Sista kapitlet av boken "Skola"

Dag ett, sista terminen. Spännande, skrämmande, konstigt. Jag trodde att jag skulle vara färdig vid detta laget. En fullfjädrad vuxen person med all nödvändig kunskap inför mitt kommande yrke. Första dagen på de sista månaderna och jag undrar vissa stunder vad tusan jag har lärt mig egentligen. Funderar på hur jag ska klara mig där ute. Skolan som är så trygg och trevlig. Sovmorgnar, kaffepauser med snicksnack, klasskompisar. Lite som en stor mysverkstad. Det är både med sorg men också viss stolthet jag startar denna sista termin.

Jag fick en bild..

..från min kära vän S. Den fantastiska lilla varelsen jag håller i famnen är deras tjej T som är så fin så fin! Blir glad när jag ser bilden och detta lilla mirakel. På detta foto tror jag att hon var 10 dagar. Tänk att man kan vara så liten. Det går som inte riktigt att förstå (kanske särskilt om man inte har barn själv).


Lyxledigt

I hela tre dagar har jag så gott som ledigt nu och det känns riktigt lyxigt. Vara hemma-hemma och göra i princip vad jag vill. Var uppe redan 7 imorse för hundpromenad och tenta. Dagens aktivitet (den sistnämnda) får mig att fundera på det här med salstentor. Jag kan inte riktigt ta det på allvar. Eller jo, givetvis på det sättet att jag behöver fixa dom för min utbildnings- och betygs skull, men för övrigt känns det som ett så otroligt förlegat sätt att ta till sig kunskap och sen bara spotta ut den. I mitt, och de flesta andras, kommande yrken är det knappast så att arbetssituationer kommer se ut så att man på en bestämt tid i ett övervakat rum måste kunna saker och ting utantill. Jag tror inte på metoden att trycka in (memorera) kunskap och under stress trycka ut det. Fram med mer diskussioner, hemtentor och mer fritt tänkande.


En redig kvinna!

Att man kunde bli så här stolt över sig själv av ett lagat avlopp hade jag ingen aning om. Då hade jag gjort det långt tidigare än idag. Vaktmästaren svarade inte så jag beslöt mig för att ta problemet i egna händer (bokstavligt talat). Drog på mig ett par stabila gummihandskar och gjorde likt Mc Gyver om en av Pollys leksaker till en avloppspinne. Nästa steg var att lyfta på lock och dylikt och bara köra ner händerna och pinnen, plocka upp det som gick att få upp och sen röra omkring. Det var traumatiskt, det ska jag inte neka. Doften av ett avlopp är totalt vidrig. Är det samma system som till toaletten eller hur funkar det där? Hur som helst, nu rinner vattnet ner i röret/(n)och jag är väldigt nöjd.


Vill man kompensera sunket med något mer fancy under diverse städbestyr finns tex. dessa diskhandskar hos
Cath Kidston.

Katastrofalt långsam

Har myglat hela dagen när jag VERKLIGEN borde ha pluggat. Det är så förbannat svårt bara, sista veckan före terminen börjar. Suget efter en ledig vecka är alldeles för starkt. Till råga på allt så har solen varit framme hela dagen och skrattat åt mig. Nog för att det är trevligt och skönt att komma iväg under semestern men såhär i efterhand önskar jag kanske att jag hade sett till att ha åtminstone ett par dagar mer att vara hemma och göra ingenting.


Det sista av sommaren

Jag har i princip påbörjat vardagen igen, men för det ger jag inte upp sommaren helt. Ikväl ska jag ut och njuta av ett glas vin och vill inte solen stanna ett tag till så satsar jag på värmelampor och fleecefilt.


Sommarläst

Bedragen av Katerina Janouch
Lättläst och underhållande. Kärlek, spänning och en barnmorskevardag i en salig blandning. Vad mer kan man begära en lat sommardag? Gillar Katerinas sätt att skriva, det känns väldigt lättillgängligt och roande samtidigt som jag får tydliga bilder ur hennes beskrivningar (vilket jag ofta saknar i den här typen av böcker).


Jehåvasjäveln av Henrik Pettersson
Definitivt en bok att rekommendera om du är intresserad av livsöden samt att få en inblick i Jehovas-världen. Jag visste inte mycket om Jehovas före jag började läsa och tyckte att det var en väldigt intressant bok, öppet och utelämnande men inte alls på ett överdrivet sätt.Bara vanligt vatten av Kajsa Ingemarsson
Det var några veckor sedan jag läste boken och kom på mig själv med att jag nästan hade glömt vad den handlade om. Väldigt förutsägbart, men samtidigt kan det vara precis vad jag vill ha ibland. Okomplicerat och ytligt kan vara skönt för ett par timmar med.Kärlek - hur fan gör man? av Bob Hansson
Jag hade absolut inga förväntningar när jag började läsa, fick den som hastigast precis före ett flyg och började på flyget läsa - och fastnade direkt. Jag gillar temat, jag gillar upplägget och jag gillar frågorna. Den fick mig att tänka mycket, och också känna stort hopp för Kärleken.

Som en klubba efter tandläkarbesöket

Det här med belöningar kan bli väldigt kostsamt. "Jag gör klart min hemtenta och därför får jag shoppa". Hmm. Ja men å andra sidan hade jag förmodligen handlat dessa nödvändigheter även om hemtentan inte hade blivit klar.


Jag lyssnar på Bon Iver och svär

Svär över det kassa avloppet i badrummet. Vattnet sugs ner så långsamt att badkaret hinner bli halvfyllt under en dusch. Och den som känner mig vet att jag i första taget INTE gräver runt i avlopp. Fast det är bra nära, kanske med någon form av redskap? En gaffel borde funka. Eller så väntar jag tills imorgon bitti och ringer vaktmästaren.

I huset jag bor i händer det även annat. Nya studenter börjar flytta in. Kanske första gången dom flyttar hemifrån, förväntansfulla. Jag känner igen den känslan så väl efter ett antal flyttar till skolor sedan gymnasiet började. Man går in i något och har absolut ingen aning om vad som väntar förutom bilder och drömmar man själv skapat. Jag önskar de nyanlända studenterna all lycka här i Umeå!

Ytterligare en nyinflyttad (eller snarare återvändande umebo):


23.45 = natt för mig numera

Jag lever i tvärtomlandet normalt sett med min dygnsrytm, men så får jag semester och vad händer då? Jag vänder dagarna och nätterna till vad som skulle kallas en normal rytm. Denna ynka tid är normalt sett kväll för mig men sedan ett par veckor tillbaks alltså natt. Min älskade hundbebis är tillbaks hos mig. Det är så underbart att ha henne i närheten, se på hennes små tassar när dom skuttar runt och snooza henne i pälsen när hon ligger bredvid mig. Jag ska samtidigt erkänna att det inte enbart kommer bli lustfyllt och kul med alla dessa promenader, morgon som kväll - oavsett väder och ork. Men så är det ju.

Kom hem igår och känner redan hur vibbar likt magkatarr håller på att uppenbara sig. Tvättning, städning, omtenta, seminarium, hemtenta, laga och äta bra mat, rensa ner grejer som ska till källaren och allt det andra. På drygt en vecka. Hur blev livet så här hektiskt? Helt ärligt så begriper jag inte vad som har hänt. Men nu ska jag bara lägga mig under täcket och lyssna på de nattpigga fåglarna utanför mitt fönster. Inget mer.

En lugn kvall

Visst ar det obehagligt nar man ser foton pa sig sjalv och inser att man har blivit fet. Man vet inte hur det har hant, men det ar verkligheten. Jag hade velat skylla pa de senaste dagarnas krangande men det hade varit lite orealistiskt att tro att jag skulle ha gatt upp typ hundra kilo pa bara ett par dagar. Troligen ar det kombinationen av smaltost och avsaknaden av hundpromenader som ar boven i dramat. Nar jag kommer hem ska det i alla fall bli andring pa det hela. Raska promenader, fron och bonor & sadana nyttigheter som skulle kunna ga under titeln kanin alt. fagelmat. Ja nu (da) jaklar!

Idag har vi tagit det ganska lugnt. Var pa en promenad i den stora parken med "flytande" hus, sma sjoar och mangder med pafaglar. Bakade en kladdkaka och har sedan suttit djupt forsjunken i min bok. Jag har knappt last skonlitteratur det senaste halvaret och inser nu att jag verkligen saknat det. Forsvinna en stund i en latsasvarld och stanga allt annat. Semestern kom inte en dag for tidigt i sommar och jag ar glad att jag inte ens tog med mig plugg-grejer sa att jag inte ens kan satta mig med diverse masten och borden..

Le vacation

Jag har antligen semester och befinner mig i en stad dar husen ar hoga och luften ar het. Ater stora mangder mat (sa langt ifran GI man kan komma), shoppar och leker turist med kameran i hogsta hugg. Igar var vi ute och at en enorm maltid och drack ol i enlitersglas, idag-dagen ar alltsa lite gaspig men det finns ingen tid for att sova bort dagarna. Alldeles strax ska det bakas swedish kladdkaka med gradde till fodelsedagskalas. Och snart, snart.. far jag traffa min alskade lillfluff. Med till Umea ska hon sen och det ar jag forstas valdigt lycklig over!

Hej!

Jag fick ett plötsligt sug efter min kära blogg. Det var längesen. Jag ser att jag fortfarande har ett par lojala besökare, och det glädjer mig såklart. Hoppas att ni mår bra!
Det är redan augusti.. hur blev det så? Augusti är lika med höst i princip och jag är fortfarande blek som i maj. Om jag ska vara ärlig har jag inte känt av sommaren så mycket. Har läst sommarkurser och jobbat. Full fart.. för lite sömn och för mycket att göra. Kommande semesterveckor är efterlängtade och väl behövliga. Ikväll har jag varit hos E och avnjutit kladdkaka med grädde och vitt vin. En fin start på semestern med en fin vän. Hemma nu och sippar på en kopp kaffe och bara är.  Jag måste erkänna, jag saknar nog bloggen litegrann.. vi ses kanske mer framöver. Fast, bilden stämmer inte längre.. det blonda långa håret är kortare och mörkare. Men det kanske är ok ändå?!