I skolan


"Tio tusen barn skolkar minst en dag i veckan"


Men är det så konstigt då? Om jag tänker mig tillbaks till högstadiet - de oengagerade lärarna vi hade, grå trista lokaler i fabriksanda och hur man behandlas som en liten robot utan egna förutsättningar och intressen. Det är klart att man inte ser anledningen att då sitta där timme efter timme, dag efter dag.
Fram med dialog och valmöjligheter för eleverna istället.
Sen för dem som är utsatta för mobbning? Ska dem tvingas till helvetet för att det är skolplikt. Det talas om någon slags tvång. Ska multiplikationer och ekvationer gå före en ung människas hälsa och lust att leva?

Kommentarer
Postat av: Jim

Var är ni, föräldrar? Stäng av TV:n, och tala med era jävla ungar. Samtidigt behöver somliga lärare nog jobba lite på sina upplägg.

Postat av: matilda

bra skrivet!

2007-08-14 @ 10:24:36
URL: http://maaatilda.tjejsajten.se
Postat av: Joanna

Skolmyndigheternas strategi är verkligen dålig, alla som sitter i den styrelsen är ju typ gammalmodiga gubbjävlar som tror dom vet bäst. Om ändå högrn kunde styra upp och modernisera det så dom vet vad vi ungdomar behöver. Min högstadieskola var iförsig bra tycker jag ijämförelse med vissa andra skolor, så länge man alltid säger vad man tycker och möter dom med en schyst stil så kan det ske förändring (ibland).

2007-08-14 @ 10:26:01
URL: http://joaanna.blogg.se
Postat av: Joche

Hej! vill bara välkomna dig och alla andra till en nystartad blogg där vi vill ha in dina tips på vad man kan göra en tråkig dag. Bloggen heter ingetattgora.blogg.se och är tänkt att bli ett redskap för dagar då inspirationen inte riktigt räcker till. Så besök oss och ge oss dina tips på vad du gör när du inte har något att göra.
Vill du så får du jättegärna tipsa om bloggen i din blogg, vi vill ha in massa förslag! så hjälp oss gärna sprida bloggen!
Ha en underbar dag!

2007-08-14 @ 11:00:45
URL: http://ingetattgora.blogg.se

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback