Maskrosungen

Har precis sträckläst Sandra Gustafssons Maskrosungen. En väldigt stark bok, och framförallt otroligt starkt av författaren att dela med sig så av sitt liv. Skriven på ett så rakt sätt att det är omöjligt att inte ta till sig hennes historia.
Läs den!

image201


För er som är nyfikna på vad boken handlar om kommer här ett utdrag från Adlibris:

 Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk. När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och dessutom alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. Det är Sandra som så gott hon kan ansvarar för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad.
Situationen blir ohållbar, och hon flyttar hem till sin pappa, men inte heller där ordnar saker upp sig. Även pappan är alkoholist, och Sandra får ta hand om sig själv medan han sitter på krogen.
17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får två barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbats av MS.

Maskrosungen är en gripande och självutlämnande berättelse om en flicka som trots hårda förutsättningar växer upp till en stark, välutbildad kvinna.


Kommentarer
Postat av: sanna

hej tjejen!
ville bara säga att jag haft en kanon kväll!
kom just hem från cafet va lite liiite folk men jag hade grymt trevligt!
önskar dig en toppen dag i morgon!!

kram // Sanna

Postat av: Linda

Tack för tipset ska leta efter boken idag:)Brukar aldrig veta annars vilka böcker som egntligen är bra. Det är så svårt.

2007-05-03 @ 07:36:18
URL: http://lindalarssons.blogg.se
Postat av: Lena

jag? händig? näeeeeee :P

haha jaså? ja jag vet inte de´ja. Ni får ta å klä på er istället för att springa runt nakna :P moahhaha

lite nervigt nu, snart ska man springa iväg till bussen ned till stan. USCH vad tidigt jag var tvungen att stiga upp imorse. Kl 06.05 ringde klockan!

pöss

2007-05-03 @ 08:11:54
URL: http://elnasigrid.blogspot.com/
Postat av: Jim

Visst är boken bra!

2007-05-03 @ 09:42:40
URL: http://www.jimweb.se
Postat av: Camilla

Jag har hört talas om boken men vad handlar den om? :-D

2007-05-03 @ 10:16:27
URL: http://ce.blogg.se/
Postat av: Anna

Boken verkar vara jätte bra. Ska se om jag hittar den nånstans, skulle vilja läsa den.

2007-05-03 @ 13:43:24
URL: http://annastaaf.blogg.se
Postat av: Anonym

shit, den skulle jag vilja läsa, fast jag skulle bara lipa hela tiden... kanske till och med känner igen mig själv? kram

2007-05-03 @ 14:13:22
URL: http://evelinastrand.blogg.se

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback