Medmänskliga klappar

Jag är definitivt en av dom som älskar att handla kläder, skor, smycken, smink och annat roligt - H&M bland annat är jag stammis hos (vilket ni nog inte lyckats missa om ni läser den här bloggen om bara så någon gång i veckan). Det hindrar mig dock inte från att uppmärksamma mer medvetna alternativ. Särskilt vid tilfällen som jul när shoppingmanin på många håll verkligen går över gränsen. Hur mycket bryr sig farbror Göte egentligen om en ny after shave eller nya strumpor. Och behöver barnen 3748 paket? Det kanske räcker med fem eller tio var.

Med hjälp av internet finns det MASSOR av alternativ till after shaven:

Plan har en kampanj där man ger valfritt belopp för att stärka flickors rättigheter runtom i världen. Du får här ett diplom som du kan ge bort i julklapp. Hos samma organisation finns också Planshopen där det säljs bland annat rättvisemärkta och/eller ekologiska presenter.

Webaidshop är en fantastiskt lättillgänglig site med massor av alternativ på olika områden och i olika prisklasser. Här betalar du för det du vill ge bort (tex skolmat för tio barn i Rwanda, läs- och skrivkurs för vuxna i Centralamerika, en symaskin till en kvinna i Indien). Därefter kan du skriva ut ett gåvodiplom, eller få hemskickat mot en kostnad, som du kan ge till farbror Göte i sin tur.

Action aid och Julklappar mot fattigdom fungerar enligt samma princip som ovanstående sida. Här väljer du mellan 8 olika julklappar såsom kakaoträd, en get eller skolböcker. Du får sedan ett gåvokort som representerar julklappen.

Barncancerfonden har en julshop just nu där du kan beställa nallen Herman, Hope-halsbandet eller en nallekalender för 2009 och på så vis stödja deras arbete.

♥ Hos Kooperation utan gränser bidrar du med pengar till valfritt självhjälpspaket med allt från 10 kronor och uppåt. Det finns tre olika paket att välja mellan. Du får ett vykort hemskickat som du kan ge vidare.

♥ Bidrar du med 100 kronor till Diakonias arbete för människors rättigheter så får du ett symboliskt paket att ge i julklapp till någon.

Ekohandel är en webshop som säljer allt från apelsinjuice till kläder. Vill du ha uteslutande rättvisemärkta produkter så sök på det ordet i sökfältet.


Så tänk inte bara att du ska göra det, GÖR det!


Kommentarer
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

skönt att nån mer kan känna likadant..man får ju lite personliga band till visa sakeer..dessa koppar förgyller min vardag när jag känner att allt inkl jag är så grågrått.


Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback