13 november, del 2

Såklart funkade inte med den där första klena outfiten, vart på med tjockjacka och fejkuggs men knappt det räcker när det börjar bli vinter i Ume of the O. Jag vet inte hur vi överlever vintern med tanke på att det kan bli betydligt kallare än såhär. Var en bit utanför Kiruna en vinter då det var 40 minus. Det är helt galet kallt! När det normalt är vindstilla tänker man att det är som stilla, men i sådan kyla är det helt och fullständigt stilla, det går inte att beskriva utan måste upplevas. Ögonfransarna får ett frostlager, och kinderna och näsan alldeles stela. Vi skulle gå till Konsum, som ligger några hundra meter iväg bara, men fick vända efter halva vägen och gå tillbaks till huset - det gick bara inte. En annan mycket kall upplevelse jag var med om var den första och enda gången jag sovit i Ishotellet. Det är jättefint att SE och sådär, men att sova där var en enda lång plåga. Jag vaknade till vart femte minut och darrade av köld, men hade ju gett mig fan på att klara en natt där så det var bara att stå ut. På morgonkvisten när vi väcktes med varm lingondrycka var jag så lycklig, så lycklig.

Tidigare idag åkte vi på en spontanutflykt till Holmsund. I Holmsund finns bland annat Nisses konditori fick jag lära mig idag. Dom serverar en berömd macka som vann silver i Mack-SM. Trots att jag då var mätt kunde jag inte låta bli att smaka av herrarnas mackor och den var verkligen god! I samma hus ligger Tropikhuset. Där finns det ormar, och ormar, och några apor. Jag gillar INTE ormar, men tänkte att det var dags för mig att möta min lilla fobi - det var åratal sedan jag såg en orm sist. A hejade på och vi gick ner där. Stundvis var det obehagligt med dom slingrande varelserna, men det gick ändå bättre än vad jag hade förväntat mig. Skallerormen gick crazy på oss inne i sitt terrarie, stack ut tungan och skallrade som om den var hotad till livet. Huh. Aporna däremot, underbart söta! Det var dels små pyttiga silkesapor och någon sorts tamarin. Helt ljuvliga!


Kommentarer
Postat av: Anna B

Det är ju bara att säga välkommen till Norrland! Det är kallt, speciellt idag och när man inte ställt om kroppens termostat till vinter, så känns det som värsta istiden! Men jag älskar vintern och min termostat ställer snart in sig på att de SKA vara kallt! Kram Anna


Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback