Dyr rea

Det var inte alls särskilt hälsosamt att kika in på Net-a-porter´s rea. Jag hittade det ena och det andra som jag ville ha. Trots rea så ligger de här plaggen till exempel runt 1200 - 1500 kr.
image2276

Neighbours

Kläderna ser ut att klara sig från bestående men, med skållhett vatten och en halv flaska diskmedel löser man det mesta!

Militärgrannen H har flyttat nu. Alltså har det kommit en massa omärkliga och märkliga människor och tittat på hennes lägenhet. En av dom var en gubbe som oförberett kom och knackade på. Hon släppte in honom (det vågar man göra om man är en galen militärmänniska). Den här gubben stövlar in och börjat prata på..
"..den är ju lite dyr alltså.. jag menar frugan har jag importerat från Asien så för henne är det lyx bara det finns rinnande vatten..hö hö hö hö"

Behöver jag säga att jag är glad över att han tackade nej till lägenheten?

I behov av barnsäkring

Halva köket och hela jag luktar pesto. Jag traskar i stillsam takt till kylskåpet för att se om vi har någon lämplig middag, öppnar kylskåpsdörren och tjohoo, ner flyger en pestoburk - krockar mot dörren och öppnar sig på något magiskt och ondisinnigt vis. Pesto över mig, över golvet, över kylskåpet. Jag i full fart till badrummet för att i första hand motverka oljefläckar på kläderna, då passar hunden på att slicka i sig pesto från golvet. Nu har jag torkat, putsat, handtvättat och har samtidigt en sak mindre att välja till middag.

image2275

Helg!

Idag var den andra och sista gången jag tog med mig matlåda till skolan! Usch vilken traumatisk upplevelse. Först ska man släpa på en påse halva dagen med skvalpande soppa i en liten läckande låda, för att sedan stå i microkön halva lunchrasten. När man väl kommer fram till micron ska man stå där och glo i fem minuter, sedan ska man lyckas bära den lilla brännande varma plastlådan till bordet..under tiden har man hunnit bli kladdig om händerna och lagom irriterad. Nej fy!

Vår föreläsare i de rättsliga ämnen är verkligen hur käck som helst. Idag lastade hon upp sin handväska på skrivbordet och rotade runt, en neccessär, ett par lila lackpumps och diverse plockades upp (ta till hänsyn att damen är kring 60 bast). Dessutom, är hon en duktig pedagog.

Nu är det helg för mig, fem hela dagar utan att behöva gå upp tidigt. Tenta på onsdag så en del pluggande behöver jag visserligen sitta med.

När jag kom hem låg det en Nelly-påse i hallen. Dom är fantastiskt snabba med att skicka paket & det gillas verkligen. Brevbäraren måste haft en väldigt bra dag med, annars får vi hämta ut våra saker på posten (macken) så fort posten är en millimeter tjockare än ett A4.

I påsen låg.. det rosa AA-fodralet (bortse från skräpig hall samt kritvita ben):
image2273


Från dröm till verklighet

Nu är det snart dags att boka New York-resan!!! Jag har alltid tyckt att planeringen av en resa är en stor del av det hela så jag sitter alldeles lycklig nu och kolla på flyg- och hotellpriser. Det är en hel djungel med hotellen men jag fick precis ett tips från bror som verkar bra. Tänk, helt underbart..om ett par månader kommer vi alltså befinna oss i centrala NEW YORK..

Ett litet tips: grymma bilder från staden kan du se på
Thompas hemsida.

image2271

Dagens

Mensmonster. Ett ganska fredligt sådant. Det går inte att komma ifrån att man känner sig lite extra tjock, trött och grinig. Och sugen..på hemmagjorda bullar. Så sugen att jag nästan hade kunnat tänka mig att ställa mig och baka. Fast då måste jag iofs diska & städa undan först..

Datorinköpstankar. Var och kände lite på en Mac på skolan. Sist jag använden en var för ungefär tio år sedan så det har hänt en hel del. MEN, jag fattar inte riktigt skillnaderna? Kan man använda tex Word och Photoshop på en Mac? (har absolut ingen koll).

Föreläsningen. Medicinsk/psykiatrisk Rätt med en bra föreläsare, en käck liten dam! En sak var särskilt intressant, pga religiösa övertygelser får en vuxen person säga nej till att få vård även om personen kommer dö - däremot vid självmordsförsök, i princip oavsett situation så försöker man rädda livet till varje pris. Borde det här inte vara ungefär samma "regler"..det handlar ju om ett eget val? Det är inget lätt att svara på, det är ju såklart mycket som spelar in, men det är intressant sak att fundera på och diskutera.

Utstyrsel: ja en del av den åtminstone..

image2270

Straffet som kvinna

Vaknar mitt i natten med huggande smärta i magen och ryggen. Fattar först ingenting men kommer någon sekund senare på att det såklart är mensvärk. Stapplar mig upp för att hitta en Ipren men det finns inte någonstans. Jävla skit! Blir sur på mig själv för att vi inte har tänkt på att köpa några, och framförallt i min trötta hjärna blir jag väldigt sur på att det inte finns en dygnetrunt-mack här bredvid som säljer Ipren! Det slutade med att en ynka underbar Panodil hittades och jag kunde efter ett tag somna om. Fick lite hjälp av snoozekatten med. Man tar katt, sätter på magen - börjar klappa katt, hon lägger sig som en varm liten kundde och börjar spinna. Mycket bra!

Vardagsdrink

När det är skola dagen efter och man inte är sugen på att bli varken berusad eller bakfull.
Recept: iskall Sprite, sugrör..& vips, en vardagsdrink!

image2269

Ljusrosa

Den här var väl fiiiin? Det är en Sony och den går på 11 500 hos Dustin Home. Lite väl mycket när man kan få en för mindre än halva priset. Men som sagt, väldigt söt!

image2268

Datorjakt

Vi var iväg på två ställen och kollade datorer men jag hittade inte direkt någon jag föll för. Ska kika runt lite på nätet och så ska det tydligen finnas något datorställe på skolan. Däremot hittade vi en datorsnubbe (en sån som jag skulle vilja ha boendes i gästrunmmet, tillgänglig dygnet runt). Jag log mitt största leende och frågade om han inte hade något direktnummer man kan ringa vid akuta problem, men han var inte så lättcharmad.

Däremot blev det lite annat inhandlat, koftan från Lindex som jag kollat på i webshoppen befinner sig nu i garderoben. Den är verkligen supermjuk & skön, perfekt i längden och den kommer nog användas flitigt. Köpte också välbehövlig hudkräm och ögonsminkborttagning.
 
Nu är det plugg och lite Gynning som gäller!


Just chillin

En hälsning från the crazy katt slash livsnjutaren.
image2256

Den sjätte vakna timmen

Jaaa, imorgon kommer stålarna, 9215 swedish kronor! Inga försenade räkningar och så blir det shopping..fast först kurslitteraturen då såklart (det där med prioritera).
Jag var uppe sju imorse, sprang en runda med hunden..inte för att jag är så hurtig, utan för att jag var superstressad. Från åtta och framåt har vi haft en fyratimmars-föreläsning om samhällsinsatser för psykiskt funktionshindrade. Intressant men mycket sömnigt i salen. Varje paus rusar alla till kaffekön alternativt toalettkön.

Jag fick en sån där glädjande bloggutmärkelse av
Johanna som jag vill tacka så mycket för. Och så tycker jag ni ska besöka hennes blogg. Förutom att hon är väldigt glad & trevlig så har hon en söt blogg, verkar vara en riktig mästerkock och sitter med en snart färdig avhandling (jag som suckar och flåsar bara över en grundutbildning).

Innan jag går och tar en liten tupplur så vill jag fråga er en sak: jag behöver snart en ny dator, har du något tips om en 1) bra 2) relativt billig 3) med plats för mycket 4) silverfärgad, rosa eller vit- laptop (PC)?

image2266

(Bild: google bildsök)

Helgens bus

Sömnigt ikväll, har målat naglarna & druckit cola, kikat lite på tv & gäspat oavbrutet. Blir en tidig natt för mig idag..sköööönt att snooza! Avslutar dagen med några bilder från helgen:

image2262

image2265

Svart & rosa

Jag har fortfarnade INTE fått studiemedlet, men det ska vara på gång nu. Med hjälp av min kära A kunde jag/vi shoppa lite smått i helgen i alla fall. En svart enkel kjol har jag letat efter och hittade en på Gina, lite lite för stor, annars var den perfekt. Hårband, hårklämmor och halsbandet var rea-fynd för 5 kronor styck. Kitschiga ramar från Hemtex var på rea med.
image2261


Gloomy monday

Nu är det alldeles tyst och tomt i lägenheten. Å ena sidan trist, å andra sidan skönt. Man vänjer ju sig, även om det bara är för en helg...och innerst inne gillar jag kollektivlivet, men samtidigt behöver jag ha stunder för mig själv. Vem gör inte det? Jag kan iaf säga som så att jag kommer inte ha det långtråkigt de närmsta veckorna, vi har sjukt mycket att göra med skolan. Tur att det är ett intressant ämne annars hade jag kastat in handduken (eller vad man nu säger) och flytt fältet.

Hur är det med er? Haft en bra start på veckan?

Matilda visar hur dagens outfit går till :-)
image2259

5 pers på 84 kvm

(publicerat någon timme senare pga min ständigt kraschande dator)
Haha. Imorse blev jag väckt av att någon hoppade i sängen, vääldigt tidigt. Det ligger prylar, teckningar, godispåsar och jag vet inte vad, precis överallt i lägenheten. Vi har haft modevisning till en Melodifestivalen-cd och nu ligger en stor hund som nästan puttar ner mig från soffan. Katten är instängd i sovrummet för att hon inte ska bli uppäten och tv´n står på med någonslags skräligt spexeritrams. Jag kommer sova förbannat gott inatt.

Pictjas från dagen:

image2257
image2258

Söndag

Ekorrsele. Dit skulle vi. Men ni hör väl bara på namnet att det inte skulle lyckas. Det börjar med att vi kommer på att vi glömt vägbeskrivningen, någon vägatlas har vi inte heller. Nej men vi kör på i alla fall. Och kör, förbi Åsele och till Fredrika. Ungefär där börjar vi misstänka att det inte är heeelt rätt väg. Så vi ringer A´s bror som sitter vid datorn och får bekräftat att vi är helt fel ute. Klockan var då kvart i tolv och hundspannet skulle starta tolv noll noll. Det var inte mycket mer att göra än att skratta åt situationen, vända och köra hemåt.

Däremot har vädret varit helt underbart och vi fick se stora gäng med renar på vägarna så något av en norrländsk upplevelse blev det åtminstone (kommer lite bilder senare).

Jag är lektanten här och det är ett heltidssjobb kan jag lova. Är helt färdig nu. Och då återstår ändå hälften av dagens aktiviteter (modevisning, saftkalas och hoppande i snöhögar). Må någon sända mig krafter!


Smaklig måltid!

Vi barnsliga typer blev lite uttråkade när vi fikade på stan tidigare, och gjorde en egenkomponerad gourmeträtt istället:

image2255

Innehåll: vaniljglass, coca cola, citron & dill.

Intervju med Matilda

Vad heter du?
Matilda

Hur gammal är du?
Sjuu och ett halvt

Vad är din favoritmat?
Tacoos!

Vad vill du bli när du blir stor?
Brandman..eller bärgare

Vad är din favoritfärg?
Det är lila och svart

Har du någon idol?
Måns Zelmerlöv

Vad är det roligaste du vet?
Klättra på min morbror

Favoritgodis?
Ohh..det är choklad och såna sockerbitar

Vad tycker du är roligaste i skolan?
Matten

Vilket är ditt favoritland?
Oslo (?)

Vilken årstid tycker du bäst om?
Vintern

Lördag

Här har varit full rulle sedan imorse. Det var frukost, påklädning och direkt till stan för lite shopping. Omklädning och vidare till pulkabacken. Höll på att bli påkörd av ett antal galna snowrace-förare men för övrigt hade vi kul och vädret har varit superfint. Matilda i backen med sin breda skånska: akta daaaaj till de andra stackars barnen, haha. Nu vilar vi en stund innan det är dags för matlagning. Ikväll blir det baconlindad fläskfilé med vitlök & potatisgratäng. Kan inte bli mycket bättre va?

image2249
image2250
image2251
image2252
image2253
image2254

Skåne meets Norrland

Vi har ätit, vi har fikat, vi har sett på Let´s Dance, och framförallt har vi klättrat i snöhögar. Matilda är överlycklig av all snö & imorgon avancerar vi från högarna till pulkabacken.
Sängen lockar allt för mycket nu, godnatt!
image2248

Friday

A är helt galen och sveper fram som en städmaskin över hela lägenheten. Jag måste nog bjuda hit hans mamma lite oftare. Snart kommer alltså gästerna och ikväll ska vi ta det lugnt hemma. Imorgon däremot kommer vi förmodligen bli väckta av Matilda 7 år oanständigt tidigt och sedan, vare sig vi vill eller inte, följa med ut på pulkaäventyr. Jag anmäler mig som frivillig kameraman!
Så skönt med helg alltså..verkligen. Vi började en ny kurs i måndags och den är superintressant men det har varit ganska mycket tid i skolan, vilket gör en latmask som mig ganska så TRÖTT! Men det positiva överväger helt klart det, det känns wunderbart att läsa något inspirerande efter en lång tråktermin. Nu: en kopp kaffe!

image2247

Mental shopping

Är ni likadana som jag och planerar bort halva studiemedlet/lönen innan pengarna ens kommit? Tankarna för denna månaden är bland annat detta:



Christina Ribel-topp, klänning H&M, klänning American Apparel, cardigan Lindex & gummistövlar: de här från Viking och Have2have

..och så var det ju den där motionscykeln. Nu blev det plötsligt väldigt mycket.

Äh

Ja, denna Isabella Lund är överallt i bloggvärlden och igår kväll också på tv. Nu har jag verkligen inte lusläst hennes blogg men skummat genom flera delar av den och jag lyssnade på debatten hos Stina Dabrowski. Jag känner enbart irritation för Isabella. Låt gå att hon är nöjd med vad hon gör, det är klart det finns någon som trivs med att vara prostituerad, men man behöver inte vara överdrivet påläst för att veta hur den väldigt stora majoriteten inte mår bra i prostitution. För deras skull borde hon verkligen lägga ner sin försköningskampanj.

Hello Honey

A kom hem från jobbet, vi lastade in alla prylar och jag började rensa i skafferiet & städa undan saker för att få plats med allt.. (så gick det med soffpotatisandet).. pigg blev jag, målade naglarna i en lovely rosagrålila färg. Sedan var det dags för Polly att spy ner den sista rena mattan. Ni andra som har djur, kan ni ha mattor hemma?

Hittade en förlorad liten pryl, när jag letade efter något annat såklart:

image2246


Drömmar om kiwis

Jag ljuger ju för er i inlägget här nedanför. När jag var liten ville jag flytta till New Zeeland och bli kiwiodlare. Så var det ju! Ja man vet aldrig vad som kommer hända i livet..om 30 år sitter vi kanske där med vår lilla odling och ett dussin Nikki-hundar.

Jag är helt slut nu. Sitter som orörlig på soffan och längtar efter att få gå och lägga mig. Ska bli så underbart skönt att läsa en stund sen snarka länge. Har ni haft en bra dag?

image2245

37 punkter

1. När gick du upp idag?

Vid 9-tiden

2. Diamanter eller pärlor?

Både och, fast var för sig
3. Senaste filmen du såg på bio?

Oj det var längesedan. Nu får jag fundera..öhm, nej jag minns inte

4. Favorit-TV- program?
Alldeles för många. DH, Top Model, Grey´s
5. Vad åt du till frukost?

Macka med ost & paprika, blåbärsyoggi & vatten
6. Vad är ditt andranamn?

Goggo the Bobbo

7. Din favoritmat?
Grillat, kyckling-paenang, västerbottenspaj..listan kan göras lång
8. Vilken mat gillar du inte?
Ostron

9. Favoritchips?

Lantchips
10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?

Cd? vad är det?

11. Vilken bil kör du?

Inte kör, men åker en Ford
12  Favoritmacka?

Fralla med ost & göörkin

13. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du bara inte med?

Inskränkthet, brist på empati, översitteri

14. Vilka är dina favoritkläder?

Myskläder alternativt klänning

15. Om du fick åka vart du ville på semester? 

Jorden runt ;-)

16  Favoritklädmärke?

Många
17. Var vill du dra dig tillbaka?

Haha. Det har jag inte börjat fundera på..
18. Favorittid på dagen?

Kvällen/natten

19. Var är du född?

Lunds BB

20. Vilken är din favoritsport att se på?

Konståkning

21. Coca Cola eller Pepsi?

Cola

22. Fotboll eller ishockey?

Fotboll
23. Pedikyr eller manikyr?

Manikyr

24. Vad ville du bli när du var liten?

En panda?

25. Bästa barndomsminnet? 

Somrarna

26. Varit i Afrika?

Nein

27. Nånsin rullat in någon i toapapper?

Haha nej, fast det hade nog varit rätt kul

28. Varit med om en bilolycka?

Nej som tur är
29. Favoritdag i veckan?

Alla dagar med sovmorgon
31.Favorit-snabbmatsrestaurang?

Pizza Hut

32. Äger du en cykel?

Ja, jag tror den står kvar iaf

33. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?

Branten, Net-a-porter, Kii (ojdå, det var inte VILKA)

34. Läggdags?

00 - 04
35. Senaste personen du delade en middag med?

Slajnus & A
36. Vad lyssnar du till just nu?

Tv´n

37. Hur många tatueringar har du?
Noll

Listan hittad hos
Glitzy


Sötklänningar

Båda finns hos Ellos, den vänstra är från BZR (och med pris därefter).
image2173

Lugnet efter stormen

Efter föreläsning och besök hos J&T som flyttar om ett par timmar är jag nu på jobbet och inväntar min fikapaus då jag ska äta en stor och gräddig semla. Bilen lastades full med prylar från våra fd kära grannar; växter, glas, täcken och en massa annat bra. Men jag hade hellre haft kvar Lulu & Thompa!

Vädret har tack och lov lugnat ner sig. Det var helt tokigt förut, kom till skolan dyngsur och med håret som ett stort fågelbo. Inga inställda lektioner här pga storm inte. Hade detta varit i Skåne hade det vart total kalabalik.
Appropå Skåne, imorgon kommer A´s familj - ska bli kul med besök, utflykter och en busunge i hemmet.

Nu: jobba vidare!

Torsdag

Någongång inatt precis när vi ligger för att sova så hör vi Nikki i full fart kravla sig från sin plats under sängen och springa till nya mattan. Där spyr hon, inte en, inte två, men tre gånger. Ungefär en vecka fick vi avnjuta mattan. Nästa gång blir det en Pappelina.

Det är någonslags snöstorm här idag. Jag tittar ut genom fönstret och det är inte så att snön kommer uppifrån som det vanligtvis brukar vara, utan den flyger från vänster till höger i hög hastighet..brr..jag vill verkligen återvända till sängen och gosa ner mig under täcket igen. Men det ska jag inte, jag ska dricka ett glas juice, lägga på lite mascara & sen gå på föreläsning. Hoppas ni har en bra dag!

Idag

♥ Jag var inte en av de fem som blev utlottade att åka med skolan på gratisresa till Grekland i mars. Tusans bananer.
♥ Jag har träffat Lajnus, ätit gomiddag med potatisgratäng & kassler, sett på film (Kärlek på menyn - söt men alldeles för klyschig) och snicksnackat.
♥ Jag måste verkligen ordna en tvättid. Vad ska jag ha på mig imorgon?

Onsdag

Herregud, vi har haft den flummigate föreläsningen idag. Vet inte varför jag stannade så länge som jag gjorde. Det blir som komiskt när det är så oseriöst. Och det är kallt idag, minus tio grader, snoret fryser till is och kinderna blir köldskadade. Men nu känns det i alla fall att jag är i Norrland! Håller tummarna för att det ska få fortsätta vara vinter veckan ut så att A´s systerdotter som kommer på besök kan få känna på riktig vinter.

Hittade en ljusstake hos grannen som jag direkt lade beslag på, lite putsning och avdammning och sen kommer den bli mycket fiiin:

image2243

Hur är jag?

Det mesta stämmer faktiskt. Vill du också göra "personlighetstestet" så klicka dig in här!

image2241

This moment

Ungefär vid denna tiden klickas ofta tv´n på här hemma, och det känns så tryggt att det första jag ser är Horatios solglasögonprydda ansikte. CSI liksom, man vet vad man får, att busarna åker fast och att Horatio alltid har koll på läget.

Ikväll har jag umgåtts med flyttfåglarna.
Jonni kom på middag, försvann till en kompis här i närheten en stund och då gjorde jag grannen sällskap framför På spaning med Bridget Jones. Borde sitta och läsa min psykiatribok just nu, borde diska och borde skriva ut skolpappaer. Men nä, vi skiter i det idag.

image2240

Tisdag 19.19

Jag vaknade inte med ett sprudlande humör. Nej jag känner mig ganska vintertrött idag och är lite ledsen över att alla bara flyttar. Det är J & T, det är grannen - & till alla utanför Umeå har vi sådär 100 mil. Det känns trist ibland, det gör det faktiskt. Däremot är jag väldigt glad över att fina Lina, min vän sedan way back, har flyttat upp nu i dagarna! Du är väldigt välkommen.

image2239


I like

Somrigt & sött, men ännu är det ett bra tag tills vi kan klä oss i vår- och sommarkläder här i norr. Behöver snarare en ny dunjacka egentligen.
image2178

Snark

Jag är trött, oinspirerad, mår illa efter falukorvsklumpen till lunch..dessutom är det kallt ute. Ja, allmänt vissen känner jag mig. Det är ett bra ord, vissen..det sammanfattar mitt tillstånd mycket bra. Så nu ska jag ta mig en tupplur och sen kommer jag vakna och vara som en helt ny, sprudlande människa.


Trippelrecension: Biotherm Biosensitive

image2210
Gentle Cleansing Fluid - rengöringslotion
Ca pris: 260 kr
En parfymfri (vilket resten av serien också är) lotion som är mild & effektiv. Rengör väldigt bra, känns fräsch efter användning och räcker länge.
Anna-betyg: ♥♥♥♥♥ 5 av 5

Soothing protecting nurturing mousturizer - ansiktskräm
Ca pris: 450 kr
En ganska fet kräm för torr & känslig hy. Den återfuktar bra, känns skön mot huden och sitter i länge. Det negativa är att den känns lite väl fet och för mig som har väldigt torr hy behöver jag använda rätt mycket varje gång.
Anna-betyg: ♥♥♥♥ 4 av 5

Soothing refreshing spring mist - fuktspray
Ca pris: 220 kr
Känns jätteskönt och uppfriskande när man sprayar på den, men det gör å andra sidan vanligt vatten med. Prisvärt, njaa..kanske funkar för någon annan, men jag kommer inte köpa den igen.
Anna-betyg: ♥♥ 2 av 5

Måndag 18.50

Har varit en busy dag här. Introduktion till psykiatrikursen (ser ut att bli intensiva veckor!) sedan har vi haft kontaktbarnen här, ätit spagetti & köttfärsås och spelade yatzy med barnregler (flest ploppar vinner). Nu ska jag alltså bara sitta en stund innan det är dags för hundpromenad. Hej och hå.

Måste passa på att stoltsera med att det än så länge har varit en helt godis- och kakfri dag..nu är det bara att köra på i den här stilen så får jag kanske på mig jeansen om någon månad :-)

image2238

Ombyggnaden är äntligen klar & vi har fått en ny fancy kafeteria!

Purple rain

Har man vänt på dygnet lite för mycket om det är jättejobbigt att gå upp klockan elva på förmiddagen?
Idag börjar en ny kurs så jag ska strax iväg, träffa klassen & sörpla kaffe! Ha en bra dag ♥

image2219


I´m alive!

Råttan är här för att hälsa att han/hon/den fortfarande lever och mår relativt bra. Lite söndertuggad, men i ett ganska harmoniskt tillstånd för övrigt.

image2237

Lookalike

Igår på tillställningen så var det en kille som liknande Carl Bildt oroväckande mycket. När han började prata så lät han såklart som Carl Bildt med. Så till min fråga, har han en son som bor i Umeå? Det måste vara så faktiskt.
Undrar hur det känns att vara en lookalike till denne man..?

Vi var varit riktigt duktiga i eftermiddag, dammsugit, diskat och fejat. Till middag blev det som sagt tonfisksallad och crazy cat Polly blev tokig och försökte nästan hoppa ner i salladsskålen. Sen så var det ju så att eftersom jag har varit så duktig idag så tyckte jag att jag förtjänade lite jordgubbs-yoghurt-choklad till kaffet.

image2236

Sod off

Det ringer på dörren och jag är säker på att det är militärgrannen H som ska uppenbara sig i sina långkalsonger när jag öppnar, men istället står där två leende tjejer i sådär 18-års åldern. Dom börjar prata något om en bok och jag med söndagens slowmotion-hjärna kopplar ingenting och tänker att det handlar om någon bokklubb eller vad vet jag. Jaha vad då för böcker? Det handlar om bibeln säger dom. Bibeln? What? (ungefär nu börjar jag fatta) Okej, nämen det är jättebra med oss. Dom fortfarande med sina oskuldsfulla leenden: Du kan ta en informationsbroschyr här och fundera på det. Men alltså är det Jehovas vittnen ni snackar om eller? Då är jag verkligen INTE intresserad. Ha en så trevlig dag då..tjoff & där stängdes dörren!

Om det är något jag blir irriterad över är det när folk, genom telefon eller ännu värre - ringer på och försöker pracka på mig saker och ting. Särskilt tro, kan man väl för tusan inte tvinga på folk.

Nu ska jag lugna ner mig och fortsätta med mina glamorösa sysselsättningar såsom att panta flaskor, tvätta sminkborstar och läsa några kapitel inför kursstarten imorgon.

..härifrån bloggar jag idag:
image2235

How do you like it?

image2198
Den intressanta klänningen är från Topshop, skorna från Asos.

Söndag

Men vad är nu detta, A vaknar och skuttar upp.."är du inte bakis?".."nej, bara trött".. Däremot jag som knappt drack någon öl har sovit jättedåligt och vaknat med huvudvärk. Där fick jag för att jag tänkte jävlas med honom.

Från och med idag ska det bli ordning på saker och ting (läs sidofläsk och sladdriga armar). Morgonen ska påbörjas med två kokta ägg sen ska det tillagas en tonfisksallad. I veckan ska en motionscykel även inhandlas. Här får du gärna ge tips om någon bra budgetvariant!

image2234



En variant från Rusta för 795:-. Stabil?




Mitt hem, ett alkisnäste

Middagen var en kombinerad inflyttningsfest med examensmiddag. Väldigt lugnt, sansat, trevligt och god hemmagjord pizza. Vi tog oss sedan "hemåt" till grannen, spelade spel och chillade. En stund senare kom min kära A, full som ett ägg. Han ligger här däckad bredvid mig på soffan, smått snarkandes och luktar som en vodkaflaska. Jag ser direkt min chans att ha riktigt kul imorgon, väcka honom med typ smurfhits på högsta volym och på det börja dammsuga, skramla med tallrikar och vråla på. Lite roligt måste man få ha.

Utläst

När livet stannar - Malin Sävstam
Ja vad ska man säga? Det är förtvivlande sorg, det är obegripligt och öppet. Malin förlorade sin man och sina två barn i tsunamin och detta är hennes historia om händelsen och tiden efter. Jag blir otroligt berörd och många tankar och känslor väcks.

Privat - Carolina Gynning & Alex Schulman
Det här är däremot väldigt underhållande och otroligt lättläst. Jag läste den någon småtimme på raken och det gick fort fort. Det är absolut ingen bok som etsar sig fast i minnet eller ger lämnar något väldigt intryck efter sig men det funkar för stunden och den är sådär..trevlig!

24 timmar i oktober - Caroline Giertz
På beskrivningen lät det som en "helt vanlig" chic-lit, men jag tycker det finns mer i den. Karaktärerna och händelserna beskrivs på ett speciellt sätt som fångar i alla fall mig och jag har svårt för att lägga boken ifrån mig.


Lördag

Tänk er att en miljon ton snö och is har smält och bildat slask slask slask. På marken får man vada genom slaskhögarna, från träden droppar det ner stora klumpar som lyckas träffa en precis innanför jackan, innanför tröjan och så rinner det långsamt ner på ryggen. Där går jag med en glad hund som gärna rullar sig i gyttjan, medan jag försöker att ta mig förbi floderna och dessutom låta bli att halka på köpet.

Nu är det ett par timmar tills nästa promenad och jag ska såsmåningom börja förbereda mig inför grannens examensmiddag, dvs: köpa en present på Ica, klä på mig något vettigt och sminka till ansiktet som fortfarande ser nyvaket ut.

Vad gör ni idag?

Skräp-tv & snask

Vi som sitter hemma framför tv´n ska verkligen bli straffade för vår tråkighet genom att det bara går sån skit ikväll (och andra fredagar för den delen). Let´s dance är visserligen lite småtrevligt men inget jag sitter klistrad framför. Vi är mest bekymrade här över Alfreds ålder och misstänkte länge att han var kanske 12 år, kände mig tillslut tvungen att kolla upp det och tydligen är han hela 19 år.

Inte helt överraskande har jag underhållit mig med ätbara ting. Håll i er nu.. under denna korta dag har jag tryckt i mig en Big Mac & co, yoghurtchoklad, äppelpaj med vaniljsås, Cola, fetaostmackor, smågodis..

image2232

(Bild: egen)

Omväxling till bikinin

Lite väl tidigt att fundera på kanske, med tanke på att det är is & snöslask utanför dörren. Men man vill ju inte att allt fint ska ta slut heller. Riiight?

image2231

Haléns 150:-
H&M 198:-
La Redoute 339:-
American Apparel 428:-

Vin på smaklökarna, vin i sinne

Man kan ju inte vara ledig en hel dag utan att göra en utflykt, så vi begav oss i långsam takt iväg till Strömpilen. Köpte en liten blus på H&M och ett pimpigt Friis-armband. Bäst var nog ändå Big Macen på McD..med pommes & cheddardip till det. Mm, mmm, mm.

Bjuder på en bakistrött bild på den lilla blommiga blusen & det mycket guldiga armbandet:

image2229
image2230

Min humor

A har organiserat i garderoben, vilket innebär att han har gjort klisterlappar för handdukar och olika sorters lakan.

image2226

Mitt bidrag till det hela:

image2227

Jag mår illa

Det började lugnt och stillsamt hos S & P och slutade med crashande av ett hotellrum. Nej nu överdriver jag. Tar det från början. Hade jättetrevligt med vin, musik och snicksnack. Vid halv ett bestämde vi oss för att gå ut. Dålig idé en torsdag i Umeå. Ett ställe visste vi i alla fall där vi skulle hinna ta ett glas, vi kom dit 00.32 och då surade dom med att det absolut inte gick att få en endaste öl eller något annat efter halv. E & M som bor en bit utanför stan hade ett rum som vi då kom på har en minibar. Men vi kanske inte ska gå in allihopa på samma gång? Nej, vi delar upp oss, försöker se nyktra ut och så blir det jättebra. Minibaren tog slut allt för fort och då ringde vi den stackars receptionisten och tyckte att det faktiskt står roomservice i broschyren och viiin vill vi ha. Nej, klockan är 01.02, det gick att få dricka fram tills ett. Kanske tur det med tanke på dagens välmående. Fast ibland är det faktiskt värt det.

image2225

Redo

Kvällens klänning har ni här. Middagen* & förfesten här:

image2224
* Recept: Fräs spenaten i olja, i med krossad tomat och vitlök, puttra lite, krydda efter behag och sist (men godast) - släng på fetaost, helst mycket! Spara gärna lite av spenaten som dekoration/sallad. Mycket enkelt och gott.

And the award goes to..

Jag fick en utmärkelse av Evelina som jag vill tacka så mycket för, det gör mig glad!

Jag skulle vilja skicka mina utmärkelser till alla söta som följer min blogg, utan er - ingen Signed by annapanna, så puss på er!

Lillpuff & party

Så skönt, så skönt..har sovit en sväng och nu gör jag som Polly här på bilderna, sträcker lite på mig och bara chillar en stund. Under den lilla stund jag har snarkat har det ordnats partaj, ett mycket spontant sådant, så när har duschat, varit ute med den andra fluffen och A slutat jobbet ska vi iväg och svira till det. Riktigt trevligt med sådana här impulsgrejer!

image2215
Djuren är överlyckliga över mattorna, och hör & häpna - dom(mattorna) har lyckats hålla sig rena från spyor i flera dagar för en gångs skull..jag håller tummarna för att det ska få fortsätta vara så.


Zzzzzz

Utvärdering var det i skolan, som gick ut på att massakrera kursen till sina minsta beståndsdelar & ta upp alla känslor som väckts. Idag är jag dock ett känslokallt monster som bara tänker på kaffe och sängen.

Gick förbi affären på vägen hem, laddar upp alla mina varor och ska betala. "Köp medges ej"..nähäää. "Kan du vara så snäll och packa ihop dina varor och gå åt sidan"  javisst, javisst.. ringa telefonbanken och föra över pengar, snällt tillbaks i kön och lasta upp allt igen. Nu blir det i alla fall lunch idag: pasta med spenat, tomat,vitlöks & fetaostsås. Ska bara lyckas samla energi för att orka tillaga det hela.

image2223
Dagens utstyrsel: inte-bra-kjol-när-det-blåser från Jonnis second hand-hörna, enkel svart topp från H&M, Piligrimshalsband som jag likey likey very much, samt strumpfenbyxor á la H&M´s barnavdelning.

Tidig morgon - okänd dag

Klockan är tjugo över åtta på morgonen och jag är sådär trött att jag hade kunnat gå iväg iklädd morgonrock utan att reflektera över det. Men jag är i alla fall vaken och det är en bedrift bara det. Om en timme ungefär ska jag infinna mig på skolan för att lämna in min hemtenta (som förhoppningsvis är skitbra), sen ska vi göra något i tre timmar. Jag har inte aning om vad. Det är kanske sånt man kollar upp och förbereder sig för helst dagen innan? Aja, är det något mer som skulle gjorts så har hunden ätit upp det. Nu ska jag platta kalufsen & borsta tänderna, det kan jag åstadkomma till och med i sömnen.

Rainy day

Om inte ens Nikki (allvädershunden) är peppad, då är det inget trevligt väder. Hon bokstavligen sprang halva rundan och när vi närmade oss hem sprang hon på ännu fortare.
Förutom att ha varit ute i slasket har jag rensat, städat och organiserat - det är alltid lika skönt att få ordning på saker i hemmet! Fick sedan ett plötsligt sug efter pannkakor, så vi vispade ihop lite smet & stekte på den inte så stabila stekpannan..men goda blev dom!

image2220


Hoppetossan

Mina spexiga kamrater ska ut och dricka öl, men jag min latmask (alternativt tråkmåns) stannar alltså hellre hemma och städar. Nej men i sanningens namn rör det sig mer om att jag ska upp så förbannat tidigt imorgon och infinna mig på skolan nästan lika tidigt.. och det i kombination med att fyra öl brukar vara roligare än en så känns det klokast att stanna kvar i hemmets lugna vrå.
image2208
Är hon inte söt så säg? :-)

Aj aj

Okej att inte kunna laga mat, men jag kan för tusan inte ens äta mat. Gissar på att sådär hälften av känseln i min mun är bortbränd av alla gånger jag bränt mig på mat, kaffe, té och så vidare. Nu sitter jag här, åter igen med brännande smärta i munnen - allt på grund av en inte ens särskilt god microrätt. Och hur kyler man av ovansidan av munnen liksom? (isbitar finns det inga i frysen)

Min vän Jonni

Jag har en väninna, vi kan kalla henne Jonni. När vi var hemma hos Jonni för att se om det fanns några trevliga saker dom inte ville ta med sig vid flytten så försöker hon ge bort en sak som hon har fått i present av mig! Jag blev förstås väldigt upprörd, medan hon, hon skrattade ondskefullt och låtsades att den hade hamnat i fel kartong.

Dessutom, så skickar hon bilder till mig. Bilder som är högst anstötande:
image2214
Dags att förbereda en flyttpresent åt henne som hon sent kommer glömma. Muahaha.

Det fina med att plugga

image2212..att man många dagar kan gå upp precis när man själv vill, ta på sig cozykläderna, äta frukost i lugn och ro framför datorn eller tv´n och sen bestämma dagens schema helt på egen hand. Det passar mig perfekt! Fasar för den dagen jag får ett jobb som börjar vid sju eller åtta. Kan säkert vänja mig till viss mån, men så kommer alltid helgerna och ställer om dygnsrytmen = sådär måndag till onsdag är sööömniga.

Hur dags måste du gå upp om morgnarna?





Gynning & en gigantisk växt

Ni som såg I huvudet på Gynning, vad tyckte ni? Jag gillar ju henne, hon är sig själv, kör sitt race och är kul. & programmet i sig tyckte jag var helt okej underhållning.

Vi fick en växt av grannen. en gigantisk växt. Hon (precis som alla andra vad det känns som) flyttar snart så vi länsar även hennes lägenhet, A kom inbärandes på den här för en stund sedan. Hur sköter man en sådan här stor växt? Ska man göra något speciellt med den?

image2203

Grey dress

image2202Prislappen var på 98 kronor och jag hade några slantar kvar på presentkortet, fick alltså klänningen för ynka 68 kronor. Älskar den redan, gillar modellen, plisseringen, rosetten.. Skulle bara prova den men ville inte ta av mig den sen så den fick stanna på under middagen. Lyckas såklart spilla köttfärssås på den det första jag gör, haha.

Som sagt förut med, jag har aldrig jag fyndat så här mycket på rea som detta året. Är det jag som har blivit duktigare på att urskilja de fina plaggen eller har reorna faktiskt blivit större & bättre?


En bil kommer lastad

Nu är jag faktiskt lite besviken! Har varit borta hela dagen, kommer hem och sätter på datorn..tänker att ja, såå vad bra nu kommer ni ha löst presentproblemet åt mig med en massa spexiga idéer. Loggar in på bloggen och har fått två kommentarer.

Men, jag bortser från min djupa besvikelse och fortsätter med att berätta om dagens aktiviteter. Vi har varit en vända på stan, höll hårt i plånboken och kom hem med enbart en rea-klänning från H&M och en peeling"trasa" från Body Shop. Stolt är jag över den behärskade shoppingen. Däremot från J & T kom vi hem med betydligt mer, mattor, handdukar, ljusstakar, böcker, ramar (vi som skulle rensa ut, inte fylla på den redan överfulla lägenheten!)

Sedan har vi krockat idag. Väldigt odramatiskt så no need to worry, men det kommer ju säkerligen kosta en slant. Mindre kul. Det var på parkeringen (där dom såklart inte har sandat/saltat) och som tur är så var det grannens bil som fick sig en repa & inte någon surkärring som försöker slita så mycket pengar hon bara kan från en.

Inspirera mig!

Min kära A fyller 30 (tro det eller ej) om drygt en månad och jag har ingen, absolut ingen, idé om hur jag ska fira honom & vad jag ska ge. Det är här ni kommer in i bilden. Brainstorma förslag, massor vill jag höra, var inte blyga nu!

PS. älskling, du får smisk om du läser kommentarerna till det här inlägget!

Men..

..det här är väl ändå inte samma färg. Enligt Ellos är det tydligen det.
image2177

Skillnaden mellan kvinnor och män

(..eller om man vill vara politiskt korrekt: Skillnaden mellan mig & A)

A pratar med en vän om en annan väns bröllop som vi missade:
- Vem blev fullast? Hahaha.

Om jag hade pratat med personen:
- Åh, var det vackert? Hur såg hennes klänning ut? Var åker dom på bröllopsresa? Grääät alla? Vad var det på menyn?

Jobbar hårt

Som jag sliter här, presterar säkert en hel mening i timmen. Där snackar vi effektivitet. Men vad är det man säger, bättre kvalitet än kvantitet. Oh yes!

Snuffs och jag var ute & rullade oss i snön, hon kanske aningen mer än jag.. Hon verkligen älskar det här vädret, och det kan jag förstå med den pälsen. Hon dyker i, rullar sig, kravlar, skuttar, till och med sörplar i sig snön.

image2196

Man hör en speciell låt, är på en särskild plats eller känner en doft och slås plötsligt av minnen och känslor som man vet aldrig kommer komma tillbaks. Man fyller livet med nya vackra händelser och människor, men samtidigt finns en känsla av sorg över den lilla biten av ens liv som förmodligen aldrig kommer återvända.

Musik idag: 
den här, den här och Tracy.

Fancy

image2188
1 & 2. BZR/ Byconcept.se
3. Rules by Mary/ Shopiana.com
4 & 5. La Redoute
6.(Kjolen) Minimum/ Byconcept


It´s cold around me..

..the night is young, the sun has fallen.. vilken låt har jag fått på hjärnan?

Ja, brr vad kallt det är. Det är tur michelinjackan finns. Overall hade inte varit helt fel heller.
image2194

Det här gör vi ikväll

image2191

Got nothing to do..

Vad gjorde du för tio år sedan?
Se inlägget
2008

Vad gjorde du för 1 år sedan?
Ganska precis samma sak som nu

Fem snask du gillar?
Chokladmousse
♥ Chokladtårta
Chokladpudding
Chippe med dippe
Cheesecake

Fem låtar du kan låten till utantill:
Oj, är sämst på att komma ihåg låttexter, hittar oftast på egna istället..
♥ Gangstas Paradise med Coolio (efter hjärntvättning på musiken på mellanstadiet)
♥ Någon Carola-låt, & Nationalteatern perhaps?

Vad skulle du göra om du var stenrik:
♥ Resa till världens alla hörn
♥ Shoppa loss
♥ Bygga ett barnhem någonstans där det behövs
♥ Köpa fina presenter till människor jag tycker om
♥ Anställa en kock

Fem saker jag gillar att göra:
Snooza
Äta flottiga saker
Dricka vin & samtala om saker och ting
Dansa (blir av alldeles för sällan)
Segla (se ovanstående kommentar)

Fem saker du aldrig skulle sätta på dig:
En Bananer i pyjamas-dräkt
Cykelskor eller liknande
Crocs (kanske kanske om jag skulle börja jobba inom vården eller i kök)
Lederhosen
Shorts i kombination med tubsockar och sandaler

Fyra favoritsaker:
Min fallfärdiga laptop
♥ Bilen
♥ Diverse klädesplagg (om jag får räkna det som en sak)
♥ Nya Juice Tube´n

Himalaya Herbal Healthcare

Jag har ett gästtips från Marie som har använt flera av Himalayas produkter och tycker att dom är jättebra. I deras sortiment finns hudvårdsprodukter, hårprodukter, "baby care", naturläkemedel och téer.
Prisexempel: 200 ml ansiktslotion ca 70 kr, 200 ml schampo 50 kr (+frakt)

Mer info om produkterna & webshop finns
här

image2162

Söndag = snöoväder & jobb

Till och med norrlänningarna tycker att vädret är lite jobbigt idag, på väg till bussen såg jag en bil som sladdade och snurrade runt, bussen sen fick stopp och var tvungen att backa en bra bit. Jag som skåning då har varit helt förskräckt av snöyran, gömde mig i min michelinjacka och gick nästintill baklänges för att inte bli mascarig i hela ansiktet.

Emselo har varit och hälsat på mig en sväng & så har jag nu fått i mig en gourmetmåltid bestående av Findus Cordon Bleuuu-färdigrätt. En kopp kaffe på det och jag är ganska nöjd.


Ny kategori

När är runt mycket i olika nätbutiker så slås man lite då och då av hur otroligt mycket plagg det finns som inte alls faller en i smaken. Detta kommer bli en ny kategori i bloggen "Nej tack" till sådant jag inte tycker är snyggt - gärna i snajsiga kombinationer ;-)
image2175


Allt från Ellos


Parkering & öl

Vi har stått på fel parkeringsplats i ett år. Det är ganska bra åstadkommet faktiskt. Vi har en gemensam parkering för två fastighetsbolag och numret vi fick var väldigt snarlikt ett annat, och just det numret har varit ledigt hela året för det andra fastighetsbolaget - så där har vi stått. Nu när vi fått reda på hur det egentligen är och "bytt" så ställer sig någon snubbe där som vi får söka upp och ringa till. Haha. Cirkus.

Det snöar som bara tusan nu och vi har varit på stan och tagit en öl med två kollegor. Jag jobbar imorgon så höll mitt löfte om EN öl, inte två..eller tre. Men det hade inte varit helt fel att fortsätta en stund till, fast inte på Harry´s visserligen - besökarna bestod av medelålders aspackade tillsnajsade människor och nachoschipsen smakade sunk.

image2185

Dagens shoppingskörd

Tack till reor och presentkort kom jag hem med betydligt fler kassar än vad jag annars hade kunnat för tillfället. Mycket trevligt!
image2182

Tee Numph, Biotherm sminkborttagning & ansiktskräm, Mavala nagellack Via Veneto, Cardigan från H&M, Mystofflor Kappahl, Juicy Tube no 91 & ögonbrynspenna Lumene, Fickspegel från H&M.

Stan & jag

Jag känner mig som en ny människa! Vi (sällskap: Jenni) har motionerat (gått från affär till affär), ätit en smaklig men sen frukost (Mc Donalds) och shoppat massor med trevliga saker. Dagen är fulländad!

Och så här ser jag ut idag:

image2181
Tvådelad klänning: Gina
Cardigan: Wera/ Åhléns
Strumpbyxor: Lindex förmodligen
Mysstrumporna fick vara med också
Hund: Nikkipikkipö

Osis Dust It

image2164Vad? Osis Dust It  (Schwarzkopf)
Inköpsställe: Frisörssalonger, internetbutiker
Pris: 100 - 170 kr
Storlek: 50 ml/10 g

Beskrivning enligt tillverkaren:

Kreativ styling på torrt hår. Ett volympuder som samtidigt ger en matt effekt.


Min kommentar: Jag älskar den här produkten! Den ger verkligen effekt och ger en väldigt naturlig känsla. Dessutom är den riktigt dryg.

Betyg: 5 av 5


Kvar på soffan

Oj vad det ekar tomt här ikväll, ge er tillkänna & skriv något kul till mig ;-)

Vi var inte överdrivet imponerade av Let´s dance och så jag sen, visste knappt vem hälften av "kändisarna" var.. nej, snasket var nästan mer underhållande isåfall. Och musiken, den gillar jag med programmet.

Känner mig rätt tömd på energi efter den tidiga morgonen och vetskapen om att jag måste plugga imorgon och jobba på söndag. Ingen riktig helg det här inte. Fast tänker man att det är mitt i veckan så känns det kanske lite lättare. Okej, onsdag idag alltså..ja det kör vi på!

Kväll framför de olika skärmarna

image2172Jag har ju varit inne på det där med maxiklänning för inte så länge sedan och så såg jag denna hos Ellos. Jag tycker verkligen den är jättesöt och det är mycket möjligt att den blir hemklickad efter nästa studiemedel. I värsta fall är det faktiskt bara att skicka tillbaks.

Min laptop håller på att krascha här, denna gången är det skärmen som låter som att den håller på att lossna..den knakar och känns inte helt stabil. Jäkla dator! Fast, jag kanske inte ska skylla allt på den..jag är inte världens mest försiktiga med tekniska prylar.

Nu blir det Let´s Dance & Rocky Road till det.
Ha en skön kväll!


Ready to read

image2168Det låg ett paket på posten (macken) & väntade på mig med två av de tre böcker jag beställt. Dolly-boken var det något strul med så den fick inte följa med.

Har börjat på När livet stannar och det är verkligen en bok som berör, har varit gråtfärdig flera gånger redan. En annan bok om livet efter tsunamin som jag vill rekommendera är ..och himlen var oskyldigt blå av Charlotta Ölander.
Läser du något bra just nu?


Idag

Klockan nollsjunollnoll ringde klockan imorse. Det var helt avskyvärt att efter tre timmars sömn, med mörkret på andra sidan fönstrena stiga upp. Morgonen blev inte bättre av det hade blivit plusgrader ute, var halvt snöstorm och slask precis överallt. Mina ljusgrå strumpbyxor hann bli mörkgrå på väg till skolan.

Väl på skolan gick opponeringen bara bra, trots en del freestyling. Hann på de fyra timmarna med två koppar kaffe & en té, min första matbit fick jag i mig vid ettiden - då kafeterians spenat & fetostlasagne (det låter jättegott, men det var det tyvärr inte).

Promenaden hem sen var avskyvärd den med. Skulle ta en genväg men hamnade i en stor snödriva och vägrade vända så jag gick på, benen sjönk ner i snödrivan och upp kom jag ur den med snöslask i hela stövlarna. Klampade mig aggressivt hemåt och gjorde fluff sällskap i den mjuka sängen för att sova en stund.
Nu är jag någorlunda utvilad och lite mer..harmonisk.

image2170
Fina lillfluff som kan få även den suraste Anna på bättre humör.

Skynda fynda

Ohh.. Bonnie & Clyde har superrea på en massa fina plagg. Visserligen är det ganska utplockat storleksmässigt, men det är ju snarare regel än undantag för reor.

image2160

Alla tre här är från Numph och priserna är låga: 135:-, 150:- och 278:-

Vardagslyx

Ända sedan igår har jag varit så otroligt sugen på rökt lax så idag kunde jag inte hålla mig till budgetmat utan inhandlade lax med tillbehör. Resultatet blev förutom fisken, kokt potatis, creme fraiche med stenbitsrom i, massor citron och sallad till. Mycket mycket gott, och nu är jag så mätt att jag nästan mår illa. Men det var det värt.

image2159

Afternoon

Jag var verkligen säker på att personen som förpestade min eftermiddag var från 1700- ja kanske 1800-talet tills jag slog upp hans namn på Wikipedia och kunde läsa mig till att han banne mig är yngre än både min farmor och morfar. Seriöst, köp boken om du har svårt för att somna om kvällarna.. "Om undran inför samhället" heter den.


Skånish

Hittade ett test hos den här bloggaren som jag inte kunde låta bli att göra! Det handlar om hur bra man kan skånska och jag fick, dam daa dam.. 17 av 20 rätt. Fast jag måste erkänna att jag chansade på några av orden. Den här sortens skånska är inte riktigt den jag vuxit upp med i Lyynd. Gör testet du med!

10 januari

Vi mötte Gumman när vi var ute och spatserade. Från andra sidan vägen började hon prata med mig, vi gick snällt över och snicksnackade med henne. Samtalet skiljde sig bara på en punkt jämfört med förra gången, idag var Molly hennes sons hund. Hon är söt den lilla gumman!

Endast en sak står på schemat idag: plugga! Uppsatser ska granskas och hemtentan ska bli klar. Jag borde kanske ha blivit lärare egentligen, jag granskar med sådan glädje att det nästan är lite skrämmande. Sitter där med dokumentet och stryker frenetiskt över saker & ting med Word´s neonrosa färg.

image2158

Lästa böcker

Offrad för hederns skull - Sengul Guvercile.
En sann, och hemsk historia. Under hela boken förundras jag över hennes (Senguls) styrka och hur hon orkar och lyckas ta sig vidare trots allt som händer henne. En bok som får en att tänka till och ger insyn i problematiken med hedersvåld.

Ge aldrig upp - Michael Alonzo.
Skriven ungefär som en dagbok om en pappas kamp för sitt barn. Väldigt intressant historia som visar på att det inte bara är kvinnor som blir misshandlade i nära relationer. Utelämnande och fint skrivet.


Inte han! - Sheila O´Flanagan
Mycket lättläst chic-lit. Roande, förutsägbart och enkelt. Om relationer, livsstilar, familjeintriger och hemligheter. Sjysst som semesterbok eller istället för ett tv-program.


Den ryske vännen - Kajsa Ingemarsson
Jag blev positivt överraskad av den här boken & fastnade nästan direkt när jag väl börjat läsa. Det handlar om makt & politik men egentligen framförallt om relationer. Den är spännande, lättläst och intressant.


9 januari

Min mentala kräksjuka har lugnat ner sig lite (lite, inte helt). Eftersom det inte bli några pengar imorgon fick laxen bytas ut mot fiskbullar & fastbränt ris. Precis lika festligt. Blev på lite bättre humör av den lilla grabben på Ica som började diskutera blodapelsinernas kvalité med mig (där har vi en kille det kommer gå bra för i livet!)

image2155
Dagens utstyrsel består av mjukisklänning från Topshop och strumpbyxor från Lindex. Till höger min fantastiska turban från Hemtex, grymt bra efter duschen, särskilt om du inte har jättelångt hår.

What the fö*k

Har hållit på att få en hjärtinfarkt här. Det hela börjar med att glatt loggar in på internetbanken för att kolla så att studiemedlet är på väg in imorgon. Nehej, inga pengar synliga där. Loggar in på mitt konto på csn - inga tecken på att jag ska få några pengar där heller (men jag är säker på att det stod så förut!). Ungefär samtidigt får jag ett mail från studera med antagningsbesked, klickar mig in där för att svara ja. Du är struken står det då. Vaddå struken, jag har inte fått något annat mail tidigare. Och allt är stängt, expeditionen på skolan,csn, studera osv så jag kan inte få tag på folk som kan förklara.

Jag brukar ha koll på sådant här, men nu begriper jag inte mycket.

Update: Det verkar som att jag har drabbats av något förvirringssyndrom & att det visst inte skulle komma några pengar förrens i slutet av månaden. Imorgon blir det iaf tidig uppstigning, en rask promenad till skolan och sedan gissningsvis tre timmars telefonkö till csn för att reda ut det här. Eftersom jag inte kan göra ett dugg mer idag så tänker jag dricka en kopp lugnande(?) kaffe och därefter förbereda middag inför Jennis ankomst.

ps. Soporna luktar dessutom BAJS!

Kristallklart

Kristallkronor/takkronor tycker jag kan vara riktigt snyggt i rätt miljö. Och det finns ju så otroligt många olika sorter, och även olika prisklasser!

image2149

Några modernare varianter (med och utan bling):

image2152

Karolin design 2595:-, Iniki 4500:-, Inne online 4059:- och 1795:-

Dricka med synen

Att kaffe i pappersmugg inte är lika gott som i porslinsmugg har sin logik. Men att det är godare i favoritmuggen en tråkmuggen känns inte särskilt logiskt.. Och sen cola som är så mycket godare i glasflaska än plastflaska.. Eller tänk smaken av rödvin ur en mugg, det är inte samma sak som ur ett vinglas.

Är vattnet i en Evian-flaska smakar det förmodligen lite godare än det från kranen, och MER funkar inte på burk, det smakar bäst i tetravariant. Inte livsviktigt, men kanske lite tänkvärt.


Natt blir dag..

Det här måste vart den värsta natten på länge. Efter mitt datornördande låg jag vaken kanske en timme till, klockan blev sex och jag var fortfarande inte tillräckligt sömnig. Tralala. Drack lite juice, gick på toa, gick och lade mig igen. Tillslut somnade jag faktiskt. Men har sovit riktigt dåligt..vaknat flera gånger, drömt märkligt. Nu är det alltså slut på långsovandet - jag är nog helt enkelt översoven.
image2056
Hunny, kom hem & ge mig en godmorgonpuss!

Jädrans nattuggleri

Såhär går det när man suttit hemma och skrivit uppsats en månad och sedan haft jullov, då är man vaken och dessutom pigg fem på natten. Jag gjorde ett tappert försök att hålla A sällskap i sängen men efter att ha legat och vänt & vridigt på mig drygt en timme tröttnade jag. Fasar för fredag då klockan kommer ringa sju noll noll. Huga!
Så vad ska man hitta på nu då? Tv´n är det ingen idé att sätta på, kan inte tänka mig att det går något annat än tv-shop vid denna tiden. Stannar nog vid datorn ett tag till.

Hundvänner

Vår fluff är inte världens ehm, vänligaste mot andra hundar alltid. Men Winnie är hennes polare. Dom har känt varandra sedan Nikki var en plutt & med det tålamodet och snällheten som Winnie har förstår jag att det är omöjligt att inte komma överens med henne. Tyvärr börjar Winnie bli gammal och har blivit blind på ena ögat. Lika snäll och glad är hon ändå.

image2148

Kära läsare..

Nu ska vi ha lite omröstning. Som ni ser är designen här förändrad, och är fortfarande i förändring. Jag har tre headers att välja mellan och är inte alls säker på vilken jag vill ha, så ni ska få hjälpa till. Handen på hjärtat & fram med era åsikter! (klicka på bilderna för större)

Numero etto: den gamla



Numero tvåo: den jag har uppe för tillfället



Numero treo: den nya med illustration made by J


Wishlist

image2129

Januaris önskelista ser ut enligt följande:

♥ Ny kamera/ digital systemkamera
♥ Manikyr/pedikyrset
♥ Juicy Tubes nr 91
♥ Armband Cocoo
♥ Boots Topshop (men bruna)
♥ Tritoni armbandsklocka
♥ Reebok Freestyle ljusrosa
♥ Dogeared halsband, Kyssjohanna
♥ Biotherms Biosensitive ansiktskräm

Mail från Matilda 7 år

"Tack för det fina brevet! och jag har åkit pulka idag.Hur har du det."

Matilda och jag är numera mailkompisar. Matilda (A´s systerdotter) är världens sötaste. Hon har åkt pulka och berättar om det. Då berättar jag att jag har arbeten som jag ska lämna till min lärare så därför måste jag plugga. Snart kommer Matilda, hennes mamma & mormor till Umeå, då ska ni få se på en gästbloggare av högsta klass.

Sen uppstigning & nybakat bröd

Hade utan problem kunnat ligga i sängen ett par timmar till, känns så kallt idag. Men har man hund så kan man inte alltid göra som man känner för. Så jag är uppe, har ätit frukost bestående av nybakat bröd och äppeljuice som A varit och handlat.

Det här möttes jag av för några dagar sedan när jag gick in i vardagsrummet. Idag: lite gråare och nu ser jag att det snöar så smått med. Vad gör ni idag?

image2133

Designtrassel

Har suttit här nu alldeles för länge och testat olika bakgrunder med nya headern men inte hittat något alls som har känts rätt, så nu får det vara såhär så länge! Och så är det storleken på headern..hade velat ha den större (bredare) men höjer man siffrorna på bredden så puttas det vita ut på bakgrunden.. suck!

Nu säger jag godnatt i alla fall! ♥

Välkommen till min nya takaltan!

Tog snabbflyget och köpte ny lägenhet med en helt uuunderbar altan med faaantastisk utsikt. Vädret är strålande som ni kan se och jag tänkte stanna här ett tag. Vi ses till våren eller så!
image2128
Nä, så lättlurade är ni nog inte. I den bistra verkligheten, som egentligen är ganska trivsam, befinner jag mig i Umeå, Sverige - på soffan snaskandes på salta kex & vitlöksost. Har fått dille på färskost med vitlökssmak. Och blodapelsiner! Fast inte tillsammans. Clementinerna har blivit så tråkiga och smaklösa så dom har jag helt gett upp.
Vad gör ni ikväll?


Snygga till soffan - fortsättning

Glömde helt bort att kolla in La Redoute förut. Fick mig en rätt rolig syn, det här ska tydligen vara ett sofföverdrag ;) Då får jag nog säga att jag föredrar att ha någon av de här två i vardagsrummet:

image2120

Dagens utstyrsel

image2126
Klänning: Vila
Kofta: Camilla
Strumpfenbyxor: Lindex
Örhängen: Pilgrim

..samt light-sminkad med lite foundation & mascara.

Måndag: spel & fredagsmiddag

Jag har varit hos Angelooni (Angelica), Taigeloo (hunden Taiga) och spelat scrabelooni (tärning). Först körde vi två omgångar yatzy, som jag vann. Med självförtroendet på topp spelade vi sen tärningsspelet-utan-namn och Angelica vann överlägset båda gångerna.

image2122

Känner ni stämningen? Det är bara cigarröken som fattas..

Sedan har vi här hemma tillagat en gomiddag med ryggbiff, ekologisk potatis och bearnaisesås. Nu inväntar jag kaffet som puttrar på, men någon godis blir det inte. Här är det diet á la Anna som gäller för tillfället.

Vem är Polly?

Namn: Polly von Pop (enligt katterna ute på gården "Snyggingen")
Sort: Helig Birma
Hårfärg: vit & brun
Vikt: en dam pratar inte om sin vikt, fnyys!
Längd: med eller utan min bäversvans?
Intressen: snooza, goosa, bita husse i tårna när han sover och äta fisk
Syskon: fjanthunden
Civilstånd: eremit
Sysselsättning: vara söt, modell skulle man alltså kunna säga
Favoritfilm: Katten Gustav såklart
Favoritbok: Fiskarens stora lexikon
Favoritdag i veckan: öhm, natten? är det en veckodag?
Favoritlåt: något ur musikalen Cats
Tycker inte om: hårbollar, snö och när husse och matte inte vill busa med mig på natten

image2121

image2113

Dagens fråga - söndag

image2119

Bloggen bygger främst på mitt intresse såklart, att jag tycker det är roligt att skriva, klippa & klistra i PS, utbyta åsikter och tankar med andra bloggare och så vidare. Jag bloggar om det som faller mig på helt enkelt. Men samtidigt är det intressant att höra vad ni tycker, man skriver ju trots allt inte enbart för sig själv..då hade man förmodligen skrivit privat dagbok. Så fram med era synpunkter nu :-)

Viktfeber

Strax efter den itryckta pizzan började Victoria´s Secret Fashion Show. Verkligen inte bra för hälsan (varken pizza eller programmet)! Smala, vältränade modeller i små underkläder. Det är en jäkligt snygg show, men också lika ångestframkallande. Kanske man skulle börja träna ändå? Litegrann i alla fall.

New York, New York

Har tuggat i mig en barnpizza Hawaii + champinjoner och har fortfarande huvudvärk. Jag klarar inte av alkohol längre, blir helt kass bara av ett par glas.

Till ett roligare ämne; sambon och jag har pratat om att ändra resrutten från västkusten till New York istället. Den resan vi tänkte oss till en början verkar inte gå under sommaren och vi vill hemskt gärna till NY också. En vecka under sommaren, bara tanken på det gör mig alldeles sprallig & glad!

Men nu vill jag gärna ha er hjälp. Var i New York ska man bo? Du kanske rentav har hotelltips?

image2117
image2118

(Bilder lånade från
swansons.se)

Ich bin avdankad

Jag har kommit en bit på dagen..puhh. Frukost, check. Kaffe, check. Okej det var inte så mycket längre. Gosat med fluffhund har jag gjort med. Jag lade mig på sängen och kved, då hoppar hon upp - slickar en på näsan och lägger sig sen för att bli klappad på magen. Vad hade jag gjort utan dom små vilddjuren?

image2116
Ni måste förresten lyssna på typ världens bästa låt, stäng av allt annat, höj volymen och digga:


En, två, tre..önskningar

image2102
Vita klänningen - Juicy Couture
Bruna klänningen - Development
Ballerina med spännen - Miu Miu

En riktig söndag

Vitt vin, rött vin och äppeldrink = huvudvärk. Och som jag har sovit.. somnade vid tre, gick upp någongång på morgonen för att dricka Oboy och sov sen vidare flera timmar. Men det var väldigt trevligt igår, och hade det inte vart för att det var kolsvart när jag vaknade så hade jag nog känt mig betydligt piggare. Kommer nog aldrig vänja mig vid det norrländska mörkret.

Just det, plugga skulle jag göra idag. Hmm. Det kan jag faktiskt skjuta upp till imorgon. Istället läsa klart min bok (Den ryska vännen), läsa tidningar och se på kanadensiska Top Model. Ja, så blir det!

image2115

Det här är J & T som var hos oss igår, dom är även våra fd grannar. Visst är dom söta? Men nu, snart, ska dom flytta tillbaks ner till Göteborg och det gillar vi inte. Gå in på
Jennis blogg och förklara för henne att det är mycket bättre att dom bor kvar i Umeå!

Tjuvstartat

Eftersom våra kära vänner är segare än sirap och dessutom inte kan klockan (!) så har vi påbörjat tillställningen på egen hand. Vin, fräscha drinkar och ostbrickan är framdukad. Let´s get the party started!

image2114

Shopping på Coop

image2110Vi åkte till Coop för att handla lite snacks. Hem kom vi med påsar från H&M, ett halvt möblemang nästintill och en massa mat och dricka. Här har vi förklaringen till varför vi inte kom iväg på någon resa redan nu i vinter. Men samtidigt måste man leva för dagen också, eller hur? :-)

H&M hade en del söta saker men jag nöjde med mig ett nattlinne och lite småsaker från rean, tandborstfodral (bra när man reser) till exempel.

Ska snart hoppa in i duschen, äta liten och sen korka upp min STORA vinflaska. Och det bästa: alla ostar, nachos och oliver. Mmm.

Vad gör ni ikväll?



image2111
Har varit i akut behov av förvaring för mina kläder så det blev en nödlösning i form av en klädställning som kanske inte helt snyggt får stå i sovrummet tills vi kommit på något bättre. Lådorna är till tidningar som vi har massor av med inte tillräckligt med plats för.

Lördag

Steg upp vid ettiden, så grymt skönt att ligga och läsa och dra sig läääänge. Bestämde mig sen för att ta Nikki på en lite längre promenad, krängde på thermobyxor, kängor, tjockjacka, toppaluva och lovikavantar och så begav vi oss ut. Uppfriskade! De första tio minutrarna i alla fall. Sen började kinderna bli alldeles stela (alltid kinderna) men vi fortsatte att traska på hurtigt som bara den.

Nu har jag kompenserat med en stor kopp kaffe, soffan och en varm filt. A är DJ, han sitter och gör en playlist och jag skriker BRAAA och DÅÅÅLIGT när en ny låt börjar.

Gästerna kommer ikväll istället. Det blir vin, nachos och fototerror med
J´s nya kamera gissar jag. Dom två alltså, man kan inte träffa dom osminkad och i sunkkläder för det blir garanterat dokumenterat i sådana fall, huga. (Fåfäng javisst!)


Bastoppar

Har spanat på Christina Ribels bastoppar ett bra tag men tycker att det är lite väl med 500 kronor för en enkel topp när H&M har helt ok för en hundralapp. Hursomhelst är jag fortfarande väldigt sugen på en i modellen Ryekjavik. Finns på rea i färgerna choklad & champagne för 119 respektiver 149 kronor i Christina Ribels webshop. Andra webbutiker som säljer topparna är bland annat Nelly, Bodhi, Accessora och Stella Kei.

image2108

Nytt tyg

Det jag ogillar mest med vår soffa är överdraget som innehåller kliig ull. Vi har funderat på en ny soffa och det är klart det hade varit kul, men fram tills att vi känner att vi vill lägga en tiotusen på en soffa så kan man ju faktiskt skaffa ett nytt överdrag. Kikade in på Ellos där dom har ett par olika. Bemz har betydligt snyggare och specialsydda för många av Ikeas soffor, priserna är också därefter - runt 2000 kr får man lägga på ett överdrag.

image2103
Det vänstra är från Ellos, efter en närmre titt ser det ut som att det bara är ett stort tygstycke. Det känns ju inte så skoj. Vet någon hur det är med dom? Jag vill inte ha något sånt skräp som helt ändrar plats och form bara man nuddar vid det.


Fredag

Våra gäster fick tyvärr förhinder så vi åt våra ugnsbakade rotfrukter på tu man hand och det var riktigt gott! Kycklingen var visserligen lite..sladdrig. Men allt annat var mumsigt. Till det hade vi creme fraiche med örter som gjorde smakupplevelsen ännu mer lyckad.

Nu ska vi kika lite tv och sen blir det Rocky Road till efterrätt. Sen kommer jag förmodligen somna på soffan efter jobbdag + all mat ;-)

image2107

Vem är Nikki?

Namn: Nikki Nittolina Fjällräv von Fluff
Sort: japansk spets
Hårfärg: platinablont
Vikt: 7 kg normalt sett, nästan 8 efter julen
Längd: för kort för att nå upp till köksbordet
Intressen: äta, rulla mig i snön, gosa och sova
Syskon: den där katten som har doppat nosen i choklad
Civilstånd: hade en rottweilerpojkvän men han bor kvar i Skåne
Sysselsättning: vaktar lägenheten och rensar golvet
Favoritfilm: Lassie
Favoritbok: någon där det är spillt mat eller dricka på
Favoritdag i veckan: lördag & söndag för då är husse och matte hemma för det mesta
Tycker inte om: sallad & att bli kammad

image2105

Middagstips önskas

Sitter på jobb och funderar vad tusan vi ska bjuda på ikväll. J & T kommer på middag och det är inte det enklaste. Kombinerar man alla allergier och bortvalda matvaror så är det som finns kvar ungefär följande: fisk, kyckling, vatten & några grönsaker. Så, vad kan man hitta på?

Update: middagsproblemet är löst. Det blir ugnsgratinerad kyckling med rotfrukter & fetaost!

image2106

(Bild: tasteline.com)

Med babyfluff

Nu off to work! Ha en bra dag :-)

image2052

Långt och mönstrat

Maxiklänning. Smaka på ordet.. för mig skulle det kunna vara 1) en klänning i storlek XXXL 2) en klänning köpt på Ica Maxi. Men, det är en lång klänning. Sådär två säsonger efter blir jag sugen på en långklänning. Fördelarna är många: det är fint, man slipper tänka på att både raka benen och sitta ansträngt som med kortkort. Perfekt! Men som ni vet är jag ungefär ett äpple hög så risken finns att jag inte passar så bra i en maxiklänning. Vad är din åsikt?

image2101

Spänner och drar i munnen

Har sån jäkla värk i ena visdomstanden/tandköttet. Dom är otroligt envisa, har legat där i flera år och tryckt, men det kommer inte upp någon tand. Tröstade mig med ett stort glas cola med citron i (för det gör det säkert mycket bättre..) Grannen H däremot tycker att jag ska gå och dra ut dom så snabbt som möjligt. Nej tack, ingen operation för mig om det inte är livsnödvändigt.

Imorgon ska jag jobba ett par timmar, behöver alla pengar jag kan komma över till USA-resan. Vi tänkte boka snart och sen är det "bara" fickpengar som ska sparas..har en känsla av att det kommer behövas en hel del med tanke på städerna vi ska besöka (Las Vegas, San Francisco & Los Angeles).

Uppsatsen är inlämnad, var en sväng på biblioteket också för att låna en bok, efter spring nere i magasinet utan större framgång informerade dom mig om att boken är under bearbetning. Varför visar dom då den som att den funnits de senaste månaderna, och hur kan det ta så lång tid att bearbeta en bok? Jag borde jobba där istället för vissa av snigeldamerna som sitter där.

image2096

2008

Lika bra att börja vänja ögonen vid årtalet. För tio år sedan hade det nyss blivit 1998. Jag var 13 år, skulle fylla 14. Ja hade en gul minicall som man kunde knappa in koder för att skicka hjärtan och andra små symboler på. Vi lyssnade på blandband med all möjlig musik. Discon vart det var och varannan helg som vi sprang på. Jag drack min första Hootch och smakade den första klunken med häxblandning. Jazzbyxor från Rabbit var inne, jag hade dom i hela färgskalan. Köpte man jeans var det Crocker som var det rätta, och storlek 25 var på gränsen till stort. I skolan hade vi hemkunskap och slöjd. Alla sydde pyjamasbyxor i satin och kuddfodral som julklappar. Bussen kostade ynka 5 kronor men stora summor lades på bussresor till nya spännande delar av staden. När jag var hemma var det Beverly Hills på fyran, varma mackor, och långa telefonsamtal som gällde.

Mycket har hänt sedan dess. Och jag är ganska glad att jag inte är i fjortisåldern längre.
(På bilden, nyårsafton och jag är 15 år)

image2100


Beiga och ljusblå toner

Har ni beställt något av H&M´s vårkläder ännu? Kollade in plaggen först nu och har hittat en del jag tycker är fint. Särskilt klänningen tycker jag är otroligt söt, den är dessutom en del av deras ekologiska kollektion - och det gillar jag.

image2094

Jag har koll

A: Vad är det för bil din morfar har?
Jag: En röd Saab från -95.
A: Ja, men vad är det för modell?
Jag: Inte vet jag. Det står bara så på den, att den är från 95.
A: Hahaha, du menar en Saab 9.5.
Jag: Jaja!

Klapparna

Handskar
Puffpulver
Photo Shop-bok
Choklad i massor
Silverörhängen

SNÖ-örhangen
Mobilväska
Presentkort H&M
Presentkort Åhlens
Pengar

Silverskedar
Tandpetshållare

Handsfree
Vetekudde

Salladsbestick
Vantar
Mössa
Halsduk
Strumpor

Hemmagjort halsband
Duschcreme
Mer pengar
Presentkort Kjell & co
Handdukar

image2086

Spets i champagne

Hade inte tackat nej till de här två. Den vänstra går på 585 kr och den högra kostar 4178 kr.

image2095

Fixar och donar

Nu förtjänar jag en paus och ett glas cola. Har tvättat, vikt tonvis med tvätt, plockat, städat och skrivit ut uppsatsen. Puhh. Ingen människa kan behöva såhär mycket prylar som vi har. Någon dag ska jag ta tag i det - slänga, skänka och sälja grejer. Är så less på att inte ha plats någonstans och ha saker som inte har någon plats. 2008 ska bli ett mer städat och organiserat år!

Bokhyllan däremot, är ett ställe som jag inte tycker kan bli för fullt på. Böcker är böcker liksom. Så jag har beställt tre stycken som inte fanns att låna på bibblan:

image2093

Har du läst någon av dom?

Vardag igen

Uppsatsinlämning imorgon så då kan ni ana vad jag sysslar med idag. Sedan är det bara att fortsätta med hemtentan, nu börjar stressen igen. Måste fundera på vad jag ska göra i sommar med. Plugga? Jobba? Isåfall söka jobb. Aja, det tar jag imorgon..eller dagen efter..

Har MASSOR med bilder från jul & nyår, bjuder på några här:

image2087
Observera lingonsylt på pizzan!

image2088
image2089

Shoppat i söder

Det har varit helt underbart med alla affärer & shoppingmöjligheter nu under semestern. Och rean, tror aldrig jag hittat så mycket fynd som detta året på mellandagsrea. Har förutom detta inhandlat massor med underkläder också; prickigt, randigt, blommigt, enfärgat osv.

image2082

Armband Sisters
Halsband Pilgrim
Klänning Vila, Kjol Gina
Tee DKNY
Weleda
ansiktskräm
Vantar Topshop
Väska liten butik

image2085
Nagellack, Mavala H&M
Klänning Gina
Strumpbyxor Lindex
Cozybralls Topshop

image2084
Pilgrimörhängen Flygplatsen
Toni & Guy balsam Flygplatsen
Cardigan Mango
Kofta Camilla

Första januari ett litet tag till

image2079

Blandade nyårsbilder från luchen, middagen & tolvslaget.

Just det, har inte berättat om min dramatiska kväll-före-nyår. Vi sitter och spelar tärning och jag känner hur ena ögat känns lite konstigt..när jag sedan sminkar av mig så svullnar det upp på ena ögonlocket och det blir bara värre. Ringer sjukvårdsupplyssningen och snackar med en sköterska, hon säger att om det inte blir bättre under natten så måste jag till akuten. Suck. Jag ser framför mig hur jag kommer sitta där halva nyårsafton och blir riktigt deprimerad. Men somnar tillslut. Och när jag vaknar har det lagt sig. Måste ha varit en allergisk reaktion, men jag har inte den blekaste mot vad. Förr året vart det nackspärr och detta året det här. Min kropp har något allvarligt emot nyår.

image2080

Tio dagar och sex flygresor

Vi är hemma! Efter en resa som känns som tre dagar istället för tre timmar är vi äntligen i vår kära lägenhet. Det är så skönt att sitta på vår alldeles egen soffa och ha våra alldeles egna saker runtomkring oss. Mat, en dusch, och sängen sen är livet fulländat.

Gårdagen var bara bra, vi åt nyårslunch hos min mamma sedan var vi hos vänner på middag, plötsligt var klockan 24 och fyrverkerierna satte igång. Var uppe och spelade lite spel och fikade. Precis lagom kväll, särskilt när man ska resa dagen efter.
Hur hade ni det?

Ett snabbkollage från flyget, trötta, uttråkade och med kameran i högsta hugg.

image2078