till det!


image179


Sådan matte, sådan hund

Åhh mina fingrar är alldeles stelfrusna, var ute med Nikki i hagelovädret, japp -det har börjat hagla nu och blivit riktigt kallt! Precis efter att jag släppt henne lös så hittar hon något äckligt j*kla ben att tugga på. Så fort jag närmar mig henne så kutar hon iväg med det. Slutligen får jag tag på henne och kopplar fast henne men benet vägrar hon släppa. Säger vi loss till henne så ska hon släppa det hon har i munnen. Men icke! Så där står vi, jag vägrar gå vidare tills hon släppt benet...och det haglar, och jag har inte kläder anpassade för det vädret. Båda lika envisa. Tillslut tar jag iaf tag i käken och drar ut benet, och på kuppen flyger en halv nagel av...


Le helg

Jag har nog haft den lataste helgen ever i sällskap av mina mjukisbrallor och skön musik (lyssnar på idag: Timbuktu). Men jag ska inte klaga, jag tror jag har behövt det. Dessutom regnar det idag och då känns det helt och hållet tillåtet att göra så lite som möjligt.

Det där med regnet är helt okej idag, men imorgon är det Valborg och då får det inte regna! Helst ska det vara kring 20-25 grader och solsken så vi kan sitta ute hela dagen, för att sedan grilla på kvällen och se på majbålet. Jag vill ha en klassisk Valborg med allt vad det innebär - så fram med dig solen!

Nu när det trots allt börjar bli lite vår här uppe så blir jag riktigt sugen på att komma ut i naturen mot fjällen. Vi har bott här sedan september och som längst har vi kommit till
älgfarmen i Bjurholm. Det hade varit otroligt mysigt att ta med Nikki och åka ut en helg till någon liten fjällstuga, vandra lite och äta mat gjord på Trangia-kök.





Uppdatering: Ny kamera

Eftersom väldigt många säger att Canon är bra, så har jag tagit tillvara på det tipset och hittat en kamera som det lutar åt att det blir.
Den kostar mellan 2500 - 2800 kr och verkar stämma överens med mina önskemål, så i veckan ska jag ut på jakt i stadens butiker!

Någon som har just den här kameran och vill dela med sig av bilder & åsikter om den?



image177

Pensionärsvarning

Vi kan nu officiellt kallas för pensionärer, igår inhandlade vi SPISLOCK..


image176


..jag skyller det helt och hållet på att det är för Pollys skull så att hon inte ska bränna tassarna om hon får för sig att hoppa upp på spisen!

Stabil kurslitteratur

Vi börjar snart en ny kurs och eftersom bibliotekets lånetider är på två veckor, och böckerna dessutom alltid är utlånade så känns det smidigare att köpa böckerna och sen sälja vidare dem begagnat.
Kollade in böckerna till nästa kurs, känns sådär lagom lockande att betala flera hundra för den här boken:



 

image168


↓ Istället hittade jag såklart massor med skönlitteratur som jag hellre hade beställt ↓



Godmorgon!

Det var riktigt skönt att sova inatt, och länge sov jag! Idag ska det fixas med hemtentan innan den slutliga inlämningen imorgon, det ska städas en del och sen får vi se om vi kanske tar oss iväg någonstans med doggiewoggie.



Hittade den här t-shirten på
ZooVillage, jag gillar inte modellen riktigt men trycket kan ju inte bli bättre!

image167

Middag & medelåldersmovie

J & T blev hitlockade på middag och allt slukades till sista biten. Ska se till att hitta en bra lägenhet här i närheten så att vi får dom som grannar snart igen!

image165



Min bättre hälft lämnade mig sedan för jobb, jag satte på Upside of Anger och tänkte mysa i soffan - efter en kvart ungefär gav jag upp, jag kan defintivit gilla både drama och romantiska komedier men den här verkade bara vara för mycket medelålders-snyftig (vad hade jag egentligen förväntat mig med Kevin Costner i en av huvudrollerna?)





Ska sminka av mig och lägga mig och läsa istället, känns riktigt skönt med en tidig kväll för en gångs skull!

Den perfekta kameran

Är på jakt efter en ny kamera, är så less på min Olympus Mini Mu (ok, det kanske inte heter exakt så men nästan på). Den är söt, men det är också en turistkamera i allra högsta grad. Färgerna är rätt tråkiga, zoomen ganska dålig och den har inga särskilt intressant funktioner.
Så det jag vill ha är alltså ungefär det som min nuvarande kamera inte har. Vill kunna ta bilder med grym skärpa, sköna färger, bra kontrast och kunna zooma som tusan.
Önskat pris: Runt 2000-3000, men hittar jag någon som jag verkligen gillar så kan jag nog höja mig lite

Så, hit me med tips! :)


image164

Absolut onödigt

..men kanske kul?

image163


♦ Fluffig rosa telefon från
Asos
♦ Glassboll från CoolStuff - man lägger i isbitar, mjölk och vad man mer vill ha i sin glass, sedan kastar man runt bollen och det blir färdig glass!
♦ Nagellackstorkare i form av en apa som blåser ut luft från Asos
♦ Toapappersrulle med sudoku från CoolStuff


Människans bästa vänner

Med anledning av en stor spya på vår relativt nya vita matta känner jag att jag måste tydliggöra vissa saker när det gäller husdjur. Jag bloggar ju en hel del om vår små fluffar som ofta säkert ser väldigt små, oskyldiga och okomplicerade ut.
Men sanningen är inte riktigt så enkel som bilderna.

♦ Djur spyr, lite då och då - särskilt katter som spyr upp hårbollar, och i alla fall vår katt gör det helst på mattor
♦ Djur blir dåliga i magen ibland, och kan inte hålla sig. Då talar jag framförallt om hundar. Hunden MÅSTE då bajsa i den stunden och gör det alltså på golvet alternativt på den vita mattan
♦ Djur kostar pengar, speciellt om det handlar om veterinärkostnader. Även om man har försäkring bör man alltid ha ett sparkonto om något skulle inträffa
♦ Djur kräver att man inte kan göra vad man vill, när som helst - det krävs planering och ibland får man avstå från saker och ting
♦ Ibland vill inte djuren som man själv vill, vilket ofta leder till frustration och en hel del arbete med att förändra beteendet
♦ De flesta hundar och katter fäller, vi dammsuger varannan dag och ändå är det tussar överallt. Svarta kläder är nästan omöjligt för oss att ha eftersom båda våra gullegrisar är vitpälsade


Såklart tycker jag att det är värt det trots alla ovanstående punkter, - men man ska nog alltid tänka en och två gånger innan man tar ansvar för ett husdjur!

Lugn lördag

Kände mig lite seg i förmiddags, men det blev ändring på det då vi åkte ner till J & T, grabbarna bytte däck och Jenni och jag gick ut i skogen och hurtade. Det är kallt idag men solen skiner så det var verkligen uppfriskande att vara ute någon timme.

Efter gårdagens McDonalds-upplevelse så bestämde jag mig för att vi ska äta något vettigt idag så vi har inhandlat fiskfilér och massor med olika grönsaker som ska in i ugnen med lite goda kryddor och potatis till.
Det här med matlagningen är även ett projekt för framtiden; recepthäften och flertalet kokböcker har vi, men problemet är att de aldrig används..eller ok, inte så ofta i alla fall. Men nu börjar jag bli trött på snabbmat och jag är övertygad om att man kan göra matlagningen till en kul grej.
Nu hör jag att A redan har börjat hacka grönsakerna så jag får kasta mig ut i köket, det var ju faktiskt jag som skulle göra dagens måltid! ;)

Love is in the air (Texas & Nikki)

image162



ps. Texas husse David (29 år, military man och med ett hjärta av guld) är btw singel. Vill du veta mer om honom är det bara att kontakta mig!


Cookie Monster

Den här tee´n är som gjord för mig!

image161

Den kan köpas på
Nelly för 479 kr. Hade den kostat hälften så hade jag inte tvekat, men nästan 500 spänn tar emot för den här typen av plagg.

Somna med ett leende på läpparna

Nu sitter jag här i min morgonrock med en kopp té efter ett litet mini-SPA. Det är verkligen lovely att vara ledig!
Någon sa någongång att tévatten helst inte ska koka upp riktigt, utan att teét blir bäst om vattnet är kring 95 grader. Varför undrar då jag? Så långt räcker inte mitt minne.

För att avsluta dagens bloggande, här kommer the best of the best. Strax efter 2 minuter kommer musiken igång så håll kvar tills dess, det är det defintivt värt!


Vilda västern?

Här flyttar man upp till Norrland för att få lite lugn och ro, men det var tydligen inget säkert kort. Visst, här är betydligt lugnare än nere i hooden i Skåne.. Men iaf, det jag skulle komma till: A kom hem från jobbet och berättade om sin  kollega som suttit på ett uteställe på stan som någon häromdagen började skjuta mot (vet inte hela storyn, men det var skott inblandade iaf). Denne kollegan hade som sagt suttit därinne, och ett skott hade kommit i en pelare en halv meter från hennes huvud. Sånt händer inte bara sådär, bortsett från om man bor i något gangsterkvarter i USA då.


Vichy hudvård

Köpte en rengöringslotion som jag tidigare inte har provat, och den är riktigt bra till min stora glädje.
Den ger en ren & fräsch känsla över lag, till skillnad från vissa rengöringscremer som nästan blir som ett fettlager på hyn.
Jag gillar när det inte är för mycket parfym i rengöringsprodukter och den här är perfekt, den har en väldigt svag doft som känns precis lagom. 99 kr för 200 ml på Apoteket, och jag ger den 4 ♥♥♥♥ av 5 :)
Den sista poängen uteblir eftersom jag tycker att den kunde varit aningen mer effektiv med rengöringen - ögonsminket får man kämpa lite med.


image160


Tips:
Vichys hemsida kan du göra en hudanalys och solanalys, det är inte något särskilt avancerat, men en rätt kul grej om du har en stund över.

Nu får jag hitta på något annat

Det mycket efterlängtade avsnittet av senaste säsongens Top Model fick jag ikväll. Till min stora besvikelse var det ett boring tillbakablicks-avsnitt. Why?!?


image159

Sovplats för vovven

image157



image158

Aprillöfte

Härmed lovar jag mig själv, och er, att inte äta på McDonalds igen på mycket länge - helst aldrig!

Vi var alldeles för hungriga så A åkte iväg till McD och köpte med sig två meal hem, brödet på hamburgarna var torrt och på gränsen till hårt, dom glömde att lägga i dippen i påsen och det var extra plastig smak på allt, men såklart åt jag det i vilket fall - för jag var ju så hungrig.

Nu mår jag illa, måste gå och vila en stund!


image156


Uppdatering: Le shoes

Jag har kombinerat två av mina intressen; shopping & pyssla med (=lära mig) Photoshop/Picasa, här är resultatet :)

image155

De här små skorna stod och väntade på mig på Wedins, de enda paret som fanns kvar som var i någorlunda rätt storlek. Billiga var dom med, 199 kr - alldeles perfekt!

Dagens outfit


image153

Okej, det är bara för mig att acceptera läget..Nikki har ett ovanligt stort behov av att synas på internet för att vara hund..
Dagens outfit idag är en mycket passande scarf - inhandlad på en hundutställning.

För att förtydliga från förra gången Nikki visade sin style så var hon INTE sminkad som någon frågade om!

Tvätten, fortsättning

Vi har tvättat sedan kl 10 ungefär och snart är tvättmedelsförpackningen som A köpte imorse slut.
Slutsats: Jag tror att vi överdoserar en aning..

Tvätteri, tvättera

Morgonen (läs: förmiddagen) har gått i ledighetens tecken. Både A och jag är hemma, A har dansat runt till skånsk dansbands(?)musik och jag springer omkring i min randiga pyjamas och stökiga frisyr och förbereder inför det stora tvättandet.

Kan omöjligt förstå hur man lyckas samla ihop så mycket tvätt på bara någon vecka?
Jag börjar snart misstänka att det bor en hustomte hos oss som dyker upp på nätterna för att ta vår rena tvätt och skita ner den, sen sitter han och hånskrattar åt oss när vi springer upp och ner till tvättstugan och kämpar med alla kilon tvätt...


 


Natt i stugan

Imorrn är jag för första gången på vad som känns alldeles för länge helledig, vilket betyder att jag kan sova precis hur länge jag vill - wonderful!

Gonatt från oss!

image152



Do something

Ni som känner mig vet att arbete mot trafficking & barnsexhandel för övrigt är en fråga som jag är engagerad i. Några kanske såg dokumentären som gick nyss på ettan?

Det är otroligt bra att ämnet börjar uppmärksammas allt mer och mer, men fortfarande finns så ofantligt mycket kvar att göra. Och det allra främsta; utan köpare hade barnsexhandel inte kunnat finnas.



Gå in på
Ecpats hemsida om du vill läsa mer!


Vilken är din favorit?

image149


Ett eller flera lipgloss finns ALLTID i min väska,
min absoluta favorit är Lancomes Juicy Tubes, Loreals Glam Shine hamnar på en tät andraplats.
Mitt tilltänkta nästa gloss är Biotherms #165 (med inspiration från Angie)


Working girl

Sitter på jobb och längtar efter kvällen och en ledig helg!

Mest sugen är jag dock på att resa någonstans, åh, hela min kropp längtar efter sol, värme och paraplydrinkar!
Har du möjligtvis ett presentkort på nån resebyrå som du av någon anledning inte vill använda så är du varmt välkommen att skicka den till mig!  Merci!

image148


Extensions

En snabb fråga innan jag åker till jobbet;
jag måste fixa mitt hår snart och funderar lite på extensions.
Ni som har haft/har - vad betalde ni (går bra med syntethår) och hur lång tid höll det sig snyggt?

Nice från Rice

image147

Sallads/fruktskål 545 kr
Tygservett med muffins på 50 kr
Skärbrädor i plast 235 kr
Porslinskanna 375 kr
Ljusstake i glas 175 kr
Kylväskor med olika motiv 125 kr
Plastkorg 210 kr



Allt från Inreda


Sömnterapi

Plats: I sängen, ca kl 24 (alldeles för tidigt för att sova för en nattuggla som moi)
Inblandade personer: Dr A,  och jag = den terapibehövande

Jag - Jag är pigg, pigg, pigg!
A - Tänk dig att du ligger på en solstol i värmen på Hawaii...
Jag - Det funkar väl inte heller, då vill jag ju bara göra en massa saker..
A - Ok, täänk dig att klockan är halv sju på morgonen och du har vaknat till, men du kan somna om och sova ända tills 12..

..och strax därefter, med känslan av att det är alldeles för tidig morgon så somnar jag. Morgnar är definitivt den bästa tiden på dygnet att sova

Medicin mot hemlängtan

Fick en mycket söt present av söta Kicki och Marcus idag som ska lyssnas sönder ordentligt :)


image146


Kan tydliggöra att det det handlar om är skånsk musik!


Vad är dina drömmar?


Inom inte alltför lång tid: Skaffa förarintyg för segelbåt och vara ute till sjöss hela somrarna..

image143

Någon gång:

 ♦ Lära mig att spela piano



..och

♦ Resa jorden runt


En liten

I Grey´s Anatomy förlorade en mamma och pappa sitt ofödda barn. Häromveckan fick vi i skolan höra en berättelse av en familj som förlorade sitt barn i vecka 32. Jag visste inte ens att det kunde hända så sent i graviditeten.
Berättelsen berörde mig verkligen och det var väldigt nära till tårar när vi fick se bilder och fot & handavtryck från den lille. En förlust är alltid sorgligt. Och det är något särskilt som berör en när det handlar om en liten person som världen inte ens får chansen att lära känna.



Bild lånad av www.annerpino.com


Nostalgi så här på kvällskvisten..


Åh, så härligt det är att ha en helledig eftermiddag och kväll. Jag njuter verkligen av att inte känna stressen någonstans.. Hamnade på youtube och lyssnade på en del låtar som väcker minnen, som tar mig tillbaks i tiden - ibland känns det väldigt sorgligt att förgågna stunder aldrig kommer att upprepas. Den intensiviteten som man upplevde alla känslor med fram tills en viss ålder, hur färgstarkt allt var och inget annat var viktigt än just det man befann sig i.



Många minnen

Two Beds and a Coffe Machine

Nostalgia Locomotive

All that I got..

The Scientist

Dagens snygging

..Nikki satt här i mitt knä och tittade på bloggar, hon blev riktigt upprörd över att hon inte har fått vara med på en dagens outfit, så här kommer Nikki i all sin prakt:

Päls - au natural
Scarf - Wedins Accessoarer
Make up - Svart läppstift, vit mascara & ordentligt med svart eyeliner


image140

Från det ena till det andra

Det känns nästan lite absurt att ena stunden skriva om extremt-mycket-i-lands-saker som alla icke-nödvändiga saker jag bränt pengar på och så vidare för att i nästa stund komma in på barn som lever utan någonting nästan. Men det återspeglar väl min sanna Tvilling-anda med ryck från en sak till en annan.
Vi har ju möjlighet att åka utomlands nästa termin för fältstudier, och det är en möjlighet som jag är väldigt intresserad av att ta, gärna tillsammans med mina bundsförvanter Åsele och Kickmaster.
Vi tänker oss framförallt något land i Europa och vi vill vara inom en verksamhet som arbetar med barn.

Om du har varit ute på något liknande, fältstudier/som volontär/praktik så berätta mer än gärna, och kanske du har något tips om ställe? Vi kan få en del hjälp av skolan att hitta något seriöst, men de har ju bara kontakter med vissa länder.

image139

Bild lånad från
www.un.org

Shoppingtur

Det är helt lovely väder idag! Jag är inget vårgalning egentligen som kastar mig ut bara solen visar sig lite grann, men idag är det helt underbart väder. Lagom varmt, solen skiner och varma vindar. Vi var på stan bland alla andra shoppingsugna människor och kikade runt lite. Jag hade tänkt köpa ett halsband, men kom hem med:

♥ Ein styck rosa tunika med fickor från Gina
♥ Ett par ballerina i tyg/sneakersmodell från Wedins
♥ Beiga shorts från Gina
♥ Vita leggings från samma ställe, samt
Rengörningslotion från Apoteket
♥ ..och inget halsband

Hälften har jag inte provat på grund av de långa och svettiga köerna till provrummet, bytesrätten finns av en anledning ;)

Ät och var glad

Jag är en sucker för dagens pasta på skolan. Ibland varierar jag mig med en dagens rätt eller pastasallad, vid sällsynta tillfällen kan det bli en baguette. Ni kan alltså förstå varför jag inte hade så mycket pengar kvar på kontot igår - dagen före löning/studiemedel.
Kommer man till skolan låt säga vid 9-tiden så behöver man ju en kopp kaffe, nästa rast en banan eller någon onyttigare fika. Sen kommer lunchen, efter den smakar det gott med en kopp té eller kaffe.. Nu är vi uppe nästan 60 kr och det är inte eftermiddag ens. 
För mig personligen så ser jag faktiskt inget alternativ, livet blir mer njutningsfullt om man lever i nuet, vare sig det gäller skolans slemmiga pasta eller något annat!


Polly: ett utmärkt exempel på en riktig livsnjutare!

image138

En snabb fråga

Var inne i stilmallen bland html-koderna ändrar man teckensnitt på den här texten?
I´m confused!

Road trip & sommarsöta klänningar i vitt och blått

..Vi har nu bestämt oss för att köra ner till Skåne i sommar till min stora glädje. Vad är bättre än en ordentlig road trip på sommaren? Skön musik, många fikapauser och sova mot fönsterrutan.. det hade kunnat vara imorgon vi skulle åka och jag hade varit redo :)

♦♦♦

I mitt pysslande under dagen har jag gjort ett litet kollage med sommarsöta klänningar, finns ju så otroligt många fina ute i butikerna just nu - här är några. 

image137

1. Vit med ballongkjoll från Ellos, 299 kr
2. Randig halterneck från Topshop, ca 350 kr (min absoluta favorit!)
3. Ljusblå även den från Topshop, ca 700 kr
4. Knallblå från Asos 328 kr
5. Vit med små prickar från Asos, 372,50 kr


Ni missar väl inte kvällens Desperate?

Efter en heldag framför datorn, (med hemtenta som främsta målet, men en del annat har väl blivit gjort med...), så byter jag från datorn till tv´n klockan 21.00 och ett efterlängtat Desperate Houswives avsnitt. Ni minns väl förra veckan? En liten tjuvtitt på kvällens handling kommer här från kanal 5:

"Lynette hittar bilder på nakna pojkar och blir övertygad om att hennes nya granne är pedofil. Orsons mamma bor hos honom och Bree och mer av Orsons förflutna avslöjas"


image136



Favoriter för ansiktet

Nuuu är tentan snart klar, bara lite finputs...det går långsamt nu på slutet, är ju mycker roligare att sitta och leka med mitt nyinstallerade bildprogram Picasa. Mitt första test kommer här i form av tre beauty-favoriter:

image135

Eftersom jag har allmänt torr och känslig hy så gillar jag många av Apotekets produkter, de har ju definitivt fått ett roligare sortiment på sistone med.

Så först ut: ACO Time Cleansing Creme,
sedan kommer CCS eye gel, även den från Apoteket,
och så har vi klassikern Elizabeth Ardens Eight Hour Creme, som funkar till det mesta och är otroligt dryg. Ett minus skulle väl vara doften isåfall.

Tidsfördriv / Hur smart är du?


Det
här testet var riktigt kul, gör det om du har en stund över och rapportera sen gärna ditt resultat till mig :)


Sommarglass

..Är förutom soligt och fint väder, GB:s nya glass Sandwich Jordgubb som är en låglaktosvariant. Jag älskar Sandwich men vågar inte äta den vanliga eftersom jag är lite känslig för laktos, men nu har det alltså kommit en som jag vågar mig på! Tycker visserligen vanlig vanilj är godare, men det här får duga med.

image134

Smärta

Om du tycker att vaxning är smärtsamt så rekommenderar jag dig att aldrig skaffa en epilator. Benen hade nu blivit tillräckligt lurviga för att epilera och j*vlar, det var INTE kul! Jag tycker inte vaxning är särskilt farligt så då tänkte jag att det här kan inte vara så mycket värre, men det var det! Gjorde halva ena benet sen fick jag lägga ner - nu blir det raxning eller Veet strips resten av benen..


Dagen före löning/studiemedel

PERSONKONTO - STUDENT, Att disponera: 35,74 kr

samt

image133

Jag kan idag alltså lyxa till det för 60 kronor och 74 öre! Det är tur man kan lita på Icas och Coops bonuscheckar, yeeah!

Måndag, snart tisdag

..har en morgondag med mycket plugg framför mig, så nu är det definitivt dags för sängen,
sovsågott!

image132

Utmaning, gör den du med!

Fyra jobb jag haft:
1. Telefonförsäljare som 16-åring, det värsta ever
2. Resesäljare
3. Lägerledare
4. Rösträknare vid valet

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Ser nästan aldrig filmer mer än en gång men något ska jag ju svara
2. Will Hunting
3. Leon
4. Dirty Dancing

Fyra ställen jag bott på:
1. Lund
2. Umeå
3. I Dalslands skogar
4. Och några fler ställen..

TV-program jag tittar på:
1. Top Model
2. Grey´s Anatomy
3. Desperate Housewives
4. Justice

Fyra platser jag har semestrat på:
1. Nice
2. Lanzarote
3. Mallorca
4. Lofoten

Webbsidor jag besöker dagligen:
1. Blogg.se
2. Hotmail
3. Någon nyhets-site
4. Ehhm, där tog det slut

Fyra favorit-maträtter:
1. Homemade spenatsoppa
2. Grillat
3. Souvlaki med potatisgratäng
4. Langos

Fyra ställen jag skulle kunna tänka mig att vara på just nu:
1. På SPA med valfritt antal gratis behandlingar
2. I New York
3. Vid havet någonstans där det är varmt och gott

4. ..och snart kan jag tänka mig i sängen under täcket


Vad händer med Prison Break?

Allvarligt talat, jag börjar bli lite trött på Prison Break. Det blir bara allt mer och mer utflippat. Blev så glad när Michael och Sara återförenades, men tji fick jag två sekunder senare. Hade hellre sett att det programmet gjort en helomvändning och blivit en romantisk drama med Michael & Sara löööv theme.


image131


Dagens order

A. skulle beställa några saker från H&M så då var jag tvungen att fylla på orderlistan lite med!

Följande blev beställt:

image130

Fadderbarn

Varje månadsslut sätter jag över 200 riksdaler till Barnfonden, vilka i sin tur går till Maria i Brasilien. Maria bor med sin familj i ett fattigt område, hennes bror har ett fysiskt handikapp som gör att han inte kan arbeta, vilket såklart gör det tuffare för deras familj ekonomiskt.
När jag anmälde mig som fadder var hon 11 år och idag är hon 14. Nu har jag inte hört från henne på ett tag, men sist jag fick ett brev så gick det bra för henne i skolan och hennes familj mådde väl.

Alla som har möjlighet ekonomiskt borde verkligen skaffa sig ett fadderbarn, 200 kr är inte mycket för oss men räcker till mycket för många människor. Har man inte möjlighet att betala hela summan själv kan man t.ex. dela det med någon, eller till och med vara en klass som lägger ett par kronor var varje månad och har ett gemensamt fadderbarn.

Det här låter grymt mycket som en klyschig reklam märker jag..men när det gäller det här ämnet kan det väl inte bli för mycket av varken klyschor eller reklam egentligen?

image129

Badhund

Var nyligen ute med Nikko. Hon har vit, lång, fluffig päls. Och var väldigt dålig i magen. Resultatet kan ni tänka er själva.. Så lilla tjejen åkte ner i badkaret direkt när vi kom in, nu går hon runt och shakar sig torr!



Bild från ett annat badtillfälle, vårens slask har gjort henne till en erfaren badhund

I-lands issues

Holy bandoly! Det här inte det enklaste (hemtentan alltså), men jag är mycket stolt över att jag nu har en grund till tre av fyra frågor. Känns som en halv sten lättat nu åtminstone...

Blev riktigt trött nu när jag satt mig och tillåter mig att slappna av en sekund, har känt mig alldeles uppstressad hela dagen och nu gick luften ur mig. Att man inte lär sig att ta tag i saker tidigare, man hade verkligen gjort sig själv en stor tjänst genom det.

På onsdag ramlar pengarna in, och bortsett från alla femtielva räkningar som ska betalas så mina stålar gå till lite roliga saker med, har redan planerat in diverse saker som ska inhandlas.

Haha, appropå pengar, läste precis det här på
Aftonbladet:

"2002 fick en kvinna i Härnösand 92,7 miljoner kronor insatt på lönekontot av misstag. Hon fick lämna tillbaka pengarna följande dag."

Tänk er grejen att man som vanlig går in på internetbanken för att kolla saldot (eller vad man nu brukar göra) och så ser man nästam 93 miljoner på sitt konto. Och ännu värre, sen besvikelsen när man inser att allt är ett misstag och man måste ge tillbaks pengarna.



S-U-C-K

..Om jag går och gömmer mig under täcket, gör någon min hemtenta åt mig då?
Skämt å sido, vissa av frågorna är så otydliga att jag inte vet hur jag ska börja. Kommer bli flummeri för hela slanten. Men då får det väl bli det då.. Nu ringer det på dörren, ciaoo!


Kittycat goes blogging

Jag ääär en tuff katt i pälsförpackning, tuff katt med lååånga morrhår..
..nu börjar den roliga tiden på dygnet för mig, men ni människovarelser får sova så gott!

XxX
/ ♥Polly von Pop♥

image125

Bokslukaren har gått i ide

Jag har inte tid att läsa för tillfället (eller tid och tid, kanske inte så konstigt eftersom jag sitter och ugglar här jämt), men det jag menar är nog att jag inte riktigt har någon läsro - läser jag en skönlitterär så får jag dåligt samvete att jag inte sitter med någon psykologiskteoribok istället. Innan jag har tänkt sova försöker jag iaf. Jag kryper ner under täcket och tar fram min bok som jag har kämpat ett tag med nu "Vinbär och vemod" - så kommer jag en sida framåt sen däckar jag. Ungefär så. Men jag hade hemskt gärna velat ha både läsro/tid/& energi för det finns massvis med böcker just nu som jag vill läsa!


        

Jackor för våren

image115


1. Överst från vänster: Beige/guldskimrande trenchcoat från
Zapada
2. Söt kortärmad från Forever21
3. Fancy från Drylake
4. Fint från Revolve Clothing
5. Snyggt från Topshop
6. Det svarta fåret från Drylake

Inspirerad

..av Reeboks nya Freestyle-kollektion, jag tror visserligen inte just dom här är en av de nya färgerna men jag fastnade verkligen för den här färgen!

image114



Dagens...


frukost: havregrynsgröt med mjölk och mycket lingonsylt
lunch: korv med mos
middag: ? än så länge, blir nog soppa eller något annat lätt
dryck: har hunnit med allt utom alkoholhaltiga drycker idag känns det som, Cola Zero, té, juice, vatten & kaffe..

shopping: en styck
Damernas Värld, man fick ju ett gratis lipgloss från Face Stockholm så då kunde jag inte låta bli
outfit: skön-kläder, jeans och enkel vit tröja samt stövlar
planer för kvällen: chilla och se på Justice
vill ha: en mopedbil så A. slipper skjutsa mig överallt

bästa: stålarna (OB!!) jag tjänar idag när det är så pass lugnt så jag kan sitta här mestadels av tiden, peeerfect!
sämsta: att jag är stressad över hemtentan som ska vara färdig på onsdag

image113





Från tjuvlyssnat.se

Plats: Soft Kök & Bar Malmskillnadsgatan, Stockholm

Några ungdomar ~18 sitter vid ett bord och pratar. En kille med tydlig Karlstadsdialekt påpekar uppspelt att gatan utanför är den berömda Malmskillnadsgatan.
Tjej vid bordet: Min mamma jobbade i ett av husen här längst gatan tidigare! När jag gick på högstadiet hade vi en ?Praktisk Yrkesdag? då man följer med en förälder på jobbet, så jag var på mammas jobb. Efteråt skulle jag möta en kompis utanför, och när jag står där och väntar kommer en gubbe fram till mig och frågar om jag ?jobbar?. Jag blev helt ställd och bara ?Eh?Nej, jag praktiserar bara!?


Simma med delfiner

Det här mina vänner, står över allt det jag tidigare nämnt på önskelistan:

image107

image108

image109

image110

image112

Du som någongång har gjort det, får mer än gärna berätta om upplevelsen!

På spaning

Sitter på jobbet och det är ovanligt lugnt, med ett nalkandes studiemedel och även lön så kan jag ju inte göra annat än att spana in nya shopping-måsten. Har hittat en klänning på Asos som jag känner att jag verkligen behöver.
Något annat som jag är i stort behov av är fler leggings i olika färger.

Jag fyller ju år i början av juni, så snart är det dags att göra en önskelista. Måste erkänna att jag redan har börjat (såklart).. Några av sakerna som står överst är:


♥ Ansiktsbehandling & massage - lyx som studentbudgeten inte riktigt tillåter
♥ CC Skye armband från
Kyssjohanna
♥ Upplevelser! Är egentligen det bästa att få; en helgtrip någonstans, en tur med islandshästar, finns hur mycket som helst jag hade blivit glad för
♥ Sällskapsspel - vi har alldeles för få av den varan, och jag tycker det är grymt kul att sitta ett gäng med något skojsamt spel. Även det en sån sak som jag inte riktigt kan med att lägga mina pengar på..
♥ D&G:s
The One - i den minsta flaskan, jag använder mina parfymer väldigt långsamt har jag insett, så stora flaskor är slöseri med pengar när det gäller mig

..Åter till jobbet nu!


 


Sovrumsdrömmar

När vi kom hem nyligen så hade grannarna vägg i vägg äntligen slutat spela Coldplay. Jag har absolut inget emot Coldplay, jag tycker dom har gjort en del riktigt bra låtar MEN vem som helst blir trött av att höra samma låtar gå runt runt runt en hel dag. Det här pågår ständigt, knackar snart på och frågar WHY?!

Nu ska jag sova, lämnar er med lite inspiration för sömnen




(klicka på bilderna för större)

En till Kitty

  Ni som har följt OC eller såg avsnittet av Smith som var nu nyligen känner säkerligen igen den här låten. Jag har letat efter den och hittade den nu, det är Imogen Heap som sjunger och låten heter Hide n seek. Att det dessutom är en video med Marissa-Ryan love theme, ett extra plus för den spanska dubbningen i början.. 

Mitt nya projekt framöver är att övertala A. att vi ska skaffa en mise till, tänk vad glad Pollan hade blivit för en liten kompis. Kikade runt på uppfödares hemsidor, framförallt de som finns här i krokarna då och flera stycken har antingen kattungar eller planer på gång. Vill!
image99
Bild lånad från
www.vinaminnis.se/



ps. pizzan blev verkligen stor och flottig. nu mår jag illa!


Matglad

Det luktar MAT någonstans ifrån..och jag behöver föda! Efter en mycket klen frukost bestående av en skål med mjölk & Coco Pops, samt en kopp kaffe så börjar magen kurra nu..

  ..det jag behöver är en stor flottig pizza, eller Ok, den behöver inte vara stor..men en flottig med loads of fyllning. Mmmm...ge mig! Undrar när pizzerian öppnar? 
                                                                                                                             

Underskatta inte voffar

Haha, Nikki är för söt. Precis före vi ska gå över bilvägen så tittar hon till vänster, sen till höger och sen går hon.
(Knappt att jag gör det ens, så det är bara inse läget att vår hund är klokare än mig!)

Nattlig busringning

Klockan halv fyra inatt  så ringer någon mindre smart person på vår dörr. En halv sekund senare går Nikki igång och börjar skälla och yla  något så in i, både A och jag vaknar brutalt upp ur vår ljuva sömn med ett ryck, jag för trött för att orka ta mig upp. A däremot skuttade upp för att kolla vem tusan det var men då stod det ingen där ute. Förmodligen någon fyllebult som kom på att det var fel dörr.

Jag kom att tänka på en natt när jag bodde på internat. På vår sida av internatet låg en bilväg precis nedanför. Den natten flyger vi upp ur sängarna när vi hör sirener och det blinkar av ljus i hela rummet. En liten stund senare hör vi någon som skriker - Var eee mitt ben? Det var några unga killar som hade tagit farsans nya BMW och kört alldeles för fort, och missat att det efter skolan kom en tvär sväng (om man inte svängde åt höger hamnade man ner för ett stup). Killarna hade hasat sig upp för stupet och kraschat en ruta till matsalen varpå ambulans och polis blivit tillkallade. Vad jag hörde sen överlevde alla och hans ben var inte borta utan det var nog känseln han hade tappat.

Nu är det tajm för morgonkaffet och sen MÅSTE jag sätta igång med min hemtenta, wish me luck!

Nu räcker det för idag

Jag blev så till mig när jag såg den fantastiska kreationen på tradera, men vid lite närmre eftertanke så känns det inte så sjysst om någon skulle känna sig offentligt hånad. Istället har jag en mycket trevlig kompensation i form av Roffe the björn som avslutning på dagen.
Samtidigt vill jag också passa på att välkomna
Kicki till bloggandet!

Gonatt allesammans!

image92


Mycket viktig och urgent fråga

Någon som vet, "får" man ta en bild från Tradera som en privatperson fotat och lägga ut i sin blogg (såklart utan att nämna några namn eller liknande)? Jag har hittat en sak som alla borde få skåda!

Arga Anna och fredagen

Nu är jag så mätt så jag håller på att spricka, allvarligt talat. Var så grymt hungrig när jag kom från jobbet att jag kastade i mig både ett paket nudlar och en Ceasar-sallad, och för att avsluta det riktigt flottigt: en halv dubbelnougat till efterrätt. Hur kan man göra så mot sig själv, haha.

Tar sedan på mig myskläderna och slår mig ner för att andas ut och inte göra ett jäkla dugg mer som kräver varken någon form av rörelse eller särskilt stor tankeverksamhet, då A. ringer och säger - Duu, har du vart ute med Nikki? - Ehhmm, nää.. har inte du det? (Kan inflika att hon brukar gå ut en bra stund tidigare än vad klockan nu var), så jag får kasta mig upp med min svällande mage och traska ut i blåsten. Huvudvärk på köpet fick jag med.

På jobb finns det en kund som hör av sig per telefon med jämna mellanrum, den här mannen är något av det mest irriterande jag har upplevt. Det kan inte beskrivas med ord, men han är så fullständigt koko att man inte vet vart man ska ta vägen. I sådana stunder förundras jag över mitt tålamod att jag ens lyckas hålla kvar luren vid mitt öra.

Nu ska gosa ner mig i fåtöljen med min supermjuka filt och avnjuta ett nytt Top Model-avsnitt, det förtjänar jag!


Snart Valborg

Jag blev häromdagen påmind om att det är Valborg snart. Valborg för mig är att sitta i parken med tusentals andra lundabor och dricka ljummen öl iklädd kjol och linne eftersom värmen brukar ha kommit tills dess. Men när jag nu tittar ut genom fönstret så inser jag att detta året kommer det inte bli den sortens Valborg. Så jag tänkte satsa på en god middag och sen gå och kika lite på någon majbrasa någonstans. Den ljumna ölen får bli längre fram.

Vad har ni för planer?

Våra älskade små favoriter



image91


Morgonpessimist, del 2

Imorse kunde jag varit med i någon utbildningsfilm om vad som händer om man inte får tillräckligt mycket sömn. Jag började med att krocka med väggen in i till badrummet, följt av att min mascara var helt försvunnen - vilket ledde till att jag nästan började grina. Sen glömde jag hälften av det jag skulle ta med mig och kom på det precis när jag stängde dörren, tur att jag inte hann så långt åtminstone. Eftersom det SNÖAR idag så kände jag att jag ville ha mina handskar men dom hittade jag inte, så jag fick till min relativt våriga outfit ta på mig ett par rediga ullvantar.
Det är inte lätt när det är svårt!

Morgonpessimist

Godmorgon!

Kunde för allt i världen inte somna igårkväll (kan troligtvis bero på att jag slumrade till en stund efter skolan). Iaf så har jag inte fått mycket sömn inatt och när väckarklockan ringde kändes det som att jag nyss hade somnat...den känslan är the shit!
Ska strax iväg på seminarium och försöka kläcka ur mig något intelligent i detta tillståndet (haha, roliga tanke).
Vi ses senare!

Grönt e skönt

Är riktigt sugen på lite grönt till våren, så jag spanade runt och hittade en del trevligt:

image90

Little Miss tee från 80´s purple - 173 kr
Tubklänning från Forever 21 - 157, 50 kr
Halsband från H&M - 59.50 kr
Skinny jeans från Topshop - 554 kr
Väska från Paul´s Boutique och Asos - 820 kr
Bikini från Ellos - 228 kr
Sandaler från Miss Sixty och Asos - 670,50 kr


Köttfärssås med vitlök och paprika

Ikväll stod jag för matlagningen, vilket inte händer särskilt ofta, så därför måste jag stoltsera med att det blev riktigt gott! Känner ni bristande inspiration någon dag vad det gäller middagsskapandet så kan jag tipsa om mitt egenhändigt komponerade recept:

Lagom mycket nötfärs
Lätt creme fraiche eller matlagningsgrädde
Köttbuljong
Ev. lite vatten
Soya
Finhackad röd paprika
Färsk vitlök
Salt & peppar


Stek färsen och blanda i resten, så mycket av varje du vill ha, servera med spagetti och mycket sallad..!

Tjena, I am a dog!

A. och jag är inte helt normala (ingen nyhet för er som känner oss), men för er andra kan jag ju berätta om vår kära voffe som brukar prata. Japp, ni hörde rätt. Nikk har en egen röst som svarar när man frågar henne något. Hon är väldigt pratsam faktiskt. Så så kan vi alltså hålla på ett bra tag, jag frågar något och "Nikki" svarar. Ofta pratar hon om kött!
Det lustiga är att vi är skåningar men voffe har fått en ngn form av stockholmsdialekt, hon är dessutom sjukt kaxig och svär lite för mycket. Men det är ju hennes stil liksom.

Voffe 8 veckor, fortfarande med lika mycket bus i ögonen idag:

image89

Åsna som vittne

Hahaha..dagens bästa (och vaar annars än i USA hade detta kunnat hända?)

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1049756,00.html

Vår inomhus åtminstone

image88

I got tulips from min love ♥

Temperaturen är vinter, träden och gräsmattorna är vinter - alles är vinter, så det är tur att man kan lita på tulipanerna i alla fall!

I will get an sms-tumme (the new musarm)

Jag har ett nytt mobil-abonnemang, det är hur billigt som helst. För 49 kronor månaden får jag ringa obegränsat till andra med samma operatör och så får jag skicka 5000 sms i månaden. Toppen verkligen,
men vem f*n behöver 5000 sms i månaden egentligen?

Chill frill

Jag måste erkänna att jag är lite depressed för tillfället.. Jag kommer inte ha något liv överhuvudtaget framöver. Vi har sak efter sak som måste göras i skolan i det närmsta, plus att jag ska jobba ungefär all ledig tid i helgen.
Jag är the chill master, jag trivs inte med att vara sönderstressad av krav!

För att bli lite djupare så undrar jag ibland om det verkligen är det "rätta" sättet som vi lever, hade det inte varit mycket mer hälsosamt egentligen att flytta ut på landet till ett charmigt litet hus, skaffa sig ett par hästar och några hundar och katter till. Kunna gå barfota hela somrarna och vara allmänt jordnära?

Nä, nu är det Grey´s, så hurry up till tv:n!


Mascara vs mascara

Snart dags för ny mascara, min fundering är då om jag ska införskaffa samma som jag har nu - Max Factor Masterpiece (grymt bra till ett helt OK pris) eller om jag ska göra något helt crazy och istället skaffa en Max Factor Masterpiece MAX!

Du som har testat båda, vilken föredrar du?


      
                                                       

Tack alla snälla!

..Som hjälpt mig att fatta det här med bakgrunden, har kommit första steget nu som ni ser och ska fortsätta testa och trixa vidare! Det här kan bli riktigt kul, men även en prövning för mitt tålamod..;)

Bloggstyling

Finns det någon underbart snäll själ därute som skulle kunna ge mig enkla och pedagogiska tips om hur man ändrar bakgrunden här på bloggen till något mer personligt? Jag är rätt less på den här standardmallen men lyckas inte klura ut hur man ändrar den. Hade varit superduperuppskattat!

Dagens Desperate

Som alltid lika spännande! Såklart är det...DESPERATE HOUSEWIVES jag pratar om!
Vad ska hända med den nya grannen (huga!) och hur ska det gå med Gabrielles icke-befintliga karriär?
..Och Orsons hemligheter borde väl bli upptäckta till slut?

Som det kan gå

Hmm. Alltså..idag fick jag hem mitt första nummer av Allt om Resor. Jag har visst börjat prenumerera på den.
Jag tittade på den ett tag när den damp ner i brevlådan och kom sedan på att jag en kväll (läs: natt) efter ett antal glas vin bestämde mig för att jag behövde prenumerera på ett resemagasin.
Jag tackar mig själv för den fina presenten, lite trist att det även är just jag själv som måste betala för den.

image85

Mycket bad hairday

God damn it! Imorse kom ju avlopps-reparatören samtidigt som jag höll på att göra mig iordning för dagen, vilket tydligen resulterade i att jag hela dan har gått omkring med en extremt stor fluff på huvudet. Fluff i detta fall = en utbuktande tovliknande grej i håret, som såklart suttit bak på huvudet så att jag inte sett den. A upptäckte den nyligen och frågade varför jag hade en sån..?!
I fortsättningen, kära medmänniskor: säg till om jag har en tovfluff i håret!

Jag köpte förresten en majblomma idag utanför affären av en liten pojke. Jag tycker verkligen man ska stötta majblommeförsäljningen, kommer ihåg hur lycklig man var när man själv sålde och folk ville köpa ens dyra små blomjävlar. Jag ville inte göra hål i jackan så istället fick den en så hedersvärd plats som på jeansfickan!

Norrländsk - skånsk ordlista

Eller ska jag kanske säga umeansk - skånsk ordlista?

He
= kasta, slänga, ge, lägga
Jo = Ja
Jo men visst = Absolut
Fara = åka
Gamm-nånting = gammal/skruttig (ex: gammnucka)
Skrana = pulkaliknande sak
= i
Pite, Lule, Tärna osv = PiteÅ, LuleÅ, Tärnaby and so on..
När nånting är kung = så är det "grymt"/bra
Bulle = typ kanelbulle, för mig är det fralla/brödbulle
Ids = orka/palla
Hårdbröd = knäckebrö


Fyll på om du tycker att jag missat något betydelsefullt och allmänt viktigt!


Människan med stort M

Jaaa, avlopps-reparatören är nu på G och ska komma idag.
Ikväll kommer jag i lugn och ro kunna göra mina kvällsbestyr utan att behöva hålla andan! Naaajs.

Kylie för H&M

Kollade några bilder på H&M:s hemsida på Kylie som är nya modellen för badmodet hos dom.
Jättefina bilder och jag tycker att hon är en riktigt sjysst förebild!

image82

image83

image84

Samtliga bilder lånade från:
www.hm.com

Badrumsbusiness

Det luktar SUNK på (kan man säga på? jag har sedan vi flyttade till Norrland ingen koll på det där med på och i längre) vårt badrum. Ni vet om man glömt att packa upp en fuktig handduk och den har fått ligga ihopknölad ett tag...den doften dyker upp lite då och då när jag står och borstar tänderna, sminkar mig eller vad som..  Och det är inte handdukarna som stinker för som sagt avskyr jag äckelhandduksdoft och ser till att hålla dom fräscha.
Vår misstanke är vasken och avloppet till den (eller vad man nu kallar det där under)! Den har ju faktiskt läckt lite på sistone och det är säkert källan till det hela. Too bad att vaktmästaren här är känd för sitt medelhavstempo där det tar 3 månader att komma och fixa något. Får ringa och störa konstant tills det kommer någon kompetent vask-reparatör och undersöker det hela!

Reklam sucks

När man legat på soffan och sett TV i två timmar är man j*kligt less på reklam,
blir riktigt spyfärdig på all skräpreklam som ska visas var tionde minut! Det enda i reklamväg som är det minsta roande skulle väl vara Telias reklamer.

Hursomhelst, tv-nörd som jag är så såg jag såklart den nya serien The Nine, vill verkligen inte vänta en hel vecka för nästa avsnitt..är nästan sugen på att kolla nån hemsida och få en preview av vad som hände där på banken.


image81

Bild:
www.tv3.se

Mysteriet med tvåldoften

Tvålen vi har hemma för tillfället heter Bliw smultron & sommarsol,
smultron köper jag - men jag har allvarliga problem med att förstå hur en tvål kan lukta sommarsol?

image80


Jag borde verkligen ta tag i morgondagens seminariumuppgifter istället för att sitta här och skriva meningslösa inlägg, men jag är totalt oinspirerad, hungrig (vill ha PizzaHut-pizza) och allmänt inte sugen på att sitta med huvudet nerkört i en bok som enkom innehåller teorier..

Rosa, vitt & glittrigt

image79


♥ Tubklänning i färgen hot pink -
www.forever21.com 160 kr (tokigt pris!)
Peeptoe stillettos - www.asos.com 372,50 kr
Ted Baker leather purse - www.asos.com 745, 50 kr
Glamour Pierced Earrings från http://shop.swarovski.com 760 kr

30 kronor närmre N.Y

Här hos oss är vi extremt oekonomiska och så fort vi blir sugna på något så går vi och köper det. Men hör och häpna, ikväll när jag kände ett obeksrivligt sug efter chippe och Cola (var en sekund från att gå ut och se till så att vi skulle kunna knapra på det ikväll) så hindrade jag mig själv, och gick istället till skafferiet och kylen och dukade upp med ett par riskakor och ett glas juice istället!
Jag är nu mycket stolt över mig själv och är ett steg närmre New York..(många bäckar små som det så fint heter)

Snygg naken?

Såg nyss på premiäravsnittet av "Snygg naken". Grymt bra programidé att fixa självförtroendet, istället för skitprogram som Extreme Make Over etc. Men jag vet inte om jag blev så överväldigad av det här programmet, tyvärr. Vem är sugen på att springa omkring i en kroppsstrumpa hela dagarna för att kläderna ska sitta som man vill? Eller förslagen om behandlingar för flera tusen...och sen - annars, om du inte har råd med dom, ja då kan du peela kroppen innan du tar på brun utan sol så blir det inte så flammigt..smile! Ehmm.

Vad tyckte ni?



Utefika

Huh vad jag druckit mycket kaffe och vatten (Ramlösa Kaktus - godaste just nu)! Fikat var supertrevligt, vi satt ute och njöt tills molnen attackerade oss. Första dagen jag inte haft jacka utomhus. Kan tilläggas att jag är väldigt frusen av mig, så det krävs en hel del för att jag inte ska vara påpälsad.
Appropå päls, djuren var såklart med ut..båda två, + lurvtussen Meja, här kommer lite pics:

image77

Polly håller sig på bänken, världen är ju rätt stor och läskig för en innekatt..

image78

Som jag kämpade för att få en ynka bild av dom båda tillsammans, tanken var att dom snällt skulle sitta och titta in i kameran och posa riktigt snyggt, men det här var det bästa jag fick till.. (Ni som är djurfotografer måste ha världens bästa tålamod..)!


Helt lovely

Från www.m925.se, för 685 kr får man detta wunderbara silverhalsband,
riktigt snyggt & texten kan inte bli mer rätt!
Ska genast lägga till på önskelistan!

image76

Kaffe & biscotti

Det blir ett kort litet inlägg just nu, om drygt en timme kommer ett par härliga brudar på söndagsfika i solen så jag måste gå till affärn och köpa lite gottigt, till och med kaffet är slut - och söndagsfika utan kaffe är inget riktigt fika!
Tänkte faktiskt låta Pollykatten få sin första vårpromenad idag, vilket ska klart ska dokumenteras och visas här :)
Ses senare!

image75

Gääsp

Jag tar det som en personlig förolämpning med allt skräp som är på TV ikväll, vi hemmasittare en lördagskväll får veta vad vi är värda genom att ta en titt på tablån ;)
Ska hämta den sista tvätten sen räcker det för idag, gonatt!

New York, New York

Nu är det såhär, att jag ska till New York. Jag vet inte när och hur, men jag ska spara stålar och sen ska jag åka dit!
Har kollat priser en del och det behöver inte bli SÅ dyrt om man åker låt säga en långhelg. Grejen är ju bara den att ska man ha kul i NY tror jag knappast att det funkar att åka med en tusenlapp i fickpengar. Så det blir ju en hel del som behöver sparas. Men det är bara att sätta igång (ehhum..)

image72

image73

image74

Too chill to grill

Det luktar grill precis överallt utomhus, grillat är verkligen godast! Men,
1. Jag tycker att det är lite för kallt för att sätta igång med grillkvällar ännu
2. Vi har ingen grill för den delen..

image71



Tvättstugan is the shit

Jag började min efterlängtade tvättid på ynka tre timmar för 7 minuter sedan. Tror ni inte att den ena av maskinerna är trasig. Vilket innebär att jag kommer hinna tvätta två sketna maskiner om jag ska hinna torka allt...
ARGGHHHHH.

image70


Dagens klipp

Jag skulle ju egentligen inte handla något idag, men så åkte vi ner på stan för att A. behöver en ny telefon och pappa skulle ha någon datorgrej, deras affärer var riktigt boring så jag begav mig iväg på lite spaning. Varpå jag hittade en ursöt lila Vila-topp för endast 99 kr, i min storlek och allt. Kunde inte motstå!

Sen drog A. med mig till Elgiganten där det också är rätt boring, MEN..så hittar jag ett kampanjerbjudande (ja jag vet jag är försäljares dröm) med Venus Vibrance + rakgel, och en liten radio, allt för 129 kr. Det är ju faktiskt bra att ha till sommaren.

En annan sak som jag blev sugen på att inhandla var någon ny grej även den på Elgiganten, typ en tvättspray till mobilen! Extremt onödigt, men det hade kännts rätt fräscht att spary den fri från alla bakterier och skit. Men som sagt, jag skulle ju inte handla något idag så det blev inget med åtminstone den.

Nu ska jag fixa en kopp té, äta min lilla chokladbakelse och sen tvätta en massor, har äntligen fått tvättid!

Nighttime

Sitter och kikar på Tradera, haha, vad det finns mycket kul (och knäppt) där - vad sägs om ett par kalsonger från 70-talet? Eller varför inte ett tiopack med näsflöjter..?

Btw, det blev H&M:s egna billiga bronzing powder, tänkte att det kan vara smart att testa om det är "min grej" innan jag köper ett för flera hundra.


Läst - läser - ska läsa

Har alltid varit en riktig bokmal och tycker att läsa är ett av de bästa sätt att koppla av. Om man hinner vill säga. Inte helt sällan får jag lite dåligt samvete om jag sitter med en skönlitterär bok istället för kurslitteraturen, men det får man lära sig att släppa.

Just nu läser jag fortsättningen på en bok jag läste för ett bra tag sedan; den första hette Smultron & Svek och uppföljaren heter Vinbär & Vemod och handlar i korta drag om en familj i Östersund, deras relationer och ensamhet.

image66

Jag har inte kommit så långt ännu men känner mig inte sådär jättepeppad, räckte nog med den första egentligen. Den här känns väldigt förutsägbar och blir då på gränsen till lite trist.


Nyligen läste jag Kårnulf was here av Josefine Adolfsson.

image67

Gillade den. Den berörde och var intressant. Hemsk och fin. Kanske lite för mycket åt det poetiska hållet för min smak visserligen. Det som var lite extraintressant var att den delvis utspelade sig i Lund där jag är uppvuxen så då känns det ju såklart lite närmre.


Next up är Singel på nytt av Plum Sykes som skrvit bland annat Bergdorfblondiner. Där vet man vad man får, det är lättläst, underhållande och en flykt från verkligheten. Perfekt istället för en tidning eller ett tv-program.

image68

Ett av alla fantastiska regeringsförslag

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1045207,00.html

Daahh... vad trodde folk egentligen när dom röstade fram Fredde och gänget?

Bronzing powder

Hade tänkt införskaffa ett bronzing puder, men har ingen aning om vilka som är bra resp. dåliga, så kom mycket gärna med förslag!

image65


Jobbskoj

Samtal på jobb, i lite kodad och förkortad version:

Kund - Hej, jo jag undrar om det här, om ni har något sådant..?
Jag - Nej tyvärr, men du kan kanske leta till exempel här och här..
Kund - Ok, det var synd.. tack hej.

Det ringer en stund senare:
K - Ja hejsan jag undrar kring det här..
J - Det var vi som pratade nyligen, nä vi har fortfarande inte det ;)
K - Ok, men du har ingen aning om vart det finns då?
J - Nej, men som sagt - testa med det här och det här stället

Ytterligare 3 minuter senare och det ringer
K - Hejsan, jag undrar om det här..
J - Nä.....
K - E det duuu igeeen? Du är ju överallt!!
Jag kan inte hålla min professionella min och börjar verkligen garva, situationen särskilt när man är på sin 8:e timme är fruktansvärt kul.

Ungefär då kommer vi fram till att hon har ringt olika nummer men eftersom dom har haft stängt har hon blivit kopplad till oss och det är bara jag som haft telefonen.

Forever 21

Jag sörjer att Forever21 inte skickar utanför USA, snart flyttar jag dit! Så mycket fint till grymma priser,
här kommer ett litet smakprov:

image64
♦ Rosarandig tubtop 111 kr
♦ Gulprickig tunika 111 kr
♦ Tee med tryck 90 kr

Jag mailade dom, och frågade ifall dom inte hade nåra tankar på att börja leverera utanför USA, svaret blev:

Dear Valued Customer,

Thank you for your recent inquiry.  We apologize for the delayed response.

Unfortunately,  we do not accept international orders.  All addresses, whether
billing or shipping and the card itself must be issued in the United States.

Our management team is aware of the growing demand to have our items shipped to
addresses outside of the U.S. At this time, we do not have any indications as to
any changes regarding this policy.  If this policy does in fact change, we will
notify our customers as well as the international community by posting this
information on our website. 

We sincerely apologize for the inconvenience this may have caused you.


♦Jag gråter♦

Ett skepp kommer lastat..

Mitt paket från Ellos kommer nog aldrig komma! Det verkar ha fastnat någonstans på posten, har väntat hur länge som helst nu känns det som. Inte för att det är särskilt akut med sommarklänningen men ballerinorna vill jag NU!

Däremot kom ju som sagt ett paket från Siba igår, med en sådan här fast i lite annat utformande:

image63
Så nu ska benen bli lurviga och härliga sen kan Miss Satinelle användas!

Förlåt och film

Vill börja med att säga -Förlåt A. för att jag släpat dig till freaking Sibirien!

Det är snöstorm. Det blåser så in i. Det är grått. Det är kallt.
Och det är mitten på april (det borde vara vår).
Klädsel för dagen: gummistövlar, eskimåjacka och mössa. Ja ni fattar grejen..

Funderar på att pallra mig och hyra film, kollar på deras hemsida och har hittat två filmer som jag hade kunnat tänka mig:

1. Crazy in love/Mozart and the whale



eller

2. Trust the man (blir lite för medelålders kanske?)


Give it to me baby..

Har blivit störtförälskad i det här armbandet från CC Skye, tyvärr ryms det inte i min studiemedels-budget., men man kanske kan önska sig i födelsepresent!?


image59


Dagens middagstips..

..är: Ryggbiff, färskpotatis, tzatziki och avocadosallad

Jag kan inte med ord beskriva hur mätt jag är just nu!

Höst igen?

Var ute med ♥voffe♥ nyligen och det börjar SNÖA! Några få flingor som yrde omkring i luften och bevisade att våren är ännu inte här. Och herrenånting vad det blåser, voffe ser jätterolig ut - hennes päls lägger sig på ena sidan och så trippar hon fram på ett spciellt sätt och kisar så hon knappt ser vart hon sätter fötterna. När vi kom hem hade hon granris i tass-pälsen.
Idag ska jag göra en massa ärenden (synd att du inte är här Maria moahaha). Sista dagen i ledighet så jag ska se till att få mycket bra gjort. Posten är mitt främsta mål där jag ska hämta ut ett paket från Siba. (Vad har hänt med grejerna från Ellos förresten?) Försökte spåra paketet på postens hemsida men där står bara något kryptiskt meddelande som jag inte förstår. Får nog ringa dom och undersöka saken.

image58

Bild från svt.se, himlen hos oss är då INTE så där blå idag..

Nu är hockeyn i farten igen

Nu måste vi göra något för att bekämpa ishockeyn som gång på gång tar över tv-tablån framför Desperate Housewives och andra viktiga program.
Låt kreativiteten sprudla och upp till kamp!
Grr.

Sudda, sudda bort din sura min..

Jag trivs verkligen mycket bra med mitt extrajobb överlag. MEN MEN MEN...vad är det som gör att så många människor är så jävla sura och otrevliga? Min syn på mänskligheten håller på att förändras totalt, tyvärr.. (Egentligen gillar jag inte att generalisera), men särskilt vad det gäller medelålders kvinnor.
Om folk är så missnöjda och allmänt griniga, varför försöker man då inte förändra sitt liv eller åtminstone sin attityd? I dont´t get it.

I´m the drunken easter-bunny

Förbered er för detta inlägg genom att börja med att lyssna på denna humörhöjaren:
http://www.youtube.com/watch?v=GCt4V_0IUfM

Puhh, jag kom hem vid 17-tiden och är grymt stolt över mig själv att jag lyckades ta mig hela vägen till Umeå utan att varken somna eller spy på vägen. Det blev alltså lite för mycket bubbly igår, men jag hade kul så ibland får det vara värt det.
Vi började kvällen med en mycket sansad fördrink på hotellet och begav oss sen till restaurangen och åt en fantastisk middag (bortsett från the slimy fish) bestående av 9 smårätter, samt en hel del dricka. Tiden gick fort och när musiken började dunka från väggen bredvid begav vi oss till klubben och fortsatte festligheterna där. Jag kunde inte lokalisera dansgolvet men svängde loss en del i vilket fall. Dagen till ära, (min brors födelsedag) fick han en raket-mojito med ett halvt nyårsfyrverkeri i. Vid 3-tiden började jag känna att champagnen hade gjort sitt och åkte tillbaks till hotellet, problemet uppstod då att jag hade lite svårt för att hitta till rummet och väl på rummet kunde jag för allt i världen inte komma ihåg att man skulle sätta i nyckelkortet för tända ljuset, kastade av mig partyoutfiten och länsade minibaren på kexchoklad och sov ett par välbehövliga timmar.

image56

image57

Nu drar jag..


...snart. Ha en riktigt skön påsk, vi ses efter helgen!:)


image55

Alltså..

..ni vet när man är ledig, eller rättare sagt såhär: när man har mycket att göra så listar man sjuttiåtta tusen saker ungefär man ska göra när man är ledig. Sen när man väl är ledig, som idag då, så sitter man här och funderar på vad tusan det var man skulle göra. Major problemo.

Min manlighet

"Din poäng: 68
Du är en pojke som har fått sitt första fjun. Men det gör dig dessvärre inte manlig."


Damn! Testa du med på:
http://www.stylesearch.se/redirect.aspx?type=f_url&url=http%3a%2f%2fwww.environstudios.com%2fquiz%2fmanlighet.php

Packlista för helgens strapatser

Till att börja med bör jag kolla upp vädret för helgens resmål..Ok, inte så varmt. Då blir det följande.

På mig:
Jeans
Överdel: ännu oklart
Stövlar
Vårjacka (vägrar ha vinterjacka)
Väska: ännu oklart


Med mig:
Till kvällen
Svart klänning

Strumpbyxor
Pumps (vilka?)
Liten väska
Pyama till natten

Dag 2
Jeansen jag reste i
Top/tröja
Underkläder såklart


Plus:
Diverse smycken
Necessär med allt nödvändigt
Mobil + LADDARE (glöm ej!)
Plånboken
Sminket
Kamera med nyladdat batteri..lätt att glömma
Pocket till resan










Dagens rapport

Ledig dag.
Underbart skönt att vara helledig idag och kunna ta det riktigt lugnt och gå hasa omkring i morgonrock halva dagen. Ikväll är vi bjudna på middag hos Kickmaster, vattnas redan i munnen efter att jag fått höra meny-förslaget!

Hunddagis.
Meja-majonnäs är här idag och hon är helt tokig i Polly...dom jagar varandra fram och tillbaks och släpper varandra icke ur sikte. Nikki är gamla damen och tittar mest på dom som att dom är sååå tramsiga.

Påskpresenter.
Det är aldrig fel med presenter, så igår utbytte A och jag påskpresenter.. jag fick en efterlängtad jättesöt blå/vit randig väska och ett påskägg med godis & örhängen. Mycket uppskattat! A fick en ny plånbok av mig, något som han verkligen behöver ;)

Hälsosam?
Jag har ju tidigare berättat att jag skulle börja bli mer hälsosam, särskilt vad det gäller sockerintaget. Så hur går det då.. Jo, jag gör framsteg! Har ätit mycket mindre godis denna veckan än vad jag normalt brukar jag göra. Rört på mig mer än vanligt kan jag väl däremot inte påstå att jag har gjort...(skyller på tidsbrist). Stort framsteg kan också visas genom vår Max-lunch idag där jag tog bönsallad och juice till kycklingburgaren!

image53


image54

Så, nu är det helg!

Imorse var jag riktigt otålig, vaknade och svängde ihop gröt (av allt man kan äta till frukost) i princip i sömnen, snabbt snabbt. På med kläder, lite smink, rufsigt hår och iväg till skolan. Stod där ungefär en sekund efter att expen öppnade skakis och redo för tentaresultatet... -Du är GODKÄND!!!! Vilket underbart ord att höra.

Har känt mig väldigt väldigt lättad idag av att slippa traggla om allt och kunna gå vidare. Så nu är jag fullständigt ledig i ett par dagar och det är en mycket befriande känsla.
Däremot känns det riktigt trist att personer man bryr sig om inte klarade det denna gången. Verkligen.

På jobb idag var det helt galet, både påsktime och storm. Jag sitter här som en säck potatis i fåtöljen med en hjärnverksamhet i slow motion...så jag skonar er från fortsatta skriverier och övergår till filmtittande istället (Förortsungar it is!)



 


I did it!!

Jag fixade tentan, är så grymt lättad och glad!
Nu: jobba.

Upptäckt på light-hyllan

Jag är nog inte den enda som upptäckt Coca Colas nya light-variant Zero. Betydligt godare än den vanliga lighten, trots att det troligen inte är någon större skillnad. Vad jag har förstått så har Zeron mer sötningsmedel (en annan variant än i den vanliga lighten och lite mindre koffein).
Egentligen är jag anti light. Fun Light, Fanta-olika-smaker-light och så vidare light. Men, eftersom jag har ett Cola-beroende som inte vill ge sig av i första taget så håller det inte riktigt att dricka vanlig Cola var dag så då är den här nykomlingen ett gott alternativ.

ps. imorrn kommer tentaresultaten, är sjukt nervös!

image50

Min bild av mys (och j*kla sport!)

Mitt sinnesstämning just nu kan beskrivas rätt bra med följande bild(er). Hade seminarium tidigt i förmiddags och har sen jobbat hela dagen...är heeelt slut i huvudet och kroppen. Planen var att duscha och sen krypa ner i soffan och njuta av dagens avsnitt av Grey´s Anatomy, men såklart går sporten före allt, alltid,  så där rök min plan.

image48

Allt utom pyamasen som är DKNY från dressforless är från
www.inreda.com. Very nice, very nice, dock blev inte pyamasbilden den allra bästa..

Såg ni Desperate igår? Vilket jobbigt avsnitt, man vill ju verkligen inte vänta tills nästa vecka. Är det egentligen någon som är frisk i det programmet? Haha, varenda en i princip har någon allvarlig rubbning, men kul är det i alla fall.



Fjompe-katten sitter här bredvid mig och spinner som en tok, dom små djuren får en alltid att känna sig välkommen hem! Dom allra bästa!




Utmaning: min necessär

Utmaningen kommer från http://monchichi.blogg.se och går ut på att visa sin necessär och dess innehåll..så here it comes! ( Du som läser, fram med neccessären - fota - och känn dig utmanad!)


image46

Fantastiskt praktisk necessär med olika fack för sminket från Make Up Store i partyblått


image47

..och den innehåller:
2 stycken I.d foundations i färgerna fair & fairly light
3 små burkar med Everdyday Minerals foundation
Isadora svart flytande eyeliner
Claudia mörkbrun kajal
Buorjois svart/vit kajal
Isadora ögonbrynspenna
Body Shops rouge
Everyday Minerals provburk med rouge
Maybelline Glamshine lipgloss, rosa och genomskinligt
Lancome Juicy Tubes, mörkrosa/genomskinligt och "plum sorbet" (varav hunden halvt tuggat ihjäl den ena)
ACO ljusrosa lipgloss
Eucerin lipcare lypsyl
Rimmel läppenna
Isadora ögonskuggor, 4 i 1 - grått/silver, mörkgrå, rosa och lila
Oriflame ögonskuggor, 2 i 1 - guld och mörkbrun
Barry M Dazzle Dust - guld/grön
Max Factor Masterpiece Mascara
ACO mascara (den kommer inte bli köpt igen)

Jox:
Minispegel med förstoringseffekt
Vittry pincett
I.d brush
Övriga borstar och penslar
Fransdelare
Pennvässare

och Jennis turring


Heyy.. besök modegurun!

Dagens måste; besök modegurun Mr Andy B på
http://mrandyb.blogg.se

Rabatt och gratis är godast!

Eftersom min efterlängtade klänning från asos var så ugly så har jag ju såklart skickat tillbaks den, och som kompensation hittade jag två söta saker som jag beställde igår (så nu är jag glad igen). Och det bästa av allt, när jag skapade ett konto så låg det i min varukorg 150 kr i rabatt + ett gratis påslakansset. Så för sakerna inklusive frakt blev det bara 197 kr!

image45
För en stund sedan kom en dude med ett nytt kyl & frys till oss med. Han ringde på min mobil när vi låg och sov och sa något knappt hörbart om att han skulle komma med kylen och jag fattade verkligen ingenting och varför han ringde på min mobil när vi hade gett A:s nummer till dom för ett tag sedan. En stund senare när jag var i lite mer vaket tillstånd brummade han in framför porten och kom iaf släpandes på den nya. Så nu är vårt kök så fräscht så, om man bortser från diverese smulor, hundmat och frukostrester här och var då...

Kampen för oss nattmänniskor



http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,1037379,00.html








Cirkus

Vilken pärs.. Var hundvakt i drygt en timme och utan överdrift var det som en virvelvind som svepte in med all sin styrka (nice metafor). Polly (katten) och hunden sätter igång och jagar varandra fortfort..under soffan, upp på soffan..svisch svisch.. sen börjar Nikki skälla och ha sig, två sekunder senare sätter sig Hunden och BAJSAR på vår vita matta!!! Sen börjar han fisa som en tok, jag får panik och blir hundra på att han såklart kommer lägga värsta racerbajsen när som eftersom jag stoppade honom i hans nöje på mattan.. stänger in mig själv + hundarna i gästrummet och tillslut lägger dom sig för att vila.
I do not ork this! Förra gången vi var hundvakter kissade den i vår säng, nu bajsar en annan på vår matta. Mina nerver är inte tillräckligt starka för den här sortens kalabalik.
Nu sitter jag i alla fall här, i ett lugn..med enbart två djur runtomkring mig och kan andas ut!



Fina varelser

JAG
HJÄRTA



image44

Dagens..

..mat: knäcke med ost till frukost och såklart juice, grönsallad med ägg och räkor till lunch, kycklingbuljongsoppa med mininudlar snart (hör ni hur hälsosamt det börjar låta..mycket stolt över mig själv..yeeh)
..outfit: sunk & mys
..problem: hur jag ska kunna somna ikväll efter att ha varit sympati-bakis med A och latat mig hela dagen
..roligaste: mannen bakom mig i kön på Ica, jag står och packar ner mina grejer i påsen när han (runt 50 år) köper ciggaretter och kassörskan säger - leg tack! han: - hahahhaaaa..va?, totalt oförstående om Icas smått komiska regler att ALLA måste visa leg. när man köper giftpinnar, snus och tonårsöl. Der är säkert skönt för dom som jobbar där, det är väldigt svårt att avgöra någons ålder genom en snabb blick bara, men visst känns det lite absurt att en 70-åring kan bli nekad att köpa en mellanöl till middagen för att han inte har leg med sig!
..behöver: fler enkla klänningar samt en mopedbil
..lästips: i en klass för sig av curits sittenfeld. läste den för ett tag sen och tyckte den var riktigt bra, bra språk, intressant handling, svår att släppa ifrån sig - allt som en bra bok ska ha.



nu blev soppan klar och justice börjar om 2 minuter, så guten nacht!

Telefonterror

Strax efter jag hade somnat tjuter mobilen med sin något enerverande signal, en gång, två gånger, tre gånger.. Jag orkade verkligen inte svara, minns bara att jag låg och undrade vad det var för idiot som så enträget försökte väcka mig mitt i natten. Numret kände jag inte alls igen, så jag kollade såklart upp det och det tillhör någon person som för mig är helt okänd och bor i en stad jag aldrig varit i. Ska nog börja sätta mobilen på ljudlös under nätterna i fortsättningen.

Idag känner jag för att det ska vara 10 grader varmare och åka ut till naturen och havet och sitta i en liten fiskebod och andas havsdoft. Tyvärr ser det inte så varmt ut så jag stannar nog inne och gör lite nödvändiga saker istället. Får min naturupplevelse när jag går ut med Nikki, här finns ju faktiskt lite skog i närheten - varvat med gamla ölburkar, fimpar och en massa hundbajskorvar.

Igår både fyndade och "ofyndade" jag. Hämtade ut en gratis schampo på Indiska med en kupong..weii.. Köpte en Amelia och fick en DVD till som verkar rätt mysig. Däremot så fick jag också mitt paket från Asos och klänningen (som jag tjatar så mycket om, den gröna blev det ju) var riktigt UGLY och det var såklart en besvikelse. Ska skicka tillbaks den direkt på måndag!

Och just det, idag är det luredagen.. har du lurat någon?

Oh no (lite senare): som ni kanske vet så hade jag problem med min visdomstand för någon vecka sedan, den är nu bra men istället har det ilat i en annan tand och idag gör det även ont i den! Jag vill inte lägga flera tusen på tandläkarkostnader..buhää. Detta är ytterligare ett tecken på att jag måste börja äta nyttigare och inte hälla i mig massor med läsk dagarna i ända. Samt imorgon ska jag köpa fluorskölj och bli en allmänt hälsosammare människa!