Det ska va gött att leva..

Den här artikeln från tidningen Sydsvenskan var väldigt inspirerande. Den handlar om ett äldreboende i Danmark som har en friare och mer individuell inställning än de flesta boenden. Här får hyresgästerna, som dom kallas, frukost serverad när dom själva vill, det serveras vin till alla måltider om någon önskar, och har dom råd reser dom till Mallorca tillsammans.

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Där vill jag bo, förstår inte varför alla äldre här behandlas som barn och inte får ha någon kontroll över sina egna liv. Ha en bra dag.

Postat av: Pernilla

Låter som ett trevlig boende - så borde alla vara! Jag har själv jobbat inom vården och efter att ha sett dess baksida vill man verkligen inte söka den hjälp som finns att tillgå idag.. Fast å andra sidan pratas det ju om robotar som kommer att ta han dom vår generation. Ytterst tveksam till det konceptet.

Oj, 25 mil. Man inser verkligen hur bortskämd man är här nere som har Ikea så nära - i Höör är det ju "nära" både till Malmö och Helsingborg... Men då får du lov att vara lite slarvig :)

Vi har helt klart en del stjärnskott från Skåne/Lund. Det måste hålla i sig! Jag vet inte riktigt hur det är tänkt det där i Globen. Förra året kom ju tidigare års ettor/tvåor och sjöng. Kanske likadant i år? Sen kommer ju Kelly Clarksson dit också.. Ja, vi får se. Ska ha en fri fredag så jag kan kolla på spektaklet i alla fall :)

Kul att ni båda vill flytta utomlands i alla fall, så ni inte bråkar om den saken. Vad gör din sambo?

Ha en trevlig lördag!

2007-12-01 @ 13:46:25
URL: http://pernillah.tjejsajten.se
Postat av: Anna

Såg en dokumentär om detta äldreboende på TV i våras. Skulle gärna vilja bo där när jag blir gammal, verkade helt fantastiskt och alla trivdes så bra./Anna

2007-12-01 @ 18:23:23

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback