Råd med resa, råd med att spara

Sitter här på min ergonomiska stol och funderar på hur vi ska gå tillväga för att ha råd att resa på drömresan i vinter. Både A och jag är SÄMST på att vara ekonomiska och spara, därför behöver jag er hjälp: vad är era spartips? Hur gör man för att vara ekonomisk?

image849


Kommentarer
Postat av: Ankie

Mitt "unika" råd är att så fort man får lön/pengar i någon form så lägger man undan en slant i ett speciellt konto. Jag har till exempel ett res-, hund- och överlevnadskonto där jag försöker stoppa lite pengar varje månad :)

2007-07-21 @ 09:59:25
Postat av: Kix

Handla smart, dvs storhandla och laga storkok och inte äta ute. Hur tråkigt det än låter så sparar man en hel del på det. Sätt undan de pengar ni behöver spara direkt i månaden så får ni leva på det som finns kvar - det är det allra bästa. Det man har i plånboken har man en tendens att göra av med... Så klart att ni fixar det. Om ni nu har ett mål så brukar det ju gå hundra gånger lättare än att bara spara för att man ska.
Jag blir nyfiken, var vill ni resa?

Postat av: Sara

Kul! Ska till Älgens Hus på sönd. m jobbet :)Ha en bra dag!

2007-07-21 @ 10:35:31
URL: http://maran.bloggspace.se
Postat av: Tessan

Jag är också sämst på att spara, trots en personlig rådgivare till mamma som tjatat hål i huvet på mig sen jag låg i magen, det enda som hjälper mig är att sätta pengarna i fonder. Sparkonton är så lätt att nalla ifrån, dessutom får man knappt ränta där, men i en fond ser man iallafall att det växer, å då känner man sig lite bra även om det bara är med några kronor;) Och för att pengar ska in där, kan man sätta en summa på automatisk överföring varje månad, då tänker man inte ens på det. Alla småpengar i en burk funkar ju också haha

2007-07-21 @ 11:56:43
URL: http://misstessan.blogg.se
Postat av: Patricia

Jag snor ett spartips från min gammelmormor, som funkar jättebra.. i alla fall för henne. När du har varit och handlat, och får en 10:a eller/och en 5:a (eller mer då), så handla inte för dom. Lägg 5:or och 10:or i en spargris. Det tar kanske lite tid, men det funkar jättebra. Sen kan ni ju bestämma att lägga undan tex. 100 kr extra varje månad (mer om ni har råd till det), så till slut blir det stora pengar. Och köp inte sånt ni verkligen inte måste köpa!
Ja, det var mitt råd.. x)

2007-07-21 @ 12:49:44
URL: http://patriciias.blogg.se
Postat av: Patricia

Jo, men det är ju så. Men ni kan ju alltid göra det, ni kan ju få ihop lite i alla fall. Annars vet jag inget direkt bra sätt.

2007-07-21 @ 13:51:23
URL: http://patriciias.blogg.se
Postat av: evelina

bestäm en summa ni ska spara i månaden, för över det till ett separat sparkonto och låtsas att dom inte längre existerar!
kram

2007-07-21 @ 17:31:20
URL: http://evelinastrand.blogg.se
Postat av: Sanna

Skriv upp allt, och då menar jag precis allt, du köper under en månad. När man sedan går igenom hela listan är det lätt att förfasas över hur mkt pengar man gör av med på vissa saker.. (vi två här hemma handlade mat för 5 tusen en månad, det dubbla mot vad det borde kosta. så det var ganska lätt att dra in på det sen)
Sen är det ju alltid roligare att spara när man har något att spara till. Tänk vad kul du kan ha för pengarna på Hawaii istället ;)

2007-07-22 @ 12:24:58
URL: http://gwanii.blogg.se
Postat av: contaqt

jag brukar tömma plånboken på mynt ett par gånger i veckn, lägger dem i en liten burk och sparar.. det är ändå så himla jobbigt att ha dem i plånboken, de väger ton..

2007-07-23 @ 09:56:12
URL: http://contaqt.blogg.se/
Postat av: B-M

Läs min blogg så får du massor med goda råd.

2007-09-15 @ 17:53:51
URL: http://www.metrobloggen.se/bmk

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback