Tänk om man bara skulle stänga av väckarklockan och sova vidare..

Imorgon ska jag upp 06:00. Det är en ohuman tid att stiga upp på, särskilt en freaking lördag. Blir så förbannat stressad kvällen innan jag ska upp så tidigt, tittat på klockan stup i kvarten och tänker att nu borde jag redan sova djupt, eller åtminstone vara trött. Aja, den dagen den sorgen får jag väl anamma nu.

Vi har sett på Beck - den svaga länken och ätit poppe ikväll. Gunvald är snudd på min idol banne mig!

..och avslutningsvis, dagens inköp - en ganska blygsam påse från Åhléns med två saker i:

image1198


Alla barn: skaffa leg om ni vill kunna beställa från barnmenyn!

Vi blev akut hungriga av att vara på stan och gick inom Max & käkade. Kom att tänka på A´s besök på ett annat Max för ett tag sedan. Han var på väg hem från jobbet och skulle köpa med mat hem åt oss. Jag ville ha en barnmåltid och han skulle ha en större.

A: Ett Max-mål och en barnbox att ta med tack
Sur Max-medarbetare: Barnboxen är till för dom under 12 år
A: Okeej. Men då ska jag ha ett till mitt barn som är hemma
Sura Max-tjejen: Nä, du har inte barn
A: Nähä?
Max-tjej: Det ser jag ju på dig
..och så fortsatte det en stund tills A köpte två normalstora menyer så att han kunde komma iväg därifrån.

Nu vart det ju mest komiskt, men fatta vad irriterad man hade blivit om det verkligen var ens barn som skulle ha den där barnboxen.

Tusen kronor fattigare

Före:

image1191


Efter:
image2130

Jag är ju då ganska mesig med mitt hår. Gör väldigt sällan något drastiskt - likaså denna gången då det blev mörkblonda/ljusbruna slingor. Eftersom jag har slings i sedan tidigare så blev det som flera olika nyanser. Klippning får bli nästa månad, måste dela upp utgifterna lite.

Men vad jag älskar att bli ompysslad! Hårbottensmassage och sen sitta med alla dessa tidningar, en kopp kaffe och kaka. Hade gärnagärna gått på diverse behandlingar betydligt oftare om man bara haft stålar för det. Kanske skulle lämna in ett förslag till regeringen om "skönhetsbidrag" ;)

Ledig fredag

Gomorrn! I morgonrocken med en riktigt varm kopp té och sugen på frallor. Jag hade velat ha ett bageri som granne. Kanske ska sätta ut en annons och föreslå en bageriverksamhet i vårt gästrum? Peeerfekt.
Med eller utan frallor får det blir frukost nu för om en stund ska jag iväg och fixa håret!


image1189

Mat på våra fat

Såg lite på Niklas Mat och det här lät mycket gott: Kycklingfiléer med glacerade rödbetor och fetaost fast minus kaprisen som östes på.
Om jag skulle ta och vara lite huslig av mig för en gångs skull och verkligen laga till något seriöst någon dag. Nu ser jag mig själv framför mig stå och tillaga en fancy trerätters..(ha ha).

Eeasy meezy

Igårkväll började jag läsa en ny bok; "En tillräckligt vacker dag för att dö" av Jeanette Lindblad och Pia Gadd. Verkar vara en liknande historia som Gömda-serien fast den här utspelar sig i drogernas Brasilien. Blir mer läsning senare ikväll!

Daddyo är här och vi har ätit fish n chips med kantareller (kantareller är gott till allt!) och diskuterar livet. Nyheterna står på i bakgrunden och tydligen är det snö i Kiruna. Snart kommer det väl hit med, här har vart riktigt kallt de två senaste dagarna! Tänkte ge mig på jakt efter höstjacka, men A påminde mig om att vi inte är i Skåne längre och att det är lika bra att köra på vinterjacka direkt.

Ha en fin kväll, alla!

Man får vad man betalar för: mineralfoundations

image1165

I.d
ca 390 kr för 9g
♥ Mjukast i konsistensen, känns mest lik en foundation
♥ Sjunker in bra i hyn
♥ Lätt att arbeta med
♥ Drygast

Isadora
ca 150 kr för 8g
♥ Ganska torr i konsistensen
♥ Sjunker in bra i hyn
♥ Lätt att arbeta med
♥ Prisvärd

Everyday Minerals
ca 85 kr + frakt från USA för 8g

♥ Behövs rätt mycket för att få effekt
♥ Känns väldigt torr i konsistensen
♥ Lägger sig inte varken särskilt bra eller jämt


Jag har verkligen fastnat för mineralsmink, särskilt vad det gäller foundation - det känns som mycket sjysstare produkter för huden och är parfymfritt vilket jag uppskattar.
Använder du ett annat märke än något av de här tre så får du gärna skriva en rad med vad du tycker om det!

Blogghöjdpunkt

Se, och läs här.. hans "outfits" är ju så fruktansvärt roliga!


Lägesrapport, torsdag

Idag har det varit riktigt kul att jobba. M kom när jag satt och fikade och utropade att jag såg lycklig ut. Behövde nog slitas från soffan ;) Imorgon är både A och jag lediga och jag har en FRISÖRSTID, ska bli helt underbart att få ordning på rufset. Förutspår att det blir en liten shoppingrunda dessutom. Till skillnad från idag, eftersom jag är så fantastiskt klantig och glömmer VISA-kortet i regnjackan, som självfallet är hemma. Står och ska betala min fika (=hamburgare) då jag märker att kortet inte finns i plånboken. Att man aldrig lär sig - korten ska vara på ett ställe, inte flyttas runt mellan fickor och väskor.

Vad mer som är ganska kass är mina benhinnor. Jag joggade en liten vända igår som sagt, och idag känner jag hur benhinnorna värker. Sprang mycket för ett par år sedan, fick benhinneinflammation och sedan dess är det i princip kört. Så otroligt typiskt när jag verkligen hittade en träningsform som jag gillade. Besökte en sjukgymnast i Malmö där jag bodde strax utanför på den tiden och hamnade i klorna på en av de sliskigaste män jag någonsin träffat. Sedan la jag löpningen helt åt sidan.

Hur har det gått med bananflugorna då? Jo. Blandningen som Anticimex föreslog rördes ihop och har stått på köksbordet sedan igår. Några stackare har som tilltänkt drunknat, däremot såg jag några på badrummet (äckligt) där dom säkert sitter och smaskar i sig Pollys bajs! Jag vet inte vad man mer ska göra, vi har diskat undan och tagit ut alla sopor.. Ska prova med ett par flaskor smörja till.


Dagens bild, modell: Polly the cat.

image1186

Min livsfilosofi


A
(tittar mot min dator)  - Hur kan du ha så mycket på skrivbordet?
Jag (mycket oförstående) - Men, om jag har ett helt skrivbord, vad ska jag ha det till om inte fylla det?

Fortsätt gärna svara på inlägget här nedan, det är jättekul att läsa era svar!


What´s your plan?

Innan jag bestämde mig för att söka till min nuvarande utbildning så var jag inne på att läsa till SYO/SYV. Jag är glad att det tillslut blev Socionomprogrammet eftersom det känns bredare och jag tror yrket kan vara väldigt spännande. Däremot har jag fortfarande intresset kvar för människors val av utbildning och yrke.
Vad vill du jobba- eller vad jobbar du med? Och framförallt, vad är det som får dig motiverad till det du läser eller arbetar med?

Åtta saker om mig

Chululi-Carolita utmanade mig, så here it is, åtta saker/vanor om mig, med mig:

♥ Jag älskar bibliotek och doften av böcker. Kan ha att göra med min mamma som jobbat på bibliotek hela min uppväxt, så ofta när vi hade studiedagar eller jag var sjuk så följde jag med henne till biblioteket och satt med en brutalt stor gosedjurs-åsna och läste hela dagarna.

♥ Jag har sparat alla vykort jag fått så långt tillbaks jag kan minnas. Ett tag prydde dom min dörr, numera ligger dom nedpackade i en kartong och väntar på bättre tider.

♥ Mina fötter liknar ankfötter & kallas också därefter. Tack för dom pappa ;)

♥ Sist jag hade kort hår var i 6-års åldern när mormor klippte mig - jag började storböla och fick 30 kronor som tröst. Min naturliga hårfärg har jag inte haft på 10 år.

♥ Jag är alltid sugen på något och anser att mat och kakor är en (två) av de största glädjeämnena i livet.

♥ Jag rör mig mycket i sömnen och inte helt sällan puttar jag undan/ner mitt eget täcke och rycker åt mig A´s. När han sedan försöker ta tillbaks det blir jag skitförbannad.

♥ Jag gillar kontraster och är en bådeoch-människa, dvs jag ser ofta saker från båda hållen och kan ibland ha svårt för att verkligen ta ställning.

♥ Jag tycker att ormar är skitläskiga, även om jag så bara ser en på TV.

Eftersom det känns som att de flesta redan har gjort den här, så utmanar jag endast en person som jag vet LÄNGTAR så efter att få göra den här roliga utmaningen, spana gärna in hennes blogg ;)
Emma

Dagens åstadkommanden

♦ Rensat ut kläder som ska skänkas till Myrorna eller liknande
♦ Tvättat sex maskiner med kläder
♦ Joggat med Liten Hund (måste verkligen bättra på konditionen!)
♦ Promenerat med Liten Hund (mer mitt tempo)
Inhandlat kattsand & mat till djuren
♦ Tittat på tvättmaskiner och nästan köpt en
♦ Ätit en lunch-kebab, eller rättare sagt en halv - den var enorm
♦ Vart på bibblan och lånat hem några böcker
♦ Shoppat föda på Ica

Nu behöver jag alltså chilla! Återstående aktiviteter för kvällen blir därmed manikyr, Project Runway & So you think you can dance. Sista dagen på semestern...det är buhuuu.


image1182




Parasiter

Jag mår illa! En stor släkt med bananflugor har tagit vårt kök i besittning. Det började med några få, plötsligt vart det ett helt gäng. Från Anticimex: "De förökar sig otroligt snabbt. En ny generation ättiksflugor kommer till världen på en vecka, och varje hona lägger 500 ägg."
Nu ska jag röra ihop deras rekommenderade smörja för att fånga in de små krypen!

Frisörsbesök

Hur mycket betalar ni för klipp & slingning/färg där ni bor?
Den här staden är helt makalös med priser, för båda behandlingarna får man betala runt 1500 kronor, om inte mer. Bara slingning går på drygt över 1000-lappen.


Älskade voffe

"Liten, vit, ullig och gullig?  Visst är den japanska spetsen allt detta, men den är ingen
menlös knähund för det. Det döljer sig en effektiv vakthund och ett livligt litet krutpaket
bakom pälsmassorna!"

image1166

♥ Bushund ♥


Dans, film & rumpor

Kvällen har tillbringats framför tv´n. Först So you think you can dance - där dem som vanligt var grymma! Sedan såg vi Sherrybaby. Hela filmen andades ångest & hopplöshet, Maggie Gyllenhaal spelade rollen otroligt bra och den fick en verkligen att känna.

...Just det, angående "World´s most beautiful bum"-tävlingen som jag skrev kort om tidigare, så är den stoppad i Sverige nu. Det kan du läsa mer om här och här.


En liten tvättmaskin

image1168Fasiken vad toppmatade maskiner ska vara dyra då! Den billigaste jag hittat är på Elgiganten för 2800 kronor, och den finns inte ens i butiken här i stan. 
Vi får nog sätta oss och fundera på vad som ska prioriteras, det är ju så mycket man tycker sig behöva.

Ordet prioritera borde förresten strykas helt ur alla ordlistor. Har aldrig gillat det.






What to do with the burr?

Jag råkade få syn på mitt huvud/hår/frisyr bakifrån och jag blev lite rädd. Går jag runt och ser ut såhär? Jag misstänker att det var därför folk log mot mig på stan, det är därför som Nikki just satt och gnydde oroligt åt mig. Mitt trollrufs är svaret på allt.
Jag borde göra en massa saker med mitt hår. Till att börja med borde det klippas. Sedan slingas. Och så borde jag ha i inpackning åtminstone en gång i veckan. Komma ihåg att borsta det om morgnarna kan vara en bra början med.


Pink & black

Det är något allvarligt fel på mig. Vi var på stan, och jag var inte det minsta shoppingsugen. Jag är så förslappad av semestern att det nästan känns lite jobbigt när jag blir separerad från soffan. Det är nog tur att allvaret börjar snart igen! Med start på torsdag då jag ska jobba. Sedan på lördag kommer jag få mig en rejäl uppstigningschock..från att ha gått upp vid 13-tiden de senaste dagarna till att kliva upp 06.00.

Trots att shoppingsuget inte infann sig så inhandlades i alla fall en kjol. En styck satinkjol från Gina Tricot. Ett riktigt impulsköp, så det återstår att se om den kommer behållas.

image1172
Även på bild: kort till A´s världens-sötaste-systerdotter samt min lipglosspresent.

Åter till skolan, del 2

Nu är det såhär att det funkar faktiskt inte att börja terminen med en negativ attityd, så min nya inställning är därmed: JAG KLARAR ALLT, ALLT ÄR SKITKUL samt FORSKNINGSMETODER ÄR LATTJOLAJBANS!
Sedär! Nu tror jag att detta kommer gå finfint.

Åter till skolan

Okej. Jag är inte längre särskilt sugen på att börja terminen..inspekterade schemat för tio veckor framåt och hur ska det här sluta är min enda tanke. Kursen innefattar ämnen, lektioner & föreläsningar såsom:

♦ Vetenskapsteoretiska perspektiv, strategier och syfte
♦ Syftesintegrering
♦ Deskription, Enkäter
♦ Handgripligt analysarbete
♦ Evidensbaserad forskning

..och på det femtielva inlämningar, seminarium, en uppsats, en salstenta och åttitolv ytterligare saker och ting.

Nu drar jag ner på stan och öppnar en korvkiosk! 


Måndag kväll

Det är kolsvart ute, blixtrar, dundrar och ösregnar. Jag har kurat ihop mig i soffan och läste precis sista raden i Mias systrar. Sträckläste den, fällde ett par tårar och blev förbannad -precis som i de tidigare böckerna med Mia Eriksson. En bok att rekommendera, även för dem som inte läst hela "serien" då denna är mer fristående.

A kom hem ikväll efter jobbresa till Stockholm/Uppsala. Nu blir det mer tid tillsammans i veckan, har knappt setts de senaste dagarna så det ser jag fram emot. En liten present hade han med sig också..trots ständigt suckande över att jag har alldeles för många lipgloss så vart det just ett sådant han hade i bakfickan. Det är kärlek det.

Omelett, som blev äggröra

Recept
2 personer

4 ägg
Lite mjölk
Creme fraiche med ört & vitlökssmak
Tomater
Salt & peppar
Kräftstjärtar eller skinka

Rör ihop allt och stek.. och glöm inte sallad (som jag gjorde).

image1164


Det sanna Sverige?

Hittade till den här sidan, som visar Sverige ur ett inte så smickrande perspektiv. Men som någon också skriver i gästboken "Söker man fula områden så självklart finner man dom". Oavsett vart man befinner sig. Hursomhelst en intressant idé.

Semestermåndag

Mycket uppfriskande promenad från affären fick jag, eller joggingtur rättare sagt. Är dyngsur och då är det ändå inte särskilt långt. Termometern står på 9 grader och det spöregnar alltså.Välkommen hösten!

Det är farligt för mig att vara ledig. Jag går till affären för att köpa diskmedel och lunch..och så går jag runt där och får syn på tidningarna..ja men det behöver jag ju nu när jag bara sitter hemma och latar mig! Och ett paket glass måste jag ha till tidningen... sen en Skrapbingo..så att vi kan komma iväg på resan.. nu höll jag ju på att glömma colan! Ananasjuicen för 25 kronor litern var himla god med..den behöver jag faktiskt ha till frukosten imorgon..

Direkt när jag kommer hem och ska packa upp mina saker ringer det. Konstigt nummer.

- Heej det är från ditt kabeltv-bolag! Tycker ni om att se på något sääärskilt?
- Javisst, men inte om jag måste betala för det.
- Okej, tack och hej.

Lösning för ett bättre samhälle med gladare människor


En obligatorisk bit cheesecake om dagen.


image1162 


8 timmar om dagen

Som en blixt från klar himmel, eller en fisk som ramlar ner precis framför Pollys näsa..(ni förstår poängen) kom jag på vad jag vill arbeta med.
Jag läser ju till socionom, som är ett väldigt brett yrke. Man kan arbeta inom allt från äldrevården till kriminalvården, kurator på sjukhus, migrationsverket..i princip överallt där det finns människor som behöver någon form av stöd eller hjälp.
Så till vad det är jag tror jag vill göra: barnterapi. Förmodligen behövs vidareutbildning, men det känns helt okej. Plugga är rätt trevligt, det kan jag göra något år till efter examen.

(efter en stunds eftertanke)..är visserligen lite inne på något som lutar åt den juridiska delen med, har ju alltid gillat att skriva, undersöka & söka information. Juridiken vi läste förra året var verkligen intressant med, en av de roligaste kurserna helt klart.

Haha, jag var kanske inte så säker ändå?

Gått vilse?

Som uppdatering av det här inlägget,
VAR ÄR HAMPUS? Jag har inte sett röken av honom på hela helgen!


Kvar i Sverige

Det känns lite vemodigt. Om ungefär tio veckor åker många från klassen iväg på fältstudier utomlands..Afrika, Asien, USA, Australien.. Jag funderade ett bra tag på det, och ni ska veta hur lockad jag var. Tillslut tog jag i alla fall beslutet att stanna här i stan och läsa någon av de valbara kurserna. Det känns inte rätt att lämna A ensam med allt ansvar för djuren över en månad. Det hade varit annorlunda om vi var kvar nere i Skåne, där han har hela sin familj & vänskapskrets. Men efter att ha släpat upp honom till Norrland så får jag faktiskt se bortom mina egna intressen också. Jag vill jättegärna iväg till något nytt land, men då vill jag helst ha dem med mig.
Nu när det börjar närma sig känns det lite sorgligt hursomhelst.. jag ser veckorna framför mig i någon av salarna på skolan och sedan i nästa stund ser jag mig själv i något annat land, på ett äventyr med människor i en helt annan livssituation än min egen.
En annan gång.

Se upp för dårarna

Var väldigt charmig, samtidigt som den var lika fjantig. Till vissa partier skrattade vi högt och andra kände vi för att gömma oss under filten så pinsamt dåligt det kunde vara - framförallt så fort pojkvännen (Mattias Redbos) roll dyker upp i rutan.
Betyg: Helt okej som söndagsfilm!


Topp 5 tråkigaste sakerna att köpa

image1153
Det väger ton att få hem & kostar alldeles för mycket. Man lägger det i kattlådan, katten bajsar och kissar på det. Sen slänger man det. Hur roligt kan det bli att lägga pengar på?
Hade det inte varit för att jag själv valt att skaffa och ta ansvar för en katt så hade det hamnat högre upp på listan.

image1155
 Dem syns ju inte. Dem bara kostar en massa och gömmer sig under täcken och kuddar. Boring, boring, boring.

image1156
 Som tidigare sagt har jag torr hud som kräver mycket mjukgörande. Det är inte en särskilt spännnade upplevelse att gå till Apoteket och gå därifrån många hundralappar fattigare.


image1158

På en hedersam andra plats kommer denna lilla sak. Eller mer exakt fyra stycken är det till min skrivare. Varje gång den börjar pipa efter bläck så ser jag kontoutraget framför mig minskas till ingenting. Även om jag har full patron till svart går det inte att skriva ut svart eftersom den giriga saken till skrivare kräver alla färger för att göra sitt jobb.

image1160
Dam dam daa dam. Kanske inte helt oväntat på en första plats. Tänk hur mycket pengar man spenderar varje månad på toalettpapper. Här i vår affär åtminstone 30 kronor för 6 rullar.

Långsamt

A hade jobbat hela dagen (som i 12 timmar) igår, jag hade varit osocial och orörlig i ungefär ett dygn. Så jag var inte det minsta trött vid tolv-tiden, inte heller vid ett-tiden, så smått vid två-tiden.. Inget bra på TV, inte sugen på någon särskild bok -bara rastlös. Jag vet inte vad jag tycker är värst, utarbetad eller uttråkad?

Idag tvättar jag. Fick en tid i den "normala" tvättstugan, ni som sett bilderna från snusk-tvättstugan förstår glädjen i det. Hursomhelst är ett av dagens projekt att hitta en billig tvättmaskin att ha i lägenheten, tips någon?

image1152

Kvällsmat

Eftersom jag åt så lite igår så tog jag igen med det här till middag.

image1144

Muaha. Skojar bara. Tallriken är resultatet av grannarnas kalas; chokladrutor, cheesecake, ananaspaj, chokladbollar och någon kaka som jag inte vet vad det är i den. Mycket gott.

"World´s most beautiful bum"

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_16833826.asp 
Jag håller med Anna Larsson. Länkade mig in på Sloggis sida och kollade vad det handlade om. Nakenhet och underklädesreklamer kan vara både vackert och snyggt. Det här var bara en kombination av Moore och snyggast.se.
Och ja, hur kan de möjligen se till så att alla är över 18 år?

Lägesrapport

Det pågår flugjakt här, båda djuren far runt som tokiga efter en enivs fluga..katten hoppar upp på bokhyllan, flyger ner på soffan, över bordet...attack! Bättre flugsmälla får man leta efter.

..& det piper..alla makapärer är hungriga på laddning..mobilen, sen kameran, sen telefonen.. jag tycker att jag laddar och laddar men de blir aldrig nöjda (varför glömmer man alltid att göra det under natten?).

Jag hade storslagna planer för vad jag skulle hinna med idag, men det var skönare att göra ingenting särskilt.
Och mycket kaffepaus.

image1138



 


Radhusdrömmar

Jag kollar på hemnet på radhus,mest för skojs skull, och hittar ett som verkar svinbra, ser vad månadskostnaden skulle bli och enligt de där kalkylerna så hade det inte blivit mycket mer än 500 kr över den hyran vi har nu. Dvs drygt 6500 kr. Kan det verkligen stämma? Priset för huset är 1.8 miljoner. Det låter väldigt suspekt i mina (visserligen hus-okunniga) öron.

Bonjooour

Igår hände något häpnadsväckande (för mig som älskar att äta). Mot kvällen kom jag på att allt jag ätit under dagen var en frukostbulle och två hotdogs. Och jag vart inte särskilt hungrig heller. Har ingen aning om vad min hjärna var så upptagen med att den inte hade tid att tänka på mat? Hursomhelst vaknade jag idag med ett fullständigt normalt matsug och åt gofrukost med Oboy, färskpressad apelsinjuice och fralla.

Filmkvällarna fortsätter här och senast såg vi The Interpreter. Mycket spännande film med Nicole Kidman och Sean Penn. Har du inte sett den redan så tycker jag definitivt du ska göra det om du gillar dramathrillers.

Nu ska jag göra något väldigt sorgligt: betala räkningar. Fasar inför varje gång man trycker "Bekräfta inbetalning" och summan som dras från kontot bara stiiiger.. huga!

 

Shopping & Schlager

A och jag är väldigt effektiva när vi shoppar, på mindre en två timmar lyckades vi köpa en massa bra saker.
Bomullströja från H&M/Logg för 200 kr med club-rabatt, linne för 75 kr även det från H&M, stövlar i skinn från Wedins 199 kr (med inspiration från en annan blogg faktiskt!), vitaminer och olja för min torra hud från Naturapoteket och Body Shop´s Body Butter för 165 kr.

image1133

Vid halv sex åkte vi ut till Ön för att lyssna på Sonja Aldén, Shirley Clamp & Sanna Nielsen. Vi hade tydligen missat texten "familjeunderhållning" på affischen..det var smockfullt med barn och på repetoaren stod bland annat låtar från Mio min Mio och Pippi. Aja, det var trevligt hur som helst och jag ylade med till deras schlagerhits.

Det roligaste var en liten tjej som såg exakt ut som hon i Little Miss Sunshine. När jag kom ut från toaletten (bajamajan) stod hon där och befallde mig att hålla dörren öppen åt henne medan hon kissade. Jaha, okej det kan jag väl göra. Hon gjorde sitt och sedan undrade hon hur hon skulle tvätta händerna, vilket jag mycket pedagogiskt visade henne. Efter det så sträckte hon fram sina små armar och sa - kan du bära ner mig! Japp japp. Sen sprang hon iväg.

image1134


Älska jeanskjolen

Sommarens jeans är utan tvekan jeanskjolen. Mitt mest använda sommarplagg sedan många år tillbaks. Nu till hösten är jag på jakt efter en mörkare variant. Kanske svart, eller riktigt otvättad denim.

image1129

image1132

D day på stan

Jag somnade med huvudvärk och vaknade med en bula på huvudet. Strax före jag skulle gå och lägga mig så fyllde jag på djurens skålar med vatten i vanlig ordning. Jag var trött och såg inte att skåpsluckan ovanför mig var öppen så jag reste mig snabbt och svingade huvudet i luckan. Den måste träffat på något särskilt vis för det gjorde så jäkla ont och jag kunde inte somna på ett bra tag eftersom det värkte så jädrans mycket.

Nu är det i alla fall morgon och jag har sovit länge länge. Underbart med semester! Har sprungit runt till grannen iklädd enbart morgonrock och ett mosigt morgonansikte, jag hoppas inte de övriga grannarna blivit alltför rädda för mig. Nu ska vi göra oss redo för en shoppingdag! (En kopp kaffe först).

Film..och film

image1126 Ikväll har vi sett på Breaking and Entering. Jag gillade den, men mot slutet kändes den lite väl lång och långsam (2h & 34 min). Bra skådespel av Jude Law, Robin Wright Penn och Juliette Binoche.

Tittade också på den sista delen av Human trafficking, för andra gången. En viktig och gripande film. Samtidigt som den är ett drama är den väldigt informativ, och trafficking som den tredje största inkomstkällan för den organiserade brottsligheten idag, är något som borde uppmärksammas så mycket mer. Vill du engagera dig i arbete mot barnsexhandel kan jag varmt rekommendera
Ecpat som jag har varit både passiv och aktiv volontär för i ett par år, (en fördel om du bor i Stockholm eftersom det mesta drivs därifrån).


Soffan som håller mig vaken

Vår soffa (egentligen A´s som han köpte på den tiden jag inte fanns med i bilden, annars hade vi aldrig haft en sådan) är exceptionellt omysig. Eller såhär; är man klädd i helkropssoverall så är det helt okej - inga problem. Men råkar jag ha någon centimeter av kroppen som inte är täckt av något skönare material så är soffan hemsk. Den är klädd i ett kliande ull-aktigt material som river och klöser mot min känsliga hud. Dessutom riktigt suuuuger den åt sig hund-, katthår och annan smuts. Jag undrar vem människan är som tyckte att det här materialet var en bra idé?


Löning

Var nyligen inne och kollade hur mycket lön det blir imorgon och till min glädje är det en tusenlapp mer än vad jag hade trott. Den kommer väl till användning eftersom mobilräkningen kom idag. Och till min shopping-lista.. Det ska inhandlas vitaminer, body butter, en tröja jag spanat in, lite prylar till hemmet, och det viktigaste: sparkontot!

Vad gör ni med era miljoner?


Jag har hittat en helt fantastisk sida

..den är jätterolig, jag lovar. Här är ett smakprov på vad man kan inhandla där:

image1118
"Naturtroget och roligt för din gräsmatta. Digging Dog skapar garanterat både skratt och förvåning hos dina gäster. Den "grävande" hunden skäller, viftar på svansen, sparkar med bakbenen och som avslutning släpper den väder!"

Jag frågar mig, VARFÖR?









image1119
Och här har vi någon slags prydnad till dina träd (????) för 98 kronor.
Jag ställer mig frågan ännu en gång, varför?














image1121Eller varför inte "Din nya favoritbyxa"? Haha. Ni måste få nöjet att läsa beskrivningen: Elastisk midja - sitter skönt utan att sitta åt!
Snygg modell - både till vardags och fest
Behöver aldrig strykas
Välj mellan svart och marin!

Underbart bekväm att bära och mycket lättskött är denna snygga dambyxa. Den elastiska midjan gör att detta är en byxa som sitter skönt på alla - även på dig som är lite kraftigare. Men det bästa av allt är ändå att byxan är tillverkad i ett material som är 100% strykfritt - t o m efter tvätt i maskin.

Love it! Gå in på
www.sparkop.com och hitta fler FYND!

Stilla

Nu är det tomt och tyst i lägenheten. Jag har aldrig gillat avsked. Tror det är en sak som man aldrig vänjer sig vid. Tycker inte om känslan av att man inte har någon aning om när man kommer ses nästa gång. Men det är en del av livet och så är det med det.

Det är ungefär en vecka kvar tills skolan börjar igen, det känns som att det här har varit den kortaste sommaren i mitt liv. Skolan slutade - jobb - skolan börjar. Ungefär så. Ändå har det varit en bra sommar på sitt vardagliga vis.
En vecka kvar tills hjärnan ska börja användas igen. Helt ärligt så har det varit ganska skönt att inte behöva tänka så mycket. Men det är nog dags nu, komma igång med att utmana sig själv lite mer..träffa försvunna klasskompisar blir kul med...komma ett steg närmre målet. Dock är kursen vi ska läsa lite skrämmande. Fast efter Classes ekonomi kan det inte bli mycket värre.

Jag borde verkligen ta tag i städning av kaoset nu men det känns betydligt mer lockande att bara sitta en stund till, så det får faktiskt bli så. Ett glas cola och soffan.


If you could read my mind


Gaggel

Jag är ganska säker på att det är såhär det känns att vara gravid. Jag vankar runt med en enorm mage och flåsar. Men jag är inte gravid. Jag har ätit för mycket.

Inte alls appropå min inbillade graviditet, så funderar vi på att skjuta upp N.Y-resan (eller vart det nu blir) till våren/sommaren och istället åka och hälsa på kusinen och hennes man runt nyår. Jag tror att det blir lite kärvt med att spara ihop den summan vi behöver för New York på så kort tid.

Och så har jag blivit så enormt sugen på att flytta till något nytt land, ett tag i alla fall. Jag vet inte vart, och jag vet inte exakt vad vi ska göra där. Men jag vill någonstans och prova ett annat liv. Det går ju inte att sitta på ett och samma ställe när det finns så mycket annat?

Med inspiration från kvällens So you think you can dance:


Onsdag kväll

image1116Istället för I.d´s foundation som jag brukar använda, köpte jag idag Isadora´s för ungefär halva priset jämfört med I.d. Har inte fått tillfälle att prova den ännu - men eine kleine recension kommer säkerligen senare.

Imorgon åker våra gäster hemåt. Det har varit jättekul att ha dem här och det kommer bli tomt i vårt tillfälliga kollektiv. Men, samtidigt ska det bli skönt med två personers skräp och disk istället för fyra.

Vi har ätit snuskigt mycket junk den här veckan, kebab, pizza, hamburgare, cola, kakor, pajer, choklad, glass..allt som klassas som onyttigt. Fortsätter vi såhär kommer vi först och främst få extrem näringsbrist och sedan svälla upp till samma storlek som Gilbert Grapes mamma.

Dialog mellan voffe och mig

Jag: Gomorron min lilla snuffsevoffsegullepluttehund
Nikki: (viftar på svansen)
Jag: Är du extra snussenussesöt idag pluffsegluffse..och lilla nooooosen med
Nikki: (tittar på mig)
Jag: Ska vi gå ut och bajselibaajsa lite?
Nikki: (skuttar ivrigt mot dörren)

Wonderful

Apologize - Timbaland feat. One Republic


Tisdag kväll

Idag har vi varit vid havet (kallt!), i några affärer och så har vi spelat en runda minigolf. A vann som vanligt. Jag börjar bli seriöst trött på att han alltid ska vinna, dålig förlorare som jag är. Från och med nu får han inte vara med och spela längre! Tyvärr älskling.

..och som fortsättning på "Hur man shoppar för en 50-lapp" kommer här: hur man shoppar för 8 kronor.
En söt liten bricka på rea och med min bonuscheck från H&M köpte jag tee´n.
På fredag däremot är det LÖNING och då blir det betydligt mer shopping än idag. It will be föön.

image1115

Kvällens tv-tips

21. 00 på TV 3 - Human Trafficking.

English of the day

Vi kunde inte hitta något engelskt ord för pigg, så vi presenterade det svenska ordet. Detta har använts med glädje; t.ex. "Are you pigg?" - "Yes I´m the biggest pig (gris)" Hö hö hö. Jag älskar min humor, och ännu mer älskar jag när andra har samma humor.

Anyway, efter en vecka bestämde jag mig för att kolla upp vad översättningen är..hör och häpna, det finns egentligen ingen bra sådan.


Svenskt uppslagsord
pigg piggt pigga adj.
glad och livlig (även om hälsa "frisk")
Engelsk översättning
alert, spirited

Svenskt uppslagsord
pigg 1 piggt pigga adj.
som har lust att göra något
<pigg 1 på x/att + INF>
Engelsk översättning
#(översättning saknas)#

Knock, knock, knocking on my door..


Jag uppskattar att Hampus förvarnar oss så att vi vet när vi inte ska öppna dörren.


image1113


Måndag kväll

image1111Ikväll har vi pappa-besök och har ätit bakad potatis med kräftrumpor, räkor, créme fraiche, vitlökssmör och sallad. Efterrätt: glass med blåbär. Helt lövely middag.
Och lyckan blir fullständig om en stund med hjälp av soffan och film!

Nikki x 4

image1110

Jag älskar vår tvättstuga


Den är så fräsch, så inbjudande.


image1109

Insikt

Jag hade en tanke. Den var att så snart jag hade lägenheten för mig själv skulle jag sitta på balkongen och dricka något gott, jag skulle duscha och fixa naglarna och bla bla bla. Allt sånt där som ingår i sk egentid. Istället känner jag mig som en fyrabarnsmamma som sitter här i mina halvsvettiga kläder och pustar ut efter två maskiners tvätt, disk och annan städning. Det kändes liksom så fel att bara lyxa när hemmet är ett kaos.
Min lärdom av den här veckan (fyra personers mat, disk, tvätt och skräp) är att inte skaffa barn ifall vi inte har så pass gott om pengar att vi kan anställa någon som tar hand om minst hälften av alla göromål. Eller så ska barnen alltid vara sådär lagom små, så att dem bara äter lite och inte kan skita ner så mycket.
 


Läs och lär!

Haha. Det här är för mig som har en obeskrivlig fobi för offentliga toaletter något av det bästa jag läst på länge.
Klicka in på blogg sedan "Exlusivt för min blogg! En liten lektion i konsten att gå på offentliga toaletter utan att nudda nåt´."

Bok - snok - krok

image1107Läste klart Lyckans hjul härom kvällen, den var visserligen sådär lite småmysig men det blev alldeles för klyschigt på så många ställen i boken att till och med jag, som är ganska klyschig av mig, tyckte det vart för mycket. Kunde inte ta något på allvar riktigt och läsupplevelsen gav egentligen inga större intryck.

..Trots att mitt förtroende för Kajsa Ingemarsson sakta dalade efter Lyckans hjul så gav jag mig på hennes "Kajsas värld" när vi satt och väntade på älgfarmen. Det är enbart krönikor och tja, de är ju lättlästa och sådär men jag tror inte den kommer bli utläst.

Nästa bok blir Mias Systrar om den nu behagar dyka upp i brevlådan snart!

Måndag 12.00

Godmorgon, godmorgon! Vaknade av att vår lilla aggressiva hund låg under sängen och morrade. Åt vad? Ingen aning, hon är bara lite speciell.

Idag ska A jobba och våra gäster är ute och härjar på stan så jag ska ha en avslappnande dag för mig själv utan något hänsynstagande av någon annan. Jag kan alltså lyssna på fjantig musik hela dagen och dansa runt naken om jag så vill.

I en vecka har vi konstant pratat engelska nu, och jag gillar det. Det får mig väldigt inspirerad att flytta till något engelsktalande land för ett tag. Jag hade så grymt gärna velat kunna engelska riktigt flytande och fancy. Även om man kommer in i språket rätt fort så finns där ju klara brister då svengelskan är den enda utvägen.

Well I see trees of green and red roses too

Nej nu orkar jag inte sitta här på soffan och gäspa längre.. med den här underbart mysiga låten säger jag godnatt! (Sjung med i den så blir den musikaliska upplevelsen definitivt ännu bättre..)


Dröm & realitet

image1105
Favoriten, Hallberg-Rassy 40. Men så länge jag pluggar får det nog bli något åt det här hållet snarare:

image1106

Nedre bilden lånad från blocket.

Oh, what a day

Jag har ingen aning om vad ett normalt dagsintag av kalorier är men jag kan garantera att vi har fått i oss det tredubbla idag. Frukost blev en engelsk sådan med mycket bacon, scrambled eggs, baked beans, rostbröd och Cola som dricka. Middag åts ett par timmar senare på ett kebabställe. Extra stor och flottig kycklingkebab.
Nu när jag tänker tillbaks på allt frossande mår jag lite illa, men just då vart det de enda rätta.

Våra gäster ville till Älgfarmen, så vi åkte dit. Jag tror att de som äger stället snart kommer erbjuda oss jobb, eller åtminstone stamkundsrabatt så ofta som vi är där. Fast till deras förtret kommer dem troligtvis aldrig få möjligheten att erbjuda oss något alls, det krävs nämligen väldigt mycket för att få dit oss ännu en gång.
Vad jag tänkte på särskilt idag är hur osmakligt upplägg det är där på ett vis: först går man och matar, klappar och oaar sig över kalvarna som är så gullegulliga. Efter det serveras det älggryta i huset intill. De hade lika väl kunnat ha en skylt med "Välj en älg att äta upp" så gick man till inhängnaden, pekade och fick sedan till exempel den grå älgen tillagad.
Vill ni ha en extra trevlig kväll, gå in på den här
länken där ni kan lyssna till älgarnas olika läten. Garanterat underhållande.

image1103
image1104

E det party så e det party..

..var min inställning igårkväll och därmed är jag äckel-bakfull idag. Huga. En flaska vin slank ner som en jordgubbsmilkshake från McDonalds och sen lite annat på det. MEN det var en trevlig kväll och jag drack även mina Resorb slaviskt, utan dem hade jag nog inte suttit här ens idag.

Idag är det hott ute och vi ska åka iväg på utflykt så snart A har nyktrat till och jag har plöjt mig genom högarna av disk. So long för nu!
image1097
image1098

image1101

Disgusting

Vi misstänker att toaletten läcker en aning, jag började dammsuga i badrummet och märker hur dammsugar-mojängen-längst-ner blir blöt.. så otroligt äckligt. Sprang skrikandes ut från badrummet och kallade på förstärkning, kusinens man B kom till undsättning för att hjälpa till och så städade vi upp runt toaletten och jag sprayade allt med en extrastark desinficeranade spray. Puhh. Är som ni säkert kan förstå alldeles matt efter den här pärsen.
Nu förtjänar jag ett glas vin!


Checklist

image1095 Sprit, öl och vin på kylning
image1096 Halva lägenheten dammsugen
image1096 Djurens saker undanplockade

Återstår alltså att göra: fixa middag, köpa lite snacks, städa resten av våra 84 kvadratmeter (bästa motionen man kan tänka sig), rasta voffe, duscha och hitta lämplig klädsel (bör avsätta åtminstone en timme till det).
Hög tid att väcka de andra från deras eftermiddagsvila, här kommer ingen undan.


Jag flyttar till Frankrike..


Idag har jag verkligen fått känna på att jag har semester, vaknade vid 10 - låg och läste en bra stund och gosade med fluffen, tog en dusch och drack en stor kopp kaffe. Vi har varit ute och inhandlat lite bubbly och nu är lägenheten i stort behov av städning och jag av mer kaffe..


På spaning (Asos of course)

image1091

Kväll på soffan

Majoriteten ville se på Simpsons. Jag har verkligen försökt att gilla de sablans små gula gubbarna..det hade varit väldigt praktiskt eftersom samtliga jag känner tycker om dem. Men det går inte. Inte ens när jag var barn var jag särskilt förtjust i tecknat. Nej, jag hade mitt roliga under reprisen av Project Runway tidigare.

Sitter alltså med datorn istället och stör de andra med mitt hamrande på tangentbordet. Muhaha. Jag tittar mot datorskärmen men tycker bara mig se min svullna mage. A och jag äter stora mängder med onyttigheter vanligtvis, nu när vi har gäster ligger godis- och cola kvoten på det tredubbla ungefär.

Vi har helt missat det här med kräftskiva detta året, det får nästan bli några sådana imorgon. Vad kostar kräfttackare? Vi är i princip helt utfattiga för tillfället. Tror jag ska sälja en del av A´s saker i smyg!


Fredag

Idag åkte vi till Olofsfors bruk och kollade in de blå stenarna, åt självplockade hallon och fikade på ett supermysigt kafé som vart i en gammal skola. Imorgon ska grabbarna och kusinen ut och fiska, jag stannar hemma och ger mig själv sovmorgon. Mitt tålamod räcker inte till åt fiske, dessutom har jag har till & med svårt för att döda insekter så fiskar är uteslutet. Nu: chilltime med godis framför tv´n. Ha en skön kväll!

image1088
image1089

Tack för hjälpen

Vi gick till Apoteket för att hitta något lugnande mot den kräftfärgade söndersolade stackars huden. Personalen som brukar finnas ute i affären har jag enbart positiv erfarenhet av, de är alltid så hjälpsamma och kunniga. Så jag frambringar ett kvittrande hej till en gammal tant i vit rock som står och packar upp varor. Vidare frågar jag henne (fortfarande med min kvittrande stämma) vad som är bäst att köpa eftersom jag har bränt mig i solen. Hon svarar då:
- Det bästa är att använda solskydd FÖRE, ger mig en surmulen blick och snörper på munnen.
Happ, tänker jag och jagar rätt på en after sun-gel på egen hand.

..och komedin fortsätter

Det ringer på dörren. A öppnar, två flickor står där.

- Hej vill du höra oss sjunga för 10 kr?
- Va? Nej tack det är bra.

Jultidningsförsäljare och påskkärringar är jag bekant med, men det här var något nytt!

Dagens kommentar


- I think there´s something seriously wrong with the milk.. (kusinen står förbryllad med kaffekoppen i handen)
- You have poured filmjölk in your coffee, that´s why!


Taking it ee-eeasy

Ajaj! Vaknade inatt med smärta på axlarna och en väldigt öm näsa. Vi får nog bege oss till Apoteket idag och köpa något lugnande för huden. Eller ännu enklare, gå ut i regnet och få lite svalka. Det är riktigt grått och blött idag men det passar våra planer som är att bara ta det helt lugnt och ta dagen som den kommer.

..från Lottas igår:


image1083


Onsdagens strapatser

Det har varit en underbar dag ute på havet. Vi åkte först en liten färja till Holmön och därifrån åkte vi en gammal tjäradoftande träbåt ut till Stora Fjäderägg. Vi har haft strålande sol hela dagen och jag har njutit av varje sekund.

Däremot nu är jag så bränd så att jag knappt kan röra mig. Har ju inte varit ute egentligen på hela sommaren och nu kastar vi oss ut på sjön n heldag utan solskydd så vi är ett gäng ömma kräftor här. Tror inte att jag en endaste gång under mitt 23-åriga liv har varit såhär bränd.

Efter seglatsen (som gick på motor och inte segel visserligen) hamnade vi på stan, åt entrécote och drack öl som avskedsdinner till bror. Nu är jag nästan lika övertrött som igår kväll...jag låter bilderna tala vidare.

(Kaninen som dyker upp på en av bilderna fångande vi in efter att han sprang omkring ensam vid vägen, vi vart säkra på att han hade gått vilse, tog med honom till civilisationen där en kvinna dök upp skrattande och förklarade att det var hennes men att den sprang runt lös i sele (!)

image1071image1072image1073image1074image1075image1076image1077image1078image1079image1080image1081image1082





Tisdag kväll

Hör och häpna, vi är fortfarande vakna! Det gick inte så bra med det där sovandet i förmiddags..så jag har varit periodvis illamående av trötthet under dagen. Vi har varit och handlat, ute och gått, ätit pizza, snicksnackat och nu senast födelsedagskalas hos Krickolina.

Imorgon ska vi ut på havet och jag är superpepp. Jag struntar fullständigt om det så spöregnar för jag ska ut och segla och därmed BASTA!

En sneak-a-peak på A ute på sjön ;-)

image1069

ps. jag har inte glömt kommentarerna, jag är bara för utmattad för att svara något vettigt nu. Sov så gott!


Mitt i natten

Jag är fantastiskt pigg och riktigt strålar av vitalitet just nu. Klockan ringde 5.20 efter tre timmars sömn - hämtade kusin plus man, åt frukost och bäddade iordning åt dem. Sov en timme, lämnade mamma. Tog på mig ögonmasken och borrade ner huvudet i kudden. Då ringer såklart telefonen (det där med ljudlös är bortglömt i min värld). Nu sitter jag här som en annan mullvad med ett glas juice bredvid mig och funderar på vad nästa drag ska bli. Försöka sova igen? Duscha? Snabbstäda lägenhetenoch sen stupa?
3 minuter senare - Nu går jag och SOVER, något annat alternativ finns inte!


I skolan


"Tio tusen barn skolkar minst en dag i veckan"


Men är det så konstigt då? Om jag tänker mig tillbaks till högstadiet - de oengagerade lärarna vi hade, grå trista lokaler i fabriksanda och hur man behandlas som en liten robot utan egna förutsättningar och intressen. Det är klart att man inte ser anledningen att då sitta där timme efter timme, dag efter dag.
Fram med dialog och valmöjligheter för eleverna istället.
Sen för dem som är utsatta för mobbning? Ska dem tvingas till helvetet för att det är skolplikt. Det talas om någon slags tvång. Ska multiplikationer och ekvationer gå före en ung människas hälsa och lust att leva?

Polly visar stilen

image1066

Hur man shoppar för en 50-lapp

Regel nummer 1) Håll dig till rean så mycket det bara går.
Regel nummer 2) Sätt gränsen vid den summan du vill/har råd med & håll dig till den.
Regel nummer 3) Köp inte allt på samma ställe så blir shoppingturen mer långvarig.

image1062

Hjärtformad burk med blommönster, Hemtex 29.50 kr
Turban, Hemtex 7 kr
Make-up pads, Lindex 14. 50 kr

Summa: 51 kr.

Crépes

image1060Åt ett par färdiga crépes [uttalas på bästa Anna-vis kreppes] som vi hade i frysen. Kollade runt efter recept och hittade ett med kantarellfyllning, men kunde inte komma in på sidan. Pannkaka = gott. Kantareller = underbart, mina smaklökar kan alldeles för väl tänka sig den kombinationen.

Har ni några goda kreppes-recept så är dem varmt välkomna!

Måndag morgon (semester)

Tänker: på vad vi ska hitta på med gästerna idag eftersom det inte blir ut och åka båt.
Känner: mig ganska nyvaken fortfarande.
Tycker: att det är underbart att slippa vakna till ljudet av väckarklockan.
Vill: att de sjuttielva ton tvätt vi har ska tvätta sig själv.
Ska: snart dricka kaffe.
Borde: inte så mycket.
Måste: tvättastäda.
Hoppas: att det blir helt fantastiskt väder i veckan.
Längtar: till nya platser och miljöer.

Söndag kväll

..vi hamnade alltså på Plaza, drack vin och åt någon slags grillspett. Lull lull.

image1061

Kvällen (vinet?) eller kanske mer snack med bror gjorde mig extra inspirerad för NY-resan. Nu ska det bli av! 

Upp och hoppa

Låg under varma gosiga täcket med voffe bredvid mig och höll på att slumra till..riiiing riiing. Bror har kommit till stan och nu vankas det vinkväll. Måste äta lite..och sätta på peppande musik.
Undrar om något överhuvudtaget har öppet ikväll?


I don´t love you

image1053Jag fasar för hur Sverige kommer se ut om ytterligare ett par år. Är redan så grymt less på Reinfeldt & co.
Åtminstone jag vill inte leva i ett samhälle där rika gynnas och mindre rika får klara sig bäst de kan. Big no no.



Hur kunde detta ske?

I'm the Scatman....repeat after me
It's a scoobie oobie doobie scoobie doobie melody
I'm the Scatman....repeat after me
It's a scoobie oobie doobie scoobie doobie melody


image1058

Du, jag och ett flygplan

Den här sommaren blidde det ju ingen resa (bortsett från ner till Skåne), så håll till godo med ett kollage från våra tidigare sommarresor istället.

image1054

Fragaria vesca

image1057Smultron är en flerårig ört som kan bli upp till två decimeter hög och som bildar långa ovanjordiska utlöpare eller revor. Smultron blommar från maj till juli. Blommorna är vita och tvåkönade. Smultronen är så kallade skenfrukter och mognar vanligen i juli-augusti. Smultron är vanlig i hela landet, utom i fjälltrakterna där den är mer sällsynt. Den växer oftast på ängar och i hagar, eller på hyggen och i skogsbryn.

Åt en smultron/jordgubbsyoggi till frukost och blev så grymt sugen på smultron, men jag har inte sett ett enda här uppe.. fast alltså tydligen om man ska tro texten här ovan så ska det finnas (för Umeå kan väl inte kallas fjällen?)

Bild + information lånad från le internet.


Tragiskt

Uscha. Mina tankar går till min före detta hemstad Lund, Källbybadet och tjejen som drunknade där igår natt. Obegripligt att något sådant har hänt på lilla Källby.

image1055

Bild lånad från
www.sydsvenskan.se

Nu är vi två

image1051Numera är det inte bara jag här hemma som är en sann bloggnörd, utan även min sol i regnet, mitt socker på filen, min korv till moset - älsklingen alltså, filurar fram nya inlägg titt som tätt.






Discobralls

image1047Det här var det festligaste jag sett på länge! Hade dem inte kostat över 700 kronor så hade jag direkt lagt beslag på ett par och gått ut och svirat till det. En kväll med de här byxorna kan ju bara inte bli misslyckad.






Ikväll

Haha, voffe har hakat upp sig. Hon ligger och muttrar oavbrutet. Och när jättebebisen dunkar med något i golvet så tittar hon upp mot taket och muttrar extra högljutt.

Jag har mått lite illa idag. Antingen är det vinet. Eller så är det att något lömskt djur kissat på blåbären jag smaskade i mig i skogen. Kanske både och. Hursomhelst ska vi inte åstadkomma något särskilt ansträngande i det närmsta så det går rätt bra med en muttrande och illamående kväll.

ps. why, oh why har vi ingen cola i kylen när jag som mest vill ha det?

Jag hittade en bild...


..tjugo år har gått, men inte mycket har egentligen förändrats.


image1045


Lingon & blåbär

Iklädd gummistövlar och regnjacka (ifall att!) åkte vi till skogen med en kaffethermos och halvmjuka Singoalla-kex som bagage. Hjortron hittade vi inte många, däremot blå och röda bär fanns det oändligt av.
image1036
image1037

Dagens låt

Fergie - Big girls don´t cry


Godmorgon!

Solen har blivit utbytt av moln och regn. Nu får vi tänka om, igår kändes det så självklart att det skulle vara sol och sommar idag med. Min mamma K är här över helgen och vi hade tänkt roa henne på bästa sätt. Första tanken är att dra med henne ut i skogen för blåbärsplockning, ja så får det bli!


10 minuter senare och besök hos grannen, G öppnar, H har jobbat natt:
Jag: Gomorron, jag tänkte väcka H.
G: Nää..

Jag: Jo, nu går jag in.
Varpå jag placerar liten hoppandes hund i H´s säng. Muhahaha. Där fick hon för de gånger hon har tvingat upp mig alldeles för tidigt.

Beauty

Solvarmt vin utomhus och fredag eftermiddag. Vackert!
Solen började gå ner och vi gick in, efter två glas vin kan jag inte låta bli att sjunga (läs skråla). Men det bjuder jag på. Hur kan man låta bli till Timbuktu?

image1031

Ser ni vad löven signalerar?

image1034


Dagens nyheter

Varför i hela fridens namn gör man såhär?

ÖRNSKÖLDSVIK. En ponnyägare utanför Örnsköldsvik har polisanmält ett djurplågeri.

Någon har i början av månaden tagit sig in till ponnyn och klippt av både en stor del av svansen och en stor del av manen.

Ägaren till djuret har anmält händelsen som djurplågeri eftersom ponnyn nu inte kan vifta bort flugor som den besvärades av.



..eller det här:

KRAMFORS. Makarna Uno och Birgitta Byström i Kramfors är bestörta. Blommor från föräldrarnas grav har stulits.

Under våren och sommaren har de planterat blommor för flera hundra kronor på Birgitta Byströms föräldrars grav vid nya kyrkogården i Härnösand.

- Men när vi kom dit i söndras var alla blommor försvunna och Kyrkogårdsförvaltningen hade ingen aning om vad som hänt. Man undrar ju om fler drabbats, säger Uno Byström som bor i Kramfors.


Och så lite dramatik (som jag hoppas att jag aldrig får uppleva):

KRAMFORS. En hjortronplockare i Höga kusten var häromdagen med om en skrämmande upplevelse. Helt plötsligt stod han öga mot öga mot en björn som uppträdde aggressivt.

Mannen, som är en rutinerad jägare, hade hittat ett fint hjortronställe uppe på Saltåsen i Noraström. Plötsligt hörde han ett ljud som han först trodde kom från en korp. Men när mannen reste sig upp fann han sig stå öga mot öga med en björn som vrålade och verkade väldigt aggressiv.

Hjortronplockaren sprang naturligtvis därifrån och försökte gömma sig bakom en tall. Men björnen kom efter och fotsatte att vråla. Lyckligtvis var det då inte så långt till vägen så mannen kunde springa dit och ta skydd i sin bil.

Fredag

Försov mig imorse, och vaknade en halvtimme före jag skulle befinna mig på jobbet. Men jag hann, mycket tack till A som klev upp såhär på morgonkvisten och skjutsade mig.
Idag bjuds det på banankaka, för vad är det för idag? Det är sista dagen före semestern!

Fick precis i mig lite frukost, hann inte det imorse. Magen har skrikit efter mat men bara fått kaffe. Börjar nu se fram emot ett glas vin efter jag slutar, det förtjänar jag.



Kvällsligt recept

image1030

Med tack till västkustpinglan
Jenni som har förgyllt vårt liv med sin banankaka ;-)

Kärlek & Ica Maxi

När min  A kom och hämtade mig på jobbet så hade han med sig ett pyttelitet paket med silvrigt omslagspapper och rosa snöre. Jag öppnade, i låg en ask med en ring. En ring med små glittrande hjärtan. En några dagar för tidig 3-års gåva. Ringen är jättesöt och jag kommer glatt bära den varje dag. Du är underbar love (även de dagar du inte ger mig en guldring).

image1027

..men, förhållanden är ju inte bara ringar och kärleksförklaringar utan även storhandling. Det var ju det där vi skulle göra idag. Jag började faktiskt på en lista - jag kom till mjölk och juice sen vart det enda som dök upp i huvudet på mig "mat".  Vi spontanstorhandlar. Det blir bäst så. Vi fyllde vagnen med kött av olika slag, crepes, vindruvor och körsbär, mjölk, kaviar, bröd, yoggi och en massa annat. Nu är jag fattig. Men vi har då mat så vi klarar oss åtminstone.

Föll handlöst för en lila paisley-mönstrad kalender så den slank ner i kundvagnen med, den kommer garanterat användas flitigt. Alltså vad jag vill kalla en investering. Med det kan man alltid komma undan från dåligt shopping-samvete.

image1029

Har ni tänkt på hur komiskt det ser ut när man är på Ica Maxi / Coop Forum? Alla går där med sina vagnar och blippar. Blip blip låter det och så ser man sig runtomkring och alla trycker in sina koder med största koncentration.
Kanske är jag en aning 90-tals men jag får något av en science fiction-känsla över det hela.


Komik på jobbet

Haha, världens mest snikna människa kom in till oss. Så säger hon:

Tant:  - Jag har hittat ett par glasögon här utanför, och nu vill jag ha någon form av ersättning för att jag har hittat dom.. dom ser faktiskt dyra ut.
Jag:  - Jaha, du vill alltså ha ersättning av mig? För att du lämnar in ett par upphittade glasögon? Det får du inte.
Tant: - Då tar jag med dom hem, och om det kommer någon och frågar efter glasögonen så får dom ringa mig.
Jag: - Men så tycker jag inte att du kan göra. Du kan inte lämna dom av god vilja bara?
Tant: - Jag vill ju ha något för det! (börjar stoppa ner dom i rullatorn).
Jag: (börjar bli riktigt irriterad) - Eftersom det inte är dina glasögon så tycker jag verkligen att du ska lämna dom till mig ifall personen kommer tillbaks och frågar efter dom.
Tant: (ger glasögonen motvilligt till mig) - Då får du åtminstone skriva upp mitt namn och adress så dom kan skicka något till mig.

Afternoooon

image1024Katten återspeglar mitt humör tidigare under dagen, sen bestämde jag mig för att bli gladare. Åt en god pasta till lunch och nu är det plötsligt eftermiddag och ikväll blir det storhandling (just det, måste skriva inköpslista!) sen ska jag bara ta det lugnt, en lång dusch och fixa naglarna.

Shit vad engelskan blir dålig när man använder den så sällan. Min engelska var bättre på högstadiet allvarligt talat. Då hade vi olika projekt och gäster från runtom i Europa. Nu låter jag mest som en midjeväskklädd turist på Gran Canaria.


Torsdag 11.53

Morgonen blev som vanligt lätt kaotisk, hittade inte det ena med det andra och sprang omkring som en yr höna för att komma iväg någorlunda anständig. Råkade armbåga voffe i stressen, stackarn..jag hoppas inte hon får några bestående men..hon såg lite vimmelkantig ut när jag gick hemifrån.

På bussen sedan vart den en så söt tant (alltid dessa tanter på mina bussturer). Hon hade någon slags jeansdräkt, keps och Reebok Freestyle på sig. Ungefär en kilometer före hon skulle av plingade hon och gick till dörren och bara stod där, sen hoppade hon spänstigt av bussen.

Är opepp idag. Inte konstigt när det är 2 dagar kvar till semestern, slutet går ju alltid som långsammast. Ser fram emot alla besök och utflykter, ska bli mycket trevligt. Och på lördag blir det kräftskiva hos Kicko som jag inte har träffat på evigheter.

Back to work...!


Nytt att läsa

image1021Mias systrar av Maria Eriksson och Kerstin Weigl går nu att förhandsbeställa, och det ska jag göra. Du kan provläsa den här.

Mail från bror

Utsikt från brors nya lägenhet i London. Bortsett från de grådassiga molnen så blir jag lite avundsjuk. Han kan ge till oss så kan vi ha det som sommarstuga. Perfekt idé va :-)

Hade gärna suttit här i lugnan ro och vaknat till lite mer med mitt té men nu är det verkligen dags att göra mig iordning så jag kommer iväg i tid.

image1020

Onsdag framför tv´n

image1018

Har haft en fullspäckad tv-kväll med Project Runway, där jag tyckte helt rätt person vann. Lauras klänning var så otroligt söt. Skönt att Vincent åkte ut (igen) i kvällens avsnitt.

I SYTYCD blev jag heller inte upprörd (som man lätt kan bli annars av sådana program) - tyckte det var ett bra beslut om vilka som fick åka hem, båda var duktiga men ingen av dem hade någon sådär wow-personlighet som flera andra av deltagarna har.

...och nu säger jag godnatt!



Ödets ironi

Snacka om maximal otur, det låter nästan som ett väldigt dåligt skämt när man bara ser rubriken. Knall fall i en grav liksom. Läs mer här.

Om människor

Efter en normal dag på jobbet fortsätter jag att förundras av hur många sura och till synes missnöjda människor det finns. Framförallt medelålders kvinnor och män, av dem jag träffat i varje fall. Så jag börjar fundera, vad är det som gör så många så kinkiga? Jag tror att det ofta handlar om att livet inte ser ut så som folk vill att det ska se ut..missnöje över någon specifik situation; jobb, relationer eller något annat.
Och så tänker jag vidare. I Sverige är vi så pass lyckligt lottade att vi kan göra i princip vad vi vill. Kom vi inte in på den utbildningen vi ville - så kan vi läsa upp våra betyg. Vi får studiemedel för att plugga, vi har a-kassa, socialbidrag och andra bidrag. Det är jämfört med många många andra länder i världen väldigt lätt att förändra sin situation. Det är inte mycket som kan leda till att vi står helt utan någonting.
Ändå går människor, år efter år och är sura och missnöjda.


Onsdag 16.16

*gäääsp*..har legat och läst på lunchen och jag hade gärna stannat i bokens värld en timme till. Helst ute på en gräsmatta i solen.  Eller en strand med några få meter ner till ett lagom ljummet hav... åh nu blev det jobbigt!
Solen smyger sig in här genom fönstrena och ropar på mig.. Annnaaaa..kom uuuuut!

En lite märklig iakttagelse här från jobbhörnan är (appropå mitt namn) hur folk kan ta mitt namn för tex Lena, Caroline och Helena..som är ett par av de jag har fått höra de senaste dagarna. Mycket märkligt.


Stackars lille hund

Usch så ledsamt det här var att läsa om.. Nu har jag absolut ingen erfarenhet av akutärende hos veterinären men har man försäkring så ska man inte kunna komma upp i den summan vad jag har förstått.
Jäkligt trist när folk  inte har försäkring åt sina djur (oavsett hur det var i detta fall så är det ju långt ifrån alla som har det), det är ju framförallt djuren som får lida för ägarnas snålhet/dumhet.



Forts. roliga ord och uttryck

Tar musten ur mig/någon

Skubba

Radergummi

Skumrasker (vad det nu betyder?)

♦ Slasktratt

♦ Hedersknyffel

♦ Blekfet

Randigt

image1015
Förälskade mig i även den här. Fast jag litar inte alltid på Asos vad det gäller kvalité trots att priset ligger över femhundralappen. Fiiin var den iaf!









Mormor

Det måste ha varit att lakanen var nytvättade och sådär hårda som fick mig att börja tänka på lilla mormor igår kväll. Mormor som inte finns mer. Det var längesedan hon gick bort men såklart har hon en speciell plats i mitt hjärta och ibland tänker jag på henne. På somrarna när vi var i sommarstugan bodde dom i huset precis nedanför och vi barn gick alltid dit ett par gånger om dagen, fick kakor, åt lunch, eller bara satt och pratade. Hon var en riktig sådan där bullmormor som jämt stod och fejade i köket och välkomnade alla. Vi kunde komma när som helst och fick alltid uppmärksamhet av henne.
När jag bodde i Lund brukade jag om jag gick förbi Domkyrkan gå in och tända ett ljus för henne. Det är mitt sätt att säga hej till henne på.

Det är så synd att jag knappt har några foton av henne, jag hade velat visa hur vacker hon var. Tittade i morfars fotoalbum för ett tag sedan och det var bilder från runtomkring i världen där hon hade så fina 50 och 60-tals dräkter på sig. Min lilla mormor.

Umeå zoo

Harmonin är fullständig. Alla våra tre djur är samlade - katten, hunden och RÅTTAN.

image1016

Tji fick jag

...nu ska jag till affären och tjäna storkovan i pantpengar, tänkte jag. Sen kom jag på hur mycket vi har spenderat på vatten och läsk på bara någon vecka med tanke på hur många tomma flaskor och burkar som låg där i kassen.
Det var en kortvarig glädje.

image1006

Gott, & fint

Jag har ätit den goooodaste lunchen på lääänge. Camilla hade packat ner fetaostpaj med tomat, rostbiff, tsatziki, bullar och bönsallad i lunchkassen och det var fantastiskt gott!

Kikade in på Asos för första gången på ett bra tag, som sagt älskar jag ju myskläder..och det här setet vart så otroligt sött:


image1008image1009


..och från Asos/Jovonna

image1010image1012

Tisdag 13.36

Det borde inte vara tillåtet att jobba dagar som den här...solen verkligen strålar och jag vill ututut!
Camilla här förgyllde min dag iaf med lunchmat från deras party i lördags, jag jobbade hela helgen så var inte så pepp på fest, men gulliga hon tog med gomat åt mig som ska avnjutas om drygt en timme.

Nu är det alltså 4 dagar kvar till semestern! Kollar upp utflyktsmöjligheter..vill ut med båt och det finns flera möjligheter, en del svindyra och andra lite billigare. Vi bor ju så nära havet men hur ofta är vi där? Det enda man ser är egentligen älven..den är ju visserligen fin och så..men den har ingen milsvid horisont och inte mycket av äkta havskänsla.

5,5 timmar kvar... jag aaavlider långsamt!

Det här känns inte så stabilt

Jag har tagit min första tablett av pencillinet och sitter nu bara och inväntar diverse obehagliga biverkningar, huga!

Vanliga (fler
än 1 person av 100 drabbas): Magbesvär, främst illamående eller diarré, samt hudutslag.


Mindre vanliga: Nässelutslag, blodbildsförändring (eosinofili).


Sällsynta (färre än 1 person av 1000 drabbas): Kraftig allergisk reaktion (anafylaktisk reaktion), blodbildsförändring (agranulocytos), tjocktarms-inflammation, leverpåverkan.


Klåda i underlivet kan orsakas av svampöverväxt. Vit beläggning i munnen främst på tungan kan också orsakas av svampinfektion.


Vid hastigt uppkomna hudutslag, feber och/eller ansiktssvullnad bör behandlingen avbrytas och läkare kontaktas. Vid långvarig eller svår diarré bör du också kontakta läkare.


Bondgård nästa?

Jag vill ju som sagt gärna ha en hund till. Antingen en pytte eller en bamse. Igår på mässan träffade vi en papillon och jag insåg hur otroligt söta dem är. Den här var så lugn och fin till temperamentet med.

image1004

Sen så har vi ju A´s systers hund Skrållan (blandning av papillon & yorkshireterrier) som är så otroligt gullig med, och hon ska kanske ha valpar om ett tag. Är inte bara lite sugen på en av hennes små isåfall.

image1005

Nu räcker det

Igårkväll bestämde jag mig! Nu är det dags för oss att sluta äta hamburgare varannan dag; börja äta mer hälsosamt, göra upp matscheman och bli sundare. Så, nu var det sagt. Och lagt kort ligger.

På torsdag (= nästa gång vi har tid båda två) ska vi åka och storhandla. Tills dess så ska jag ha gjort en veckas matsedel som vi strikt ska följa.

Några ideér på relativt lättlagade och nyttiga rätter att placera i vår matsedel?

image1007

Måndag kväll

Har varit på grillhumör hela kvällen, men vi har ju ingen grill (skulle kanske köpt med en från mässan) och även om vi hade haft en så hade det känts lite väl efter en dag med räkbakelser och flottiga munkar.

Just det, appropå torr hy och sommarhy överhuvudtaget så fick jag med mig en
ansiktsborste från Apoteket idag, provade den när jag sminkade av mig och den kommer definitivt användas flitigt. Känns som en bra peelingprodukt och den masserar very nicely.

Nu kallar sängen och flufftäcket. Godnatt!

Promenad i värmen

image1000

På mässan

Massor med folk. Vissa avdelningar var det tokigt med folk, som väntat. Fram med armbågarna är det enda som funkar då.

Stora saker. Typ grävmaskiner, skotrar, badkar och så vidare. Jag hade velat se mer smått och shoppingvänligt.

Pernilla Wahlgren. Var där och sjöng, lite Picadilly Circus och lite Dolly Parton.

Ansiktscreme. Blev jag nästan övertalad att köpa. Fick prova att sätta ansiktet i special-ljus som visade hur huden egentligen mådde. Med min torra hy trodde jag att det skulle vara värre än det var faktiskt, hursomhelst var det inte världens mest smickrande syn.

Båtar. Ville vi kika på men det fanns knappt några, så vi fastnade bland husbilarna istället och kärade ner oss i en variant för 650 000 kr. Den var jättefin ;-)

image1002
image1003

Finn fel

Nu ska vi på Nolia-mässan. Jag tror att jag tänker undvika de här två montrarna.

image999

Ledigadagen

Här händer mystiska saker för jämnan.

A: Har du snott ett glas från någon av grannarna eller nåt?
Jag: Nää varför det?
A: Vi köpte 12 av de här glasen, och nu har vi plötsligt 13..

Min förklaring är denna: Jättebebisen har kastat ner ett glas på balkongen som voffe har sprungit ut och hämtat in. Eller?




Jag var hos doktorn nu på morgonen och fick penicollin för mitt finger. Det var det jag sa! Det är allvar det här. Dessvärre får man inte betalt ledighet av jobbet för ett svullet finger. Fast helt ärligt, nu när det bara är 4 dagar kvar så känns det nästan lite vemodigt. Det ska bli grymt skönt att ha semester, men ja ni vet man vänjer sig och så kommer det bli tomt utan alla tokstollar!

[Kappkäjks]

Lite här och var stöter jag på bilder av liknande underbara kreationer. Eftersom baka faktiskt är en kökslig akitivitet som jag gillar så tänker jag mig att detta kan bli ett perfekt semester-projekt.

image996
image993

Ganska många olika Cupcake-böcker finns att köpa på Bokus och Adlibris från hundralappen och uppåt. Annars går det ju bra att söka recept på le internet eller improvisera också.

Söndag kväll

Bläää. Har svullat hela dagen, Frasses till lunch, kanelbullar till fika och sedan pasta Carbonara till middag. Imorgon kommer min kost bestå av grönsaker och frukt, möjligtvis lite gröt till frukost.

Läste ut en bok idag; Singel på nytt av Plum Sykes (samma författare som till Bergdorfblondiner). Hänt Extra i bokformat ungefär. Lättläst, roande och förutsägbar. Nästa bok blir Kajsa Ingemarssons Lyckans hjul. Någon som har läst den?

Nu: kaffedags!

Kontaktannons


Jag söker en ny vän. Jag har rätt specifika krav.
Du ska vara bra på att klippa och slinga hår. Gärna gå någon utbildning så att du behöver en test-kanin (dvs jag).

Om du dessutom råkar vara massage-terapeut så är jag beredd att gå så långt som att dela ett bästis-hjärta med dig.

Jag vill ha

image990

(..hade kanske varit en idé att skaffa körkort först.)

Dagens fråga


Tjej;
hur lång är du, och trivs du med din längd?


Jag är ungefär två äpplen hög och det är bara bra, förutom när A har ställt durkslaget högst upp i köksskåpen.


Kolsyrat vatten i kranen

Troligtvis standard i samtliga i-landshushåll år 2015?


image987

Den sjunde dagen..

"Söndag är veckans sjunde dag och kommer efter lördag och före måndag. Den är alltid helgdag. Namnet kommer av att dagen är helgad åt Sunna. På söndagar händer det ofta att man är bakfull."
Från susning.nu


Jag är visserligen inte bakfull, men ska jobba (som vanligt). Kom på att imorgon är den enda dagen jag är ledig före alla gäster börjar droppa in..har förbaskat mycket att hinna med, städa, tvätta, vi ska på Nolia, storhandla. Och när jag pratar om städning så innebär det inte att det behövs plockas lite, utan vår lägenhet är en stor soptipp för tillfället...det är så illa att jag skäms om någon i trappen råkar se in.

Mitt finger är fortfaranda i smärta. Jag gjorde som jag blev tillsagd att göra - lindade in fingret i diverse saker, men icke blev det bättre, Svullnar det upp mer så åker jag raka spåret till akuten och kräver en operation!

Nu ska jag dricka té och läsa lite tidning. Ciao!

Doggies kväll

image989

Lovely

image985Mer fint från Victoria´s Secret. Men ack så dyrt..69 dollar plus frakt, vad det nu kan kosta.












Vaknat

Kunniga har talat. Fingret är drabbat något nageltrångsliknande (måste-sluta-pilla-på-nagelbanden). Ordinationen är att linda in fingret i bomull som är dränkt i alsolsprit och sedan plasta in det med gladpack. Detta ska man sedan ha på sig halva dygnet.

Jag har sovit flera timmar nu. Jag lade mig, blundade och somnade. A försökte väcka mig - jag grumfade åt honom. Tillslut lyckades han i alla fall och nu är jag uppe.

I veckan ska vi på mässa, på tal om ingenting. Stora Nolia heter den och är visst väldigt väldigt stor. Jag har tre mål med dagen: 1) äta så mycket gratismat som möjligt 2) få så mycket gratis massage som möjligt 3) undvika alla sjuttielva montrar med Crocs-tofflor som troligtvis kommer finnas.

Torkar ut

Ni som har torr hud, (och då menar jag inte sådär lite sommartorr) utan torr-torr ungefär jämt, vad använder ni för cremer och produkter?

Mitt finger

Min militärgranne H är inte bara granne utan sjuksköterska också. Därav ringde jag och väckte henne nu klockan 9 för att få medicinsk rådgivning. Hon trodde inte att det är nödvändigt med en amputation. Skulle det bli kris så jobbar hon på ambulansen, det känns tryggt.


What to do

image980

Bra svar där!

image962

God morgon

Jag drömde att jag jobbade. Hur illa är inte det? I princip kan man alltså säga att jag har jobbat oavbrutet sedan klockan 10 igår förmiddags. Klockan ringde 5.45.. jag gick upp en bra stund senare och snubblade runt i lägenheten. Trodde jag såg dubbelt när jag såg två vita fluffar, men kom sedan på att vi faktiskt har en styck vit katt och en vit hund. Sedan fick jag tänka två gånger innan jag satte läppglans på mig och försäkra mig om att det inte var nagellack. Man vet aldrig liksom.

Nu är K-girl och jag på jobbet och jag har en infektion på fingret. Jag har pillat på nagelbandet och fingret har svullnat. Jag misstänker att jag måste amputera fingret och det känns verkligen inte bra. Buhu.
Vad kan man göra för att behandla det? Hjälper det med någon slags kortisoncreme?

Helg, vad är det?

Vill börja med att tacka den här tjejen för min nya fina header! Tack tack tack!

Ikväll var vi alltså en vända på Citykalaset. Det var det största skämtet jag sett (hört) på länge. Det stod en fjåne och sjöng covers med en falsk stämma..låt efter låt..efter låt. Det är en seriös diss mot oss umebor att dem inte skickar hit något bättre än så.

Trevligare var middagen på kinarestaurangen, det var smockfullt så vi blev ihopparade att dela bord med två medelålders damer och en norsk äldre herre. Som vanligt enligt svensk kultur samtalades det inte mellan sällskapen förrens jag tvingade mig på den norske mannen och undrade om hans mat (som såg aningen suspekt ut) var god. Sen kom det igång åtminstone litegrann. Så borde det alltid vara när man går ut och äter att man sitter tillsammans med andra, dem man känner kan man ju prata med hemma, typ.

Nu blir det duscha, läsa lite och sova. Ska upp strax före sex imorgon bitti och jobba!

Regn i luften, regn i sinne

Jag hatar strumpbyxor. Eller, egentligen kombinationen jag + strumpbyxor. Jag kan helt seriöst inte ha ett par schtrumpfenbyxor mer än en gång sen är dem sönder. Det blir ganska dyrt som ni kan förstå.
Fick springa och köpa nya på lunchen eftersom jag hade en stor rackarns maska över halva benet som dök upp från ingenstans.
...och så börjar jag jobba 07.00 imorgon. Det är inte lätt när det är svårt.

Är nog blond egentligen..

Gick förbi en restaurang och fastnade med blicken mot skylten "Judisk restaurang" stod det. Det har jag då aldrig sett förut. Gick vidare och funderade lite.. Indisk stod det såklart, bara att bokstäverna var så snirkliga så det såg ut som ett J och u.


Busig ekorre


Haha, det
här var så himla kul! En ekorre som smiter in i en affär och snor Kinderägg flera gånger om dagen..

Fredag

Jag står på en flygplats och ska resa någonstans, just då ringer väcklarklockan. Sen bränner jag mig på kastrullen när jag gör gröt. Morgnarna är helt enkelt inte min tid.
Jag kom till jobbet oskadd i alla fall och nu är jag fast här hela helgen.
Vad har ni för helgplaner?


Bävermaskot

image970Harald Huggtand says godmorgon!

Hugg hugg.

Chilla hela natten, chilla hela dan..

Vad är bättre än myskläder? Jag hade allvarligt talat nästan kunnat tänka mig att bli gympalärare enbart av den anledning att jag hade kunnat gå i cozydress hela dagarna. Här är några favoriter:


image968

Kväll

Jag är så mätt så mätt. Grannarna hade grillkalas och jag tog chansen att kränga..grillad kyckling med potatissalland, bananpaj och chokladtårta. Lovely A kom hem sedan med presenter till mig, han hade blivit inspirerad av vårt hjortronsplockande och köpt med sig hjortonté och praliner från jobbutflykten.
image966

Spooky

Fyy det är kallt och höstigt ute! Jag har haft gympakängor, jeans och tjocktröja idag och ändå har jag frusit. Termometern står på 16 grader men det känns inte som mycket mer än 10.

När jag kom hem möttes jag av den här besynnerliga synen i en fönsterkarm. Kan någon förklara för mig vad tusan ett gäng blå stenar gör där, och framförallt hur dem har hamnat där?

image965


Resesidor

Nu skulle jag hemskt gärna vilja ha tips; vilka sidor brukar ni använda er av när ni bokar resa?


Torsdag 17.26

Åt lunch för inte så länge sedan, en macka, pommes med cheddardip och ett glas vatten. Lagom upphetsande måltid. Blä, mår mest illa nu. Men är man sugen på pommes så är man.
Är jätterastlös idag, var ju ledig igår fick smak för ledigheten. Nu är det sju arbetsdagar kvar sen har jag semester och jag ser fram emot det så jäkla mycket. Har jobbat oavbrutet snart i sju veckor..
Får hit kusin + man, mamma kommer en sväng, likaså bror. It will be najs!

image963

Från tjejsnack

  • Ska man drogtesta 13-åringar? 
  • Det beror väl helt på situationen men generellt sätt nej..inte så att det ska göras med tvång i skolan t.ex. Det känns väldigt integritetskränkande och jag tror inte att det är det bästa sättet att motverka droganvändning på.

  • Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna?
  • Ja, absolut om det behövs. Kan det motverka mobbning så är jag helt med på den idén. Ofta vågar eller orkar inte lärare ta tag i saker som händer mellan eleverna så då krävs det kanske andra metoder.

  • Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv.
  • Ja, inga problem med det. Det är såklart synd att det ska behövas överhuvudtaget men så som det ser ut så..

  • Ska du donera dina organ? 
  • Yes, har skrivit på och skickat in. Ska jag väl gå och dö så ser jag det som den finaste gåvan jag kan ge någon - ett bättre liv eller en ny chans till liv.

  • Vad tycker du om dödshjälp?
  • Svårt det där, är lite kluven. Vet inte så mycket om hur det fungerar och vad det finns för regler heller så vågar inte riktigt uttala mig.


    Manikyr

    För en gångs skulle bestämde jag mig för att vara ekonomisk. Istället för att bygga naglarna för en 700 kronor och sedan någon hundralapp i månaden i fortsättningen, så inhandlade jag prylar för att fixa naglarna själv.

    1) Mavalas nagelstärkande är grym. Har haft den innan och den fungerar verkligen. Dryg är den med, så för de 80 kronorna den kostar får man mer än vad det ser ut att vara.
    2) Köpte ett allt-i-ett lack för ungefär 40 kronor.
    3) ..Och Mavalas vita nagelpenna som man tar under nageln för fransk manikyr. Svårt att göra snyggt på högra handen eftersom jag är kass på att använda vänsterhanden..får öva lite mer där. 40 kostade den med.

    En sammanlagd summa på 160 kronor.

    image961

    Fångarna som dansar

    Det här var sjukt roligt!


    And the years go by so fast..


    Pratade nyss med en gammal vän som jag inte träffat på evigheter och fick reda på att hon är med bebbe! Kan inte undvika att bli nostalgisk och tänka på när vi var 16-17 år och busade runt.. och nu ska hon få en liten knodd. Det är verkligen häftigt.. stort grattis till Heléne som är en helgo människa och säkert kommer bli en toppenmammi!


    Appropå Boot Camp..

    ..så var jag och en tjejkompis för många år sedan på just det. Eller minilumpen kan vi kalla det också.
    Det var som lumpen i 3 veckor under sommaren, fast lite mer lägerliknande. Tror dem hade det framförallt för att locka tjejer till Försvaret, men där vart en hel del av det andra könet med.

    Vi sov i logoment om 15 pers i varje rum, kanske tredje natten så började vi höra suspekta ljud efter att de flesta hade somnat. Efter ytterligare en natt var vi säkra på vad vi hörde, så då gick vi på morgonen till befälen och bad dem snacka med den här snubben som låg och runkade halva nätterna. Dagen efter när vi var ute på fält så fick ett annat befäl höra det även och ställde sig inför hela "skolan" på ungefär 150 personer och asgarvade, pekade mot killen och skrek åt honom att han för faaan får sluta runka bland folk.
    Rätt åt honom, det snuskot.

    För övrigt var det rätt kul att prova på lumpen, en seriös utmaning för mig som inte är direkt världens frilufts/hurt-människa. En natt blev vi väckta efter två timmars sömn av aggressivt vrålande som skrek att vi skulle upp och ro i mörkret till en förbannad fyr. Efter ett antal timmar fick vi ro tillbaks och sova en halvtimme till, sen upp och hoppa igen.
    Det bästa var att åka Stridsbåt 90, jag älskar att vara ute på sjön och jag älskar snabba båtar, så det här var det ultimata.

    image960


    ..och riktigt gould.

    image959

    En del av dagen i bilder. Toppen är från Åhléns och var ett riktigt impulsköp, föll för den och vart tvungen att ha den.
    Eftersom A inte får tummen ur och köper en fancy ring till mig så tog jag tag i det hela själv, hade ett presentkort på Guldfynd så för endast 35 kronor fick jag den här superfina bismarcksringen.
    ..Och så har vi Lindex rea, två bh´ar som skulle ha gått på nästan 400 men som jag fyndade för sammanlagt 75 kronor.
    Sammanfattning: jag är nöjd!

    Skogens guld

    Tjipp tjopp nu har vi varit på hajk! H säger att vi gick 4.5 km men jag är inte helt bakom flötet och kan meddela att det åtminstone var 2-3 mil.
    I skogen såg jag för första gången i mitt liv dessa små orangelysande bär. Vi plockade med oss vad som fanns och ikväll blir det glass med hjortronberries.

    image958

    Boot camp

    Militärgrannen H ringde på dörren nyligen. Hon förkunnade att jag har 20 minuter på mig att äta frukost, klä på mig och vara iordninggjord - för sedan ska vi ut till skogen. Jag stod förskräckt med ett täcke runt kroppen och försökte hålla ögonen öppna. Men tro det eller ej, så är jag uppe nu.

    Antingen har jag jäkligt svag karaktär och kan inte säga nej, eller så är jag bara väldigt snäll mot vår hund som älskar att vara ute i skogen, välj själv ;)

    En alldeles egen plats

    image957En stor mysig läsfåtölj hade jag velat ha. Vi har ett perfekt hörn i vardagsrummet som står så gott som tomt. Den här var jättefin, från Europa möbler och prislappen ligger på 13 490 kr. Tokigt pris för en enda fåtölj men titta kan man alltid göra.

    Nu ska jag lägga mig och läsa/sova. Lääänge ska det sovas, för jag är L-E-D-I-G imorgon!

    Godnatt!

    Första sommaren i Norrland

    Nu när jag precis vant mig vid att det är ljust om nätterna, vad händer då? Jo, det börjar bli mörkt och det känns riktigt underligt.
    Mina vidare iakttagelser är följande:

    ♦ Åtminstone i Umeå finns inte särskilt mygg, till skillnad från föreställningarna man har om Norrland.
    ♦ I love it att det knappt finns några fästingar här, jordens äckligaste djur nästefter ormar.
    ♦ Det är verkligen skillnad på sommarvärmen i Skåne och här, när vi var nere i juni kändes det precis som att komma till medelhavet.
    ♦ Folk är inte lika pepparkaksbruna här som i söder, vilket är jätteskönt för mig som har blivit så dålig på att sola.
    ♦ Just Umeå och Lund är annars rätt lika som sommarstäder; studentstäder som blir halvtomma och väldigt lugna under sommaren.