Tack för mig, nu återgår jag till kontanter

Jag är så förbannad att det riktigt har kokat om mig. Hela grejen börjar med att jag loggar in mig på internetbanken för att föra över pengar till sambons konto till hyran. Jag överblickar saldot och ser att det inte alls stämmer. Jag klickar in på saldouppgifterna och ser fyrsiffriga belopp framför mig under kortköp. Börjar tänka febrilt vad det rör sig om, förstår de första sekundrarna absolut ingenting. Datum: igår. Kan det ha blivit något fel så att de har dragit alldeles för mycket när vi handlade mat? Nej, den summan stämmer. Ringer panikartat till min bank, som tack och lov har nattöppet. Dom kan berätta vart köpen är gjorda och vilken tid. Då får jag verkligen bekfäftat att helvete, någon har använt mitt kortnummer och köpt prylar för MINA pengar! Nu har jag pratat med banken två gånger, polisanmält och andats in och ut litegrann. Allra helst hade jag dock befunnit mig framför dom som sitter och gör sånt här, vridit om diverse kroppsdelar ordentligt (förutsättningsvis att det är män då) och sen låst in dom på lämpligt ställe.

Och hur kan det, år 2008, vara så förbannat lätt att använda sig av människors kort? Att utan legitimation eller något (detta har hänt över internet) betala bara genom att ha ett kortnummer? Jag har tänkt på det här förut, hur absurt det egentligen är, det är alldeles för enkelt att betala via internet. Det kan knappast vara så att det inte går att ta fram säkrare sätt?

Jag brukar alltid, alltid sätta över det mesta av pengarna på mitt "säkra" konto direkt när jag får in studiemedlet, men just igår hade jag missat det. Och vad händer då?! En hundralapp har jag kvar. Ganska exakt en hundralapp, nästan som ett hån.

Kommentarer
Postat av: Mia dh

Men fy, hur i hela friden har det gått till? Vad hemskt, ruskigt verkligen.

Postat av: Louise

Ja, det kan jag väl göra :)
Vad kostar en sån rackare?
jag ska ju på anställningsintervju nästa vecka så om jag får jobb så har jag råd att köpa en ROSA dator! *Drömmer*'
Ja, helt underbart! :)

2008-02-27 @ 07:29:18
URL: http://rosaochfluff.blogg.se/
Postat av: Louise

Men herregud! Vilka jävla svin!
Hur har det gått till? När jag handlar över internet så måsta jag använda koden och dosan för att det ska dras några pengar.. Finns det andra sätt att handla över internet?
Måste de inte ha dina siffror på kortet och de tre siffrorna bak på kortet för att det ska funka? :/
Hoppas det löser sig vännen!
Kram!

2008-02-27 @ 07:38:49
URL: http://rosaochfluff.blogg.se/
Postat av: Aleya

Nej usch vad tråkigt, hoppas verkligen du får tillbaka dina pengar snart! Jättemärkligt att det ska vara så lätt att tömma någons konto.

2008-02-27 @ 07:50:50
URL: http://aleya.webblogg.se
Postat av: Evelina

Fy fan vilken panik man skulle få om det hände en själv! Hoppas att det löser sig så du får tillbaka pengarna! Hur säger banken vid sådana här tillfällen, "ger" dom tillbaka hela summan som stulits? Eller är det försäkringsbolaget som man måste kontakta?

2008-02-27 @ 08:53:49
URL: http://evesve.blogg.se
Postat av: Katja

nej fy sjutton! Usch! Var hade du handlat då så de kunde komma över ditt kortnummer?

2008-02-27 @ 09:30:54
URL: http://candygal.blogg.se
Postat av: Jenni

FYFAAN! Fattar att du blir ruggigt arg, jag blir arg bara av att läsa det... Elaka människor kallas det!

2008-02-27 @ 10:31:43
URL: http://missjenni.blogg.se
Postat av: Carro

Men gud , stackare ! Fy fan vad vidrigt gjort .. Sjukt att det finns sådanna idiotiska människor .. Går det inte att spåra på något vis, genom IP-adress eller något ? Och kommer du få någon ersättning eller spärrar dom köpen ? Hoppas allt ordnar sig ! Kram

2008-02-27 @ 12:30:31
URL: http://acmd.blogg.se
Postat av: Angelica

Men visst får du tillbaka pengarna av banken om nåt sånt händer?

2008-02-27 @ 13:59:20
URL: http://denanglalika.tjejsajten.se
Postat av: Viveca

Men gud!
helt sjukt egentligen!

2008-02-27 @ 14:11:03
URL: http://vivecat.blogg.se
Postat av: Marie

Fan vad surt Anna :( Hur kan det ha gått till?

2008-02-27 @ 17:24:15
URL: http://marieguld.blogg.se
Postat av: Pernilla

Fy vad tråkigt att höra! Det är så himla dålig stil att man inte kan respektera vad som är andras. Det gör mig arg. Dumma, dumma värld!

2008-02-27 @ 21:29:37
URL: http://pernillah.tjejsajten.se
Postat av: evelina

nej satan!!! hur mkt pengar var de? får du tillbaka allt? jäkla idioter som håller på emd sånt, man vill verkligen bara strypa de jävlarna!

kram

2008-02-28 @ 22:34:43
URL: http://evelinastrand.blogg.se
Postat av: Linda

Fy vad hemskt, hur gick det till? Har du varit i nån konstig automat eller på krogen och lämnat ifrån dig kortet? Annars blir man ju orolig...

2008-03-02 @ 18:03:40
URL: http://noonasblog.blogspot.com

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback