Kväll

Vi har sett Love in Manhattan och hållit på att somna på soffan. Kvällen avslutas nu med fetaostsallad & Fanta. Ska bli riktigt skönt att gosa ner sig i sängen sen. Imorgon blir det tentaplugg hela dagen! Sov så gott.

Fortsättning

Sov som en prinsessa i två sköna timmar med fluffarna som sällskap. Den ena på magen och den andra vid fötterna. Sedan tog vi oss hela vägen till pizzerian och åt varsin extra stor hamburgare med flottiga pommes.

Ni fick bilder från dagen igår och jag tänker inte vara sämre än att visa några från kvällen/natten med. So here it comes, jag låter bilderna säga de ord jag inte orkar knappa ner.





Sliten

Jag är helt slut idag. Gårdagen var verkligen jättekul, lätt över förväntan med yran :-) Men som sagt, nu är energinivån nere på noll. Har varit ute på gräsmattan med en termos kaffe och persikor men till och med det var lite för ansträngande. Nu blir det inget mer fylleri på ett bra tag. Plugga, chilla, fylla år och resa står istället på schemat!



Vårt gang, bild från
www.vk.se

Fortfarande kvar

Jag vet inte vad Lina sysslar med, men något är det. Så jag sitter här med min cider tills hon behagar anlända. Jag är färdigsminkad, påklädd och redo.. bränt mig har jag gjort med på min vänstra arm. Har utfodrat djuren och nu återstår bara en promenad till festligheterna.. Right here, right now..

Fin fyllemat och lite vila



Grillad kyckling, provencalsk sallad och Icas "fetaost". Jag har krängt och druckit en Resorb på det. Ska ta en dusch och sen är det dags att festa vidare. Have le nice evening!

At the brännboll





Lyssna på den här om du vill bli på partyhumör :-)


Let´s get the party started

En rostemacka och en kopp kaffe och nu är jag redo för öldrickande vid brännbollen. Bor du i Umeå - kom dit! Bor du inte i Umeå - ha en lovely dag ändå! Kram ♥

Skriv på!

Veckorevyn har en namninsamling för att förändra attityder kring våldtäkt. Mycket bra intiativ tycker jag, så vill uppmana er med att gå in på sidan, läsa och sen gärna lämna ert namn. Underskrifterna kommer skickas till justitieminister Beatrice Ask, rikspolischef Bengt Svenson samt Sveriges alla länspolismästare.

Skriv på
här!

Fräsch inför helgen

Nu när jag duschade såg jag att A köpt en ny duschcreme som han ställt på badkarskanten. Är den bra må tro?


Not sugen



Gammal bild, men det återspeglar så bra hur jag känner inför kvällens pluggande! Suuuuuck.

Pizza, glass och havet

Vi har varit ute hela dagen, åkte till papps och sen vidare ut på äventyr och käkade pizza, lät Nikki nosa lite på vågorna och käkade daimglass. Solen skiner och jag börjar få lite sommarfeelings. I helgen är det brännbollsyran i stan och jag ska på någon vänster försöka balansera festandet med pluggandet. Låter bilderna tala för dagen så ska jag sätta på en kopp kaffe och läsa som en tok..


Pluggöl

Det blev lite enformigt med pluggandet så vi gick ut och tog en (läs några) öl istället. Satt djupt nedsjunken i en soffa med en öl i ena handen och en handfull jordnötter i andra. Jag är fullt medveten om att jag är aningen försupen för tillfället men livet är till för att avnjutas om man bara kan och det är det jag gör just nu :-)



Ny telefon?

Läser på MSN att Dior lanserar en designad mobiltelefon. Priset ligger på 35 000 kronor och det är ju helt brutalt, annars hade jag inte bangat den vita eller rosa varianten.


Militaryman, kom och vakta mig!

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska plugga på så då är det lättare att göra ingenting. Hittade gamla hemmabrända skivor med skön musik så lyssnar igenom dom och känner mest för att dansa omkring i vardagsrummet resten av dagen. Och så kommer jag att tänka på att vi snart är i New York och blir pirrigt glad och får samtidigt resfeber och kan inte riktigt sitta still. Äter gör jag med, Kelloggs K-special mini breaks. Dom såg sådär jobbigt nyttiga ut men smakade riktigt sockrigt när jag började tugga på dom. Fina grejer!

"5-årig pojke blev utröstad"

Det här är så sjukt, och det värsta är att jag knappt blir förvånad i dagens utröstningssamhälle. Men här har det gått alldeles för långt. Ju äldre jag blir desto mindre förtroende för vuxenvärlden får jag.

En liten tuss på huvudkudden

Polly har bestämt sig för att ta över A´s kudde. Så snart han inte sover längre så hoppar hon upp där och kurar ihop sig till en liten boll och börjar snooza.



Idag är det plugga som gäller. Hela dagen.

Bländande

Slajnus och jag har pratat om att köpa varsitt kit med tandblekning och fixa gaddarna. Men hur är de här 300 kronors-behandlingarna? Fungerar dom överhuvudtaget? Och den viktigaste frågan: ilar det? Jag klarar inte av il så gör det det dumpar jag idéen direkt. Berätta allt ni vet och alla erfarenheter ni har så blir jag glad!

I mål!

Det var riktigt trevligt med Vårruset, vädret har varit fint och 5 km kändes förvånansvärt kort. Herregud vad folk det var! Fick Gekås-feelings och hade lust att lite lagom aggressivt putta bort folket i vägen. Efter rundan fick vi vår picnickorg med bröd, pålägg, cider, fil och lite annat - slog oss ner på gräset och festade på det. En "goodiebag" och en medalj delades också ut. Inte illa! (vi kan ju låtsas som att det inte står Coop på en sidan)




Mycket

Det är en massa plugg, djuren, hemmet, hinna vara social och ha kul, kommande födelsedag och resor.. ja, mycket på gång så bloggen kommer ganska naturligt lite i skymundan. Men, min älskade sambo har blivit en riktig superbloggare så underhåll er gärna med hans numera väluppdaterade blogg :-) som finns här!

Nu ska jag hitta något att äta sen är det dags för Vårruset med kollegorna. Kram på er!


Fjollan på äventyr & Lina in action

Pratade med Lajnus på msn för många timmar sedan.. "ska vi ta en Nikki-promenad" - Ja det gör vi. "Och kanske äta något tillsammans med" - Javisst, "Sen kan vi plugga ihop med ju" - Absolut. Så vi har haft en helkväll med grillskiva, klyftopotatis & tsatziki följt av A´s berömda jordgubbsmilkshake (som tom var ett strå vassare idag). Efter det tog vi vårt pick och pack + Pollykatten och gick till Lina där stackars Fjollan höll på att bränna av sig morrhåren. Levande ljus & fluff = ingen bra kombination.




Till vår stora glädje var det inget allvarligt med A´s pappa. Mycket skönt!

Pussel från precis nu


Måndag

Men fy, känner mig fortfarande sådär nästan bakis och trött. Det är något med stämningen idag. När jag sedan kliver in i hallen hemma är det första jag får höra att A´s pappa åkt in till sjukhuset. Vi vet inte mycket mer än så just nu. Det är bara att vänta tills systern ringer.

Jag måste hursom få i mig lite lunch och sen ska jag träffa mentorstjejen för första gången.
Vi hörs mer senare!

Önskelistan

Det blir en kombinerad "hålla-utkik-efter-i-New-York" slash önskelista nu med tanke på resan. Så here it comes:

♥ Biotherm biosensitive hudvårdsprodukter
♥ Hanky pankysar i olika färger
♥ Värmespray till håret
♥ Mascara/or (någon ny & rolig)
♥ Behandlingar: massage, ansiktsbehandling m.m
♥ En ny plattång från salong
♥ Extremt stort klätterträd till Polly
♥ Svarta strumpisar med hjärtmönster
♥ YSL French Manicure Pen Kit
♥ Väska till laptopen
♥ Grym svart eyeliner (kosta vad den kosta vill)
♥ Möbler möbler möbler. Särskilt en ny soffa!
♥ Många fina smycken
♥ Söta klänningar (kan man inte ha för många av)
♥ I.d-smink i olika varianter

Superduperintensiv solning

Legat i solariet hela dagen eller lekt med PhotoShop? Äh, outfiten avslöjar ändå att bilden är från igår. Börjar verkligen bli sugen på lite bränna men var är solen & värmen? På min födelsedag har jag i alla fall bestämt att det ska vara sommarväder. Den 3 juni. Lägg det på minnet kära läsare :-) Då blir det jordgubbstårta och bubbel. Kanske någon känner för att bjuda mig på en god middag med (typ oxfilé, klyftpotatis, bearnaise och fetaostsallad, bara en tanke alltså..)

Dagens låt går i schlagerns tecken och vad är inte mer Eurovision än Johnny Logan och
Hold me now. Året var 1987. Vackert.

Seg segare segast

Med tanke på min extrema seghet idag är jag ändå imponerad att jag har lyckats gå ut med hund, varit och handlat + skrivit ett par rader för en skoluppgift. Det finns dom som tycker att det är ganska mysigt med bakisdagar. Jag ser tyvärr inget alls mysigt i det hela. Bara för den sakens skull har jag blivit drabbad med dunderbakfyllor. När andra är pigga mot kvällen ligger jag fortfarande och kvider. A har gjort homemade jordgubbsmilkshake åt oss, jag försöker yla med till Israles eurovisionbidrag och nu blir det TV.. eller möjligtvis Jane Austens Book Club på datorn. Är den något att se?


Kvällen

Kvällens outfit blev svart och för schlagerns skull lite turkost med. Jag är inte pigg någonstans idag. Fy. Det var en trevlig kväll men lite splittrat kring vart vi skull, så vi for fram och tillbaks mellan olika ställen och hamnade tillslut på NH där vi fick dansa lite (och kränga en stor hamburgare). Ungefär samtidigt som jag skulle hem började jag må illa och A fick nästan bära mig hem. Idag är jag mest intresserad av sängen och kylskåpets innehåll, dvs Ramlösa och en flottig färdigpastarätt.

Ryssland vann alltså schlagern igår. Vad tycker ni om det? Jag blir alltid lika förvånad över vinnarlåten, men visst den var ganska fin och Plushenko (stavning osäkert) var ju spexig så varför inte. Och nu är det alltså ett helt år kvar tills nästa Eurovision vilket känns mycket sorgligt! Vad coolt det hade varit att befinna sig i Moskva vid nästa final.. kanske ett mål?




Partydag

Precis ALLA ska festa idag. Det är Eurovisionfinalen, det är Kulturnatten i stan, det är hemmafester och det är galet mycket party. Jag ska hoppa in i duschen nu och sen börja piffa. Kvällen börjar med tacos hos Mary och sen får vi helt enkelt se vad som händer :-) Ha en riktigt trevlig kväll!

Jag bara måste

Ni behöver inte tycka det är häftigt, men jag gör det iaf och jag är absolut avundsjuk! Pratade med bror igår som befunnit sig i Cannes de senaste dagarna och partajat, där hade han hamnat i Jessica Simpsons sällskap och snackat med henne ett bra tag. Hon var väldigt trevlig och verkade tydligen betydligt smartare än vad hon kan framstå som. Och snygg behöver jag inte ens säga va?

Tankar kring..

Tvätta när man är övertrött
Ingen bra idé. Mina annars pedantiska tvättspärrar släpper totalt och allt blandas. "Äh, vad spelar det för roll med 20 grader hit eller dit"

Varför tvättstugan luktar bajs?
Ja varför gör den det?

Dagens kvittobråk
När vi var på restaurangen trasslade babsmaskinen, jag slår in koden, väntar osv men det blir något fel. Jag drar kortet igen, slår koden osv. I förbifarten ber jag om kvittot, ifall banken skulle råkat ha dragit pengarna två gånger. Mannen bakom kassan blir seriöst förolämpad slash sur och vräker ur sig en kommentar. Jag är alltid noga med att gå sådana kvitton till kunder när jag jobbar och tycker att man bara gör det. Nupps, jag är kvittomänniska. Jag gillar mina kvitton. Just det, det slutar med att han rotar fram det ihopskrynklade kvittot som han hade slängt och ger till Åsa.

Filmen vi såg ikväll
Love and other disasters med Brittany Murphy. Den var söt, rolig och lite märkligt. Perfekt för en trött kväll och Brittany är ju så söt.

Min gos
Puss!


Fredag - tröttdag men bra dag

  • Dagen börjar med tidig uppstigning för plugg på skolan där också både frukost och lunch intas
  • Sen är det dags för jobb några (få) timmar
  • Varpå jag möter upp Åsa på stan, A kommer också och vi käkar något kebabliknande
  • Nu tvättar jag för fullt
  • ..och snart ska vi se på film + att jag måste knappa ner reflektioner kring vårt arbete
  • Och så två hundpromenader mellan allt

Så, en stor kopp kaffe innan det är dags för nästa vända ner till tvätten och sen ska jag inte resa mig från soffan på resten av kvällen.


Nästa: finalen

Andra semifinalen är nu avgjord och delvis tycker jag att rätt låtar gick vidare. Var några mycket tveksamma bidrag (tex Portugal.. why?), däremot underbart med sjörövarlåten - visst var den grym? Vår kära Perelli gick också vidare med Hero och det känns ju mycket bra. Island var en annan favorit, riktigt party á la 90-tal. Får se nu hur det blir på lördag, ska på fest där det förmodligen inte kommer stå på någon Eurovision, men men men.. det ska nog lösa sig på någon vänster.

Imorgon är det alltså fredag, veckan har gått fort som vanligt. Vi ska plugga lite och göra klart vår övningsutredning sen ska jag jobba hela 2,5 timme (hur ska jag orka?). Kvällen sen är tänkt att bli lugn och sansad. Film känns som ett lockande alternativ!

I den lilla lilla skogen

När man har hund och med andra ord måste ut flera gånger om dagen så blir vädret så mycket viktigare än vad det var förut. De senaste två dagarna har vi haft sol och det är verkligen skönt med lite strålar även om det är ganska kallt. Vi var precis ute på Nikkipromenad, och kameran var med..


Schlager-nostalgi

Ok, såhär i schlagertider kan jag ju inte låta bli att lyssna på gamla hits och bli lite nostalgiskt. Nu har jag förmodligen missat massor, men här är några favoriter:

 

The best of the best, fullständigt tokigt och kul - Ukarina förra året med Dancing



Estland 2000 med Once in a lifetime som jag tycker så mycket om



Dana International med Diva får inte förglömmas - Israel 1998



2004 och Ukraina - ett viktigt år med Ruslanas Wild Dances



Höll på att glömma Englands bidrag från förra året med Flying the Flag. Försök att inte sjunga med!

Nu vet jag hur det känns att sitta i fängelse

Fyra timmars litteraturseminarium i halvklass har lett till att jag just nu skulle kunna diagnostiseras med halva hälften av alla psykiska åkommor som finns. Jag har under dessa timmar ätit upp ungefär ett helt Vicks-paket, ritat fjantiga saker i Åsas block, gäspat sjuttielva gånger och pillat sönder hälften av nagelbanden. Det som räddar dagen är schlagern ikväll! Bara ett par timmar kvar sen kör det igång igen och jag är loaded!


Det blir vad man gör det till

Hur man upprätthåller galenskap i livet:
(När du läser det här, så läs det inte bara utan tänk dig verkligen in i det)

* Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.
Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in. 

* Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst. 

* När någon ber dig om hjälp, Säg: jag delegerar!

* Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha
pommes frites till det? 

* Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg 

* Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När alla
har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso. 

* I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För
sexuella tjänster. 

* Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian." 

* Använd inte punkt 

* Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå

* Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de har
svarat

* Specificera att din drive in order är för att "ta med"

* Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud hela dagarna

* Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte kan komma på deras fest för att du har huvudvärk

* Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn, Rock Hard, eller varför inte Snöret...... 

* När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik "Jag vann!","Jag vann!" "Tredje gången denna vecka!!!"


Rulla!

A får beställa gratis träningsprylar genom jobbet och igår fick vi hem en pilatesboll samt en massage roller. Nikki är livrädd för bollen medan jag tycker den är himla kul men jag har absolut ingen aning om hur man "egentligen" ska göra med den. Sen massageprylen, helt underbar! Hade velat ha någon som stod och rullade den mot min rygg dygnet runt helst.


Inställning

Är det inte rätt häftigt, att egentligen allt handlar om inställning. Sitter du med en massa kurslitteratur som ska plöjas igenom kan det vara allt från dötrist till intressant och givande beroende på hur du väljer/orkar se på det. Har du dålig hälsa på ett eller annat vis handlar det återigen om den inställningen du har. Ett ganska klyschigt exempel är tex mannen som varken har armar eller ben men som ändå verkar nöjd med livet. Men absolut, vissa saker kan man inte styra över. Att säga till en deprimerad person att hon måste "rycka upp sig" kan ju vara ganska absurt. Men i många fall tror jag att det kan vara väldigt bra att medvetet tänka på att vi faktiskt har stor makt och likaså inflytande över vårt välmående.

MItt största problem är att jag kan vara supertaggad och tänker att jaaa nu kör jag, sen börjar jag läsa den där boken eller vad det kan vara (som är skittråkig) och då dalar min positiva inställning totalt. Så det är kanske det som är det egentliga problemet, just att hålla behålla den peppade energin.

Morgon (strax halv två)

Satt uppe halva natten och chitchattade så en stund efter ett är det morgon för mig. Hittade knäckebröd och klämde ut det sista av räkosten till frulle men hade lätt kunnat äta mer. En halv flaska vin ger sina sug..
Idag är det läsaläsa som gäller, vi har litteraturseminarium imorgon så jag måste bli lite insatt. Fyra timmar till att diskutera några torra artiklar, jag längtar inte. Vil jobba med övningsutredningen istället som är så mycket roligare. Hur är läget med er idag?

Schlager!

Oh så spännande det var. Men WHY fick inte vi i Sverige rösta? Himla trams! Flera av mina favoriter (däribland Armenien) gick iaf vidare så jag är NÖJD. Vi sippade vin, diggade och dissade. Det bästa är att det snart är dags igen, bara två dagar sen är det nästa semi. Underbart! Qeeeele qeeelee..




Tisdag

Jag älskar min sambo och tycker givetvis att det är trist när han jobbar superlånga dagar, MEN en positiv sida finns det av det hela. Maten! Varje gång vi äter på skilda håll så passar jag på, jag kränger räkor, lax, fetaost, renskav.. allt sånt som han inte gillar. Nu precis har jag gjort en mycket god måltid med just renskav, potatismos och champinjoner.

Och så börjar Eurovision ikväll! Klockan 21.00 sitter vi peppade hemma hos Kicks med ett glas vin i ena handen och betygssättarutrustningen i andra. Är ni på g??

Black and white

Om någon ger mig en tusenlapp så klickar jag hem dom direkt.. 493:- per klänning från Asos.


Punkter

• Tentan som jag var säker på att jag inte hade fixat: jag fick 21 av 24 poäng. Hur hände detta?

• Jag blev ilurad av A att det var torsdag idag och jag tvekade inte ens en sekund.

• Vi har köpt en smoothiemixer. Den är helt horribel. Den låter seriöst som när sjuttiotre flygplan startar samtidigt.

• Nikki är en tok, hon fick för sig att dyka ner i en buske, se här:


Tillbakablickar

Det här regniga vädret får en onekligen att tänka på sol och stränder. Men dessvärre sitter jag här och fryser i skrivandets stund.

Ett par månader efter att A och jag träffades var vi i Nice. Sommar därpå var vi på Mallorca och sen bar det av till Zakynthos året efter. Fina minnen med mycket sol, hav och utflykter. Nu var det evigheter sedan vi var på någon solresa, men då är det bara att klicka fram gamla bilder och drömma sig tillbaks..




Förvirrat väder och utflykt

Jag vaknade imorse och trodde att jag inte skulle kunna svälja, men jodå, halsen mådde ganska bra. Kliar lite men det är inte mycket värre än så. Det måste vara mina polska superpiller som räddat mig. Jag känner mig ganska övertygad om det.

Efter lunch var vi iväg en vända för att köpa present till pappa som snart fyller år och så åkte vi förbi Angelica en vända där det bjöds på rött té med champagnesmak. Jag brukar inte gilla rött té men det här var riktigt gott och luktade dessutom godis! Sedan mina vänner, sa jag till mig själv att det där med GI kan dra åt skogen och så stanna vi vid pizzerian och åt sjukt god calzone.



Och nu ska jag ut och gå med Lajnus. Vädret har varit VÄLDIGT förvirrat idag så jag håller tummarna för att vi slipper undan en regnskur!

Champagneflickan - Caroline L Jensen

Saxat från Bokus: Champagneflickan - en svensk strippa berättar är den sanna historien om hur en ung svensk kvinna på grund av olyckliga omständigheter hamnar i sexindustrin i Köpenhamn och försörjer sig som strippa, ända till dess att en av hennes arbetskamrater blir brutalt mördad. Det är en nyanserad och inträngande skildring av en verklighet som omges av både många fördomar och romantiska föreställningar. Här får vi veta hur det verkligen är att arbeta på en strippklubb och umgås med personer i den undre världen.

Jag tycker att storyn är spännande, människors (kanske främst kvinnors) levnadsöden och historier intresserar mig ofta. Språket gillar jag dessutom, hon har ett väldigt levande och lättillgängligt språk som får en att fastna. Hon varvar sina upplevelser med åsikter och känslor på ett bra sätt och jag tycker absolut den är läsvärd om man gillar den här typen av böcker.


Cozy

Vad är bättre när man ligger och är krasslig än att få de nyaste avsnitten av Gossip Girl, Top Model och Grey´s Anatomy? Nä, jag tänkte det - inget. En iskall isglass på det och lyckan är fullständig. Jag är överladdad av mysighet och hade lätt kunnat ligga här under filten i mörkret med min lilla Vaio hela natten.

Söndag

Jag är sjuuuuuuk. Det är syyyyynd om mig. Jag vill sova men då kommer jag vakna någongång sent ikväll och inte kunna sova på hela natten och sen inte kunna gå upp i tid för föreläsningen vi har imorgon (och där kom punkten).

Mary hade gjort en jättegod smörgåstårta så vi åt, sjöng & drack kaffe. Födelsedagar är kul!

Hittade precis värsta roliga grejen.. min blogg översatt till engelska,
här. Allt, till och med kommentarerna är översatta på svengelska. Hade jag ingen aning om att man kunde göra :-) "Has also dealt with something as unusual as cooking, mozzarellasallad and not too advanced köttfärssås with fullkornspasta."

Update: Gud så festligt, man kan översätta till en massa olika språk! Här har ni ett inlägg på hindiska (hindi?) till exempel.


Jag trodde att jag skulle slippa undan

..men nu sitter jag här med halsont. Det började inatt och är givetvis fortfarande kvar som ett konstant kli. Tack Lina. Tack Anders.

Snart får jag besök i form av andra halvan av min grupp, vi ska göra klart vår övningsutredning sen åka på kalas hos Mary som blir nästan trettio. Alltså dags att borsta bissingarna och hitta någon frukost. Ha en lovely söndag!


Resa rosa

Den här från Wedins hade varit perfekt som resväska, men det ska inte läggas några pengar på en ny sådan just nu. All fokus på fickpengar väl där.

Vi är så sega båda två ikväll. Eller alla fyra borde jag kanske säga. Inte många knop här inte.. hasar runt mellan dator, tv och kök och gör inte mycket. Har fösökt pigga upp oss med kaffe gjort på nymalda Sulawesi-bönor, gottigt men vetetusan hur mycket det hjälpte mot tröttheten!

Är sugen på att sälja grejer men jag är sämst på att skiljas från mina prylar och kläder. Tänker att "man kan alltid ha användning för det någongång". Finns det någon kurs i att tänka tvärtemot så vill jag gå den direkt!

Lördagen

Stackars Lina är sjuker så jag har gjort min vänskapliga plikt i form av att packa ner tidningar, halstabletter, Ipren, choklad, snus och en isglass och vandrat till henne med dessa förnödenheter. Strax därefter kom A hem något sliten men ändå i bättre skick än väntat efter en hel dags festande. Dom verkar ha haft kul iaf och det gädjer mig.

Har för övrigt sysslat med något så ovanligt som matlagning, mozzarellasallad och inte alltför avancerad köttfärssås med fullkornspasta.


Eurovision-favoriten

Är Armenien med den schlagersvängiga låten Qele Qele. Den är grym! Dessvärre kan jag inte påstå det om så många andra. Har du hunnit få någon favorit? Med start den 20 maj är det dags för första seminfinalen, andra är den 22:a och sen finalen är lördagen den 24:e. Lite rörigt men jag kommer försöka se så mycket jag kan.


Sommarfint

Snart är jag där! Det är givetvis New York och Forever 21 jag pratar om.


En mycket trevlig fredag

Helkvällen påbörjades med besök på the thairestaurang. Jag var dum nog att beställa en ny rätt och den var inte alls lika god som min klassiker Chicken Paenang. Sedan har vi varit ute med Nikko, sett på Ett öga rött, spelat yatzy, läst Barbapapa och ätit en massa vindruvor. Tack Sara för kvällens Anna-passning ;-)






Sista shoppingen före resan

Jag såg den, provade den och blev förälskad. Jag funderade lite, och bestämde mig sedan - då fanns det precis en kvar i min storlek, ödet ville att jag skulle ha den. Synd att den är litelite för stor bara. Men min kära vän Lina ska nu bli syproffs så då kan hon fixa det åt mig.


Sambon på vift

Klockan fem imorse gick A upp för att åka till Stockholm på landets förmodligen största personalfest. Jag har fått följa förloppet under dagen, som har låtit ungefär såhär:

Ca kl 12
- Göööött, nu sitter vi här på ett ställe och käkar lunch och dricker ööööl

Ca kl 13
- Okej, Systemet nästa sen sen blir det förfest på Mattias rum
(med diverse klirr i bakgrunden)

Ca kl 14
- Vi är på hotellet nu.. sängen är så sköön.. mmm.. om man skulle sova bara liiite..

Jag förutspår att nästa samtal kommer vara så pass berusat att det knappt går att förstå.

Godis är väl nyttigt?

Nu med anledning av min något-sånär-GI-kost är det inte mycket godis eller kakor jag har köpt på sistone. Så hämtar jag ut det där paketet som skulle väga 2,8 kg och vad är det i det om inte kakor i massor, från min kära farmor. I paketet låg också ett halsband, örhängen och lite saker till min pappa (vi båda fyller år ganska snart).
För hennes skull måste jag nästan äta en del av de här kakorna, faktiskt.


Ledig

Idag behöver jag inte gör nånting. Kan sitta här och sörpla på mitt kaffe i två timmar om jag vill. Jag behöver inte äta frukost direkt när jag vaknar och jag kan gå runt i morgonrocken om jag så känner för det. Visst är det en underbar känsla?


Dagens gåtor

Vi var med Lina på ett ärende. Någonstans på en parkering i Umeå går hon här iväg med en okänd man. Vad gör hon egentligen med honom?



När vi är på väg hemåt börjar det riktigt spöhagla och i samma stund får A mms från sin syster med denna bild som kontrast. Vart befinner dom sig?


Outfit och goodiebagen

Outfiten från igår får inte förglömmas! Jag hade tänkt mig en mörk jeanskjol men i allra sista sekund ångrade jag mig och det blev helsvart med lite färg i form av den lila (och även lilla) rosettväskan och någorlunda matchande smycken. En närmre presentation:

♥ Topp - Rut mfl
♥ Kjol - Indiska
♥ Skärp - Carlings
♥ Spetsstrumpisar - Åhléns
♥ Skor - Din Sko
♥ Väska - Glitter
♥ Smycken - Pilgrim

Dagens utstyrsel däremot har jag haft det riktigt kämpigt med. Börjar med kjol ett som jag upptäcker har en fläck på sig när jag väl kommit till skolan. Byter när jag är hemma och upptäcker snart att det är något envist tuggumiaktigt på strumpbyxorna. Nu tar jag till med mjukisdressen istället.


Sen till det ni kanske är mest intresserade av, innehållet i den beryktade goodiebagen!



♥ Alla fick varsin klänning i olika modeller från
Stylebystars, för att se min närmre så heter den Satin Rosette Dress och är mycket fancy
♥ Tvättpåse från Kii
♥ Svart t-shirt från Blend
♥ Tryfflar från Chokladbutiken
♥ Ms Bijoux halsband från Dixi
♥ Presentkort hos Happylaptop
♥ Ms Bijoux peace-armband från Accessora
♥ Schampo och balsam från Simply Organic + rabatt hos Satine
+ vinsten som var ett presentkort på en skönhetssalong

All cred till Anna som fixade allt det här.

Fy fan vad vi är bra!

Vi alla som var och kollade resultaten FIXADE DEN! Är så grymt glad, trodde inte att det skulle gå riktigt hela vägen men det gjooorde det. Gick med ett leende på läpparna hela vägen hem. Underbart! Nu ska jag spendera resten av dagen åt att bara vara glad.

Sömnigt läge & bilder från igår

Väckarklockan ringde klockan åtta noll noll, till min stora förvåning gick jag faktiskt upp - gjorde en omelett och hällde i mig en drickyoggi. Kan inte påstå att jag är pigg idag efter en halv vinare och sent i säng igår, hade å andra sidan inte förväntat mig något annat. Nu ska jag strax hasta iväg till skolan igen för grupparbete. PhotoShop dog (som vanligt) igårkväll, men nu fungerade det en stund så here it comes.. ett par bilder från kvällen:


Bloggträffen

Tack Anna som ordnade kvällens bloggträff! Många trevliga och härliga tjejer där, synd bara att man inte hann prata med alla. Vi fick fin snacksbuffé och välfyllda goodiebags, dessutom vann jag ett presentkort på en beautysalong här i stan. Kan det bli mycket bättre?
Tio över sju infann vi oss på Invito och dessförinnan var vi hos Angelica och sörplade vin, riktigt nice det med. Får påminna mig själv om att det inte är helg riktigt ännu och försöka sova i någorlunda tid. Så, nighty night och återigen tack för ikväll och trevligt sällskap!

Med joggingdressen på

Nu är jag på G!! Var ute på en hurtig powerwalk med voffsen, gick i rask takt till skolan och hade handledning iklädd mina hurtkläder smaskandes på en couscous-sallad. Sedan raskt hem igen för en kopp kaffe och diverse piff som ska påbörjas alldeles strax.

Jag har fått två postavier under dagen, det ena vet jag är skollitteratur men det andra är förmodligen något väldigt mystiskt. Något med Import från Stockholm står det på avin, och 2,8 kg ska det väga. Har verkligen ingen som helst aning om vad det kan vara.


Försöka duger inte alltid

Gjorde ett tappert försök till vaxning under armarna, men jag har inte tålamodet att vänta tills det vuxit ut värsta långt så resultatet blev inte mycket att heja för. Jag stod där med det varma vaxet, drog och slet men nästan inget hände. Epilatorn nästa?

Jag vet inte vad det är med denna dagen men för en gångs skull går timmarna väldigt långsamt. Jag har ätit frukost, vaxat eller vad vi nu ska kalla det, bloggat, snicksnackat lite på msn - och klockan är bara 12 än så länge. En kopp te blir det nu!

Onsdag

Efter DH igår såg jag nyaste avsnittet av Gossip Girl. Det är ju så bra! Jag struntar helt i att det är tänkt åt tittare någonstans i tonåren för jag fullkomligt älskar programmet. Tänk vilken underbar helg det hade varit om det kom ut sådär tjugo nya avsnitt, en soffa och massor med kolhydratbomber på det (jag tänker hamburgare och pommes med dipp, flottiga pastarätter, pizza och nybakade frallor). Mmm, lycka!


Sov länge idag och har sen snoozat med Nikki. Alla borde ha ett gosedjur som henne på morgonen. Morgonhumöret blir så betydligt bättre när man har en liten fluff som ligger och puffar och fluffar mot en. Okej, dags att börja dagen. Ska till skolan och sen är det Bloggträffen på g som sagt! Ha en fin dag ♥

På soffan med min kära Vaio

Dagens surande är nu slut. Jag har varit ute i regnets efterdyningar tillsammans med en styck glad hund och en Jenni i telefonen. Jag saknar henne här. Men så är väl livet? Man träffar människor, dom försvinner eller så försvinner man själv. Det gäller att ta tillvara på nuet. Klyschigt men sant. Kanske kan det låta lite sorgsamt men samtidigt tycker jag att det nästan alltid är så att när "en dörr stängs så öppnas en annan". Faktiskt.

Snart är det ett nytt avsnitt av Desperate Housewives, mycket spännande! Det var ju inte ett lite dramatiskt avsnitt sist!
..sedan, imorgon är det dags för Bloggträffen. Planen är att fördrink och piffa hos Angelica sen går vi till Invito där tillställningen håller hus. Det ser vi fram emot.

Dags att visa vad jag fick med mig hem från stan va?


Frustrerande x 2

Jag blir knäpp på allt fint vi såg på stan. Som tur (?) var så vart det i slutändan inte så mycket som fanns i rätt storlek eller satt perfekt, annars hade jag blivit många hundralappar fattigare. Fast den där klänningen från Gina är jag fortfarande sugen på även om det var lite lite för stor (och nej, jag kan tyvärr inte sy). Hursom hade vi det trevligt med både mjukglassfika och latte väl tajmat när solen dök upp.




Sitter och irriterar mig framförallt på en helt annan sak för tillfället dock, med vissa saker kan jag vara som en liten geting och detta är precis en sådan situation. Gruppuppgifter alltså. Jag är individualist. Jag gillar människor, men jag gillar inte när andra bestämmer saker åt mig. Helt odemokratiskt har vi blivit tilldelade en skitbok som inte går att få tag på, denna är på engelska och ska läsas samt sammanfattas tills om någon vecka. Medan vi kämpar för att ens hitta den så ska de andra läsa några korta artiklar på svenska. Sånt här får igång mig. Andas in, andas ut.

At the skola

Vaknade strax före 9 imorse inte överdrivet pigg, och vandrade ut till vardagsrummet där jag fick syn på ett styck bronzingpuder, en geisha och ett paket tuggumin på soffan - om inte uppätet så sönderbitet. Jag fattar inte var hon får tag på allt! Och så uttråkad kan hon inte ha varit på den lilla stund A gått till jobbet fram tills att jag vaknade.

Är på skolan med Åsa nu och kämpar på med vår övningsutredning, men nu är det hög tid för lunch, blev bara en miniportion gröt imorse så det kurrar i magen nu. So long!



Tänk vad skönt

Om man hade kunnat ta ledigt fyra dagar och åka iväg på en spa-resa. Såg en annons med just sådana i Estland och Lettland till vad som verkar vara bra priser och är så ofantligt sugen. Tänk en långhelg med bubbelbad, massage, inpackningar, solning och god mat. Mmm.



Pics från
Vegaresor

Kl. 20.50

Jag läser och läser men kompendiet tar aldrig slut. Okej, jag är inte sådär extremt effektiv förvisso.. det är ju viktigt med fikapauser, telefonsamtal, gosande med djuren och så vidare. Jag blir knäpp på att vi har så himla mycket nu före sommaren, säg att man inte fixar alla tentor då är det bara att säga hejdå till de veckors ledighet man har för att istället tentaplugga. Kalas verkligen. Inte alls stressande eller så.

Kvällen kan sammanfattas rätt bra med denna bild


Rätt svar är

..den här söta blusen/vad man vill kalla den. Inhandlades i helgen men har inte packats upp förrens nu. It is very nice and I like it. Den fanns även i vitt och en korallaktig färg.


Vad gömmer sig i påsen?


Helgen är slut, det är måndag igen

..och jag har börjat mitt nya liv. Det består av plugg dagarna i ända, jogging/promenad varje dag samt. hör och häpna, GI-kost! Igår började jag, en bakisdag av alla, med ny hälsosam mat. När Lina och A satt och tryckte i sig pizza slash kebab åt jag en omelett med tomat och kalkon. Idag har det blivit knäckisar och lax, keso och sallad till lunch. När jag väl fått för mig något så är jag envis som en åsna, men herregud vad sugen jag är på pommes med cheddardip. Kanske man borde ha en dag i veckan att äta precis vad som helst? Ja, det är en bra idé bestämmer jag. Nu ska jag speedläsa det tjocka atikelkompendiet med någon skön musik i bakgrunden. Vi hörs!

360 kronor

..är vad den här outfiten kostar. Om man bor i USA vill säga, och därmed alltså inte behöver betala någon tull och frakt. Tokigt billigt och mycket fint. Allt från Forever 21.


Söndag kväll

Nästa helg blir vit som nyfallen snö. För att uttrycka det milt så är jag för tillfället ganska mätt på alkohol. En eller två drinkar på onsdag till bloggträffen är bestämt sedan länge (men det är ju å andra sidan inte nästa helg) men sen blir det pyamasparty med Sara på fredag (i hälsans tecken) och plugg resten av da helg.

Kollade precis vädret, och var nu redo för en smärre chock.. det ska bli så kallt som ner mot 3 grader i veckan. Det är nästan MINUSgrader.. i MAJ! Brrr. Jag som nyss har packat ner vinterkläderna och ställt in mig på att kanske lyckas bli lite lite solbränd åtminstone.

Från igår, Gosnos redo för middagen:


Partyproppar

För oss som har tinnitus, och alla andra som är rädda om sina öron är detta värsta bra grejen: snygga propps med örhängen i ett. Det är ungefär samma sort som jag brukar ha fast minus tillsnajsningen och dom är mycket bra. Priserna ligger mellan 279 - 339 kronor (finns med olika örhängen) och det tycker iaf jag att det kan vara värt. Från Fluffbabes.


Japp!

Ännu en festkväll blev det alltså igår och vi hade riktigt kul. Började med spel här hemma, åkte sen ner till stan och gick på Rex. Där var så sjukt mycket folk, alla knuffades, puffades och om jag inte minns fel fick en del sig en extra puff med min lilla väska när jag blev alltför irriterad. Bortsett från detta var det riktigt nice, vi dansade på golvet, på borden och hittade sen paret Schulman på andra våningen som vi såklart stalkade en sväng.


Idag mår jag som jag förtjänar, fast det kunde verkligen också ha varit värre om det inte vore för mina Resorb som jag är trogen. Har nog på gränsen till överdoserat dom så att jag har ork att plugga idag. Har en stor hög jag måste plöja mig igenom. Har ni haft en bra helg?

Lördag

Vi har sprungit på stan ett antal timmar (läs armbågat oss fram) i trängseln. Det var hur varmt som helst i förmiddags men såfort vi kom ner på stan iklädda t-shirts och sandaler kom molnen och det blev nästanpå kyligt. Lite smått och gott blev shoppat och nu är vi hemma för en stunds vila innan partyt börjar.

Ni får ursäkta de uteblivna kommentarerna men jag känner att jag inte vill lägga alltför mycket tid vid datorn nu när Sirpo är här. Jag återkommer under morgondagen. Ha en fortsatt snajsig dag ♥


Kvällen

Vi satt på restaurangen slash kvarterskrogen i en och en halv timme och väntade på vår mat. Inte en halvtimme, inte en timme utan en och en halv! När den tillslut kom hade hungern gått över i någonslags mättnad av allt vatten, vin, öl, oliver och nachoschops så ingen av oss åt ens upp hälften. Gick hemåt alldeles färdiga med uppsvällda magar och trötta.

Kokade ett par koppar kaffe och spelade Så det kan låta, det var mycket jämnt efter ett bra tag med nynnande och hummande men jag vann i slutändan, tjobedooo!



Var inom Kicks på vägen från pappa för att köpa rengöringsprodukter. Jag har ju haft Biotherm på sistone men just den var slut så jag tog en chansning och köpte ett set med Cliniques rengöring istället. Eftersom jag köpte två produkter följde det festligt nog med ett bonuspaket innehållande en massa trevligt (se bild numero två).


2 dagar i taget

Jag har ju heeelt glömt att berätta om gårdagens spännande händelse i form av en tur på en longboard som det så fint heter (jag trodde det var en skateboard), åkte på skakiga ben runt ett varv på skolan hårt greppandes om Alex händer. Påminde lite om för sådär tio år sedan då vi iklädda platåskor försökte oss på att skejta med de coola grabbarna på fritidsgården. Nåväl, igår hade jag platta och bekväma ballerinas.


Idag tog jag däremot ledig från den timmes skola vi skulle ha och så åkte vi ut till havet med pappsen. Riktigt varmt och skönt väder idag och bortsett från någon timmes för lite sömn känner jag mig peppad för helgen. Vännen S kommer om knappt två timmar och kvällens plan är att gå ut och käka sen spela spel tillsammans med vårt gäng som även består av A, Lajnus och the fluffs.


Så, hur ser dina helgplaner ut?

Dagens uppmaning

Är att gå in på sidan Free Dawit, läs om fallet och skriv sen gärna under protestlistan och protestbrev till olika personer/ställen. Dawit Isaak är svensk medborgare och sitter fängslad i Eritrea för att ha bedrivit journalistik för ett demokratiskt samhälle. Han har enligt vittnen blivit utsatt för tortyr och ingen rättegång har hållits. INTE okej, gör något du med!

Föreläsning och träningsvärk

Dagen har bestått av en extra lång föreläsning på fyra timmar, det är tur att föreläsaren är så peppad som hon är annars hade nog alla snarkat mot slutet. Men jag gillar paragrafer och sånt där juridiskt, det är konkret och känns praktiskt jämfört med alla teorier och djupa tankebanor. Nog för att dom kan vara intressanta med, fast kanske snarare när man är på humör. Var hem och åt köttbullemiddag och sen var det dags för joggingrunda med min hurtiga kamrat F som tränar typ 25 timmar om dagen. Han sprang på, gjorde armhävningar och situps utan minsta suck medan jag blev störttörstig efter ca fem meter, höll på att få en astmaattack samt huvudvärk. Nu, närsomhelst borde träningsvärken komma dessutom.

Idag vart det en somrig utstyrsel med randig HM-tee, jeanskjol och vita strumpisar:


Kul? Ja!

Du vet att du är från Skåne när..

• flaggan är gul och RÖD, inte blå.

• du inte kastar, du hottar liten boll.

• ni lekte pjätt när ni var små.

• du känner dig "hemma igen" när du landar på Kastrup efter en utlandsresa

• du beställer en "cocka" i stället för en "cola"

• du vet att mög kan ersätta i princip vilket ord som helst när saker inte riktigt går som du har tänkt.

• du handlar på Netto och är lika förvånad varje gång för att något väldigt vanligt bara inte går att hitta.

• du inte säger groggvirke, du säger blannevann

• du inte reflekterar över om du kollar på dansk eller svensk TV.

Från Facebook


Klänningen

Okej jag börjar med det positiva: klänningen är ju verkligen superfin och kostar bara 160 kronor. Tokigt värre. MEN, Wetseal (vad är det för himla namn på en klädbutik förresten?) som säljer den skickar inte till Sverige. Så där var det slut på det roliga. Kanske finns något liknande i någon annan butik som faktiskt skickar till vårt lilla land?

La ner det där med städningen för ett tag sedan och har istället tittat på Frusna män ömsom läst en av böckerna till litteraturseminariet "Rätten att själv få välja".. en av de pluggböcker som verkligen känns intressant att läsa.

Nu blir det téparty, ha en fortsatt skön kväll!

Sonderkommando

Man mår inte bra av att läsa den här boken, men det är det värt, för det är en sann historia och det är så himla intressant. Shlomo Venezia tvingades jobba i ett av Auschwitz krematorium under förintelsen och det här är hans berättelse - som en lång intervju om tiden där inne. Det går inte att förstå men boken ger en liten inblick.

Du kan få mer info om den och läsa ett provkapitel
här

I´m good!

En pappkasse med kläder som ska skänkas till UFF/Myrorna eller dylikt. UFF finns kanske inte har uppe förresten? På det så tvättar jag, maskin efter maskin.. heja mig! Jag fattar inte hur människor klarar att hålla det skinande rent runtomkring sig ständigt, som en del faktiskt lyckas med, bara sådana här bassysslor är ju ett heltidsjobb!

Bevis på dagens duktigheter:


Det är onsdag

..och jag har befunnit mig på skolan sedan 10 i förmiddags. Först på föreläsning, sedan lunch med S och på möte för ett projekt att vara mentor åt utlandsfödda ungdomar. Ska bli mycket intressant! Efter det tog vi en glassfika, fast inomhus eftersom det började spöregna precis när vi skulle traska ut. I eftermiddag och kväll ska det städas så det står härliga till. Får besök av en vän från Kiruna i helgen och när hon kommer ska det vara strålande rent här hemma. Är på riktigt rensa & slänga-humör dessutom så det kan nog bli ordning på stället!

Dagens musik:
James Morrison


Rosor, rosa och kakor


Fönstershopping hos Inreda
Chatboard 825:-
Muffinsformar 45:-
Muggar, set om fyra 699:-

Tisdag eftermiddag

Jag känner mig ungefär som vädret idag, regnigt och kallt. Är trött, hungrig och lite huvudvärkig. Hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk för det har jag då inte tid med. Hade en tretimmars föreläsning i eftermiddag och jag gillar henne, föreläsaren, men oavsett kändes timmarna lååånga. Ska äta lite och dricka en kopp té så får jag kanske ny energi. Hoppas att ni har en bra dag där ute!


Chi to the n to the os (och liknande)

Jag är också sugen men har ännu inte hunnit på någon jakt så jag spanade lite på nätet istället och fann bland annat dessa här nedan (för er som vill beställa), en sådan här sorts byxa måste jag prova före köp så det blir ingen internetshopping på den här fronten.


Det fjärde paret är väl visserligen det som är chinos på riktigt för mig, men lite liknande alternativ skadar aldrig. Har ni fallit för trenden?

Begär

Jag var i England under en månad för ett par år sedan, den första veckan var det festligt med all flottig mat men efter ett tag blev det till och med för mycket för mig som älskar snabbmat. Vi försökte oss på att få kokt potatis till fisken eller köttet och på vissa ställen kunde man då få sådana där små potatisar på burk. Efter den månaden åt jag inte varken panerad fisk eller pommes på lång lång tid. Nu plötsligt, såhär mitt i natten, får jag ett galet sug efter fish n chips. Hela kroppen skriker geeeee mig!


Tuss

Antingen är det den hurtiga joggingrundan eller också tiden på dygnet med Nikki ligger iaf och snarkar någonstans, har inte sett henne på bra länge nu. Husdjur har ett sådant skönt liv, äter, sover, skiter, sover lite till.. Ibland blir jag lite avundsjuk. Fast å andra sidan, den rastlöshet som hade infunnit sig efter några dagar sådär..så nja, jag trivs nog rätt bra med att vara människa ändå. Särskilt den valfriheten som dom inte har.



Vilken slapp kväll det har varit. Tog fram ett burk med Ben & Jerrys och en sekund senare ringde min kära vän C och glassen smälte, men jag sörplade i mig den milkshakes-liknande sörjan med god lust. Sen fick jag ett avsnitt av Top Model, och ett Grey´s Anatomy och då kan ni gissa vad jag valde framför 1) pluggbok 2) amerikanska tv-serier. Inte så svårt va?

Runnin up that hill

Vet ni vilken låt jag tänker på? Den här såklart! Och det är precis vad jag har gjort, tog på mig gympaskorna och Nikki i ena handen och kutade på. Inte långt, men det är en bra början. Det är så förbannat skönt att springa, speciellt precis i början när man har hur mycket energi som helst och det känns som att man flyger fram.

Här till vänster ser ni något som många inte har sett, mig vid spisen. Jag tillagar en mycket avancerad rätt: penne med färdig champinjonsås, men ändock - det är värt att dokumenteras och förevigas.

Hur är det med er idag, allt bra?


Ready to wear

Ja tänk om någon hade ringt på dörren och bara sagt "varsågod, plaggen är dina".. fast i någon storlek större då tack. Utplockat från Style´s avdelning Ready to wear fall 2008.




Måndag

Jag är ett nattdjur. Jag gillar natten och den gillar mig. Därför blir det oftast inte så lyckat när jag får mig att gå och lägga mig tidigt. Som igår. Då ligger jag där, vänder och vrider på mig, går upp på toa, funderar på vad jag behöver göra, vad som behöver inhandlas och så vidare. Sedan somnar jag tillslut och då tror man att historien ska vara slut där, men nej. För någon gång tidigt på morgonen går solen upp, lyser på och gör vårt sovrum alldeles för ljust. Så då vaknar jag, tar på mig sovmasken som snart ramlar av igen. Alltså: trots att jag har legat i sängen löjligt många timmar inatt känner jag mig fortfarande sömnig.


Dagens

Music: Yolanda Adame - I believe, med inspiration från Jen
Ätbara: Potatisgratäng med någon form av kött
Outfit: Morgonrock och tofflor
Aktiviteter: Datorn, mat, bok och Frusna män söker kärlek
Väder: Lite småregnigt och sådär
Humör: Bra men sömnigt


Good shit

Den här duschcremen upptäckte jag när jag duschade hos min kollega A. Haha, det där lät ju intressant. Efter badtunnebadandet då alltså. Jag köpte den senare och nu känner jag mig övertygad om att jag inte kommer använda någon annan duschcreme på mycket länge. Är man en torris så är det långt ifrån alla duschprodukter som går att använda men den här är grym. Dove Creme Oil heter den.


Ny vecka, ny kurs

Imorgon påbörjas en ny kurs, den sista för terminen. Mycket juridik och så vilket jag tycker är kul så jag är på g. Den kommande månaden kommer bestå av enbart två saker: plugga och party. Det händer något festligt varje helg och samtidigt ska det skrivas tenta på tenta. Sen är det liksom sommar. Jag vet inte om jag kommer få så mycket läst idag, men jag har iaf varit duktig och organiserat upp alla papper så jag och min mapp är redo imorgon.



ps. Ni har inte missat att Gina Tricot ska
öppna webbutik?

Godmorgon alla söta!

Långhelgen lider mot sitt slut men söndagen har precis börjat för mig. Sitter med mitt morgonkaffe och mår förhållandevis bra efter festligheterna igår. Såg att mina strumpbyxor från igår har gått sönder (dom med), finns det någon som lyckas hålla strupmbyxor vid liv mer än sådär två användningar så kan ni väl berätta ert knep. Jag blir snart helt ruinerad!
Åter till dansgolvet:


Kvällens utstyrsel består av linne från Saint Tropez/Åhléns, AA-kjol, strumpisar Åhléns, heels Din Sko och le little svart kavaj på det

I´m home!

...och jag är lagom berusad. Polly smaskar i sig resterna av min nattamat och jag dricker nattens resorb. Seriöst, ni måste börja med det! Man mår så mycket bättre dagen efter. Visst dom är äckliga, jag ogillar starkt brustabletter men det är värt det. Vi hamnade på Corona ikväll och det var verkligen helt folktomt när vi kom dit men snart vällde det in folk. Hur som helst, vi dansade på och drack vår öl. Imorgon däremot, ska vi köpa träningskort! Nu blir det andra bullar!

Kvällens minus
- avsaknaden av hängare inne på toaletter, var är det tänkt att man ska sätta väskan?
- toaletter som luktar bajs
- fulla människor, sådär allmänt

Kvällens plus
+ dansa
+ foton från dansgolvet, jag har säkert ett femtiotal..tjobedoo
+ billig öl

På utflykt till solen

Jag satte mig som en fjåne ute på gräsmattan men det var rätt boring så tog mitt pick och pack och åkte till A´s jobb där det finns en stor trädgård, bjöds på kaffe med kärleksmums till och solen stod på. Det är helt klart årets varmaste dag in Ume of the O. Det riktigt bränner, steker och strålar. Nikki är helt knäckt som ni kan se. Jag ska hälla i mig ett stort glas med Resorb och sen öppna en Cube. Ha en mysig kväll!


Lördag

Jag hade kunnat ligga där ingosad under täcket hela dagen med en kopp té bredvid mig och bara läsa. Sov jättedåligt fram tills morgonen (dålig feng shui från ommöbleringen?), sedan de sista timmarna snarkade jag på som ett litet barn och det är ju så fantastiskt skönt dagar när man kan göra det. Men dagen ska snart påbörjas, jag har en del att göra såsom lite plugg, nagelfix, hundpromenader och party ikväll.


Dagens/kvällens i punkter

• När jag kom hem från jobbet hade A möblerat om i sovrummet och gjort det så fint. Kommer alldeles säkert sova som en prinsessa inatt.

• Vi har sett Irene Huss - Nattrond som var mest fjantig och överspelad. Rekommenderas inte alls.

• ..vi har också insett vilken fantastisk kommunikation vi har här hemma. Jag: är du hemma på fredag eftermiddag så vi kan hämta S? Han: Va, vaddå? Jag: Jo men hon kommer ju över nästa helg Han: Va? Det visste jag inget om. Jag: Men det var jag säker på att jag hade sagt?


Shit vad jag saknar min gamla PhotoShop, versionen jag har nu är för det första tretusen år gammal och fungerar (för det andra) bara när den känner för det, eller så stendör datorn när jag startar upp programmet.. suck. Please Mr Datorexpert berätta vad felet är!

Var är alla?

Det har varit ovanligt lite besökare här på bloggen de senaste dagarna. Är ni ute och reser och har skoj? Eller dricker öl dagarna i ända kanske? Jag sitter på jobbet jag, det är väldigt lugnt och jag funderar intensivt på vart mina älskade kilklackssandaler har tagit vägen samt på någon lämplig middag för kvällen. Hur låter det med kyckling/curry-pasta? Till middagen blir det film, ikväll ska det inte göras alltför mycket som sagt. Imorgon däremot, är det party igen. Min lilla sockertopp Lina fyller 24 idag och hon ska firas med påmpa och ståt!

Solglasögon x 6

Kameran är en kär vän till mig. När jag har tråkigt är det stor chans att den hamnar i mina händer för någonslags upptåg. Här: jag själv in action med mina olika glajjer.
Vilka gillar du bäst?


Fredag

Efter igår som bestod av flottig mat, soffan och en massa tv-program (nyaste Gossip Girl bland annat - mycket spännande!) känner jag för att springa milen idag och enbart äta sallad. Men det är inte min stil, så jag ska jobba och tjäna lite pengar sen ta det lugnt och kanske plugga en stund ikväll. Dags för frulle, vi hörs senare!

Rutigt med rosett

Såg det här linnet på Kellys blogg och tycker att det är så otroligt sött! 255 kronor för ett Odd Molly-plagg är dessutom billigt. Köpa, eller inte köpa? Finns så otroligt många webbutiker nuförtiden att man blir alldeles ha-tokig. Har du mot förmodan svårt att hitta nya butiker så kika gärna in på Shoppingspree


Tio första

1. Första bästa kompis: Kristina, vi bodde grannar och fyllde år på samma dag.
2. Första bil: Den som väntar på något gott..
3. Första kärlek: Oj, bra fråga. Var jämt kär när jag var liten.
4. Första husdjur: Kaninen Molly.

5. Första semester: Lanzarote.

6. Första jobb: Sommarjobb/praktik på resebyrå.
7. Första köpta skiva: Sikta mot stjärnorna har jag för mig.
8. Första egna hemmet: Internat när jag var 16. Har förresten aldrig bott själv-själv.
9. Första piercing: Naveln, fast den är long gone nu.
10. Första konsert: Tina Turner.


Gårdagens shopping

Vi var inte medvetna om att affärerna på stan stängde så tidigt som 16 igår, utan märkte det först när det började släckas ner på HM. Vi hann med att hitta några fynd på den tiden vi var där och sen mötte vi Sara för en mjukglass på torget (vanilj/blåbär med sötlakritsströssel på är det absolut godaste! Mmm, mm!)


(klicka för större)

Från vänster:
♥ Linnet som användes igårkväll 98:- från H&M
♥ Första baddräkten sedan barndomen 198:- från samma ställe
♥ Linne från Åhléns, rea för ca 200:-, plaststenarna ska dock av
♥ Mönstrade strumpbyxor 89:- även dom Åhléns

Självförvållat

Jag tog mig ut i mitt skabbiga tillstånd för att köpa pizza, jag ryckte och drog i dörren men fick efter en stund inse att det var stängt och snällt gå därifrån. Varför har en pizzeria stängt en sådan här bakisdag? Dom lär ju göra big business om dom har öppet. Gick till affären istället och köpte en färdigrätt och Cola. Han i kassan bara skrattade åt mig där jag kom hasandes i mjukisbrallor och stora solglasögon.

Jag har säkert berättat om mina envisa visdomständer förut, nu är en av dom på g igen och det känns som jag fått en käftsmäll, det ömmar, värker och känns svullet. Föräter mig på Ipren tills imorgon då jag måste köpa sådant där gurgel som gör det lite bättre. Annars har jag nog inget annat väl än att ta mig raka vägen till tandläkarn och göra något seriöst åt det här, betala för smärta har aldrig varit min grej.

"15 000 personer uppskattas ha firat vårens ankomst i solen i Stadsparken i Lund"

..och jag kan inte annat än att bli lite avundsjuk och kanske framförallt nostalgisk. Eller iaf inatt på fyllan då jag satt och kollade på Sydsvenskans nätupplaga. Men vi hade det bra också med grill, chill och somriga jordgubbar med grädde. Någon gång vid 23-tiden bestämde jag mig för att jag var sugen på att dansa och tänkte följa med Lajnus ut, men skulle hemom först och hämta öronpropps - och så fastnade jag här. Dagens strapatser började kännas av efter tidig morgon, tenta, runda på stan och sen en vinflaska. Idag är jag riktigt seg, har fått i mig en halv liter juice och en kopp kaffe och tänkte göra ingenting annat än att ta dagen som den kommer. Hur mår ni idag?