Sneakapeak


Det börjar lika något här! Min outfit är lite lättare än A's så där är det inte mycket att göra mer än att klä på mig. A som då ska vara tjuv/fånge ska tejpas med svart eltejp. Fångedräkten var tyvärr slut på Barnens hus. Damn it!

Ska ni göra något halloweenigt ikväll?

Polisiära förberedelser

För att jag ska känna mig riktigt hård i min roll som polis ikväll har jag gått på långrunda med Nikki i snöstormen samt gjort armhävningar och situps hemma på min yogamatta. Skämt å sido, planen var att gå och träna i förmiddags men det var så himla skönt att sova så jag kände mig tvungen att ta igen det på något vis. Ibland är det så grymt skönt att vara ute och gå i riktigt skräpväder. Man tar på sig ordentligt med kläder och riktigt går, inget promenerande utan snarare powerwalking med vinden som biter i ansiktet. Då kan man inte missa känslan av att man verkligen lever.


Turn the page



Kvällen avslutas med le musica, här The Streets, grönt té och ett nytt avsnitt av Lipstick Jungle. Någon mer än jag som blivit helt inne i den serien? Nu: godnatt!

Lila tusenlappar


Jag fullkomligt älskar Hervé Légers klänningar. Ok, inte alla.. vissa är lite för mycket men tex de här två tycker jag är grymt snygga. Känns som dom dessutom kan få "saker och ting" på plats som dom slimmar. Hursomhelst är det inget jag egentligen behöver fundera på då prislapparna ligger på 9500 respektive 16 256 kr. Inget köp för min del alltså.
Från MrsH och Net a porter.

Business and pleasure

Har knappt varit hemma idag. Vi förberedde inför dagens redovisning sen var det dags för långt seminarium. Hemom snabbt, S & P kom på en "fördrink" och så begav vi oss tillbaks till skolan för att se på Magnus Betnér. Sjukt mycket folk och som väntat en kul show. Allt mellan bajs och amerikansk presidenthistoria avverkades på 90 minuter. Jag är riktigt imponerad av hur han lyckas ha sån koll under hela den tiden. Och dessutom vara rolig.

Nu har min helg börjat. Finfint! Jag njuter redan.. får bara inte slappna av allt för mycket eftersom en hemtenta-aktig-grej ska vara klar tills på måndag. Aja, det finns en morgondag.. och en dag efter den..

Rosa klor

Mitt nyaste tillskott i nagellackslådan. Barry M's chocking pink. Jag älskar färgen, priset var sjysst och det är jämnt & snyggt på. Målade det igår så hållbarhet får jag rapportera om senare. När vi var i N.Y lyxade jag till det med både manikyr och pedikyr vilket jag aldrig gör annat än själv här hemma. Kostar du på dig sådana lyxigheter ibland?

Imorgon blir en busy dag. Seminarium (måste öva på redovisningen ikväll) och Magnus Betnér på kvällen. Ser verkligen fram emot det. Vi var och såg honom sist och han är ju GRYM! Sen är det liksom helg redan.

Läget under kontroll

Badrummet är nu torrt och luktar Ajax blomdoft istället för den vedervärdiga avloppsstanken. Vi vart ju och storhandlade på Willys och till min förvåning har julmust börjat säljas. Helt underbart! Nu kommer jag inte dricka något annat fram tills februari, få fem nya hål i tänderna och gå upp lika många kilon. Inte lika underbart. Det är helt otroligt vad mycket billigare det blir att handla på tex Willys än på Ica-butiken här i närheten. Nu när vi ska börja vår nya ekonomiska livsstil så är det en väldigt trevlig upptäckt. Jag köpte ingredienser för både lins- och spenatssoppa, storkok it will be! Ett nytt tillskott i skafferiet är även vinsten från Petras tävling. Lyxig müsli med kokos och blåbär. Ser fram emot att smaka den imorgon till frukosten!

Välkommen hem till en avloppsupplevelse!

Åhh det är så äckligt så äckligt. Vi hade vart och storhandlat, kom hem och när jag ska in i badrummet ser jag hur det är fyllt med grumligt vatten. För att sen tala om doften, det är så vidrigt. Jag vill rymma härifrån, och kalla hit en desinficeringsman som tar hand om badrummet tills jag kommer hem. Uhh. Jädrans tur att A är hemma idag, han har ingen högtryckstvätt med desinficeringsmedel men han kämpar på med handdukar och mopp. Jag vill inte ens tänka tanken vad det är för snuskiga basselusker i det där vattnet.


Varm choklad och framtid

Bortsett från sörjande över månadens kassa ekonomi så har jag haft Lina här på besök. Vi drack varm choklad och pratade om yrkesval och vad vi vill med våra liv. Inte direkt något man blir bombsäker på under den tid det tar att dricka en kopp men att komma ett steg närmre det är värt mycket också. Man vet ju som inte egentligen vad jobbet (som i mitt kommande yrke) handlar om, på riktigt alltså. Vi har inte haft en endaste veckas praktik så allt handlar om tankar och idéer om hur man tror det är på olika arbetsplatser. Det ska bli intressant att se vad det blir.

Vet du vad du vill med ditt liv?


Jag är en fryst jordgubbe

Blev utmanad av powerbruden Petra & inte är jag sämre än att jag sätter mig och kryssar på.

Du har....

(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
( ) En locktång
(x) Designparfym
(x) Foundation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 10

Du ...
(x) Använder locktång/plattång varje dag
(x) Använder foundation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
(x) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(/) Tränar på gym (jag har iaf kort för det..)
(/) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 7

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
(x) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 4
Totalt: 21

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Höj studiemedlet!

Betalde nyss räkningar och fy. Jag sitter här och är tillfälligt deprimerad. Såhär fattig hade jag ju inte tänkt bli. Noterade också att det gick lite mer pengar i Sthlm än vad jag hade planerat. Happ happ. Imorgon ska jag gå och köpa ett big pack med linser och göra soppa så att det räcker för resten av veckan. Nej usch nu blev jag helt nere. Ska sörja med amerikanska B-program..

Vinterfeelings

Brr, det börjar bli riktigt kallt. Sådär så att det gör ont i näsan när man andas i den kalla luften. Sen börjar man snörvla när man kommer in i värmen och fingrarna är alldeles stela. Och så blir det mörkt strax efter man vaknat. Så ja, vintern börjar verkligen närma sig (slash är här). Idag har vi haft seminarium med redovisning och det gick fintfint. Har också vart på besök hos pappa och fikat lite. Igårkväll var det även fika, inklusive planering av halloweenfesten. Det kommer lätt bli årets fest! MEN, det blir varken katt eller indian för mig.. utbudet vad det gäller maskeradkläder här är helt värdelöst så fick ta det som fanns: alltså blir det polis. Med leksakspistol och hela baletten förstås.


Åker till Stockholm och vart shoppar jag? Jo H&M såklart



Ser ni hur särskilt klänningen bara ÄR jag? Hade verkligen inga planer på att shoppa en partyklänning men så hängde den där.. hade som inget val.

Helg i huvudstaden

Lördag till söndag tillbringade jag alltså nere i Stockholm (tycker fortfarande efter 2 år i Norrland att det är kul att kunna säga nere om i princip allt förutom Kiruna). Vaknade tidigt i lördags morse och var framme i Sthlm strax före lunch. Vi gick direkt ut på stan för fika, shopping och lunch. Det blev kaffe och mintkaka på Waynes till förrätt och bakad potatis på ett fik till huvudrätt. Hamnade därefter på H&M's Trendavdelning och kunde inte slita mig därifrån. Efter lite vila gjorde vi oss iordning för kvällen, lade champagnen på kylning i vasken (gäller att vara kreativ!) och åkte till Hotellet där vi åt en helt fantastiskt god entrecote med potatisgratäng. Efter flera timmar där blev nästa stopp Sturecompagniet och sedan Hell´s Kitchen. Sov sen gott i ett par timmar och vaknade vid 10 för att träffa Soffi och frukostdejta. Hon guidade oss till supermysiga Chokladkoppen i Gamla stan där vi fullkomligt krängde mackor, kladdkaka och latte. Hann med en runda på stan och middag på en kinarestaurang sedan var det dags att flyga tillbaks till Umeå. Kom hem nöjd men något sliten. Nu är det skola som gäller i veckan så full fokus på det!


Måndag morgon (alldeles för tidigt)

Klockan är alltså tjugo över sju på morgonen och jag är vaken, påklädd, sminkad och redo för att åka. Vi ska ha en case-övning idag med start klockan åtta. Kom hem sent igårkväll, stupade i säng efter en dusch och vad som kändes fem minuter senare ringde väckarklockan. Jag återkommer med all säkerhet senare, tills dess: ha en bra dag!

Mot Stockholm!

Seriöst, Nordea är bäst! Igårkväll (läs inatt) kollade jag bankkontot och såg en "reservation kortköp-summa" som inte stämde med något jag köpt under dagen. Jag ringde direkt till banken (som har öppet dygnet runt) och vi kunde komma fram till att det var för flygbiljetten till Skåne jag köpt tidigare. Summan stämde som sagt inte, men nu kan jag ta det med dom iaf och vet att det inte är någon som robbat mig på kortnummer. Det hände mig för ett tag sedan så jag stirrar upp mig så fort något sånt kan misstänkas.

Nu kan jag i lugn och ro åka ner till huvudstaden och ha trevligt. Återstår bara att önska er en riktigt fin helg! Vi ses på måndag!

Hamburgare och packning

Vi köpte med oss mat från Frasses som vi tog med till pappa och åt i flyttröran (men det börjar ordna upp sig). Sprang upp på vinden med en massa kartonger och nu sitter jag på soffan och andas ut efter långdag. Kvällens planer ser ut enligt följande: tvätta, packa, se på så mycket Idol jag hinner, duscha, dricka té och sova sova sova. Måste nog checka in ett bagage trots den korta reslängden, vet inte hur jag ska klara mig med max 1 dl "vätska" i packningen. Bara sminkväskans prylar innehåller väl nästan mer än så?



Från förra gången i Sthlm med bror, ca 1,5 år sedan

Working friday

Nu är det fredag! Låt mig höra ett glädjeutrop, gör vågen.. vad som helst! Jag jobbar till 18 sen har jag Helg med extra stort H. Åker till El Stocolmo imorgon för att svira. iIkväll ska det alltså packas det mest nödvändiga (host).. listan är redan en A4-lång för två dagar. Vad har Du för planer för helgen?


Cat- (& dog) fight



Dom är inte bara små, fluffiga och oskyldigt söta, ibland åker både klor och huggtänder fram. Dock på ett väldigt lekfullt vis :-)

Halleluja

Jag är helt färdig! Illustrerar det med dagens schema: föreläsning 9-12, lunch, grupparbete 13-16, efter det jobb 16-18 följt av Nikkipromenad. Imorgon blir det ungefär detsamma + hjälpa pappa vidare med flyttbestyr på kvällen. Inga lediga stunder här inte. Men jag ska egentligen inte klaga för å andra sidan så har jag den finaste killen som skjutsar, lagar mat och ger mig söta överraskningspresenter när jag kommer hem. Till helgen ska jag dessutom på partyvisit till Stockholm för att träffa bror och Soffi.


Maskeraddags

Det vankas halloween och maskeradfest i Ås korre. Det ska pyntas och fejjas dagen till ära.. men den stora frågan är ju: vad ska jag klä ut mig till? I nuläget har jag två idér. Antingen katt eller indian. Eller något annat? What to satsa på?



Annapanna i 6-års åldern som crazy biker

Stress

Vaknade lite för sent och i den andan har dagen fortsatt. Snurrar runt i högsta hastighet och gör det som ska göras. Nu hemma en vända för mat sen iväg direkt och hjälpa far min med hans flytt. Hoppas ni har en fin dag där ute!



Stad i stress, från N.Y juni i år

Musik - förälskelse

Kom på att jag hade ett prov av Biotherms Aquasource Non Stop Mask så jag smetade in fejset med den och nu sitter jag här och väntar på underverk. Ska sätta på nyaste avsnittet av Gossip Girl sen blir det sängen.

Jag måste bara dela med mig av min nya kärlek i låtväg:



Sleep tight!

Köttfärs med kantarell

Idag åt vi färsk pasta med 2 olika såser. En till mig och en till A. Jag ville ha svamp i min och han en massa tomat så det fick bli olika varianter. Min med inspiration från ett tidningsrecept (Hem & Hyra om jag inte minns helt fel).

Innehåll: köttfärs av något slag, kantareller, matlagningsgrädde, viltfond eller buljong, lök, salt, peppar och vitlök. Och förstås mycket sallad till.


Brevlådan full

Imorse vaknade jag av att brevbäraren stod och försökte trycka ner två påsar i lådan, Nikki vaknade till och började yla och skälla om vartannat, jag for upp för att se vad det var. Både paket från Gina Tricot och Nelly. En trevlig start på dagen! I påsen från Gina vart där klänningen och de grå strumpbyxorna. Klänningen passade fint och jag är nöjd. Från Nelly fick jag hem följande:



Nagellacket (från Barry M) har jag sett på Mary och det är verkligen jättesnyggt. Ögonskuggan ser nice ut med, men den mörka färgen vart lite ljusare än vad jag hade trott att den skulle vara. Snabb leverans från båda, ett stort plus!

Hot choc

Känner mig ovanligt oinspirerad idag. Sånt där humör så jag nästan önskar att jag vaknar dunderförkyld imorgon, kan stanna hemma under ett varmt täcke och bara se på filmer hela dagen. Hösten som har sin verkan? Kanske i kombination med tandläkarbesök, för lite sömn och för mycket i skolan.

A är fin han iaf. Som plåster på såren efter dagens strapatser fick jag ett rör med lyx-Oboy.


20 oktober - tandläkardag, igen

Måndagsmorgnar är inte min favorit som ni nog vet. Men så snart jag hade tagit mig upp och satt på lite music så kom jag igång. Traskade till skolan där vi hade vår handledning, sen hem för att borsta tänderna och åka till tandläkaren för att borra (börjar bli van nu). Hade det inte varit för diverse ilningar och märkliga metallanordningar som skulle fästas i käken så hade jag nog somnat där i stolen så trött jag var. Efter en timmes joxande så fick jag räkningen för dagens aktiviteter på 1600 kronor och kunde gå ut. Med en avdomnad tunga och allmänt dreglande mötte jag A på stan. Efter en stund kom jag på - ahh, mina handskar måste vara kvar hos tandläkaren. Vi gick tillbaks. I samma stund som vi kommer dit kommer jag på i mitt trötta huvud att jag ju lade dom i jackluvan och alltså gått runt med dom där. Suck.

För varje gång jag går till tandläkaren så dyker det upp något nytt som behöver åtgärdas. Ni som har följt med här, först var det en undersökning där det uppenbarade sig 798 hål ungefär. Fine, fine.. det måste lagas liksom. Sen visade det sig att en av tänderna behövde rotfyllas. Okej, bara att göra det med. Idag upptäckte han att jag dessutom borde dra ut visdsomständerna (särskilt en av dom). Jag är rasande arg på mina tänder just nu, är så less på det hela och vad dom kostar mig.

Sött

Jag har en riktig hang up på halsband just nu. Har insett hur lite av den varan jag faktiskt har och spanar därmed efter det i princip överallt. Det här är från Timi hos Selected Style och går på 599 kronor. Dom har även väldigt mycket annat fint, just nu pågår höstrea med en hel del plagg till nedsatt pris. Den här klänningen från Mbym till exempel är jag väldigt väldigt sugen på. Enkel, snygg och helt i bomull. Trist att frakten är så dyr bara (95 kr). Reakänslan försvinner lätt när det tillkommer nästan en hundralapp. Rättelse: frakten bedöms enligt följande: "En fraktkostnad tillkommer på ordrar under 1500kr. Vi följer postens priser och du betalar alltid den rätta frakten för vikten på just ditt paket."


Sitta hemma en hel söndag utan att vara bakfull..

Har alldeles för mycket energi för att vara halv elva på kvällen. Hade lätt kunnat svida om och ge mig ut på en partyrunda om någon vart på! Ungefär så uttråkad är jag. Såhär måste det kännas att vara arbetslös, fast varje dag. Jag har iofs varit arbetslös en sommar kom jag på. Det var ungefär så här. Bara att man är ute mer än vad jag har varit idag. Även tåklorna är nu målade, jag har spaltat upp en massa punkter för kommande seminarium och så vidare. Kanske kanske kommer jag studsa upp imorgon bitti, så glad att jag bara ska ut ur lägenheten och se något annat än den välbekanta vyn jag har från soffan/ovanför diskberget!

ps. Låt mig förtydliga mig kring rubriken, det är alltså inte bakfyllan i sig jag saknar utan tröttheten som kommer med bakfyllan däremot.


Dödergök av Katarina Wennstam

Det här är andra (fristående delen) efter Smuts av samma författarinna. Det handlar om mäns våld mot kvinnor och det är en roman. Jag tycker att det är ett fantastiskt sätt att ta upp viktiga ämnen genom skönlitteratur och film så att det blir (lätt-)tillgängligt för alla på ett helt annat vis än vad kurslitteratur och forskningsrapporter är. Det är fakta samtidigt som det är underhållning, två flugor i en smäll. Provläs ett kapitel hos Bokus eller köp den direkt!

Fokus!

Jag sitter omgiven av böcker, papper och öppnade dokument men får inte ett dugg gjort. Det är för mycket. Vet inte vart och vad jag ska börja. Får en idé, skriver en rad och känner mig sen rastlös. Måste göra lite kaffe, måste äta ett plommon, måste måla naglarna. Och så håller det på. Men se vad jag har åstadkommit istället för pluggandet..



Organiserat i strumpbyxlådan & mörklila klor

Nice vin

Ett vin som jag smakade för första gången igår: Dancing Bull Sauvignon Blanc. Jag beställde ett glas torrt vitt och fick det här. Riktigt gott trots att det var lite sötare än de viner jag brukar fastna för. Väldigt lättdrucket var det med, när servitören frågade om jag ville ha ett till glas var svaret givet. 79 kr/flaskan på Systembolaget.

Nästan lika festligt idag med rött champagne/gräddté, hett sådant! Är fortfarande lite frusen efter senaste hundpromenaden. Är över lag inte jätteförtjust i rött té men det här smakar godis och passar alltså väldigt bra om man egentligen är sugen på något betydligt mer onyttigt än en kopp smaksatt vatten.


Söndag - storslagna planer

Så skönt att vakna utan ljudet av en ettirg väckarklocka. Klev upp, gjorde en skål gröt och en kopp kaffe som jag åt och drack i lugn och ro. Absolut ostressat. Nu däremot är planerna många. Eftersom jag inte gjorde ett dugg igår så blir det till att ta vara på varenda timme idag (vad jobbigt det lät). Det är bara att sätta igång!


Ingen anledning att misströsta

..över den svarta Ichi-klänningen, för Gina Tricot har öppnat sin webbshop och där finns ju massor med festligt! Säg bara i temat svart hittade jag fem snyggingar.. Numero uno är beställd, tillsammans med ett par grå strumpisar.


Saturday @ Olearys

Efter att ha sunkat i morgonrocken i princip hela dagen så begav vi oss till stan för att äta gott och dricka ett glas vin. Vi hamnade på O'learys, jag beställde en grillade laxfilé och A en hamburgare. Hur gott som helst! Och så vart det någon hockey på g.. "Hockeykväll med Arne & Ankan" Haha! Trodde först det var något barnprogram som hette så. Hur som helst, så hade vi det väldigt trevligt!


Alltid samma visa

Nä vad trött jag blir. Har kikat på den här Ichi-klänningen, klickar in på Nelly.se för att beställa den men då finns såklart inte min storlek. Detsamma gäller den grå stickade toppen jag skrev om nyligen. Nästa helg ska jag till huvudstaden för att bland annat partaja och då behöver jag alltså en snajsig outfit. Nu lutar det åt den svarta klänningen från Gina. Jag tänker mig isåfall tunna, tunna svarta strumpbyxor, höga klackar och rött på läpparna. Nagellacket likaså.

Vad jag däremot beställt är en Pure-ögonskugga och ett Barry M-lack i färgen "shocking pink". Ser fram emot det lilla paketet!

Aouioui


Oktoberfredag

Imorse när klockan ringde var jag tvungen att intensivt tänka "det är fredag, imorgon och i övermorgon kan jag sova hur mycket som helst, hela dagarna om jag vill" för att lyckas släpa mig upp från sängen. Det var så varmt och skönt under täcket, ute spöregnade det. Upp kom jag till, till skolan kom jag - tog en kaffe med Åsa och sen vart det dags för föreläsning. Därefter har vi varit och storhandlat på Coop. Kunde inte låta bli en snabb vända inom HM där jag fyndade ett rött läppstift och världens sötaste lilla mössa till A's nya systerdotter.


Varför är det inget bra på tv ikväll?

Låt rubriken tala för dagens största problem. Tur att jag har finalen av senaste Project Runway-säsongen i alla fall.. sen är det schluuut (skriver jag med viss sorg i hjärtat)! Böcker är bra annars iofs, jag läser just nu Dödergök av Katarina Wennstam. Grejen är den att det är lättare med tv'n om man har mycket i skolan att läsa, samvetet blir inte lika dåligt som av böcker för nöjes skull.

För någon timme sedan tog vi på oss gummistövlarna och traskade ut i regnet med Nikki. Det är så mycket höst det kan bli just nu. Det regnar både löv och regndroppar.


Brrr

Fryser idag, tror vi måste börja skruva upp elementen eller något. Så fort hösten kommer här i Norrland känns det som lägenhetstemperaturen sjunker med 10 grader. Ett bad hade varit riktigt skönt.. ja vilken bra idé! En kopp varm choklad, ett bad och min nya Amelia. Perfa!



Testing, testing Linas röda läppstift. Dags att go lite crazy med färgerna. Jag är ju väldigt trygg i rosa annars.

16 oktober

Var som sagt så otroligt trött igår så jag bestämde mig för att hoppa förmiddagens föreläsning och det var guld värt att få sova ut. Kom till skolan efter lunch lagom för seminariet med poliserna, pigg och glad istället för helt sömnig. Det var ett riktigt bra seminarie, vi snacka om de fördomar vi har mot varandra, om samverkan i våra framtide yrken och skrattade åt vissa exempel och historier. Helt klart det bästa under de här två sk samarbetsdagarna.

Nu har jag tillsammans med min A ätit en baguettemiddag. Är proppmätt och ganska nöjd med livet. Ska strukturera upp allt pluggande vi har de närmsta veckorna så blir jag förhoppningsvis ännu lite nöjdare.

Grått & rosa

Två plagg som är väldigt mycket jag. Så fina, så fina.. Klänningen kostar 649.- och toppen 399.- Den är dessutom helt ullfri så det känns som att jag kanske måste beställa den.


15 oktober

Sex timmars föreläsning. Det är inte extremt lång tid i sig, men att lyssna i så många timmar gör en helt färdig. På det har vi en uppgift tills imorgon och tusen böcker att läsa. Mitt behov av att chilla tillgodoses inte just nu! Fina sambon har varit väldigt snäll idag och lagat middag till mig och gått ut med Nikk. I helgen ser jag fram emot att ta det lugnt och sova länge. Mmm. Det ska bli så skönt.

Ett skepp kommer lastat..

Nej TYVÄRR kommer det inget last till oss i det närmsta, men det hade gärna fått göra det. Med lite möbler. Typ en ny soffa, ett litet köksmöblemang, ytterligare en garderob (eller två) och ett nytt badrumsskåp.



Blev väldigt inspirerad av C & J's fina hus där dom har renoverat hur mysigt som helst. Det bjöds på tacogratäng och äppelkaka till efterrätt. Vi spelade Rappa Kalja och jag vann nästan, men bara nästan. Tack för en mycket trevlig kväll!

14 oktober

Föreläsning hela dagen lång med undantag för en film som visade sig vara riktigt bra. Satt som och skrattade högt och nästangrät om vartannat. Murderball hette den och handlar om ett gäng handikappade killar som på OS-nivå spelar och är väldigt engagerade i rullstolsrugby. Jag kan garantera att man inte behöver vara sportintresserad för att uppskatta filmen, det är allt annat som gör den!

Kom nyss hem och ska alldeles strax iväg igen, det blir trippeldejt hos C & J med spel och middag. Ska bli mycket trevligt :-)

Hemmagjord akupressur och hundra sidor

Lånade grannens spik-/akupressurmatta för att ge mig på lite meditation. Det gick jättebra, om man räknar sms:ande, kaffedrickande och tv'n som en del av meditationen då vill säga. Har aldrig provat en sådan matta förut och det var rätt intressant. Sådär både skönt och inte skönt på samma gång. Problemet med aktiviteter man utövar på golvet här är att Nikki direkt tror att man leker med henne så hon ska på en och krafsa, ställa sig på magen och så vidare.

Hundra sidor har jag fått läst ikväll. Rätt bra jobbat va? Jag känner mig nöjd. Förberett för morgondagens lunch har jag också hunnit med (matlagning x 2 idag alltså - imponerande).


Flottig lycka

Det här mina vänner, är en historisk händelse. Jag gick på Ica som vanligt, strosade omkring för att köpa middag, frukt och morgondagens lunch. Då ser jag dom plötsligt.. Salt & Vinegar chips. I Sverige. På vår Ica. Just nu är jag (fortfarande) proppmätt, men bara vetskapen om att dom finns i vårt kök gör det lite lite lättare med kvällens alla bestyr. Min uppmaning till er är nu att köpa hem mängder med påsar så att dom inte åker ut ur sortimentet. Deal?

Måste bara..

Egentligen pluggar jag för fullt nu, men jag måste baaara in här en vända. Denna veckan är vi i skolan galet mycket (dvs från 9-16 ungefär). För er som arbetar förstår jag att det inte låter så farligt men för oss som pluggar till socionom är det crazy. Normalt sett har vi 3-timmars föreläsning några gånger i veckan, och så kanske lite grupparbete på det. Som tur är så har vi nu en väldigt inspirerande och bra föreläsare så det räddar hela situationen. Inte nog med skolan idag, jag har även inhandlat mat och tillagat en Anna-special köttfärssås, ätit denna, och kan nu knappt röra på mig. Hoppas att ni har en alldeles förträfflig dag!

Kl 23.20, snart sovdags

Ja tro det eller ej men sängen lockar redan strax efter elva. Sara tipsade mig om dokumentären Manillas glömda barn och den var verkligen intressant. Det är smärtsamt att se, men det är ju trots allt en verklighet. Den ska även gå att se på nätet: Svt - Dokument Utifrån och så titeln. "De lever av sopor, på ett berg av sopor. Filmaren Olivier Delacroix gör en resa bland de mest utsatta, de bortglömda barn som lever i Manillas slum, ett stenkast från den stinkande lyxen."

Sov så gott där ute!


Söndag, söndag

Vad är det för fel på bloggen idag? Verkar inte funka nånstans. Gör ett nytt försök nu så får vi se om det går..

Gårdagskvällen var väldigt trevlig! Det började med fest hos C i deras fina lägenhet, tillsammans med glatt folk och otroliga mängder med snacks. Det bjöds på frågesport som O och jag vann SÅKLART. Vinsten var en grym liten tuggummiautomat som jag sedan gick runt och bjöd halva Umeå på. Efter flera timmar bar det av till stan och REX som är mitt ständiga festplace. Jag som avskyr ren sprit måste ha haft en svag stund och gick med på att ta en shot. Frågade bartendern vilken som lämpade sig mest för nybörjare och då hällde han upp ett glas med Minttu. Sen vart det party party!

Idag har jag alltså mått som jag förtjänat med huvudvärk och trötthet. Lina vår fina chaufför körde oss till Frasses där jag fick mina älskade pommes med smältost (med en kopp kaffe efteråt - den allra bästa bakiskuren). Nu blir det plugg och clementiner resten av kvällen!


Förberedelser



Blir en liten snabbis här, är mitt uppe i sminkning och hårfixeri. Ingen jättestress men hur mycket tid jag än har är jag expert på att göra allt i sista sekund när det gäller party-förberedelser. Kvällens utstyrsel blir leopardig med klänning från Gina, armband Lindex och matchande svarta örhängen från Pilgrim. Ha en riktigt trevlig kväll!

Lördag

Låg och slöade läääänge i sängen "imorse", sen har vi vart och inhandlat alkohol, ett nytt armband till kvällens outfit och njutit lite av höstsolen. Dagens middag blir potatisgratäng med köttfärs som en enda stor gratäng, efter det dusch och piff följt av jobbparty. Ska bli riktigt festligt och kul! Dags att sätta igång alltså, hörs senare!

Helgens uppmaning

Ni har väl inte missat att Världens Barn har insamlingsgala nu i helgen, både ikväll och imorgon pågår det på Svt 1. Ge ett litet eller stort bidrag du med! Mer information finns här. Det gör skillnad, och 10 kronor har de flesta av oss råd att avvara!
Ytterligare ett tips är att köpa Noveller för världens barn och stödja insamlingen. Perfekt som julklapp till exempel.

Le fredag

Vi har chillkväll med Idol här. Än så länge är Alice och Sepideh kvällens favoriter. Lars är skön med, hörde ni röstnings-hälsningen.. "glöm inte att rösta på de andra med" haha, härligt! Sen har vi en ny film med Uma Thurman som underhållning.. det är verkligen SKÖNT med kvällar i mjukisbralls, tischa och min stora soffkudde. Var på Efterpluggpub med ett gäng trevliga brudar från klassen efter dagens föreläsning. Har börjat komma i en sån där period att jag sörjer lite över hur kort tid det är kvar av pluggandet. Självklart ska det bli spännande att komma ut i arbetslivet, men samtidigt är det ett så skönt liv på många sätt man lever som student (som jag beskrivit flera gånger förut). Well well, jag är bara 24 än och kan plugga vidare ett bra tag till om jag så vill, faktiskt.

Dagens utstyrsel består av:
Koola Anna poloklänning
Stövlar från 59:an
Jacka Wear It
Väska Nuk nuk & skärp Stadium
Sjal & handskar - H&M och liten väskbutik i stan


Kvällens playlist

♥ Leona Lewis - Forgive me
♥ Mamma Mia/Amanda Seyfried - Honey honey
♥ Kardinal Offishall & Akon - Dangerous
♥ DJ Ironik - Stay with me
♥ Bette Midler - Beast of burden
♥ Solange - I decided
♥ Beyonce - If I were a boy (med inspiration från Frida)

Soffan och vi

Var iväg på utflykt till Jysk tidigare idag (nej här finns inget IKEA). Jag är inte helt förtjust i Jysk, men om man släpper fördomarna för en stund så tycker jag faktiskt man kan hitta några guldkorn där. Vi provsatt bland annat en soffa som var riktigt nice för ett billigt pris.



Ett barbord i ek med tillhörande stolar fastnade vi också för. Hade verkligen behövts till vårt för närvarande mycket tomma kök. De svarta skinndynorna hade jag dock velat byta ut mot något annat. Ett vitt eller sandfärgat tjockare tyg kanske.


9 oktober

Hej alla glada! För dåligt det här hur bloggen blir försummad av skolan, jag menar skolan ger mig ju inget mer än en examen, ett framtida jobb = framtida överlevnad.. hur kan det prioriteras framför BLOGGEN? Nej jag får verkligen ta och skärpa mig ;-) 

Idag är det höstregnigt och kallt. Inte alls sådär myspys-höstigt som igår. Bara ruggigt och stora droppar som drippar ner på huvudet och gör det nyplattade håret lockigt. Som tur är så har Umeå Universitet varit så himla fiffiga att dom gjort gångar mellan alla byggnader (som vi är i iaf), så på en hel dag slipper man sätta tån utanför dörren om man inte vill. Föreläsning i naturvetarhuset, lunch i Universum och sen till UB.. inga problem!

Vaknade vad som kändes mitt i ottan, har därför druckit alldeles för mycket kaffe och lyckats hålla mig ganska pigg, fram tills nu. Kroppen säger geee mig sängen, bara en liiiten stund.. så jag ska göra den nöjd och snooza en stund. Allt bra med er idag?


Nighttime

Jag BORDE egentligen sova nu eftersom det är tidig morgon och lång dag imorgon. Men borde är ett ord jag inte gillar så jag är vaken än. Har missbrukat satsumas ikväll efter att jag fick hem en stor påse med gröngula små clementiner. Kanske kan börja göra olika rätter med dom för lite variation? Tänker mig satsumaspaj, gratäng eller varför inte som topping på pizza?


Låt oss göra listan lite längre




Den här tycker jag är jättesöt. Nu ser man inte på den här lilla bilden, men det som ser ut som prickar är små hjärtan. Inget kliigt ull är det i den heller, I like! Från
Only's webbutik.


Anna-stil

Armband, inte skärp alltså, från Le Shop och Hultquist. Det känns väldigt mycket jag, men om jag/vi ska lyckas komma iväg på en resa inom de närmsta hundra åren sådär så får jag lugna ner mig lite med shoppandet. Men, skulle du vilja köpa det så kan jag upplysa om att priset är 239 kronor och det finns alltså i den nämnda butiken. Förresten, dags att börja göra en julklappsönskelista va? ;-)

8 oktober

Jag har en hemmadag med fix och don men hade jag fått välja helt fritt så hade jag tagit med mig A och djuren till typ fjällen, slagit upp ett tält och njutit av hösten. Det är helt underbart väder; solen skiner, det är vindstilla och sådär 7 grader varmt. Och så luktar det höst.. blött gräs, rönnbär och gula löv. Mmm. Nu kaffe iaf!

Mat och annat kul

Okej nu blir det matsnack igen, men det är faktiskt ett STORT intresse jag har. Att äta alltså, inte att laga den. Idag lagade jag iaf lite och det blev riktigt riktigt gott. Kyckligen var en Stinas och tsatzikin var färdig på burk.. hmm, salladen färdig i påse den med. Jag kokade åtminstone riset själv. Yeeh baby.



Den 30:e oktober ska vi på Magnus Betnérs Tal till nationen. Vi var på förra stand upen han hade i Umeå och den var grym så jag förväntar mig en minst lika bra show denna gången. Fler som ska och se honom?


7 oktober

Dagens dramatik består av en alldeles för varm korv. Jag som var svimfärdigt hungrig tryckte i mig den utan att märka hur varm den var förrens efteråt när det började svida och bränna uppe i gommen. Nu har jag en blåsa där som påminner om den där sablans korven.

Något betydligt trevligare var på promenad till Berget med Nikki. Vädret har varit lovely idag och där är så fint. Fattades bara en picnickorg och en filt där på klipporna. I framtiden vill jag bo nära en skärgård, eller jag tror bestämt att jag måste! Bland klipporna och segelbåtarna..


Redan kväll

Har inte tittat på klockan på ett bra tag och förvånas över hur mycket hon har hunnit bli. Jag har några timmar suttit och kämpat med ett CV, ömsom msn-snackat och då går tiden fort fort. Det här CV:et ska användas till praktiken, och det är ju lite speciellt när man inte skriver till någon specifik mottagare. Jag vet inte ens vad praktiksamordnarna gör med det, eller om det mest är som en övning för oss.

Invigde min
nya jacka idag och den är verkligen hur gosig och varm som helst. Kan verkligen rekommendera den! Finns även i svart, på Lindex för 799 kr (otippad affär att hitta en sådan jacka i). Kombinerat med fejkuggsen kommer jag nog överleva vintern alltså..

Vad jag mer har gjort är att, med Pollys hjälp, tvättat idag. Två maskiner sen blev jag less på snusktvättstugan och placerade mig på soffan istället.


Måndag

Ny vecka och nytt kursmoment. Det ska bli spännande men dagarna ser långa ut på schemat, vilket vi är mycket ovana vid. Operation komma i säng i tid måste nu påbörjas!
Inatt drömde jag att jag var i Lund och cyklade omkring en kväll, nästan allt hade förändrats. Eller husen låg där dom skulle men affärerna hade bytts ut, restaurangerna såg helt annorlunda ut och en av huvudgatorna var helt nedsläckt. Någon drömtolkare som vill ge sig på den djupare meningen med drömmen?

Starka böcker

Helg mellan två kursmoment är lika med ingen kurslitteratur som måste läsas. Därav har jag hunnit med inte bara en, utan två skönlitterära. Först ut var Skugga av Karin Alvtegen. Jag har läst hennes tidigare böcker i S-serien men det var så pass längesedan att jag inte vågar mig på att jämföra den senaste med dom. Så, som fristående bok tycker jag att den här var riktigt bra. Spännande och sorglig, men samtidigt inte alltför obehaglig. Jag gillar ju verkligen hennes språk med. Det enda negativa var att den kunde vara väl förutsägbar på sina ställen.

Den andra boken jag läst är Ulrikas sista strid av Anna Lytsy och Ulrika Olson. Uppföljaren till den hemska verklighetsbaserade Den tusende gången. Det är omöjligt att inte bli djupt berörd av båda dessa böcker. Det gör ont att läsa hennes historia men jag fascineras också av hennes, Ulrikas, otroliga styrka.


Kära jultomten!

..jag vet att det är ett tag kvar till jul, men eftersom jag har varit så snäll i år så kanske du känner för att skicka ut en av dina nissar och ge mig en för tidig julklapp? En till grej bara, du måste åka till England för att hitta den, till en butik som heter Asos. Okej?

Holy moly

Det BLÅSER, det REGNAR och det blåser ännu mer! Tokväder till tusen. Ändå har jag släpat mig ut frivilligt hela två gånger. Först till bibblo för att låna kurslitteratur (gäller att ha framförhållning) och några skönlitteräros. Sen kände vi att vi behövde VÄRME så vi tog gröna faran till Iksu och solade. Så skönt så skönt, men de 9 minutrarna gick på ett kick och efter vad som kändes som max 2 minuter gick avkylningsinställningen igång och tiden var slut. Appropå surströmming, som jag tycker luktar så illa, solariedoft ligger banne mig inte långt ifrån äcklig-lukt-skalan där. Uhh. Bränd hud? Eller vad är det lukten kommer från?


5 fina för 1125

Alltsammans från Ellos. Jag är särskilt förtjust i sjalen men tycker inte att det blir någon riktig matchning där med vinterjackan tyvärr. Den lila lilla saken kommer från kategorin Nattkläder men skulle lika väl kunna vara en sommarklänning. Söt hur som.


Suströmming = Norrland

I drygt två år har jag bott i Umeå utan att ha blivit utsatt för surströmming. Men nu var det alltså dags. Och då var det ändå min vän från Skåne som arrangerade det hela. Det var Linas korre och det var en stor kastrull fylld med sura strömmingar. Den stanken.. för er som aldrig har känt den, tänk er kattkiss i kombination med mögel och en mix av ruttna saker. Fullständigt vidrigt. Jag kan inte tänka mig att någon tycker det är gott på allvar, det måste vara en underlig vana från barndomen slash något märkligt behov som jag inte kan förstå. Under halva kvällen stank det alltså gammal fisk. Efter ett stort antal plågande miner (och några mindre plågade) åkte resterna tillslut ut på balkongen och efterrätten kunde serveras. En vulkankaka med vaniljcreme. Min räddning.



Natten musica:
Good day - Ice cube, Everyday people - Sly & the family stone, Give it 2 me - Madonna, Beautiful disaster - Kelly Clarkson (visst gjorde Alice i Idol en grym version av den?! Till och med bättre än Kelly her self tycker jag)

Drömmar i höstrusket

Varje gång jag går utanför dörren blir jag påmind om hur kallt och grått det är. Helt naturligt börjar jag då titta på respriser och drömma mig bort till värmen. Det känns inte som vi fick någon riktig sommar, eller så var den ett tag när jag jobbade men av förståeliga skäl minns jag inte vädret under den perioden. Jag har flera gånger sagt "aldrig mera charter", men just nu hade jag känt mig fullständigt beredd att ta tillbaks den meningen. Det hade blivit alldeles utmärkt med en charter till och med till Gran Canaria faktiskt (så länge jag får göra mina utflykter)! Tills dess att jag får ett par tusen över så får jag se fram emot en helgresa till Stockholm i slutet av månaden! Och kanske sola lite solarium..




Lördagstankar

Jag kom att tänka på en grej från igår. Vi åkte till stan och planerade att parkera i ett p-hus. När vi kom in och upp såg vi en bil som skulle lämna sin plats och ställde oss som för att ta den. Han i bilen backar utåt men stannar. Vi undrar vad tusan han ska göra, och så ser vi hur han springer ut och sätter sin biljett på bilen bredvid och pekar på den att vi kunde använda den. Det är egentligen en sån liten grej men det gör mig så glad när jag ser att folk gör något för helt främmande människor.

En annan tänkvärd sak är det här med sk "kamphundar". Jag läste nyligen i vår toatidning om någonslags omröstning huruvida folk tycker att man ska förbjuda kamphundar. Såklart var det en majoritet som tyckte att ja, det är en jättebra idé. Jag ser inte vitsen med det alls, tycker snarare att man ska inför hundkörkort eller skärpa regler kring avel. I alla fall, var ute med Nikki och vi möter en kille med en vad jag tror vart en amstaff, han frågar om dom kan hälsa. Jag sa att ja, om Nikki vill, hon kan vara lite kaxig och otrevlig. Den "livsfarliga kamphunden" stod snällt och tittade på Nikki medan hon, den lilla valpliknande hunden, började nafsa och morra mot den. Ja, skenet kan verkligen bedra.

Nattetid

Vi såg reprisen av I ditt ansikte. Haha, så bra han är, Magnus Betnér. Den 30:e oktober kommer han till Umeå, måste nästan gå på det alltså. Ja för tusan, så får det bli!

Jag har fått en låt på hjärnan och har absolut ingen aning om vad den heter eller vem som sjunger. Egentligen är det bara melodin jag har i huvudet och med bara den är det svårt att spåra fram låten.. det är så grymt störigt. Det går som inte att släppa det. Jag blir illa tvungen att lyssna på radio typ hela dagen imorgon och hoppas att den dyker upp.

Köpte en stor påse med satsumas tidigare idag. Innehållet blir allt mindre och mindre för varje timme som går. Det är seriöst något av det godaste jag vet.. riktigt sura clementiner, dom får gärna vara lite gröna på skalet. Mmm. En ny påse imorgon. Nu ska jag läsa lite av
Skugga sen blir det sängen. Nighty!

Fönstershoppar

Lugnaste lugn är kvällen, lite Idol, kvällsfika och en nerpälsad soffa är det som gäller. Hittar ingen bra film att se. Något tips? Såhär går det när man ser film var och varannan natt. Kollar på Hemmakväll och det känns som det aldrig kommer ut något nytt. Fönstershoppa kan man då alltid roa sig med, alla dessa webbutiker är outtömliga för ögonen.


Inlägg från tha dog

Jaha, då blev Nikki sur för att hon inte fick vara med i förra inlägget.. så självfallet ställde jag in datorns inställningar så dom anpassades för tassar och lät henne göra ett eget.



Ser man på, tror till och med att hon lyckades klicka in sig på Photoshop!

3 oktober

Vi sitter här och stånkar av mättnad. Båda var brutalt hungriga och krängde därför i oss middagen på ungefär två sekunder. Jag åt som en kroppsarbetande karl skulle ha ätit. Uhh.. tror snart jag exploderar i tretusen bitar.

Nåväl, var på stan för att göra lite business, gick in på Lindex för att byta en tröja.. och där hängde den: min blivande vinterjacka! Puffig, stor och varm.. och den fanns i XS. Halleluja! Jag struntade i allt vad raserad ekonomi heter för en stund och inhandlade den. Nu är jag fattig men redo för vintern.



...och under puffjackan ser det ut såhär (ja, jag hade behövt stryka ibland men jag tycker att det är så trist!) Mix från HM, Gina, Miss Sixty och N.Y:


Salladskväll

Med inspiration från Katjas kräft- & avocadosallad blev det en liknande variant för mig ikväll. Jag skippade quinoan och glömde tomaterna, för övrigt i princip detsamma. Gottgott men jag är inte helt hundra på att avocadon just i denna kombination egentligen förstärkte smakupplevelsen. Nästa gång blir det förmodligen plus tomater, minus avocado.

Till efterrätt: té, några bitar choklad och clementin.


Afro power dance

Lina tvingade som sagt med mig på afrodans vilket jag är glad för, är betydligt piggare nu! Det är riktigt skönt med den här träningsformen, man skakar, stampar och svänger på hela kroppen och alla är som inne i sitt. Svettig blir man definitivt utan att ha träningsvärk en vecka efter. Perfekt! Känn rytmen här!

Nu ska hemtentan finslipas och sen ska jag bara fixa lite mat & ta det lugnt ikväll.


(Bild lånat från www.umea.se)


En torsdag i början på oktober..

Det här vädret alltså. Det kan inte bli värre.. det blåser som tusan, är iskallt och grått. Jag blir så otroligt trött av det. Vill bara låsa dörren, lägga mig framför tv'n och halvsova. Men icket! Lina har tvingat iväg mig på träning och sen vankas det även ytterligare en Nikki-promenad i rusket.

Vi var på djuraffären för att köpa lite grejs, där fick jag syn på världens snajsigaste klösträd. Ett sånt skulle alla katter haft! Synd bara att det kostar tokiga 4000 kronor.. (eller till och med ett par hundra över det).


Svart spets & leopard




Såhär ser dom ut, gårdagens fynd. Jag hade utan problem kunnat köpa tre klänningar till men någon hejd får det vara på shoppandet. Den leopardmönstrade har även axelband till som man kan sätta på - tror det kan bli snyggt så det ska provas. Den svarta är alltså i spets, vilket inte framgår på bilden här ovan så en väl beskrivande bild ser ni nedanför.



Har vaknat flera gånger inatt av tandont. Nu känns det verkligen att dom var uppe ändå i näsan nästan och opererade. Uscha. Tuggar och dricker allt på vänster sida och hoppas att det snart ska gå över. Sen om en månad ska den fyllas IGEN, på riktigt den gången.

Relaxa

Hemtentaskrivandet börjar närma sig sitt slut, wobedoo! Kanske att jag kan lämna in den redan imorgon. Man vet ju aldrig riktigt vad dom vill ha från en men det värsta som kan hända är en komplettering. Vilket jag verkligen föredrar framför sals-omtenta.

Eftersom jag var så duktig hos tandläkaren idag så önskade jag mig en Marabou Non Stop när A frågade om jag ville ha något från Ica. Egentligen brukar jag inte tycka att det är gott med choklad som är sådär slisksöt men den här gillar jag stort. Till chokladen såg vi på den nya serien Oskyldigt dömd med Persbrandt.


I´m alive!

Vaknade lite för sent och SÅKLART ska allt strula för en när det är så fallet och man har bråttom. Precis innan jag skulle gå kommer Polly utfarandes från sin toalett med bajs i hela rumpan. Jag hämtar en sax och klipper samtidigt som jag försöker hålla för näsan. Springer ut till bussen. Ställer mig och väntar.. och väntar. Det kommer ingen buss. Skit! Och nästa går efter att min tandläkartid är.. Som en räddande ängel kommer kollegan S cyklandes och säger att hon ändå ska hämta bilen och åka till stan så jag kan få skjuts. 

Väl hos tandläkaren sätter dom en stor gummibit över halva huvudet och börjar operera. Jag ligger där i ganska exakt en timme och gapar stort medan det borras, skruvas och grejas. Jag överlevde i alla fall, och nu har jag en tillfällig fyllning som smakar väldigt mycket nejlika. Jag har jul i munnen.

Som tröst blev det en shoppingrunda med Slajnus. Vi gick inom Gina Tricot och massor snyggt hade dom! Ofta brukar jag inte hitta något alls där, men idag så provades det klänning efter klänning.. Ni ska få se mina fynd sen! :-) Kom hem för en stund sedan, på med gummistövlarna och ut i regnet med Nikki.. behöver jag ens nämna hur skönt det är att sitta på soffan nu?