Kvällens middag
Spenatsoppa för 4 pers
eller med min aptit: 2-3 pers
Ca 500 g spenato
En halv gul lök
2 msk vetemjöl
2-3 tärningar grönsaksbuljong
11 dl vatten
Lagom mycket matlagningsgrädde eller creme fraiche
Salt, peppar och vitpeppar efter smak
Ägg
Fräs spenaten och den hackade löken en stund i matfett, strö sen över mjöl och smulad buljong. I med vattnet och låt koka ca 10 min. Sedan är det dags för kryddor och grädde/creme fraiche och koka en liten stund till.
Serveras med kokta ägghalvor och prinskorv om man så vill.
oh det där såg ut nåt som mina smaklökar gillar:p
menar du kollagen? jag klistrar in de i PS, jag kan det och det är ju världens bästa fotoprogram, ALLT går att göra där.. men sånna kollage går minst lika bra att göra i vanliga paint:)
ja ibland så =)
jasså, ville du inte plugga i lund? det ska vara en mysig studentstad har jag hört =) men aldrig varit där sjävl tyvärr!
Guuuuud vaaaa gooott!
Jag älskar spenatsoppa!
Speciellt till julen..
GGOOTT!!!
Mums, tack för tipset. Det där skall jag prova på tisdag. Imorgon skall jag ge mig på kokta rödbetor, receptet kommer på bloggen imorgon. Sov gott!
de borde ja kansike testa :D
Ååå det e så gott med spenatsoppa och ägg! Tror minsann att det får bli dagens middag idag. Jag brukar ha lite knaperstekt becon till oxå, så gott! :)