Midsommardagen

Avsaknade av bakfylla på självaste midsommardagen fick mig att skutta upp i förmiddags och gå och träna. Se där, se där, tänker ni. Kanske är hon på väg att bli vuxen. Fast jag ska vara ärlig, jag vet inte om hasandet till köket klockan 11 i förmiddags kan kallas ett skutt riktigt.. och träning varade inte mer än 30 minuter. Men skönt var det. Var helt själv på gymmet, så jag satte i mina hörlurar i trampapparaten och sjöng högt med till midsommarfirandet på TV. När jag kom hem tänkte jag unna mig en onyttig kopp kaffe. Vatten i kokaren, hällde i kaffepulver i muggen och så mjölk. Mmm. Tog en stor klunk och kände hur en iskall blandning av dessa komponenter slingrade sig ner i halsen på mig. Var tvungen att spotta ut det jag kunde. Ni vet, när man förväntar sig något helt annat. Smaklökarna är redan fullständigt inställda på något och så stämmer det inte alls. Nästa gång ska jag inte glömma att sätta på värmen till vattnet.

Mot strömmen

Jag tillbringar midsommarafton i lugnan ro, solhatten är på, balkongdörren öppen och det osar av renskav i köket. Temat för dagen skulle kunna vara "Norrland möter medelhavet". Stekte upp renskav med kantareller och gjorde färskpotatismos till det. Ett glas gott rödvin, en bok och solen. Grannarna sitter också ute på sin balkong. Det är ett par som är 85 och 90 år, pigga och glada som två femtonåringar en fredagskväll. Det är så fint!

A är saknad idag. Och havet. Under min barndom var midsommar lika med skärgård, midsommarstång och färskpotatis med dill. Ett dopp från bryggan efter lunchen och sedan lekar hela kvällen. Så vill jag att mina barn ska ha det. Dom som ännu inte finns. Jag ser en pimpad fiskebod framför mig, kanske på västkusten eller Gotland.. med vitbetsade trägolv och sovloft. Brygga precis utanför med en liten segelbåt förtöjd. Det blir bra det.

God morgon

Klockan 9.15 ringde vaktmästaren på. Jag har aldrig träffat honom förut, och blev glatt överraskad av hans trevlighet, och käckhet. Så himla käck! Jag frågade om en sak gick att ordna, hans svar var då: "allt går utom småbarn". Han borde skriva en bok á la Mia Törnblom och peppa människor med sin positiva inställning.
Så, hans tidiga besök fick upp mig ur sängen. Klockan är snart halv tolv och jag har redan hunnit äta frukost, läsa några sidor ur "Borta bäst" av Sara Kadefors och tvättat mitt hår i illamåendefrakallande bananschampo från Body Shop. Trots två inpackningar är det fortfarande tovigt efter fjällhelgen. Glömde både borste och balsam.

Nu ska Miss Pizzaface ut och handla dietmat till katten, bestående av torsk, ris och morotspuré, och sedan dricka ett glas vin i eftermiddagssolen med E! Fyra dagar kvar av semestern..

Glamour på hög nivå

Det där var ordentligt deprimerande, med ansiktsbehandlingen. Mitt förtidsklimakterie eller vad det än må vara har gjort att jag har drabbats av VUXEN-ACNE. Japp. Det är precis så sorgligt som det låter. Min naiva förhoppning var att jag skulle gå till hud-fén och sen skulle allt vara bra. Men icket. Hon var duktigt, inte det. Men jag blev samtidigt upplyst om den bistra verkligheten som innebär att det förmodligen kommer ta tid att få bukt på problemet. Suck. Imorgon bitti ska jag se till att hamna först i telefonkön till vårdcentralen och be dom fixa det här! Tydligen kan man vid mycket stress få brist på ett ämne som kan leda till acne och viktuppgång. För det behöver man medicin. Medicin får man hos läkaren. Visst är det komiskt, man stressar med jobb för att få mer stålar men i slutändan blir man inte mycket rikare eftersom man sen måste åtgärda diverse effekter av stressen. Den som gapar efter för mycket...
När jag kom hem var det hög tid att äta, jag stekte upp halloumiost och gjorde en sallad. Men det gick inte, fetten som dröp från osten påminde så brutalt om min feta hy så jag mådde lite illa och knaprade i mig desto mer sallad.

En annan som inte är helt hundra är kära kittycat. Hon har något problem med magen (jag behöver inte gå in på detaljer), men jag har tvättat ungefär fem maskiner sedan i måndags. Botten upp och glad midsommar!

23 juni

Jag var ute med Polly på altanen, min plan var att sätta mig i en solstol, läsa en bok och dricka mitt mintté och så skulle Polly lägga sig lugnt bredvid mig och njuta av solens strålar. Tji fick jag, hon ville så klart på upptäcksfärd så jag fick snällt hänga med i hennes tempo. Efter kanske en timme gick vi in igen. Hon tvättar sig noggrant och jag sitter och laddar inför en välbehövlig ansiktsbehandling. Min hy har genomgått en total makeover det senaste året, från supertorr till det motsatta (för tidigt klimakterie?). Måste stålsätta mig inför behandlarens övertygande uppmaningar om att köpa olika krämer för hur mycket pengar som helst. Från lyxig ansiktbehandling till vildmarken och fjällen, var mitt ute i ingenstans i helgen och red. Helt fantastiskt (bortsett från allt regn och kylan). Jag känner mig numera som en liten flicka med hästdrömmar som sitter med sin Min Häst i ett hörn och fantiserar om att galoppera på en stor äng. Men verkligen alltså, jag sa utveckla det här intresset. Det är en plikt mot mig själv!


2 oktober - 22 juni

Min första semester på jag vet inte hur länge, har hållit ett tempo på vad som skulle motsvara 140 km i timmen på en bilväg. Men nu sitter jag här, sista semesterveckan och som jag njuter. Fick ett plötsligt infall att kolla in bloggen och skriva lite. Att sammanfatta livet ända från oktober tänker jag inte ge mig på (åtminstone inte en timme före kvällens äta-ute-planer), tänker jag tillbaks i rewindtempo så är det ganska mycket som har förändrats. Jag trivs med tillvaron. Sitter just nu i min nya lägenhet vid mitt lilla datorbord, Polly snoozar i soffan bredvid mig och solen skiner in en aning. Det är tydligen midsommar i veckan. Jag blir alltid stressad av såna där högtider där man "måste" en massa. Förutom julen, julen gilllar jag innerligt. Jag blir opeppad på att festa om det förväntas av en, då vill jag inget annat än att stänga in mig i en halvmörk lägenhet och se på film. Fast, denna midsommar kommer min kära E upp och det förgyller definitivt dagen. Ok, måste börja göra mig i ordning. Morgonrock på stan ska tydligen inte vara någon hit. På återseende!