Söndagsfråga

image1588
Den längsta sammanhängande perioden jag varit utomlands är en månad i England, vi hyrde en lägenhet men det var mer åt semester än att vi verkligen "bodde" där. Vi tog alltså inte del av det sociala systemet och arbetsmarknaden till exempel. I framtiden skulle jag gärna vilja flytta utomlands, om bara för ett tag, och är alltså nyfiken på hur ni som har bott eller bor utomlands upplever att det är?

Kommentarer
Postat av: Evelina

har inte bott utomlands, men skulle kunna tänka mig att bo i usa ett par år om tillfälle ges =)
kram

Postat av: Ankie

Jag bodde i England i drygt ett år innan jag börjar plugga. Jobbade som servitris och bartender. Jag tycker inte att det skiljde sig så mycket från Sverige... vattenkranarna ser lite annorlunda ut :), minimilönen är lägre, skattemässigt minns jag inte, alkoholkulturen är definitivt annorlunda, tjejerna har "inga" kläder på sig, finns fler hemlösa... mmmm.. vad mer.. trevliga busschaufförer :) till skillnad från Estocolmo.. i Umeå är de ju rätt trevliga!

2007-10-14 @ 17:11:17
URL: http://ihuvudetpamig.blogspot.com
Postat av: contaqt

Jag bodde i USA som utbytesstudent ett år när jag var 15-16. Det var väldigt annorlunda. Deras high school funkar på ett helt annat sätt än vårt gymnasium. Man läser färre ämnen, men mycket oftare. Och så har man ingen skolmatsal. Fett trött på mackor efter ett år. I övrigt var väl den största skillnaden att ingen gick eller cyklade. Alla körde bil. Och om man inte hade bil så ringde man bara sina föräldrar så körde de. Inget tjafs om "du kan gå själv" Och man kunde inta laga mat, för det fanns inga råvaror på affären.. bara pulver som ska blandas med mjölk eller smör eller vatten och sen stoppas i ugnen. Och jag blev tvingad att gå i kyrkan två gånger i veckan, suck..

2007-10-15 @ 09:17:13
URL: http://contaqt.blogg.se

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback